Dezbatere la FET despre Irak

Ieri a avut loc la Fundatie, o dezbatere extrem de interesantă despre IRAK.

Dezbaterea a fost organizată  împreună cu Middle East Political and Economic Institute (MEPEI) și cu Fundația EURISC si a avut ca temă: „IRAK ÎNTRE CONFLICT ȘI RECONSTRUCȚIE”

Au participat cu alocutiuni
Dr. Liviu MUREȘAN, președintele Fundației EURISC;
Drd. Flavius CABA-MARIA, președintele MEPEI;
Drd. Răzvan MUNTEANU, manager de program MEPEI;
Alexandru GEORGESCU, analist strategic, Fundația EURISC.

 

25 de gânduri despre “Dezbatere la FET despre Irak

    • Cu alte cuvinte, lotul Dan Voiculescu a fost anchetat și trimis în judecată de un procuror corupt dovedit și condamnat, a fost judecat, condamnat de o judecătoare care a fost suspendată din magistratură și care riscă să fie dată afară din magistratură pentru a fi luat bani de la partea „vătămată” din procesul lotului…
      Hmmm…

  1. Adrian Nastase
    Detaliati, a spune ca dezbaterea a fost interesanta nu face decat sa ne starneasca curiozitatea.
    (Z)
    PS
    Eu, daca as fi fost acolo si mi s-ar fi permis sa iau cuvantul, as fi spus ca afacerea Irak este una dintre multele esuate si paguboase in relatia Romaniei cu asazisii parteneri loiali occidentali.
    Prea multe compromisuri neprincipiale pentru a intra in NATO (o organizatie care nu face altceva decat sa impuna un fel de ,,taxa de protectie” de tip mafiot tarilor sarace de la periferia ,,civilizatiei” prin care sa-si cumpere sprijinul in constructia statului de drept represiv, recte, metaforic, sapunul pentru spanzurati), dupa ce Emil Constantinescu a permis avioanelor americane sa survoleze Romania spre a distruge obiective civile in Serbia.

  2. Felicitari, domnule Toader, pentru calmitate si rezistenta psihica in fata asaltului unei adunaturi de psihopati dispusi sa-si tradeze tara de dragul puterii cu orice pret. O putere iluzorie, in genul celei detinute de fanariotii cu firman de la Stambul.
    Iata o tema de dezbatere, nu intodeauna stiinta de carte, editurile ctitorite si titulatura de filosof reflecta un IQ mult peste medie.
    Uneori, un simplu taran poate fi de zece ori mai inteligent decat un filosof arogant, extremist si autist care se recomanda preponderent prin cele citite, sau prin sfaturi date lichelelor.
    Ce este licheaua (in viziunea filosofului) ? Un comunist puscariabil prin definitie, indiferent ce a facut inainte de 1989, cu exceptia comunistului care devine membru, sau sustine PDL, PMP, USR si PNL.
    Ce este filosoful (in viziunea filosofului) ? Un umanoid existentialist si agnostic care care crede si acum ca „unei probleme reale nu-i poate corespunde o cunoaștere reală”, deci, doar in capul lui exista reperul virtual absolut la care realitatea trebuie adaptata, sau, cel putin interpretata.

  3. Adrian B. spune:
    Martie 22, 2017 la 5:33 pm
    Efectul Anaf & DNA & guvernare slaba : Romanii au infiintat cu cca. 12% mai putine firme ca in aceeasi perioada a anului trecut

    Raspund: Ce sa faca, frate, romanii cu firmele ? Sa faca softuri de IT care sa concureze cu multinationalele ? Vrei sa fie luate in colimator de DNA (dupa ce, mai inainte, au deranjat ,,lumea buna” in domeniu) ?
    Sau sa vanda rosii si castraveti la taraba ? Sa asteptam mai intai ca domnul Dragnea sa scoata pe piata mai multe rosii romanesti, intr-un fel, sau altul. Ca rosii olandeze, turcesti, sau de cinestieunde, gasim din belsug in marile magazine. (Z)
    In plus, la moda nu mai sunt firmele, ci oengeurile, dintre care, unele mai norocoase, pot deveni de ,,utilitate publica” si indeplinesc astfel conditia unica sa beneficieze de bani publici. Fara licitatii, proceduri, bla bla bla…doar cu un bilant de venituri si cheltuieli depus periodic. Sigur, si asta este un abuz al statului (partea sa de ne-drept): Cum sa pretinzi asa ceva unui oenegeu mai egal in legitimitate decat oricare alta institutie aleasa de cetateni ?

    • PS
      Programul de guvernare a apartinut domnului Dragnea, pana la alegeri.
      In prezent, responsabilitatea implementarii lui (evident prin inerente ajustari si adaptari la realitatea niciodata predictibila 100%) revine, institutional si constitutional, premierului si guvernului sau.
      Sa lasam guvernul sa lucreze si recomand si domnului Dragnea sa faca acelasi lucru. Domnia sa are ca prioritate (dupa parerea mea) sa-si clarifice problemele din justitie si ii solicit sa termine a se mai erija in purtator de cuvant al guvernului Romaniei. Este sef de Camera in Parlament, iar guvernul raspunde politic in fata Parlamentului – in integralitatea sa. Pot fi si discutii informale cu ministrii, cu usile inchise, la partid, dar, repet, DOAR informale.
      Cat despre Ponta (lasand la o parte ciudatele sale volute recente prin virtual si legaturile tenebroase cu tot felul de VIP-uri politico-juridico-securiste), a confirmat in calitate de premier, lasand guvernului tehnocrat o economie functionala, pe crestere.

    • Ai dreptate ! 🙂 Hai sa devenim o tara de functionari publici si securisti cu salarii de peste 2000 E/luna si sa ne plimbam toti prin mall-uri … Asta-i viitorul , nu ?

  4. trexsr scrie:
    ,,Sa nu uitam ca dl Rex Tilerson a fost seful Exxon, si ca Exxon are interese majore in zona noastra”

    E buna asta, cu interesele. Dar nu sunteti la curent cu evenimentele recente:

    ,,Petrom si Exxon trebuie sa ia decizia unei investitii uriase pentru exploatarea gazului de la Marea Neagra.
    Guvernul trebuie sa sprijine prin masuri si hotarari iar Parlamentul prin legi care sa permita investitia de miliarde de euro pentru exploatarea gazului ce va intra in sistemul national romanesc.
    Cel mai mare avantaj va fi independenta energetica fata de Moscova, un ideal strategic dorit de Romania inca din anii ‘ 70.
    Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit astăzi (in februarie 2017 n.mea) , la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane și CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe pentru a discuta despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung, în contextul provocărilor la nivel global.”

    ADAUG: Nu intalnirea presedintelui cu ocupantul vremelnic de la Casa Alba rezolva problemele, ci, dialogul pragmatic intre companii, sau intre guverne si companii. Problema esentiala tine de vointa guvernului, stabilitatea tarii si acceptabilitatea cetatenilor.
    Sper sa nu vina cineva cu vreun ,,drob de sare” (ca in cazul sisturilor) si sa spuna ca exploatarea la mare adancime este extrem de costisitoare si poate dauna mediului, eventual, sa genereze vreun cutremur, ca imediat scot capul la lumina tot felul de oengeuri. (Z)
    Daca tot mi-a trecut prin minte acest gand machiavelic, sa dam de treaba oenegeurilor (sa vedem ce vor face 😉 ):

    ,,Emil Străinu: Explozia hidrogenului sulfurat este echivalentă cu cea a unei bombe atomice
    Adâncul Mării Negre este un rezervor uriaş de hidrogen sulfurat (H2S), un gaz solubil în apă, care se aprinde în contact cu oxigenul din atmosferă, la cel mai mic declanşator, şi care are o valoare energetică mai mare decât cea a gazului metan. În caz de cutremur major, sau în cazul unei intervenţii umane, acest rezervor de miliarde de metri cubi, ar putea ieşi la suprafaţă şi s-ar putea aprinde la prima scânteie.
    „Pe vremea războiului rece, URSS avea în vedere producerea unei explozii catastrofale, prin aprinderea hidrogenului sulfurat din Marea Neagră, în cazul unei agresiuni NATO dinspre sud, respectiv Turcia. Ar fi fost soluţia finală pentru sovietici, în caz că alte tipuri de arme ar fi dat greş”, spunea Emil Străinu, într-un articol publicat de ZIUA, în 2006. „Explozia acestei pungi de hidrogen sulfurat este echivalentă celei unei bombe atomice”, a mai precizat acesta, la vremea respectivă.”

    Interesant, nu ? 😉

    Serios vorbind, dupa parerea mea, sansa ca Romania sa devina independenta energetic prin implementarea fantezistului proiect, este vizibila doar prin microscop.
    Nu vad de ce nu am importa gaz rusesc, desigur, pe baza unor intelegeri purtate de oameni puternici si competenti. De exemplu, Germania o face cu succes, din moment ce asta nu-i afecteaza (in sens negativ) economia.
    Dimpotriva, Germania ramane locomotiva economica a UE si de aceea are tot dreptul sa se considere mai egala decat tarile din estul european, in materie de decizie strategica la nivel comunitar.

    Gazul extras de la mare adancime prin cheltuieli uriase de explorare si exploatare, poate fi (cu o probabilitate de cel putin 50%) insuficient si mai ales prohibitiv la pret, mai ales in situatia in care gradul de acuratete al estimarii este invers proportional cu adancimea la care este situat zacamantul.

  5. Dupa refuzul lui Tillerson privind o intrevedere Trump-Iohannis: Liviu Dragnea ramane singurul om care conteaza pentru SUA

    Analisti de politica externa interpreteaza raspunsul evaziv al secretarului de stat american, Rex Tillerson, drept un refuz diplomatic la propunerea ministrului de externe roman, Teodor Melescanu, facuta miercuri la Washington, pentru organizarea unei intalniri intre presedintii celor doua tari:

    http://www.flux24.ro/cum-a-refuzat-secretarul-de-stat-american-o-intrevedere-trump-iohannis/

    Nu ar fi de mirare, avand in vedere scandalul pe tema justitiei politice din Romania, in care sunt angajate varfurile administratiei prezidentiale si ale parchetelor nationale, DNA si Parchetul General. Nu se stie ce va ramane in urma furtunii care este pe cale sa se dezlantuie, daca se va dovedi ca ne-am inchinat la idoli falsi ai statului de drept.

    Americanii urmaresc indeaproape evolutiile romanesti pe acest subiect, fiind binecunoscuta inteligenta pragmatismului lor politic, afirmata de nenumarate ori, de a se relationa extern cu oameni care conteaza, ai prezentului sau in perspectiva, din tarile partenere si aliate.

    Daca refuzul interpretat de analisti este real, in sensul de a nu fi infirmat de o vizita apropiata a lui Iohannis la Casa Alba, singurul politician roman care a avut permisiunea unei intervederi cu republicanul Donald Trump, care a si avut loc, a fost social-democratul Liviu Dragnea.

    Si cele doua intalniri, din ultima luna, ale ambasadorului american la Bucuresti, Hans Klemm, cu presedintele PSD si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, par sa privilegieze teza inaltei cote de interes de care politicianul roman se bucura la Washington.

    Cum tot mai multa lume intelege ca respingerea unei alternante stanga-dreapta la Cotroceni nu este un semnal bun pentru democratia politica, nu ar fi lipsit de sens ca administratia republicana a lui Donald Trump sa sprijine candidatura liderului PSD la viitoarele alegeri prezidentiale.

    Liviu Dragnea a respins deja public posibilitatea unui pact de coabitare cu presedintele Klaus Iohannis, de care se pare ca acesta din urma ar avea mare nevoie. Oricum, mult mai multa nevoie decat ar avea Dragnea, dupa cum sustin unii critici din umbra. Nu este exclus ca un pact de coabitare sa-i fi fost sugerat lui Iohannis chiar de DNA, pentru care de asemenea perspectiva nu este prea roza. Nu cred sa existe impedimente legale si constitutionale ca CCR sa nu dea o solutie favorabila in cazul legii 90/2001. Ar fi si in spiritul drepturilor omului.

  6. Mare cestie sa fii filozof si imtelectia; de aeronava baseasca!
    Din Cntrobutors Post Scriptum – Datorez în mod categoric o explicație privitoare la situația în care m-am pus când, în discursul meu de ieri de la Bruxelles, am făcut următoarea afirmație: «Acum, cei care ne-au adus în această situație vor să se bucure nestingheriți de averile făcute din furt, fără teama de a răspunde în fața legii. Nu le-a ajuns impunitatea parlamentară. Acum ținta numărul 1 sunt Parchetul General și DNA. Iată declarația explicită a șefului PSD: „Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA, pe demiterea d-nei Kövesi”.»
    Lucrul pe care mi-l reproșez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenția de exactitate, lucru pe care l-am întărit și prin folosirea expresiei „declarația explicită”. Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenția de a deforma o realitate știind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, și doar în acesta, aș fi mințit.
    Care este însă originea acestei afirmații pe care, în fondul ei, o consider în continuare perfect adevărată, chiar dacă, în litera ei, inexactă?>/i>bl;abla bla samd zice Licheleanu.

    Asta imi aduce aminte de o cestie „Din cioetul grefierului” unde u aucuzat de vio de para Nu aveam de unde stii ca nu cosimte ca duoa ce ipam dat 2 palme a lesinat Asta nu era filozof era doar sincer …

  7. Din ciclul „ să dăm o raită și pe la alții, chiar pe la case mai mari decât a noastră!”:
    Un chirug ortoped italian din Milano a făcut o mulțime de operații inutile, ca să le facă vânzare unor firme de proteze ortopedice (de la care lua, probabil, bani, că nu le-o fi făcut serviciul gratis…).

  8. Domnule Năstase,
    Pentru ca posibilitatea de urmărire a noilor articole, dar şi răspunsuri, să fie completă, vă rog a avea în vedere activarea funcţiei RSS. Notificarea pe e-mail e greoaie şi primitivă. Vă mulţumesc.

  9. Bine ai venit, pruncuț Năstase! Chiar dacă nu este cea mai bună dintre lumile în care ai fi putut să te naști, cum așchia nu sare departe de trunchi, sunt convinsă că vei adăuga acestei lumi un strop de bunătate, frumusețe și căldură, așa cum au făcut și părinții și bunicii și străbunicii tăi! Să fii fericit și binecuvântat !

Lasă un răspuns