Proteste, in formă continuată?

Poporul din stradă a cerut „abrogarea” ordonantei privind abuzul in serviciu. Ordonantă inutilă si din cauză că se duc tot mai putini la serviciu iar acolo, oricum, nu mai vor să „abuzeze” de muncă, protestând  sub formă de grevă de zel.

Asa cum am mai scris, OUG-ul (era să scriu UGG-ul) a reprezentat un pretext. Pentru unii, să protesteze in numele democratiei. Altii au fost supărati că guvernul lucreaza ore suplimentare, noaptea. Unii si-au adus copiii să protesteze si ei. Nu fiti rautăciosi, nu a fost vorba de scuturi umane, ci de copii care au citit OUG-ul si au simtit nevoia s-o protesteze. Un copil, spre exemplu, spunea că el vrea sa salveze, unit, Romania. Altii, multinationali, si-au adus in piata papagalii, nemultumiti că afacerile lor vor fi impozitate in Romania. Studentii din Cluj, vin, cu trenul, să protesteze la Bucuresti, nemultumiti, probabil,  de faptul că guvernul actual a decis ca ei să nu plateasca, de la 1 februarie, transportul cu trenul si că a decis să dubleze indemnizatiile pentru studenti. Unii au dorit să realizeze un fel de carnaval, cu măsti si cu tobe. Altii, au invatat de la ultrasi să folosească vuvuzele si să protesteze topăind. Micii comercianti si-au facut reclamă, oferind cazarare gratuită si sendviciuri pe stradă.

Să ne intelegem. Nu critic, de principiu, protestele de stradă, din aceste zile. Consider că guvernul, pentru a fi elegant, a comis mai multe inabilităti. In primul rând, in alegerea precipitată a momentului in care au fost lansate initiativele din domeniul penal, dand sentimentul că nu este vorba de o strategie generală de politică penală, ci de solutii punctuale pentru anumite situatii concrete.

Din păcate, niciunul din guvernele ultimilor  ani nu a incercat să corecteze măsurile in acest domeniu care au creat un „camp tactic” pentru procurori, inclusiv prin noile coduri penale. Exemplu: participarea procurorilor DNA in faza de executare a pedepselor – atribut acordat de guvernul Ponta. O abordare de ansamblu in ceea ce priveste politica in domeniul juridic (penal) a guvernului este, in continuare necesară. Aceasta ar putea fi inclusă intr-o lege pentru care guvernul să-si asume raspunderea in parlament, in urma unei consultări publice (modificări cp si cpp, modificări la legea de executare a pedepselor, măsuri anti-recidivă, măsuri de insertie socială pentru condamnati, reglementări referitoare la răspunderea magistratilor – spre exemplu pentru ne-motivarea intr-un interval de 30 de zile a hotarârilor judecătoresti, etc). In paranteză, cred că ministrul justitiei (actualul tap ispăsitor al ultimilor decizii guvernamentale sau viitorul ministru) ar trebui să formeze un consiliu consultativ cu personalităti de autoritate in domeniu (magistrati la pensie, profesori, avocati).  Nu stiu dacă se va putea conta foarte mult pe specialistii  juristi din Parlament. Am văzut, spre exemplu, că parlamentarii USR isi scriu argumentele pe tăblite pe care le recită pe culoarele Camerei si ale Senatului, urmând pilda lui Socrate.

Sunt deci destul de sceptic. E clar că si actualul guvern a fost ” domesticit” de Sistem. Sugerez ca astă-seară protestatarii să scandeze si:

” Dacă vă luati de DNA

Dracu’-o să vă ia”.

Despre Iohannis, un singur comentariu. El vrea să apere „statul de drept”. Mai bine, in opinia mea, mai ales in actualele conditii regionale si internationale, ar apăra interesele nationale românesti.

Se fac manifestatii de sustinere si in alte tări. Protestatarii anunta, cu bucurie:”Moldova e cu noi”, „Bulgaria e cu noi”.  S-ar putea să se organizeze manifestatii de sustinere si in Ungaria sau Rusia. Astept, anunturi cu laser de tipul „Rusia e cu noi”.

WHAT NEXT?

Este clar că scopul operatiunii  de stradă nu a fost „abrogarea” OUG-ului. Se urmăreste, asa cum am arătat zilele trecute, „abrogarea” guvernului si, apoi, „abrogarea” alegerilor din 11 decembrie. Dacă protestele vor continua in această directie, unii reprezentanti ai PSD imi spuneau că, desi nu au fost de acord cu un contra-miting pentru a apăra ordonanta, ar fi de acord insă cu un miting de sprijin pentru guvernul PSD si impotriva presedintelui Iohannis.

 

125 de gânduri despre “Proteste, in formă continuată?

  1. Da,
    Eu am pus cateva posturi selectate de mine. Insa nu stu cum nu au apraut .
    „Protyestul” de fapt este antiprogram de guvernare , Are baze economice Restu e de prostut prostii

  2. Prefer sa fiu „rautacioasa”, dar realistă: copiii scosi in strada la protest au avut rolul de SCUT. In rest, vorba unui contemporan: trăind si văzând!!!!!!!

  3. Eu am vazut pe Realitatea ieri niste protestatari care cereau mai mult decit demsia guvernului, „dizolvarea PSD”. Si asta este o cale pentru indreptarea statului de drept, ceruta de multii nostri „prieteni” externi. Sa dizolvam partidele, si sa lasam Ambasadele sa guverneze. Sa facem un Consiliu de Administratie, unde ambasadorii SUA, Germaniei, Olandei, Austriei, etc se intilnesc zilnic cu Administratorul de la Cotroceni, ca sa bifeze cit s-a realizat din agenda intereselor acestor tari in Romania.

    • Regret că trebuie să recunosc că am devenit o ţară bananieră, dacă sunt adevărate zvonurile cu amestecul unor forţe externe, al multinaţionalelor din România, în acest protest spontan, neautorizat.
      Aseară, am văzut fluturând printre steagurile româneşti şi steagul Ungariei. Acest fapt nu a nemulţumit pe nimeni.

  4. „…dand sentimentul că nu este vorba de o strategie generală de politică penală, ci de solutii punctuale pentru anumite situatii concrete.”

    Senzational (si nu prea ) ! Dl Nastase admite, cu cuvinte catifelat diplomatice, ca este posibil ca prin adoptarea OUG sa se fi urmarit dezincriminarea ( solutia punctuala) inculpatului Dragnea Liviu de la Teleorman ( situatia concreta )
    Este un act de remarcabila onestitate din partea dlui Nastase, pe care l-as dori continuat, daca este posibil, cu raspunsul la urmatoarea intrebare : un guvern care da astfel de sentimente populatiei, ca se ocupa de rezolvarea problemelor juridice ale unor anumiti cetateni alesi pe sprinceana ( pardon, mustata ! ), intr-un stat pretins european, nu ar trebui deindata „abrogat” ? Eventual tot printr-o ordonanta de urgenta…

    • Daca Socrate coplesea lumea prin argumente,Demostene prin stil,purtare nobila si patriotism,ce te faci cu profesorul Iohannis,ca doar nu te poti urca la catedra doar pentru a scrie note in catalog.Totusi,ca sa ma bag si eu in seama,ca deh,e la moda in aceste zilele unde democratia da pe din afara 🙂 …. incerc sa caut adevarul intre multe adevaruri…asa cum spuea Petre Tutea „Mai multe adevaruri niciun adevar.Singurul adevar este Dumnezeu”.Dar hai sa trecem strada pe cealalta parte a Pietei Victoria, unde se afla „adevarul” … OARE?¿ Nici pe departe 🙂 Deci sa inteleg ca daca pe mine ma cheama Liviu Dragnea (o coincidenta)si sunt din Oradea,ar’ trebui sa emigrez in Ungaria?¿ Sau considerati ca este mai bine sa-mi iau numele de dsra a sotiei mele,care are origini germane si pe care din intaplare o chema Werner,doar ca sa pot trai linistit in Romania.Oare trebuie impuscat Liviu Dragnea pt.ca a castigat alegerile in fruntea PSD?Lasati guvernul ales legitim sa GUVERNEZE.Terminati cu manipularea asta ieftina de tip coorporatist.Eu propun altceva: „abrogarea” de urgenta a tuturor fundatiilor Sorosiste care intoxica spatiul Carpato-Danubiano-Pontic 🙂
      P.S.Am si eu o intrebare: Noi Romanii cu ce ne alegem din aceste 6 zile de mascarada,propaganda si manipulare?(…)

    • Domnule Delavrancea, unii jurişti spun că ar există o lege care prevede că neaplicarea, în termen de 45 de zile, a modificării unor articole din orice lege declarate de C.C. ca fiind neconstituţionale, acestea se anulează, fără să mai fie necesară elaborarea unei legi sau a unei OUG de modificare a celor articole. Dacă există această lege, înseamnă că această OUG nr.13 a fost inutilă. Ministrul Justiţiei ori nu ştia acest lucru, ori ştia şi a dat-o tocmai ca să nu se spună că a vrut să favorizeze pe unul sau pe altul cu sau fără mustaţă.
      Eu mă întreb, de ce nu lămuresc această problemă marii noştri specialişti în drept, profesorii universitari, care îi învaţă pe unii să devină procurori, judecători, avocaţi, notari sau simpli jurişti.

  5. Criza ordonantelor: Premierul a avut reactia asteptata. Nu si presedintele. Instigarea tacita a continuarii protestelor fara obiect tinteste o criza majora, propice loviturii de stat. Ocultul presedinte, suspect de a deveni asasinul politic al statului de drept

    Anuntul premierului Grindeanu de retragere a Ordonantelor privind modificarea Codurilor penale are ca prim efect vizibil faptul ca presedintelui Klaus Iohannis ii reuseste de minune politica guvernarii indirecte a Romaniei. Practic, sambata seara Iohannis a obtinut ce a vrut, guvernarea sa indirecta, din timpul Guvernului tehnocrat Ciolos, continuand, surprinzator sau nu, si in timpul guvernului politic Grindeanu. Dar presedintele Klaus Iohannis ne face sa intelegem, chiar daca nu la lumina zilei, ci prin lovituri subversive, de conformare, puse in ambalaje pe care scrie “stat de drept” si “lupta anticoruptie”, ca nu se multumeste cu atat. Urmatorul pas, logic si asteptat, ar fi sa treaca de la guvernarea indirecta la guvernarea directa, prin instalarea “guvernului meu”, al carui premier sa fie de facto, dupa formula presedintelui-premier, binecunoscuta din vremea predecesorului sau, Traian Basescu. Normal, de buna credinta sau de bun simt, cum vrem sa-i zicem, ar fi fost ca dupa ce premierul a vorbit, aratand ca va retrage Ordonanta si de ce o va retrage, sa vorbeasca si presedintele, prin care sa explice ca scopul protestelor a fost atins si sa indemne la calmarea si detensionarea situatiei. N-a fost sa fie. A spus ceva purtatorul de cuvant prezidential, pe care nu l-a luat nimeni in seama, oamenii urmarind doar bastonul maresalului, ca muzicantii dintr-o fanfara. Tacerea lui Iohannis nu poate fi decodata decat intr-un singur fel, ca o instigare tacita la continuarea protestelor. Semnalul a fost rapid receptionat de “demonstrantii mei”, care au amenintat cu un million de protestatari pentru duminica, prin turism protestatar la Bucuresti. Nu oamenii sunt vinovati ca protesteaza, au acest drept, ci cei care ii dezinformeaza si ii instiga. Din pacate, spre consternarea noastra, Klaus Iohannis si-a abandonat postul de mediator, de la Cotroceni, in favoarea postului de instigator, din strada, cand s-a asezat in fruntea protestatarilor, creindu-le, atunci, prin prezenta fizica, si intretinandu-le, acum, prin tacere, iluzia ca Ordonanta impotriva careia protesteaza este pentru protejarea hotilor si coruptilor sau ca nu ar fi constitutionala. Nimic mai fals. Desecretizarea stenogramei adoptarii OUG 13/2017, cat si, pentru o clarificare comparativa, a OUG-urilor din 2016, prin care Guvernul Ciolos a operat peste 150 de modificari ale legislatiei penale, va fi unul dintre momentele adevarului. Ceea ce i-a scapat din vedere lui Klaus Iohannis este ca minciuna, dezinformarea, manipularea au chipul unui balaur cu cap si coada, care le poate da o neasteptata lovitura de coada celor care le manuiesc. Nu numai revolutia, ci si stradaliada isi poate mananca proprii copii. Continuarea protestelor, in pofida stingerii cauzelor care le-au generat, devoaleaza in mod clar un scop politic. Daca presedintele Iohannis vrea continuarea la scara a protestelor pentru a provoca o criza majora, care este mediul clasic al loviturilor de stat, atunci nu exista nicio indoiala ca enigmaticul personaj aflat la sefia statului urmareste rasturnarea Guvernului, care este pe deplin legitim – electoral, legal si constitutional. Am tot auzit de asasinii economici, dar asasinii politici si juridici nu sunt mai putin primejdiosi. Toti cei care observa cum ocultul presedinte Klaus Iohannis provoaca si foloseste protestele stradale ca un fundal de presiune si coercitie premergator mesajului pe care il va transmite Parlamentului, pe 7 februarie, si pronuntarii CCR, pana pe 10 februarie, au toate motivele sa-l considere suspect de a deveni asasinul politic al statului de drept.

  6. Domnii Iohannis si Dragnea trebuie sa apara urgent in fata natiunii si sa-si stranga mana cu angajamentul ferm in fata natiunii ca vor conlucra constructiv pentru detensionarea spiritelor incinse la maxim.

    • Dictatorul dRAGNEA ar trebui sa iasa din cadru si sa lase guvernul sa isi faca treaba, prezenta lui doar agita spiritele. Cat despre cei cu dosare penale sau fosti puscariasi, precum si Mr. Nastase, ar trebui sa se abtina de la a face comentarii, pro sau contra, in ce priveste modificari aduse legislatiei penale. Restul e can-can. Guvernul a gresit trebuie sa isi asume raspunderea chiar daca aceasta inseamna demisii. In ultima vreme toti politicienii isi asuma raspunderea dar nu am vazut unul sa faca ceva in acest sens, vorbe in vant. Fapte domnilor!

  7. De la inceput trebuia PSD sa se Gandeasca la un CONTRAPROTEST!
    Cea mai buna arma de aparare ramane ATACUL!
    Av DORA METES

  8. In momentul acesta consilierii ii explica,prin prisma statului de drept,cum sa fie dat un decret cu articol unic ca ,de la sublim la ridicol inseamna alceva.Nimic mai putin!

  9. Aveți perfectă dreptate. Însă nu se poate face bine cu forța unei mase umane manipulate până la hipnoza… Adevărul îl pot cunoaște și accepta doar cei care sunt pregătiți pentru el. România este pe cale să piară, dacă o minune nu o va salva și merită să piară pentru că și-a dorit și a lăsat să se întâmple asta. Moarte usoara dulce Românie… să mori frumos și să fii un un bun exemplu de sinucidere asistată pentru întreaga lume. Dumnezeu să ne ajute pe toți să avem puterea să ieșim cu bine din aceasta grea încercare!

  10. Daca PSD va organiza un miting impotriva „presedintelui roman” KLAUS WERNER, voi iesi si eu. Enogh is enough, intelectualilor !

  11. In calitate de simpatizant „ciuma rosie” si in totala contradictie cu studentii nemultumiti ca le-a crescut nivelul de trai (era mi bine sa le mai taie, ca Basescu, 25%) doresc sa protestez, legal, la orice miting de sustinere a PSD ! Nu mor caii cand vor cainii !

  12. OUG prin care se abroga mult urita ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial. Ar fi trebuit imediat ca de la Presedentie sa se auda un indemn la calm si respectarea ordinii constitutionale.

    Deocamdata Presedentia tace foarte tare, ceea ce da curs la tot felul de interpretari foarte serioase pentru viitorul natiunii.

    • Omile este publicat dar trebuie aprobat si de parlament. Si in parlament au majoritates. Asa ca este ca si cum nu s ar fi anulat. Este o capcana ca sa linisteasca strada.

  13. La sfârșitul fiecărei lupte trebuie construit un cal troian. Altfel se termină războiul. Cred că patronii de cluburi sunt disperați. De o săptămână, clienții lor își consumă timpul pe străzi. Dacă lalelele sunt gratis în Piața Victoriei, de ce …?

  14. Excelent articol, ca deobicei, o placere salecturezi ideile unui om cu o experienta mare si „experiente” …deosebite…

  15. Ah, votantii PSD sunt niste culti care au citit programul PSD. Niste telectuali.
    Mergeti in piata sa vedeti ce fel de oameni participa. Din pacate pt dvs coboriti la nivelul altor comentatori PSD („putorilor”, „oilor”, ” ragaliilor” ), dar cu mijloace ironic-rafinate. Inca o ocazie sa ramaneti un om fin s-a ratat. La esenta sunteti un Codrin Stefanescu cu ceva mai multa carte.

    • Bâiguiala asta fals-intelectuală, fals-moralizatoare merge pe altfel de bloguri. Reorientați-vă. Acesta-i păcatul vostru – al nemulțumiților de profesie – amatorismul și faptul că nu vă cunoașteți lungul nasului și locul în lume.

    • Eu am văzut că cei care protestau în faţa Palatului Cotroceni ştiau pentru ce protestează: să apere democraţia, adică rezultatul votului, pe când o parte din cei care protestau în Piaţa Victoriei vorbeau despre locuri de muncă, sărăcie, tocmai ceea ce în programul PSD se găsesc măsuri pentru a rezolva, treptat, aceste aspecte din societatea românească. Mai mult, un mitingist spunea că cei care protestează la Cotroceni sunt mediocrii. De unde ştia dânsul? Le-a făcut vreun test? Le-a măsurat IQ-ul?.

  16. Dar ieșiți, stimați protestatari, cu copiii în stradă! Învățați-i pe sugari că „mai multă închisoare” e bună! Învățați-i pe preșcolari cum să se lupte cu abuzul în serviciu, cu un prejudiciu în pragul celor 48 000 de euro! Învățați-i pe cei din clasele primare să fie neîndurători –și eliminați-le din vocabular cuvântul „clemență”! Învățați-i pe cei din școala primară ce este ura și cum poate fi ea contabilizată și îndreptată împotriva cui trebuie! Învățați-i pe elevii de gimnaziu că democrația se tranșează în stradă, agitând manechine în zeghe, și nu la urne, prin alegeri libere! Învățați-i pe fiii voștri liceeni să dorească mai multe cătușe, mai puțină libertate a presei, bugete sporite pentru instituțiile de forță, justiție strâmbă, mai multă poliție politică, mai multe interceptări ! Predați-le aceste lecții și croiți-le acest tip de viitor !

    Am auzit la radio, la ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, deci nu pot să nu acord atenție acestei informații, că sunt binevoitori printre copiii care se joacă în Piața Victoriei și care le explică acestora, sfătos, că Guvernul „…a dat o lege proastă, copilași, și de aceea GUVERNUL TREBUIE SĂ PLECE…” Este abecedarul micii lovituri de stat. Prima lecție a puciului – bastonașele. Iar copilul trebuie să învețe de mic, cam de când învață să se șteargă la fund, acest tip nou de democrație.

    E februarie… au început inundațiile… se cer alegeri anticipate… vă amintiți de 2005? Dar anii triști care au urmat, vi-i mai amintiți? Nepăsătoare, istoria își urmează drumul în cerc. Noi suntem doar însoțitorii vremelnici ai istoriei… iar din nenorociri, populația României nu vrea să învețe absolut nimic.

  17. Domnule Nastase, aveti dreptate, aici este potrivit comentariul de pe firul anterior (aflat inca in moderare):
    PSD, INCOTRO ?
    Mda…..iata, prieteni, ce fel de lideri are Coalitia, imbatata cu iluzia ca votul este decisiv in Romania.
    Liderul PSD si-a imaginat ca Romania a devenit, incepand cu 12 decembrie 2016, o tara democratica.
    Liviu Dragnea a jucat foarte bine sah politic in perioada de campanie. Dar ceea ce a jucat el dupa alegeri, stiti cum se cheama, stimati colegi ? Folositi-va imaginatia si ganditi-va la cuvantul care incepe cu ,,bamb” si se termina cu ,,ilici”. (Z)
    Acest domn ne-a coplesit cu vorbe frumoase despre democratie, legitimitate si determinare a partidului de a aplica programul de guvernare.
    Evident ca in program nu s-a suflat o vorba despre ,,detalii tehnice” legate de legislatia penala.
    A urmat o prezenta a presedintelui la Palatul Victoria bazata (sunt convins acum) pe informatii corecte furnizate de oamenii sistemului din interiorul executivului, precum ca se pregateste promovarea rapida a ordonantelor privind gratierea si codurile penale. S-a dezmintit cu stangacie, a urmat un miting, ministrul justitiei a incropit un simulacru de dezbatere publica, s-a asteptat avizul CSAT, dupa care, TRONC: Seara, la finele unui interminabil monolog inspid (care nu interesa pe nimeni) al Ministrului de Finante, a venit anuntul fatidic al ministrului de justitie, care s-a dovedit un execrabil comunicator. Din acea seara, nimeni nu-si va aminti numele adevarat al domnului Iordache: Toti si-l vor reprezenta sub titulatura de domnul ,,ALTA-INTREBARE”. Absolut penibil.
    Ce s-a intamplat ? Evident, asa cum orice copil de gradinita isi putea inchipui, pretorienii oenegisti ai lui Iohannis, aflati la panda dupa colturi, au zbughit-o imediat in strada.
    Liderii partidelor de guvernamnt iau in deradere aceste reactii si catadicsesc sa-i trimita la conferinta de presa pe Liviu Dragnea si pe marioneta domniei sale. Bineinteles ca ,,maria sa” Liviu Dragnea se exprima primul. Cu acelasi ton autosuficient si arogant, aceeasi calmitate enervanta care, se doveseste acum, acopereau (ma rog, incercau sa acopere) labilitate si interes netransparent. Dragnea ne-a tinut din nou o prelegere frumoasa in teorie despre democratie si legitimitatea votului. Legitimitate, sa ce ? si, pentru cine ? Guvernul este si trebuie sa fie al Romaniei, nu al unui singur partid politic, chiar daca transpune un program legitimat de/prin vot. Un guvern nu poate face orice si oricum, de ca si cum nu ar exista opozitie, sau cetateni nemultumiti in mod real.
    La final, vorba aceea, ce-si face omul singur se numeste…stiti, desigur:
    Lucru manual.
    Ce face Liviu Dragnea ? La o intrebare perfect tintita a unui jurnalist despre legatura intre ordonanta si dosarul sau, liderul PSD da in balbaiala si spune: ,,Acuzatia de fals intelectual, ramane”.
    Hopaa……Deci, se intelege limpede ca primul cap de acuzare (cel referitor la abuzul in serviciu) dispare. Dupa indelungi strufocari, ii vine randul si premierului care, cu jumatate de gura, repeta papagaliceste cuvintele liderului PSD: ORDONANTA RAMANE.
    Ce ne spun distinsele noastre colege ANA si AMALIA ? Intr-un context al manipularii, intoxicarii si urii, PERCEPTIA CONTEAZA.
    Domnul Dragnea a venit, a vorbit si a plecat, cu tinicheaua numita ,,vrabia pre limba ei piere” atarnata de coada. Cine il mai crede acum ca ordonanta buclucasa NU este una dedicata ?
    Totul a culminat ieri cu sfatul liderilor de partide- cu prezenta decorativa a premierului, referitor la ce va decide premierul. Nici nu a aparut primul ministru la televizor, ca in presa au si aparut deciziile celor doi lideri: ,,Abrogam, pentru a detensiona.” Vreti sa va spun ce am simtit ? O greata imensa.
    In fine, apare marioneta si repeta acelasi lucru, stabilit a priori in partide. Dupa ce foarte recent, sustinea ca isi mentine decizia. Acest om , de fapt, nu a avut niciun cuvant de spus in aceasta perioada, pe aceasta tema. S-au luat toate deciziile, care s-au dovedit contradictorii in final, peste capul sau.
    Ce simte un votant lucid al PSD (adica eu) in acest moment ? Ca am sustinut un colos cu picioare de lut, tare in clantza la televizor dar pe fond, un las notoriu. Chiar si Tariceanu s-a dovedit un las. Au tot batut-o in cap cu ,,fata morgana” a mitingului sustinatorilor PSD, un miting pe care IL FACI, nu IL CLAMEZI STERIL, ca pe o speritoare de copii. Mai bine taci.
    Amandoi l-au lasat singur pe premier sa se spele pe cap cu ordonanta, printr-un scurt expozeu sustinut neconvingator cu o voce timorata. Nici macar nu s-au gandit daca exista procedura legala de a abroga o ordonanta.
    CE AR FI TREBUIT SA FACA/SA SPUNA, DUPA PAREREA MEA , PREMIERUL ROMANIEI ?
    Foarte simplu: ,,Avem in acest moment mai multe sesizari la CCR, asteptam decizia Curtii, dupa care, vom lua cele mai bune decizii, in acord cu legile statului si cu necesitatea unei mai extinse dezbateri publice, solicitata din toate directiile. SCURT SI LA OBIECT. Ce putea fi mai rau decat acum ?
    Ordonanta raspunde obligatiei de a pune de acord cerintele CCR si legislatia europeana in materie cu legile penale romanesti”.
    Ce putea fi mai rau decat acum, daca se comunica astfel ?
    Premierul nu a spus asa, demonstrand ca forta majoritatii guvernamentale se intemeiaza pe nisip si ca de fapt PSD se teme. Cum spunea un coleg, mirosul sangelui incurajeaza fiara.
    Inchei printr-o intrebare retorica urmata de un raspuns (gandindu-ma la Liviu Dragnea):
    Ce ne invata domnul Murphy ?
    Ca ,,ce incepe prost, se termina intotdauna si mai prost.”

    • Ceea ce se vede la TV e una, ceea ce se intampla in culise e alta. PSD a fost intotdeauna un partid care a vorbit cu o singura voce, dar cred ca in spate sunt mai multe voci. Ceea ce pare vointa contradictorie a lui Dragnea e dupa parerea mea expresia unor opinii contradictorii a unor grupuri din PSD. Exista, cred eu, un grup care vrea confruntare, si care l-a impus pe Iordache. Tot el impinge acum spre contra-manifestatii. Exista si alte grupuri a caror prioritate e buna guvernare si masurile social-democrate din programul de guvernamant. Exista si un grup pe care il simt anti-EU. Dragnea, ca orice presedinte al PSD trebuie sa le uneasca pe toate, desi nu poate sa dea tuturor satisfactie. Daca Iohannis nu detensioneaza in Parlament parca vad ca Dragnea se radicalizeaza si trece in aripa confruntationala. Eu o numesc aripa fostilor prm-isti ajunsi in PSD. Pentru ca mai e o aripa fost prm-ista, cea cu justitia cu mitraliera pe stadion care vad ca a migrat in USR.

  18. Dl. Valentin Stan este un jmeker, stie ca nu il ameninta nici un pericol. Pentru a te putea arunca de pe Everest trebuie mai intai sa-l escaladezi, ceea ce e un lucru f. f. complicat.

  19. Nişte inşi s-au simţit călcaţi pe coadă ( apropos de DNA, dracul să vă ia!) de unele decizii ale actualului Guvern şi stăpânind la perfecţie mijloace de manipulare, unele mai sofisticate, altele de-a dreptul criminale marxist-leniniste, de genul „maidanelor” şi a „primăverilor” de tot felul ( cea mai cunoscută nouă, „revoluţia din op’zeci şi nouă” ) au trecut la atac, în legitimă apărare, cum s-ar zice :
    Îşi apără nu numai oamenii infiltraţi de sus până jos şi invers, dar şi pe orizontală, în toate structurile statului român, nu numai toate bunurile , tot cumpărate, de pe aici, inclusiv terenuri arabile, ceea ce n-au mai reuşit nicăieri, nu numai şmecheria de a nu-şi impozita profiturile uriaşe în România, dar şi redevenţele încremenite la nişte cifre, mai bine zis la o cifră, de tot râsul, cele mai mici din lume ! :mrgreen: Nu pot accepta intenţia de înfiinţare a unui Fond Naţional de Dezvoltare, un fond de acumulare şi investiţii, care să faciliteze investiţii româneşti ( ăştia numai când aud astfel de cuvinte: „naţional” , sau ” românesc” fac crize de isterie :mrgreen: ), nu pot accepta să piardă comisioanele primite pentru cumpărări de armament din ţara lui Merkel ( aproape 2 miliarde de euro ) fără licitaţie, sau de pe piaţa medicamentelor sub aceleaşi manopere ilicite !
    Cei din PIaţă, ca la piaţă, ar trebui să ştie şi alte preţuri de mercurial la care este oferită, pe bucăţi, România !
    Mai nou, văd că halul în care suntem, ne-a făcut interesanţi pentru cine nici nu visam până acum, dar cu unul ca Johannis, dar mai ales cu metodele lui de a conduce Ţara asta, iată că se poate :
    Agenţiile de ştiri anunţă destul de laconic ce-i drept : ” Şef de trib indian în vizită în România!”
    Dacă până acum, în afară de şefi de state de guvern sau de partide, mari concerne, mai veneau nişte şeici, sau emiri, sau rabini, acum atragem atenţia şi şefilor de trib !
    Cred că totul se datorează abilităţilor speculative ale preşedintelui în a scoate bani şi din piatră seacă, aşa cum ne-a explicat el, cum cumpăra o casă pe nimic, o închiria, cu banii pe chirii mai cumpăra una şi tot aşa , acum de ce n-ar închiria şi România, mai întâi pe bucăţi,, ca în final s-o vândă cu totul !
    Sper ca şeful să nu fie de la un de trib de canibali venit să facă rost de ceva de-ale gurii pentru supuşii săi ?! 😆

    P.S.” Dacă vă luati de DNA
    Dracu’-o să vă ia”.
    Cred c-ar merge şi aşa :
    „De vă luaţi de DNA, Kovesi vă ia !”. Tot un drac, până la urmă…. nu ? 😉

  20. Protestatarii din Piața Victoriei (și din alte piețe) nu cred în România. Pentru că nu o cunosc. Nici nu vor. Adevărul lor e mai presus decât al celorlalți. Nu-și cunosc străbunicii și își jignesc părinții. „Pensionar” e insulta supremă. Ce dacă, statistic, s-a demonstrat că și tinerii au votat PSD! Tinerii ăia nu sunt buni. Ăia din piață sunt superbi.Pentru că
    intuiesc din zbor încotro o ia bagheta dresorului. Și se mândresc cu perfecțiunea execuției. Cum să creadă ei în România când ani în șir România a fost prezentată ca o rudă săraca de care ți-e rușine ?! Ce mai, o proastă România asta, cu istoria ei comunistă. Cantemir, Brancoveanu, Take Ionescu ?
    Ce-i cu ăștia ? La ce folosesc?
    Vrem să fim europeni indiferent de costuri. Merită?

    • La ultimele alegeri locale in Bucuresti au votat 566 390 persoane conform datelor BEC. Dintre care 228986 PSD si 36380 ALDE. Restul alte partide. E credibil ca toti ceilalti votanti au participat duminica la miting ? Nu prea. Atunci care e explicatia, s-au trezit indecisii ? Poate. O alta explicatie demna de luat in consideratie e ca o parte din participantii la miting au votat PSD. Si ar vota in continuare pentru partea social-democrata a programului de guvernamant. Scrie undeva ca masurile social-democrate trebuie sa vina la pachet cu cele de reparare a justitiei, mai ales in forma si modalitatea aleasa de ministrul Iordache ? Nu cred ca e neaparat o infrangere a PSD-ului cat a aripii din PSD al carui varf de lance e ministrul Iordache. Si nici o victorie a radicalilor din opozitie nu e, sa fim clari, strada nu a cerut nici un alt guvern, nici alegeri anticipate oricat de mult ar vrea unii sa deturneze sensul manifestatiilor. Cateva voci da, o minoritate din acel jumatate de milion, mai galagioasa poate, dar o minoritate.

      • Ma alatur si eu ideei ca tinerii din pta victoriei si cei din strainatate nu cunosc Romania, nu isi iubesc tara, stramosii si chiar pensionarii – asta daca sunt bineintentionati si nu „adusi” acolo – Isi impun „adevarul” lor cu forta impotriva unei majoritati care astepta sa-i fie respectat votul asa cum s-a petrecut si in trecut.
        Ar fi bine sa lasa guvernantii sa-si vada de treaba lor si sa analizam totul obiectiv pentru urmatoarele alegeri. Este greu de crezut ca in anul 2017 mai discutam macar despre comunism. Nu se mai poate pune problema asa, sa fim seriosi, asta este doar o incitare falsa. Si vreau sa ma refer acum la antiteza prezentata la tv intre cotroceni si victoriei: este inacceptabil sa fim divizati asa de catre o clasa politica care nu stie sa lupte pentru noi; pe de o parte avem pnl si usr fara oameni bine pregatiti si lipsiti de un minim profesionalism – care incita la violenta si ura prin limbajul basescian primit mostenire. Am vazut cu totii discursul liniar al d-nei turcan sau incapacitatea de a lega o propozitie coerenta a d-lui nicusor dan. Si atunci, vine intrebarea ” daca asemenea oameni sunt liderii unor partide, cum pot ei sa reprezinte o formatiune care vrea la guvernare???” Ii rog pe toti care se agita la posturile tv sa raspunda SINCER: CARE DINTRE LIDERII CELOR 3 PARTIDE ARE HABAR DESPRE CE VORBESTE LA TV??? Daca au decenta sa raspunda la aceasta intrebare, atunci avem raspunsul la toata criza asta.
        Pe de o parte avem partidul de la guvernare care chiar nu stie sa-si apere votul primit si increderea oamenilor. Ma astepam ca de la inceputul acestei crize sa iasa la suprafata si sa combata acuzatiile opozitiei, nu sa stea asa cuminti, ca niste maicute…. I vreme de razboi facem sabii nu mileuri…. mai mult ne-am agitat noi pentru ei.

        Si ca sa inchei, am sa le transmit tutror politicienilor: NU NE MAI CHEMATI IN STRADA, NU SUNTEM SCUTUL VOSTRU. SUNTETI ACOLO, FACETI-VA TREABA CU PROFESIONALISM!
        Aaaaa, sa nu-l uit pe d-nul presedinte: Ideea referendumului este pe principiul „VREI CALULE OVAZ?!” Va rog sa ne raspundeti sincer – care este scopul real al acestui referendum pentru care este nevoie de 50 mil euro pe care tara noastra nu-i are si se da BUGETUL peste cap. NU AVEM BANI PENTRU LUCRURI DE TIPUL ” este adevarat ca anul are 4 anotimpuri?” Ce credeti ca o sa raspunda toata lumea la referemdum?! normal ca vrem sa continuam lupta anticoruptie, dar de ce trebuie sa dam 50 mil euro pentru a afla o certitudine, ceva ce nu trebuie demonstrat?! Cate nu se pot face cu banii astia…. Daca d-nul presedinte vrea asa ceva, poate face dansul rost de bani pentru ca eu nu vreau sa cheltuim banii asa in vant, nu asta am votat.

  21. Raportul MCV pe 2016 atrage atenția că ordonanțele privind grațierea și Codurile penale (nu este vorba, aici, de ordonanțele guvernului Cioloș cu privire la coduri) „ar putea afecta rezultatele luptei împotriva corupției“. Cum adică ar putea? Ar putea dacă X, ori dacă Y, ori dacă și X și Y. Nimic despre acești parametri.

    În ziua de 24 ianuarie 2017, președintele CEDO l-a convins pe președintele României că totuși grațierea face parte din soluția unei anume probleme concrete (starea de lagăre a închisorilor din România). Ce avem aici?

    Toată tensiunea politică din România (enormă) vine din incoerența gravă a leadershipului UE. Birocrații din Comisia MCV nu urmăresc decât țintarul anticorupției. Specialiștii de la CEDO nu urmăresc decât starea gravă din închisorile românești. Cele două linii de acțiune din cadrul UE cu referințe la starea sistemului nostru judiciar se bat cap în cap și nimeni în UE nu-și bate capul să dea coerență acestor chestiuni.

    Cum noi, aici, nu prea gândim cu capul nostru, ci cu acela al stăpânilor, ne-am trezit în fața unor stăpâni certați și ne-am împărțit în tabere ca să ne scoatem ochii. Unii susțin cerințele MCV. Alții au ales să susțină cerințele CEDO. Păi, ce? Nu avem doi ochi? Tu îmi scoți stângul. Eu îți scot dreptul.

    Iohannis a pierdut un excelent prilej să fie moderator înțelept și a jucat când într-o tabără, când în cealaltă, uluit fiind de „șansa“ de a-și pierde al doilea mandat și incapabil să vadă de unde vine dezbinarea. Nu e nici acum prea târziu să găsească și să propună o cale de mijloc între temerile Comisiei MCV și cerințele CEDO. Dar era mult mai bine dacă înțelegea de la bun început necesitatea acestei căi, fie și numai de dragul stabilității noastre politice. S-ar prea putea însă să-i convină instabilitatea, dacă a calculat corect că numai în felul acesta mai poate prinde cel de-al doilea mandat.

    Nefericiți cei care nu sunt partizani. În media de la noi funcționează două tabere de propagandiști. Fiecare tabără o acuză pe cealaltă că e mai puternică, mai manipulativă, mai urât-partizană. Nicio tabără nu suportă calea de mijloc a non-partizanantului și nu caută adevăr acolo. Și unii, și alții demonstrează fără să vrea să înțeleagă că trăim în post-adevăr.

    Tabăra prograțiere ține cu Ministerul Justiției, care are de rezolvat problema închisorilor-lagăr din țară, dar se uită la Raportul MCV, care prezintă temeri cu privire la grațiere.

    Tabăra antigrațiere se uită numai în părțile influențate de Comisia MCV, dar n-are chef să afle de ce ne va sancționa CEDO cu 80 de milioane de euro pe an și cum am putea preveni sancțiunile.

    Tabăra prograțiere minte că nu vor fi și unii politicieni care vor ieși din pușcării. Tabăra antigrațiere minte că numai pentru acești politicieni a fost gândită ordonanța. Tabăra antigrațiere și-a pregătit atacul cu mult înainte de existența acestei ordonanțe, când propaganda ei a început să vorbească despre o alianță politică anti-DNA. Tabăra prograțiere n-a avut destulă minte să pună în dezbatere urgența prevenirii acelei sancțiuni a CEDO, eventual și exemplul altor țări bogate în corupție când s-au aflat sub iminența unei sancțiuni similare.

    Moderatorul constituțional al unor asemenea dezbinări naționale pare că s-a informat și el, mai ales
    din surse UE aflate în răspăr cu sursele CEDO. S-a dezbrăcat de haina de arbitru mai repede decât ar fi fost cazul. Abia apoi s-a dus să se informeze la CEDO și a aflat că era mai bine dacă rămânea un arbitru calm și cumpătat.

    Nefericiți și cei care se fac partizani când nu e cazul. Iohannis are deja un modus operandi care îi trădează scopul: al doilea mandat. Mijloacele folosite sunt diversioniste. N-are ocazia să critice fapte ale PSD și, atunci, inventează intenții, chipurile, periculoase pentru țară. Cu pericolul intențiilor, ordonanța de grațiere a greșit-o, dar și-a atins scopul: a mobilizat în favoarea sa o parte din cei 82% care n-au votat PSD la alegerile parlamentare.
    Ioan Buduca
    Publicat Sâmbătă, 04 februarie 2017

    http://www.cotidianul.ro/ue-si-a-pierdut-coerenta-noi-ne-pierdem-stabilitatea-295608/

  22. Basescu a fost cum a fost , cum l-au numit romani dar Iohanis la intrecut in toate cele ,sa ne asteptam la ;stat de drept; interese nationale romanesti, nu cred nu are tangenta cu asa ceva ,,,,,poate interesele Forumului German , a strazi, ale PDL, a Procurorului General, Codruta,a Ungariei ca e cu noi si se poate continua cu interesele propii.

  23. Cît despre asta cu studenţii care în semn de mulţumire pentru că PSD le-a permis să călătorească gratuit au venit pe tren de la Cluj la Bucureşti ca să-i înjure pe binefăcători, ar mai fi o explicaţie : Tot Guvernul PSD – ALDE le-a dublat bursele studenţilor bursieri, deci cei cu adevărat merituoşi, care învaţă, nu se ţin de mitingeală !
    Ei, aceasta i-a înfuriat pe ceilalţi, care au fost cu uşurinţă aburcaţi în trenuri de bocii şi ţurcanii clujeni şi i-au trimis la proteste în Bucureşti, unde-i aşteaptă alte surprize plăcute : masă , casă şi ceva de tras pe nas (aer curat, nu vă gândiţi la altceva 😉 ), mai ales cuplaţi cîte doi ( acum ne mai fiind la modă doar fată şi băiat 😉 ) dar şi mai mulţi , c-aşa-i modern , zice un miţos ca Cernea,.
    Trai neneacă, nu numai pe banii babacilor, acum şi pe pe banii organizatorilor „anonimi”!
    Aseară am văzut doi veniţi tocmai din Anglia, să-şi petreacă luna de miere în Bucureşti, în schimbul a câtorva ore de zbierat „Jos !”” , că sus, nu primesc (de) toate ! 😉

  24. Klaus Iohannis este in tradator de tara !
    El si cozile lui de topor ( Kovesi , Lazar , etc. ) trebuie suspendati cat mai repede pana nu se rupe tara asta .

  25. Prezentand manifestarea de la Cotroceni, presa publica fotografii cu oameni dincolo de prima tinerete, unii batrani care-si striga si ei parerile, asa cum si cei din Piata Victoriei si le striga pe ale lor.
    Acesta este pretext pentru a fi batjocoriti de „revolutionarii frumosi si tineri” care, in plus, ii si apostrofeaza ca nu stiu ce fac si ce spun: „IARTA-I DOAMNE PE ACESTI BATRANI CA NU STIU CE FAC !”.
    Dar fara batranii astia care au luptat in ’89 impotriva comunismului „tinerii strazii” n-ar fi ajuns sa aiba astazi pretentia de a le fi profesori batranilor si sa-i invete cum sa gandeasca si cum sa se comporte.
    Imi permit sa postez un mai vechi text al meu.
    ========
    Republica tinerilor.
    Tinerii tribului s-au rasculat impotriva batranilor si i-au exterminate. Unul singur si-a ascuns tatal intr-o pestera.
    Vecinii au profitat si le-au cerut tinerilor revolutionari sa le inapoieze sfoara de nisip pe care batranii o imprumutasera candva. Discutii fara rezultat intre revolutionari. Tanarul in disperare de cauza i-a cerut sfatul tatalui. “Sa va dea o mostra de sfoara de nisip ca sa stiti care-I cea pe care trebuie s-o returnati”, a fost sfatul batranului.
    Vai de cei care nu-si respecta batranii.
    ==========
    Zilele astea ma pregatesc sa ma intorc acasa, in Romania. Dar constatat ca drumul este cu probleme: manifestari la aeroporturile din America, manifestari in Romania.
    Strada vrea sa conduca treburile statelor in locul celor pe care tot strada i-a ales.
    Strada-i furioasa si scapata de sub control si in America si in Romania. Rezultatele alegerilor nu mai conteaza. Oare unde sa ma mai exilez?
    Mai are sens sa ma intorc intr-o Romanie in care batranul Mircea Popescu nu-si mai are locul?

    • Eu împlinesc în curând patruzeci și patru de ani și cred că-mi puteți fi tată. Eu NU AM prieteni de vârsta mea, prieteni adevărați, mă refer, ci numai oameni trecuți de șaizeci. Poate că am sărit, în mod nefericit, din motive obiective, peste copilărie și am avut mereu responsabilități. Știu despre prietenii mei buni că sunt greu de convins, dar întotdeauna metodele lor, oricât de învechite ar fi, acestea fac mai puțin rău decât faptele acestor hoarde de tineri fără experiență, fără responsabilități deosebite, fără minte – iată cum își aduc copiii pe stradă unde se aruncă cu bolovani, petarde și fumigene…

      Când aud de la generația dumneavoastră că sunt dezamăgiți, că se simt dați la o parte pe nedrept, când văd că termenul de pensionar, de vârstnic, de adult, a devenit o insultă, aceste lucruri mă scot pe mine din starea de deznădejde în care mă aflu și mă responsabilizează… din nou.

      Trebuie să veniți la casa dumneavoastră pentru că este a dumneavoastră și putzoii aceștia nu pot și nu au dreptul să vă împiedice moral sau fizic! Aveți dreptul să-i ignorați și să-i puneți la punct dacă se ivește ocazia!

      Asta e părerea mea, cea care nu-i mereu de acord cu dumneavoastră. Să zburați cu bine!

    • Nu conteză aşa mult numărul de participanţi, ci ceea ce cer ! Şi unul de-ar fi fost La Cotroceni, trebuia ascultat şi luat în serios !
      Pe ce se bazează Johannis? Pe faptul că ăi din Piaţa Victoriei, îmbătaţi de aerul tare, dar şi de alte tării şi fumuri, strigă mai tare, rezistă mai mult decât un pensionar în frig şi în picioare ? Eroare ! Important rămâne că românii s-au prins că un străin n-o să le vrea niciodată binele ! Ar trebui să se revină la o mai atentă studiere a dosarelor celor care sunt propuşi în asemenea funcţii înalte, să ştim clar cu cine avem de a face că aşa, degeaba „pe-afară-i spoit gardul ( îl cheamă Popescu) şi-năuntru-i leopardul” ( un alogen). Până la urmă câţi români avem noi în funcţii de şefi de stat, premieri sau miniştri, prin America, Germania, Franţa sau Israel, ca să fie valabilă şi reciproca ?! ?

      • „Un popor fără cultură este un popor uşor de manipulat”- Immanuel Kant
        Cultura presupune să ştii de unde vii şi încotro te îndrepţi, şi ca individ şi ca naţie, ceea ce în România a devenit imposibil de aflat de vreo 27 de ani, dar mai ales de la intrarea în făcătura UE-istă !
        P.S.
        Doi părinţi care şi-au însoţit odraslele la protestul „spontan”, anunţat pe facebook, mândri tare de progenituri comentau între ei ce mulţumiţi sunt de tinerii aceştia frumoşi şi tineri, cum altfel …
        – Auzi, zice unul, pe al tău l-ai bătut vreodată ?
        – Numai când am fost în legitimă apărare, zice celălalt, mândru şi de el şi de cel care zgâlţâia furios gardul de protecţie din faţa guvernului ! 😉

      • Ba jagardeluene destui in dec 90…
        Insa mai pune si ailata parte – chiar daca au stat acasa .. au meritukl sa nu se fi amestecat. Ba prtovane ca tiot guitati voi ca erau 4,5 milioane de mebri PCR (de fapt 3,8) stii ce ar fi fots daca 1 milion dintre ei (barbati intre 30 si 50 ani) ar fi vrut „Sa apere cucerirle socialismului”? Sa iti dau un indiciu : cvasitotalitatea erau militari in rezerva (de la soldat la cdt pluton)
        Asa ca ma jardelene (de la „jagardea” un peiorativ in lb romani adica tiganeasca) matele te indoi degeaba … Adica ca um sa spui esti obraznic ca un catel si mai @@@@@ decat v@@@ din grajd

    • @Mircea Popescu , februarie 5, 2017, la 9:|09 pm

      Am observat și eu cum sunt prezentate, unul lângă celălalt, protestele din Piața Victoriei și de la Cotroceni. Piața Victoriei: o duduie drăgălașă, cu blăniță delicată învelind conturul feței , impresie de prospețime, puritate, tinerețe… și Palatul Cotroceni: bătrână, oacheșă peste poate, cu dantura făcută praf de tutun și sărăcie, rău îmbrăcată… Căci, nu-i așa ? o poză spune mai mult decât o mie de cuvinte. Numai că au fost interviuri și de o parte și de alta… Nu știu dacă în Piața Victoriei era vreunul care să știe exact de ce este acolo… nimeni n-a citit textul pe care îl incrimina, răspunsurile erau niște bâiguieli penibile, iar elementul de coeziune al mulțimii nu era, în nici un caz, contestarea vreunui text de Ordonanță sau a vreunui proiect de lege, ci REFUZUL, destul de transparent, DE A ACCEPTA REZULTATUL ALEGERILOR. Dincolo, în schimb, la Cotroceni, oamenii știau exact ce doresc, erau destul de informați, și, spre deosebire de cei din Piața Victoriei, SIMȚEAU PERICOLUL MORTAL.

      Parabola din textul dumneavoastră descrie exact o situație de viitor absolut previzibilă. O țară dată la cheie lui Nicușor Dan , cel pe care o țară întreagă l-a putut urmări , în întreaga lui splendoare, incapabil de a reda măcar, în cuvinte simple, motivul propriului protest, adică acel motiv pentru care amicii lui încrâncenați dorm în Parlament… România însă, nu se sperie de asta… România e în schimb vigilentă la maximum să nu vină comuniștii înapoi, de prin morminte.

      • Scuze draga Luminita

        imberbu ala batran (la 47 este de ani de zile „magar batran” ca dupa 30 esti ori barbnat ori asin mintal) este chinuit de amintirle sale de pe „rive gauche” unde din mai 68 incoa se parafrazeaz Decartes „protestze deci exist!” Si aia proteteaza „Din principiu” – impotriva heterosexualitatii, impotriva cibilizatiei industriale, impotriav a orice este considerat „normal” ca ptr ei ete „burghez” insa nu stiou cum se face nici unu nu s0ar arunca mobilu la gunoi!
        Bine-ntels ca ptr astai eu sunt „fascist” insa de destul timop la aceasta azua raspund cu un Heil Sieg! (caci qui nomine ora)
        Da nu Ioazele alea vir primi tara la cheie – ei vor fi doar slugile vizibile ale ve3chililor mascati ..

        Totusi incomparabilul Stalin avea derptate can ii impusca …

  26. Domnule Președinte constat cu multa si deosebita plăcere ca de obicei obiectivitatea articolelor dumneavoastra. Cred ca pe lângă manipularea grosolana care învrăjbește Romania, problema de fond este minimalizată si tratată superficial si aici ma refer la chestiuni de siguranța naționala. Începutul acestui an ne aduce o serie de provocări si semnale din partea Rusiei si nu numai: cadoul președintelui Rusiei pentru Igor Dodon cu ocazia vizitei acestuia in Rusia, recenta vizita a președintelui Putin in capitala Ungariei, imixtiunea ambasadelor străine in politicile guvernamentale ale statului Roman, instigările Președintelui Iohannis, izbucnirea unor noi conflicte in Ucraina si nu in ultimul rând coagularea unor proteste de „susținere” in Bulgaria si Republica Moldova. Consider ca guvernul trebuie sa dea dovada de fermitate, obiectivitate si dialog pentru a dezamorsa aceasta situație periculoasa pentru țara noastră. PS: Va rog sa luati in calcul revenirea dumneavoastra pe scena politica, Romania are nevoie de un om cu experiența dumneavoastra.

  27. ..Acum asa le trebuie celor de la PSD ! Caci EI l-au adus pe CAPCAUNUL de Iohannis pt. prima data pe scena mare a politicii adica l-au prezentat tarii intregi atunci in 2008 daca mai retin eu bine cind tineau mortis sa-l impuna premier deoarece in acel moment Ei detineau majoritatea in parlament impreuna cu liberalii lui C. Antonescu si asta datorita dezeratarilor si traseismului politic iar Basescu nu a vrut nici in ruptul capului motivind ca PDL-ul lui aveau cele mai multe procente obinute initial la votul de la alegerile pt. parlament si prin urmare Ei aveau dreptul sa desemneze primul-ministru….~Iar Tanaului i sa suit intre timp la cap si cum necum a ajuns_Hodoronc-Tronc presedinte iar acum si stie El ce are de facut in continuare~….sa vedem pina la urma cum o vor rezolva cei din PSD situatiunea prezenta !!_Ca din ceea ce se vede Voda_Capcaunul nu se lasa cu una cu doua si prea putin ii pasa de votul popular caci El_o tine tot inainte si vrea cu dinadins „Guvernul sau”………._~_~_~_~…..

  28. Domnule Năstase, nu înţeleg – după atâtea zile – cum de îi mai puteţi bănui pe membri guvernului Grindeanu de inteligenţă? OUG13 – publicată fără avizul OBLIGATORIU (printr-o lege adoptată de guvernul Năstase) al CSM. Apoi abrogarea se produce prin OUG 14, şi ea publicată tot fără prezenţa acelui aviz. Vă rog sincer să-mi spuneţi, pe oamenii aceştia mai au ceva creier sau au avut vreodată?

    • Intr-adevar, esti papuas si donkey in acelasi timp ….. un om cu calitatile intelectuale, pregatirea si experienta lui AN nu cred ca isi permite sa-si piarda timpul cu orice papuas…e o zicala in popor : daca nu ai habar de ceva, INTREABA !! Altfel, risti sa te faci de kakao, precum in cazul de fata. Papuasule magarus, in materia juridica care a facut obiectul OUG nr. 13 (si 14), avizul CSM era pur CONSULTATIV, nicidecum OBLIGATORIU. Asadar, despre intrebarea ta privitoare la detinerea de „creier”, mai gandeste-te cui, de fapt, ar trebui sa o adresezi. Frumos dar trist articol dle AN.

      • Domnule „De pe aici”, au înţeleg că sunt unii de se cred Napoleon sau Cezar, dar să fie „pe aici unul” care se crede, pe chiar blogul domnului Adrian Năstase, a fi însuşi Adrian Năstase, asta frizează patologicul! Aşa că mai bine îl lăsaţi pe însuşi domnul Adrian Năstase să răspundă. Cât despre dumneavoastră unul, cu calmante aţi încercat?

  29. ..Acum asa le trebuie celor de la PSD ! Caci EI l-au adus pe CAPCAUNUL de Iohannis pt. prima data pe scena mare a politicii adica l-au prezentat tarii intregi atunci in 2008 daca mai retin eu bine cind tineau mortis sa-l impuna premier deoarece in acel moment Ei detineau majoritatea in parlament impreuna cu liberalii lui C. Antonescu si asta datorita dezeratarilor si traseismului politic iar Basescu nu a vrut nici in ruptul capului motivind ca PDL-ul lui aveau cele mai multe procente obtinute initial la votul de la alegerile pt. parlament si prin urmare Ei aveau dreptul sa desemneze primul-ministru….~Iar Tanaului i sa suit intre timp la cap si cum necum a ajuns_Hodoronc-Tronc presedinte, iar acum stie El ce are de facut in continuare~….sa vedem pina la urma cu vor rezolva cei din PSD situatiunea prezenta !!_Ca din ceea ce se vede Voda_Capcaunul nu se lasa cu una cu doua si prea putin ii pasa de votul popular caci El_o tine tot inainte si vrea cu dinadins „Guvernul sau”………._~_~_~_~….

  30. Domnule Nastase ,ca oricarei persoane publice vi se pot reprosa multe lucruri.Din punctul meu de vedere cred ca doua lucruri nu vi se pot reprosa :lipsa de inteligenta si lipsa de cultura.De aceea va intreb :nu credeti ca o parte din cei care ies in strada in aceste zile sunt manati de un sentiment de revolta poate venit din subconstient,fata de tot ceea ce traiesc?Si nu are rost sa nominalizez sau sa exemplific pentru ca le stiti si dumneavoastra mult mai bine decat mine, as umple zeci de pagini. Si apropo de Rusia oricum este cu noi,ori vrem noi ori ba.

    • M-am distrat copios și prima, și a doua, și a treia oară când l-am auzit. Dipotatu nu știe că un proiect de lege trimis în Parlament nu poate fi abrogat, n-a citit proiectul grațierii, dar nu-i place, consideră că niște legi sunt imorale (!)…

  31. E o încercare de lovitură de stat, stimate maestre. Guvernul ales de noi, poporul, nu poate fi rasturnat de o minoritate. Maestre, vă rog să ii transmiteti dlui Dragnea să nu cedeze acestor incercari de lovitura de stat a unui grup de bolșevici internaționali care de 27 de ani au pus stăpânire pe Romania, iar acum pierd controlul. Instigatorul Iohannis trebuie debarcat. Poporul e cu PSD, nu poate decide o minoritate de vanduți, de spălați pe creier, pentru noi, majoritatea. Deci forțele de ordine trebuie să ne apere votul

  32. Parerea mea e ca totul ar trebui sa se termine cu demisia ministrului justitiei, cel direct responabil pentru OUG si modul in care a fost adoptata. Daca vreti ceva elegant o motiune simpla in Parlament pentru demiterea ministrului justitiei pe care primul-ministru ( ar fi o premiera in Romania) chiar sa o ia in consideratie.

    Nu cred ca ar fi fost neaparat mai bine daca OUG ar fi fost asumate in Parlament in forma asta. S-ar fi lasat cu manifestatii de aceeasi amploare, dar in loc sa fie indreptate impotriva unui om, ministrul justitiei, trebuiau sa aiba ca tinta ultima Parlamentul. Ar fi fost si mai rau. A fost un pariu foarte riscant legile astea si cred ca au fost impusa de aripa prm-ista din PSD. Un pariu pierdut.

    Modificarea legilor penale e un subiect extrem de delicat in Romania. Eu zic in restul lui 2017 guvernul si Parlamentul sa se ocupe de alte lucruri.

    P.S.: Mare atentie cu contra-manifestatiile. Pana acum manifestatiile nu au fost violente. Daca odata cu contra-manifestatiile apar si violentele PSD-ul va fi responsabil.

    • Violentele pot sa apara daca in grupul de manifestanti anti-Yohannis se infiltreaza agitatori anti-Dragnea. Cred ca oamenii vor fi destul de maturi pentru a-i izola pe acestia din urma si preda autoritatilor.
      Dupa cum vedeti, tot guvernul este facut reponsabil de atacurile suporterilor de fotbal (prezenti in toate mitingurile anti-Ponta si anti-Dragnea) asupra jandarmilor, la un mitinf impotriva guvernului.
      Asa ca, nu va temeti, eu am incredere in oamenii lucizi si patrioti din aceasta tara care, nu au nimic cu multinationalele si salariatii lor decat in masura in care acestea, privilegiate fiind, ingradesc gradele de libertate ale capitalului autohton si distrug, sau confisca, habitatul natural al Romaniei.

  33. Am ascultat cu atentie in ultimul timp analisti romani ca Bogdan Chireac, pentru care am o mare apreciere, in sensul capacitatii sale de a proiecta o serie de evenimente. Din pacate, ii dau dreptate in mai toate analizele, si mai ales in ultima, acolo unde se pune intrebarea despre existenta Romaniei, ca stat unitar.

    Citeam acum citeva zile, inainte de declansarea manifestatilor, pe independenta Hotnews un articol despre cum este ea Romania condusa de sudistii lui Dragnea (desi Grindeanu fusese deja numit PM). Si m-am intrebat, ce relevanta are acest articol, in contextul asta? Pai daca Guvernul ar reusi sa mai reduca din decalajele de dezvoltare dintre provinciile istorice, nu s-ar indeparta un pretext de autonomizare sau separare? Catalonia vrea sa se separe de Spania pentru ca este o regiune mai bogata, si se resimte fiind condusa de „miticii” de la Madrid.

    Refuzul lui Iohannis de pina acum de a isi indrepta declaratia nefericita despre „romanii mei (din piata)”, cuplat cu refuzul lui de pina acum, la ora la care scriu, sa vina cu un discurs pacifist, ridica semne de intrebare despre ce inseamna pentru el Romania unitara, suverana, si declarativ, constituional vorbind, independenta.

    Regret ca nu il mai citesc pe dl. Mircea Popescu pe aici. As fi fost curios sa stiu ce parere are despre declaratiile ambasadorului tarii lui la Bucuresti. Ma gindeam chiar sa il interpelez pe Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei la Bucuresti, si sa il intreb de ce a fost nevoie sa se ralieze, pentru prima oara, la o declaratie pe o tema controversata, fara sa se consulte cu toate partile romane, validind nu numai o miscare politica impotriva unei puteri legitim alese, dar indirect validind si o miscare ultra-nationalista, posibil anti-UE? De ce a participat, prin omisiune in textul declaratiei, la consolidarea acestui sistem nedemocratic din Romania din punct de vedere al raporturilor intre institutiile statului si independenta lor? Un sistem construit in 10 ani, corupt, totalitar, care face anti-coruptie in Romania, si pe care o conduce cu un sistem securist. Asta apara Excelenta Sa, dl. Hamilton? Sunt foarte contrariat. De ce Canada ar dori sa slabeasca Romania in acest mod, procedind unilateral, si fara sa aiba un echilibru in mesajul diplomatic? Adica, esti obiectiv, vezi ansamblul, si recunosti existenta problemelor. Nu le ascunzi in fata unui mesaj destul de agresiv si autoritar, parca Romania ieri ar fi aplicat sa devina membru NATO.

    Ce cistiga aceste tari daca va cistiga in Romania, in timp sau cu rapid cu bita, curentul ultra-nationalist, anti NATO si anti UE?

    Si eu cred ca locul Romaniei este in UE, in Europa, si in NATO. Dar daca nu se mai vrea acest lucru din exterior? Daca NATO nu mai vrea sa pazeasca unele tari din Estul Europei? Amintiti-va ca Putin recent a vorbit de Transilvania. Si a fost recent foarte aproape. Amintiti-va ca Dodon are si el ideile lui unioniste. Donald Trump se pregateste sa se vada cu Putin. Iar noi unde suntem? In strada, dezbinati chiar de cei care sunt alesi in inalte functii sa isi vada de prosperitatea si securitatea tarii. Sau poate nu sunt acolo pentru asta, si au alte lucruri de infaptuit? Stiu, suna halucinant, nu sunt pe Prozac…inca 🙂

    • Dom’le,mai e unu mic cu ochelari şi cap mare, un fel de pudel pe post de pittbul al sasului, de zici că-i musai să vii la mesele rotunde la care participă în spielhosen şi cizme Bielger, ca să-ţi aperi fundul şi gleznele de colţii lui ! Nu-i chip să zici ceva de stăpână-su că începe o hărmălaie ca la uşa cortului, nu a palatului ( de care-i mai plin Sibiul decât Bucureştiul, mai ales din alea cu turnuleţe, făcute cît a fost Johannis primar 😉 ) !
      Poate de asta-l ia cu el peste tot ?! Noi nu-l putem lua decât, ca pe-o izmană, peste picior !

    • Nu înţelegeţi că nu contează că habar n-are , ci contează că a reuşit să strângă suficiente voturi ca să intre în Parlament şi a reuşit să scoată câteva sute de mii de oameni în oraşele din ţară şi în capitală?

  34. Nu ştiu dacă trebuie neaparat o Lege de răspundere a magistraţilor, dar eu le-aş tăia din salariile astea babane , nesimţite, care le-au fost date tocmai pentru a-şi face exemplar meseria, dar în realitate se dovedeşte că nici vorbă de aşa ceva ! :mrgreen:
    Şi atunci , cum s-o laşi pe una ca Livia Stanciu să ridice pe lună, de face hernie de disc, salar plus pensie cât 100 de profesori la un loc, dar şi „atenţii ” cu carul, ba s-o mai şi avansezi până la ultimul etaj profesional, ca să facă, ce ? Nelegiuiri şi abuzuri pentru care ar trebui să intre la puşcărie ?!
    E prea de tot ! Mai uşor cu asemenea personaje pe scările justiţiei că se ia tot varul, toată spoiala de lege şi dreptate şi arată ca dracu’ !
    De asta nu strigă nimeni, nimic în stradă ?! Că văd că de cel care-a pus-o se strigă fain ! 😉

  35. Am vazut – rapid, multumim Ciripitorii/ Twitter – ca Excelenta Sa dl. Ambasador Kevin Hamilton a postat o felicitare pentru Guvernul Romaniei ca a retras ordonanta. Poate ma insel, dar ma gindesc ca poate motivul pentru care a semnat acea scrisoare comuna a fost pentru ca i-a fost teama de de gratiere. Dupa cum stiti, Canada considera eliminarea vizelor pentru cetatenii romani, si se temeau probabil de posibilitatea ca o parte din aceste elemente gratiate sa vina fara viza in Canada. O teorie doar…

    In orice caz, cum spuneam si in alt post, exista si in Canada coruptie, si nu exista DNA. Canadienii nu prea au cultura demonstratiilor de strada, iar media privata tine cred departe de ochii cetatenilor aranjamente mai..delicate, dintre politicieni si cetateni mai egali decit altii din sectorul financiar-economic. Justitia pare sa isi faca treaba independent insa, si nu am auzit sa descinda comandouri de procurori in birourile guvernului federal, provincial sau local. Despre relatia justitie-servicii secrete chiar nu am auzit ca ar exista in nici un fel, si probabil ca legile sunt foarte clare si stricte.

    Exista teama maaaaare despre relatia Trump – Trudeau (eu il vad acum ca pe un Obama-„light”), din tabere ideologice diferite, emotii mari cu renegocierea NAFTA, si schimburile cu cel mai mare partener al nostru, SUA. Mai este si proiectul Keystone XL, pe care Trudeau nu il vrea, dar Trump si-l doreste, atentie, facut cu otel american, si nu canadian (la tzevi ma refer).

    Canada este o tara cu adevarat multiculturala (cu probleme specifice negasite in Romania), iar politicile lui Trump ar fi auto-distructive aici. Se pregatesc insa conservatorii canadieni dupa modelul Trump, si va fi interesant de vazut, daca vor cistiga puterea, care va mai fi viziunea lor fata de UE si NATO, si relatia cu Rusia. Intern, nu stiu insa daca vor putea schimba politicile de imigratie in mod fundamental.

  36. Sunt curios cu ce ochi ar fi vazut PSD-ul, această OUG dacă ar fi fost lansată de guvernul tehnocrat?! Bănuiesc ca reacția ar fi fost una pozitivă…

  37. ps – la com. din 5.02.2017 orele 6:54 PM
    Repet, asteptam ca premierul sa nu cedeze si sa precizeze ca deciziile CCR vor fi respectate (din moment ce institutii importante in stat au sesizat Curtea) si, totodata, sa-l demita imediat pe ministrul justitiei pentru proasta comunicare. Atat si nimic mai mult,
    In fond, guvernul si-a asumat ceea ce nu au facut guvernele precedente, care au ignorant deciziile CCR, deci, nu au respectat legea, atat de invocata de suporterii infierbantati ai yohannului.
    Nu era evident ca scopul manifestatiilor este daramarea guvernului ?
    Asa, pentru orice decizie viitoare, guvernul se poate astepta la proteste, existand acest precedent.
    NU INTOTDEAUNA CEL MAI DESTEPT CEDEAZA.
    Din acest moment, cea mai mica ezitare decizionala va fi asimilata unei noi dovezi de slabiciune. Sper sa nu se mai repete, domnule Grindeanu !
    In plus, dati drumul rapid, in Parlament, la pachetul de legi pe Justitie ! Incercati sa ganditi si ne-politic si sa nu uitati niciun moment ca sunteti Premierul Romaniei !

  38. Bună ziua domnule Năstase,

    Eu cred că în zona de mijloc faceți o analiză detașată, dar la început și la sfârșit vă lăsați mânat de furie și de retorică goală.

    Eu nu cred că cineva se aștepta să nu existe o inerție în mulțime. Niște sute de mii de oameni nu gândesc toți ca unul și după un eveniment (abrogarea) atât de recent.
    Unora li se pare că abrogarea OUG și demisia domnului Iordache este maxim cât ar trebui să își permită să ceară stradă și eu fac parte din acești oameni.
    Cei mai mulți însă consideră că ar trebui să pice guvernul în totalitatea lui pentru că a girat această ordonanță. Și nu îi pot considera nici pe ei absurzi însă nu cred că vor avea energia să meargă până la capăt.
    Însă puțini cer alegeri anticipate și și mai puțini cer desființarea PSD.

    Soluția propusă de dumneavoastră (consiliu consultativ …) este de bun simț și ar fi trebuit să fie prima pe listă.

    • Dvs va doriti adaptarea Codurilor la deciziile CCR , la Directiva europeana in materie de justitie si, in general, la legislatia europeana ?
      Dvs va doriti aplicarea prevederilor constitutionale privind separatia puterilor in stat ?
      Dvs va doriti ca in Romania sa functioneze premisa de nevinovatie (mai ales in cazul administratiei), sau credeti ca toti functionarii publici din Romania sunt potentiali infractori de competentza DNA si trebuie sa fie atent monitorizati (asa cum isi doreste procurorul general) ?
      Credeti ca Yohannis se exprima corect si potrivit functiei, atunci cand afirma ca o ,,gashca de penali” ( a se citi guvernul Romaniei) isi permite sa faca ceva din fisa postului, conform Constitutiei, recte, sa ajusteze/adapteze politica penala a Romaniei ?
      De ce era nevoie de abrogarea unei ordonante, din moment ce s-au facut sesizari la CCR privind atat caracterul de urgenta, cat si fondul/continutul actului normativ ?
      Dvs aveti incredere in deciziile CCR ?

  39. S-a început cu „jos ordonanțele!”, s-a continuat cu „jos Iordache!”, „jos guvernul!”, „jos Parlamentul!”, iar mâine se va scanda „guvern Cioloș!”.
    De ce n-ați spus, soro, de la-nceput așa? Ce atâta ocol?

Lasă un răspuns