Muzeul memorial Cuza de la Ruginoasa

Cu ocazia vizitei la Roman, am vizitat si Muzeul Cuza, de la Ruginoasa. Palatul in care se gaseste muzeul a fost construit in secolul 19 de familia Sturdza. Construit in stil neoclasic, el a avut o soartă complicată. In anul 1862,  a fost  insă cumpărat de Alexandru Ioan Cuza si amenajat ca resedinta de vară.

Ulterior,  palatul revine Mariei Moruzi – fosta sotie a lui Alexandru, fiul cel mare al lui Cuza. Văduva Moruzi a trait aici o poveste de dragoste cu Ionel Brătianu, pe atunci tanar inginer la calea ferată. Din această legătură s-a nascut viitorul istoric – Gheorghe Bratianu.

După 1900, spitalul a ajuns in proprieteatea Epitropiei Spitatlului Caritatea. Apoi a fost sanatoriu de plamani. In timpul razboiului, a suferit distrugeri masive iar după mai multe restaurari, a fost deschis, ca muzeu, in 1982. Mai recent, a mai avut loc o restaurare, in perioada 2008-2013.

Palatul, intr-un parc minunat, cuprinde numeroase obiecte de epocă si unele care au apartinut familiei Cuza.

In capela construită in parcul castelului sunt inmormantati cei doi fii ai lui Cuza. Osemintele domnitorului, după ce au fost inhumate la Ruginoasa, au fost duse, datorită vitregiilor razboaielor la Iasi, la Biserica Trei Ierarhi. Intrebarea este dacă ele nu ar trebui să se intoarcă la Ruginoasa, acolo unde si-a dorit Domnitorul să odihnească.

30 de gânduri despre “Muzeul memorial Cuza de la Ruginoasa

  1. Din puțu gandirii ardelenesti granatata de Romania Libera ceac garantata de „inteleptii neamului” Eu până acum nu am văzut niciodată pensionari îngrijorați de creșterea pensiilor. Și nici muncitori îngrijorați de creșterea salariilor. Sindicate care să ceară reformă, oameni de afaceri care să ceară reformă. Romnaui Libera din 07 aprilie 2017 .
    Articilul „Țara de pe azi pe mâine” semnat de ala … Sabin Gherman. Ala carer s-a saturat de Romania atunci ca cadn s-a pins ca Emil si CDR si PNTcd nu vor mai pupa ciolan si dipserat ca castiga satnga a lansat ameintarea cu ruperea Romaniei.

    Na rog acum stim titi ce nulitate este asta . Dar au si nulitaile marile lor merite – unoeri zic in gura mare ce aialati care le instrumenteaza zic doar in sopata la ureche,
    Deci Sabin Gherman o zice pe sleau : ce deranjeaza este creșterea pensiilorsi a salariilor. Cestia cu ordonata 13, agotatia cu se liebereaza violatorii, ca se liberalizeaza frutul este doar o perdea de fum , un pretext fals .
    A fots o incercare de a scapa de un guvern care are in program creșterea veniturilor majoritatii.
    La fel cum KWI „pertracteaza” si amana in mod manist doar doar o sa strice „minutarul” programului de guvernare .. ca apoi sa zica cu mutra aia fericta de profesor prea subiectiv si abuziv „vezi ma loaza ca nu e dupa tine? Ce credeai ca daca casrigi alegerile castigi si puterea?”

    Deocamdata vineri doi tineri vecini au plecat in Franta. Amandoi medici -ea dentista, el psiholog. Ca la noi medcii (in special cei tineri) trebuiesc sa fie prost platii .. si nu numai atat sa mai fie si „coruptii” de serviciu.

    • La mine in orasel , saptamana trecuta au tras obloanele 4 pravalii din centrul orasului ( 2 cafenele , un restaurant si un magazin de haine ) pe o raza de 200 m . Si gurile rele spun ca se va mai inchide un restaurant saptamana viitoare .
      Deasemenea , trei cunostinte de-ale mele au plecat din tara in ultima luna ( toti in Spania ) .

      In ritmul acesta cred ca vor mai ramane in Romania doar politicienii , procurorii , militienii , securistii si functionarii publici care vor avea salarii occidentale .

  2. DNA catadicseste, in sfarsit, sa se ia (si) de denuntatori, dand din colt in colt dupa prejudiciile astronomice (dar fantomatice) invocate in cazuri celebre, printre care si Microsoft.
    Dar procurorii DNA par a fi numiti dintre chiulangiii de la scoala, din moment ce nu pricep o iota din felul in care functioneaza economia de piata.
    Ce spun procurorii lu’ peste prajit ? Ca Florica si Pescariu au cumparat licentele Microsoft cu discount si le-au revandut statului la pretul de lista (fara discount). Am ramas interzis, ascultand motivarea inepta a celor de la DNA.
    Se stie ca Microsoft nu incheie direct contracte cu statul, ci prin intermediul dealerilor, acordand discounturi DOAR ACESTORA.
    Prin urmare, un intermediar ar trebui sa fie prost lemn sa cumpere un produs cu discount si sa-l revanda statului la acelasi pret. Dupa ,,logica” procurorilor, TOTI intermediarii din economia privata sunt penali, deoarece introduc in pret adaosuri comerciale. Este exact acelasi lucru. Intre pretul de achizite si cel de revanzare, trebuie sa existe o diferenta, in favoarea celui care vinde, fie prin adaos, fie prin discountul din ,,amonte”.
    Chiar nu exista nimeni in Romania care sa-i scolarizeze pe bietii procurori anticoruptie in materie de economie capitalista ? Astia erau mai potriviti inainte de 1989. (Z)
    Sau, sa exerseze in SUA si sa faca si acolo un dosar identic. Cred ca in 24 ore, procurorul respectiv ar ajunge intr-un batalion disciplinar in Afganistan. (Z)
    PS
    Mereu aud expresia comunistoida a tabloidelor de dreapta: ,,Icsulescu face afaceri cu statul”.
    Pai ce sa faca, mai fratilor, privatul cu statul ? Acte de caritate, pentru ca bugetarul napastuit sa castige de trei ori cat un salariat din privat ? Asta nu face nici macar un oengeu, din moment ce beneficiaza de bani publici, fara nicio licitatie. (Z)
    ..Sa intelegem ca Bechtel nu a facut afaceri cu statul ? Si nici celelalte firme straine din zona autostrazilor patriei, sublime, dar……..si nici americanul Bunge, cel care a cumparat (pe nimic) fabricile de ulei din Romania (producatoare a unor sortimente de inalta calitate), dupa care le-a demolat, timp in care brandul romanesc Unirea vine acum din Ungaria sau de pe varii coclauri planetare ?

    • ps
      ..Cazul poate fi doar, cel mult, un litigiu comercial intre stat si dealer. Dar, numai daca nu s-au respectat clauze contractuale.

    • MA cam indoi ca Microsoft ar zice unui Stat – refuz sa fac afaceri cu tine du-te la un dealer!
      Asta este prosteala de la noi – ca nici MAI nu p[oate cumprata Loganuiri direct de la Dacia samd in timp ce in cam toata lumea producatrii vand direct Staului (au ministerelor) paride mare

  3. Multumiri pentru detalii.
    In urma bombardametelor rusesti din primavara lui 1944 (zona a fost apropiata – probabil un flanc – de aceea a bataliei de la Podul Iloaiei, in care rusii au mancat o bataie sora cu moartea, de erau, spuneau localnicii, gramezile de cadavre rusesti mari – si dese – ca girezile de baloti de paie ale CAP-urilor de mai tarziu), din palatul de la Ruginoasa au ramas cele patru ziduri exerioare, iar in interior o jumatate de scara care, evident, nu mai ducea nicaieri si care, in ciuda eforturilor eliberatorilor, putea tine totusi un copil, lucru verificat personal, intr-o tentativa de a urca spre nicaieri. E cazul sa zic ca datoram refacerea palatului guvernarii Ceausescu.

  4. După anii de derapaje și ambiguități din perioada 2005-2009, urmați de o stagnare a activității până în 2017, The World Romanian Council / Consiliul Mondial Român (CMR) s-a reactivat recent, pe 25 Martie 2017, la Atlanta, Georgia pe baza principiilor care au ghidat organizația de la înființarea sa din anul 2001 și până în 2004.
    Zilele acestea a fost reactivată și Filiala CMR-România creată prin Hotărârea de Guvern Nr.1606 din 23 Decembrie 2003, semnată de Primul Ministru Adrian Năstase și contrasemnată de Ministrul de Externe, Mircea Geoană și de Ministrul Culturii și Cultelor, Răzvan Theodorescu.

    Pt. conformitate,
    Mircea Popescu

    • Felicitari si succes! Daca ne tineti informati, putem si noi sa ajutam fiecare cum poate, cel putin la inceput, si poate se deschid mai tirziu si canale de comunicare si de lucru formale cu romani si asociatii de romani din alte tari. Ne-ar folosi o organizatie mai mare din diaspora, cu organizatii afliate, care sa poata sa sprijione demersuri ce promoveaza interesele nationale, indiferent de partidele la putere.

    • Enclava noastră e pe inima dumneavoastră, dar și a mea.

      Unii spun că pleacă, se supără, dar nu pot să ne părăsească. Își schimonosesc în fiecare zi nick-name-ul, dar noi știm și-l iubim așa cum este.

      Stați aproape, prietene! Sincer, v-o spune o „fostă”, pe care ați judecat-o pripit, dar s-a dovedit o prietenă de-un sânge. Și eu îl dezamăgesc pe @Ghiță Bizonu’, totuși, mă ceartă, dar din cauza (datorită?) sângelui începe cu „draga mea”. Celui care se supără îi tăiem nasul și o ureche!

      Glasul sângelui: aud, sau nu?

  5. Documentele fundațiilor lui Soros dovedesc cât și cum a finanțat magnatul american CONTRACARAREA politicienilor care apără interesele naționale

    ONG-urile lui Soros, care au împânzit lumea, și-au dat mâna cu o serie de alte organizații partenere având ca unic scop influențarea rezultatelor alegerilor din diverse țări, arată documentele prezentate de site-ul dailycaller.com.

    Printr-o propagandă bine dirijată, prin campanii de educare și proiecte de influențare a media, George Soros este vârf de lance al acțiunilor de influențare a alegerilor, pe tot globul, astfel încât puterea să nu ajungă niciodată în mâinile celor care sunt în dezacord cu teoriile lui despre granițe și lume. Iar pentru păpușarul din spatelor „revoluțiilor portocalii” principala amenințare o reprezintă acum acei politicieni care nu sunt de acord cu ceea ce înseamnă politica ușilor deschise față de imigranți.

    „Alegerile viitoare pentru Parlamentul European ar putea aduce mai mulți populiști și extremiști în acest for, lucru care ar putea submina toate realizările noastre de până acum”, se spune într-un document intern al Open Society Foundation, marcat ƒ„confidențial” și care, pare să dateze din 2013.

    Un alt document prezintă multe dintre plățile pe care OSF le-a făcut pentru alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Aflăm că Open Society Foundation a dat 35.000 de dolari celor de la Athena Institute în mod special pentru „analizarea și relatarea alegerilor din 2014 și pentru combaterea vocilor populiste și extermiste din Ungaria”.
    Banii de la OSF au ajuns și la Institutul pentru Politici Europene. Cei de aici au primit 49.930 de dolari „ca să ridiculizeze populismul din campania electorală la alegerile din Republica Cehă și Slovacia pentru Parlamentul European”.

    Alți 27.049 de dolari au ajuns la Consiliul Diplomației Publice al Cataloniei pentru un workshop prin care se dorea „influențarea jurnaliștilor și a specialiștilor în media din Europa, astfel încât informările lor să se schimbe pentru a preveni ascensiunea mișcărilor europene populiste, xenofobe și eurosceptice”.

    Scopul declarat al workshop-ului a fost acela de a „declanșa o schimbare de atitudine în rândul jurnaliștilor și a mass-media, astfel încât toate informațiile despre UE să nu promoveze cu niciun chip cauza acestor mișcări.”

    Un purtator de cuvant al OSF a declarat că organizația „a finanțat eforturile de a încuraja participarea la alegeri și inovația politica și de a promova jurnalismul independent, pentru a determina guvernele de orice tip să fie mai transparente și responsabile”. Acesta a susținut însă că
    „Open Society Foundations nu a sprijinit financiar candidați pentru funcții publice.”

    Se poate spune: manipulare marca Soros. Pentru că putătorul de cuvânt al OSF nu a suflat nicio vorbă despre faptul că ONG-urile lui Soros, așa cum dovedesc documentele, au finanțat acele organizații care nu doreau ca la putere să ajungă acei candidați cu viziuni radical opuse față de cele ale lui Soros.

    De exemplu, un grant de 46.840 de dolari pentru pentru Center for Peace Studies, s-a dorit ca un stimulent pentru „sprijinul public și prezența la vot a alegătorilor în scopul de a preveni câștigarea alegerilor, în Croația, de către candidați cu opțiuni radicale, xenofobe și rasiste”. Și ca să fie clar pentru toată lumea: în documentele interne ale OSF, termenul „xenofob” se aplică tuturor celor care nu sunt de acord cu imigrația.

    100.000 de dolari au fost direcționați către UNITED for Intercultural Action pentru „contracararea membrilor unor reprezentanți ai partidelor populiste și de de extremă dreapta, din Europa, în Parlamentul European”.

    Documentele interne arată că cei de la UNITED au bătut palma cu
    European Network Against Racism (ENAR) și cu cei de la Hope not Hate pentru a combate candidații populiști din 28 de țări UE, concentrându-se în mod special pe cinci state: Franța, Grecia, Ungaria, Italia și Olanda. Iar directiva suna astfel: ƒ„Organizații locale din aceste cinci sate vor face campanie din ușă în ușă, înaintea alegerilor pentru PE, pentru a-i încuraja pe oameni să vină să voteze, dar să nu voteze candidați extremiști”.

    Într-un document separat ni se explică de ce Olanda era prioritară pentru oamenii lui Soros: din pricina ascensiunii formațiunii PPV, condus de Geert Wilders, considerat, desigur, un populist, pentru că se opune imigrației, dar și pentru discursurile sale profund anti UE.

    Trăgând linie și făcând totalul, rezultă că Soros a dat peste 6 milioane de dolari către diverse 90 de organizații partenere. Cu unicul scop de a influența rezultatele alegerilor pentru PE, din 2014, și a aduce în legislativul UE doar acei politicieni care nu sunt în dezacord cu ideile sale.

    Deși documentele citate nu spun dacă Soros vrea să aplice aceeași rețetă câștigătoare și să tragă sforile și la următoarele alegeri pentru PE, pentru a-i scoate din joc pe așa numiții populiști, e greu de crezut că miliardarul american se va resemna.

    Mai ales în contextul european actual, când alegeri care au avut sau vor avea loc în mai multe țări sunt considerate un adevărat de referendum privind apărarea intereselor naționale și respingerea globalizării, idei care lui Soros îi repugnă.

    Așa s-a întâmplat anul trecut, în Italia, când premierul Matteo Renzi a fost nevoit să demisioneze, după înfrângerea zdrobitoare suferită la referendumul constituțional și al cărui rezultat a fost văzut drept o victorie a taberei naționaliste și anti UE.

    Liderul PPV, olandezul Geert Wilders, pus de Soros pe lista neagră în 2014, a reușit luna trecută, la alegeri, să obțină o victorie importantă.

    Un alt politician la care Soros are alergie este Marine Le Pen, candidată la prezidențialele din Franța, din 23 aprilie, care are șanse mari să intre în turul doi al scrutinului. Anti imigrație și critic dur al islamismului, Marine Le Pen întruchipează perfect candidatul pe care Soros nu dorea să îl vadă în PE în 2014.

    Varianta masculină a lui Marine Le Pen pare să fie premierul ungar
    Viktor Orban, încadrat tot la „populiști” de vreme ce ridică garduri împotriva imigranților, atacă UE și, mai nou, dă legi care să interzică în Ungaria universitatea finanțată de Soros, Central European University, pentru a mai tăia avântul influenței sorosiste.

    Aceste documente interne au fost publicate vara trecută de DC Leaks, aceeași organizație care a publicat și e-mailuri ale fostului secretar de Stat Collin Powell. Serviciile secrete americane consideră că DC Leaks acționează ca o organizație de fațadă pentru hackerii ruși.

    Un lucru este însă cert: OSF a confirmat autenticitatea acestor documente.
    Publicații de renume din SUA, precum New York Times și Washington Post, care publică periodic materiale despre legăturile dintre bani și politică, nu au scris nici măcar un rând despre aceste documente.

    În schimb, cei de la The Daily Caller au publicat încă de vara trecută dezvăluiri legate de modul în care OSF a finanțat staff-ul premierului pro european al R. Moldova, direcționând banii către o organizație germană non profit pentru a ocoli legile de la Chișinău. Dar și despre cum OSF a finanțat o campanie de influențare a Papei Francisc.

    • Rolul jucat de miliardarul american de origine maghiară George Soros în diverse „revoluții” colorate nu mai este un secret. Scurgeri de documente din interiorul Open Society Foundations, patronate de Soros, arată cum acționează magnatul american pentru a înfrânge orice încercare a candidaților și partidelor care apără idealurile naționale de a ajunge la putere.
      În discursul despre starea națiunii, Victor Orban, premierul Ungariei denunță „corectitudinea politică” și intervenția lui Soroș în politica Ungariei
      În s chimb, Universitatea București, condusă de fostul ministru tehnocrat Mircea Dumitru, solidară cu universitatea lui Soros, un fost parlamentar PSD vrea să aducă universitatea de la Budapesta în România , iar Gheorghe Falcă îi oferă lui Soroş găzduire la noi în România, dar nu pe moşia lui mă-sa, ci a lui ! :mrgreen:
      Probabil pentru că Ministrul ungar de Externe acuză: ONG-uri finanțate de George Soros încearcă să dărâme guvernul de la Budapesta, şi atunci de ce nu le-ar chema şi ai noştri, mai bine zis, ale noastre, că-s cozi de topor, să-l dea jos şi pe cel de la Bucureşti !? 😉

  6. Înţeleg că s-a redeschis Palatul de la Rugineşti. A fost ani de zile în reabilitare. Au fost purtate discuţii privind reînhumarea lui Cuza la Rugineşti dar am înţeles că Mitropolia Moldovei nu vrea să cedeze, mai ales că osemintele sale au fost purtate dintr-un loc în altul. Doamna Elena Cuza este înmormântată la Sineşti, în cimitirul sătesc, iar palatul familiei sale, care este în faţa şcolii, este în ruină, deşi ghidurile Muzeului Judeţean Vaslui îl trec ca muzeu, chiar cu imagini din interiorul lui, iar palatul nu mai are ferestre şi uşi! De câte ori mă întâlnesc pe la conferinţe cu muzeografii şi arheologii vasluieni le atrag atenţia asupra acestui fapt, dar ghidurile şi pliantele sa află în continuare în circulaţie.

  7. Rex Tillerson a cerut Moscovei să abandoneze regimul de la Damasc şi a avertizat că zilele lui Assad la cârma ţării sunt numărate. – See more at: https://www.realitatea.net/putin-atacul-chimic-din-siria-o-inscenare_2052382.html#sthash.5oow7JNJ.dpuf
    Adică Tillerson spune clar că SUA vor continua atacurile, dar Rusia n-are voie să intervină !
    Unde , în ce parte a Lumii bombardamentele americane au dus la ceva bun şi nu la instabilitate, pierderi umane şi materiale, într-un cuvânt la haos !?
    P.S.
    Ce-ar fi dacă Putin ar spune că România ar trebui să o lase mai moale cu America pentru că zilele lui Trump sunt numărate ?! 😉

  8. INOCENTUL BENEFICIAR FINAL AL ALEGERILOR DIN 2009

    Hai să vă spun în ce hal suntem … păi, halul e ăla pe care îl descriu eu mai jos. Deci:

    Un fost președinte al României, divinizat , pe vremuri, de intelectualitatea „bună” , de dreapta (net diferită de cea „rea”, de stânga) , Băsescu Traian e numele lui, cere insistent, de la un timp, să fie arestați Kovesi, Maior și Coldea pentru niște manevre pe-din-dos, petrecute într-o frăție minunată, la diferite momente ale istoriei recente, uneori -fatalitate!- chiar în ziua alegerilor prezidențiale. Așadar, un fost DITAMAI președintele ( născut cu suferința fetală a celor două-mandate-înnodate în jurul gâtului ) ne spune, în fiecare zi a post-mandatelor sale, că el habar n-avea ce se petrecea în România pe când toate firele puterii se împleteau în șuvița lui lunguiață, dată cu gel peste chelie. Nu știe cine i-a finanțat campaniile electorale, nu știe de unde veneau- abracadabra!- milioanele de coco care-au folosit la tapetarea tuturor stâlpilor patriei cu chipul său angelic și cu „322- de ce le e teamă nu vor scăpa”, nu știe cum se face de s-au înlocuit procesele verbale, „vițăversa”, adică, la prezidențialele din 2009, nu știe de ce-au fost arestați adversarii lui politici , nu știe cine cu cine se întâlnea în vie sau la vilele de protocol, nu știe ce se discuta pe la Ambasada Licuriciului, nu știe că frate-su punea de-un mic trafic de influență cu clanul Bercea, așa, ca de la naș la fin… Zece ani Băsescu Traian n-a știut nimic… Ia să vedeți ce făcea el în sfântă zi de votare, 6 decembrie 2009
    (ziua aceea în care „…un fleac, ne-a ciuruit”) :

    „Programul meu pe șase decembrie ….m-am trezit de dimineață, am fost cu soția la vot, apoi la centrul de votare unde am stat până la trei dimineața și am mers acasă. Nu am o explicație. Înțeleg din articolul lui Dan ( Andronic, n.n.) că ei a fost cei care au câștigat alegerile… Kovesi, Coldea, Maior și Oprea… Azi am aflat detalii, că vorbeau cu președintele… asta nu am înțeles. Cu Kovesi vă dau scris că nu am vorbit. Și nici nu îmi dădea prin cap că la miezul nopții, ăștia umblă ca huhurezii, mai știu eu pe unde”.

    Ce sensibil! Lui nu i-au spus nimic… a fost ca o petrecere-surpriză, și el s-a trezit, la trei dimineața în fața alegerilor câștigate, de nici nu-i venea să creadă… Dacă ni s-a părut că dânsul s-a retras, negru de supărare, la Modrogan, imediat după exit-poll-uri, ca să aranjeze lucrurile, să ne iasă din cap: a fost, ca de obicei, pixelul albastru, gras și lucios ca o muscă de carne.

    Da’ acum e supărat rău pe ei… Kovesi, Coldea, Maior …cum deschide gura, cum le cere arestarea. Iată:

    „Să fie anchetaţi Coldea şi Maior şi SĂ FIE ARESTAȚI dacă au făcut ceva cu mine” (16 Iunie 2016)

    „Aflu că Ghiţă se întâlnea şi venea şi Coldea şi şeful staţiei CIA. Păi nu avem un procuror general să îi ia pe toţi în noaptea asta? Preventiv, ca să nu schimbe informaţii între ei. Aşa cum procedează şi ei când îşi aduce aminte un delator de ce a fost acum 10 ani, sau cum i-au făcut lui Udrea pe denunţuri de acum şase ani, au cerut patru arestări, de ce nu ar fi ARESTAȚI ȘI EI PREVENTIV după declaraţiile lui Ghiţă?” (5 ianuarie 2017)

    „Păi eu zic SĂ-I ARESTĂM ( Coldea, Kovesi, Maior, Oprea,n.n.) . Dacă au falsificat alegeri, trebuie o anchetă a Parchetului General” (12aprilie 2017)

    Păi, să-i arestăm, Traiane, zic… dar BENEFICIARUL FINAL? Ce facem cu BENEFICIARUL FINAL? Că un fost Prim-ministru al României a mers la închisoare, fără nici o probă, numai și numai pentru că a hotărât madam Livia Stanciu că era BENEFICIAR FINAL!

    Faptul că astăzi BENEFICIARUL FINAL al unor alegeri fraudate cere arestarea acoliților săi sună ca și cum Iohannis ar cere să fie arestat FACEBOOK-ul care l-a făcut președinte în noaptea de 16 noiembrie 2014!!!

    • Pare un fel de conventie a unor persoane suspecte politic ca, oricum ar avolua lucrurile intre ele, sa nu lase sa scape la lumina adevarul ca Adrian Nastase a fost „aranjat” si electoral si penal; mai intai, Elena Udrea vorbeste despre nedreptatea unei condamnari a dlui Nastase, dar tace chitic in privinta celeilalte pentru ca, acum, acuzatiile aduse numararii voturilor in 2009 (si care par a veni din partea aceleiasi Elena Udrea) sa nu fie extinse si la cazul, la fel de vizibil, al numararii voturilor in 2004. Oricum, pare ca indivizii, daca le-ai da fie si cate un cutter de 0,90 lei bucata, atunci s-ar spinteca intre ei, altfel nu este admisibil pentru un for presedinte de tara ca, referindu-se la ambasadorul in SUA, la sefa DNA, la un fost sef executiv al serviciului de informatii interne, la un (fost) ziarist preferat, la un general (re-evaluat), sa rosteasca, in plina emisiune TV, vorbele „i-as fi umplut de sange pe bot” (ori o fi zis „boturi”? parca nu). Si pare ca nu ar fi totul, prea zambarea Dan Andronic in fata reporterilor si a DNA. In mod normal, deja Parchetul general ar fi trebuit sa se autosesizeze (ori sa fie sesizat de catre ministrul justitiei, care cu siguranta ca a remarcat afirmatiile unor personaje asa de sus puse) in vederea unei (sau, mai bine, unor) anchete si, pana la finalizare, toate documentele semnate de catre Traian Basescu, ca presedinte, sa fie suspendate.

    • Cozmin Guse?

      Nu stiu ce a avut in cao Geoana sa il angajeze pe asta.
      Unica intrebuintare oe care eu o pot gasi unui astfel de specimen este aia de tinta no 6

  9. Din ciclul ” Dam cu o mana si luam cu doua ” … Foarte faine explicatiile nulitatii absolute Olguta ; cica e sistemul american 🙂
    Pai daca e sistem american ne-am linistit cu totii !

    Nu stiu , eu n-am vazut in programul de guvernare al PSD-ului acest impozit pe ” gospodarie ” ca la americani , nici noua taxa de mediu care li se pregateste romanilor , nici cardurile de identitate cu chip pe care le doreste d-na ministru de interne , nici legile Big Brother si multe alte bazaconii care tot rasufla din interiorul pSD .

    N-ar fi corect – pentru sanatatea democratiei romanesti – ca partidele politice sa-si anunte din timp intentiile adevarate ca sa nu mai avem surprize de genul guvernarilor Basescu , Boc , Ponta ?

    https://www.antena3.ro/actualitate/guvernul-pregateste-o-noua-taxa-pentru-populatie-408047.html

  10. Da, poate ar trebui ca osemintele Domnului Unirii să se odihnească la Ruginoasa, acolo unde și-a încheiat pribegia, condus pe ultimul drum – al întoarcerii acasă – de cel mai impresionant cortegiu funerar neoficial văzut vreodată pe la noi. De la intrarea în țară a trenului care-l purta și până la Ruginoasa, delegații de țărani l-au însoțit de-a lungul liniei ferate, predându-și una alteia onoarea de a-i fi alături. Există o impresionantă povestire a lui M. Sadoveanu despre această întoarcere acasă a domnitorului. Citind-o, mi-am amintit de ceea ce spunea Ureche despre funerariile lui Ștefan cel Mare : ”l-au îngropat țara”.

Lasă un răspuns