Bravo, Melescanu!

Dascălii poporului de la HotNews sunt supărati pe noul ministru de externe pentru pozitia verticală adoptată in relatia cu unii ambasadori străini. Intr-un articol intitulat „Cum provoaca Dragnea, Tariceanu si Grindeanu un razboi cu UE”, Cristian Pantazi si Dan Tapalaga, de la  HotNews, afirmă:

„Dragnea, Tariceanu si Grindeanu au reusit intr-o luna de guvernare – spun cei doi indrumători , unindu-si fortele – sa indeparteze Romania de UE cum nu a facut-o nici o putere politica dupa 2005”.  Cei doi, chiar impreună, nu reusesc să-si amintească cine a „apropiat” România de UE in perioada 2001-2004!). Neimportant. Iată insă fragmentul care mie mi s-a părut interesant. Oarecum pe linia a ceea ce spunea presedintele Iohannis in parlament. ” Să fim o natiune demnă”. Sau asa ceva:

 

„Umilirea diplomatilor occidentali:

– Sfidarea diplomatilor straini a inceput chiar din primele zile ale guvernarii. Ministrul Teodor Melescanu a avut, potrivit surselor HotNews.ro, o intalnire extrem de contondenta cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. A urmat un avertisment public al lui Melescanu, care i-a cerut ambasadorului SUA – iarasi fara precedent – sa nu isi mai spuna public nemultumirile, ci sa le transmita la Ministerului de Externe.

– Tot Melescanu le-a cerut ministrilor sa nu mai discute cu ambasadorii straini de la Bucuresti fara acordul MAE (sursa)…”

E adevărat, probabil că, in notele primite de la ambasade, cei doi ziaristi români nu aveau si textele relevante din Conventia de la Viena, din 1961, cu privire la relatiile diplomatice, conventie ratificată de România in 1968. Imi fac o datorie patriotică din a le atrage atentia asupra lor:

 

„Art. 41 – 1. Fără prejudiciul privilegiilor si imunitătilor lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii si imunităti au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.

2. Toate problemele oficiale tratate cu statul acreditar, încredintate misiunii de către statul acreditant, trebuie să fie tratate cu Ministerul Afacerilor Externe al statului acreditar sau prin intermediul său, sau cu oricare alt minister asupra căruia se va fi convenit.”

E suficient de clar? Sau să adaug si traducerea in engleză?

 

57 de gânduri despre “Bravo, Melescanu!

    • Depuis quand un autre pays, même si est la France ou la Belgique, ont le droit de se mélanger dans des affaires internes des états et aussi de inciter à la révolte ? Arrêtez-vous, ici n’est pas un pays comme MALI !!! ou vous avez des troupes. Croyez-vous que la Roumanie doit être traite de même façon comme a été traite la Lybie de la parte de la France de Sarkozy quand le Colonel Gadafiy a menacé Sarkozy que va faire connaitre le fait de lui payer la campagne présidentielle avec l’argent de la Libye ? ou vous voulez faire une nouvelle MAIDAN comme en UKRAINE ??? Voulez-vous instaure un régime de dictature des procureures en Roumanie ? Ou vous croyez que nous il faudra commencer exactement comme a commencé la France en 1789, avec la Guillotine place dans les places publiques.
      Je croyais que notre 1789 a été en 1989 quand on était morts plus des 1000 personnes innocentes, donc NOUS les ROUMAINS MONSIEUR LE CONSUL, connaissons ce qui est la DICTATURE, et ce que nous ne voulons plus instaure aujourd’hui avec « L’AIDE » des étrangers. Ceux qui sont dans la rue, est leur options, mais il ne faut pas les inciter vous avec des fausses et impudiques déclarations.
      Je vous comprends bien, Monsieur les Ambassadeurs, le faite que vous avez des lacunes de compréhension de la vie et de la société roumaine, vous peut être ne parlez pas biens la langue roumaine, vous n’avez pas des racines ici, des parents ou grands-parents qui vivent avec une pension des 200 E/ mois, mais avez-vous la sérénité de lâcher votre voix plus bas, peut-être de vous fermer la bouche en ce qui concerne notre société.

    • Dl Nastase stie foarte bine ca ambasadele noastre se pot adresa oricarei institutii publice din tarile in care sunt acreditate, fara a cere permisiune in prealabil ministerului de externe.
      In ce priveste criticile publice, intr-adevar, nu isi permit sa o faca, dar asta si pentru ca Romania nu are un statut international care sa-i permita sa dea lectii intr-un domeniu sau altul. Noi inca nu exportam niciun fel de expertiza si aici e vina si a ministerului de externe, pentru ca, poate, am gasi vreun sector in care sa-i invatam si noi pe altii ceva.
      Poate dl Nastase dedica si acestui subiect – expertiza intr-un anumit domeniu oferita de Romania prin ambasadele sale – un articol.

      • Da. Sunt convinsă că ambasadorul român la Washington s-a indignat la toate instituțiile de presă americane în privința măsurilor luate de Trump, și că Secretariatul de Stat n-a zis nimic…

      • Atâta vreme cât suntem în ONU, NATO, UE, suntem recunoscuţi, numai că poziţia umilă a unor conducători ne-au transformat în naţiune second hand.

      • Dle Nastase, sunt tari africane in care se petrec lucruri abominabile. Ambasadele occidentale ar trebui sa taca si sa nu intervina in afacerile interne, conform Conventiei de la Viena? Sau in Myanmar, minoritatea rohingya este supusa unei persecutii extreme, ambasadele occidentale ar trebui sa taca? Si, de fapt, Ambasada Romaniei de ce tace? Asa considerati ca e corect, conform Conventiei de la Viena?
        Evident, vreau sa demonstrez ca sunt situatii in care comunitatea internationala, inclusiv prin vocile ambasadelor, trebuie sa intervina. O declaratie a unei ambasade este un minim ce se poate face. Poate in Myanmar ar trebui facut chiar mai mult, ar trebui o interventie mai ferma in treburile interne ale acestei tari care isi decimeaza o parte din populatie. Aici este interesant si cazul Aung San Suu Kyi, al unei foste dizidente care inchide ochii in fata acestor atrocitati, dar acesta este un alt subiect.
        Desigur, in cazul nostru se pune intrebarea daca situatia ca atare justifica interventia ambasadelor, dar nu li se poate pretinde sa nu-si exprime pozitia public in nicio circumstanta, pentru ca asa le cere Conventia de la Viena.

      • Acum am inteles, Romania este egala cu tarile care o critica, asadar criticile sunt inacceptabile. Tarile africane, insa, sunt inferioare, prin urmare ambasadele straine le pot critica, in ciuda Conventiei de la Viena.

  1. http://www.cotidianul.ro/ipocrizia-corectitudinii-politice-295742/
    De abia la acest articol se potrivesc mănuşă spusele lui Cornel Nistorescu :
    „La consolidarea în România a unui „stat disciplinar“, identificat de profesorul Andrei Marga într-o analiză extraordinară, publicată în ziarul Cotidianul?”
    Cu adevărat excepţională şi obiectivă analiza privind una dintre cele mai sensibile încorsetări politice ce a început ca ( scuzaţi , dar se potriveşte!) „corectitudine politică” şi sfîrşeşte ( sper!!) ca „political correctness“ ! Firul roşu demonstrează fără putinţă de tăgadă că la originea lor stau aceleaşi minţi diabolice, al căror scop , destul de vag şi abscons la început, a devenit foarte clar şi asumat pe parcurs, dar mai ales în ultimul timp ( sper doar la figurat, dar mai ştii ?) : dorinţa nebună de a stăpâni Lumea !
    Întreprinderea în cauză este expresia clară a faptului că dacă ceva începe prost, va continua la fel, sau chiar şi mai prost ! Iar încercarea de a o corecta pe parcurs, aşa cum se încearcă periodic, nu prea are sorţi de izbândă !

    • In acest Guvern Grindeanu sunt nume fara prea mare notorietate publica si fara probleme penale (Lia Olguta Vasilescu nu mai are dosar penal) si totusi in Piata s-a strigat „Jos Guvernul penal”! Imaginati-va cat de mare este dezinformarea si, in aceste conditii, asocierea cu numele Profesorului Adrian Nastase ar fi ca o bomba cu efect intarziat! Recunosc toate calitatile domnului Nastase, dar daca actualul PSD l-ar reintegra ar naste confuzie si in randul votantilor PSD, fiindca ura in momentul de fata a atins cote inimaginabile! O spun gandind la rece dar cu inima sfasiata!

    • Pentru ca pesedeii nu mai exista …
      Uite Corina cum sta treaba, pentru a intelege pe deplin cum merg lucrurile tre’ sa analizezi cat de cat cum ,,lucreaza” … de exemplu ,,comisia parlamentara de control sri”.
      Georgian, scuze Tutuianu se face ca lucreaza (celebra vorba a renumitului regizor Caramitru) si transmite ode serviciului mai ceva ca un purtator de cuvant al acestora. In loc ca omul sa transmita realitatea, precum ca astia de la servicii n-au transmis datele UTILE internelor inainte de incidentul din seara zilei de 01 febr., el o tine cu colaborarea ,,foarte buna” intre institutii (incepand cu 2 febr.). Ori ne crede idioti pe toti ori n-are saracu’ (la figurat) ce face. Si de pe luna a fost evidenta manipularea. Serviciile l-au informat pe meditator mai putin pe cei care trebuiau sa actioneze. Fizicianul stia, in schimb ce ministresa pesedista a aflat din presa. Iar neinformata a cazut ca musca-n lapte. Asta-i adevarul. Pentru adeptii dreptei a fost lansata la bascalie faza cu sms-urile asa ca sa poata sustine cand se contreaza la o bere cu vreun stangist ca serviciile au informat.
      Tot poporul a remarcat siguranta lui helvig de la intrarea la ,,audieri”. Omu’ stia ca n-are cine sa se ia de servicii si a indemnat poporul sa fie pe faza la declaratiile lui Tutuianu de la final. Declaratii care au fost de un penibil greu de digerat.
      Ce trebuia vestita comisie sa lamureasca?
      Daca sri a informat internele in 01 febr sau in zilele anterioare despre intentia unor persoane de a crea incidente. In loc sa aflam pe cale ,,oficiala” ca serviciile N-AU TRANSMIS informatii UTILE internelor astfel incat acestia sa poata sa preantampine desfasurarea incidentelor Tutuianu a scaldat-o cum ca ,,totul merge bine spre foarte bine” (incepand cu 02 febr).
      De ce s-a ridiculizeat Tutuianu in vazul intregii tari?
      Raspuns simplu. Asta a fost ordinul si s-a conformat.
      Vorba lui Dragnea ,,exista(m) multi infiltrati in psd”.
      Bravo Dragnea! Bravo Tutuianu! Bravo Iordache! Bravo Grindeanu! … si lista ar putea continua

  2. Pieti sa le dati traducerea si in ebraica vorbita de Abraham sau in klingoniana ca ei nu pot pricepe.. ei sunt tarcalri din aDancu fiintei lor. La ei ancilaritaea este congenitala …

  3. Cine sunt maimutoii astia care pupa in cur pe toata lumea .Noi romanii de rand nu avem nevoie de UE si foarte curând Romania se va elibera de sub ocupatia UE rin ROM_EXIT .Bravo Melescanu ,bravo guvernul Grindeanu .Ambasadorii ,oricare ar fi ei ,americani ,olandezi ,francezi ,nemti sa stea la usa primului ministru si al oricarui ministru ,sa faca anticamera , sa se programeze in audienta

  4. Vai, vai !
    Pe viscolul ăsta, bine că n-au mai venit la proteste cu copilaşii după ei !
    Se zice că a fost totuşi zărit unul, acelaşi care le-a şi dat ideea unora să vină cu copiii , după ce l-au văzut pe Nicuşor Dan în braţele unei useriste care se chinuia degeaba să-l adoarmă . 😉
    În timp ce-l legăna pe el, mă rog cam dubios, au adormit alţi doi ! În Parlament ! Dar nu noaptea pe fulgerătură,în semn de protest, ci în plen ! :mrgreen:
    Când se discuta bugetul şi era închis bufetul ! Că nu mai avea nimic de băut, în urma vizitei lui Goţiu, Alexandrescu şi alţi câţiva machitori, pardon, salvatori ! 😉

    • Ce să facă sarmanii, dacă tot nu pricep nimic? Dorm! Doar l-aţi văzut pe şeful lor, matematician, fost oimpic, cum a dat-o în bâlbă! ,,Cum e sacul, e şi peticul” ne învaţă proverbul.

  5. Încă ăştia sunt blânzi, mă rog, Tapalagă mai calcă-n străchini, tăpălăgind totul în urma lui, pe unde trece cu ochiul cu irizări albastre format la „cooperativă” !
    Noroc că nu s-a reactivat Pora, că asta pentru unul ca Klemm e în stare să renunţe la virginitatea-i deontologică şi să facă moarte de om !
    Unii-i zic chiar ” moartea sentimentelor”, după cum arată de clar direcţia spre care să ne îndreptăm atenţia . care se dovedeşte de fiecare dată opusă ei !
    Oricum, e greu şi s-o asculţi, sau s-o citeşti , dar adevăratul chin e s-o priveşti !

  6. Ce ascunde şeful mitingist al Raiffeisen: Dosarul de la DNA
    ACCENTE • CIRCULĂ PE NET

    Prin adresele 40495/2016 şi 40495/2016, Departamentul al II-lea al Curţii de Conturi a sesizat DNA cu privire la posibile deturnări de fonduri şi obţinere ilegală de fonduri de către cele două bănci pentru locuinţe din România – BCR BpL şi Raiffeisen BpL. Prejudiciul total estimat de inspectorii Curţii depăşeşte 328 milioane de lei, scrie publicaţia flux24.ro.

    În acest dosar nu s-a întâmplat însă nimic.

    Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, a fost văzut zilele trecute la protestele anti guvernamentale din Piaţa Victoriei. Ar trebui adăugat că una din casele din Sibiu aflate în litigiu ale familiei Iohannis este închiriată Raiffeisen. Ambele bănci sunt deţinute majoritar de firme austriece, iar în cazul Raiffeisen s-a speculat în presa internaţională că în spate ar fi investitori ruşi.

  7. Trebuie să ne spună alţii ?!

    Publicație Străină, Despre Proteste

    Publicație străină, despre protestele din România: „Cum se poate explica această demență?” Publicația VisegradPost – Într-un articol cu titlul „Revoltă, într-adevăr. Dar cine se revoltă și împotriva cui?”, autorul Modeste Schwartz analizează scena politică românească și-i pune la zid pe protestatari. „Da, o mare parte a politicienilor din PSD sunt catalogați drept corupți, fiind vinovați de luare de mita, deturnare de fonduri etc, ca intreaga clasă politică din România – fără excepție! – și ca, de altfel toată clasa politică din Europa. Auto-proclamatul căpitan a ceea ce media europeana numește revoluția tinerilor este Klaus Iohannis, președintele României, care înainte să intre în politică a fost profesor de liceu în orașul său natal Sibiu. Pe atunci, un profesor de liceu în România câștiga mai putin de 300 de euro pe lună. Același Iohannis (despre care gurile rele spun că ar fi ginerele unui fost ofițer superior de Securitate) deține șapte case în Sibiu (un prosper oraș turistic, frumos restaurat, cu prețuri imobiliare ridicate) despre care spune că au fost achiziționate cu bani din meditații. Cât despre noul partid Uniți Salvăm România, care se prezintă ca o alternativă culturala a noii generații (din păcate total lipsit de un program politic real în afară de misticismul anti-coruptie) o are ca lider carismatic pe franceza (măritată cu un român) Clotilde Armand, care de curând a declarat că ‘regretă’ că a luat, ‘pentru activități de consiliere’ fonduri mari de bani de la multinaționala Bechtel, cea care a construit în Transilvania una dintre cele mai scurte și mai scumpe autostrăzi…..Mulți dintre protestatari sunt într-adevăr foarte tineri, care au fost privați de o conștiință istorică și de cunoștințe socio-economice de sistemul de educație falimentar din România (și din Europa) și care pur și urmează liderii din mediile lor sociale la proteste pe care le iau ca pe niște festivaluri stradale, care le dau ocazia să socializeze.
    P.S.
    Nostim ar fi ca unii ca M.Macovei, Cioloş sau Guşeth să spună că articolul e scris de cineva de la PSD şi dat spre publicare respectivei redacţii ! 😆 😛 :mrgreen:

  8. În timp ce domnul Meleşcanu depune eforturi pentru restabilirea demnităţii internaţionale a acestei naţiuni, Preşedintele dă interviuri, unde explică ziariştilor străini cum manifestanţii din Piaţa Victoriei sunt nemulţumiţi de încetinirea luptei aniticorupţie a Guvernului.Cred că omul acesta nu înţelege nimic!
    În ceea ce priveşte răspunsul Curţii Constituţionale la cele 2 sesizări, cred că nici pe acestea el nu vrea să le înţeleagă dar nici manifestanţii din Piaţa Victoriei sau unii penelişti nu le înţeleg, ei pălăvrăgind în continuare,pe la televiziuni, vrute şi nevrute.
    Oare a vrut să se adreseze manifestanţilor din faţa Palatului Cotroceni, ci doar a vrut să le zâmbească, ca o vedetă de la Hollywood? A fost şi generos, servindu-i cu ceai; din nou nu a înţeles că cei de acolo nu sunt ca cei de dincolo, care acceptă cazare gratuită, mâncare şi ceai.
    C.S.M. a devenit o instituţie cu membri fără demnitate, marionete în mâna unui Preşedinte, care este în paralel cu legislaţia dar dă indicaţii. S-au făcut de… cacao.
    O judecătoare a fost scoasă din magistratură. Când urmează cealaltă?

  9. Nu ii intereseaza nici dreptul international in materie si nimic altceva in nebunia lor.

    Uite, toata propaganda securista din media tzipa inainte si pe toate perioada Carnavalului din Piatza Victoriei, la unison cu Presedintele, pe toate canalele, inclusiv in UE, direct lui Merkel si celorlalti lideri ca Guvernul a aprobat o Ordinanata in mod ilegal, afectind „statul de drept”. Nu, asta a fost baza scandalului, ca a fost „atacat statul de drept”.

    Dl. Iohannis a inaintat chiar o plingere la Curtea Constitutionala, care s-a pronuntat:

    ‘”În privința naturii conflictului dintre Parlament și Guvern s-a spus că în acest caz Guvernul și-a arogat o putere de legiferare care nu îi este atribuită în Constituție și ca exagerată în utilizarea ordonanței de urgență. Este adevărat că, potrivit principiului separației puterilor, Parlamentul este cel care are suveranitatea legislativă și competența de a da legi organice primare. Guvernul, de regulă, nu are o asemenea competență. În mod excepțional, însă chiar prin Constituție (…), Guvernul poate fi delegat de puterea legislativă să emită ordonanțe fie simple, fie de urgență. (…) În această privință, nu există un conflict, pentru că Guvernul a acționat legal în sfera lui de competență de a emite ordonanțe„, a explicat șeful CCR.

    Curtea Constituțională a României (CCR) a discutat miercuri cererile președintelui Klaus Iohannis și șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale.

    Deci, in concluzie, dl. Iohannis fie habar nu are ce puteri are Guvernul inscrise in Constitutie – caz in care ar trebui sa demisioneze pe baza de incompetenta – , fie a stiut si a mintit pe romani, ca sa ii sjujeasca lui in interes politic, pentru care ar sa-si dea demisia de onoare.

    Dar sitm, nimeni nu isi va da demisia, si niste cetateni corupti, penali si incompetenti, vor continua sa manipuleze pe romani.

    Asa se face intinerirea clasei politice, prin minciuna si manipulare clasa de catre politicienii care se dau „democrati”?

    https://www.agerpres.ro/justitie/2017/02/08/alerta-ccr-nu-exista-conflict-juridic-de-natura-constitutionala-intre-puterile-statului-14-13-39

  10. Bun, a iesit Iohannis sa discute cu manifestantii, dar tirziu, dupa ce i-a montat. La ce se astepta, la flori si paine cu sare echipati in costume nationale?

    • Am vazut cu totii cine sunt cei de la protestul de la Cotroceni , niste oameni manipulati care nici nu stiau ce cauta acolo , strigau ce li s-a spus si-l acuzau pe Iohanis ca el a dat ordonanta , halal preorestatari .

      • Nu mai manipula pueril, Yohannis nu a dat ordonanta, ci a sesizat CCR, Iar cei care scandeaza la Cotroceni stiu foarte bine ce vor: Un stat de drept in Romania, nu unul fascistoid de dreapta.
        (Z)

    • Eu cred că ieșirea lui, ca și o eventuală ieșire a lui Grindeanu dincolo n-au niciun rost. Care să fie „dialogul”?
      – Ce doriți?
      – Să demisionați.
      – Nu vreau.

  11. Felicitari! Au fost subliniate toate aspectele formale la care trebuie sa se raporteze relatiile normale si serioase intre un stat si o ambasada.

    Mi-ar fi placut ca MAE sa aiba parte de mai multa atentie…

  12. Bravo Melescanu,,dar Bravo si Nastase.Tara s-a umplut de tradatori care de care mai agresiv si mai eficient in distrugerea natiunii si a tarii,.Cei 2 jurnalisti nu sunt decat o portavoce a unor modele si module antiromanesti in scopul epuizarii resurselor tarii dar si a independentei si suveranitatii ei.Calculele modulare sunt facute de jur imprejurul tarii ,dar implementarea se face cu energia prezidentiala si a unor politicieni ofiliti si obositi de atata munca insuficint rasplatita de dusmanii tarii.caci tara are multi tradatori care speram ca vor fi procesati,de o justitie reala care parca ar vrea sa se nasca..E foarte rau ca tradatorii si-au lasat putinii neuroni de care dispun in seifurile Bruxelului si si-au adus acasa doar niste trupuri scheletice decapitatesi dezbracate.

  13. Tinerii (i)maturi ai Romaniei sau din lac in put

    Au trecut 27 de ani de la Marea Ce-o Fi Fost din dec 1989 si Marea Mitingeala Golanita a anului 1990.
    27 de ani in care cei care erau prea tineri in 89 au crescut si au fost ieducati in spirit „european”, „provest”, „democratic” obligatoriu „anticomunist”. Sa zic asa acum ei, cei crescuti „dupa” , sunt generatia matura aia pe care ar trebui sa se sprijine Tara.. Sa nu mai zic ca formal is cea mai scolita generatie din istoria Romaniei (azi termina facultatile mai multi decat erau electriceni in 1960), multi cu studii in Strainezia ..
    Ei si ?!
    Au interat in politica … dar oare draguta (ca e draguta) Alina Gorghiu sau supla Raluca Turcan sunt la nivelul „fosilei comuniste” Norica Nicolai? Nicolai este categorie grea nu numai pe cantar ..
    La fel si altii ….

    Si au niste idei …. nitse idei! tanarul Paleologu ca si Baconski desi scoliti la Paris se pare cas nu au afllat ca Elysee era in caobitare cu Matignon. Bun asa!
    Sau junii „caltfle” de la Salvati Romania … de politicieni. Au intrat in politica INSA ce dracu o fi fots in develele lor? „Sustinem Ciolos” e pare ca a fost unicu lor progam politic. Aveau , poate mai au, o odee „creata” rau : partidu sta in parlamnet si gibvernu .. nu prea intege cine il numeste insa dupa ei Parlamntu nu ar trebui sa se bage.
    Nu mai zic ca vocalaul Nicusor intrebat ce si cum cfu „protestu s-a arata complte pafararist si nu prea vocal. Ca sa nu mai zic ca se pare ca a facut campanie electorala cu banii donati de boschtetari. Un latfle de a face politica da?
    Si Mihai Gotiu soilind nitelush . Bun, inteleg ca , de multe ori risti sa adormi can este virva de tehnicalitati finaciar-contabule, insa in momnetu ala era discutat BUGETUL!!
    Da Gotiu dormnea somnul celor drepti. Nu nu zic de la loc cu verdeata ci ca unom cu constinta impacata care cand s-a culcat a avut satisfcatia unei zile rodnice .. (si nici nu a luat o cina prea .. porcoasa)

    Insa am avzut la A3 culmea.. Unu din proestatrii din piata , nu ii retinnumele. June matur- 35-40 ani – studii inalte , politicos, calm, sigir pe sine . Ce mai tabloul perfect al tanarului intelectual constient … Deci prtestatru nost zicea ca „in late tari” legea e altfle ,ca legea noastra e cam proasta, ca.. ca totusui nu stie el nefiind asbolvent de drept Atunci de unde dna ma-sa se da expert in drept comparat ca cand el insusi recunoaste ca nu are comteneta ?
    Dar asta nu este tit.. el a iesit sa protetseze ca sa „apere un drept fundamental” . Si cand zicea enormitatea asta („drept fundamental”) avea o privire senina precum copilul Joianei inainte sa fie intarcat.. Avea seriozitatea copiilor care spun lucruri traznite si o expresie nitel prea juna .. „imberba”.

    • Ce manipulare ordinară : cică cei din Piaţă, mă rog, ca la piaţă, care protestau, legal, împotriva guvernului erau spontani, de mama focului, în schimb cei din Cotroceni erau trimişi de guvern să protesteze ,ilegal , contra preşedintelui !
      La un pahat de suc de prune zice unul ( nu Unul, că ăsta-i din alt film ) :
      – Bă frate , tineriii ăştia după cum îi văd eu, nu prezintă deloc încredere . Cum să laşi Ţara pe mâna lor ? Ce ăştia-s în stare să administreze toate bogăţiile ei , să mai dea pensii, alea, alea ?
      – Care bogăţii , se bagă unul ? Că doar nici noi nu suntem proşti să le lăsăm ceva ! 😉

  14. Să le traduc eu „dascălilor națiunii” ce vor să-i spună UE:
    Ajutați-ne să dăm jos guvernul PSD-ALDE și să punem un guvern PNL-USR! Vă rugăm, vă implorăm, facem ce vreți dv., orice, oricât și oricând.

  15. Am constatat, citind comentariul curent al domnului Nastase, dar si scanand firele anterioare, ca Presedintele are oameni de incredere, chiar daca spalati pe creiere, neclinititi in crezul lor: jurnalistii de la Hotnews, jurnalistii de la iRealitatea TV si muschetarii.
    Acesti (ultimi) domni cu mustata in furculitza si idei in coada de peste, ne vorbesc si acum, despre ,,elefantii” de la Palatul Victoria. Inteleg ca stand cu capu la piept in transee, nu au vazut ce a intrat pe poarta Palatului Cotroceni (desi ieri au fost doua cutremure in Bucuresti, deci, puteau simti trepidatiile):
    Doi Tiranozaurus Rex uriasi, fiecare cu cate o pancarta atarnata de gat pe care scrie: ,,Decizie CCR”.
    (Z)
    ps
    Candva, credeam ca oamenii de dreapta sunt instruiti si cu scaun la cap. Acum, nu pot sa nu vad efectele tot mai evidente ale unor cazaturi in cap, produse, probabil, in frageda copilarie.
    Poate, cat de putin, le-as respecta opiniile, daca macar o singura idee ar proveni din propriile lor procesoare. Din pacate, ideile le sunt inseminate in memoria permanenta de la unitatea centrala din Menlo Park, fara macar ca ei sa-si dea seama. Bietii de ei ….
    (Z)

  16. …Mai mai…ce sa-i faci daca domnul Grindeanu, un om exceptional sub aspectul moralitatii, inca este lipsit de experienta ?
    Daca citea ce se scrie pe acest blog, poate ar fi asteptat deciziile CCR. Ce mai contau cateva zile ?
    Era o decizie mai buna, ca imagine pe termen lung, decat cedarea facila la presiuni de strada dirijate de rauvoitorii Romaniei. In lider este puternic si credibil prin deciziile bune pe care le ia, dar si prin consecventza si coerentza. Exact aici intervine experienta: Trebuie sa stii cand trebuie sa cedezi tactic si cand cedarea face mai rau decat a merge inainte.

  17. Astăzi CCR a dat o altă lovitură manipulatorilor. OU este constituţională. Vor mai ieşi şi în această seară în Piaţa Victoriei? Dacă vor ieşi, după ce instituţia abilitată în a stabil ceea ce este constituţional sau nu a dat 3 răspunsuri favorabile Guvernului, înseamnă că scopul celor care au agitat spiritele celor cu sau fără diplome, tineri sau în vârstă dar fără pic de cultură civică a fost să instaureze „Guvernul meu”. Manipulaţii sau cei de bună credinţă dar total ignoranţi în cum funcţionează instituţiile într-un stat democratic sunt la fel de încăpăţânaţi ca Preşedintele şi nu vor recunoaşte în veci că au greşit!

  18. Ma bucur ca apar semne de verticalitate si normalitate in diplomatia romaneasca. Aceasta atitudine trebuie sa continue iar dumneavoastra, domnule Nastase, sinteti o persoana care poate ajuta mult in acest proces.

  19. Ce se întâmplă doctore ? E o constatare cu privire la noile nikeuri întâlnite pe blog.
    Sper să fie de bine….
    Aseară am asistat la o emisiune dramatică la Realitatea TV ! Aşa ceva n-am mai văzut de mult .
    Radu Banciu era în pericol de deposedare a titlului de cea mai stupidă emisiune !
    Cam ca la bulibăşeala din ’89 ! Protagonist, Rareş Bogdan, un realizator pe care-l apreciez, dar care marcat de cursul politic al evenimentelor, pur şi simplu părea că şi-a ieşit din minţi , sub privirile mai tâmpe decât de obicei ale lui Ciocăzanu şi Negrea ( parcă şi Căutiş, care nu ştiu dacă a fost , dar dacă era , tot aşa tâmp se uita, cum altfel ? ! )
    N-aş fi amintit toate astea dacă n-ar fi fost adusă în discuţie, nu doar persoana lui Adrian Năstase, dar şi blogul lui !
    Rareş Bogdan a afirmat că pe blogul lui, Adrian Năstase i-ar fi catalogat pe protestatarii din piaţă drept ” papagalii de la multinaţionale” şi de aici au început acuzele : Că AN a semnat alături de Iliescu actul ce-l făcea „nu ştiu ce” pe şeful de firma aia porcească Sweinhofer parcă, că el a vândut Petrom-ul, şi câte altele, de ziceai că România a fost condusă de la „revoluţie” încoace, numai de clanul Năstase!
    Am verificat acum şi nici vorbă de papagalii care-l iritaseră cumplit pe Rareş, pe blogul lui Adrian Năstase. Poate-n piaţă, dar cum n-am fost personal acolo, nu pot să mă pronunţ, deşi pe la televizor am văzut câţiva, chiar câteva !
    P.S.
    Mă încearcă sincer un sentiment de compasiune , văzând cum un om de televiziune talentat, forţat de împrejurări ( intrarea în insolvenţă a postului şi nevoia de a găsi, cu orice preţ finanţare) l-au făcut să abdice de la minima moralitate ( mai multă n-am întâlnit nicăieri 😉 ) şi să facă emisiuni în care abordează subiecte cu siguranţă impuse de cum bate vântul, sau după cum se umflă Guşă în pene. Şi atunci nu mai e valabilă aia cu „ce-ai în guşă şi-n căpuşă „, ci una simţi şi crezi tu şi alta ce faci şi spui la ordin !
    După ce s-au lipit de tuhăsul lui Johannis în încercarea de a face rost de bani pentru post şi un post pentru Guşă la Federaţia judocană a ui Vizer, văzând că în ciuda vânturilor, mustaţa lui Dragnea şi coafura lui Grindeanu – rezistă, i-a cuprins panica şi disperarea !
    Marius Ghilezan rămăsese singurul personaj lucid din emisiune astfel încât finalul emisiunii a fost atât de brusc încât cred că şi cei ca Goţiu sau Alexandrescu, somnoroşi nu glumă, au tresărit din aţipeală ! 😉

    • Și eu mă distrez la Realitatea-cea-ocolitoare-de-Fisc. Admonestările lui Răreșel mă fac să râd. După ce mă satur, le scriu pe FB: de ce nu vă dați obolu la Fisc, măi, nesimțiților?

  20. De la lume adunate: Potrivit agentiei Interfax, citata de ziarul Timpul, presa ruseasca a pomenit numele lui Vladimir Putin de 147000 de ori si numela lui Donald Trump de 202000 ori. Potrivit acelorasi surse, visul rusesc ( the Russian dream) este distrugerea Uniunii Europene iar speranta, aceea ca Donald Trump o va face pentru ei.

  21. @Adrian Năstase

    Cred că-i un fenomen de dedublare la unul dintre muschetarii cu neuroni din abundență, poposit vremelnic, cred, pe blogul nostru ( pot să spun „al nostru”, domnule profesor, nu-i așa? nu-i o aroganță prea mare, sper…). Articolul „Infractorul Dragnea umblă acum cu alți doi elefanți periculoși” îi aparține, într-adevăr , lui Mălin Bot. Bine, nu-i de citit, deoarece e extrem de plictisitor și conține doar propagandă rudimentară , dar muschetarul nostru zice că textul ar fi al lui. Deducție logică: @d´Artagnan e Mălin Bot. Numai că @d´Artagnan e și Adina Sădeanu, pentru că un alt text, cu ghilimele, e-adevărat, dar fără citarea sursei , e postat de același muschetar , în aceeași zi ! Sau o fi plagiat din doamna Sădeanu, o analistă, fie vorba între noi, la fel de plictisitoare? Deoarece, eu știu de la CNATCU că dacă plagiatul e peste 4% se cam pune!

    Oare asta cu MUSCHETARII e un fel de boală contagioasă a blogosferei? Că văd că se ia destul de ușor și , de curând, ne-am mai pricopsit cu unul, tot plin de neuroni … mă gândesc să nu se agraveze și să ne umplem !

  22. E bine ca Iordache de la Justitie si-a dat demisia sau asa ceva … pen’ca :

    1) E slab. Slab ca sef deci ca ministru
    2) Haineala (v mai sus) . Pentru toate cele care le-a facut Haineala este o piatra de moara la gatul unui ministru PSD. SI nici nu este asa o mare specialista – dupa unele zvonuri dimpotriva
    3) Redactarea , de o calitate discutabila, a ordonantei. Ca nu a redacata el .. e de presuspus insa ar fi cazul sa aibe minim un consilier priceput care beat mort fiind sa dicteze o forma corecta ba chiar data fiind starea bahica sa si injure cu aceiasi tehnicitate juridica ….

    Trebuie un alt ministru .. un jurist „tare” si care sa poata sa isi exercite rolul de ministru. Un om de autoritate (prin temperament si care sa fie sef de peste 10 ani.. ) unu care sa te faca sa iei pozitia de drepti si cand iti zice amabil „ia loc te rog frumos”

      • ZeV(zecea)

        intamplator nu am avut prea multe contacte cu mediul juridic .. asa ca nu stiu pe nimeni care sa poata sa ocupe postul de ministru al justitiei si sai ii bage pe aia in prima viteza cosmica (a de satelizare „faci ca mine” sau … ) sub spectrul ca ii baga si in a 2a (libera deplasare in sistem .. luni in Bucale marti la Bistrita Nasaud pana la pensie ) sau a 3a (parasirea sistemului ).
        Nici Crulateanu, nici Tontelu’, nici nici nu au indrazanit sa se „expuna” . Ma rog eu as avea o idee : sedinta CSM si cerut scurt si clar
        1) situatia cercetarii penale pebtru sesizarile depuse de Curtea de Conturi si ale guvernului Ponta in 2013. „Am infiintat DNA nu ca sa se dea luluta cu Audi de 100.000 euroi ci sa ancheteze MAREA CORUPTIE nu furturile de gaini!”
        2) ce se intampla cu procurorii care au acceptat dosare intoarse de la judecata pe motiv ca „fapta nu exista” ? As intreba „tinem in sistem drogati care au vedenii?! Bun, inteleg ca aparentele pot sa fie inselatoare, ca martorii au fots mai mincinosi sau doar imprecisi , ca rezultatele de laboratior sunt uneori cam .. probabile INSA cum poti sa faci un dosar pentru fapte care, confirm probelor din dosar, nu exista?!! Un astfel de procuror trebuieste ori cercetat penal pentru represiune nedreapta ori internat la un spital de specialitate ca saracu are vedenii!!!” SI , de data asta urland si dand cu pumnu in masa – „doua lucruri nu sunt accpetabile : Fapta nu este oprevazuta de legea penala si fapaa nu exista! Ce dracu o sa arestati si sub acuzatia ca a zburat pe matura !!”

        Iordache este in culpa. Aia ca nu a stiut sa isi aleaga oameni in stare sa scrie un text juridic! Pe pariu ca daca cauta gasea.. macar 1-3 pensionari care asta au facut ani de zile (vechiul consiliu legislativ …. insi care primeau „inidcatiile” si le transpuneau in limba „juridica” … fara sa nasca controverse ca daca greseau .. ajungeau juristconsulti pe la nu stiu ce CAP la 10 kilometrii de sosea si 30 de prima gara!!! Pirn gara intelege si halta)

    • ps
      Iordache este o victima colaterala a ambitiei lui Dragnea, care conduce despotic si autist partidul.
      Un Congres al PSD, in primavara, poate ar fi indicat.

Lasă un răspuns