Simpozion: „135 de ani de la nasterea lui Nicolae Titulescu”

Fundația Europeană Titulescu vă invită marți, 7 martie 2017, începând cu ora 16:00, la aniversarea a 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu.

Cu alocuțiuni:

Alexandru Victor MICULA – Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Externe
Acad. Dan BERINDEI
Acad. Răzvan THEODORESCU
Dr. Alin SPÂNU
Dr. Liviu ȚĂRANU

Moderator: Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și ROMFILATELIA
și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

54 de gânduri despre “Simpozion: „135 de ani de la nasterea lui Nicolae Titulescu”

  1. Luminița, darling, e bine să-ți pui întrebări, dar e nasol să iei răspunsurile gata făcute de alții. Postarea ta e o sumă de clișee fabricate cu grijă de cine trebuie, de aia nici nu sunt prea convins că pui întrebările care trebuie.
    Îi tot tragi cu nu știu care personaj ce-mi face creierul terci prin Facebook, mă scoate afară, mă bagă înăuntru, mă ține în picioare până mă piș pe mine… Era cât pe ce să intru în panică, doar că mi-am amintit două chestii destul de … esențiale, ca să zic așa: că @dArtagnan are contul de Facebook inactiv de prin 2014, iar omul din spatele lui dArtagnan, stupoare, n-are cont! Desigur, poți să te repliezi rapid și s-o dai cu aia, cu armele psihotronice.
    Că sunt naivi pe lumea asta care chiar cred treaba cu Soros, multinaționale, organizații secrete, nu mă miră, sunt uimit însă că oameni care se pretind ageri cred că ies în stradă 600.000 de oameni cu câinii din dotare pentru că-i prostește nu știu care individ.
    Probabil că explicațiile întortochiate dau senzația celui care le crede că-I un tip deosebit de bun analist, pricepe el ceva ce prostimea din jur nu realizează. Și uite-așa ajungi să te uiți la un cal și să fii convins că ai de-a face cu o girafă.
    La mine nu este nimic complicat: m-a scos din papucii de casă ”Altă întrebare!” a lui Iordache și m-a dus în stradă conținutul dat cu dedicație al Ordonanței.
    Ca să închei, eu n-am rezumat PSDul-ul la Iordache sau Dragnea, așa cum faci tu cu Bădiță ăla. Nu este corect nici față de membrii PSD și nici față de oamenii de bunăcredință din stradă.

    • Și eu credeam, la fel ca Dna Luminița Arhire, ca oamenii străzii sunt prostiți. Vad ca d’Artagnan zice ca sunt prosti de felul lor. Asa o fi!

    • Sigur sunteti muschetar si nu sotul « muştei domestice » trimis de soa(r)ta nefasta la piata ? Retorica lui Odobleja s-ar sinucide afland ca viata e in alta parte….Pana si in transcrierea « Psihologiei consonantiste », la retorica, se face o regretabila eroare. Si editia a beneficiat de o prefata a acad. Mihai Draganescu si a fost ingrijita de Academia Romana ! O greseala, da ( probabil era un TIMP prea scurt, iar cincinalul se termina, nu doar in economie…), dar in rest e un templu ! Incerc sa aduc un echilibru acolo unde Romania a fost in total dezechilibru dupa “sfarsitul istoriei”, cel care a retarghetat TIMPUL popoarelor….Un prieten creator, Cristian Todie ( Manifestul Artei Teoretice – Paris, 1988 ) spune ca nu exista TIMP, acesta fiind doar o rezultanta a dinamicii spatiilor, sau in limbaj globalist, al geografiilor…Nu intelegeam suficient conceptul, dar m-ati ajutat ….Pacat ca « strecurati » atatea adevaruri care nu pot fi afirmate dincolo, in tabara celor care mai cred ca TIMPUL poate ajuta, desi rezultanta TIMPULUI unora este prea mare fata de frugalitatea la care sunt impinsi ceilalti in gestionarea aceluiasi TIMP, in fapt, doar o conventie a primilor…

    • Din păcate, aşa este: unii au ieşit în stradă cu câţeii din dotare, prostiţi de propriile lor neputinţe de a înţelege democraţia,alţii au ieşit în stradă cu proprii lor copii din inconştienţă, o parte a ieşit în stradă din convingere, iar altă parte prin manipulare. Şi ce să mai spun de cei care au ieşit pentru că aşa e cool ?! A fost o mulţime pestriţă care se dădea intelectuală şi elitistă, care sfida şi jignea pe cei care nu au ieşit în stradă: adică prostimea! Şi de unde aţi scos cifra de 600.000? Şi de ce nu acceptaţi şi alt punct de vedere? De ce sunteţi atât de înverşunat?

      • Măi colegul lui Ion Creangă, nu țin minte ca ”mulțimea pestriță” să fi sfidat și jignit pe cei care nu au ieșit în stradă. Și dacă-mi zici de respectul votului dat în decembrie, cu atât mai mult, nu țin minte să se fi cerut alegeri anticipate.
        Eu înverșunat?! Știi vorba aia, vezi de bârna din ochiul tău prima dată…

      • Mă ucideți… chiar vreți să-mi luați spada și să folosesc acul?!
        Nu-i vorbă, că mă pricep și cu acul…

        Să spun sincer, și mie mi se pare cel puțin inelegantă exprimarea tăticului lui Dorian Gray la adresa mea: mă lasă să aleg între a fi prost, incoștient, manipulat, cool, un pseudointelectual care se dă elitist. Asta prin comparație cu dumnealui, marele Oscar Wilde…

    • Hm .. din cate imi aduc aminte au iesit milioane ptr Maimuzzolinni sau Adolf. Desi aia nu aveau Open Institute care sa le [propagne decenii in sir ideile.
      Apropos este cazul sa iti explic cine erau aia 2?

    • Apariţiile, din ce în ce mai bezmetice şi insultătoare ale celui ce se „intitula ” Contele”, ajuns acum „muşchetar”, un fel de ăla care-i apără de muşte pe cei „lăsaţi” în cărare, acum pe unul ca Soroş, mai înainte pe Băsescu, apoi pe Johannis, mai nou şi pe cei din piaţă, cu care are afinităţi asemănătoare celei dintre femeile isterice şi un ginecolog bătrân, căruia-i temură mâna din ce în ce mai tare, mi-a adus aminte de o foarte nostimă explicaţie :
      Cică dragostea ( eu aş zice că şi blogul 😉 ) e ca iarba : o semeni, o îngrijeşti, o creşti şi vine o vacă sau un bou şi strică totul ! :mrgreen: 😆

      • Din puţul(a) „gândirii” lui :”Că sunt naivi pe lumea asta care chiar cred treaba cu Soros, multinaționale, organizații secrete, nu mă miră, sunt uimit însă că oameni care se pretind ageri cred că ies în stradă 600.000 de oameni cu câinii din dotare pentru că-i prostește nu știu care individ”
        E ca-n ştirea asta :
        După ce un microbuz cu protestatari ce se întorceau de la piaţă ( unde încercaseră să ni-l vândă pe Soroş la un preţ cît de cît acceptabil, e drept că la pachet cu Johannis 😉 ), iese în decor, într-un cimitir de la marginea oraşului, de la faţa locului, tumefiată rău, la fel ca şi moaca celui de la volan aflat încă sub influenţa substanţelor necunoscute ce pluteau prin aerul viciat de ciuma roşie, agentul D’Artagnian transmite :
        Se presupune că-i un atentat pus la cale de PSD – ALDE şi Guvernul Grindeanu, la ceas târziu, în miez de noapte, profitând de încetarea protestelor şi retragerea cu telefoane, că de unde torţe, spre multicasele noastre ! ! :mrgreen:
        În urma cercetărilor efectuate până acum, la ora la care transmitem s-au găsit 1234 de morţi ! !!
        Printre care şi numeroşi câini cu covrigi în coadă pe care ni i-a trimis, în semn de recunoştinţă, dar şi de recunoaştere, domnul Soroş ! :mrgreen: 😆 😛
        Nu mai vorbim de telefoanele, recuperate în totalitate ( marfă. nu glumă 😉 ) care luminează încă locul accidentului şi au permis astfel dezgroparea şi numărarea victimelor . 😉 :mrgreen:
        Toţi tineri, frumoşi şi liberi… să o ia de la capăt şi mâine la aceeeaşi oră ! 😉

    • ” Musiu” d’Artagnan, m-aş fi simţit onorat să fi fost coleg cu Ion Creangă, decât cu contemporanii domniilor dumneavoastră! Contemporanii lui Creangă erau mai destupaţi la minte decât cei ai muşchetarilor sau ai realului d’Artagnan! Aşa că şi eu sunt mai destupat la mine decât domniile dumneavoastră: am ochi să văd, urechi ca să aud şi minte ca să înţeleg! Niciodată în România, cetăţenii acestei ţări nu au fost împărţiţi,conform prejudecăţilor şi criteriilor tinerilor frumoşi şi liberi, cum sunt acum!
      Mă îndoiesc, tinere cavaler, că aveţi ţinere de minte! Cât despre alegere, puteţi să alegeţi că făceţi parte din rândul celor care au protestat din convingere, dar n-aţi făcut-o, pentru că aţi vrut să mă catalogaţi în rândul celor „răsuflaţi”.Cu respect, vă aduc la cunoştinţă, că nu aţi reuşit, nici cu spada, nici cu acul!

  2. ZeV
    Iar știi lucruri pe care muritorii de rând ca mine nu le știu. Dacă citesc în 5 ziare din 5 despre cei ”120 de români de etnie romă”, dacă văd și poze cu ei, eu chiar o iau de bună, fiind, după cum se știe, ușor manipulabil.
    Pe când tu, nu! Tu citești mereu printre rânduri.

    P.S. Apropo de citit și de școală…Ana are dreptate, elevul învață mult și prost. M-am constipat numai când îți citeam comentariile tale… constipate despre cum îți țineai copilul cu burta pe carte. A avut mare noroc că a ieșit om întreg, și asta i se datorează probabil lui, nu ție.
    Mai lasă aerele astea de mare cunoscător într-ale educației, mai sunt și alții ingineri, mai au și alții copii studenți la Fac. de Automatizări și Calculatoare București, la buget, și care au mai făcut și altceva decât probleme de matematică la nesfârșit.
    Asta nu-i viață.
    De prisos să mai spun că eu l-am felicitat pe acel student pentru simțul civic de care a dat dovadă atunci când a ieșit în Piață.

      • Dansul asta l-am facut in doi 🙂 Stiu ca pe alte subiecte o sa dansez singur, sau fac o hora cu Ana si ZeV 🙂
        Citind si eu in stinga, in dreapta, si de jur imprejur, am mai stat si-am cintarit, si dupa ce am fost cu #resistTrump, acum totusi sunt de acord cu unele din pozitiile sale in ce priveste interesul americanilor simpli, cum ar fi reducerea saraciei. Sigur ca americanii au nevoie de joburi, sa isi poata pazi granitele ca orice alt stat. E normal sa se repozitioneze si pe teme internationale. Doar nu sta pamintu-n loc pe ordinea de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Eu ii doresc succes acestei administratii, in interesul americanilor. Noi sa ne vedem de interesele noastre nationale si sa incetam cu aceasta permanenta aplecare a spinarii la orice spune cineva de la Bruxelles sau de la Berlin. Trist e ca ne facem singuri probleme…

        PS: Am vazut ca au demontrat unii pentru DNA, „Traiasca catusele patriei!”. E democratie, deci liber la prostie. Cine punea dom’le in pericol existenta DNA? Mustatile lui Dragnea?

    • „…UE, care vrea sa schimbe vitezele, dar nu gaseste nici macar punctul mort,” 😆 😛
      Mo-nu-men-tală ! !

  3. Pe surse 🙂 am aflat ca cei 120 de romani din Spania care au fugit din restaurant fara sa plateasca , cica erau abonati la aplicatia lui Moise Guran si au primit alerta aceea de cutremur de 10 grade . Din acest motiv au fugit .
    Deci Moise Guran ar fi de vina pentru acea teapa … Clar , trebuie dosar penal !

  4. @ Luminita Arhire

    Colega , de la ura pana la iubire , spun unii ca ar fi in singur pas . Asa ca aveti mare grija …

  5. @d’Artagnan , martie 5, 2017 la 12:17 pm

    Ah, deci dumneavoastră chiar sunteți un caz pierdut, căci, înțeleg, nu faceți parte dintre cei „convinși” ci dintre cei „viscerali”. Fiind înregimentat în divizia „viscerali”( n-au citit Ordonanța dar știu sigur că e cu dedicație, n-au ascultat conferința de presă dar i-a enervat ALTĂ ÎNTREBARE, etc…) veți vrea să stați „steluță”, cred, și când nu va mai scoate nimeni poporul în piață… „steluță” până la moarte, în fața Guvernului! …

    Nu știți ce-nseamnă „clișeu” într-un text, dar folosiți cuvântul … nu citiți atent ceea ce vreți să comentați, dar comentați… Știm amândoi de ce anume faceți asta: dumneavoastră aveți nevoie să „intrați ” în dialog, pentru că nu produceți teme de dezbatere, pe un blog unde cei mai mulți participanți produc astfel de teme în fiecare zi, cu destulă ușurință. Pe când @d’Artagnan, fost @contele, cu toată constelația lui de neuroni, este perfect ilustrat de cele de mai jos:

    „@d’Artagnan , aprilie 25, 2012 la 8:24 pm
    Daniel, În ultimul timp nu prea mai am inspiraţie. Poţi să-mi faci cunoştinţă cu muza? Dar doar dacă e bine dispusă.

    @contele, aprilie 27, 2011 la 11:18 am
    Eu , unul, m-am lămurit că nu sunt bun de politică. De ce ? Simplu: m-am simţit foarte liniştit şi extrem de detaşat de tot ce înseamnă agitaţie, stres, televizor. Am luat masa cu famila lărgită. Am mirosit vegetaţia. Nu mi-am pus mari întrebări. Deci n-am găsit nici zguduitoare răspunsuri. Am băut un vin bun la o conversaţie plăcută, uşoară. Ce mai, într-un cuvânt: am lenevit!

    @contele, aprilie 14, 2011 la 1:37 pm
    Citind blogurile şi comentariile din blogosferă îmi dau seama că „Mioriţa” ne reprezintă. Numai că trebuie interpretată în altă cheie. Aici nu este vorba de fatalism, resemnare…nu, e vorba de cum un om în toată firea apleacă urechea la toate bârfele. Teoria conspiraţiei în stare pură…Şi culmea, cea care-i împuie capul românului nostru verde şi înţelept este o …oaie! Halal!

    @contele ianuarie 31, 2011 la 7:43 pm
    @Observator . Ce mai faci ? Postezi cam rar . Dar eşti acolo , da ? , am încredere că cineva , acolo sus , mă observă şi mă apreciază ….Ţi-a plăcut bancul ăla al meu cu pompierii şi clădirea guvernului ? Ăla cu vrăjitoarea şi Băsescu e naşpa rău … Cum , nu-l ştii ?! Nuuu , nu ţi-l spun , nu insista …”

    ………………………………………………………………………………………………………………………
    Și altele, și altele… Gem telefoanele mobile de SMS-uri conținând astfel de panseuri. Despre MIORIȚA nu știți nimic, dar ABSOLUT NIMIC. Însă interpretarea, de-un schematism aproape vulgar , spune multe despre „bogăția dumneavoastră spirituală” ( am folosit un clișeu, ca să înțelegeți ce anume este acela) .

    Ați putea fi un cronofag perfect… de aceea o înțeleg perfect pe @Ana – timpul este o avere limitată, pe care ar fi o eroare să o risipim …

    • Cam așa e, ne pierdem timpul degeaba dialogând… mătăluță pari o profesoară ce dădăcește elevul, sigură pe programa de la minister. De unde ai înțeles că n-am citit Ordonanța, că n-am văzut conferința de presă, e un mister pentru mine… Doamna profesoară, să vă dau o definiție: ”Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit.” Tare mă tem că mă citești, dar nu înțelegi ce citești, prin urmare, vai!,asta face școala din oameni.

      P.S. Să știi că dacă vrei să scoți o carte despre mine mă ofer să-ți scriu prefața. În curând textele mele se vor preda la școală, vor intra în manualele virtuale… adevărul că le recitesc acum și nu înțeleg de unde am atâta inspirație, spirit, ușurință de a scrie… sunt bun, foarte bun!

      • Tinere cavaler, pe domniile voastre, cine v-a învăţat să scrieţi şi să înţelegeţi ceea ce citiţi? Nu un / o profesor/profesoară? De unde atâta dispreţ pentru această categorie socio-profesională? Ori aţi învăţat singur? De pe facebook? Şi mai susţineţi că nu faceţi parte din categoria celor care dispreţuiesc pe cei care nu sunt ca ei.

  6. Iata spre aducere aminte o melodie din vremea in care extinderea Uniunii era un proces in care era investita multa incredere. (O vreme in care melodiile aveau text, iar textul continea un mesaj inteligibil.)

  7. Cred ca dl Trump va realiza ca „Marele zid Trumpicesc” nu va fi de ajuns spre a impiedica trecerea mexicanilor; oricum nu il va putea impiedica pe Speedy Gonzales. Realizarea va trebui completata cu o cupola care sa inveleasca SUA spre a o proteja de desanturile mexicane, tipii ar putea trece zidul cu deltaplane, iar dintr-un 747 inchiriat s-ar putea parasuta cate 500 de mexicani odata. Ofcors ca suportul financiar trebuie asigurat tot de mexicani. Ca sa nu mai dicutam de tunelurile care ar putea fi sapate pe sub vizionarul zid. Am inteles ca deja zidul a devenit subiect de glume; pentru ca, pe portiuni mici, un fel de zid exista, un parlamentar mexican deja s-a catarat pe acela si, evident, s-a lasat fotografiat, facand si niste glume pe care nu mi le amintesc. Nu cred ca intre zid si acordul vamal exista legatura puternica, ba mai cred si ca Trump are si el parte de presiuni din interior in realizarea liberului schimb. Faptul ca presedintia americana a retractat dupa circa 4 ore afirmatia dlui Trump ca va introduce o taxa vamala de 20% pe exportul mexican, arata ca unele reactii interne sunt foarte rapide si determinate. Pentru ca nu trebuie sa uitam ca importatorul american si , in ultima instanta, cumparatorul tot american plateste taxa vamala aplicata produsului. Nu cred ca schimbul comercial debalansat in favoarea Mexicului este rezultatul unei strategii mexicane, pur si simplu poate ca mexicanii nu pot absorbi marfuri americane tot de 300 miliarde de dolari pe an; am speranta ca aceasta este valoarea corecta a schimburilor, asa am vazut-o eu pe internet.
    Ca un biet european ce sunt pentru care o excursie in orasul ciocolatei din Pennsylvania a ramas un vis, m-as fi simtit strivit daca nu as fi dat astazi de tweet-ul unei doamne din America, deci care isi imagineaza problemele ca o americanca si nu ca o europeana: „Donald Trump is making me gain weight. I start the day with liquids, but after the morning news, I eat pancakes smothered in maple syrup!” Mostra de intelegere a problemei apartine (Hello, Dolly!) dnei Barbra Streisand. Recunosc ca si eu m-am ingrasat mult si destul de brusc, insa nu pot da vina pe dl Trump; nu m-am ingrasat nici datorita traiului bun oferit de guvernul Romaniei stiut fiind ca mancarea proasta ingrasa, m-am ingrasat datorita unui medicament. Oricum, ma gandesc ca as putea poza in european care intelege problemele americane ca americanii insisi.

    • Oh, yes, democratic activist and female crooner Barbra Streisand is leading the cheering section for Hillary Rodham Clinton. „I’m a proud member of Team #Hillary2016 — And you should be, too. Seriously … what are you waiting for?” she tweeted.
      Barbra Streisand to Perform at LGBT-Focused Fundraiser for Hillary Clinton. The invite for the „LGBT for Hillary” event features a rainbow H logo and lists dinner ticket prices starting at $1,200 and ranging up to $250,000 per, with those who pony up six figures earning a meet-and-greet with the candidate.

      Privind taxele pentru produsele mexicane, Radio Erevan transmite:
      „Este adevarat, ca Trump a amenintat cu taxe, dar nu de 20% ci de 35% si nu pentru toate produsele mexicane ci pentru produsele companiilor americane care produc in Mexic”.
      Sursa informatiei cu 20% provine, spune Radio Erevan, de la competitorul nostru Russia Today si reluata de Washington Post.

      Cat despre mancarea proasta din Romania, as dori-o in America. Foarte serios. Romanii nu stiu ce au aici daca-si doresc mancare „ca afara”.

      • Dle Popescu, trecute articole si comentarii ale dvs m-au determinat sa imi caut alte surse de informare decat ele: mai multe jurnale americane serioase, nu dintre cele aflate vehement impotriva lui Donald Trump, ci dintre cele destul de echilibrate, paginile de FB ale mai multor senatori americani, atat republicani cat si democrati; primesc puncte de vedere si de colo si de colo. Asa incat, pentru parul nostru albind, evit sa comentez chestiunea cu radio Erevan, dupa ce am primit, despre respectivul eveniment, stiri si comentarii online aproape in timp real, tot asa cum am putut urmari in direct unele momente din activitatea din plenul senatului american, transmise prin internet. Nici chestiunea cu mancarea nu e de neoservat, toti militarii americani de la MK intervievati incep cu mancarea care e grozava (de restul s-ar mai putea lipsi). Dna Streisand a dorit sa faca o gluma de finete, care, la noi, isi are radacinile tocmai prin vremurile lui Mircea Crisan; de pe atunci dateaza glume de scena de genul „pe mine sa ma luati cu lamaie”. Insa nu pentru finetea glumei si nici pentru preferintele politice am copiat tweet-ul dnei Streisand, ci chiar pentru modul de a gandi.
        In incheiere sa va dau o stire de acum 4 ore:
        President Trump just signed a new travel ban aimed at withstanding legal scrutiny. Individuals from six Muslim-majority nations will be affected: Iran, Libya, Sudan, Syria, Somalia, Yemen. Cabinet officials are holding a press conference about the executive order. https://wpo.st/WmRf2
        Speaking now:
        Secretary of Homeland Security John Kelly
        Secretary of State Rex Tillerson
        Attorney General Jeff Sessions
        S-ar putea sa o aveti.
        Insa, poate mai important pentru europeni, WP scrie acum 11 ore, un articol despre prezenta armatei germane in Lituania si citeaza un purtator de cuvant militar german, care zice:
        “Mr. Trump says that NATO may be obsolete, and that we need to be more independent. Well, maybe we will.”
        Sanatate!

      • Ei, daca Washington Post si un purtator de cuvant militar german comenteaza zisele lui Trump despre NATO, ce pot sa mai zic? Surse serioase, dom’ne, surse serioase. Altceva despre NATO n-a mai zis Trump?
        Imi place modul european in care ganditi:-)

  8. ZIUA BUNA !GREGORIAN BIVOLARU M-A DAT IN JUDECATA PENTRU DOUA GLUMITE CA SA ARATE CAT ESTE EL DE PRIGONIT IN ROMANIA!( http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28800000000126969&id_inst=90)CERE 20.000EURO!CREDETI CA PIERD PROCESUL? http://www.dcnews.ro/bomba-om-de-presa-dat-in-judecata-de-gregorian-bivolaru-exclusiv_495861.html
    VA DERANJEZ DOAR CU O INTREBARE: UNDE E ‘CRIMA” PE CARE AM COMIS-O, CA SA PLATESC CAT N-AM CASTIGAT IN INTREAGA CARIERA? IATA CELE DOUA MATERIALE: http://www.voceavalcii.ro/2015080730482/inv%C4%83%C5%A3%C4%83turile-lui-guru-bivolaru-c%C4%83tre-discipolul-s%C4%83u-guri%C5%A3a.html
    http://www.voceavalcii.ro/2015073130338/incredibil-guru-bivolaru-vinde-bere-la-mana-a-doua.html
    IN SPERANTA CACA VETI CITI ACESTE RANDURI, VA MULTUMESC! CU RESPECT!

  9. Iesirea din stereotipul dezbinarii stanga-dreapta: Mișcarea Momentum din Ungaria

    Observatia ca stanga si dreapta dezbina tara in doua Romanii nu este numai romaneasca. Ea a fost preluata si de Ungaria, care, in plus, a dus-o si pe un plan organizatoric. Este vorba de Miscarea Momentum, formata din tineri militanti unguri, sensibilizati de dezbinarea tarii de catre stereotipia atavica a divizarii politice in/intre stanga si dreapta. Dupa un prim si neasteptat succes, prin care l-a determinat pe premierul conservator Viktor Orban să retragă candidatura Budapestei din cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2024, Miscarea Momentum, aparuta de cateva luni, a anunțat, duminică, că se constituie în partid politic în vederea participării la alegerile legislative din 2018, cu candidați în toate circumscripțiile electorale. “Stânga și dreapta nu au fost capabile decât să divizeze țara”, si-a exprimt regretul Mișcarea Momentum pe pagina sa Facebook, anunțându-și intenția de a se poziționa în afara clivajului stânga-dreapta. M-a frapat predominanta grupei de varsta intre 20 si 30 de ani. De asemenea, numele „Momentum”, care sugereaza o aplicare, o adaptare la un comandament politic actual, stringent, unitatea tarii. Marturisesc ca, satul de dezbinarea politica de la noi, ideea iesirii din clivajul stanga-dreapta, animat de regula de aceiasi papusari prin tot felul de internationale si transnationale, mi-ar surade sa incolteasca si in Romania. Cel putin experimental, asa, de samanta. Ori ca un test popular.

  10. Banalitatea absurdului: Rusia, acuzata de “terorism” la Curtea Internationala de Justitie a ONU

    EuroMaidanul din Kiev s-a intors ca un bumerang asupra Ucrainei, facand ca nimic sa nu mai fie ca inainte. Disperata sa-si opreasca caderea libera de dupa revolutia colorata din 2013, Ucraina acuza Rusia de “terorism” la Curtea Internationala de Justitie (CIJ).

    Kievul va încerca luni să convingă cea mai înaltă instanță judiciară a ONU că Moscova susține „terorismul” în conflictul ce implică rebeli separatiști proruși în estul Ucrainei, în contextul unei intensificări a tensiunilor în zonă, potrivit AFP și Reuters.

    Ucraina cere CIJ să adopte măsuri urgente pentru a determina Moscova să pună capăt „oricărui sprijin” – financiar, armat sau în resurse umane – rebelilor din estul țării, precum și la ceea ce Kievul califică drept „discriminare” față de minoritățile din Crimeea, realipită Rusiei. Ea cere de asemenea despăgubiri pentru atacurile efectuate, potrivit ei, împotriva civililor în timpul celor aproape trei ani de conflict.

    Dar Moscova, care a dezmințit întotdeauna că i-ar înarma pe rebeli, ripostează că demersul este motivat de „interese politice” și denunță „o puternică lipsă de voință a instituțiilor ucrainene de a duce un dialog concret” pentru rezolvarea conflictului din Donbas.

    Acuzatia de “terorism” la adresa Rusiei poate fi apreciata drept inca un adaos la ceea ce s-ar putea numi “banalitatea absurdului”, care pare sa fi fost inscaunata de revolutia colorata a Maidanului in politica Kievului. Este absurd ca Rusia sa “sprijine terorismul” in randurile conationalilor din estul Ucrainei, unde majoritatea populatiei este prorusa si rusofona.

    http://www.agerpres.ro/externe/2017/03/06/rusia-in-fata-curtii-internationale-de-justitie-acuzata-de-terorism-de-ucraina-09-29-32

    • Mai nou, SUA acuză Rusia că şi-a instalat în secret nişte sisteme de rachetă !
      Pericol mare pentru Europa, zic ei !
      Aşa o fi, dar cine-i provoacă pe ruşi încercuindu-i din toate părţile ?
      Ce-ar vrea americanii să facă dacă ar fi în locul lor ?! 😉

  11. Declaraţia de Avere a lui Cosmin Guşă, cel care-l susţine cu ardoare pe Klaus Johannis, doar –- doar va scăpa de insolvenţă Realitatea TV, care are peste 10 milioane de euro datorii la Stat :
    două vile în Bucureşti, două apartamente tot în Capitală şi o casă de vacanţă în Comuna Cornu.
    Pe uşa vilei de la Cornu a lui Cosmin Guşă scrie „Live Fast”, probabil fără nici o legătură cu scurta sa viaţă politică. Tot pe uşă e desenat şi un cap de mâţă. Vila cu trei niveluri posedă un teren de tenis cu nocturnă şi câteva rânduri de pomi. Proprietatea lui Cosmin Guşă e cocoţată tocmai sus pe deal, de unde poate să aibă o panoramă cuprinzătoare a majorităţii proprietăţilor politice din zonă. În faţă are un Jeep Grand Cherokee, o limuzină Lexus şi un Mercedes A Classe. . Întreaga proprietate este evaluată la peste 5.000.000 de euro.

    • Cozmin Horea Gușă a fost deputat în 2004-2008, deci numai atunci a depus o declarație de avere. În rest, a lucrat în privat. A spus în diverse interviuri că e bogat.
      Tipul îmi e antipatic, dar trebuie dovedit că a făcut avere ilegal.
      În privința Realității, întreb periodic pe pagina ei de FB când are de gând să dea banii datorați la Fisc.

  12. Prima mea critică la adresa Guvernului Grindeanu:
    Olguta Vasilescu a vorbit despre majorarea salariilor. Eu sunt convins ca a fost greșit înțeleasă. Conform ziariștilor, salariile de pana la 4000 de lei se vor dubla, cele intre 4000-7000 lei vor creste cu 45%, iar cele peste 7000 lei – cu 5%. Evident, ceva e putred aici: nu se poate ca un salariu actual de 3500 lei sa devina mai mare decât unul de 4000 de lei. Ca Olguta Vasilescu a vorbit pe repede înainte, înțeleg și o iert. Ceea ce nu e de acceptat, este lipsa reacției imediate de clarificare, după aceste interpretări bine- sau rau-voitoare.

  13. Știri de la țară

    Bune – una – nici o țeavă spartă!

    Altele.

    Electoratul fidel al PSD se mută grăbit în grădina bisericii; s-au produs modificări în rețeta de colivă. Dacă înainte puneam la un kil de arpacaș de grâu patru de apă, unul de zahăr, altul de unt, un kil de ciocolată fiartă în ceva smântână, o jumătate de biscuiți populari măcinați și o jumătate de miez de nucă tocat, ceva stafide și o sută de mililitri de esență de rom, apoi acum se pun tot alea, dar suta de esență a fost înlocuită cu o jumătate obișnuită de rom. Se ornează cu bomboane colorate. Mda, nu știu dacă-i bună, căci am făcut zeci dar n-am putut gusta niciodată.

    Joi – înmormântare, sâmbătă – înmormântare, duminică – înmormântare. V-am spus că stau aproape de cimitirul nou (celui vechi, de la Prut, i-au dat foc beneficiarii ajutorului social cu intenția de a face „curat” și l-au pârjolit definitiv, au scăpat niște cruci din fier și câteva pietre, copacii, iasomia, liliacul, perjele drepte, alunii de pădure și măceșul au ars aproape în întregime – nu s-a făcut nici o anchetă, niciun vinovat n-a fost pedepsit), așa că orice mort are drum prin fața porții mele. Însă eu NU știam că mai este încă o înmormântare duminică.

    Însetată de grădină cum venisem, mă frământa hărnicia și duminică. Mi-am zis că aș putea să curăț măcar bolta de trandafiri din față, așa că mi-am adus o scară, mi-am luat sculele și am urcat printre corzile pline de spini. „Doamne-ajută și noroc!”, strigă moș Mitruță Bondoagă la mine trecând pe trotuar. „Nu rabzi treaba nici duminica, fată!”, mă ia puțin în căruță și-și vede de drum, fără să mai spună NIMIC. Eu, cocoțată ca mâța în corcoduș, fluturam din foarfecele telescopice încercând să agăț niște corzi care întrecuseră ulucul, fix cum dă și ea cu lăbuța, încercând zadarnic să prindă vreo musculiță dintr-un roi. Așa, ca prin vis, parcă mi s-a părut că aud „Doaaaamneee miluieeeește!” Aoleu! De la înălțimea activității mele, cam la doi metri distanță de gardul de la drum, m-am uitat să văd care-i treaba și am avut un sentiment de déja-vu: văd șirul de oameni cu Podoabele funerare, îl văd pe cel care strânge în brațe taburetul cu farfuria de colivă, văd preotul, dascălul, mortul în căruță și aceeași oameni (care alții?) pe care i-am văzut și ieri la înmormântare! Să fac atac de cord, nu altceva!

    În mod normal, dacă nu ești prea apropiat cu mortul, sau dacă ești prea bătrân și nu te țin picioarele ca să-l conduci chiar de acasă până la țintirim, ieși cuviincios la poartă, îți exprimi regretul față de neamurile lui (nu dai „bună ziua” nici într-un caz!), dacă trebuie îți faci semnul crucii, petreci procesiunea cu ochii o bucată de drum rezonabilă ca să nu fii nevoit să-i întorci spatele și pleci la tine în ogradă, la treaba ta. Acuma, harnica de mine, lucram duminica, suită în văzul întregului sat, n-am ieșit civilizat la poartă și mă uitam de sus direct în gura întredeschisă a mortului și la chelia popii. Poate nu vă dați seama câte reguli am încălcat! Părintele, fără să se întrerupă sau să-și schimbe tonalitatea cântării, mi-a făcut semn din cap, un fel de salut, dar nu ca să mă salute, ci ca să-mi arate că m-a văzut și că mă dezaprobă, lumea și-a uitat lacrimile pe obraz și se uita cu dojană la mine, iar eu… eu, echipată cu vesta mea de grădină, cu un batic legat de-a moada și cu o pălărie de pai deasupra, cu mănuși verzi, cu două perechi de foarfece – telescopice și simple – în brațe și cu o „coadă de vulpe” atârnată de cureaua blugilor, stăteam în stare de șoc pe treapta superioară a scării cum stă o sperietoare în par, ca o lumânare singuratică pe tort, sau, mai bine zis, în acel context, mă simțeam ca bomboana cu pielea goală de pe colivă!!!

    Și ca să fie nu doar un moment jenant sau penibil ca naiba, Providența și-a propus să-l facă grotesc de-a dreptul – am grădina la colț de stradă, cu fântână și pod – un loc unde procesiunea se oprește conform tradiției și se dau de pomană căni cu apă, se aruncă în mulțime bănuți și bomboane. Așa că toți se opresc, popa cântă, dascălul îi ține isonul, femeile suspină, dar toți stau cu ochii pe mine fără nicio reținere. Aveam impresia că și mortul a crăpat un pic un ochi să vadă o nesimțitoare ca mine. În plus, nu că-s cine știe ce habotnică, dar când într-o comunitate se desfășoară o ceremonie religioasă la care participi, vine momentul să-ți faci semnul crucii, poate nu din cine știe ce convingere religioasă, dar ca semn al apartenenței tale, al solidarității, al conștiinței că faci parte dintr-o comunitate dată, dar eu, nenorocita de mine, ce puteam să fac? Strângeam la piept instrumentele păcătoase – asta ar mai fi lipsit, să le scap hodorogind pe treptele de aluminiu – și încercam să îndur cu maximum de umilință și cu puțina demnitate de care mai eram în stare și așteptam să plece mortul odată și odată! Nu puteam să strig de pe scară „Condoleanțe”, nu puteam să fac nicio mișcare sub ochii lor care mă certau – să mă dau jos? ori să mă întorc la treaba mea??? (Când îl văd pe moș Mitruță Bondoagă, știu eu ce-i spun pentru că nu m-a avertizat că vine mortul în cinci minute!!!)

    Părintele nu mai termina ce avea de spus, convoiul nu se mișca, eu găuream trotuarul cu ochii iar ochii lumii mă găureau pe mine, în capul și în pieptul meu era un uragan iar eu îmi doream cu ardoare un singur lucru: să cedeze vreun șurub de la treaptă și să mă răstorn la boala cu capul în jos, să-mi rup ceva, să mi se întâmple ceva grav, ori să mă trăsnească, numai să mă ierte toți pentru mojicia mea fără seamăn!

    Eeeh, ce face comunitatea mică din animal: om. Dacă era un cetățean grăbit al metropolei, un corporatist care ține prin stăpânul lui soarta lumii în palmă, probabil i-ar fi ars un claxon lung mortului de ciudă că pierde culoarea verde, ar putea „coborî” niște sfinți sau ceva, în viteză spre protestul de duminică seara unde are imensa responsabilitate de a construi steaguri cu steluțe din brichete și touchscreen-uri…

    Astfel de comunități sunt votanți fideli și sinceri ai PSD, cei care nu pot fi corupți cu vorbe mari și goale, sunt cei care au dus conștiința apartenenței la o națiune, la un popor cu același destin, au dus tradiția pe umerii lor până azi. Ei pleacă. Mulți tineri care au votat în decembrie cu „ciuma roșie” astăzi s-au răsucit fiindcă nu au rădăcini și-s ușor de smuls… PSD știe despre ei? Crește alții în loc?… Sau practică politica struțului?

    În rest, la țară a fost frumos.

  14. @trumpieru
    Lasand gluma la o parte, este normal ca fiecare sa aprecieze si sa interpreteze informatiile pe care le culege conform filiatiei ideologice, uneori obtinuta prin educatie alteori si prin experiente care i-au marcat existenta,
    In cazul meu particular si prin educatie, si prin experienta de-o viata, sunt nationalist-conservator.
    De aceea, este normal sa nu pot accepta principiile progresismui-liberal care a napadit Europa si jumatatea democrata a spectrului politic din America.
    Modul meu de gandire nationalist poate fi vazut, de cei care chiar sunt interesati, in numeroase articole si pozitii exprimate pe paginile blogului meu (http://mipopescu.wordpress.com).
    Fac trimitere la blog, deoarece merg pe principiul ca: „Vorbele si actiunile noastre ne caracterizeaza, nu interpretarile altora”.
    Interpretarile pot conduce la actiuni din partea altora care sa zadarniceasca din fasa initiativele.
    De exemplu, manifestatiile din America provocate impotriva Administratiei Trump inca de a doua zi dupa investire, sau manifestatiile fara sfarsit din Piata Victoriei sunt actiuni intolerante bazate pe interpretari.
    Nu cumva, , intr-o democratie, electoratul este cel care amendeaza activitatea generala a oricarui guvern?

    • Nu va suparati, sunteti nationalist roman sau nationalist american? Este important, deoarece de aici si valorile conservatoare pe care le aveti.
      Manifestatiile antiguvernamentale din Bucuresti sunt urmare a faptului ca guvernul in functiune a facut o serie de erori, culminand cu aceea de a proceda la fel ca guvernele anterioare si pe care electoratul le-a inlaturat. Erorile continua, de exemplu preocuparea excesiva pentru salariati si lefurile lor, in timp ce partea liberala a guvernului nu are nici o intiativa privind intreprinzatorii romani. Si, datorita viitoarei Europe cu mai multe viteze ( se poarta opt viteze acum) , vin vremuri in care trebuie sa ii stimulezi si ajuti pe cei care creeaza avutie nationala.
      Manifestatiile americane au gasit teren prielnic in faptul ca Trump este un presedinte legal, dar minoritar ca numar de electori, ceea ce a creat o frustrare in unele zone din electorat. Nu cred ca merita sa ne lansam intr-un sir de intrebari, pentru ca aungem si la urmatoarea: daca Donald Trump a facut totul ca sa castige, indiferent moralitatea, mergand pana la infiintarea de site-uri de informatii false in diferite tari, amenintari cu inchisoarea,…, de ce nu ar face oponentii sai politici totul pentru a-l inlatura?
      Astazi Ben Carson, idolul dlui Gadea de la Antena 3, a afirmat ca rapirea oamenilor din Africa si aducerea lor fortata ca sclavi in America a fost …imigratie involuntara. Buna gandire pentru un ministru american.
      Las la o parte problema cu ambasada Rusiei, acolo mi se pare o lupta la baioneta.

  15. @Ana,
    mai usor cu coliva pe scari si cu inmormantarile aferente… Eu de un an de zile sau doi imi tot spun (cu voia d-lui admin) ca la o adica dumneata ai putea sa te ocupi de noul guvernamant din fosta Basarabia de Sud, idem Dna Luminita (an gajata acum intr-o lupta nedreapta a celui mai cel dintre muschetari, ca sa-l vada toata lumea cat e de viteaz) pentru fosta Dobrogea de Sud. Imi plac glumele mele, nu-i asa?

Lasă un răspuns