Harta „Valahia, Moldova, Basarabia”, editată la Amsterdam în 1769, vedeta lunii la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi

Maine după-amiază, va avea loc, la Muzeul national al hărtilor, a doua editie a unei initiative deosebite – Stagiunea cartografii Sonore – in cadrul căreia va fi prezentată de către ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, o hartă foarte interesantă, din secolul 18, a teritoriilor românesti.

26 de gânduri despre “Harta „Valahia, Moldova, Basarabia”, editată la Amsterdam în 1769, vedeta lunii la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi

  1. Iubiți România ,prieteni? Nu vă grăbiți cu răspunsul , că imediat vă întreb cum arată România aceea pe care o iubiți… Carpații… Marea Neagră… Delta Dunării… cam asta vă pregăteați să răspundeți? Nu mai continuați, că deja ați alunecat în greșeală… Noroc că madam Macovei corectează eroarea, într-un interviu la RFI : înlocuim Carpații cu MCV, înlocuim Marea Neagră cu DNA, înlocuim Delta Dunării cu Kovesi… și cine nu iubește fierbinte înlocuirile astea, nu-i patriot ! Citez ( adică citez pe bune, nu cum citează Liiceanu Gabriel) : „… Dragnea nu iubește România. Dragnea LOVEȘTE ROMÂNIA din toate părțile numai ca să scape el. Tăriceanu face același lucru: dă în MCV, dă în DNA, dă în Kovesi, dă în toate părțile doar ca să scape el. Toți fac asta”. V-ați revizuit atitudinea? Bravo, sunteți aproape recuperabili!

    Dar, să fim totuși un pic vigilenți, că dacă moțăim în neștire ne umplem de patrioți ca de bube –dulci… Așadar, ieșind din amorțire, observăm că pentru anumiți cetățeni-filozofi, patriotismul este chiar un risc major . Iată: „… Într-o societate care nu e liberă, meseria de cetățean presupune eroism. Meseria de om în lume se plătește cu viața. Socrate, Iisus, au plătit-o cu viața. Eu în calitate de cetățean m-am dus la Bruxelles”, mărturisește bravul Gabriel Liiceanu, la REALITATEA TV, unde Rareș Bogdan îi dă binișor mai multe minute decât i-a acordat Claude Moraes în Parlamentul European .

    Pentru unul care se pregătește să plătească cu viața civismul manifest, e ciudat totuși că până acum s-a tânguit de vreo patru ori că diferiți oameni răi îi amenință existența: întâi minerii, da’ ăștia nu l-au recunoscut… apoi Vadim Tudor , care l-a pus pe listă, însă noi știm de glumă, spre deosebire de dânsul… apoi Virgil Măgureanu, care ar fi putut să otrăvească vinul, însă Gabriel s-a descurcat și în acea situație complicată, și a dus vinul , cu bănuita cianură, cu tot, la GDS, la prieteni, ca să zic așa… iar ultima oară l-a urmărit cu mitraliera prin bătătură criminalul Nicolae Breban. Păi, Gabriel, uite ce zic eu: fii BĂRBAT, dragă ! Parfumat, uns cu creme, dat cu aftershave-uri sofisticate și cu subsuoara delicată răsfățată de deodorante scumpe , dar, orișicât, BĂRBAT !!! Pieptul înainte, burta temperată de aerul tras în piept, privirea semeață… așa arată unul „pregătit să moară în picioare” , cum te lauzi că ai fi , iar nu scriind editoriale leșinate și plângăcioase despre conspirații planetare împotriva ta!

    Când am citit însă pasajul cu „…Nimeni nu are dreptul să se împroprietărească pe țară. Este țara mea și a dumneavoastră. Autoadorarea patriotică este profund nocivă pentru o țară…”, m-am enervat… căci eu am memorie bună și mi-am amintit cum, la festivitatea de primire a decorației Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, i s-a adresat lui Băsescu Traian, în numele ”unei bune părţi a intelectualităţii”, cu aceste cuvinte „… noi, cei care credem că ştim care e BINELE ÎN CHIP MATUR AL ROMÂNIEI”…. I-auzi! Păi, dacă „nimeni nu are dreptul să se împroprietărească…” tu de ce încerci?

    Nici nu cred că mai e cazul să vă atrag atenția că, potrivit umanismului filozofic al lui lui Gabriel Liiceanu, „BINELE ÎN CHIP MATUR AL ROMÂNIEI” este să se umple țara de pușcării și pușcăriile să se umple de oameni !

    • Doamna Luminita, lucrurile sunt mult mai simple. Pur si simplu acest om (Gabriel Liiceanu n.r.) si-a pierdut mintile. Stiti de ce ? Daca priviti cu atentie in istorie, filosofii agnostici si far’ de credinta in Dumnezeu, s-au cautat permanent pe ei insisi la originea Universului. Unii au bajbait toata viata prin ceata propriei miniti si s-au ratacit, pierzandu-se de ei insisi. Cred ca domnul Liiceanu are nevoie de sprijin moral sistematic si consiliere psihologica. Daca, bineinteles, ar accepta acest ajutor. Din pacate, domnul Liiceanu nu poate face asta, deoarece ar trebui sa admita ca este un om.

  2. Interesant mi se pare faptul că pe o hartă tipărită la Amsterdam, în anul 1769, Basarabia era separată de Moldova, ceea ce ne demonstrează că occidentalii ştiau ce ni se pregăteşte (cu acordul lor tacit), că ceea ce se consemna într-un memoriu adresat Franţei de către boierime, încă din anul 1766, era cunoscut de ei, şi anume că Rusia voia ,,să facă din Dunăre fruntaria ei! Ar avea, astfel, pe Nistru cetăţile Bender şi Akerman sau Belgrad, port pe Marea Neagră şi ar pune stăpânire pe Moldova care de mult aţâţă pofta ei”. De fapt, în urma unui război ruso-turc, Rusia a profitat şi la sfârşitul anului 1769, îl capturează la Galaţi pe Constantin Mavrocordat şi instaurează propria sa administraţia militară în Moldova.

    • Am citit ca termenul „Basarabia” a fost inventat de rusi ca sa il pacaleasca pe Napoleon.

  3. Vine şi doamna Gribincea ? O foarte interesantă figură a boemei moldoveneşti, cândva şi o foarte plăcută prezenţă pe blogul Roxanei Iordache. Şi nu numai…..

  4. Kovesi: „Întotdeauna am acționat corect”. Never say „never”! Pina si Zeii mai gresesc…
    Inteleg ca dl Klemm s-a intilnit cu dl. Toader, taman cu doua zile inainte ca evaluarea sa fie facuta public, insa nu au discutat despre treaba asta. Aha….Da, da, da merge cu

    https://youtu.be/lNYcviXK4rg

    si cu o bere rece…

  5. George Ban
    Prietene, de ce taci ? Ai devenit filosof ?
    (Z)
    Despre Victor Ponta, ce parere ai ? Eu, trebuie sa marturisesc, m-am blocat in demersul (pe care il percep) aproape imposibil de a-l (mai) intelege.
    Lasa periajul doamnelor in sarcina celor care se pricep si spune-ne si ce gandesti d-ta despre evenimentele recente.
    De exemplu, as fi curios sa aflu ce crezi ca primeaza intr-un razboi ? Forta bruta asociata cu atacul frontal, sau inteligenta tactica ?
    (Z)

    • .ZeV(…a)

      erai blocat inca de pe vremea cad ma acuzai ca sunt intemietorul Partidului Anti Ponta.
      Fara dovezi nu il acuz de tradare ci doar ca a ramas cârlan, cand de ani de zile , e deja „măgar batran”!
      Nu draga nu il urasc .. sa zicem ca e doar o unda de lipsa de respect si mirare – omu asta azi trebuia sa fie sef de partid, premier sau macar (in caz de mare esec) Presedinte de Camera, sa fie dpv politico-adtiv inca un „tanar de mare viitor” , adica sa iasa la penzie de la Cotroceni si daca mai avea energie de consumat sa mearga la stricturile europene. Berzei chioare ii face Năstase cuib* insa astuia i-au mancat toate gastele straine din straitza.
      La 40 de ani eraa sef al celui mai mare partid al Romaniei, era premeier .. la 44 este deja un fost fara viitor …. Si si-a facut-o singur singurel.

      *nu e blasfemie ci adevarul adevarat

  6. d’Artagnan scrie ca
    ,,lumea (a iesit) în stradă în contra relațiilor… neortodoxe” (pe 25.03.2017- de Buna Vestire n.r.)
    Stimate coleg, lumea la care te referi a iesit in strada pentru viata si pentru familia traditionala.
    Asta nu semnifica faptul ca ceilalti colegi, care sustin acest demers nobil (demn de un muschetar adevarat) , sunt puritani. De exemplu, mie mi-au placut, de cand ma stiu, femeile. Inseamna ca sunt puritan ? Cred ca dimpotriva. Poate ca eu sunt un muschetar autentic (in viziunea lui Dumas), spre deosebire de muschetarii cardinalului George Soros care pun un mai mare accent pe bresa, decat pe ce este imprejurul ei.
    Eu incerc si reusesc sa evit structurile ambientale care sugereaza privatele din curtile rurale lipsite de canalizare. Daca dvs ne spuneti ca pot exista sentimente inaltatoare intre doua astfel de structuri, atunci va urez amical: Sa fiti iubit.
    (Z)

    • Hotărăște-te odată: sunt ”Stimate coleg”, îmi urezi amical să fiu iubit sau ” Eventual, impaiati-l si atarnati-i de gat o eticheta cu inscrisul: ,,Noaptea mintii”.”?!

      Măi nene, mata suferi de tulburare bipolară?

  7. Inteleg, doar cei care ,,rezista” in afara cadrului legal, au dreptul sa impuna societatii convingerile lor, chiar daca sunt mult mai putini decat cei 3 milioane care au semnat petitia pentru definirea explicita a familiei in Constitutie si au si ,,perimatul” obicei de a cere aprobare iar organizatorii sa-si asume in mod explicit un mars.
    Bine ca pruncul avortat nu poate fi intrebat daca este de acord sa fie ucis, deci, nu conteaza.
    Este greu (dupa parerea mea) , stimati colegi, far’de Dumnezeu. Dar nu uitati in lucru: Timpul trece si, mai devreme sau mai tarziu, vom ramane oricum singuri in fata eternitatii, prilej cu care s-ar putea ca propriile noastre euri (nu E-uri 😉 ) sa ne puna intrebari dificile pe care acum, unii dintre noi, refuzam sa ni le punem. Vom avea foarte putin timp la dispozitie sa gasim raspunsurile si nimeni nu ne va fi alaturi sa ne ajute, sau pur si simplu nu vor fi inteligibile pentru mintile noastre laicizate ( a se citi: spalate cu detergent liiceano-filosofic).
    ps
    Exista familii care nu pot avea copii si decid sa adopte copii, ceea ce este laudabil. Important mi se pare ca un copil sa nu fie privat de dreptul fundamental de a avea o mama si un tata. Sigur, exista exceptii de parinti care isi neglijeaza, sau isi maltrateaza copiii. Dar exceptiile nu trebuie sa ne faca sa ignoram rolul fundamental al familiei traditionale.
    Stiu ca oengeurile si-ar dori ca omul sa nu mai detina sentimentul apartenentei la o familie, la o comunitate si sa creada ca doar el si numai el conteaza. Este o iluzie. Acesta este de fapt omul manipulat al zilelor noastre, triste, foarte triste, un om care se transforma foarte usor in carne de tun la discretia papusarilor care vor puterea cu orice mijloace, desi intreprind acest demers in numele…democratiei.

  8. http://www.cotidianul.ro/gabriela-firea-victor-ponta-practic-ii-ajuta-pe-adversari-298396/

    Imi pare rau ca am avut din nou dreptate cu acest tradator numit Victor Ponta ! Cand spuneam ca acest baiat este un individ fara caracter si un tradator sadea , toata lumea ma injura si imi spunea ca gresesc si ca sunt obsedat de el . Astazi , Victor Ponta nici macar nu se mai ascunde si comploteaza la vedere pe aceeasi partitura pe care canta si ceilalti adversari ai PSD-ului : Basescu , Constantin , Iohannis , Andronic , etc. El a devenit principalul inamic al lui Dragnea si al PSD-ului fiind in stare de orice numai sa-i distruga pe acestia !
    Gabi Firea este o doamna cand il numeste ” un copil rasfatat ” , bla , bla , bla . Colegul Zev ne spune ca s-a blocat si nu intelege ce-i cu Ponta . George Ban a disparut pur si simplu …
    Eu nu cred ca trebuie intelese prea multe cu privire la acest individ . Victor Ponta este un tradator si atat ! Toata cariera acestui individ a stat sub semnul oportunismului , al compromisurilor ticaloase , al coteriilor , al tradarii , al vanatorii de functii si de neveste si al incuscririlor cu tot felul de ticalosi .

    Dealtfel , dezvaluirea de ieri a lui nea Jiji , ne arata si mai clar ce fel de pramatie este acest Victor Ponta . Practic , Ponta i-a transmis lui Gigi Bkli ca nu poate sa-l ajute cu nimic deoarece subalternul lui care-i este si ruda si prieten ( Robert Cazancioc ) are boala pe el !!!!!!!
    Nu stiu , va puteti inchipui asa ceva ?

    https://www.antena3.ro/actualitate/justitie/gigi-becali-dezvaluire-incredibila-ponta-mi-a-transmis-un-mesaj-in-inchisoare-printr-un-ministru-405713.html

    ” Când eram în închisoare am fost vizitat de trei senatori şi un ministru. Dar nu pot să vă spun numele. Doar atât! Mi-a spus că l-a trimis Victor să îmi spună că Robert Cazanciuc are boală pe mine. A venit un ministru care şi acum e ministru ”

  9. Off-topic: vad ca, foarte unite pe vremea cand ii cautau , sau inventau, cateva cipilici electorale pentru dl Nastase, majoretele dlui Basescu se arata mult mai dezbinate astazi, cand e vorba de cateva sute de mii de euro cheltuite electoral chiar de unele dintre ele. Iar altele se fac ca nu-si mai amintesc cum este cu folosirea influentei…in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

  10. 🙂 Eu cred ca se impune schimbarea lui Burleanu cu un ” profesionist adevarat ” , dl. Cozmin Gusa …

    A ajuns să ne conducă un propagandist al SRI-ului (referire la Burleanu – nr.), care îl perie pe acest neamţ, explicându-ne ce planuri a făcut în sufragerie. Acest propagandist prăduitor şi turnător a venit în mijlocul fotbalului şi îl distruge. Decadenţa şi distrugerea nu cunosc margini la noi”, a spus Cornel Dinu, la Digi Sport Special.

    http://www.cotidianul.ro/a-ajuns-sa-ne-conduca-un-propagandist-al-sri-ului-298399/

  11. Domnule Nastase, ii veti inchiria lui Traian Basescu o incapere la dvs la Cornu, ca sa fie mai aproape de Targsor?

  12. Sampanie !

    Cred ca in aceste vremuri , Inspectia Judiciara are obligatia sa apere democratia romaneasca de astfel de tembeli care nu inteleg ce inseamna democratia sau pe ce lume traiesc .

    https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/afara-cu-coada-din-magistratura-curtea-constitutionala-a-sesizat-inspectia-judiciara-din-csm-in-cazul-judecatorului-ciprian-coada-de-la-curtea-de-apel-constanta-care-a-acuzat-ccr-ca-reprezinta-interese-de-grup-si-ca-pune-umarul-la-distrugerea-statului-coa

  13. „Saraca” Udrea .. nu credea ca tocmai ea ..

    „Saraca” … in sens ca poalele scurte nu lungesc mintea .. si a vruit a uite zicala aia (poate nici nu o stia) ca daca te bagiin troaca te mamanca .porcii.
    A pus si ea umarul la o caricatura de justitie si acum e pare ca are de ce se plange – adica de ce numa ea fdn toata gasca?

    M rpg in rest pana acum e tare dom’le. Buna de blindaj !!!

  14. Încă unul, domnule profesor și domnule Prim-ministru… la ANTENA 3, în dialog cu Elena Udrea, Daniel Zamfir ,de la PNL, a dat azi două exemple de ARESTAȚI-NEVINOVAȚI : Adrian Năstase și Dan Voiculescu. Eu țin cu atenție această contabilitate, pentru că este ca și cum aș fi urmărit o fisură într-un vas de ceramică, plin cu apă – la început a fost o umbră fină, abia vizibilă, neimportantă, apoi dungulița imperceptibilă a fost marcată de câteva broboane pe care ai fi putut să le ștergi cu mâna, apoi un pârâiaș subțire a pătat fața de masă … și nu mai e mult până când șuvoiul de apă va deveni nu numai imposibil de trecut cu vederea, ci și deosebit de sonor… Elena Udrea…Ioan Oltean… Alina Bica… Sebastian Ghiță… Daniel Zamfir… am ales exemple mai cu seamă din cealaltă parte a spectrului politic , pentru că exemplele se înmulțesc și acolo…

    Elena Udrea era astăzi stupefiată de faptul că a fost condamnată fără probe pentru luare de mită, iar pe lângă condamnarea cu executare, trebuie să achite și un prejudiciu pe care îl vede imposibil, deoarece, spune dânsa „…Chiar nu s-a făcut deloc promovare pentru Gala Bute? Chiar nici un leu nu s-a dat pentru promovare ? ” Dar , doamnă Udrea, noi am mai văzut asta și nu știu de ce atâta uimire… a fost de-ajuns ca judecătoarele să întindă mâna către jurisprudența creată în modul cel mai odios în cazul „ TROFEUL CALITĂȚII”… condamnare fără dovezi și prejudiciu considerat SUMA INTEGRALĂ, de parcă nu au fost nici simpozioane, nici conferințe, nici materiale publicitare, nici invitați care au primit onorarii de participare… nimic… ca și cum competiția „TROFEUL CALITĂȚII” nu s-a desfășurat niciodată… Bogdan Popovici povestește că a fost considerat PREJUDICIU până și TVA-ul achitat statului… Sau, mai spuneți că vă uluiește și condamnarea pentru „abuzul în serviciu ” , când dumneavoastră v-ați aflat într-o funcție în care decizia este POLITICĂ și COLECTIVĂ… dar iar vă spun, nu v-ați fi mirat deloc dacă v-ați fi aplecat, doamnă Udrea, asupra nenumăratelor dosare ale lui Nicușor Constantinescu, cu ani de pușcărie mult peste speranța lui de viață… pentru ce tipuri de abuz în serviciu a luat până la 15 ani de închisoare? … să vă spun, pe scurt : pentru că n-a eliberat un certificat de urbanism… pentru că a plantat niște pomișori cam aiurea… pentru că n-a finanțat Centrul Militar… pentru că a atribuit cadastrul drumurilor în județul Constanța unei singure firme… cam așa ceva… toate hotărârile le-a luat împreună cu Consiliul Județean.

    Nu am absolut nici o bucurie pentru sentința de astăzi a Elenei Udrea, dimpotrivă. mă mâhnește … Observ doar că pentru Băsescu Traian, JUSTIȚIA IMANENTĂ se pare că acționează din ricoșeu, și nu știu dacă e corect așa .

    • Poate vorbesc prostii dar din cate stiu la „activitati” precum alea din Trofeul Calitatii se mai alsa cu in sendcis, fursec, o cafeluzta si o apa minera. Cadn nu deveneau Symposoum (adica „sa bem impreuna” … si am niste mainteri destul de placute de la unele „simpozioane” din astea .. mai ales alaea despr e-coomerce .. la care tratatia nu era virtuala … uf Domane priul dintre astea .. prima data dupa 6 ani am avut parte de coniac !!! ) Adica si astea ar trebui scazute …

  15. Observ cu mare tristete cat de jos a ajuns gradul deontologic al jurnalistului roman.
    In aceasta seara, domnilor Gadea, Rares Bogdan si compania, nu le ajunge ca Elena Udrea a fost condamnata. Au decis ca trebuie sa o atace mai abitir ca niciodata, cu setea ne-omului care loveste cu bocancul in cadavrul inert al unui inamic visceral.
    Dumnezeule, ce se intampla cu, noi, oamenii ? Cine si/sau ce ne face sa devenim adevarati monstri ?
    Cred ca nu se vor opri aici si, chiar daca nu o spun explicit, asteapta cu nerabdare si excitarea extrema a unor puberi frustrati si dezgustatori ca fosta primadona a politicii romanesti sa faca singurul lucru care ar satisface setea de revansa a vajnicilor ,,barbati” ai presei autohtone (evit cu bunastiinta sa spun ,,romanesti”):
    Sa se sinucida, fizic, asa cum a facut Condrea, dar si alti romani intrati in colimatorul vanatorii de vrajitoare.
    Daca asta este tara mizerabila (dpdv moral) in care imi este dat sa traiesc, atunci praful sa se aleaga de ea.
    As fi spus ca regimul Basescu este de vina. Acum, inclin sa cred ca o mare parte dintre noi suntem ,,Basescu”.
    Prin urmare, conchid ca Traian Basescu a invins.

  16. Am si eu o intrebare de Gaga (merge si de Lady Gaga 🙂 ): Daca judecatoarea Camelia Bogdan a fost data afara din magustratura, nu ar trebui rejudecate toate dosarele acestei doamne?

    Daca procurorul Negulescu a fost gasit ca fiind mafiot, sau Eva, dosarele administrate de acesti mafioti nu ar trebui rejudecate?

    • Nu.

      Si chiar in dosarul Voiculescu .. eu personal nu cred ca decizia zisei Camelia a fots influentata de participararea la cestia aia … aica personal saunt convins ca dadea excat aceiasi deziie chiae daca era pusa sa dea ea 300 lei din buzunarul ei … Asta nu inseamna ca sunt convins de justetea deciziei … mai degraba nu.

  17. https://www.dcnews.ro/condamnare-elena-udrea-ciuvica-este-schema-lui-basescu_537602.html

    Din punct de vedere uman imi pare rau de Elena Udrea insa dansa MERITA din plin tot ceea ce i se intampla , pentru toate magariile pe care le-a facut cat a fost la butoane impreuna cu nemernicul de Basescu !
    Astazi , ea a primit ce-a meritat exact din partea acelora pe care dansa i-a inventat , i-a promovat si i-a folosit impotriva adversarilor politici .
    Sper sa fie o LECTIE pentru toti cei care se gandesc sa faca ce-a facut dansa !

    Mi le amintesc pe doamnele Udrea si Ritzi cat de obraznice si de mizerabile au fost la procesele d-lui Adrian Nastase sau ale d-lui Voiculescu .
    Astazi , amandoua isi urla nevinovatia ( pe cine mai intereseaza ? ) , una din puscarie si alta din usa puscariei .

    Insa , durerea cea mai mare a d-nei Udrea va fi atunci cand va vedea ca si betivanul de Basescu o va lasa din brate , dimpreuna cu ceilalti ” prieteni ” din jurul ei , speriati toti de ceea ce li se poate intampla si lor . Si va realiza ca si-a sacrificat tineretea , trupul si viata langa un bashinos batran , libidinos , urat , betiv , impotent si parsiv …

    Cu siguranta , de azi inainte Elena Udrea va fi un om mai matur si mai intelept care isi va alege cu atentie prietenii si va intelege si ea rostul unor vorbe vechi ca :

    ” Cand faci rau , asteapta-te la rau ! ”
    ” Cine ridica sabia , de sabie va pieri ” ,
    ” Un rege bun nu este acela care alege sabia.
    Un rege bun este acela care alege bunătatea ”
    ” Trăieşte o viaţă bună şi cinstită. Când vei îmbătrâni te vei gândi la viaţa ta şi o vei putea savura pentru o a doua oară . ”
    ” Când pierzi, nu rata lecţia pe care trebuie s-o înveţi ”
    ” Urmează cele trei “R”-uri : 1. Respectă-te. 2. Respectă-i pe cei din jur. 3. Asumă-ţi responsabilitatea pentru toate acţiunile tale ”
    etc.

    Pacat de ea pentru ca este o muiere frumoasa si curajoasa dar slaba de minte si de coor …

  18. ZeV,
    Stimabile, onorabile,
    Dacă ma iubești, nu îmi mai da atâta importanță!
    De obicei sunt mai tăcut, dar acum a fost și o tăcere forțată: am fost o lună plecat sa inconjor capătul lumii (fin del mundo) si Capul Horn. Asa ca nu știu la ce evenimente te referi. Oricum, ideea mea de baza este ca orice am spune noi, nu putem influenta Dirijorul, care e din alta parte. De aceea oamenii politici de la noi sunt niște rătăciți și niște chinuiți. De aceea Dl Năstase este acum un fericit, pentru ca nu mai joaca în această „șușă”. De aceea ador comentariile Dnei Ana, care ne vorbește de iarbă și bibilici, precum și pe cele ale Dnei Luminița Arhire, care ne prezintă cu detașare și umor, fapte și atât. A spune că le „perii”, eu care nu le cunosc personal și care nu am niciun avantaj din asta, este o jignire la adresa Dumnealor.

  19. d’Artagnan spune:
    Martie 28, 2017 la 5:56 pm

    Cand te adresezi cuiva in spirit de gluma, nu sunt relevante eventualele contradictii, care pot, aparent, sa existe, prin raportare la contexte diferite. Intelegi ? Sper.
    Oricum, incearca sa fii mai putin incrancenat, relaxeaza-ti muschii faciali si chiar incearca un zambet, asa cum fac eu, chiar acum. (Z)
    Din moment ce colegii iti acorda atentie, ar trebui sa fi multumit ca existi (cel putin din/in perspectiva virtuala). Sau esti si d-ta vreun licurici (inca) tanar (in spirit) perpetuu nelinistit ?! (Z)

  20. De ce sa se aleaga prafu de tara ?
    Ca nu ne este mila de Blonda Nationala?
    Dragule da nu a fots condamnata ptr ca avea Buitaone ci ptr ca leafa de ministruera cam mica ca sa isi permita asa ceva …

    Si da Basescu a invins in ziua in care idoilul tau a hotarat sa o numeasca pe Godzila .

    Catcdespre Blonda Nationala ar fi trebuitsa isi aduca aminte de precedenta Elena …
    Pricum daca u vreqa sa se plictiseasca „acolo” poa ar face bine sa „cante” in prime-time si in direct. Crez ca ar avea un succes mai ceva decat avea Maeia Callas cantand Habanera .. si cu un pic de nenroc ptr die Mutti poa sa o faca pe Angela sa cante aria finala din Madama Buterfly

Lasă un răspuns