Recital Corala „Armonia” la Biserica Sf. Anton

Aseara, am participat la un eveniment de exceptie – recitalul Coralei „Armonia”, din Constanta, la Biserica Sf.Anton din Bucuresti. Initiativa organizării acestui eveniment a apartinut lui Adrian Ursu si Asociatiei sale, „Povestasii”.

Un concert superb, in atmosfera speciala a celei mai vechi biserici din Bucuresti.

25 de gânduri despre “Recital Corala „Armonia” la Biserica Sf. Anton

  1. https://www.antena3.ro/externe/radu-tudor-analiza-dupa-atacul-sua-asupra-siriei-ce-insemnatate-are-ordinul-dat-de-donald-trump-407312.html

    Radu Tudor bate campii cu o gratie greu de descris . Atacul de azi noapte al SUA in Siria inseamna de fapt REIZBUCNIREA conflictului din Ucraina , poate chiar motivul perfect al invadarii Ucrainei de catre rusi . Si mai inseamna razboi langa granitele Romaniei .
    Siria era moneda de schimb a Rusiei pentru Ucraina …

  2. Radu Humor spune:
    Aprilie 6, 2017 la 7:23 p

    Nu stiu cata lumea realizeaza profunzimea si gravitatea problemei. Practic, oengeurile au ajuns mai rentabile decat firmele, mai ales acelea in legatura cu partea sorosista/sau similara a Americii.
    Stiti ca multe astfel de fundatii si oengeuri, ce au in spate evrei, sau pastori americani, beneficiaza de acces tot mai facil la banul public ?
    Sa va exemplific cu reteaua scoala privata de la Iasi, care se dezvolta accelerat precum Fat Frumos din poveste si care ,,se hraneste” atat de la buget, cat si din banii parintilor (sic!).

    Va citez din HG 136/14.03.2016 – promovata de guvernul CIOLOS:
    ,,1) Statul asigură finanțarea de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza și în limitele costului standard per elev/preșcolar, pentru toți preșcolarii și pentru toți elevii din învățământul general obligatoriu particular și confesional ACREDITAT, precum și pentru cei din învățământul profesional și liceal acreditat, particular și confesional.

    (2) Finanțarea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și a contribuțiilor aferente acestora pentru unitățile de învățământ se face pe baza costului standard per elev/preșcolar. ”

    Stiu si cat de usor se obtin acreditarile…..

    Intelegeti cate de grava este situatia ? Practic, incet incet, contribuabilul roman ultra-manipulat isi va finanta , liber si nesilit de nimeni, atat franghia spanzuratorii, cat si sapunul, distrugandu-si proprii copii, cu buna stiinta si pregatindu-i pentru a intra in turma sorosista (!)
    Exact asa a incercat Gulen in Turcia, tot la fel s-a intamplat si se intampla in intregul est european: Cucerirea de tip ,,soft” si aproape imperceptibil a statelor din interior, prin acapararea sistemului educational din tarile – tinta.
    Recent, Victor Orban a decis sa interzica o universitate sorosista. Imediat, domnul Falca s-a grabit sa declare ca urbea sa este pregatita sa accepte o eventuala relocare la Arad. Ma intreb: Oare cu tot cu profesorii unguri ? Sau doar cu cei americani ? (Z)
    O alta tara care inca rezista (SI datorita credintei si fortei Bisericii Catolice), este Polonia.
    Iata unde am ajuns, domnule Humor. Cred ca nu prea mai sunt sperante pentru viitorul natiunii romane, decat, poate, in urma unui soc puternic, eventual o criza devastatoare. Nu doresc raul tarii mele, dar, o trecere prin purgatoriul unei reevaluari fortate imi pare ca prezinta tot mai putine si firave alternative.
    …Nu mai spun de metodele aiuritoare de invatamant promovate de oenegeuri, toate, centrate in jurul sintagmei ( o formulez din memorie, pastrand esenta): ,,Elevul face ce-l taie capul; Daca are chef invata (ce vrea el, nu invatatorul/profesorul), daca nu, joaca puzzle si (i se) citeste Micul Print”.
    Recent, ati vazut la televizor, poate, exemplul cu acea profesoara care a refuzat sa respecte programa de invatamant, scotandu-i pe Eminescu si Creanga din universul spiritual al elevilor.
    Aici suntem, in timp ce noi de dam de ceasul mortii pe bloguri. Nu stiu daca merita sa ne iluzionam, domnule Humor.
    In acest moment sunt calm si impacat cu mine insumi si ma consolez cu ideea sa constat ca viata nu este eterna. Daca ar fi asa, ar fi o tragedie. Inca mai exista Mitropolia Iasi, in care se mentine o atmosfera de pace si lumina si in care ne (re)gasim (eu si sotia mea) echilibrul. Poate ca, in viitor, va fi demolata, cine stie ? Din fericire, este extrem de putin probabil sa se intample in timpul vietilor noastre efemere si …vine Pastele. Adica, inca un mic impuls dat Sperantei.

    • De ce ar mai învăţa elevul, dacă găseşte toate răspunsurile pe facebook? La ce îl ajută Creangă şi Eminescu? Învăţătura îl face să se îndoiască, îndoiala îl duce la cugetare, cugetarea îl duce spre cunoaştere şi-l face mai deştept. Dar noi nu avem nevoie de deştepţi, ci de roboţi, care să execute la semnalul de pe facebook. Vedeţi efectul jocurilor Balena Albastră sau Vrei să fii Zână sau Spiriduş? Dacă citeau Micul Prinţ, victimele îşi puneau întrebări, găseau răspunsuri şi nu intrau de-a-n boulea în aceste jocuri. Dacă îl citeau pe Eminescu reflectau şi înţelegeau că avem un rost în această lume superficială, dacă îl citeau pe Creangă vedeau cât este de frumoasa viaţa cu toate lipsurile ei şi nu îşi mai plângeau de milă.

      • Domnule Nastase, sigur ca pentru cei care gandesc cu mintea lor si vor sa inteleaga strict argumentele propagandei rusesti, orice argument venit din din partea „apatrizilor” stabiliti in America, asa cum este considerat si Mircea Popescu, este eliminat din start. Si, cum acesti romani cu gandirea „libera” sunt neaosi, pozitiile lor sunt mai bine acceptate deoarece maine, poimaine, ei vor vota pe cei care-i mangaie pe crestet.
        Cu regret, cred ca aceasta atitudine nu ma mai califica pentru a ramane partener de discutii.
        Mircea Popescu

      • @Mircea Popescu, am fost unul care m-am bucurat ca veniti aici ca o voce alternativa, cu experienta de viata, si „nu va elimin din start” :). Am fost de acord cu unele din pozitiile dvs. Cu altele mai putin. Am apreciat ca, desi ati fost pro-Basescu alaturi de un CMR extrem de pro-Basescu la acea vreme, astazi apareti mult mai nuantat si banuiesc ca vedeti altfel istoria celor 10 ani de basism.

        Nu cred ca e nevoie sa va spun eu ca toti suntem romani si cetateni ai acestei planete. Toti suntem un pic si americani, si rusi si toti cu ginduri galactice. Nu stiu daca atti auzit de raelieni 🙂

        Despre „ciupercile antiamericane”. Ma faceti sa rid, pentru ca mie imi plac ciupercile americane :). Si romanesti. Si chiar alea rusesti. Rusii, de exemplu, fac niste cartofi prajiti cu ciuperci si ceapa prajita total nucleare. Evident, nu imi plac alea otravitoare, din orice padure ar veni ele.

        Plecam, venim, stam, nu stam, urim, iubim, sau fumam iarba. Viata trece repede…

      • @trexsr: „Mircea Popescu, …desi ati fost pro-Basescu alaturi de un CMR extrem de pro-Basescu la acea vreme…”

        Domnule, nu stiu cine sunteti, nu stiu de ce lansati neadevaruri intr-un spatiu public. Dar asa cum am spus, pe acest forum nu voi mai face aprecieri, nu ma voi disculpa, practic nu mai am de ce sa particip. De aceea, daca doriti cu adevarat sa aflati pozitia pe care am avut-o in CMR, trimiteti-mi adresa de email pentru a discuta in alt mediu de comunicare.
        E-mailul meu: m.popescu@sbcglobal.net

        Mircea Popescu
        10 Aprilie 2017

      • De când americanii nu fac propagandă? Indiferent că sunt ruşi, americani, arabi, chinezi, coreeni, toţi fac propagandă, toţi îşi apără poiticile, toţi îi critică pe ceilalţi. Numai noi, românii, nu avem voie să facem propagandă, pentru că aşa se făcea doar pe vremurile dinainte de 89. Noi nu trebuie să avem păreri, pentru că dacă le avem, ori suntem filoruşi sau filoamericani ori filoeuropeni sau eurosceptici! Noi trebuie să tăcem, ca să nu fim judecaţi, conform propriilor prejudecăţi ale celor care ne ascultă.

      • Dle Popescu, un text publicat, ieri, pe FB, de catre dl senator John McCain sugereaza un lucru ingrijorator si anume acela ca Donald Trump a purces la darea ordinului de a arunca 59 de rachete peste sirieni fara a comunica , ori fara a avea, o strategie pe termen lung in ceea ce priveste Siria. Ca, preliminar, presedintele american si-a comunicat intentia catre institutiile si persoanele care, conform legii, trebuiau sa o cunoasca este laudabil, insa este o chestiune procedurala si nu politica sau vizionara. Ca urmare, in ciuda aprobarilor zgomotoase ale loviturii militare – si ma mira faptul ca nu ati remarcat discursul premierului Grindeanu – motivatia si planificarea in acest caz raman ocultate, iar propaganda rusa zburda. Dvs ce credeati, ca agentura rusa va fugi in Siberia fiindca ati aparut in Herastrau? Pe de alta parte, gasesc ingrijorator la dvs faptul ca ati adoptat principiul „cine nu e cu noi e impotriva noastra”, echivaland non pro-americanismul cu antiamericanismul; nu suntem antiamericani, dar poate ca luam acel ‘zent rostit de Merkel si Hollande ca pe o aluzie ca mai exista si alte interese in Siria decat cele ruso-americane. Si de unde stim ca, dupa modelul echipei Trump, nu v-ati intalnit la coada la bilete la vaporas cu agenti rusi, iar anuntata dvs indepartare de blog nu este rezultatul unei intelegeri cu ei? Dar, fara indoiala ca despre toate acestea ati scris deja pe blogul dvs, nu ne ramane decat sa citim acolo si sa ne insusim concluziile.

      • Domnule Popescu, imi cer scuze daca in ce va priveste am retinut gresit, dar in ce priveste CMR sunt sigur ca era de un basism crunt, si ca oricine, oricine venea pe acel forum si indraznea sa aibe o opinie separata, era luat la suturi intr-un mod…neamerican. Eu si citiva clegi de ai mei am parasit acel forum tocmai pentru intoleranta ce exista acolo. Am fost personal haituit de un roman „verde”, din SUA, probabil folosit de servicii, daca nu cumva avea mintea obosita si facea el servicii fara sa stie.

        Ramin la crezul meu ca romanii care sunt organizati apolitic, in asociatii clturale sau profesionale, trebuie sa aibe ceva minte si sa colaboreze cu orice guvern legitim ales al Romaniei, atunci cind e nevoie. Asta am reusit sa facem pe vremea domnului Corlatean, primul Secretar de Stat care a trimis manuale scolare din partea Guvernului unor organizatii romaneti din diapora.

        Poate ca lucrurile s-au schimbat acum, si CMR are alta conducere si viziune. Va doresc succes, si daca pot, voi contribui la cauze romanesti, cu mintea, cu pixul si cu networkul meu.

        Sper sa avem ocazia sa dialogam in direct la momentul oportun.

  3. Adrian Ursu e unul dintre redactorii mei preferați. Nu-mi place însă obiceiul recent al unor redactori de a-și apela colegii Adi, Gabi, Ioșca…în emisiuni.
    În privința evenimentelor din Siria, e sigur Trump că atacul chimic a fost al armatei guvernamentale? Până acum, am auzit doar „se presupune”, „presupus”.
    Chiar dacă ar exista siguranță (lasă că și în cazul armelor chimice irakiene a existat „siguranță”…), cred că decizia lui Trump nu e bună. Mie îmi pare un război SUA – Rusia prin intermediul Siriei.
    Nebunul ăsta de la Casa Albă bagă omenirea în belea…

    • Nu ca e fina lui Videanu, dar a fost cariatida a PDL. Auzi, dar ce zici de Traian Basescu candidat al PSD la viitoarele prezidentiale, dupa adoptarea unei alte constitutii? Este ca nu e nimic fantezist in asta?

  4. Daca va mai aduceti aminte, si dupa ce a fost primul incident cu arme chimice, SUA a inceput o campanie intensa de inarmare a rebelilor (care mai tirziu s-au afiliat ISIS, deci impotriva SUA), si o condamnare politica constanta a regimului Assad, pe care il vroiau schimbat. Pare ca acum s-a folosit aceiasi „bresa”, pentru a permite SUA sa aibe o reactie si sa revina ca principal „power broker” in Siria, pentur a diminua rolul Rusiei. Se pare ca Trump a fost convins de alti actori importanti din jurul sau ca e mult mai util pentru SUA sa revina in zona, decit sa bata palma cu Putin.

    Ceea ce este foare bizar, este ca doar cu citeva zile in urma, pe 30 martie, SUA declara la ONU ca inlaturarea lui Assad nu mai reprezinta o prioritate pentru SUA, ceea ce se plia pe pozitia rusa, sugerind inca odata ca Trump intentioneaza sa puna placa cu „Putin will be my friend”.

    Cine a dat ordinul sa puna bombe chimice in avionele militare? Au fost puse in avioanele siriene, sau au fost alte avioane (se poate verifica asta). E vreun general sirian pe acolo cu dubla comanda? Au fost schimbate rachete ordinare cu rachete purtatoare de arme chimice?

    Pentru mine nu are nici un sens ca Rusia sa fi aprobat un astfel de plan, si nu cred ca Assad are o alta cale decit sa mearga mina in mina cu Rusia, deci nu cred ca a fost Assad. Rusia vroia o reapropiere de SUA, nu o cale spre o escaladare si mai mare si marirea prapastiei intre SUA si Rusia.

    Lucrurile nu se aduna…si de aia cred ca un al treilea dracushor si-a bagat coada.

    Doamne, da-le minte celor ce au drept la buton nuclear!

    „Ambassador Nikki Haley told reporters on Thursday „we can’t necessarily focus on Assad the way that the previous administration did”.

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39450570

  5. Pina la urma orice arma ucide. E cinic sa condamni armele chimice, dar sa aplauzi rachetele „normale”.
    Societatea asta internationala e bolnava cind aplauda folosirea de rachete de orice fel.
    Ce se intimpla in Siria si lume in general ne aminteste de cit de mici suntem, moral vorbind, si cum foamea de putere ii macina pe cei de la butoane, cu victime nenumarate printre cei fara putere.

    Sunt dezgustatoare toate luarile de pozitie ale liderilor si tarilor care se „aliniaza” indiferent cu cine, si aproba omorirea de oameni si copii, fie ei din orice „tabara”. Presupusele rachete chimice ar fi omorit 30 copii si 50 adulti. Rachetele americane, mai „iubitoare”, au omorit doar 9 civili, printre care si copii. Eu pe cine sa aplaud?

  6. Furata :
    ––––––––
    INTERIOR
    Un bărbat priveşte la tv.

    VOCEA DE LA TV Creşterea salariului minim , fără creşterea creşterea productivităţii muncii înseamnă punerea în funcţiune a tiparniţei de bani. Înseamnă bani aruncaţi în consum, înseamnă inflaţie. Inflaţia este un impozit pe care îl plătim toţi, în acelaşi procent prin scăderea puterii de cumpărare…
    Este întreupt de o altă voce, a unui sindicalist al cărui nume este scris pe ecran SINDICALISTUL România a semnat Convenţia Organizaţiei Mondiale a Muncii privind salariul minim. Salariul minim pe economie asigura traiul zilnic al lucratorului şi familiei, conform standardelor din fiecare stat membru ONU, semnatar al prezentei convenţii. Dacă o activitate nu poate asigura acest venit, ea nu trebuie să fie prestată prin munca unui salariat…

    VOCEA DE LA TV (întrerupându-l) …Dar de către cine, stimate domn sindicalist? Credeţi că eu sunt fericit că sunt atâşia oameni plătiţi sub nivelul coşului supravieţuirii zilnice? Eu sunt fiu de ţăran din Vâlcea şi ştiu ce-i munca. Deodata se face întuneric deplin. simultan se aude o bubuitura ca de tunet.

    EXTERIOR D
    intr-o dubă a jandarmeriei este coborât un individ încadrat de bărbaţi în uniforma bleu-jandarm. Grupul intră în clădirea pe care scrie „Tribunal”.

    INTERIOR
    Este o sală de judecată. Judecătorul

    Inculpat Manole, Ai cerut ministrului de finanţe al României din 2008 contractarea unui credit extern de 30 miliarde de euro?
    Manole: DA!
    Judecătorul: Ce ţi-a răspuns?
    Manole: Că nu are motiv. În plus, a adaugat ca Economia României nu poate absorbi în proiecte de dezvoltare o sumă aşa de mare. A întrebat ce proiecte economice de dezvoltare durabilă am în vedere.
    Judecătorul: Ce i-ai răspuns? Manole: I-am răspuns ca mă tem de retrageri masive de valută de către bănci.
    Judecătorul: Cât era rezerva valutară a României? Nu ar fi fost suficienta? În plus, exista acordul cadru cu FMI prin care România ar fi putut fi împrumutată la nevoie, dacă ar fi fost necesar!
    Judecătorul: Ce ai făcut în continuare?
    Manole: Am vorbit cu preşedintele. I-am prezentat cel mai nefavorabil scenariu. A fost de acord cu împrumutul extern de 39 de miliarde de euro.
    Judecătorul: De ce i-ai prezentat cel mai nefavorabil scenariu, în loc de a-i prezenta şi pe celelalte?
    Manole:Mă temeam… J
    udecătorul: Te temeai, de ce?
    Manole:Cea mai mare parte a rezervei valutare o plasasem ca depozit la Banca Anglei. Este considerată cea mai sigură bancă din lume. Nu voiam să stric depozitul înainte de termen. Nu aş mai fi primit dobânda la depozit.
    Judecătorul: Cum adică n-ai mai fi primit dobânda la depozit? Te considerai proprietarul rezervei nationale valutare?
    Manole: Într-un fel…
    Judecătorul: În ce fel? Manole: Din dobânda respectivă, primeam împreună cu ceilalţi membri ai conducerii bancii nationale, o cota de 10% anual.
    Judecătorul: Acuzarea are cuvântul.
    Procurorul: Onorată instanţă, Pe parcursul cercetarii penale, inculpatul a dovedit rea voinţă în aflarea adevărului. Se indentifică partial cu banca naţională. Prin inducerea în eroare a comisiei parlamentare şi-a însuşit o parte din dobanda la rezerva nationala plasata in strainatate.
    A preferat sa indatoreze statul-cetăţenii contractand un imprumut inutil de pe urma caruia au fost platite ca dobânzi miliarde de euro de la bugetul de stat, de la cetateni, doar pentru a incasa el si ceilalti membrii ai conducerii sume de 5000 la 8 000 echivalent euro lunar, sub forma de participare la beneficii.
    Banca Nationala este o autoritate de reglementare, nu companie comperciala. Excedentul bugetar trebuia virat integral la trezorerie. De altfel, cand inregistra deficit, conducerii bancii nationale nu i se imputa acest lucru prin diminuarea salariilor cu pana la 20%, asa cum prevedea legea participarii la beneficiu a salariatilor, din vreamea regimului comunist. Solicitam confiscarea extinsa a averii personale inclusiv a fondurilor publice si private de pensii, condamnarea la inchisoarea pe viata sau plantarea a 1500 hectare cu arbori in Baragan.

    În încăpere apar fuioare de lumini colorate care se separă şi se reunesc într-un cerc. Cercul devine o sferă de lumină. Se aude un murmur şi din ce în ce mai clar o voce.

    VOCEA Nicolae, scrie ce-ai vazut!
    NICOLAE Dar de unde ştiu eu că nu este un truc, o farsă?
    VOCEA: Nicolae, se simţi? NICOLAE: Căldură. Simt că mă arde. Opreşte-o! Nicolae îşi acoperă faţa. Hainele i se aprind. Barbatul intra repede in baie. Se aude duşul stropind. Sfera de lumina dispare

    Citeste mai mult: adev.ro/oo14im

  7. “Dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, din localitatea Khan Shaykhun, în urma căruia au murit în chinuri oribile mai mulţi civili şi copii, atunci reacţia militară a Statelor Unite este perfect justificată şi ar trebui susţinută şi de alte naţiuni”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

    Cum adica, intai ataci, si pe urma confirmi datele? De ce nu s-a facut o inspectie internationala, asa cum s-a facut in trecut in Siria, cind nu s-a confirmat ca armata siriana ar fi folosit armele chimice, ci mai degraba rebelii, care au arme chimice si ei, si care sunt direct interesati sa creeze impresia ca Assad este razpunzator?

    „Rebels’ chemical weapons
    In 2014, investigative journalist Seymour Hersh reported on opposition forces’ ability to use chemical weapons. In an article for the „London Review of Books,” Hersh obtained documents from the Defense Intelligence Agency (DIA), the Pentagon’s own spy organization. They suggested that the Nusra Front, a Syrian offshoot of al Qaeda, had access to the sarin nerve agent. A chemical weapons attack on the Damascus suburb of Ghouta in August 2013, which was blamed on Assad, was carried out by rebels, according to Hersh’s article. They wanted Washington to presume Assad had crossed Obama’s „red line” and draw the US into a war.

    …The Ghouta attack
    Obama’s Director of National Intelligence at the time, James Clapper, was able to dissuade Obama from ordering a cruise missile strike, according to a newly-published book by Mideast expert Michael Lüders. Presumably, a deciding factor was an analysis of the chemical weapons used in Ghouta, conducted by a British military lab, which found the gas to be of a different composition than the Syrian army possessed.
    The attack took place while UN weapons inspectors were in the country, on Assad’s invitation, said Meyer. Assad had asked them to investigate a chemical weapons attack from March 2013 outside Aleppo, which killed Syrian soldiers.

    ..Former weapons inspector Richard Lloyd and MIT professor Theodore Postol cast further doubt on Assad’s role in the Ghouta attack. They reported in 2014 that the chemical weapons could have only been fired from rebel-held territory, with a range of up to 2.5 kilometers (1.6 miles).

    ..Al Qaeda’s role
    No one can say how the situation has evolved since the DIA’s assessment in 2013 of the Nusra Front’s weapons. The al Qaeda affiliate is today the most significant rebel group in the northern Syrian province of Idlib, Meyer said. Along with other jihadi extremists, it has turned itself into the „de facto ruler of Idlib.”
    Assad has not hesitated to use ruthless means to stay in power. In confronting the most recent use of chemical weapons in Syria, credible questions remain as to why Assad would bring world opinion against him at a time when his continued rule is beginning to be accepted.”

    Sunt mult prea multe intrebari fara raspuns ca sa fii convins ca Assad sau Putin ar fi ordonat un atac chimic, mai ales ca a fost un scenariu care a mai fost odata realizat. Si atunci, de ce atacul SUA, si de ce aceasta imediata „aliniere” a unora?

    http://www.dw.com/en/is-assad-to-blame-for-the-chemical-weapons-attack-in-syria/a-38330217

    • „Tatal nostru”, de la min. 10:30, de Irina Odagescu – Tutuianu, cel mai frumos „Tatal nostru” pe care l-am auzit in ultimul deceniu. Irina Odagescu – Tutuianu, o mare compozitoare si o mare profesoara!

  8. În această mare vânjoleală politică, bine că se mai găsesc momente de încărcare energetică, prin muzică. O clipă de răgaz, care ne face să credem că putem opri timpul în loc.

Lasă un răspuns