Proteste, in formă continuată?

Poporul din stradă a cerut „abrogarea” ordonantei privind abuzul in serviciu. Ordonantă inutilă si din cauză că se duc tot mai putini la serviciu iar acolo, oricum, nu mai vor să „abuzeze” de muncă, protestând  sub formă de grevă de zel.

Asa cum am mai scris, OUG-ul (era să scriu UGG-ul) a reprezentat un pretext. Pentru unii, să protesteze in numele democratiei. Altii au fost supărati că guvernul lucreaza ore suplimentare, noaptea. Unii si-au adus copiii să protesteze si ei. Nu fiti rautăciosi, nu a fost vorba de scuturi umane, ci de copii care au citit OUG-ul si au simtit nevoia s-o protesteze. Un copil, spre exemplu, spunea că el vrea sa salveze, unit, Romania. Altii, multinationali, si-au adus in piata papagalii, nemultumiti că afacerile lor vor fi impozitate in Romania. Studentii din Cluj, vin, cu trenul, să protesteze la Bucuresti, nemultumiti, probabil,  de faptul că guvernul actual a decis ca ei să nu plateasca, de la 1 februarie, transportul cu trenul si că a decis să dubleze indemnizatiile pentru studenti. Unii au dorit să realizeze un fel de carnaval, cu măsti si cu tobe. Altii, au invatat de la ultrasi să folosească vuvuzele si să protesteze topăind. Micii comercianti si-au facut reclamă, oferind cazarare gratuită si sendviciuri pe stradă.

Să ne intelegem. Nu critic, de principiu, protestele de stradă, din aceste zile. Consider că guvernul, pentru a fi elegant, a comis mai multe inabilităti. In primul rând, in alegerea precipitată a momentului in care au fost lansate initiativele din domeniul penal, dand sentimentul că nu este vorba de o strategie generală de politică penală, ci de solutii punctuale pentru anumite situatii concrete.

Din păcate, niciunul din guvernele ultimilor  ani nu a incercat să corecteze măsurile in acest domeniu care au creat un „camp tactic” pentru procurori, inclusiv prin noile coduri penale. Exemplu: participarea procurorilor DNA in faza de executare a pedepselor – atribut acordat de guvernul Ponta. O abordare de ansamblu in ceea ce priveste politica in domeniul juridic (penal) a guvernului este, in continuare necesară. Aceasta ar putea fi inclusă intr-o lege pentru care guvernul să-si asume raspunderea in parlament, in urma unei consultări publice (modificări cp si cpp, modificări la legea de executare a pedepselor, măsuri anti-recidivă, măsuri de insertie socială pentru condamnati, reglementări referitoare la răspunderea magistratilor – spre exemplu pentru ne-motivarea intr-un interval de 30 de zile a hotarârilor judecătoresti, etc). In paranteză, cred că ministrul justitiei (actualul tap ispăsitor al ultimilor decizii guvernamentale sau viitorul ministru) ar trebui să formeze un consiliu consultativ cu personalităti de autoritate in domeniu (magistrati la pensie, profesori, avocati).  Nu stiu dacă se va putea conta foarte mult pe specialistii  juristi din Parlament. Am văzut, spre exemplu, că parlamentarii USR isi scriu argumentele pe tăblite pe care le recită pe culoarele Camerei si ale Senatului, urmând pilda lui Socrate.

Sunt deci destul de sceptic. E clar că si actualul guvern a fost ” domesticit” de Sistem. Sugerez ca astă-seară protestatarii să scandeze si:

” Dacă vă luati de DNA

Dracu’-o să vă ia”.

Despre Iohannis, un singur comentariu. El vrea să apere „statul de drept”. Mai bine, in opinia mea, mai ales in actualele conditii regionale si internationale, ar apăra interesele nationale românesti.

Se fac manifestatii de sustinere si in alte tări. Protestatarii anunta, cu bucurie:”Moldova e cu noi”, „Bulgaria e cu noi”.  S-ar putea să se organizeze manifestatii de sustinere si in Ungaria sau Rusia. Astept, anunturi cu laser de tipul „Rusia e cu noi”.

WHAT NEXT?

Este clar că scopul operatiunii  de stradă nu a fost „abrogarea” OUG-ului. Se urmăreste, asa cum am arătat zilele trecute, „abrogarea” guvernului si, apoi, „abrogarea” alegerilor din 11 decembrie. Dacă protestele vor continua in această directie, unii reprezentanti ai PSD imi spuneau că, desi nu au fost de acord cu un contra-miting pentru a apăra ordonanta, ar fi de acord insă cu un miting de sprijin pentru guvernul PSD si impotriva presedintelui Iohannis.

 

125 de gânduri despre “Proteste, in formă continuată?

  1. @„Cel care protestează pentru nimic în loc să se ducă la muncă”,

    nu vă obosiți cu mine, păstrați-vă energia pentru proteste, căci s-ar putea s-o lălăiți până la vară, până vă vor cere să strigați ”Desființarea statului Român!” Nu-mi dați definiții, serios, vă obosiți de pomană!

    Mai bine faceți o mică recapitulare, în loc să strigați ce vă sugerează alții: vă mai amintiți de „Colectiv”? „Corupția ucide!” – „Jos Ponta!”? Pe urmă veni Cioloș – guvernul zis „Zero”.

    Pe urmă, campania electorală pentru locale – eligibilii domniei voastre și-au dat cu stângu-n dreptu’, și-au dat pumni între ei și și-au vârât sulele-n coaste, calculând greșit șansele „tinerilor frumoși, liberi, dar fără cultură socială, lipsiți de empatie și de vocabular civilizat” (scuze pentru nick-ul prea lung, dar cuprinzător); după care, nici NU venise vremea campaniei pentru parlamentare și ați „împânzit” țara (nu vă deranjează ironia, sper) cu mitinguri de susținere pentru ELIGIBILUL dar NECANDIDATUL Cioloș, la care nu venea NIMENI. Am înțeles că nu intraseră banii în conturi și nu se poate mitingi cu mațele goale – acum e cafea de-a moaca, meniul zilei gratis și cazare pe bogdaproste, bilete de tren gratis – aici greșeala lui Dragnea. După ce eligibilii au candidat – evident, NECANDIDATUL vostru a vrut să se aleagă fără să candideze (sesizați prostia și ridicolul fără margini???).

    Asta i-a supărat pe stăpânii voștri, de care nici măcar nu sunteți conștienți, și s-au gândit la un „copy/paste”! Iată cine-i maestrul copy/paste – cei care au dat foc unui club, pe numele lui BAMBOO și au sperat din suflet că din nou „corupția ucide!” Dar n-a fost să fie, să ucidă corupția nici pe dracu’, v-ați orientat greșit, nu știați că ăia făceau lunar antrenament și cu dansatoarele și cu striperii ca să scoată lumea afară în caz de vreun Doamne ferește. Și dacă nu s-a putut cu „corupția ucide!” din nou (scuze, dar nu mă pot abține să nu remarc lipsa de imaginație, de inteligență, de creativitate – de unde și mult, mult copy/paste – dumneavoastră ați început nu eu, eu urăsc copy/paste!), apoi au încercat să țipe că nu aveau nuș’ ce taxă de viză autorizație neplătită, că una, că alta, dar era clar că subiectul era fâsâit!

    Și se gândiră stăpânii voștri invizibili: „Cum să facem noi să-i ținem să țipe în continuare pe drum, că-i musai să punem înapoi ELIGIBILUL NECANDIDAT NEALES, împreună cu admiratoarele lui bețive și miniștrii striperi cu neamuri producătoare de medicamente, cu miniștrii „zero”, în general? Păi hai s-o scăldăm cu „GRATII; NU GRAȚIERE!” Și degeaba fu, că nu a mers cu pedofilii, violatorii, criminalii și politicienii corupți ce aveau să iasă, pentru că, evident nu era așa, dar au băgat-o la rând în Parlament.

    Atunci, s-au gândit ăștia de vă fac agenda: „Hai cu Ordonanța de la unu noaptea!”

    „ABROGAȚI!”, ați început să țipați și au abrogat, deși eu nu agreez acest gest al PSD, m-am gândit, oare ce-o să mai vreți acum? Și iată că vreți „Jos Guvernul!”, vreți să desființați îi instituția alegerilor, să dezmembrați România, ce mai vreți??? Că eu cred că ați uitat ce-ați vrut! Chiar și eu, care nu stau cu sticla într-o mână și joint-ul în cealaltă la protest, lucidă cum sunt, era cât pe ce să uit de la ce v-ați luat, pentru că atât de lungă e recapitularea!

    Și ca să vă dau un mic copy/paste, că tot vă place: din Constituție:

    CAPITOLUL II
    Drepturile şi libertăţile fundamentale
    ARTICOLUL 49

    „Protecţia copiilor şi a tinerilor

    3) Exploatarea minorilor, folosirea lor în activităţi care le-ar dăuna sănătăţii, moralităţii sau care le-ar pune în primejdie viaţa ori dezvoltarea normală sunt interzise.
    …”
    Ce ziceți de acest mic copy/paste? Pentru un om normal la cap, nu trebuie să fie specificat în lege că trebuie să ai grijă de copilul tău, să-l protejezi, dar pentru voi, care „stați în stradă pentru nimic în loc să vă duceți la lucru” nu-i destul ce-i scris! Sau vă duceți acolo, ca să primiți de mâncare și pentru copii, astfel nu va mai trebui să cheltuiți niște bănuți??? Altceva nu pot crede; spre exemplu că vreți să-i folosiți ca scut uman împotriva jandarmilor! Asta ar fi crimă! Nu sunteți de acord cu mine?

    Pe viitor, înainte să elucubrați, faceți o recapitulare a faptelor și încercați, dacă vă ajută intelectul, o perspectivă mai largă a lucrurilor!

  2. ..iar pe un alt sait de socializare cineva spunea ca „piata aseara era dezorientata pentru ca s-a schimbat sensul protestelor, vrem anticipate” iar eu i-am zis ca_:….piata e intr-adevar dezorientata si habar nu are ce este cu ea !!..Citiva agitatori, reprezentanti ai unor partide politice, ONG-isti si restul de oameni veniti cu mic cu mare precum precum la o sarbatoare..Astea sunt din punctul meu de vedere aceste demonstrati „pasnice”..Macar daca ar cere ceva serios si la obiect precum sindicalistii, aia macar cer una alta, mariri de salarii, diverse facilitati, pe cind piata doar scandeaza si ea acolo ceva de care nu beneficiaza in mod direct..DC nu vin mai multi adica peste 1 milion si_si sa strige cu TOTII in cor_: Jos cu MAFIA_Politico-Economica care calareste tara de 27 de ani !..aproape daca nu chiar jumate din banii din salariu il dai pe mincare ceea ce nu e normal_..Si daca te prinde ca furi din magazin un baton de salam pt. propriul consum nu ca sa il vinzi mai departe faci Puscarie la greu ceea ce inseamna ca avem un sistem de tip_K-riminal_!!!..Caci Mafiotii cu gulere albe fac legile si stabilesc regulile pietii iar apoi dau vina pe straini !..Asta sa ceara piata si tara intreaga si nu niste AIURELI_!!!!..Pt. ca aceste demonstratii NU au absolut nici o valoare oricare ar fi ea, si sigur vor fi consemnate acolo in istorie undeva intr-un colt de pagina pe-la subsol_!..Is Pielea_S~ulii aceste demonstratii de aceea nu m-am dus desi au trecut de mai multe ori prin fata blocului meu fiind amplasat la soseaua principala, insa mi-au adus aminte de ceva placut din copilarie cind exista o mare echipa de futbol ce se numea SC Bacau~_~..si cind se termina meciul stadionul fiind plin de regula, oamenii plecau in nr. mare si grupuri compacte dar dispersate acasa pe artera principala in spre Nord sau spre Sud_………

  3. Era în 2012 . Să nu uiţi Darie, dar nici tu, tinere frumos şi liber să zgâlţăi gardurile pe la Guvern : De ce nu şi pe la DNA ? 😉 :
    „Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, e chemat la Parchetul General, unde a fost convocat în legătură cu dosarul de conflict de interese deschis de procurori la sesizarea ANI. E cercetat pentru încă trei infracțiuni.
    Diaconu a fost citat pentru joi de procurori, în dosarul în care se fac cercetări legate de conflictele de interese sesizate, în cazul lui Diaconu, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declanşat, în ianuarie, urmărirea penală faţă de Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind în fază de finalizare. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul „C.I.Nottara”, pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.”
    P.S.
    Mai ştii că şi preşedintele tău a avut un asemenea proces din care a ieşit ca „Făt Frumos din Lacrimă” ?

  4. si daca a fost numai o proba a mijloacelor de a scoate Transilvania in strada daca Iohanis, asa cum se pare ca doreste, va fi suspendat …

    ce facem, trimitem armata contra Transilvaniei si a presedintelui sau Iohanis …

    foarte putin probabil …

  5. Un articol care prezintă foarte bine situația de acum. Aveti dreptate , din pacate nu toți isi folosesc proprii neuroni pentru a gandi si a se exprima. Prefera sa împrumute lozinci, îndemnuri, judecăți si actiuni de la personaje de genul Nicușor, Turcan , Chirilă si poate cel mai rău de la „teutonul” ( meditator nu mediator ) Klauss !

    • Bună asta cu „meditator nu mediator” !
      Dacă ai fost meditator, nu mai poţi fi mediator că te ia ANI la incompatibilitate de nu te vezi !l 😉

  6. Adrian Nastase

    De ce, domnule Nastase, un ps din februarie 6, 2017 la 8:48 am a aparut, dar comentariul de baza pe care l-am postat pe 5 februarie 2017 la 6:54 pm este inca in moderare ? Nu are sens.

  7. In iuresul evenimentelor si comentariilor,pro sau contra guvernului a trecut total necomentata actiunea DNA de a da curs unui denunt care vizeaza persoane posibil vinovate de initierea,aprobarea si publicarea OUG 13/2017.Vreau sa fac apel la experienta dvs.politica si juridica pentru afla daca :aveti cunostinta de asemenea actiuni in practica penala de la noi sau din alte state democratice.Actiunea,aflata in derulare constituie dupa opinia mea cel mai brutal exemplu de cercetare ilegala si abuziva a DNA si dovada cea mai elocventa ca cei care au dat public curs unui denunt aberant trebuie la randul lor cercetati de sectia pentru procurori a CSM si anchetati de PICCJ.Cum este posibil ca,sub pretextul cercetarii unui denunt sa fie anchetata elaborarea unui act normativ ?Procesul conceperii,elaborarii si emiterii unui act normativ nu poate face obiectul unei anchete penale,astfel ca orice denunt pe aceasta tema trebuie privit ca indmisibil, intrucat altfel se incalca principiul constitutional de baza al separatiei puterilor din stat.Sau poate ca intre timp s-o fi abrogat Constitutia de catre superputerea numita DNA sub auspiciile Procurorului general Lazar Augustin ,Preaabuzivului KWI si sub amenintarea romanilor lui aflati in Piata ? PS Felicitari pentru exclentul Dvs comentariu,care imi reaminteste cat de mult a pierdut Romania dupa imensa nedreptate la care ati fost supus,fara ca strada,milioanele de sustinatori care v-au votat in 2004 sau membrii partidului pe care l-ati condus, sa se revolte,sau macar sa ia atitudine, de frica,lasitate sau din incapacitatea sa originara de reactie,in fata unui abuz, precedat de cele mai abjecte manipulari in media si in urma supralicitarii unor institutii ale statului de drept.

    • Paul Grigore,
      chestiunea OUG se putea pune sub aspectul constitutionalitătii (legalitătii) si se putea pronunta CCR. Din punctul de vedere al oportunitătii, nu cred că DNA este competentă să cenzureze decizia guvernului. Sigur insă sunt si politisti care, la o perchezitie, ascund o pungă cu droguri in casa „pacientului”.

    • Domnule Paul, domnul Adrian Nastase, pe care il salut, a fost elegant. Desi si eu am studiat dreptul, voi fi ceva mai contondent: DNA incearca sa se urce cu bocancii pe membrii Guvernului, ca sa aiba presedintele lor, ca al meu nu mai este demult, munitie, sa se obtina pohta cea mare: guvernul meu 2.Nu va lasati amagit, domnul locatoar cotrocenius vrea puterea si o vrea toata!
      Numai in tari totalitare se petrec asemenea fapte. Noi ne laudam cu principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat;deoarece politica penala este atributul Parlamentului si, prin delegare legislativa si drept de intiere de proiecte de legi si ordonante, al Guvernului, puterea judecatoreasca NU ARE CE CAUTA sa se amestece, nici declarativ, asa cum au facut, nici investigativ. Magistratii – desi procurorii in mod gresit sunt magistrati, o alta aiureala romaneasca – aplica si interpreteaza legea, dar nu pot comenta oportunitatea adoptarii ei. Controlul constitutionalitatii si /sau legalitatii legilor si altor acte normative se face de Curtea Constitutionala. Prin reprezentantii lor – sefii asociatililor profesionale – sau in calitate de profesori, consider ca se pot exprima opinii, dar cu masura si fara a impieta drepetului exclusiv al puterilor celelalte de a formula politica penala s statului.
      Mai pe romaneste, magistratul aplica norma de drept, nu o creeaza!
      Actiunea Procurorului General – nota 2, picat, la restanta cu tine! – de a ataca Ordonanta Guvernului in contencios administrativ este o tampenie cat casa, deoarece OUG 13 nu a fost act administrativ.
      De altfel, ma indoiesc si de calitatea procesuala in acest caz a Procurorului General, dansul avand cu totul alte atributii , expres si limitativ prevazute de lege!
      In plus, abrogarea cred ca face actiunea sa inadimisibila absolut, nu pot fi cenzurate acte inexistente in dreptul pozitiv.
      Cat despre controlul constitutional al OUG 13 la Curte, aceasta actiune este admisibila, parerea mea, strict sub aspectul conflictului intre puterile statului; sub aspectul constitutionalitatii Curtea , desi sesizata, nu se mai poate pronunta, abrogarea OUG facand cererile de sesizare caduce sub acest aspect.
      In concluzie: se impune a se scrie o noua Constitutie si o noua legislatie in totalitate, clare, concise, la obiect, inambigue, altfel ne scaldam tot in balta juridica de pana acum.
      PS Acum sper ca va dati seama cat de usor au fost manipulate masele si cat de putin cunoaste lumea subtilitatile juridice!

  8. PROTEST MANIFEST PENTRU RESPECTAREA DEMOCRATIEI IN ROMANIA

    Clocotesc in sinea mea si ma framant fara intrerupere fata de cele ce se petrec in jurul meu. Oricum, am ajuns sa imi fie teama sa vorbesc cu cineva pentru ca nu impartasesc aceleasi convingeri cu multi cu care interactionez prin prisma vietii cotidiene si asta nu mi se pare normal.
    Daca am sta toti si am vorbi la o masa rotunda, poate ar fi liniste, dar insusi presedintele tarii ne-a impartit in mod radical, si a atras de partea lui nu simpantizantii care l-au votat, ci pe cei care sunt vesnic impotriva psd, plini de prejudecati. Dar asta este o alta discutie.
    Mi-e teama sa nu gresesc in convingerile mele… sunt prea multi cei care nu mai vad decat negru in fata ochilor si pentru ca nu am alta modalitate de a ma exprima, si nu voi iesi in strada (nu din lasitate ci pentru ca nu sunt de acord cu acesta practica in contextual dat si repet – in contextual dat) voi folosi acest prilej, cu speranta ca voi reusi sa ma linistesc in interiorul meu, si analizez singura, nu manipulata.

    Sa pornim de la CERTITUDINI:
    1)Guvernul grindeanu a emis un act normativ LA FEL CA SI GUVERNELE PRECEDENTE; Acum, parerile sunt impartite, insa, nefiind de specialitate, nu vreau sa ma pronunt asupra corectitudinii acestui lucru, asa cum am vazut ca face TOATA LUMEA. Se pare ca ne pricepem toti la legi, ordonante etc ca prea ne dam toti cu parerea fara sa cunoastem nici macar limbajul specific de drept. Atunci:
    – Daca este un act gresit, cum de avocatul poporului a contestat doar calitatea de urgenta, nu si continutul?
    – Daca a mai fost un precedent similar in cadrul unei alte guvernari, cum se face ca acum se reactioneaza diferit??? Da, stiu, usr-isti vor spune ca este altceva, ca acum este grav…. Dar eu ii intreb: a verificat cineva TOATE ordonantele date de guvernul ciolos??? A verificat cineva toate deciziile, actele normative, contracte etc intreprinse de guvernul ciolos/pdl???? Oare guvernele precedente chiar nu au avut nici o decizie care contravine statului de drept sau interesului national??? – este greu de crezut. Si atunci-plecand de la aceste premise – cum se face ca acum s-a facut atata caz??? Nu cumva a fost ceva premeditat si urmarit pentru a pune psd intr-o lumina proasta??? Imi aduc aminte ca psd in opozitie s-a opus la multe decizii ale guvernului la putere la acel moment, dar nu a fost luat in seama, si nu a mobilizat lumea in strada. Acum de ce s-a intamplat asa??? Cine a sesizat si a mobilizat romanii si cu ce scop real???
    Consider ca opozitia de acum, are oameni IPOCRITI, in situatia in care ii acuza pe psd de ceva ce au facut si ei si are OAMENI CEL PUTIN RAU INTENTIONATI, in situatia in care au chemat lumea in strada ca sa le duca batalia politica in loc sa se comporte “barbateste” prin folosirea stricta a parghiilor legale pentru rezolvarea acestei situatii, asa cum au facut psd cand erau in opozitie.
    Asadar, care este adevaratul scop al presedintelui, al usr si al pnl daca au procedat asa si au impartit romanii artificial in doua tabere??? Nu cred ca o mama care are 2 sau mai multi copii vrea sa ii dezbine asa cum a procedat presedintele tarii si opozitia actuala – asta ne arata cat de mult ne iubeste pe noi ca popor.

    2)Guvernul a abrogat actul legislativ care a creat atata discomfort in tara:
    – Este clar ca a fost o manipulare a oamenilor din piata victoriei si asta nu o poate nega nimeni, macar prin prisma faptului ca au fost prezenti presedintele tarii, lideri marcanti ai partidelor din opozitie si anumiti formatori de opinie. Acum ca marul discordiei a fost inlaturat, de ce se continua protestele???
    Ceea ce ma uimeste este ca romanii nu se detaseaza ce focarul protestului pentru a analiza singuri ce vor. Nimeni nu are un raspuns privind inlocuirea prezentului guvern: cine sa vina in locul lor??? Ciolos??? Am vazut ce face. PNL???- serios, cred ca este o gluma proasta. USR??? Sa fim seriosi- ne vindem singuri tara la straini. Si ATUNCI, cine sa vina???
    Au trecut 27 ani de la revolutie, din care mai bine de jumatate au fost la putere cei de DREAPTA – asta de ce nu se spune???? Se poate verifica: din 1990 pana in 2016 avem 16 ani de dreapta: 4 ani Constantinescu, 10 ani basescu si 2 ani iohanis. Deci ?!?!?!?! Este o realitate si se poate verifica de catre orice persoana care vrea sa gandesca, nu sa fie dirijata. NU PUTEM SA DAM VINA DOAR PE STANGA pentru tot raul din tara asta – sa fim corecti, dreapta este la fel de vinovata. Si daca este greu de citi istoria contemporana dintr-o carte, va las si link-ul spre verificarea http://www.istoriacontemporana.info/2014/06/romania-dupa-1989.html
    Si atunci, daca si dreapta si stanga sunt la fel (ca sa argumentez obiectiv) – si daca in ultimii 12 ani nu am mai avut o majoritate psd, de ce ne este frica acum??? Pe vremea lui Constantinescu tara noastra nu a facut nimic, singurul guvern care a facut ceva a fost cel al lui Nastase si al lui Tariceanu si chiar si Ponta – de ce nu se recunoaste asta??? Puteti sa cititi oriunde pe net realizarile fiecarui guvern.
    Aud si in presa o dezinformare grava, crunta – si nu imi vine sa cred. Iar pentru tinerii care nu citesc si nu se documenteaza si iau de bun ce spune x si y la nu stiu ce post de radio sau tv, este clar ca psd este ceva rau. Pentru unii muma, pentru altii ciuma – ASTA NU E CORECT DIN PARTEA PRESEI SI A CELOR CARE SE ADRESEAZA MASEI DE OAMENI. Cate vreme oamenii se comporta partinitor, nu pot sa nu ma gandesc ca au un scop ascuns, de destabilizare a tarii mele, ca doar nu sunt atat ce naivi, de ignoranti.
    Trebuie sa fie obiectivi si sa isi aduca aminte toti cate lucruri grave a facut basescu si guvernele lui, dar psd nu a scos lumea in strada ca sa dezbine tara. Iar d-nul presedinte trebuie sa inteleaga ca “romanii lui” sunt foarte putin in comparatie cu cei care nu il doresc. Si vreau sa ma refer aici si la faptul ca toata lumea il acuza pe dragnea ca este penal dar este presedintele CD – daca era penal pe bune – cum de nu il impiedica legislatia in vigoare si institutiiile de stat sa fie om politic?! Inseamna ca undeva este o bresa lasata mostenire de cei de dinainte – care erau FIX IN ACEEASI SITUATIE. Diferenta este ca acum, dragnea a venit cu un program de guvernare foarte bun pentru tara, si de asta nu este lasat in pace sa-l puna in aplicare ca nu cumva sa reuseasca …. “nici o fapta buna nu ramane nepedepsita”. Si daca tot am pomenit de penali, sa incepem sa-i numaram si pe cei din opozitie: cine este primul?!

    CONCLUZII:
    – Singurele guverne de pe urma carora am ramas cu realizari pentru tara noastra au fost guvernele psd
    – Avem obligatia sa respectam democratia si sa acceptam alternarea puterilor la guvernare – acum poporul a decis psd
    – Presedintele tarii trebuie sa respecte alegerile recunoscute democratic si sa isi imbratiseze rolul de mediator
    – Sa lasam fiecare institutie sa isi faca treaba dar sa nu permitem abuzul de putere al unora
    – Sa filtram fiecare informatie, fara prejudecati (ca tot vorbim in contextual actual de conceptul de acceptare a tutror, de toleranta) si sa pedepsim pe fiecare dupa cee ace face el, nu pentru ce au facut altii, caci altfel, ar trebui sa aplicam aceeasi logica si la ceilalti – daca basescu a facut numai rau acestei tari, atunci sa plateasca toti de-ai lui.

    NU POT SA ACCEPT cum usr si pnl care nu sunt cu absolut nimic mai presus de psd vor sa destabilizeze tara si sa nu accepte rezultatul democratic al votului care a decis majoritatea psd-ului, in conditiile in care acestia din urma au un PROIECT DE TARA PENTRU ROMANI, nu pentru straini.

    Am vrut sa fie ceva obiectiv, scurt si concret, insa in sufletul meu clocotesc si eu de ingidnare din cauza dezbinarii tarii mele de catre un presedinte care nu imi iubeste tara – ROMANIA.

    Semnat,
    Un roman de-al ROMANIEI

    • Stimată doamnă, mă grăbesc să vă asigur că sunteți în toate mințile, că mai sunteți în stare să gândiți, că aveți discernământ și că nu sunteți singura care clocotește. Dar, nu vă irosiți forțele trupului și ale minții pe nebuni, este bine să fiți și precaută, și fermă, și informată, și sigură pe sine! Bine ați venit pe blogul nostru (domnule Năstase, am voie să spun „blogul nostru”, nu-i așa?)! Ne mai auzim!

  9. Propozitii (i)logice de prin presa generate :

    I.

    1.Firea este Primarul Capitalei si are atributii pe ordine publica
    2.Becali este nasul Gabrielei Firei
    3.Arhiepiscopul Tomisului a colaborat cu Becali la redactarea unei carti.
    4.Arhiepiscopul Tomisului este trimis in judecata de DNA
    5.Becali are multi bani si interese la CSKA Sofia
    6.Bulgarii anunta demonstratii de suport in strada
    7.Becali e pe cale sa piarda Steaua
    8.In piata participa oameni adusi cu Viitorul fotbalistic al Tomisului

    II.

    1.Incepe campania electorala , Dragnea e „penalizat” de PNL
    2.PSD castiga alegerile parlamentare
    3.Dragnea e impins de cativa mari politicieni : Ponta , Firea ,Stefanescu si Olguta sa fie premier
    4.Niste baieti fac OUG-uri cu modificari de Cod Penal care par sa ajute la abrogarea Guvernului
    5.OUG are numarul 13
    6.Se aplica lui Base & Co , dosarul lui Dragnea fiind dat in fapt intr-un interstitiu
    6.Se adopta de Guvern masuiri de crestere a impozitului pentru cei cu mai mult de echivalentul a 5 salarii medii ca venit , de la 1 la 10 %
    7.Se striga hotii
    8.Multinationalele dau salarii mari
    9.In industria mulitnationala lucreaza multi tineri din Timisoara ,Iasi ,Bucuresti si Cluj

    III.

    1.La Colectiv ard zeci de copii iubitori de Black Metal , cei care mor fiind angajati in Ortacle , media si publicitate
    2.Ponta cade
    3.Iubitorii de Black Metal au un dans specific
    4.In prima zi de proteste preventive anti-gratiere se cere pe o pancarta sa fie niste Ortacle in piata
    5.In media si publicitate salariile sunt mari
    5.Soros il uraste pe Trump
    6.Dragnea se intalneste cu Trump
    7.Antena 3 e afiliata CNN
    8.CNN + Trump = Hate
    9.USR-isti stau in Prlament pe computere la ceas de seara , NOAPTEA CA HOTII.
    10.Nicusor nu stie sa se pieptene si nu e instare sa genereze o propozitie coerenta la nicio conferinta de presa

    IV.

    1.Becali spune despre domnul Dragnea la A3 ca este inginer
    2.O zi de miting are panotaj gen Soros
    3.In piata avem spectacol de lumini proiectat pe sediul Guvernului , se tolereaza , tara e a lor , legea e doar pentru ciuma rosie
    4.La PNL cineva declara ca vrea sa lupte impotriva justitiei , s-o fi referit la abuzul in serviciu , pe care l-au dezincriminat prin abrogare

    V.

    1.Tradarea la romani e sfanta
    2.Ardelenii conduc Romania ,nu se stie catre ce
    3.Se ancheteaza 40 ziaristi pentru dezvaluiri
    4.Hotul striga hotii
    5.Unde e lege nu-i tocmeala

    Sa emigram ?

  10. Asa de dragul barfei si fara mare implicatie politica.. CODURILE!

    Adopatate ca dracu fara dezbatere insa aca cum au fost facute?

    In mod normal un cod este scris de cei mai buni specialisti in domeniu. Un „amarat”de lector are „privilegiul” de a fi scribu’ sefilor de catedra … Un cod este scris sub specie aeternitatis dorindu-se peren (aere perennius – scuzati am baut nitel … )

    Insa codurile astea ale noastre… sunt codurile Catalin Predoiu. Adica biroul de advocati Catalin Predoiu a scris codurile .. copiind din stanga si dreapta fara sa le pese ce si de unde si care sunt deja temeiurile „romanesti” ale codurilor (la inceput, pe la 1860-1890 s-a preluat masiv de la blegieni, macaronari si si francezi . Insa deja in 1920 aveam o „scoala” si o traditie … si Codurile!) totu’ in sos „filozofic” cica comcceptii „moniste” si alet palavre din astea filozoficesti. Cunoscuteoe mele care practica sunt atre nemultumite …
    Se pare ca nemultumita este si Curtea Constitutionala…
    Asta fiindca cei care au copiat … au tradus mecanic si interpretarea Lulutzelor este mai degraba filologica.Ca un exemplu „suspiucune reaonabila” in oprma varianta.. care cica permitea Lulutzelor sa zica „am o suspicuine rezobnanila , arestez preventiv! Dovezi? Indicii? C’esti prost ? Am o suspiciune rezonabila!!” Am si eu o suspicune rezonabila – Lulutele si scriitori Codurilor ar fio trebuit sa repete niste ani sau sa nu termine Dreptul … ca daca cautam …”reasonable suspicion” sau „raisons plausibles” sunt apropuate de „indicii temeinice” nu de bazdacii lui „am o suspicune”
    Si ptr fuseraiu asta se pare ca Predoiu a primit 100 mii euroi … si placerea de a fi „tatal codurilor”

  11. Nu am ales sa fac politica…medic fiind am studiat in străinătate dupa care in 2013 m am repatriat sătulă de „departe”…am sperat ca macar intr o zi sa vina cineva la putere care sa aprecieze munca pe care o facem eu si colegii mei, pentru ca daca Guvernul promulga o lege si acesti oameni ies in strada nemultumiti fiind,eu daca gresesc nu pot corecta oricat si ar dori pacientul…motiv pentru care zic,odata ajunsi la putere acest Guvern-traiam cu speranta promisiunilor de a avea o viata mai buna si un salariu cat de cat normal pentru competentele mele si anii dedicati studiului…Inainte de alegeri (11 dec 2016)am primit o oferta de lucru din Anglia ,undeva la 13.000£ sterline lunar dar am zis ca raman totusi aici pentru a darui sanatate oamenilor din tara mea prin priceperea dobandita printre straini in anii de studiu…Iata insa…ca nu pot rămâne ..de ce oare???!
    Pentru niste neaveniti cu deficit de atentie tip Nicusor Dan care nici el nu stie de ce ii indeamna pe oameni sa iasa in strada…pentru unul care doarme in Parlament si care e fotografiat beat mort in Vama Veche anul trecut care salta pe holurile parlamentului ca un strut cu pancarte in maini platit fiind din taxele noastre???
    Care sunt interesele meschine de blocaj economico financiar ale acestei țări??? Chiar unii oameni nu si amintesc ca atunci cand PNL ul a fost la putere, susținătorii PSD ului au ieșit în strada pentru a protesta??vreodata??!
    Si zic:sunt lasata sa muncesc in liniste in tara mea ori sunt obligata sa plec din nou pentru aceste situații incerte??
    Vad cate nedreptăți..vad cate injustitii…copiii care la ora 21 seara ar trebui să fie in pătuț nu pe strada la -7 grade sa fie expusi hipotermiei de catre parinti..cum sa incizi asupra sanatatii copilului tău astfel??!voit?? Si multe alte lucruri urate si josnice doar pentru ce?? Nu putem sa fim un popor unit sa fim naționaliști si sa nu lasam pe nimeni din afara tarii sa ne impuna nimic???plangeam uneori acum vreo zece ani cand vedeam o natie straina cat de unita era..cate posibilitati aveau doar pt ca erau uniti intre ei..doar pentru ca aveau acelasi interes…sa si asigure un trai decent in tara lor..
    Stiti cum se ajuta chinezii intre ei??daca de exemplu,un chinez cu familia vine in Europa, cativa din comunitatea lor ii dau cate 10.000€ euro pentru a si deschide un business..nu are nici o problema faptul ca sunt 5 magazine chinezesti unul lângă altul cu aceleasi tipuri de produse..Are importanță UNITATEA..FRATERNITATEA..ÎNȚELEGEREA…astfel ca,ei sa acapareze cat mai multa piata economica in detrimentul tarii gazda..
    NOI???. Suntem gata sa ne devoram..unii pe altii…sa ne balacarim…sa ne amenințăm..sa publicam adresele oamenilor politici pe net ca sa i putem ataca..invada…scuipa …pentru ca ne au marit salarii..pentru ca au redus 105 taxe…pentru ca acum in calitate de masteranda calatoresc gratuit cu trenul de la Bucuresti la Arad…
    ASTA I ROMANIA ….MEA…
    Cu respect,
    Dr.Diana Dana FERICEL

    • D-na Doctor, va multumesc ca ati ramas in tara noastra, Sper sa se trezeasca in noi toti iubirea de tara si de aproape. Parintii care au iesit cu copii la manifestatie sunt cel putin inconstienti. In Norvegia cred ca statul le-ar fi luat copiii pe motiv ca parintii au atentat la siguranta copiiilor, punandu-i in pericol de vatamare corporala prin imprudenta.

  12. Domnule Nastase, ce parere aveti despre Ordonanta privind modificarea Codului Penal? Dar vreau o opinie sincera! A gresit PSD-ul cu ea, cu ceva si daca da atunci cu ce? Va multumesc!

  13. Nu domnule Nastase! Toată lumea știe ce vrea. Problema este că dorința lor, este greu de explicat celor ca dumneavoastră și apropiaților săi. Așa cum a fost dificil de explicat democrația în 1989 celor ce au luptat pentru ea, deși nu au avut-o niciodată. Cum ai putea înțelege ceva ce nu ai avut? Ce nu ai cunoscut. Sincer vă cred că nu înțelegeți, și nici partidul. Și nici ei, cei din stradă. Diferența este ca acesti protestatari sunt EDUCAȚI si BUNI. Sunt consumatori de informații si își arogă timp și energie ca să cearnă și sa trieze informația. Lucruri total dezaprobate de un partid obișnuit cu directive de acțiune și găndire date de la biroul politic.

    În TOATE guvervările PSD am vazut asemenea circ. Este același comportament pe care vi l-a insuflat tătucul Iliescu, care de asemenea a mintit țara spunand că o conduce doar pănă la alegeri. Apoi s-a razgandit. Ei bine domnule Năstase, o dumirire vă pot da eu despre ce nu se vrea de către cei din stradă: nu acceptam asemenea jocuri si politici mincinoase cu răzgândiri în scopuri dictatoriale. Stiu că așa ați crescut, numai asta ați învățat dumneavoastră și politrucii de la varful PSD.

    Noi, domnule Adrian Nastase am invățat că șmecheria, cumetria, turnătoria și aroganța sunt semnale serioase, prevestitoare. Se poate conduce o țară și cu intenții bune. Se pot aduna oamenii împreună pentru a construii lucruri incredibile.
    Pentru asta însă o țară are nevoie de lideri altruiști, generoși, inspiraționali si calzi.

    Ei, în stradă asta cer. O cer acum pentru că suntem într-un context european nou.
    Pentru ca extremismul creste de la o zi la alta în toate țările lumii. Pentru că democrația noastră e aproape nou-nouță, încă are mirosul acela de „proaspăt dospit” și știm cât valorează. Ceilalți europeni, o iau de bună, au uitat de atâta bine.
    Pe noi, nu ne-a uitat încă răul cel vechi.

    În încheiere, vă spun o mică poveste: Bunicul unui prieten de al meu din copilărie, trăgea să moară, era la pat. Mama prietenului meu i-a spus să meargă să își ia ramas bun. A revenit plângând. Bunicul îl bătuse! „Pentru că eu mor iar tu trăiești, as face schimb intr-o secundă cu tine”. Mai târziu am aflat că, la sfarșitul vieții, psihicul uman ne tradează pe toți și ies la iveală lucruri din noi pe care nu le mai vrem cenzurate. Se aud clar ultimele batai ale unei inimi bolnave acolo undeva la voi la partid. Ei sunt afară ca sa va pazească pe toți.

    Sper să vă fii lamurit. Va stau la dispoziție oricând cu lămuriri suplimentare.

    • Nimeni nu contestă ca unii din Piaţa Victoriei ar fi buni şi educaţi. Atât de educaţi încât jigneau ,îndemnau la moarte, plimbând un sicriu prin piaţă, vorbeau vulgar şi considerau că doar punctul lor de vedere este bun etc. Asta ţine de educaţie. Informaţiile pe care le deţin ţin de instrucţie, dar nici aici nu au stat prea bine, pentru că se întrebau ce înseamnă abrogare, pentru că nu înţeleg principiile democratice care nu înseamnă numai dreptul la exprimare şi de manifestare, ci şi separarea puterilor în stat şi respectarea rezultatelor alegerilor, legitimitatea unui Guvern numit în urma unor alegeri, că un Guvern se înlătură prin moţiune de cenzură, că un miting trebuie autorizat şi asumat pentru a fi luat în consideraţie. Strada nu este o instituţie chiar dacă actualul Preşedinte vrea să o transforme în instituţie. Văd că în mintea dumeavoastră există o mare confuzie, de aceea consideraţi că numai dumneavoastră înţelegeţi cum funcţionează democraţia, iar noi, ceilalţi, suntem picaţi de pe altă planetă, suntem intoxicaţi de ideologia social-democratică, de ideile domnului Iliescu etc. Dumneavoastră aveţi o percepţie indusă, absolutistă şi vreţi să ne daţi lecţii. Daţi-le, scrieţi dar nu îi jigniţi pe cei care nu sunt de altă părere! Fiţi educat şi bun!

    • Daca tot vorbim despre democratie, Cristian, ce-ar fi s-o ajutam sa creasca respectand alegerea exprimata prin vot a cetatenilor Romaniei? Nu sunt PSD-ist , am facut greseala de a crede in KWI pe care o regret. De fapt, ce vor oamenii aceea BUNI si EDUCATI? Initial a fost acel OUG. Au obtinut ce-au vrut. Acum? Sa dea jos un guvern democratic ales, in numele democratiei?

  14. Domnule Năstase, din punctul meu de vedere ați fost unul dintre ultimii oameni politici cu prestanta. Dar… aceste manifestări au la baza tensiunea adunata de ceva vreme în societate, de la Colectiv, pana la balacareala cu Sebastian Ghiță și multe altele. PSD-UL a fost prins pe picior greșit și a picat la execuție, asta se întâmplă atunci când conducerea unei tari i-a decizii interpretabile. Aici nu mai este vorba doar de PSD, este vorba deja de toate partidele politice, de toți acei oameni care ajung acolo și abuzează de votul primit. Hai într-un moment de sinceritate sa recunoaștem toți ca, odată ajunși la putere oamenii au tendința sa abuzeze. Mare problema este ca, odată ajunși acolo vor sa își hrănească toată familia și ajung prin direcții, cabinete, ministere, oameni care nu au habar ce fac. La fiecare 4 ani se schimba o gramada de oameni în sistem, nimeni nu apuca nici măcar sa înțeleagă ce se întâmplă acolo, vorbesc de angajații din sistem. TOATE partidele ar trebui sa își schimbe atitudinea, nu doar PSD. Aceste manifestări au dat putere poporului, într-un stat sănătos populația trebuie sa aibă o reacție. Vin din spate generațiile noi, care sunt mai greu de manipulat, care au studii superioare, unii nu au rămas cu prea multe din aceste studii, dar alții știu mai multe decât cei care ajung sa ne conducă. Hai odată pentru totdeauna sa conducem tara asta cu demnitate, nu am văzut asta de multa vreme în România. Eu nu cert pe nimeni, dar îmi doresc pentru tara asta tot ce e mai bun, pentru noi și pentru copii noștri. Chiar nu reușim sa adunam în partide o mana de oameni capabili și integri care sa își facă treaba?

    • Este adevarat ca cei care au mers la cotroceni fac parte dintre cei care au simtit in mod direct cresterea econimica in portofel (card), insa as vrea sa observati ca sunt si foarte destepti si pusi la punct cu evenimentele derulate in viata de zi cu zi. Observati va rog ca toate enunturile celor de la cotroceni sunt perfect argumentate si coerente, vorbesc documentat si articuleaza foarte bine dorintele. Nu pot spune insa acelasi lucru si despre cei de la pta victoriei care chiar nu stiau ce vor, nu erau coagulati in jurul unei idei clare, ci fiecare era pe limba lui; cu tot respectul pentru cei pta victoriei, tineri frumosi si liberi, sorosisti si corporatisti,: de fapt, ce vreti ???
      In cazul in care se dovedeste ca rationamentul vostru a fost gresit, ca v-ati luat dupa niste afirmatii nefondate dpdv juridic si ati cazut in plasa instigatorilor care nu stiu sa accepte infrangerea, puteti sa platiti daunele pe care le-ati cauzat imaginii Romaniei ???
      Daca va faceti vinovati de „abuz in serviciu” in calitatea dvs. de cetateni, cu certitudine ca prejudiciul creat de dvs. este mai mare de 200.000 euro, si atunci este caz penal. Ar fi interesant sa vad puscariile deja sunt aglomerate, primind inca 600.000 „corupti”… Imi pare rau ca par rautacioasa, dar e bine sa ne gandim si la varianta asta. Si poate ca acum veti reusi sa faceti distinctia intre „abuz in serviciu”, „furt”, „mita”, „trafic de influenta” si alte fapte penale pentru care ar fi trebuit mai intai sa va documentati si apoi sa va pronuntati….dar e mai simplu sa luati de bun ce spune unul si altul … eee , ce sa facem, ne credem toti juristi.
      O mica clarificare – toti oamenii care sunt angajati in orice functie pot fi acuzati de „abuz in serviciu” …. Mai clar, toti care au un serviciu pot fi acuzati de „abuz in serviciu”.

      O zi frumoasa tuturor romanilor !

  15. […] Este limpede că scopul operatiunii  de stradă nu a fost „abrogarea” OUG-ului. Se urmăreste, asa cum am arătat zilele trecute, „abrogarea” guvernului si, atunci, „abrogarea” alegerilor din 11 ningau. Dacă protestele vor a prelungi in această sens, unii reprezentanti ai PSD imi spuneau că, pedig nu au fost de soglasuire cu un contra-miting pentru a apăra publicatie, ar fi de soglasuire insă cu un miting de concurs pentru guvernul PSD si spre presedintelui Iohannis”, a grafie fostul opremier Adrian Năstase, pe blogul său, în articolul poreclit „Proteste, in formă continuată?” […]

  16. Buna ziua, domnule Nastase! Nu stiu cum s-ar putea desfasura sau chiar avea loc un dialog cu dumneavoastra, pe tema evenimentelor ce au legatura cu OUG13/2017. Nu stiu, pentru ca din cate am inteles din comentariul dumneavoastra, mi-ati lasat impresia ca santeti cu si un dumnezeu in aceasta privinta si nu aveti cum sa gresiti. stiti desigur, din cartile considerate sfinte, ca nici un fel de „divinitate” nu a facut si nici nu va face vreodata ceva gresit. prin urmare, oricine altcineva care ar avea ceva de spus, pro sau contra comentariului dumneavoastra, prin definitie si comparatie, nu poate fi decat gresit si/sau corectat. din punctul meu de vedere, orice fel de dialog cu dumneavoastra, in special pe aceasta tema, ar fi cu totul absurd. dar, asa cum i-ati raspuns domnului Cristian, si dumneavoastra aveti o sansa. o sansa sa recunoasteti, cel putin fata de dumneavoastra insasi, ca santeti un om limitat, si la fel ca toti ceilalti oamenii de pe acest pamant, santeti intr-un fel sau altul corupt. si eu sant corupt, ca sa nu credeti ca va acuz doar pe dumneavoastra. exista o coruptie a fiintei umane si numai cine nu vrea sa o vada, va spune ca de fapt aceasta coruptie nu exista. NU vreau si NU am nici o intentie sa va recomand acum sa va comparati cu vreo divinitate cunoscuta – din punctul meu de vedere, n-ar avea nici un rost. ceea ce mi-ar face placere, in schimb, este sa va rog sa va comparati singur, doar pe dumneavoastra, cu omul care a fost cunoscut (si este in continuare cunoscut) cu numele de Jiddu Krisnamurti; sa va rog sa va comparati ideile dumneavoastra cu cele ale lui, si sper astfel, sa va reconsiderati modul de gandire si de abordare al vietii. nu spun ca eu am reusit. incerc. si asta v-as recomanda si dumneavoastra, sa incercati, atat de bine cat puteti sa faceti acest lucru. va pun aici la dispozitie, cateva informatii despre acest om. 1 – http://www.jkrishnamurti.org/index.php 2 – https://www.youtube.com/watch?v=PDlDWLg7-H8 3 – https://www.youtube.com/watch?v=h55TMI4zP10 Va multumesc!

  17. scuze pentru greseala de scriere. in loc de „…ca santeti cu si un dumnezeu in aceasta privinta…”, va rog sa cititi „…ca santeti ca si un dumnezeu in aceasta privinta…”.

  18. Dacă protestele vor continua in această directie, unii reprezentanti ai PSD imi spuneau că, desi nu au fost de acord cu un contra-miting pentru a apăra ordonanta, ar fi de acord insă cu un miting de sprijin pentru guvernul PSD si impotriva presedintelui Iohannis

    Am vazut zilele trecute mitinguri de sprijin pentru guvernul PSD si, daca n-ar fi de plans, sigur ar fi de ras. Chiar daca mi-ar placea sa vad mitinguri de sprijin pentru PSD, de amploarea celor din piata Victoriei, nu va fi cazul. Inteleg ca oamenii sunt in stare sa voteze pentru cativa lei in plus la pensie sau la salariu dar, din pacate, nu toti sunt dispusi sa militeze pentru votul dat.
    Mi-ar placea sa vad si rezultatele in cazul unui referendum de demitere al presedintelui, macar, in felul acesta, cred ca s-ar stabiliza cat de cat lucrurile – din ambele parti.

    P.S. raportez ca Soros mi-a virat deja contravaloarea serviciilor pe card iar multinationalele cu care colaborez au semnat deja mai multe contracte cu noi in semn de apreciere pentru activitatea din piata Victoriei.

  19. ups! in asteptarea unui raspuns, am mai descoperit o greseala. am scris „Jiddu Krisnamurti’ in loc de „Jiddu Krishnamurti”. scuze, din nou, si pentru aceasta scapare la enuntarea/tastarea comentariului meu. pe cand un raspuns din partea dumneavoastra?

Lasă un răspuns