Marti, dezbatere la Fundatia Titulescu, despre alegerile prezidentiale din Franta

Fundația Europeană Titulescu vă invită marți, 28 februarie 2017, începând cu ora 16:00 la dezbaterea: „Alegerile prezidențiale din Franța – moment important pentru viitorul Europei.”

Cu alocuțiuni din partea:

Serge RAMEAU – Diplomat
Florin LUCA – Secretar General al Fundației Europene Titulescu

Moderator: Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulesu

Evenimentul este organizat cu sprijinul MBL COMPUTERS SRL Domnul Nicolae BADEA – și va avea loc la Casa Titulescu din Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

57 de gânduri despre “Marti, dezbatere la Fundatia Titulescu, despre alegerile prezidentiale din Franta

  1. AHA! Când am spus eu că USR va înghiți PNL? Acu’, nu demult!

    http://www.stiripesurse.ro/raluca-turcan-declara-ie-uluitoare-pnl-usr-alian-a-sau-fuziune_1181596.html

    Nu-l băgați în seamă pe salvatorul Nicușor Dan, care se jură (cu rața-n gură) că el respectă (mă stric de râs!!!) alegătorii și, în consecință, respinge ideea oricărei alianțe! Purtările astea de fecioară care se lasă rugată le cunoaștem: cât durează să se „împiedice”? Și se va preface că a fost implorat. Stăpânul lor ( este și al Turcăniței, se vede de la o poștă), păpușarul, nu-i chiar atât de imprevizibil. Eu văd CLAR.

    MARE ATENȚIE LA USR!

    P.S. Bocitoarele să-și pregătească vorbele pentru înmormântarea PNL-ului.

    • Vreti sa spuneti ca DNA-ul va inghiti PNL-ul … Pentru ca USR = DNA . USR sunt o adunatura de baieti cu grade care au primit ordin de zi pe unitate sa compromita toata clasa politica romaneasca si in special Parlamentul Romaniei !

      • Se poate spune și așa, pentru că DNA și USR sug la aceeași vacă și slujesc același stăpân!

  2. @dezideriududas
    Desigur, voi raspunde la telefon, mai ales unui consatean, cu multa placere.
    Mi-am pus in gand sa fiu la dezbaterea de marti, 28 Februarie de la Fundatia Titulescu pentru a ma familiariza cu atmosfera dezbaterilor si, daca Dumnezeu ma va ajuta, voi fi si pe 7 Martie.
    Deja am invatat din experienta ca multe lucruri care pot schimba planuri si destine se pot intampla intr-o singura zi.
    De exemplu, acel nefast 11 Septembrie n-a schimbat doar situatia din America ci a schimbat soarta intregii planete, care nu va mai fi niciodata ca inainte.

  3. Un dezechilibru care poate influenta sentintele: Statutul acuzatorului de co-magistrat cu judecatorul lasa aparatorul intr-un plan secund. Magistratul-avocat, solutia reechilibrarii statutare

    Intr-adevar, procedural nu exista un “gir” al procurorului general pentru hotararile judecatoresti definitive pronuntate de instantele de judecata, in justitia penala neexistand termenul de “gir”, dupa cum foarte bine a precizat Ministerul Public, duminica, pe pagina de Facebook.

    Dar exista o discriminare pozitiva privind statutul procurorului, comparativ cu cel al avocatului, care cel putin formal sau teoretic se poate reproduce corespunzator in influentarea, a se citi dezechilibrarea, sentintelor judecatoresti. Oameni suntem si stim ca diferentele de pozitie, rang si autoritate ne pot influenta diferit subiectivitatea si deciziile.

    Nu am nicio preconceptie privind rolurile acuzatorului si aparatorului intr-un proces de judecata. Impartasesc pe deplin rolul procurorului ca niciun vinovat sa nu ramana nepedepsit. Insa la paritate, ca talerele unei balante, este si rolul avocatului, care trebuie sa impiedice ca niciun nevinovat sa nu fie pedepsit pe nedrept. Stim cu totii ca justitia este ca o balanta, in care acul indicator de pe scala codurilor penale este judecatorul, care face cantarirea in functie de ce pun acuzatorul si aparatorul pe cele doua talere. Cine trebuie sa se afle in relatie de co-egalitate si cine in relatie de supra-ordonare mi se par lucruri clare.

    Reactia Ministerului Public a venit dupa unele critici media la adresa procurorului general al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit carora condamnarea pentru furt a unui cetățean s-a făcut printr-un abuz, cu girul lui Augustin Lazăr, la data respectivă procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

    Perceptia condamnarilor cu gir de la parchet, ca pe vremea aprobarilor de la partid, nu este intamplatoare. Ea a fost alimentata de afirmarea procurorilor ca un fel de alfa si omega ai justitiei. Confuzia perceptiva, pentru ca de o confuzie este vorba, intemeiata din pacate si pe o proba materiala, a fost si este data de statutul acuzatorului de co-magistrat cu judecatorul, un statut care il pune in umbra, in plan second, pe cel al aparatorului. Uneori, co-egalitatea statutara a procurorilor cu judecatorii a fost folosita abuziv de procurori, ca un fel de primus inter pares, in detrimentul judecatorilor si al pronuntarilor.

  4. Pașoptiștii lui Soros preiau puterea în România

    Am fost învățați încă din școala elementară că populația este împărțită în elite și mase. Ba chiar am fost educați să respectăm și mai ales să ne dorim o elită care să ducă România cât mai sus. Am avut mereu exemplul plin de glorie al pașoptiștilor, care au venit cu dorința de schimbare și au dus la modernizarea României.

    Acum, România este, din nou, la un moment de răscruce. A trecut mai bine de un sfert de secol de la Revoluție, suntem în UE și în NATO dar tot nu ne simțim acolo. Parcă lipsește ceva. Avem nevoie de acel element care să ne facă să aparținem de cele două instituții. Evident, această dorință de apartenență s-a manifestat mereu la români și această dorință ne-a facut să ne umilim pentru a fi acceptați. Niciodată nu credem că suntem suficient de buni sau competeneți să fim acceptați, mereu considerăm că trebuie să ne umilim înainte.

    În acest context complicat, România simte nevoia unei elite călăuzitoare astfel încât apar imediat tot felul de nimeni cu CV-uri impresionante care nu au făcut nimic niciodată dar care au cumpărat niște aure de sfinți din afară. Așa a apărut ”societatea civilă” finanțată masiv de miliardarul George Soros.

    În ultimii 25 de ani, oamenii de această factură au fost promovați să fie vocea ”societății civile”. Fie că vorbim de Monica Macovei, Nicușor Dan, Marian Munteanu, Alina Mungiu Pippidi, Cristian Mungiu și mulți alții se poate observa că ei au avut mereu un traseu ușor.

    Da, toți acești oameni au fost, la un moment dat, tineri cu potențial, dar există milioane de astfel de tineri. Trebuie să subliniem că nu toți procurorii comuniști au ajuns europarlamentari, nu toți studenții români care nu au reușit în afară s-au întors să candideze pentru București, nu toți cei care au luat bătaie în anii ”90 de la mineri sunt acum în PNL și candidează la PMB, însă toți, absolut toți regizorii români care și-au bătut joc de imaginea României și care au denigrat tot ce are legătură cu această țară au luat premii internaționale.

    Atunci când s-a mai trezit unul și altul să conteste această ordine, s-a spus despre el că este împotriva democrației, împotriva statului de drept și mai ales că este vândut Rusiei.

    Practic, s-a dat o circulară internă: cine nu are legături strânse cu Soros, Rotary, masonerie, Lions și alte organizații de genul acesta și vrea să-și spună părerea este anti-România, anti-UE, anti-democracy, împotriva statului de drept. Bineînțeles, extrapolând, toți cei afiliați sunt iubitori de neam și țară, adevărate călăuze spirituale pentru acest neam care nu-i prețuiește suficient. Ei care își sacrifică viața pentru a aduce România în prezent nu ne cer decât să-i credem, să-i urmăm și bineînțeles să nu le cercetăm veniturile.

    O religie începută acum un sfert de secol

    Soros a fost important în Europa de Est încă din 1989, iar în România cam din aceeași perioadă. Oamenii lui fost mereu vârâți în cele mai ciudate situații, dar mereu au ieșit bine. Au fost mereu puternici, dar acum conduc la propriu România.

    Este mai mult decât amuzant să vedem declarațiile lui Băsescu despre ”secta SRI”, dar același Băsescu uită convenabil despre ”secta Soros” acea sectă care, în pofida tuturor șanselor, l-a făcut președinte în 2004.

    Ce trebuie să spunem este că ”secta Soros” a ajuns la maturitate, este deja o religie. Este o religie care predică paradoxuri.

    Vrem democrație, vrem stat de drept, dar nu vrem partide politice.
    Vrem multi-culturalism și o Europă deschisă, dar nu ne îngrijorează luptele inter rasiale din Statele Unite.
    Vorbim de patriotism, dar ne denigrăm țara.
    România se confruntă cu o falsă elită, cu o elită vândută care ne trage în jos. O pseudo-elită care face propagandă, nu cultură, iar noi, fie din nepăsare fie din neștiință, o tolerăm.

    Autor: Alexandru David

    • Eu nu văd nicio elită, care să iasă în faţă, ci văd false elite. Elitele adevărate scriu cărţi, sunt ţinute la respect, unele sunt trimise la reeducare. Istoria se repetă! Trăiască lupta anticorupţie! Trăiască Soros cu bursele lui, trăiască tinerii frumoşi şi liberi, cei care ne vor călăuzi spre un viitor strălucit!

  5. Acum îmi dau seama că cifrele avansate de Codruța la bilanț sunt nerelevante.
    În 2016 au fost trimiși în judecată 1270 de inculpați, dar procesele acestora nu s-au terminat. Unele nici n-au început. Ele vor dura ani și ani.
    Ar fi relevant să știm câte hotărâri definitive s-au dat în 2016, ca să aflăm procentul de achitați. Dacă zicem că au fost 15% achitări din 1270, nu e corect.
    Am să caut statistica. Sper s-o găsesc.

    • Codruţa mi s-a părut disperată, încolţită, încheindu-şi deplorabil bilanţul, cu formula ,,Noi suntem DNA”, ca şi cum ar fi spus ,,Noi suntem România”, ,,Noi suntem Statul”, ,,Noi suntem Dumnezeu”.Un dureros ,,cântec de lebădă”!

  6. @ZeV,

    e-he, nu vă faceți griji c-aș fi taman eu împotriva temelor! EXTREMELE nu sunt bune! Școala noastră este aptitudinală de stat, în sensul de Colegiu de Artă. Elevii fac orele normale comprimate în patru zile și într-o zi se face atelierul de artă, sau instrumentele muzicale – clasa paralelă. La arte se studiază pictură, restaurare, arhitectură, design etc., o meserie, nu se joacă. Cine nu ține pasul cu media este obligat să se mute la altă școală, pentru că statul nu cheltuie bani pe arte cu elevii care se descurcă greu. Problema este că fiecare profesor are ambiție să-i facă IT-iști, muzicanți (culmea, este clasa de muzică, au pe cine chinui!), matematicieni…

    Cu alte cuvinte, repet ca papagalul, că nu văd alt adevăr: extremele nu sunt bune! Cum rămâne cu păpușile, cu un pic lectură extrașcolară, de plăcere? Ori sunt prea bătrâne la unsprezece ani? Să ai drept amintiri din copilărie numai teme e trist.

    Faptul că în aceste vremuri amândoi părinții TREBUIE să muncească pentru ca o familie să trăiască bine, duce inevitabil la abandonarea parțială, dacă nu totală, a educației. Aceasta nu este numai matematica și fizica, știți. A te descurca în viață, în opinia mea, înseamnă să știi să conviețuiești, să fii în stare să ai relații sănătoase cu cei din jur, să fii în stare să apreciezi corect valoarea și calitatea oamenilor ca să poți să alegi bine când te asociezi fie în viața personală, fie în interes de afaceri, nu să urli pe străzi influențat de către adormiții vamaioți din USR. Să te descurci înseamnă să poți nu numai să asimilezi cunoștințe, căci înmagazinarea lor nu ajută decât atunci când ești în stare să le analizezi, ești capabil să EVALUEZI corect o situație, să tragi concluzii și poți, cu ajutorul inteligenței CREATIVE, să cauți și să găsești soluții viabile la problemele care te privesc. Școală ignoră acest aspect.Nu toți au inteligența peste medie și PUȚINI copii au noroc de părinți, și mai rar de dascăli, ca să-i îndrepte pe o asemenea cale, să-i facă să înțeleagă fără să-i nimicească îndoctrinându-i și nu vă aduc drept dovadă decât cohortele din stradă. Fiecare trebuie să studieze ceea ce-l va face om în viață.

    De ce, în final, modul de educație occidental are drept rezultat un nivel de trai mai ridicat și o societate mai civilizată?

    Școala noastră nu este despre analiza faptelor (fie ele și de inginerie) și crearea soluțiilor, școala este despre acumulare, din păcate. Se procedează la memorarea nenumăratelor posibilități, în loc să li se explice algoritmul (ce m-a apucat de vorbesc așa?). Și dacă un copil studiază pianul, de ce să se omoare cu integrala și matricea??? Că poate nu va ajunge să aibă succes? Păi împrăștiindu-se prea tare, fiți sigur că așa va fi!

    N-ar fi utilă o regândire a modului de predare oare? Nu a abandonării geografiei, istoriei sau a altor materii! Pur și simplu mă gândesc la un mod absolut nou de instruire. Adică, eu chiar mă gândesc și-l experimentez pe copiii mei – înțelegerea pentru ei este o joacă! Problema este că volumul nebun de teme cere timp și nu te poți dedica înclinațiilor native pe care le ai. Exploatarea vocației te poate face să ai succes, nu orbecăitul pe cele mai diverse tărâmuri și adâncuri (ce nu le vei desluși veci) ale științelor.

    Și nu sunteți de acord că bombalăii frumoși și liberi ar fi mai puțini dacă ar fi înțeles ceva din orânduirea socială în care se trezesc? Educația civică ia sfârșit în clasa a patra.

  7. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    http://www.piticigratis.com/2017/02/florin-badita-cel-mai-prost-somer-din-tara-deturneaza-protestele-spre-cerseala-lui-de-atentie/

    Florin Bădiță, cel mai prost șomer din țară, a ajuns să se creadă vocea protestatarilor

    În caz că nu îl știți pe Bădiță, cel mai șomer om din lume, am un articol aici.
    Deși e mai simplu să vă uitați la GIF-ul ăsta. Spune tot ce trebuie spus despre personaj.

    Acest bou sinistru, parazit social și în general adunătură complet nenecesară de molecule e un șomer etern care și-a dedicat viața făcutului de rahaturi penibile în public. Pentru că e mai prost ca o șosetă udă, și ca orice prost, are o singură idee în cap.

    A lui e că dacă există probleme în lume și atragi atenția asupra ta, vag tangențial cu ele, cumva se rezolvă. Atât știe, atât a înțeles de la viață. Zile fără pantaloni la metrou, bătăi cu perne, absolut orice rahat imbecil ai văzut că se întâmplă în bucurești, e organizat de prostul ăsta.

    Presa îl place, că na. E articol moca. Uite, un prost face zi fără pantaloni la metrou. Post. Vizualizări. Bang. Nu contează că la eveniment în sine vin maxim 20 de sparți din gașca lui de oligofreni mongoloizi. Ridicolul vinde. Iar un om fără simțul ridicolului va fi mereu vedetă. Și o dată băgat în seamă, prostul face ce face orice prost: se ia în serios.

    Pare benign până când îți dai seama că, din nevoia lui de atenție, parazitează orice mișcare socială reală și încearcă să o aducă spre coregrafiile lui imbecile, preferabil fără pantaloni.

    De când au început protestele, s-a băgat în seamă cu rahaturi. Hai să țipăm imnul la metrou! Hai să facem un dans tematic, hai să nuștiuce. S-a lipit cumva și de ideea cu steagul. Și a strâns oameni pe pagina lui „Corupția Ucide”. Că na, oamenii nu-s atenți. Țipă spre ăia spre care țipă și ei. Pare ok.

    Cerșește chiar și bani reali pe pagina aia. Să îl ajute lumea să organizeze protestele. Mai exact, să se folosească de proteste ca să-și mai pună în scenă niște imbecilități de-ale lui. Spre exemplu, in weekendul ăsta, prostul vrea să facă steagul UE din oameni. Speră că o să fie destui proști încât să îi joace lui în scenetă. Așa, fără motiv. Și-a găsit prostul parc de distracții: protestele. Și niște energie a oamenilor de supt și canalizat spre căcaturile lui.

    Atenția pe care i-o dați îl transformă în reprezentant al protestelor. Doar pentru că lumea a pus botul la pagina aia. Da. Corupția e rea. LIKE. La BBC prostul a vorbit despre proteste, ca organizator. Evident un delir retard semidoct. Ajunge să vă reprezinte ăsta în lume. Ăsta să fie fața protestelor. Doar pentru că țipă în aceeași direcție cu noi, chit că nu a înțeles clar de ce.

    Dați unfollow paginii și trimiteți-i boului un mesaj de bine. Și explicați-le oamenilor din jur, care încă mai piuie pe acolo, cine e omul și de ce face ce face. Dacă nu vi se pare că e ceva urgent, înseamnă că trebuie să vă mai uitați puțin la gif-ul ăsta.

  8. LABIRINTUL MINOTAURULUI

    Nu-mi este necunoscută atmosfera Olimpiadelor de Limbă și Literatură Română… nici temele pentru olimpiadă nu îmi sunt indiferente. Poate că, de multe ori, și pe „vremea cealaltă” adică înainte de 1990, subiectele de concurs erau destul de rigide și selectau mai puțin fantezia debordantă și talentul, punctând, mai curând, disciplina și studiul . Și totuși… niciodată nu i-ar fi trecut prin cap odiosului regim comunist să conceapă un astfel de subiect, cum e cel de mai jos, piatră de încercare la „faza pe județ”, în Prahova, în anul de grație 2017 :

    „Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.

    După ce am ieșit din starea de șoc, cu unele eforturi de voință, am început să mă gândesc… oare ce anume a dorit , de la delicatul „subiect uman”, cel care a propus această temă? Să zicem că un elev de 19 ani scrie un denunț, foarte corect din punct de vedere gramatical, convingător pentru conducerea de partid, punctând, în mod realist, „calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete”. Și? Ce relevanță are denunțul lui corect și la obiect pentru procesul de selecție- căci asta ar trebui să fie o olimpiadă de Limba și Literatura Română – a unor talente literare în ascensiune? Cum poți să-ți dai seama, dintr-un denunț, de frumusețea unui om, gata să se îmbrace în cuvinte, să construiască metafore și să se cuibărească în parabole? Nu poți… de aceea, mi s-a părut mai îngrozitor decât faptul în sine, DEZBATEREA INSTITUȚIONALĂ ASUPRA FAPTULUI.

    Pe 26 februarie 2017, ADEVĂRUL.ro , îl contactează telefonic pe inspectorul şcolar pentru Limba Română din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Mihai Morar, profesor la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” Ploieşti, și acesta zice așa:

    ”Sunt trei subiecte raportate la două fragmente de roman. Primul subiect se referă la romanul «Moromeţii» de Marin Preda, al doilea la «Întoarcerea» (din volumul «Sfârșit de sezon»n.n.) al lui Marius Chivu, 2014. Sunt două fragmente care au o relaţie privind contextul dezvoltat în fiecare dintre acestea. (…) Trebuie avut în vedere că verbul de comandă este «imaginează-ţi». Cu alte cuvinte, este vorba despre DIMENSIUNEA CREATIVĂ pe care ar trebui să o dezvolte fiecare candidat la olimpiadă şi care doreşte să acceadă la un nivel superior. După aceea se referă la un aspect concret: un referat… Având în vedere faptul că discutăm despre un roman, specie literară aparţinând genului epic, ştim cu toţii că ne raportăm la un univers ficţional. Aşa trebuie să perceapă fiecare candidat situaţia de faţă. Participarea la orice nivel al olimpiadei sau al unui concurs de literatură presupune acceptarea ficţiunii ” .

    Deci, e de bine… pentru că, așa cum în urmă cu câțiva ani, Papici Lucian îi explica lui Cristian Ghinea în fabuloasa carte „EU VOTEZ DNA” esența vie și frumusețea muncii sale cu următoarele cuvinte : „…ca procuror nu-ți pui mănuși chirurgicale ca să extragi cu anestezie hoțul sau coruptul din om…”, la fel, domnul inspector școlar nu poate extrage poetul sau viitorul scriitor , din adolescentul cu coșuri pe obraz, decât brut, fără menajamente sau gingășii inutile…

    Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, tot astăzi, pentru HOT NEWS. ro : „…Mâine, colegii din învățământul preuniversitar, inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației vor analiza subiectul de la Olimpiada de Limba Română din județul Prahova. Ei vor stabili dacă acest subiect S-A ÎNCADRAT ÎN PROGRAMA pentru astfel de concursuri”.

    Bun, și dacă s-a încadrat, încă o dată întreb? Ce relevanță are?

    Ce fel de LABIRINTUL MINOTAURULUI construiți, măi băieți, pentru copiii ăștia care nu înțeleg ce li se pregătește, și, neînțelegând, n-au cum să se apere?

    • Domnul profesor, temporar inspector dar nu şi profesor, ceea ce înseamnă că multe suflete le va înrăi, a tras-o din condei cu explicaţiile sale. Ne ia de proşti, ne confundă cu elevii dumnealui, pe care îi poate manipula. Domnule profesor ai un coleg de breslă, care s-a lăsat de meserie şi face o emisiune de prost gust ,,Lumea lui Banciu”, cu o audienţă redusă. Poate de ia ca ajutor şi lasă-i pe tineri să descopere singuri utilitatea denunţului, atunci când vor considera ei ca a venit vremea şi nu te folosi de Marin Preda, că e mare păcat!Mai bine luai un fragment din ,,Cel mai iubit dintre pământeni” şi să comenteze elevii consecinţele unui denunţ duşmănos!

    • Doamna Arhire, subiectul a fost conceput în urbea mea și preluat de Prahova și Bistrița – așa sună informația mea. Nu știu de ce nu vedeți relevanța. Delațiunea fiind cea mai populară și de succes compunere actuală, e limpede că trebuie testate competențele în domeniu la cel mai înalt nivel. La urma urmei, cum ceea ce se face actualmente în școală sub denumirea de ”literatura română” are doar vagi legături cu literatura română, olimpiada aceasta nu mai e decât o sechelă ”comunistă” și ea ar trebui de urgență înlocuită cu una ”anticorupție” și în acest caz să nu-mi spuneți că subiectul de bază n-ar fi delațiunea și virtuțile ei ”patriotice”, ”anticomuniste” și ”democrate” , plus ”statul de drept”

  9. @Ana , februarie 26, 2017 la 9:49 am,

    Pentru ca dumneavoastră, dragă prietenă, și alți oameni la care țin să nu fiți nevoiți să citiți toate porcăriile sinistre și totuși să fiți informați , fie și sumar, că mizeria există fluidă și de neoprit în jurul ENCLAVEI NOASTRE, printre altele și din cauză că metrosexualul ăsta hiperintelectual scrie de nu se mai oprește, vă fac eu rezumatele acestor „producții”. Căci, un om informat , face cât doi…Așa a spus și domnul Adrian Năstase, că mai lasă câteodată ușa deschisă , ca să înțelegem și ce-i pe-afară… Multă vreme, destui s-ar sfiit să combată flagelul acestei intelectualități sterile, inumane, trufașe și închipuite. Eu nu am avut niciodată asemenea inhibiții, pentru că mi-am explicat lucrurile simplu: Gabriel Liiceanu nu poate să proiecteze o casă, deoarece nu a făcut asta niciodată și nu știe regulile proiectării… dar poate să critice, fără grețuri , o arhitectură care nu-i place. De aceea, nici eu nu trebuie să fi scris „Om și simbol: interpretări ale simbolului în teoria artei și filozofia culturii” ca să-i spun ce părere am despre textele lui propagandistice .

    De la un timp văd , cu plăcere , că „forța de reacție” împotriva ăstora a început să fie mai îndrăzneață. E o „schemă de tratament ” a societății care mi se pare legitimă.

  10. În adresa SRI către DNA, referitoare la probe destinate numai și numai procurorului de caz, probe pe care urmăritul penal și avocatul lui nu trebuiau să le afle, SRI invocă „principiul necesității de a cunoaște”.
    Adică cum? Setea de cunoaștere a omului, în general? necesitatea ca doar procurorul să cunoască?

    • Pana zilele trecute nu am auzit de „principiul necesității de a cunoaște”.
      Oricum nu este un termen juridic.
      SI o cestie din asta .. dopv al „judicarului” nu poate fi decat o „informatie din surse neconfidentaile” care nu poate fi folostita ca proba in pretoriu. deci nu numai inutoal ci la un moment dat poate debeni „periculoasa” in masura in care se afla si servestela demiosbtrarea ca „judecata nu a fots corecta” …
      Ma tog o astfel de informare.. ei bine poate fi valorificata in faza de instructie a dfosarului .. cand sa zic asa un „pont” fie al si anonim poate sa fie utlil „domnu procuror verifca matale conturile xxxxxxxxxxxxxxx de la banca Camatarii veseli si sapa nitel la temelia juridica a imobil;ului situat in Bogatnii de pe Lac si verica cine este de fapt Harniku”.. SI daca il prinzi cu contu plin cu mopdesta casa (14 camelre plus depndente plus parc de 3 hectare) si mai faci si legayurile care trebe .. ei bine atunci ai probe. SI la intrebarea „de unde ai stiut?” „pai inofrmatii conicential-anomime. In urmatorii ani donmul Necinstitu nu are decat sa dea in bobi ca s afale cin eil iubeste..”
      Da cvum zic nu te duci instanta cu prebe de genu „nu le putem prezenta apararii”

  11. Luminita Arhire spune:
    Februarie 27, 2017 la 12:39 am

    Eu nu as fi atat de pornit pe cei care au ales subiectele pentru Olimpiada de Limba si Literatura Romana, mai ales ca acest eveniment se produce in judetul Prahova, devenit un centru – model al luptei anticoruptie, in ,,viziunea” doamnei Laura. Este un test interesant, in conditiile cand media abunda de relatari referitoare la coruptia endemica care a intersectat naucitor asazisa elita a procurorilor de la DNA Ploiesti.
    Nu-mi dat seama daca elevii de astazi sunt suficient de subtili, inteligenti fiind, sa vada si din alta perspectiva aceasta tema si sa-si puna, in prealabil, intrebari de genul:
    Ce se intampla cu noi, tinerii – viitori cetateni, luati de valul delatiunii, in numele unui adevar absolut care este de fapt relativ ? Ce urmari asupra propriilor constiinte ar putea avea semnarea ,,pactului cu diavolul” ?
    Cred ca ar fi interesant de lasat ca tema propusa sa-si produca efectele, pentru a ne da seama cat de adanc a penetrat, raul, minitile si sufletele oamenilor tineri, aflati la inceput de drum in viata.
    Un elev inteligent (care a citit, cunoaste si mai ales intelege – forma suprema a cunoasterii), ar putea sesiza ca se doreste introspectia propriului ego si ar alege ironia pamfletului, pentru a ,,fenta” sistemul. Ar putea sa spuna, in denunutul sau, urmatoarele:
    ,, Ilie Moromete este un bun roman si un om gospodar si de aceea nu este compatibil cu politica PCR si cu lupta de clasa. Cer sa fie arestat dar sa fie scutit de o parte din cota pentru ca astfel sa devina dependent si util partidului, mai concret, sa se constituie intr-o sursa de informatii despre ceilalti. ”
    Ei ? Cum vi se pare?
    Cel care a propus un astfel de subiect, generator de dezbatere, este fie bolnav cu capul, fie extrem de dotat la mansarda. Nu cred ca exista o a treia varianta. (Z)

    • Asupra operelor literare în sistemul de învățământ este acceptată o singură versiune de opinie referitoare la fiecare, de obicei este cea de dinainte de nouăzeci. Aceasta e dictată și memorată de elevi. Care opinii? Care înțelegere? Ce subtilități? Vă faceți iluzii. Ei tocesc pentru notă pentru că așa li se cere.

    • Să știți că numele lui Moromete figurează în enunț absolut decorativ, scopul fiind acela de a crea o legătură (fals) cu literatura română. De altfel în programa clasei a XII-a nici nu figurează decât vol. I al celebrului roman. În acest moment al anului școlar discutarea lui nu s-a produs încă. Autorul subiectului e un inspector școlar și e un ins oarecare. Eroarea dumneavoastră e generată de faptul că socotiți că subiectul s-ar baza pe lectura romanului lui M. Preda. E o supoziție logică, din păcate lucrurile nu stau așa.

  12. USR sector 5 a postat Miercuri, 22 februarie 2017, pe pagina oficială de pe o rețea de socializare următorul mesaj:

    Dragi fani și susținători, avem știri locale! de (sic!) la consilierii cer ne reprezintă în Consiliul Local al Primăriei sectorului 5. Ieri, 21.02.2017 a avut loc ședința Comisiei de Protecție Socială, Sănă tate și Societate Civilă. Datorită unor probleme semnalate de către cetățeni, legate de oameni ai străzii ce locuiesc pe lângă sau în imobile și deranjează bunul mers al vieții (aspecte ce țin de igienă, zgomot, gunoaie), am profitat de prezența doamnei Florentina Popescu, director general al DGASPC sector 5 și am întrebat-o ce pot face cetățenii care vor să facă o reclamație către instituția pe care o coordonează. Ne-a explicat că pentru moment, (sic!) site-ul dgaspc5.ro este în construcție dar că adresa de email office@dgaspc5.ro este funcțională. Orice plângere făcută va fi analizată de către angajații DGASPC sector 5 și apoi se face o anchetă socială. Vă încurajăm să folosiți această adresă de email și eventual să ne comunicați dacă problemele de acest gen nu sunt rezolvate. Vă dorim o zi frumoasă”.
    http://www.activenews.ro/stiri-politic/%C8%8Antrecerea-socialista-a-delatorilor-faza-pe-sector.-USR-indeamna-cetatenii-sa-i-denunte-pe-oamenii-strazii-care-%E2%80%9Ederanjeaza-bunul-mers-al-vietii-141241

    Noroc „domnii” si „domanele” din Uniunea Salvati Romania (de romani!) au trecut prin Strainezia asa cum traoesc in Romania … ca latfle ar fi propos si o inchisoare a saracilor gen Salpêtrière si .alte Hôpitaux généraux sau eglezestile workhouses . De fpta ar fi absolut normal ptr un patid in care madama aia Armand ie vedeta (acum 2-3 luni madama lua o caruta de bani ptr cum „sipravehea” lucruirle de pe austitada bechtel!!! Adica si dupa rezilerea contractului cu Bechtel firma lu Clatita a „suprabebheat”. Cum cresc boziile pesmene)

  13. @ZeV,

    îmi pare rău că a „zburat” comentariul meu de aseară și nu am nici timp, nici entuziasm să mai spun ce am spus. În esență ar fi cam următoarele: EXTREMELE NU SUNT BUNE.

    La școlile vocaționale se învață și meserie. Viitorul pianist nu trebuie să-și spargă capul rezolvând 3 (trei) pagini de exerciții cu fracții de azi pe mâine, căci nu va mai avea timp de instrument și le va face pe toate ca naiba, ori să facă proiecte la biologie în fiecare săptămână, la geografie. Ca naiba, dacă tot este clasa de la arte plastice (arhitectură, design, restaurare etc.), fiecare are pretenția să faci un proiect, să studiezi, să prezinți date, dar să și ilustreze PICTÂND tot. Când să-ți mai vezi de vocație, dacă tu ești obligat să pictezi personajele din cărți, celulele, atomii?… Și asta în fiecare săptămână.

    Pe scurt, ce înțeleg eu prin „a se descurca” în viață: să știi să CONVIEȚUIEȘTI, să fii în stare de relații sănătoase și echilibrate interumane acasă și la muncă, să fii în stare să apreciezi corect valoarea și calitatea oamenilor, în așa fel, încât să alegi cât mai bine atunci când te asociezi cu cineva fie în viața personală, fie în interes de afaceri. A te descurca înseamnă, după părerea mea, să poți evalua corect o situație dată, iar pe baza cunoștințelor acumulate să fii în stare să ANALIZEZI, să tragi concluzii și cu ajutorul inteligenței creative să poți căuta și găsi soluții în problema respectivă.

    Observația mea se referea la faptul că școala noastră pune accentul pe acumularea cunoștințelor. Acest simplu fapt nu duce nici la disciplină, nici la înțelegere – vă dau exemplu cohortele din stradă.

    De fapt, în loc să se memoreze o mie și o sută de situații posibile (în principiu așa merge treaba), ar trebui procedat la explicarea algoritmului. Eminescu ne-a spus un lucru genial, pe care noi îl ignorăm: „TOATE-S VECHI ȘI NOUĂ TOATE” – pornind de la această idee trebuie revăzut modul de predare, FĂRĂ a se renunța la vreo materie importantă (la educația tehnologică aș renunța azi).

    Ce era de știut acum cincizeci de ani pare semnificativ mai puțin decât ce ar fi de știut azi în toate domeniile științei. Modul de predare trebuie REVOLUȚIONAT. Informația simplă trebuie memorată dar poate ați observat că toate lucrurile noi își au rădăcinile în cele vechi, începând cu roata de lemn, iar regulile fizicii nu s-au schimbat, har Domnului. Este o idee importantă care trebuie urmată. Nu știu dacă înțelegeți ce vreau să spun, pentru că am senzația că nu știu cum s-o spun. Cunoașterea PRINCIPIULUI de funcționare al lucrurilor în toate domeniile – fizică, matematică, biologie, psihologie, filozofie etc., – asta te poate face să știi în orice moment din ce „sertar” să scoți informația, nu s-o tocești, așa cum se face acum.

    P.S. Vă contraziceți atunci când spuneți ce ați făcut și ceea ce ar trebui să facă alții: v-ați ocupat intens de matematică și fizică pentru că vă interesa. Ați regretat că nu ați avut timp pentru TOATE, TOATE materiile studiate în școală cât ați fost în armată? Ați acordat ACEEAȘI atenție TUTUROR domeniilor pe care ați fost obligat să le studiați cât ați fost elev și mai târziu, înainte de facultate? TUTUROR???

  14. Ana

    Sper ca PNL, in cazul in care Ludovic Orban va ajunge sa conduca partidul, nu va repeta greseala de a fuziona cu un alt ,,partid parazit” care nu poate vietui fara o ,,gazda”, mai ales una cu brand.
    Daca ati vazut Stargate – filmul si serialul, intelegeti de ce sunt in stare parazitii Goa’uld atunci cand reusesc sa penetreze fiinte normale:
    Preiau controlul.
    Nici acum nu reusesc sa inteleg cum de a fost posibil ca domnul Crin Antonescu sa tradeze intr-un asemenea hal istoria si inaintasii PNL, votantii si familia politica liberala, inceputul fiind aducerea in partid a lui Klaus Werner Iohannis, un veritabil ,,cal troian” al sistemului.
    Este un mister care, poate, intr-o zi, va fi lamurit, in interesul normalitatii si stabilitatii politice in Romania. Pare ca aceasta tara (pe care o credem inca a noastra) este subiectul si cadrul unui experiment cautionat cu inconstienta suicidala de multi dintre conationalii nostri. Pacat, dar adevarat.
    Nu stiu daca procesul de dizolvare din interior poate fi oprit de catre actualele generatii de romani incapabile sa produca si/sau sa sustina elite autentice.
    Asa este, ganditi corect, nici nu exista lideri capabili sa capaciteze energiile, mai ales cele pozitive. Am avut nesansa de a fi condusi de lideri malefici, dar ei au existat si exista pentru ca noi le-am dat votul si girul, iar altii, cu adevarat valorosi, nu se implica.
    Sa fie poporul roman un popor blestemat si condamnat la extinctie ca entitate distincta ?

    • „Enclava noastră” va exista cât vom trăi noi și se va lărgi dacă vom da din coate, însă nu m-aș da în lături și de la puțin noroc – de la un om, de la un cataclism, nu știu, de oriunde… Copiii noștri? Nu mai știu…

  15. Brexit și BMW
    O știre apărută recent în media semnalează că BMW, din cauza „efectului Brexit”, pare să nu mai fie interesat în producerea în Marea Britanie a modelului electric Mini.
    Personal consider că nu-i vorba de efectul Brexit, ci este urmarea acceptării introducerii cailor Troieni în economiile naționale.
    Cel mai apropiat și la îndemână exemplu îl constituie preluarea Daciei de către Renault. […]

    Restul articolului la adresa:(https://mipopescu.wordpress.com/12-ue-si-nato/brexit-si-bmw/)

  16. Amalia

    Cred ca ar fi foarte indicat si un altfel de parteneriat in scop de cunoastere, cel care ar putea fi incheiat intre DNA si Spitalul nr.7/9 (dupa localitate).
    Poate a venit timpul ca si medicii, anumiti medici, sa primeasca informatii dispre DNA care sa le permita un diagnostic corect, nu doar unul empiric pe care il putem noi elabora, cu mintea noastra de profani. Noi, fiind mai delicati, vorbim mereu de lipsa de profesionalism si/sau de reacredinta.
    S-ar putea ca medicii sa decida ca avem de-a face cu ceva mult mai simplu, si anume, deficienta psihiatrica severa. cu prognostic rezervat in ce priveste sansele de videcare.
    Mai ales dupa puciul esuat (care continea ,,la pachet” si planul de agatare a domnului Dragnea) – prin transferul de ,,competentza” dinspre DNA catre domnul Lazar in problema dosarului OUG 13, taman in ziua analizei de constitutionalitate a anchetei procurorilor anticoruptie.
    Culmea, exact in ziua cu pricina, dinspre ,,fabrica de dosare politice” din Ploiesti se arunca la disperare in spatiul public, nustiuce spagi de vreo 50 milioane de lei (dupa unii), sau euro (dupa altii), care ar fi fost date pentru ca firmele lui Ghita sa obtina contracte. Stiind ca multe asemenea contracte au fost incheiate cu servicii secrete, probabil ca nu vom stii niciodata despre ce este vorba. Dar este nevoie de cat mai multe amprente si pete urat mirositoare in spatiul public, in preajma viitorului referendum. Ce spuneti ? Care referendum ? De ce ma intrebati pe mine ? Dati un telefon la doamna Puscalau. (Z)
    Oricum, era musai sa fie aruncata rapid rezerva de fumigene, pentru ca doamna Laura Codrutza, ramasa libera de textile din cap pana in picioare, sa dispara in ceata. Eu i-as sugera Patagonia, unde ar avea la dispozitie ceturi naturale din belsug, 24/7/365.
    Sa mai spun ca doamna Kovesi este suparata si pe ministra de Interne perntru disparitia lui Ghita survenita in luna decembrie a anului 2016 (sic!) ? Asa este, nu prea are rost. (Z)
    Stau si ma intreb, privind cu mila la capul de papusa Barbie al doamnei Kovesi, care este ordinea cronologica in viata unui om: prostia precede disperarea, sau disperarea naste prostie.
    Chiar asa, poate a venit timpul ca viitorii sefi ai parchetelor sa sustina in prealabil un examen riguros in materie de Drept Penal si legislatie privind drepturile omului, mai ales ca avem un profesor reputat la Ministerul de Justitie.
    Sa vedem ce ne rezerva viitorul, un viitor destul de greu previzibil, in conditiile in care altii (si nu cetatenii cu drept de vot) incearca sa ne decida soarta.

  17. http://www.cotidianul.ro/ministrul-de-interne-despre-cautarea-lui-sebastian-ghita-296817/

    In ultimii 4-5 ani l-am criticat constant pe Sebastian Ghita pentru influenta negativa si rolul pe care l-a avut in deciziile aberante luate de Victor Ponta ( pactul de coabitare , numirea Crudutei Kovesi , luxarea lui Crin Antonescu , etc. ) . Fara influenta nefasta a lui Sebi Ghita , probabil ca astazi nu mai vorbea nimeni de Kovesi , Coldea si Basescu si Romania era o tara mai normala si mai linistita !

    Insa ceea ce-a facut Sebastian Ghita in ultimele luni ( eliminarea din sistem a tortionarului -repetent Coldea si a abjectului Portocala- Negulescu ) mi se par niste acte de MARE CURAJ si din acest motiv am decis sa-l REEVALUEZ si sa nu-l mai critic deloc .
    As spune chiar ca ceea ce face Sebi Ghita in ultima vreme ( haiducia lui si lupta cu sistemul securist ) ii spala toate pacatele trecute si il transforma intr-un EROU NATIONAL . Iar eficienta lui este mai mare decat a PSD + ALDE luate impreuna .
    Sper sa fie bine acolo unde o fi si sa continue sa-i popeasca pe toti abuznicii care si-au batut joc de tara asta de 12 ani incoace .
    Iar pentru cei care sarbatoresc Halloween-ul le recomand 2 site-uri faine :
    http://www.spfxmasks.com/senior.php#6?iframe=true&width=705&height=600
    http://www.realfleshmasks.com/our-silicone-masks

    • Vezi cum se schimba omul ?
      Absolut normal ca orice om sa se adapteze la realitate, de fapt, sa evolueze.
      ps
      Totusi, sunt curios daca Basescu va da sistemului lovitura de gratie il vei re-evalua si pe el.
      (Z)
      pps
      Eu as puncta obiectivitatea si profesionalismul CCR, care s-a comportat decisiv si admirabil intru sustinerea adevaratului stat de drept. Ramane acum ca politicienii sa prinda curaj, dar si capacitate sporita de comunicare in spatiul public, acaparat, in ultimul timp, de misecuvenisti obraznici precum Lazar si Kovesi.

  18. Tocmai am venit de la depunerea declaratiei 010, prin care devin din nou microintreprindere. Ajutorul guvernantilor pesedisti pentru firmele mici, in cazul meu, materializat in aceasta translatie, inseamna ca voi plati un impozit de doua ori mai mare ca pana acum. Nu degeaba am zis eu de mult timp ca nimeni nu intrece pesedeul in a lua cu aerul ca da. Un calcul existent pe internet arata ca in cazul microintreprinderilor, rentabilitatea angajarii unei persoane este atinsa de la un venit de circa 51000 de lei lunar, venit care….te scoate din categoria microintreprinderilor. Adica, in cadrul microintreprinderilor, nu este rentabil sa angajezi. Chestiune care nu deranjeaza poporul pesedist care zice nu-i nimic da tu banii ca angajam noi, creem noi locuri de munca. Chestiune care genereaza doua probleme: prima, ca nu vad de ce sa se impauneze ei cu locuri de munca create, de fapt, tot de noi; a doua, ca nu stiu nici un loc de munca creat de stat in afara celor de angajati ai statului.Asta este, am avut ceea ce am votat: guvernanti destepti, cu grija fata de popor si mai ales fata de micii intreprinzatori. Deschizand internetul, am aflat ca se tine o sesiune de cursuri predate, dupa nume, de un fost coleg al meu de clasa din scoala generala, pe care l-am ras intotdeauna la mustata de la premiul I. In clasa a 7-a ma ura de moarte, asa ca imi dau seama ce s-ar caca pe el de ras afland ca am preferat Romania si guvernantii ei. Am citit la el o jumatate de pagina de titluri si specializari, pentru ca a fost prost si s-a carat de aici. Eu , daca am fost destept, am ramas sa ma guverneze pesedistii si altii cu aceleasi calitati morale, calificari si competente si iata, ma bucur ca ii voi darui din inima maretului Dragnea farfuria mea cu ciorba ca sa-si umple matul. Nu e cazul sa mai zic ca guvernantii, in aplecarea lor catre firmele romanesti, nu-si iau nici o responsabilitate privind un venit minim al firmelor. Traim intr-o tara ideala,in care doar cetatenii de rand sunt responsabili pentru ei isisi, cu atat mai responabili cu cat sunt mai saraci; iar alesii si numitii sunt responsabili tot numai pentru ei insisi si, eventual, pentru sefi. Poate ca, totusi, cu ajutorul lui Dumnezeu, deoarece de la tara nu mai sper la nimic, daca mie mi s-a dublat impozitul, atunci si dlui Dragnea i se va dublasejurul. Oh, cat de bucuros sunt la gandul ca avem o tara condusa de politicieni destepti, fara tupeu, cu dragoste de popor, muncitori in folosul neamului pana la uitare de sine, pe care iubirea fata de tara nu-i lasa sa doarma noaptea, gata oricand sa traiasca inn privatiuni si saracie personala pentru binele Romaniei. Oh, cat sunt de fericit ca , pe oricine as vota, doar de astfel de politicieni am parte. Oh, cat sunt de fericit ca impartasesc soarta tarii cu guvernantii ei, ei cu vaca de Kobe si eu ca boul. …

    • Ai uitat repede de perioada CDR , urmata apoi de perioada Basescu ( cu Boc , Pogea , MRU , Ponta si Biris ) . Acuma e chiar bine …

    • PSD este, cu bune , cu rele, singurul partid in Romania.
      Desi legea permite infiintarea de partide noi, ori de cate ori vor muschii romanilor.

  19. Ana

    Un viitor pianist, sau violinist, urmeaza, de la o varsta frageda, scoli vocationale specifice. Asta nu inseamna ca in mare muzician nu trebuie sa stie, in afara notelor muzicale si elemente de baza din matematica, geometrie, istorie si limba romana. Toate tin de cultura generala si de capacitatea de a intelege lucruri si fenomene care ne insotesc, vrand nevrand, de-a lungul vietii, iar cunostintele estentiale, de care depinde, in mare masura, capacitatea noastra de perceptie, se implementeaza in anii de scoala generala si de liceu.
    In plus, nu cred ca la o scoala de muzica elevii primesc teancuri de probleme si exercitii de matematica care sa le ocupe tot timpul.
    Cat despre meserii, sa fim seriosi. Cea de strungar ? Nu mai avem strunguri. De sudor ? Eu as avea nevoie ca de aer de doi sudori tineri, dar de unde sa-i iau ? Stiti vreun tanar dispus sa invete sudura electrica, oxiacetilenica si in argon ? Daca da, dati-i in link cu adresele. (Z)
    De butonit, toti butonesc cu viteze uluitoare (in navigarea lor ametitoare prin mediul virtual), dar daca pui un tanar sa elaboreze un soft complex, se supara ca il jignesti.
    Normal, multe dintre programele de calculator se bazeaza pe matematica. (Z)
    ps
    Da, stimata colega. La scoala eram interesat de TOATE materiile, din moment ce nu am avut in liceu mai putin de premiul doi. Este foarte adevarat ca profesorii de altadata s-au dus…cei care au venit dupa ei, sunt ,,educati” la scoli ,,liberale” si/sau sunt timorati in fata elevilor.
    Eu va spun: Daca disciplina nu e , nimic nu e. ,,Creativitatea” trebuie dirijata de profesori competenti, altfel, se aplica legea din fizica a minimei actiuni: Elevul o ia intotdeauna pe calea cea mai usoara, dar care nu duce foarte departe.
    (Z)

  20. http://www.cotidianul.ro/cum-tot-romanii-sunt-coruptii-cand-nu-mai-sunt-ei-la-butoane-296831/
    Excepţional, maestre ! E ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi , să zicem !
    Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii : doi români ciobani care au furat, puşi de cineva oile pe timp de noapte, cum altfel, de a rămas ţarcul gol !
    Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei , sunt bine merci la nişte pastori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români ,care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor !
    Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o-ntr-o seară !
    Ai lor în schimb, sunt bine merci ! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte că ei sunt asiguraţi !
    Justiţie românească, sau prostie omenească ?! :mrgreen:

  21. Păi, ce rezolvași, coană DNA? Vă prinse domnul Tudorel Toader , proaspăt Ministru de Justiție, în deplin acord cu Curtea Constituțională ( cu excepția, subînțeleasă, cred, numită Livia Stanciu, „partener de nădejde”, mai nou, cu Președintele…) cu lenjeria intimă-n vine și vă făcurăți de râs, de se tăvălește lumea de-atâta caraghioslâc? … Că doar asta s-a văzut de la mine, cum „oda în metru antic” pe care a recitat-o, la ieșirea de după pronunțarea Curții , domnul Valer Dorneanu , tradusă din română în română, avea o singură temă de reflecție : DEMISIA !

    De dimineță, simțind un oarecare inconfort , ca și cum ți-ar fi rămas, coană DNA, un cleștișor de rufe în desuuri , care cleștișor, la naiba ! se mai și vedea bombând ridicol îmbrăcămintea, te grăbiși să abandonezi deux-piece-ul, cu rufărie cu tot, în anticamera Parchetului General, în brațele făcute umeraș ale lui Augustin Lazăr, Procurorul General … și ăla stă și-acum în poziția cuierului-pom, neștiind cum să procedeze , ca să nu se șifoneze prețioasele piese vestimentare, pe-a căror etichetă scrie , cu fir de aur, NEFERICITA ORDONANȚĂ 13!

    Mai știi cine avea sarcina să ancheteze Guvernul României, madam DNA ? Procurorul Uncheșelu, cumva? Binecunoscutul specialist în Prim-miniștri? Nu i-o fo’ spus nimeni că a mai fost un specialist, Negulescu pre numele lui, care nici nu se oprea la granița României, ci se extinsese și la foști premieri universali , veniți pe la noi prin țară, cum „după vremuri mulți veniră, începând cu acel oaspe…”? Tremură și acum carnea pe Tony Blair auzind de numele lui Negulescu și de neînfricata lui verticalitate! Dar unde o fi acel magnific procuror astăzi?… Să nu ne gândim…căci „sic transit gloria procurorilor DNA ” , spune o străveche butadă, citată cu înțelepciune și de colegul nostru muschetar ( erou de roman, și , din când în când, de fabulă) …

    A fost deranj mare , la Codruța la cramă, astăzi… au fost nevoiți urmașii lui Negulescu, șoimii patriei din DNA Prahova (acel județ unde denunțul corect se învață elegant, la o vârstă fragedă, cu prilejul Olimpiadei de Limbă și Literatură Română) , să-i rețină pe apropiații lui Sebi Ghiță, ca să arate că „din fericire, ținem situația sub control !”

    Toată lumea întreabă : unde-i Sebi? Numai că Sebi, până acum , i-a dat jos și pe Coldea , și pe Negulescu…iar eu, în locul bunului BINOM, astăzi cam șchiop, mi-aș aminti cum, într-un binecunoscut proverb, „curiozitatea a omorât pisica” ….

  22. DraCe (feminin plural de la Dracu’) tovarase pretene si nepretene , doamne si donspare (daca mai e vreuna pe aici )
    DraCi (masculin plural de la Dracu’) tovatasi preteni si nepreteni si domni

    ca cum stiti (deja de anui de zile) f bine am ceva cu teleptualii (adica acri minus havet care se prrtind ca ar fi intelctuali) ca cum s ava zic .. azi ala cetabeau Plesu (ca domn nu pot sa ii zic ca nu sunt tovaras cu oitele lu Maharavishi ptr simplu motiv ca ptr mine levitatia este sivect de sword and sorciery si atat, azi preaplinul (de kile! ma deapseste si pe mine!!!@! ) Plesu ne iecsplica ca ce ar fi dorit sa zica Licheleanu despre cei fara dinti… In sbibtez, nemumi6t de peste 27 de a nu este soparla ca pe Hitler lpar fi votata majoritatea de Bison bonasus bonasus insa nu stiu caum titi acesti iluminati anticcomunisti nu se intraba Da cune va i-a votat pe Lenin si Troțki> Sau pe Rosa Luxemburg ?!

  23. Probabil ca George W. Bush incearca sa-si mai indulceasca amarul de om pus la stalpul infamiei din cauza razboaielor de invazie, cicatriciale pentru civilizatie, pe care le-a dus in timpul cat a fost presedintele SUA, de s-a apucat de… pictat. Un talent care se pare ca a zacut frustrat in el, de a izbucnit la senectute. Si Hitler a fost muncit de arta pictatului, in tinerete, dar macar la el a fost “normal”, ca varsta. Mai socanta este insa ultima sa minciuna, nu stiu daca mai mare decat cea despre armele nucleare ale lui Saddam Hussein, dar in orice caz de un tupeu nemasurat, ca expeditiile sale militare pe pamanturile arabilor au facut parte din “razboiul impotriva terorismului”. Numindu-se pe sine comandant si pe americanii pe care i-a trimis la moarte razboinici, George W. Bush a pictat o serie de portrete ale unor fosti combatanti din razboaiele din Irak si Afganistan, pe care le-a publicat marti in cartea “Portraits of Courage” (“Portrete ale curajului”), cu un album subtitrat “”Omagiul unui comandant pentru războinicii Americii”. Unii pun la indoiala ca le-ar fi pictat sau ar fi scris cartea el, invocand histrionismul si manipularea politice, care se trag in PR ca in sedintele foto. Nu acest lucru este insa cel mai important, ci faptul ca George W. Bush este bantuit obsesiv de remuscari, vizibile in dorinta lui de rascumparare față de „bărbații și femeile remarcabile care au fost răniți din cauza ordinelor mele”, despre care afirma, intr-o postare Instagram: “Ma gandesc la ei in giecare zi.” Daca este sincera, sa-i fie primita cainta, niciodata nu este prea tarzie…

    • Păi, îi caină numai pe cei care au avut de suferit dintre atacatori, dintre „vitejii lui”, de ceilalţi, milioane care au murit sau au avut de suferit îl doare-n tuhăs şi-n tufiş !

    • La nivel personal fostii combatanti din Iarxc si Afganistan unii dintre combatantii americani din Irac si Afganistan au dat dovada de curaj si merita omagiul societatii care i-a trimis la razboi.
      Insa soldatu este una, opfoterul genral alta iar comadantul politci cu ctitu si cu titul altceva.

      Si Walker Wiskey ar avea la ce sa se gandeasca .. atunci cand contempla spctacolul finalului ” Calfifat Isis, brambureala, terosism extins, o criza care la un moernt dat adusese la aptritate $ cu var-su canadian (si cu urmarea a N someri si noi boschetari) plus ratarea Noului Secol American care s-a sufocat in nispurile miscatoare ale politicii Marlui Orient Mijlociu.

      Insa ca sa fiu drept – desi decizia ultima i-a revenit lui data find ca.llitatea de Comandant de Capetenie a US army si impuernicirile imperiale ale Marelui Tata Alba de pe Potomac „meritul” ar trebui sa fie refelfctata si asupra alora cu Noul Secol Amrlocan si alti semidementi ce populeaza/paraziteaza diplomatia si mediul universitar amerlocan

      Cat despre cainta samd … se pare ca, sa zic asa, pmu ala este o frauda ambulata cica cow boy texan. Ma rog mutat in Texas de la 7 ani insa cow boy ?! Adica figura populara „de la nostru” desi asceneta sa familiara il plaseaza mai mult catre vechile familii al Noii Anglii. Presupus a fi dislexic totusi a fopts polpt pe F-102 Delta Dagger (sueprsonic) fara sa se fi pabusit (adica acea c\de citit mai multe cadrane decat are alfabetu litere) .;.. Singurle cestii ce sunt certe .. a fopts alcoolic si ca foloseste o engleza mai „deosevita” si crestinismul sau (da nu prea e sigura denominatiiunea… )
      Restu este ce vrea el sa vezi .. asa ca poate un pic de cenusa in cap este tot ce ii trebuie ca sa candideze la postu de „fost presedinte”
      (cestia cu postu de „fost presedinte” e o preluare. Acum25 de ani erau 5 fosti in viata. Si spre oftica multira cica Nixon castigase detasat postu de „fost presedinte”.. adica era invitat, intervievat, citat , fotografiat era chiar m ai poplar decat cand fusese in functie. Atunci fusese „vicleanul” acum era „inteleptul”)

  24. Romania este tara absurdului. Probabil, in curind, Guvernul Romaniei va da Romania in judecata la CEDO din cauza de abuz de la DNA.

    Acum ca CCR a confirmat abuzul de putere al DNA si incalcarea principiilor „statului de drept”, nu mai ies facebucistii in strada? Dl Nicusor Dan nu mai iese sa apere statul de drept? Dl Iohannis nu iese si el sa demonstreze pentru statul de drept? Dar doamna Macovei, nu face o interpelare in Parlamentul European sa ceara demisia sefului DNA?

    In orice stat cit de cit normal la cap, cind CCR confirma imixtiunea procurorilor in activitatea de a legifera a executilvului, acel cineva care a savirsit acest abuz si-ar da demisia, sau ar fi demis.

    Eu nu cred ca va demisiona nimeni, conform principiului democratic „Regele sunt eu!”

    • E rândul nostru să ieşim în stradă ! Cu aşa motiv, alţii ar da jos şi guvernul, nu numai pe una ca Laura Kovesi ! Noi ce aşteptăm ? Să pice de somn, sau de bătrâneţe ?! 😉

  25. Să vezi în articolul lui Liiceanu un atac disprețuitor asupra săracilor știrbi și să afirmi că subiectul de la Olimpiadă învață copiii să facă denunțuri înseamnă, vorba lui Pleșu, că citești un text cu dinții pentru că nu ai alt organ la îndemână.

    • Condamnarea in bloc este „calitatea” oamenilor limitati, lipsiti de nuante. Asa si cu Liiceanu. De drepturile oamenilor stirbi nu a auzit. Dar ia sa spun si eu ca in Piata Victoriei este o adunatura de bulangii! Ce cutremur ar fi! M-ar crede cineva ca nu dispretuiesc bulangiii?

    • Ei, organ mai treaz ca tine, care se bagă peste tot, dar mai ales prin spate cum vă place vouă LGBT-iştilor, mai rar ! Era un banc, că unii preferă în anumite situaţii aducătoare de plăceri, persoane fără dinţi !
      Alde Pleşu şi Liiceanu încă n- au aflat ! Deşi după cum prinzi cu gura se pare că eşti colţos rău, fiind foarte abil , te descurci de minune, astfel că cei doi n-au ce-ţi reproşa : plăcerea-i de partea lor, mizeria-i a ta ! !

    • jagardelian

      argumentele tale sunt din cilcu gandirii cu c###l
      Aveti ba curajul proorilkior voastrre cinvingeri cvhiar daca sunt infame.

    • Tot dinm p[uztul gandiri mare;ui filozof proceput in transmutatii de pro[pretate
      „O vreme, după 1990, nu am mai putut să mă uit la telejurnale. Brutalitatea imaginii care te întâlneşte venind din faţă, fără posibilitatea eschivei, mă răstignea, ca pe un boxeur căzut în ring, pe urâţenia acestei ţări: case din chirpici roase de inundaţii, orătănii evoluând printre şoproane acoperite cu carton gudronat, obrajii scofâlciţi ai oamenilor, guri fellinian ştirbe, priviri moarte, haine jerpelite, balada mizeriei recitată în faţa unui microfon într-o limbă stâlcită, fără nici o propoziţie întreagă, fără nici un cuvânt adunat cum trebuie lângă altul; o limbă a nimănui, vestigiu al unei omeniri pe cale de a fi destituită din statutul ei“.
      Sa fiu iertat ptr pris[punerea ppoasta ca ati gandi cu ###ul. Vopi ganidti cu portofelul . Idealu vost este Dionu Paturica insa de fpat suntio Tamse Scatii

  26. Johannis a participat la bilanţul Ministerului Apărării pe 2016 şi ne-au asigurat că atâta timp cât suntem apăraţi de asemenea genii militare de grabniţele noastre nu trece nimeni, fără voia lor, binenţeles ! 😉
    Ăştia, în frunte cu sasul ne-ar putea apăra doar de muşte ! Dar e problematic deocamdată, că n-am ajuns încă într-o asemenea stare , încât să dea muştele la noi !
    Dar cu asemenea conducători, nici mult nu mai avem ! :mrgreen:
    Prin alocarea a 2 % din PIB pentru înarmare, vitejii noştri îi apără pe alţii. Să nu dea de faliment !. 😉
    Ţări mult mai bogate refuză să ia de la gura concetăţenilor pentru a se înarma, dar numiţii noştri ar da orice numai să se menţină la putoare !
    P.S.
    Acum de ce nu ies zgribuliticii ăia în piaţă să protesteze ?
    Sau dacă le facem vânzare lui Soroş şi ai lui e în regulă !? 😉

  27. 2 Martie 2017
    Alegeri în Franța

    Zilele trecute am participat, la Fundația Titulescu, la o dezbatere privind impactul alegerilor prezidențiale din Franța asupra viitorului Europei și asupra relațiilor bilaterale franco-române.
    Cei doi invitați cheie au fost, diplomatul francez de origine română, Serge Rameau și secretarul general al Fundației, dl. Florin Luca , dezbaterea fiind moderată cu tact de profesorul Adrian Năstase, fostul Ministru de Externe și Prim-ministrul în timpul căruia România a fost admisă ca membru NATO.
    În cele ce urmează, mă voi referi doar la unele aspecte care mi-au atras în mod special atenția, deși au mai fost interlocutori care au ridicat probleme interesante …

    Intreaga opinie la adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/12-ue-si-nato/alegeri-in-franta/)

Lasă un răspuns