Marti, lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Centrul de Cercetare, organizează marți, 14 februarie 2017, începând cu ora 16:30, lansarea volumelor „Queen Mary of Romania (Letters to Her King, Letters to Her Mother).”

Autor: lect. univ. dr. Sorin CRISTESCU.

Cu alocuțiuni din partea:

Acad. Dan BERINDEI
Bogdan HRIB
Lect. univ. dr. Sorin CRISTESCU

Moderator: Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE

Evenimentul este organizat cu sprijinul MBL COMPUTERS SRL – Domnul Nicolae BADEA – și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

Așteptăm cu interes prezența dumneavoastră la eveniment.Lansare de carte

12 gânduri despre “Marti, lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Calcule elementare şi manipulări ordinare :
    „hai sictir cu cifrele astea. 20 000, 30 000 …..200 000, 300 000 1 000 000 000 ….un infinit. ba voi chiar sunteti EDITAT la fel ca cei care au iesit in piata? inteleg ca televiziunea binomului digi24 tot umfla cifrele pentru prosti dar voi astia care va credeti mai deontologi nu puteti face un simplu calcul? vedeti care e suprafata pietii victoriei, aflati cam cati oameni stau lejer intr-un metru patrat, vedeti cam cat la suta din piata a fost ocupata de participanti si chinuit ajungeti la vreo 20 000 de participanti, o cifra umflata si asta. unde dracu e milionul de redusi mintali de pe feisbuc? si ultimul sondaj de opinie realizat in piata arata foarte clar orientarea politica a participantilor( de dreapta) dar mai ales faptul ca peste 83% dintre ei au fost la vot deci a cazut si mitul ca EDITAT astia nu au participat la votul din 11 decembrie. ca sunt niste EDITAT si pupincuristi EDITAT majoritatea angajati la multinationale a devenit iar la fel de clar. care este interesul acestora sa sustina fizic dar mai ales material protestul a devenit la fel de clar pentru aia care au avut curiozitatea sa afle programul de guvernare al pesedeilor. vad ca nici un idiot nu-si pune intrebarea cum naiba multinationalele astea care au peste 80% din cifra de afaceri a tarii cu o valoare de peste 120 miliarde de euro dar in cinci ani au platit la stat taxe de 2,5 miliarde de euro in timp ce putinele firme romanesti ramase in activitate, cu o cifra de afaceri de 4 ori mai mica, au platit catre statul roman, adica pentru noi idiotilor, 55 miliarde de euro. atunci va explicati cretinilor de ce sprijina protestul? pentru ca jegosii aia de pesedisti vor sa-i puna sa plateasca la fel ca firmele romanesti, sa nu-i mai lase sa-si trimita tot profitul peste hotare dar mai ales sa creeze fondul national suveran de dezvoltare al firmelor romanesti si sa nationalizeze firmele date strainilor acolo unde acestia nu au respectat obligatiile asumate la privatizare!”

    ·” GOGORIŢA CELOR 70.000 DE „TRICOLORI” Am explicat anterior de ce în Piaţa Victoriei nu pot încăpea decît cel mult 65-70 de mii de oameni – şi ăia înghesuiţi, şi cu condiţia expresă să fie ocupat tot interiorul perimetrului ce cuprinde inclusiv parcarea, esplanada din faţa Palatului Victoria, peluza Muzeului Antipa etc. Ei bine, acele spaţii enumerate anterior reprezintă cam 30-40 % din suprafaţa totală de cca 32.000 metri pătraţi ai Pieţei. Şi acum, priviţi imaginea ataşată materialului. Se observă clar că esplanada din faţa Palatului e complet goală; se observă clar că parcarea e goală cam în proporţie de 80%; golul se extinde vizibil şi spre stînga; bulevardele sînt goale; în dreapta imaginii, sub mediană se observă o zonă triunghiulară complet goală (numai în acel perimetru ar fi încăput vreo 5-7 sute !), ca şi cea de deasupra ei (cea de dincolo de cordonul cu grosimea de aproximativ 20 de inşi). Dar hai să privim sectorul „roşu” ! Se remarcă imediat cît de rarefiat este, şi cît de neomogenă e densitatea lui, observaţie ce poate fi extrapolată şi asupra celorlalte zone aparent mai compacte. Chiar şi numai din cele expuse se poate estima grosso-modo că acolo nu au fost mai mult de 40.000 de participanţi (eh, pînă la milion a mai rămas doar o bagatelă de 960.000 ! 😀 ). Însă, pentru o estimare mai exactă, am recurs la un alt procedeu (mai dificil de explicat pe scurt): e vorba de o analiză statistică sectorială sinoptică. Aceasta, după aplicarea corecţiilor de difuzie, mi-a indicat un număr de cca… 17.000 de participanţi (la care am lăsat cu largheţe o marjă de eroare de plus-minus 10 %) !!! Eiiii !?!? Cum stăm, PULIME mediatică !?!? Deci milionu’ a ajuns la 70.000 care, de fapt au fost cam 17.000 – tot aşa precum şi cei 4 Evaghelişti care pînă la urmă au fost doar 3: LUCA şi MATEI !!! AMIN, taică soroş, şi-un praz verde (sau, mă rog, tricolor) !!! „

    • Bravo celor din Alba Iulia. Sunt singurii din provincie care au făcut un miting de susţinere a Guvernului. Bravo judecătorilor de la Tribunalul din Alba Iulia, care au avut curajul să motiveze o hotărâre pe principiul că, dacă o recomandare a CCR, pe un articol de lege neconstituţional nu se aplică în timp de 45 de zile, acel articol se anulează.
      Ce rost mai are revolta noastră pe nişte susţinători manipulaţi, când avem şi singuri ochi, când cu toţii ştim tabla înmulţirii şi putem calcula câţi combativi încap în Piaţa Victoriei?
      Eu mă revolt că Premierul nu dă şi el interviuri prin presa străină, cum o face mândruţa de Codruţă. Bineînţeles se va spune că Guvernul lucrează, nu are timp . Vedeţi, cam aceleiaşi greşeli de comunicare le-au făcut toate guvernele pesediste şi pesediştii nu au învăţat nimic.

  2. Frumos omagiu adus celei mai îndrăgite regine a românilor, de ziua îndrăgostiților de rit catolic (și schismele sale). Felicitări domnule Adrian Năstase!
    Cred că este bine venită și o schimbare de admosferă pe blog și vreau să fiu în ton cu amfitrionul nostru.
    Bănuiesc că mai toată lumea a aflat zilele trecute că:
    „Dragostea nu are vârstă. A demonstrat-o o femeie din Brazilia care s-a căsătorit pentru prima data la 106 ani, devenind astfel cea mai vârstnică mireasă din lume. Mai mult, femeia a purtat la nuntă o rochie albă.
    Mireasa și-a întâlnit ursitul, care are 66 de ani, la casa de bătrâni. Mirele susţine că a înţeles chiar de la prima întâlnire că femeia e dragostea vieții lui şi a cerut-o în căsătorie.”
    Fiecare avem amintirile noastre, așa și eu mi-am amintit o „poveste” din vremea când eram holtei.
    Cică într-o dimineață un domn, cam între două vârste, se îndrepta spre locul de muncă, citind ziarul. La un moment dat aude o voce: STAI! În clipa următoare un ghiveci cu flori îi cade la picioare. Uimit, se uită în jur dar nu vede pe nimeni. Puțin nedumerit pleacă, continuându-și lectura, dar nu pentru mult timp – voacea se aude iar: STAI! Dând ziarul în lături vede că se oprise exact la marginea unei guri de acces la niște cabluri, rămasă fără capac. Iar nu vede pe nimeni pe aproape. Deja speriat, împăturește ziarul și dă să traverseze, dar vocea:STAI! În clipa următoare un BMW, în mare viteză, aproape că șterge bordura. Disperat strigă:- Cine mă tot atenționează?!
    Vocea: – Sunt eu, îngerul tău păzitor!
    Disperatul: – Îngerul meu păzitor?! Dar când m-am însurat, pe unde Dumnezeu ai umblat?!
    Revenind la Brazilianul ce s-a căsătorit, după o dragoste la prima vedere, cu o contemporană a bunicii sale, mă întreb: Există răbdare îngerească și după 100 de ani?!

  3. Regina Maria, dincolo de viaţa ei privată, judecată şi răstălmăcită de contempranii ei-istorici sau ziarişti- a făcut pentru România, ceea ce nu au reuşit să facă ceilalţi membrii ai Casei Regale- regi şi prinţi sau politicienii de marcă ai epocii. Tot respectul cuvenit, pentru o Mare Regină!

  4. Ura draguta mea noi nu suntem normali!

    Curtea de Apel Alba Iulia a decis definitiv la 9 februarie ca art. 297 Cod penal a fost dezincriminat si a incetat condamnarea unui inculpat.
    Art 297 adica Abuzul în serviciu
    (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
    (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

    Hotarare 20/2017 din 9.02.2017 – DECIDE Admite contestatia formulata de condamnatul Dan Daniel impotriva incheierii penale nr. 154/16.11.2016 pronuntata de Tribunalul Hunedoara in dosarul nr.4754/97/2016, pe care o desfiinteaza in totalitate si, procedand la solutionarea cauzei: in baza art.595 alin.1 C.proc.pen. Rap. la art.4 teza a II-a C.pen. constata dezincriminata fapta prevazuta de art. 297 alin.1 C.pen. rap.la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 pentru care a fostcondamnat contestatorul in dosarul nr. 3230/97/2015 prin sentinta penala nr. 133/21.10.2015 pronuntata de Tribunalul Hunedoara, definitiva prin decizia penala nr. 338/5.04.2016 pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia si in consecinta: Dispune incetarea executarii pedepsei de 3 ani inchisoare, a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii pe 2 ani a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, prevazuta de art .66 alin.1 lit. a, b, art. 66 al .2 C. pen. si a pedepsei accesorii a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a, b, C. pen., aplicate prin sentinta penala nr. 133/21.10.2015 pronuntata de Tribunalul Hunedoara, definitiva prin decizia penala nr. 338/5.04.2016 pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia. In baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 9.02.2017”.

    vorba cantecului
    Cretini au fost
    Cretini sunt inca
    S-or fi cat prorestari in piata!

  5. Arta lobbysmului dupa Klaus Iohannis: Premierul a fost invitat la Cotroceni pentru o discutie despre legea bugetului de stat, transmisa spre promulgare. Pentru cine face lobby si in ultimul ceas presedintele-lobbyst?

    Nu stiu cat de procedurala, ca sa nu zic constitutionala, va fi discutia pe care presedintele Iohannis o va avea maine cu premierul Grindeanu, pe care l-a invitat la Cotroceni, pe tema legii bugetului de stat, pe care a primit-o spre promulgare. Este o noutate absoluta, cred, ca si in aceasta faza, cand sunt zero posibilitati ca Guvernul sa intervina pe o lege, cand nu poate muta nici macar o virgula, Iohannis sa faca uz de influenta functiei pentru eventuale modificari a legii bugetului de stat, in cazul in care o va retrimite in Parlament. Din momentul in care primeste o lege spre promulgare, presedintele nu are decat doua posibilitati, sa o promulge sau sa o retrimita, o singura data, cu observatii, pentru rediscutare in Parlament. Nici pomeneala de o discutie presedinte-premier pe o lege, in aceasta etapa; despre invitatia transmisa de Iohannis lui Grindeanu se poate spune ca in Caragiale, “adrisantul necunoscut”. Dar, foarte probabil, retrimitand-o in Parlament, Iohannis vrea sa se asigure inainte ca aceasta va fi modificata in sensul in care si-l doreste, folosindu-se de influenta premierului, de la care, la fel de probabil, va incerca sa obtina consimtamantul, maine, in discutia de la Cotroceni. Acest posibil plan al lui Iohannis va avea sanse sa se indeplineasca doar daca premierul Grindeanu este santajabil, intr-un fel sau altul, dar cel mai probabil sub amenintarea DNA, care, nu mai este nicio indoiala, actioneaza ca un partid, pro-prezidential si pro-occidental, “partidul DNA”. Suna ca dracu’, dar asta este, Codruta este “sefa de partid”, d’aia da interviuri in stanga si-n dreapta si se ia de piept cu adversarii politici ai lui Klaus Iohhannis. S-ar parea ca miza este foarte mare, de risca Iohannis sa nu mai salveze nici macar bruma de aparente, asumandu-si aproape pe fata rolul de presedinte-lobbyst. Este adevarat ca are exemplul amabasadorului-lobbyst. Dar va fi totusi interesant de aflat, in favoarea cui tine mortis, pana in ultimul ceas, presedintele Iohannis sa-si foloseasca influenta pentru remodelarea in extremis a legii bugetului? Si despre care lege va fi vorba, despre Legea bugetului de stat pe anul 2017 sau despre Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017? Iohannis si-a consumat prerogativa de avizare a bugetului pe securitate nationala, prin avizul CSAT, deci acesta nu mai poate fi obiect de discutie.

  6. […] Si erau manifestari impotriva Guvernului SUA si a politicii americane, inclusiv pe plan extern – si o mare personalitate de la Hollywood, extrem de cunoscuta in toata America, era acolo luand cuvantul si protestand in mijlocul multimii. In comunism – daca ar fi fost acolo comunism – ar fi fost arestata imediat de politia politica. Si, da, exact, s-ar fi pus problema: cine a platit-o? Iata si in poza de mai jos un exemplu de activism civic, omorat cu totul sub comunism: […]

Lasă un răspuns