Sugestie pentru propagandistii lui Iohannis

Am aflat din discursul presedintelui Iohannis in Parlament că „suntem in criză”, că „natiunea e vie” dar că „românii sunt indignati”, in conditiile in care 80% dintre ei  consideră că mergem intr-o directie gresită. Solutia? Presedintele – cel care are obligatia de a fi mediator – a anuntat, in parlament, că PSD trebuie să vină cu solutia. Atunci, de ce s-a mai deranjat să vină la Parlament? Multi au crezut că el are o solutie de reconciliere. Ghinion!

Este clar că, in aceste conditii, conflictul – la a cărui declansare in stradă presedintele a participat – se va adânci. Diversiunile se vor multiplica. Nu stiu dacă strada ii va mai putea oferi presedintelui „imaginea splendidă din Piată cu telefoanele luminate”. Imi este clar insă că pentru o perioadă, România va patina pe loc, spre bucuria celor care nu doresc o evolutie pozitivă a tării. Iar responsabilitatea va fi a presedintelui Iohannis…

PS Pentru cei care scriu discursurile si comunicatele presedintelui, imi permit să sugerz o lectură – sper – utilă: Vladimir Volkoff, „Tratat de dezinformare”.

88 de gânduri despre “Sugestie pentru propagandistii lui Iohannis

  1. Prin această mobilizare exemplară, a protestatarilor victorieni, cu iz de disciplină şi rigoare militară se dovedeşte că Soroş cu ai lui, au de acum înfiinţată şi în România armata lor !
    Faptul că folosesc agenţi ai securităţii naţionale, din multele structuri de securitate existente în România ( cu cît mai multe, cu atât mai greu de stăpânit !), oameni care şi-au încălcat jurământul depus,de frica şantajelor, sau de dragul banilor, este cu atât mai grav cu cît nu mai avem nici armată ( au avut grijă s-o desfiinţeze ! ) ! Singurul bau -bau de care se mai sinchiseau !
    Acum, singur Poporul poate să mai ţină piept acestui tăvălug invadator şi de aceea este nevoie de lideri curaţi, care la rândul lor să poată organiza cît de cît o rezistenţă, nu cu mult diferită de cea din munţi, din vremuri ce le credeam de mult apuse !
    P.S.
    În rândul liderilor curaţi îl văd, paradoxal pentru unii, şi pe Adrian Năstase, cel care s-a purificat asemeni păsării cu nume de formaţie ( ştiţi bancul cu Margareta ?- Margaretă, cum se numea…?)
    Experienţele prin care i-a fost dat să treacă, îl fac omul potrivit, la locul potrivit şi sper să prindă şi momentul potrivit !

  2. La obiect si foarte dureros pentru noi romanii „Sugestii pentru propagandistii lui Iohannis”.
    Paote ar trebuie schimbata CONSTITUTIA in sensul de a deveni REPUBLICA PARLAMENTARA . Sunt prea multe centre de putere pentru caracterul acestui popor.
    Poate D-ul PRIM MINISTRU ar pute aborda si acest subiect din perspectiva experientei exceptionale pe care o poseda.
    Cu multumiri,
    un simplu cetatean care a ramas cu foarte putina speranta de bine pentru Romania.
    Mateescu Octavian

  3. […] Fostul premier Adrian Năstase susţine că desemnarea unui nou ministru al Justiţiei pune în discuţie configuraţia viitoare a Executivului şi se întreabă dacă e posibil ca România să aibă un guvern “de coabitare”, cu miniştri politici şi tehnocraţi. “Desemnarea unui nou ministru al Justiţiei, în contextul cunoscut al ordonanţelor de urgenţă, pune în discuţie configuraţia viitoare a Guvernului, ţinând seama şi de faptul că procedura remanierii permite un veto ‘temporar’ al preşedintelui. E posibil, în aceste condiţii, să avem un Guvern ‘de coabitare’, în care o parte a miniştrilor să fie politici şi alţii (altul) să fie tehnocraţi? O formă de guvern mixt, ‘parţial color(at)’? Eventual, o formă de coabitare a Executivului cu puterea judecătorească. Ar putea, de exemplu, CSM să delege pe cineva la Ministerul Justiţiei? Sau ar putea fi reactivat pactul de coabitare cu preşedintele, prin care zona justiţiei să se transfere la preşedinte, în cadrul ‘domeniilor rezervate’ (alături de politica externă)? Cam asta s-a întâmplat, de fapt, în ultimii ani. În definitiv, şi Robert Cazanciuc a fost un tehnocrat”, scrie Adrian Năstase pe propriul blog. […]

Lasă un răspuns