O recomandare de lectură – editorialul lui Boanchis

Recunosc, nu prea citesc ziarul „National”. Din motive subiective. Astăzi, insă, un prieten mi-a atras atentia asupra unui editorial remarcabil al lui Răzvan Ioan Boanchis, „Trăiască SRI, Directia IT”. Vi-l propun spre lectură, mai ales că am descoperit, la mine pe fb, o supra-agitatie, determinată de tot felul de conturi noi, fără istorie, si care nu voiau „să intre in vorbă” cu mine, in legătura cu ce scrisesem, ci mestecau, in buclă, căteva teme. In esentă, considerau că nu am dreptate pentru că am fost la „puscărie”, imi dădeau sfaturi in legătură cu utilizarea armelor de foc si se interesau de sănătatea Mătusii Tamara. De mult timp, comentariile astea nu mă mai impresionează. Imi pun insă intrebarea dacă nu cumva explicatia e continută in editorialul lui Boanchis…

 

Traiasca SRI, Directia IT!
2017-02-05 · 11:40:59 | Autor: Razvan Ioan Boanchis

„Scarbos partid mai e acest PSD, daca s-a ajuns sa se faca revolutie pentru drepturile procurorilor de a oprima patronii romani, iar eroica Diaspora a reusit o istorica impacare cu Securitatea!

Bravo, tinerilor frumosi si liberi!Ati lipsit voi de la scoala si de la vot, dar v-ati organizat bine.Nu v-a manevrat nimeni, dar cum mi-as permite? Spre Piata Victoriei veneau din vazduh sticle cu apa minerala, ceai, sandwich-uri si pizza cu mirodenii columbiene pentru Andrei Gheorghe.

Daca au simtul realitatii, pesedistii trebuie sa plece de la guvernare.Tinerii frumosi si liberi vor alegeri anticipate.Sa fie alegeri anticipate! Deoarece conturile lui Nicusor Dan sunt obiective protejate, USR va creste semnificativ. Va prinde un 10% zdrobitor.

Zilele astea, totul e pe versuri. Bune, proaste, efervescente, schioape, nu conteaza.”De-as fi mimetic si slugoi / m-as da repede cu voi!”. Dar trec peste orice si vin in Piata.Pana la urma, ce nu face omul pentru o buna relatie cu Securitatea? Vorba unui prieten, de la o televizie, cand l-am salutat cu “Traiti, dom’ colonel!”.A replicat prompt: “Colonel eram acum 3 ani!”. Chiar daca nu va mai fi nimeni la defilare, eu ma prezint cu pancartele! Dati-va la o parte, ca lucrez pe baza de idealuri! Voi incepe cu o dedicatie pentru Dragnea.”Care dictator? O zdreanta!/S-a fript cu un cacat de ordonanta!” Pe urma, voi omagia invingatorii. “Traiasca SRI, / Directia IT!”,”SRI – Securitatea / garanteaza libertatea!”,”Ascultati telefoanele, / rastalmaciti stenogramele!”,”Alooo, nea judecatoru’, / seful tau e procuroru’ !”, “Fara OUG-uri, / doar cu ONG-uri!” , “Iubim Diaspora / si pe Andreea Pora!”.

Imi place ca sunt la datorie chiar si propagandistii someri.Propagandista Ramona Ursu, indepartata pentru propaganda pana si de la propagandistul ziar “Adevarul”, a mazgalit pe facebook ca “am fost ocupata cu 150000 de oameni in Piata Victoriei”. Sa mai ziceti ca a dat faliment Posta Romana! Incapatoarea Ramona imi aduce aminte de o poezie a Veronicai Porumbacu. Dupa ce proletcultista a scris, in “Gazeta literara”, “O, Europa, te simt in mine, te simt adanc in mine!”, Pastorel Teodoreanu a raspuns in samizdat (Veronica poate fi inlocuita cu Ramonica): “Mult stimata Veronica / eu credeam c-o ai mai mica / dar marturisirea-ti clara / din Gazeta literara / dovedeste elocvent / ca in chestia matale / cu adancimi fenomenale / intra intregul continent.”. Sa nu ma intelegeti gresit! Ramona Ursu e autoarea mea preferata.Inainte de a fi somera, ii citeam toate articolele. Intr-o incapere cu multa liniste si faianta.

Inchei cu un citat pe care il folosesc des pentru ca il ador – “Viitorul tineretului e batranetea” (P. Morand) – si cu stupoarea persistenta ca ministresa de interne a pronuntat, intr-o conferinta de presa, numele unor agitatori.Faptul e fara precedent! I-a mustruluit sau i-a descoperit?”

PS Ii rog pe cei care imi transmit sfaturi urâte să nu interpreteze gresit poza alăturată.

 

71 de gânduri despre “O recomandare de lectură – editorialul lui Boanchis

  1. Se pare ca toti decidentii din PSD au fost supusi unei campanii de hartuire in mediul de media sociala. Oare cei de la SRI sunt incompetenti sau la comanda externa incerca divizarea Romaniei?

  2. O sa fac un fond in care voi pune bani in fiecare luna cu un singur scop: cand o sa crapi o sa dau de baut o zi si-o nopate la toata lumea.

  3. Am încercat să găsesc punctul slab al ghinionistei ordonanţe cu numărul 13 dată de Guvernul Grindeanu!
    Prin adăugarea unui aliniat la articolul care defineşte şi condamnă abuzul în serviciu, au strecurat un paragraf care permite ca orice demnitar care are dreptul să emită acte normative să NU fie pedepsit pentru discriminări de natură religioasă, etnică, sau sexuală !
    Ei, aici au văzut negru în faţa ochilor minoritarii şi au rupt lanţul , având nu numai acceptul dar şi sprijinul ONGurilor lui Soroş, dar şi a ambasadelor străine alarmate de acest grav amestec în treburile lor, a minoritarilor în special LGBT-işti, adepţi ai căsătoriilor unisex , fapt care trebuia tranşat printr-un referendum !
    Iată pentru ce unii, minoritari pot da foc unei ţări, dacă majoritatea continuă să fie de o blândeţe cretină şi o impasibilitate soră cu moartea Naţiunii !
    P.S. Românii sunt greu de urnit, dar greu şi de oprit când înţeleg că în joc este nu numai soarta lor, dar şi a Ţării ! Lăsate acum pe mâini străine ! :mrgreen:

  4. O absurditate politico-diplomatica: Ambasadorului american Hans Klemm legendeaza scorneala ca eliminarea elementelor de neconstitutionalitate din legislatia penala ar insemna necontinuarea luptei anticoruptie si pasi inapoi care ar slabi statul de drept

    Exista vreo legatura intre protestele din strada, instigate de presedintele Klaus Iohannis sub pretextul “abrogarii” de catre Guvern a Ordonantei de modificare a Codului penal, si ‘insufletirea” acestora de catre ambasadorul Hans Klemm, prin “apelul ca Romania sa continue lupta impotriva coruptiei”? Amatorii de bancuri politice mi l-ar putea reaminti pe cel cu intrebarea de ce in America nu sunt revolutii si lovituri de stat, cu raspunsul ca acolo este singurul loc din lume unde nu exista ambasade americane. Dar nu am deloc chef de glume, eu vorbesc serios despre o situatie concreta si ingrijoratoare pentru stabilitatea politica a Romaniei, cu mii de oameni scosi in strada impotriva Guvernului PSD. In decembrie au fost alegeri parlamentare, de ce nu au votat atunci impotriva PSD? Nu si cei care protesteaza, acum, derutati probabil politic, isi primesc salariile si pensile marite si reducerile de taxe si impozite, prevazute in programul economic si social al PSD si in bugetul de stat pe 2017, elaborat de Guvernul Grindeanu? Sa-mi fie cu iertare, imi sta pe limba parabola cu ce inseamna facerea de bine, dar cum sunt un pudic o refulez. O las in schimb pe sefa interimara a PNL, Raluca Turcan, sa le strige celor care au facut programul si bugetul, prin care cresterea economica ajunge si in buzunarele romanilor si studentii nu trebuie sa mai circule cu nasu’, sa-si dea demisia, ca asa e democratic pe stil nou, constiinta sa treaca pe la partid, nu prin stomac. Dar un gand ghidus tot vi-l spun. Daca dupa sfarsitul comunismului a disparut cuvantul “communist” din denumirea partidelor, ce se va intampla cu cuvantul “liberal”, dupa ce proaspatul si contestatul presedinte american, Donald Trump, a anuntat sfarsitul globalizarii, adica al liberalismului? Si asa am ajuns din nou la Hans Klemm, inca ambasador al SUA la Bucuresti, inca adept al democratiei liberale, foarte probabil si al globalizarii justitiei prin DNA-uri, al unei revolutii mondiale a procurorilor, care a declarat vineri, la Constanța, că face un apel ca România să continue lupta împotriva corupției și să nu facă pași care să slăbească acest proces. „Protestele sunt foarte însuflețitoare”, ne-a zis entuziasmat Klemm apel, drept pentru care a facut un apel la continuitatea luptei anticoruptie. Nu antiguvernamentale, impotriva unui partener, aliat si prieten, fereasca sfantu’. Dar chiar si asa, de ce legendeaza Hans Klemm ideea ca eliminarea elementelor de neconstitutionalitate din legislatia penala ar insemna necontinuarea luptei anticoruptie si pasi inapoi care ar slabi statul de drept? La ce i-ar folosi? Ca doar SUA nu sunt chivotul anticoruptiei din Romania sau din lume, cand americanii le au si ei pe ale lor?

    • In aprecierea bancului cu ambasadele americane va ajut cu o maxima in locul celei cu facerea de bine ….. NO GOOD DEED GOES UNPUNISHED – asta ca sa intelega si dnul Klemm … in traducere pentru romani : nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!

  5. Adevărurile sunt întotdeauna triste! Unde ar fi fost țara noastră (sic!) dacă ați fi dat minele acelea de cărbune si încheiați pactul cu Diavolul ( sau Licurici)?

  6. Foarte inspirate strigăturile boancheşeşti !
    Am mai găsit nişte versificări la obiect :

    O fi Dragnea dracul gol,
    Dar nu-i rău ca cel mongol.
    Nici nu duce Ţara-n şanţ
    Cum o face-acum un neamţ !

    Bate crivăţ peste Ţară
    Că dorm greu românii iară !

    Johannis şi Cucuveaua
    Şi-au găsit cu noi beleaua !

    Nu puteam conduşi de-un neamţ
    S-ajungem decât în şanţ !

    V-aţi făcut fraţi între voi
    Şi ne duceţi ca pe boi !

    Decrepit, bătrân, codoş,
    Aţi ghicit : George Soroş
    Vrea guvern ieşit din dos,
    Nu prin alegeri, frumos !

    De rupi din codru-o rămurea
    Ce-i pasă codrului de ea ?
    Ce-i pasă unei Ţări întregi
    Că-s păcăliţi câţiva zevzeci
    Şi ies tâtziu la drumul mare
    Strigând lozinci şi prostioare
    Sosite toate, la pachet
    Cu „-ntăritoare”, berechet !

  7. Nici o reacţie la întâlnirea istorică de la Budapesta, dintre Putin şi Orban, în care cu siguranţă s-a discutazt şi nu ştiu cît de favorabil şi despre noi ? !
    Cu Ungaria catolică, Rusia poate avea relaţii excelente fără ca, cel puţin în acest context, să supere America, dar cu România, ţară ortodoxă ca şi ea, Rusia este nevoită să se afle la cuţite, cum se spune ?! Cine are interesul să ţină cele două ţări surori întru credinţă, pe picior de război, şi cu ce costuri, mai ales pentru noi ?
    Ungaria a pierdut în trei ani 6,5 miliarde de dolari în urma embargoului impus Rusiei, dar noi românii oare câte am pierdut ? în afara unui partener, care să nu uităm că atunci când ne-a făcut cel mai mare rău, era condus, şi nu numai ea Rusia, ci şi celelate republici din URSS de o mână de criminali alogeni, care nu aveau mai nimic cu Rusia creştină ! !
    Dimpotrivă, au ucis întreaga familie ţaristă, împreună cu toată elita rusească, aşa cum au făcut de altfel şi la noi şi pe unde i-au mai purtat ura şi dorinţa nebună de a stăpâni Lumea !
    Dacă s-a reuşit cumpărarea conducătorilor, e cazul ca Poporul să realizeze enorma greşeală care se face obligându-ne să fim carne de tun în calea unor duşmani, care nici măcar nu sunt ai noştri, ci ai lor !
    Declaraţi pierdanţi după al doilea Război Mondial, după schiţele unui beţiv notoriu (churchill), ruşii şi-au luat despăgubirile de război pe care le-au stabilit aliaţii noştri şi la achitarea lor, în plină glorie pe plan internaţional, ruşii s-au retras lăsându-ne în pace!
    Ăştia de acum, noii aliaţi, nici nu s-au retras încă, dar ne-au lăsat în fundul gol !

    • Cand au rasluit jumate din Moldova erau f pravoslavnici si condusi de Alexandru II Vctoriosul din dinastia Romanov

      Cand au „recuperat” judetele Cahul, Ismail si Bolgrad erau f pravoslavnici si condusi de Alexandru II Eliberatorul din dinastia Romanov

      Cand , in 1916, ne-au lasat cu inexprimabilu in balta lasand bulgarii sa intre in Dobrogea si admriand inainatea trupelor germane erau f pravoslavnici si condusi de Nicolae II Sangerosul din dinastia Romanov..

      Cat despre cum ne-au lasat in pace dupa plata derspgubirilor de razboi – ma lasi?!

      Tine minte Rusia isi schimba ideologia da naravu ba!

  8. https://www.dcnews.ro/miting-psd-cum-au-pierdut-social-democra-ii-razboiul-mediatic_531642.html

    Si in comentariu foarte interesant al unui domn …

    Victor Petrescu

    …singurul adevar este legat de momentul in care trebuia organizat mitingul…din pacate, naivii din psd nu au inteles nici pana la aceasta ora cu ce se confrunta…pana si delimitarea-iarasi, mare prostie- de mitingul spontan al celor de la cotroceni devoalaeaza prostia acestor politicieni…a pierde o batalie nu inseamna ca razboiul s-a sfarsit…nu trebuiau sa admita un neadevar, trebuiau sa-si exprime multumirea fata de cetatenii onesti, multi dintre ei care nu au votat cu psd, pentru sprijinul acordat guvernului…in rest, tot sofismul sociologului este apa de ploaie…intotdeauna trebuie analizat in maniera critica profilul participantului…motivele inregimentarii…etc,nu-i dau lectii…orice teritoriu pierdut poate fi recucerit, chiar si cu…batrani in bastoane…iti trebuie numai creier…si specialisti…lipsesc amandoua…se pare…stiti care este paradoxul? …sunt curios daca am dreptate…batranii care au iesit , cati au iesit, vor determina victoria psd-ului…au adus cu picioarele pe pamant nedemnul presedinte…caci orice avalansa porneste de la un simplu bulgare de zapada…iar cei ce-l consiliaza, cei cu care lucreaza-ma refer la directia analiza a sri- stiu bine acest lucru…exista o masa critica, care, odata atinsa, nu mai poate fi oprita…daca nedemnul se ascunde sub fustele doamnei-nu foarte generoase pt. acest scop- psd se ascunde in spatele unor batrani…jalnic!…

    Like · Reply · 55 mins

  9. Domnu Nastase, sunteti un fost dublu puscarias, cum aveti tupeul sa vorbiti de ce se intampla in strada! Am si eu o nedumerire, cum reuseati sa scrieti pe blog din puscarie si de ce ati ratat acel glont in beregata?

    • Inteligența și perspicacitatea – minte ascuțită ca briciul, nu jucărie! – mă uimește la nesfârșit! Eh, eram convinsă că atâta prostie nu încape într-un singur om!

    • Silviu dragă, Îngerul Păzitor al domnului Năstase nu a vrut să moară, ca să poată scrie pe blog, ca să poţi şi tu să-ţi arăţi indignarea plină de ură tocmai pe blogul dumnealui, ca să ne arate că acceptă şi alte puncte de vedere. Vezi tu, dragule, diferenţa dintr-un dublu puşcăriaş şi un individ ca dumneata?

  10. Un adevar prin excludere: “Am văzut milioane de oameni care ne sprijină pe noi” (Liviu Dragnea, pentru presa straina, despre covarsitoarea majoritate pro-PSD-ALDE si pro-Guvern). Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, pentru un post de televiziune din Serbia, că el a văzut milioane de oameni care sprijină Guvernul şi că ar fi o greşeală să îi ignore din cauza protestelor din stradă. Intr-adevar, cu o prezenta de spirit si un discernamant extraordinare, Liviu Dragnea a spus un adevar colosal, strivitor pentru papusarii protestelor anti-PSD si anti-Guvern. Oricat de umflate ar fi fost cifrele despre protestatarii din strada, prin scaderea sau excluderea lor din populatia Romaniei, raman milioane de oameni care nu se lasa mintiti si manipulati de Iohannis si retelele iohanniste si sorosiste, care inteleg ca protestele nu sunt spontane, ci dirijate, ca exista undeva un centru de comanda ascuns si niste bani, foarte probabil romanesti in maini straine, din extragerea profitului corporatist, care sunt folositi pentru dezbinarea romanilor si destabilizarea tarii.

  11. Văd că nişte analişti cer imperios plecarea de la putere a câştigătorilor recentelor alegeri prostind lumea , a lor gata prostită, cu cifre din cele mai năstruşnice !
    Diferiţi analişti a căror prestaţie prea aduce cu începutul părţii dorsale cu care le începe denumirea, şi cu care se pare că judecă, susţin cu spume la gură că la deoarece la protestul de Cotroceni au ajuns doar vreo două mii de protestatari, şi ăia vai de capul lor, nişte pensionari bătrâni, la protestele lor au ieşit câteva sute de mii !
    Sau : Johannis a fost ales de şase milioane de oameni, iar PSD-ALDE doar de jumătate pe-atâta ! Concluzia : nu mai contează rezultatul alegerilor ! Ei sunt învingătorii din pix, stăpâni pe România şi vieţile noastre !
    E ca şi cum la o partidă de poker, unul care dispune de bani în prostie, având doi şeptari în mână cere o sumă exorbitantă, pe care celălalt nu o are şi chiar cu perechi, full , sau care, ,dacă n-are o chintă, şi aia roială, din teamă de a pierde, aruncă cărţile !
    Cam asa vor să facă nişte nemernici al căror tupeu nu vine din ce au în mână, ci din ceea ce li se pune la teşcherea: sprijinul unor şacali străini, inclusiv în bani, care ştiu că după încheierea partidei, grosul câştigului va ajunge la ei ! Iar acum potul este exorbitanrt de mare : Transilvania, Moldova, sau chiar Dobrogea ! :mrgreen: Şi din păcate, actualii guvernanţi, fără sprijinul nostru, al românilor nu poate lua potul !
    Cu doardoi şeptari ( cam atât valorează cei din Piaţa Victoriei 😉 ) potul uriaş va fi luat de marioneta intrată la joc , pe masa pusă , cum se zice ! :mrgreen:
    Chiar nu ne poate nimeni împrumuta cu ceva curaj, să intrăm în joc şi noi românii, mai ales că se joacă la masa noastră ?! 🙂

    • Pleșu a zis că PSD-ALDE n-are 45%, ci 18% dacă raportezi numărul voturilor la numărul electorilor, deci 18% voturi e nesemnificativ. Vă dați seama, dacă Pleșu, cu mintea lui, e considerat elită, cum sunt ăilalți care nu sunt elită?

  12. Cică mâine, în Parlament, preşedintele va fi întâmpinat cu binecunoscuta formulă de ospitalitate românească :
    – Simţiţi-vă ca acasă, domnule preşedinte ! Mă rog, ca întruna din casele în care v-aţi simţit cel mai bine, ştiind că a fost obţinută cu bani cinstiţi, din meditaţii !

  13. Nu mai aștept să văd reacțiile altori vizitatori ai blogului.
    Mie, poza alăturată, îmi amintește de o zicere a unei doamne din elita intelectualității românești, care a povestit că, în curtea studiourilor de la Buftea, niște găini ciuguleau pe un maldăr de peliculă rebutată și ziceau: CARTEA ERA MAI BUNĂ!

  14. Articolul este atât de bun încât l-aș copia și l-aș da mai departe.Stop! Aceasta era metoda comuniștilor când erau ei in ilegalitate.Sunt in impas.Cred că-l voi copia(descărca- download.a)și-l voi citi,reciti,răsciti doar așa de drag,de drag că ţara asta mai are condeie care picură și speranţă.
    Pa..aaa…mă retrag să răscitesc ca pe o lectură bună! Incercaţi! N-o să aveţi migrene!

    • Înţeleg că acest articol scris, culmea! într-un ziar care se numeşte Naţional este singura dumneavoastră satisfacţie cultural-politică. Între două pauze de recitire, citiţi unul din dialogurile lui Platon ( de exemplu, Republica), ca să vă schimbaţi gustul şi să vă îndemne la o profundă meditaţie!

  15. Domnule Nastase, se repeta mecanismul. Cum Dvs ati fost hartuit si terfelit pentru ca reprezentati un pericol pentru SISTEM (Basescu fiind doar un instrument fara valoare, ca si Ciolanis), exact la fel se intampla cu Dl Dragnea, a devenit tinta sistemului … dusmanul poporului … esenta raului, etc.

    Toata galagia din strada are ca scop anularea lui Dragnea, este evident. Liberalii si usb-istii lui Nicusor Ban sunt slugile sistemului, sustinatorii neconditionati ai securistilor. Este clar ca sistemul securist conduce de 50 de ani tara, deci este imposibil sa fie macar clatinat.

    Ce e de facut ? Schimbati legile in Parlament !
    Orice propunere de lege ar fi bine sa aiba la baza in primul rand propunerea liberalilor si a usb-istilor … care iubesc justitia … securista … mai apoi ar trebui sa se tina cont de recomandarile CSM-ului securist … si in cele din urma de magistratii cu experienta securista, ca avem destui. Sa nu uitam de intelectualii de vaza gen Cartarescu, Liiceanu, Plesu si restul slugilor securiste vor avea si acestia contributia lor. La sfarsit, se ia legea si se da in miezul zilei, in miezul verii, poporului liberal iubitor de libertate. Atat. Ati vazut ce simplu e ?

    Nu e bine sa te pui cu SISTEMU, ca vine Codruta … pe sustache, ca o cucuvea mov, si te lasa fara libertate, … cativa ani, … pentru reeducare !

  16. LUMINIȚA ARHIRE RECUNOAȘTE: DA, ÎL URMĂRESC PE MIHAI GOȚIU „CU ATENȚIE ȘI PREOCUPARE”

    MOTTO: „Senatorul USR Mihai Goţiu a fost surprins moţăind, în sala de plen, la şedinţa celor două camere reunit privind bugetul pe 2017. Goţiu a fost răpus de oboseală în timp ce colegii săi parlamentari dezbăteau despre fondurile pentru autostrăzi… Contactat telefonic la Antena 3, senatorul USR a confirmat că îl obosește procedura de aprobare a bugetului, pe care a numit-o «cacealma»…. «Evident, mă odihnesc și eu. Eu am hotărât așa, să mă odihnesc puțin până când trece partea asta (…). Prefer să mă odihnesc în momente când totul trenează și să fiu atent în momentele în care contează .» ( ANTENA 3.ro, 06 februarie 2017)

    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    În decembrie 2016, cam cu o săptămână înainte de alegeri, o fotografie călătorea din jurnal în jurnal, și stârnea o oarecare agitație, căci eroul din fotografie, Mihai Goțiu „pre numele lui”, era foarte posibil să devină în scurt timp SENATOR DE ROMÂNIA pe listele USR.

    Acum, dacă ne uităm la fotografie și dacă ne gândim că la Vama Veche a fost surprins instantaneul, proști am fi să dăm, indignați, ochii peste cap și să clipim mărunt din gene la următoarea scenă imortalizată de aparat : nisip, gărduț din împletitură de stuf, plantă , încă o plantă, un PET de bere din care a fugit berea, și, în centru, dormind dus pe „scabia ecologistului începător” , adică un alt PET de bere, la fel de trist , dar deformat confortabil, ca să slujească drept pernă ad-hoc, ia te uită! viitorul senator al României. Imaginea a fost postată de Marius Ghilezan, pe blogul lui.

    Cum vă spuneam, nu pot să fiu atât de ipocrită încât să-mi imaginez că Mihai Goțiu s-a dus la Vama Veche ca să țină niște seminarii despre ravagiile pe care berea la PET le poate declanșa în blânda ființă umană, și , cu ocazia asta, a și exemplificat cu propria-i persoană, așa cum marii savanți obișnuiau în alte secole să-și ofere organismul pe altarul științei …nu, nu… pe mine altceva m-a uimit : vehemența cu care nega dânsul că ar fi personajul din fotografie.

    Căci în fotografie Mihai Goțiu nu vede ceea ce vedem cu toții, adică un tip îmbibat în alcool prost , doborât de multiplele PET-uri de bere ieftină, pe un bucățică de plajă, ci – țineți-vă bine – „UN ATAC AL CIANURIȘTILOR “ acoperiți din presă. Iată:

    „Cu ce a găsit presa locală să mă atace: cu o fotografie trucată (în care, aparent, sunt eu, dormind pe plajă, în Vama Veche) utilizată și de un cianurist din presa centrală acum vreo doi ani. … Și nici asta nu e tot: cică ar fi foarte nasol că am primit una dintre cele mai importante burse europene pentru jurnalism de excelență. Disperarea cu care mă atacă toți cianuriștii ăștia dovedește însă cu totul altceva: ideea că aș putea ajunge în Senat îi sperie la culme, iar intensitatea și virulența atacurilor din ultimele zile îmi dau mari speranțe legate de șansele de a ajunge în Parlament”

    Nu vă mai spun că adormitul din poză seamănă perfect cu actualul senator, vă informez doar că, așa, ca un amănunt picant, insul din fotografie poartă pe încheietura mâinii o brățară anume, accesoriu pe care îl putem regăsi , pe NET, în multe ipostaze revoluționare ale lui Mihai Goțiu … și care este , cum să zic? un fel de semn de recunoaștere… Dar ce, nu știați, prieteni, că-i Mihai Goțiu e revoluționar? atunci e timpul să aflați, căci el este doi-într-unul-la-ofertă, adică un UNIȚI SALVĂM și un CORUPȚIA UCIDE deopotrivă, într-un ambalaj de ROMÂNIA CURATĂ, ceva „ very strong”, ce ne apără pe noi de tot felul de nenorociri!

    Numai că Dumnezeu nu bate cu parul, ci doar cu ironia divină… după ce și-a smuls cămașa de pe el că „cianuriștii” au trucat poza și că o să-i dea în judecată, iată cum ne oferă astăzi chiar dânsul, în aula Parlamentului, o mărturie că lui nici nu-i trebuie nisip fierbinte pe care să se întindă ca o focă pusă la uscat, și nici PET gol , să și-l pună sub cap, când trage la aghioase… e destul de bun și scaunul de parlamentar , mai ales că , în vacarmul iscat de votarea bugetului , nici sforăitul nu pare la fel de sonor.

    Bravo, populație tânără, liberă și frumoasă … două clipuri gemene biviteline, conținând floarea USR-ului într-însele, fac astăzi ocolul Internetului: Nicușor Dan, printre „… ăăă-uri” și ticuri , total inept, protestând dar neștiind pentru ce anume protestează și Mihai Goțiu, tot protestatar de profesie, prăvălit în fotoliul de parlamentar și sforăind tandru din „opoziție”, după ce a vegheat toată noaptea ca să nu dea Dragnea vreo Ordonanță de Urgență nasoală, intempestiv… Bravo, Lia Bugnar… Bravo, „maestre” Chirilă ! Bravo, Gabriel Liiceanu! Fără ăștia aduși de voi în Parlament, zău că viața noastră n-ar fi avut nici un farmec!

    • Dacă tinerii frumoși și…(în fine, să mă opresc la minciuna asta că nu mai suport două minciuni într-o sintagmă!) își închipuiau că vor avea drept reprezentanți niște băieți subțiri la propriu și la figurat, iată! au un purcel obraznic cu niște lațe slinoase și un posterior rotofei care nu mai poate fi disimulat de surtucul prea strâmt, din ce în ce mai strâmt, și un prostănac gângav care e tot timpul contra, dar nu știe contra ce.

  17. Am citit si eu de un nene din Valonia, Belgia, mare socialist la baza lui, care ar vrea ca Ungaria, Polonia, Bulgaria si Romania sa faca un „EXIT” din UE, Iar, ma gindesc si eu ca dl. Chireac: sa plece ele statele astea de buna voie, sau sa fie date afar din UE? Si daca fac „EXIT”, unde sa se duca? Parca Belgia era semnatara a acelei scrisori cu nuielusha. Si mai spunea Valonia despre CETA nu demult. Dom’le are doamna Kovesi agenti in Valonia si noi nu stim? Adica inteleg ca se vrea schimbare de regim in Romania, dar poate ca din Valonia ni se trage….

    Sincer, regret ca am ajuns sa pierd atita timp si sa ma gindesc ades la dl. Iohannis, pentru care, la un moment dat aveam ceva stima. S-o dus pe Donau. Dom’le, doamna Merkel, cea mai puternica femeie din UE, facuta cu piese VW-Bosch, deci precisa, rapida, dar un pic poluanta, s-a dus la Varsovia in vizita oficiala. Nu in Romania! Pai io ma bazam pe dl. Iohannis sa o aduca pe co-nationala lui in Romania inainte de Polonia. De ce nu vine dom’le doamna Merkel in Romania? As vrea sa stiu si eu de la dl Iohannis, care am vazut ca a discutat cu co-nationala sa in Malta. Oare nu il place doamna Merkel pe dl. Iohannis? Nu e suficient de neamt? Ce nu-i place la el? Eu zic sa ii scriem si s-o intrebam.

    Si daca nu vine invitata de Iohannis, fiind Chancellor, poate vine invitata de dl. Grindeanu….nu vad vizite bilaterale intre Romania si Germania, ceea ce mai duce cu gindul la cit de dragi si importanti suntem in ochii lor. Si daca chiar nu suntem, sa nu ne chinuim degeaba.

  18. @ Adrian Nastase

    ” guvernul a fost domesticit de sistem…” ?

    Eu credeam ca guvernul e parte a sistemului, daca nu cumva sistemul, el insusi.
    Si bineinteles ca guvernul ar trebui sa se abroge ( singur) , a dovedit ca nu stie sa faca altceva.
    Noul PSD ( ca aud ca se pregateste unul nou, curat uscat) va trebui sa numeasca noul prim ministru ( mai uscat, mai curat) . Ce credeti? 🙂

    • Sunteti amabil sa explicati notiunea de sistem si de parte a sistemului, cu care operati? Dl Nastase, in mod clar, in vorbele citate, ironizeaza un cliseu al unor autointitulati analisti (si analiste) politici (e). La dvs, in mod vizibil, nu e cazul.

    • Am inteles. Tot doi si la muschetari. Salutari lui Porthos si Athos ( da’ nu muntele, ca ‘ista ne saluta el pe noi zilnic la TV….) !

  19. Un articol profund…multumim pentru postare! adaug …” “Viitorul tineretului liber si frumos… o batranete senila ca si tineretea ”! tineri care stau oriunde se afla, cu ochii in jos, pe asa zisa tehnologie (telefoane) in loc sa priveasca in sus ochii celor de langa ei. saracii ….nu stiu pe ce lume sunt!

  20. Prin deducție logică rezultă că afirmația: “Viitorul tineretului e batranetea” (P.Morand), are colorarul: „Viitorul bătrâneții este copilăria”.
    Problema este și mai interesantă, dacă luăm în seamă faptul că tumultul vieții a generat situații paradoxale de genul îmbătrânirii precoce sau imposibilitatea maturizării.

  21. Adrian Nastase

    Profit de indemnul plasat sub numele dvs si va intreb daca dvs puteti acum explica pe intelesul tuturor de ce PSD s-a grabit cu aceasta ordonanta. Culmea, deja Yohannis intrase pe fir, incitarile erau subintelese in mesajele presedintelui, existau si precedentele de la investirea guvernului si tergiversarea avizarii proiectului de buget.
    In acest context, cum va explicati (si ne explicati) graba promovarii ordonantei-dinamita, desi, s-ar fi putut emite un proiect de lege, asa cum s-a decis in problema gratierii ?
    Probabil exista un interes (,,falsul intelectual ramane”), sau cineva a demonstrat lipsa de viziune si lipsa capacitatii de anticipare, sau cineva, din interior, si-a propus sa saboteze programul de guvernare ?
    Dupa parerea mea , cred ca problema nu este in afara partidului, la Yohannis, sau oriunde in alta parte. Este in interiorul PSD. Ce s-a intamplat, ce resorturi au determinat liderii sa forteze limitele de suportabilitate ale sistemului, intr-un moment mai mult decat evident neprielnic ?

    Iata ce va propun, domnule Nastase:
    Sa analizati totul intr-un amplu si pertinent comentariu.
    Timpul lamentarilor si comentariilor patetice a trecut, ele nu ajuta la nimic, a venit (cred eu) momentul sa ne strangem randurile si sa analizam lucid ce s-a intamplat, de ce s-a intamplat si ce este de facut in continuare.
    Nu trebuie sa permitem celor care ne sunt adversari, sau doar ne citesc , sa creada ca abilitatile de evaluare tactica, de obiectivare si capacitatea de analiza bazata pe instructie sunt doar apanajul dreptei.
    Avem ,, in teren” (sau pe ,,tabla”) o situatie data, cat se poate de limpede (dupa parerea mea):
    Un partid care a castigat alegerile pe baza unui program de guvernare orientat catre bunastare si dezvoltare si, in cealalta parte, un conglomerat securisto-oengist strans ciorchine in jurul Presedintelui, avand girul unor structuri de putere transnationale.
    Mai stim ca alegerile au fost castigate cu 45% din 39% si ca in programul de guvernare nu era mentionata explicit o reforma profunda a justitiei, chiar inainte de dezbaterea pe bugetul de stat.
    Mai stim ca in fruntea PSD se afla un lider autoritarist care a comandat partidul pe baza unui ,,cec in alb”, dar care este repudiat si umilit de Presedinte ori de cate ori i se iveste ocazia acestuia din urma.
    Practic, PSD are in acest moment un lider nefrecventabil, dar care s-a erijat de la inceput in premierul de facto al guvernului. Nu este relevanta deplasarea in SUA, din moment ce atitudinea institutionala a americanilor fatza de situatia din Romania nu pare a se fi clintit nici cu un milimetru.
    Poate ca Liviu Dragnea este nevinovat. Dar tot o Instanta de Judecata trebuie sa stabileasca acest adevar, indiferent ce credem noi. Asa se privesc lucrurile si din afara Romaniei.
    Am spus mereu care este parerea mea: Comportamentul lui Liviu Dragnea de conducator efectiv al guvernului este fundamental gresit si nepotrivit, in raport cu starea juridica de moment a acestui domn.
    Un guvern condus de un premier – marioneta (chiar daca domnul Grindeanu este cu siguranta un om onest si bine intentionat) ghidonat de un lider de partid perceput ca ,,penal”, este un guvern slab prin definitie, vulnerabil chiar si la o banala intepatura de tantar. (Z)
    MAI ALES IN PROBLEMATICA JUSTITIEI, NIMIC NU TREBUIE SA SE FACA PESTE CAPUL PREMIERULUI, DIN MOMENT CE ORDONANTELE AU CA ULTIMA SEMNATURA PE CEA A PRIMULUI MINISTRU.
    Nu intrebi: ,,Exista toate avizele ?” ci le ceri si le citesti, ca anexe la ordonante, citesti si legea care le stabileste necesitatea si caracterul (obligatoriu sau consultativ) si verifici mai ales caracterul de urgentza, mai ales ca un premier are (sau trebuie sa aiba) consileri juridici de calibru in jurul sau – capabili (teoretic) sa sublinieze cu markerul paragrafele relevante din legi,
    Daca azi spui public ca sustii ordonanta, iar maine, dupa decizia liderilor de partid afirmi contrariul, de ce as crede ca premierul stie ce semneaza si/sau conduce in mod responsabil si in deplina cunostinta de cauza acest guvern si ca maine nu se va intampla la fel, in genul ,,uite ordonata, nu-i ordonanta” ? Ne jucam cu legile tarii ?
    .
    In acest context, cum credeti ca ar trebui sa percepem faptele si semnificatiilor lor ?

    1. PSD isi asuma cu curaj reforma Justitiei ?
    sau
    2. Liviu Dragnea, probabil din spirit revansard, atreneaza (a antrenat) PSD intr-un conflict aventuros bazat doar pe ,,arcuri cu sagati” in confruntare cu ,,arme de foc” ?

    In concluzie: Ce credeti ca este de facut in continuare ?
    (Optional)
    a. CE ATI FI FACUT SI ATI FACE DVS DACA ATI FI PREMIER, DAR NU SI LIDERUL PARTIDULUI ?
    b. CE ATI FI FACUT SI ATI FACE DVS DACA ATI FI LIDER AL PSD, DAR NU SI PREMIER ?

    • Îmi pare rău că vă contrazic, dar grațierea și modificarea câtorva articole din Codul Penal, la cererea Curții Constituționale, nu înseamnă reformarea Justiției, iar în programul de guvernare nu se trec toate măsurile mici care trebuie luate cu duiumul într-o legislatură, ci principiile mari.

  22. Daca-mi permiteti D-le Nastase, editorialul e soft, nici pe departe remarcabil.
    Cand inclusiv cei de ,,dreapta” stiu ca ,,manifestarile” din zilele astea sunt rodul muncii celor ,,nevazuti”, sa mai descoperi asta intr-un ,, editorial” nu face doua parale.
    Ceea ce postam acum 2-3 ani, chiar si pe blog-ul dvs D-le Nastase, devine de notorietate. Nu eram eu foarte inteligent sa descopar lucruri pe care altii nu le vedeau ci eram printre putinii care le spuneau. Si uite ca, in zilele noastre, a devenit totul banal.
    Pentru a intelege cum sta treaba cu ,,manifestarile” astea tre’ sa gasim raspunsul la intrebarea:
    Cum e posibil ca, dupa recunoasterea lui base ca in biroul lui (oval, sau nu) impreuna cu codruta & agentul 00 au ,,rezolvat” rasunatoarele procese postdecembriste, sa nu iasa in strada macar 1000 de revoltati? Cum se face ca nici macar ,,breasla” din sistemul de justitie, care se presupune ca le are in a fauriri dreptatea, n-a fost revoltata de ,,infratirea” dna-ului cu sri-ul decisa in csat?
    Raspunsul este simplu, la indemana si celui cu putine clase.
    A fost educata ,,lumea”, cu precadere in ultimii 12 ani, astfel incat, sa nu mai reactioneze la astfel de adevaruri. In loc sa vedem milionul de demonstranti antii sistem am vazut zilele astea sutele de mii de simpatizanti (si nu protestanti!) ai regimului din ce in ce mai confortabil asezat..
    Legat de cifre. Cica piata Victoriei are 32.000 mp. Uite ca ,,surse oficiale” au reusit sa vare in spatiul asta (sigur cu ajutorul ,,renumitului matematician” usb_ist) 250.000 – 300.000 de insi. Si unul cu patru clase isi da seama ca-i imposibil sa inghesui 7 insi pe un metru patrat.
    Da’ toate televiziunile ,,independente” se intreceau in cifre astronomice. Cica in functie de cifra anuntata crestea si audienta si bineinteles salariile ,,moderatorilor impartiali”. Deaia era si este ,,necesar” sa avem o televiziune publica cu audienta < 2%. Cand are omul nevoie de o informatie cat de cat pe bune e nevoit sa o ia de la antene, rtv, b1, protv, digi etc. (ca sa nu mai insir si ,,ziarele'', desigur, cu toate impartiale). Naspa e ca cifrele astea venite din ,,surse oficiale'' s-au rostogolit si pe ,,afara'' spre bucuria ,,capitalistilor cinstiti'' dornici sa ,,investeasca'' pe meleagurile astea aducatoare de profit record.
    Altfel, in editorialul minune ni se transmite ca colonelul e inaintat in grad (tare stire, n-am ce zice), ca diaspora s-a infratit cu securitatea si ca ,,neinformata'' ministresa de la interne a facut o lista neagra (cica a agitatorilor). ,,Remarcabilul'' editorialist a mai ,,relatat'' o tema pornografica pentru a se integra in manifestarile generale din zilele astea. Cica ,,se vand'' bine ideile pornografice. Prind mai ales la publicul ,,gura casca'' spectator al ,,evenimentelor'' din aceste zile.
    D-le Nastase inca mai credeti in destinul de reformator al lui Dragnea? Ce credeti, este sau nu al sistemului sau macar manuit de acesta?
    Va intreb pentru ca este din ce in ce mai evident ca insul devine tot mai penibil. La inceput de zi face praf sri-ul ca spre seara sa remarce profesionalismul acestuia. Daca intr-o vreme, cu ajutorul tupeului, convingea (un fel de Oprescu fara medicina la activ) uite ca insul nu se mai ridica la inaltimea ,,evenimentelor''. Sau sistemul ii da partitura de recitat intentionat cu scapari pentru a se prinde stangistii ce ,,lider'' le-a fot repartizat.
    Se pare ca lumea deja a uitat de Ghita cum dezvaluia ca se ruga de ,,seful'' sri sa-l puna pe ponta sef peste pesedei. Se pare ca pe dragnea l-au pus ,,sef'' la stangisti seful sefului sri.
    Acum e doar ,,se pare''. Dar in 2-3 ani va fi o ,,dezvaluire'' banala a vreunui ,,editorialist'' cu ,,notorietate''.

    • Da, și eu am fost nedumerită când am auzit de 200.000 în Piața Victoriei, știind că pe un metru pătrat încape doar un om, iar piața nu are nicidecum 200.000 m.p., chiar dacă iei în calcul și bucăți din străzile care dau în ea.

  23. Maestre,…… mai puneti 2-3 poze cu „Cotetul acela de gaini”….. ca pere mult mai interesant decat actualitatea politica:)))

  24. Domnule Nastase, Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce are in minte presedintele tarii cu discursul sustinut in parlament. Eu sunt depasita de gandirea dansului. Dupa cum am putut sa observ, discursul in sine este in contradictie si fara final…ca un film prost care te lasa fara „incheiere”; de fapt, nu a fost clara nici „introducerea”…. Chiar nu exista o cale de mediere? sau care este scopul adevarat al acestor actiuni si ce plan are presedintele cu tara mea, tara noastra?! Multumesc!

  25. Motto: „E clar ca ei nu renunta la planul de a se scapa pe ei” – dl Emil Pana, contributor site Antena 3

    Sa inteleg de aici ca dl Iohannis, dna Turcan, dl Nicusor Dan si admiratorii se scapa pe ei fara nici un plan? Poarta pampersi tot timpul? Din bani personali sau de la buget?
    Oricum, perceptia unor cetateni despre activitatea guvernului mi se pare destul de nastrusnica.

  26. Am ascultat cu mare atenţie discursul profesorului şi vremelnic Preşedintelui K.W.J.
    Ştiam că nu are stofă de Preşedinte ( nu trebuia să-mi mai demonstreze încă o dată) dar că nu are cele mai elementare cunoştinţe pedagogice, nu ştiam. Se vorbea pe acest blog despre cruciata copiilor, probabil ca o metaforă a aceea folosită de papalitate, în lupta împotriva islamului în anul 1212, care avea la bază cultul inocenţilor, folosit în secolul trecut atât de speculativ de Hitler, în educarea de tip fascist din Germania interbelică. Cred că acel cult devenit parte a ideologiei hitleriste este principiul pedagogic al profesorului K.W.J.
    În rest, nu am ce comenta la discursul Preşedintelui, doar că îmi aminteşte de discursurile celui mai iubit fiu al ţării, care avea probleme de pronunţie a unor cuvinte în limba română ( treişpe), opriri în timpul discursului pentru a primi aplauze, ridicarea tonului, zâmbete şi gestul de salut aidoma cu al celuilalt.

  27. Un actor ce nu poate juca în seria „Marioara și Vasilache ” a abordat un rol istoric intr-o coproducție internaționala.
    Regizorul nu e cunoscut, dar românii au imaginație.
    Cinefilii de peste ocean par să fie interesați (momentan) de mijloace de transport aero.
    Fiecare după puteri.

  28. Mi-a plăcut cum a spus domnul Năstase despre comentariile urâte și pline de venin, că, din când în când, lasă ușa deschisă, ca să se vadă mizeria de afară.
    Eu mă simt aici ca în vizită la un prieten vechi și bun, care are și alți prieteni la „balul mascat”, cum spune d-na Arhire. Cu mască, participanții au mai mult curaj să spună ce gândesc, și astfel conversația e sinceră.
    Deci vin, închid ușa după mine și mă limpezesc.

  29. Nu mi-a plăcut ce a făcut Ioh-Groh azi în Parlament. Chiar își merită numele de Ioh-Groh pe care i l-am pus.
    Cu asta, m-a pierdut definitiv. Dacă până acum îi mai găseam niște puncte bune, de azi nu mai vreau să știu de el. Mi-e silă de el.

  30. Referindu-se la încadrarea „abuz în serviciu”, mulți vorbesc despre corupție.
    Corupția e luarea de mită, nu abuzul în serviciu.
    Dar cine mai e atent la nuanțe?
    La fel, Dragnea e făcut hoț, deși a fost condamnat pentru că le-ar fi ordonat unor lideri locali să îndemne oamenii să voteze.

  31. Uite ca, pas cu pas, isi ,,joaca” din ce in ce mai bine rolul. Calareste pe toata lumea pentru ca lumea se lasa calarita iar la o mare parte le si place.
    Chiar daca tot muritorul de rand a observat ridicolul plimbarii fizicianului cu somnolentul guta usb-istul (cam la fel de ridicola ca si aceea a ,,promovarii” sperantei peneliste busoi ) dreptacii s-au aliniat in spatele MEDITATORULUI aplaudand cu frenezie indemnurile la totalitarism.
    Bine ca macar ,,pesedistul” Dragnea a avut o atitudine ,,demna” si a ramas in sala nesolidarizantu-se cu pigmeii pesedei care s-au unit ( fara acordul ,,sefului” ) si au protestat in felul lor parasind sala.
    Si pentru a avea puzzle-ul complet, intra in peisaj si fostul ,,membru” al vestitei comisii parlamentare de control sri / actualul ,,prim_ministru” Grindeanu care ,,lasa sa se inteleaga” ca ar fi fost bucuros sa participe la cuvantarea camaradului dar i s-a interzis (cica ,,n-a primit invitatie” sau ordin, n-am inteles prea bine). Fiind soldat credincios s-a conformat.
    Astfel, sistemul a mai facut un pas. Mic pe luna dar mare pe meleagurile noastre. Asa cum deja este vizibil si de pe luna, sistemul va conduce cu guvernul pesedeilor ,,remaniat” cand vor dori si cu cine vor dori. In timp ce dragnea & tariceanu vor fi folositi pe post de circari. Spre amuzamentul dreptacilor si al stangistilor, care, fie vorba intre noi, pana la urma, dupa cateva meditatii vor fi ,,infratiti”.

  32. Tristă și crudă soarta a avut și are această amărâta târisoara… Din păcate adevărul nu poate fi înțeles și acceptat de către cei care nu se fac vrednici de el,cu atât mai puțin de o masă umană ignoranta ,inconștienta și iresponsabilă care s-a lăsat manipulata până la transa hipnotica (zombificata la propriu!). Numai un miracol mai poate salva patria asta blestemată și uitată de Dumnezeu. Asistăm la un experiment de sinucidere asistată a unei națiuni.Să vedem dacă experimentul va fi finalizat cu succes.A fost Serbia, apoi Ucraina,Grecia și acum România(o coincidență interesantă,toate națiuni ortodoxe)…se pregătește Polonia și cine o mai urma… Totuși as fi de părere că atunci când cineva încearcă să te ucidă și înțelegi că oricum nu ai multe șanse de supraviețuire,este de preferat să mori frumos,cu demnitate și cu onoare,ca sacrificiul tău să aibă sens,sau măcar să încerci să îi dai unul(vezi martiriul Brancovenilor de la 1714).România piere, România merită să piară pentru că a lăsat să se întâmple asta, pentru că înainte de “corupție”,ura și prostia ucid mai repede,în dureri mari și… ireversibil! Moarte ușoară dulce Românie! Să sperăm că sfintii noștri din pustie (câți mai sunt în viața și cei care sunt la Domnul),încă se mai roaga pentru noi,ca Dumnezeu să ne ierte că n-am știut ce facem,… că am avut o țară ca gradina Maicii Domnului și am prefăcut-o în valea plângerii și ce am primit ca dar, acum ni se dă ca pedeapsă. Domnul să aibă milă și grijă de noi toti,că noi nu am avut unii față de alții! De asta pierim… Adio…Nu plângeți încă… ne vedem în altă viață, intr-o alta dimensiune, în care patria noastră română este fericită și noi alături de ea. Teologia și fizica cuantica modernă ne spun că avem speranțe să ne întâlnim acolo cu cea pierduta aici. Fiți puternici,răul cel mare de-abia acum începe!

Lasă un răspuns