Ruperea relatiilor diplomatice intre Ministerul Public si Ministerul Justitiei

Ministerul Public, prin procurorul general, a decis sa-si retraga ambasadorii din Ministerul Justitiei. Astfel, dl Sima si dna Haineala, procurori, au fost rechemati in centrala parchetului.  Nu stim daca vor urma, din partea Ministerului Justitiei, masuri de retorsiune bugetara, modificari in ceea ce priveste procedura  numirii sefilor parchetelor, avansarea legii raspunderii magistratilor. Probabil ca nu.

Continui sa cred ca afirmarea legislativa a politicii penale a guvernului trebuia facuta prin asumarea raspunderii guvernului in Parlament pe un ansamblu de legi , asa cum a facut cuplul Basescu/Macovei, in 2005, cand au schimbat legile justitiei si legile proprietatii. Folosind un precedent, cum ar spune presedintele „romanilor sai”. Si dand posibilitatea introducerii de catre opozitie – ceea ce oricum se face – a unei motiuni de cenzura.

In momentul de fata, pare, mai curand, ca Miniserul public – ce se afla sub autoritatea Ministerului Justitiei – incearca sa-si afirme autonumia fata de ministerul Justitiei., in contra prevederilor constitutionale. Oarecum,precum Tinutul Secuiesc.

In Portugalia, a avut loc o „revolutie a garoafelor”, in Georgia, o „revolutie a trandafirilor”. Am vazut ca, la Bucuresti, au fost imprastiate lalele. Putem sa speram? Glumesc, desigur…

PS  In fotografia alaturata, este reprezentat Buddha in ipostaza „Stopping the relatives from fighting ” (este ceea ce indica pozitia mainii drepte). Este vorba de momentul in care Buddha se intoarce din cer si gaseste mai multe rude certandu-se pe impartirea unui curs de apa. El intervine si opreste aceasta cearta, explicand ca ei pot folosi apa, impreuna. Va rog sa nu-i aratati comentariul asta lui Iohannis!

44 de gânduri despre “Ruperea relatiilor diplomatice intre Ministerul Public si Ministerul Justitiei

  1. Da, Lazar si-a retras ambasada de le Guvern…Sper sa urmeze insa exemplul si serviciile si sa-si retraga „insarcinatii cu afaceri” din justitie, media.

    Ca e razboi in Romania exportat in exterior de insusi Presedintele, nu mai e nici un secret:

    President Iohannis at EU summit in Malta: “We have hundreds of thousands of my Romanians in the street”

    Dom’ne, daca era un Presedinte impartial, care vrea pace in Romania, ar fi spus ceva cam asa: „Guvernul considera ca are dreptul de a legifera conform Constitutiei, si ca prevederile din ordonanta sunt constitutionale, pe cind, opozitia si cei chemati in strada considera opusul. Curtea Constituionala se va pronunta. Nu exista deocamdata incalcari confirmate ale statului de drept de catre instanta suprema in stat”.

    Dar el spune exact ceea ce trebui ca sa ii sperie pe europeni: ca Governul incearc prin aceasta ordonanta sa atace statul de drept. Ceea ce este o mare minciuna. Daca Guvernul are dreptul constituional sa emita ordonante de urgenta in domeniul justitiei (Asa cum a facut si Pruna in Guvernul Ciolos) iar constinutul acelei ordonante nu incalca preveri legale si constituionale, atunci NU a fost atacat statul de drept.

    Din pacate, dl Iohannis dezinformeaza si face un deserviciu tarii. El nu este Presedintele „Romanilor mei”, cei din strada si a PNL-USR, ci a tuturor romanilor, inclusiv a celor ce au votat majoritar PSD-ALDE. Poate chiar si pentru asta ar trebui data o ordonanta de urgenta, pentru ca nu isi face datoria si nu respecta ce ii cere jobul.

    Foarte grav ce a facut Presedintele la Malta.

  2. REPUBLICA MACOVEI ȘI SUPUȘII EI BENEVOLI

    Istoria dezastrelor din România ultimului deceniu este străbătută de un fir roșu… dar nu e un fir roșu, ci e șuvița de sânge scursă constant de pe caninii doamnei Macovei , căci Monica Macovei e o carnasieră care s-a asigurat, din 2005 încoace, că are ce să sfâșie și că nu va muri de foame…Scurtă istorie, neromanțată:

    Anul 2004 la final… când magia ultimelor alegeri prezidențiale se risipea mai ceva ca magia Crăciunului, Monica Macovei a fost numită Ministru de Justiție , la dorința lui Băsescu Traian, care i-a făcut oferta , prin telefon, în timp ce dânsa spăla vasele . Conform propriilor declarații , Macovei a plâns toată noaptea , chinuită de griji și responsabilități …

    Anul 2005 …În urma unui audit cu clopoței, comandat către FREEDOM HOUSE, adică acel ONG unde toți sunt prietenii sau supușii lui Macovei, au fost revocați 18 șefi din PNA, și au fost numiți, în locul lor, adepți ai „sectei ”macoviste. Lucrul poate că nu se putea realiza, fără modificarea brutală a Legilor Justiției, numită „reformă” , prin care toate numirile care contează în Justiție erau transferate în pixul președintelui. Iar Președintele a crezut, în acel moment , că i se pune în brațe o putere nemaivăzută. Dacă a fost sau nu a fost așa, o să vedem mai jos. Dar 2005 este și va rămâne anul inventării și, mai apoi, definirii MONSTRULUI.

    Anul 2009… Monica Macovei devine europarlamentar și nu mai trebuie să se ascundă – odată cu externalizarea MONSTRULUI, cu legănarea lui pe genunchii europeni, România a pierdut războiul, dar încă nu și-a dat seama nici că a fost război, și nici că l-a pierdut. La sfârșit de an Mircea Geoană nu înțelege exact de ce nu s-a ales președinte, dar întâmplarea, privită la rece , ne arată că mecanismul MONSTRULUI era, la acea dată, perfect funcțional și implacabil.

    Anul 2012… Referendum pentru demiterea lui Băsescu Traian ( care crede în continuare că PUTEREA e la el) … În Parlamentul European, Monica Macovei anunță că există date credibile că s-au fraudat 1 500 000 -2 000 000 de voturi… Departamentul de Stat ne urechează… Barosso ne face lista…ambasadele –acelea care finanțează, în mod obișnuit, FREEDOM HOUSE-ul prietenilor Monicăi, adică ambasada Franței, a Olandei, a Marii Britanii, și, evident, a Statelor Unite- sar în ajutor , toți acoperiții de sub umbrela ICR-ului patapievician scriu articole în draci pentru presa internațională… impresia este că toată planeta ne repudiază . Băsescu Traian crede cu sinceritate că această mobilizare planetară e doar pentru el. Când Referendumul sucombă prin ERATĂ, prima care anunță vestea bună de la fereastra unei toalete de la mansarda sediului de campanie a președintelui suspendat, este Monica Macovei, cea care se dovedește mai tare decât 7 400 000 de cetățeni dornici de schimbare.

    Anul 2013… Ca să poată rămâne cuplată cu toate ventuzele și cheții la organismele internaționale, Monica Macovei inventează un partid, că altfel n-ar mai fi avut „vehicul” și propulsie. GDS-urile, FREEDOM-HOUSE-urile, 22-urile, toți pun umărul și Macovei se alege europarlamentar, din nou. Din Parlamentul European , fără ca nimeni s-o întrerupă vreodată, dânsa urlă despre lovituri de stat, fraude electorale, desființarea DNA și altele asemănătoare. Toate se petrec în România. Toate sunt din vina PSD, pur sau în combinație cu alte aprtide. Din când în când , statul de drept și democrația din această nefericită țară sunt în pericol din motiv de social-democrație și fosta ministresă se erijează în ultimul apărător al acestor valori. Ca de obicei, multe Viviane europene o cred …

    Anul 2014, alegeri prezidențiale… Monica Macoveri devine CANDIDAT PENTRU CEA MAI ÎNALTĂ DEMNITATE ÎN STAT… citiți, încă o dată, prieteni, ultimele cuvinte pe care le-am scris … dânsa dorea să fie PREȘEDINTĂ a României…. iar Gabriel Liiceanu a luat-o în serios și a și votat-o … și Mircea Cărtărescu a votat-o… Iar după ce nu s-a ales, toți adepții ei au sfătuit simpatizanții și cetățenii exaltați de efectele anticorupției să pună ștampila pe Iohannis. Între cele două tururi de scrutin , MONSTRUL, îmbunătățit mult prin cooptarea Facebook-ului, a funcționat impecabil , dovedind, încă o dată că orice este perfectibil pe pământ, mai devreme sau mai târziu, se va perfecționa. Evident, Victor Ponta a pierdut alegerile.

    Anul 2015… În ciuda faptului că e de mulți ani la Bruxelles, europarlamentara noastră numește ministrul cel mai important din Guvernul Cioloș, guvern a cărui naștere în convulsii sociale a avut un singur scop: ÎNCREMENIREA JUSTIȚIEI ÎN PROIECTUL MACOVEIC. La prima numire, deși Zgonea luptă ca un leu pentru ca să ajungă Guseth în cabinet, se întâmplă un accident: Guseth e, totuși, prea ineptă pentru ca „amănuntul” să poată fi trecut cu vederea. Dar, cum noaptea e un sfetnic bun, până dimineață Macovei o aduce pe Prună. De încredere și dânsa… Odată trecut acest hop, ca să nu-și iasă din mână, Monica Macovei îl numește ca Ministru al Fondurilor Europene pe purtătorul de livrea , Cristian Ghinea… în acest fel, se asigură, după opinia mea, că fondurile europene vor fi blocate total. Misiune îndeplinită.

    Tot ceea ce vi s-a întâmplat rău, prieteni, în ultimul deceniu, o are , în text sau în subtext pe Monica Macovei… puteți să-i spuneți Soros… sau OCULTA… sau cuibul de reptilieni… sau cum vreți voi… dar nu vă prefaceți a nu observa că MONSTRUL e înfipt în viața voastră și că, de fapt, vă aflați în filmul MATRIX, atât că nu puteți să vă feriți de glonte, așa cum reușea Keanu Reeves…

    Și acum, despre președinți și puterea lor reală. Basescu Traian așa a crezut timp de 10 ani că el e jupânul. Totul era în mâna lui . Până n-a mai fost președinte… atunci a observat că, indiferent dacă el mai are o oarecare imunitate, mai mult ironică , iubita lui , rudele lui și prietenii lui, nu au așa ceva.

    MONSTRUL nu vrea să lucreze cu grupuri, pentru că , luați individual, oamenii sunt imprevizibili. EL vrea să lucreze cu UN SINGUR INDIVID, care e simplu de controlat și de strâns în menghină. Pe acela și-l face președinte… cu cât e mai prost, cu cât e mai canalie, cu cât e mai șantajabil, va fi, pentru MONSTRU, un excelent executant. Acestuia trebuie să-i asigure două mandate și i le va asigura. De altfel, toți cei agreați , pot fi recunoscuți după faptul că nu au niciodată doar un mandat, ci două , trei sau câte se poate, prin rotația amplă a cadrelor.

    Tot ceea ce vedeți în ultimele zile în România este ce v-am descris eu mai sus. Ajunși aici, nu cred că se mai poate face ceva. Poate că , într-o zi , când vor mai crește, cei ce stau acum în stradă vor înțelege cum au participat benevol la acest carnagiu al democrației. Ieșirea din MATRIX va fi însă , atunci, imposibilă.

      • Corect, cu exceptii! Adica, de fapt, Victor Ponta N-A pierdut alegerile, iar facebook-ul a
        avut un singur rol: al acarului Paun. Adica, daca bizonul romanesc, inmarmurit de rezultatul turului 2, incepe sa-si puna intrebari neortodoxe, sa existe un raspuns. Bun, rau, sa poti sa-i spui omului ceva. Ca daca nu-i raspunzi nimic, s-ar putea sa-si raspunda singur, si cine stie la ce concluzii ajunge. Ca romanul nu-i asa prost. Are, el, alte pacate, dar nu pe asta.

    • Vreau să vă întreb dacă aţi văzut imaginile în care o beţivancă desfigurată de vicii şi de ură urla dement în Parlamentul European, mânjund nu numai imaginea unui partid, sau unor oameni politici, dar şi imaginea României !
      Ce deosebire între mutanţi ca ea, Cristian Buşoi şi încă vreo doi şi maestrul Mircea Diaconu !?
      P.S.
      Cam tot ce s-a impus cu forţa se întoarce până la urmă şi asupra celor care au contribuit decisiv la producerea nedreptăţilor ! Dacă Punctul 8 de la Timişoara, de abolirea căruia se face vinovat în primul rând PSD ar fi fosr respectat, una ca M.M. n-ar fi ajuns niciodată să facă atâta rău în ţara asta prost făcută în care unii ca ei fac legi, în loc să pută, vorba bancului. De fapt , ca să fim sinceri, dacă nu put, duhnesc groaznic ! Şi nu numai din cauza mahmurelii….

  3. Un om de stat ca Adrian Nastase (de fapt singurul om de stat care il mai are Romania) este ceea ce lipseste tarii. Si nu prea mai gasim altul . Aici este marea noastra problema. Basistii cu complcitatea lui Geona (isi mai aminteste cineva de Mircea Geoana???) au reusit sa-l anihileze. Raman uimit de duplicitatea si ignoranta lui Iohannis si a opozitiei. Iohannis si opozitie care se cam joaca cu focul si integritatea tarii.

  4. Putem spera… Ne dorim! De ce crezi domnule Nastase ca lumea a ieșit în strada oare? Sa legitimeze nelegiuirile; sa aducă ovații „tovului” dragnea… Ori sa îi oblige sa plătească pentru toate furturile comise de ei și de antecesorîi lor .. ??

  5. „Va rog sa nu-i aratati comentariul asta lui Iohannis!” 😉
    În schimb aş vrea să-i arăt, dacă se uită şi poate ne dă un răspuns în intervenţia de marţi din Parlamentul României, următoarele :
    http://www.alternativenews.ro/2016/05/de-necrezut-sotia-lui-iohannis-copii-vanzare.html
    http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/domnule-presedinte–nu-mutati-maidanul-de-la-kiev-la-bucuresti–-opinie-439980?c=q2561

  6. Eu nu stiu ce carti mai are PSD-ul sa joace si cite jocuri mai poate rezista. Pare ca in jocul de imagine extern a pierdut in favoarea lui Iohannis, avind in vedere toate declaratiile oficiale externe de pina acum, bazate pe varianta pe care le-a povestit-o dl Iohannis. Nimeni din exterior, dintre partenerii Romaniei nu au luat o alta pozitie, si nimeni nu a vorbit altceva decit despre atac la „statul de drept”, desi asta este o mare minciuna. Ce mai conteaza? CIne mai sta acum sa discute detalii? Important e sa dam jos PSD de la butoane, cum am facut cu Ponta. Si culmea, pare ca le iese. Chiar PSD nu stie sa invete din lectiile trecutului?

    Am inteles ca in interiorul tarii dl. Dragnea nu ataca pe Iohannis, dar in expterior dl Dragnea este batut cumplit. Adica ia pumni direct de nu isi mai poate arata fata.

    PSD-ul asta nu a inteles: ca razboiul extern este priomordial in cistigarea unei lupte politice interne. Nu pacea, nu armonia, nu dreptatea. Razboiul aduce cistigatorul.

    Cred ca doar un scandal mai mare ar putea deflecta atentia, dar asa, principial si virgin cum este, PSDul habar nu are cum sa faca o diversiune politica. Trebuie sa recunoastem ca Iohannis poate usor sa ia un Oscar pentru rolul Pinochio. Probabil ca miroase mult a sulf azi la Palatul Cotroceni.

  7. Eu nu stiu cine a convins Guvernul ca primul pas care trebuie sa-l faca e unul atit de „in your face” si de controversat, fara sa pregateasca partenerii externi. Nu asa se exercita puterea. Lucrurile trebuiau facute gradual, in special pe subiectele sensitive.

    Intai trebuia gasita o cale sa iti pui oameni in institutiile de forta. Asa, i-au asmutzit pe dusmanii lor puternici. Chiar daca erau oameni pusi de adversarul politic, se puteau gasi cai sa fie schimbati.

    In acelasi timp, comisiile parlamentare pe care le conduc, puteau sa scoata la iveala abuzurile si sa transmita informatii ambsadelor si guvernelor partenere.

    Puteau gradual sa schimbe legi in Parlament, si odata cu legile sa-si intareasca credibilitatea.

    Exercitarea puterii intr-o democratie se face pas cu pas, si nu citez din Iohannis.

    Parerea mea de rau, daca o sa cada acest guvern, este ca majoritatea romanilor ce au votat o schimbare, tot basism o sa manince pe paine, daca o sa-i lase procurorii sa manince. Asta va fo o chestie atit de traumatica, ca va cnduce intr-un context favorabil la un tip de dictatura. Mecanismele de forta, totalitare, exista deja in Romania, si ele pot fi folosite in alt tip de regim.

  8. Dom tov profesor in (ne)drept Parchetu nu se mai afla de ceva vreme sub autoritatea MJ.
    Cam, din 2012 ca cand Codruta cu de la sine putere a anunţat că l-a delegat pe procurorul-şef al DNA Daniel Morar pe postul de procuror general interimar.
    Zisa domana era deja interimar de vreo 2 ori .. si cam pe 30 sept (stirea e din 1 oct) a anunta ca l-a numit pe Morar. Ea . Duiun orovroe vointa (sama volnie adica samavolnic)
    Zisa doamna a zis cu acea ocazie „Din 2008 se ştia că postul de procuror general va fi vacantat. Este o situaţie nefavorabilă pentru că nu a fost numit un nou procuror general, şi nici nu există o propunere.
    Pentru a asigura continuitatea şi stabilitatea în Ministerul Public am decis să deleg o persoană pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general care va asigura interimatul. În acest sens am demarat toată procedura pentru delegarea pe o periodă de şase luni pe funcţia de prim adjunct al procurorului general a domnului Daniel Morar care a fost de acord să preia interimatul.
    La această decizie a contribuit faptul că procurorul care va fi delegat are cea mai mare vechime în funcţie de conducere la nivelul central al Ministerului Public, are o colaborare bună cu instituţiile europene, a fost implicat în toate misiunile de evaluare pentru raportul de ţară şi are experienţa necesară pentru a lua măsurile care să asigure continuitatea activităţii Ministerului Public

    (http://www.gandul.info/stiri/daniel-morar-delegat-procuror-general-interimar-pentru-sase-luni-kovesi-nu-exclud-o-candidatura-la-dna-10144455)
    Ghicoti cinme era primsinistru ? Exact , chiar asa ZeV! Cine era la justitie?
    Titus Corlățean Ind. 23 august 2012PSD 7 mai 2012 6 august 2012
    Victor Ponta PSD 6 august 2012 (interimar) 23 august 2012
    Mona Pivniceru Independenta de la . 23 august 2012

    A da sa nu uit Nici Curlățean nici T9ntelu nu aveau un nu,e pe 26 augist 2012 cadn se terimina mandatu; Insa amandoi ca broastele in fata cobrei ….
    Scuzati insa daca prin absurdu absirdului eu eram sinistru de justitie si mi se faea asa un afront .. se incpea cu un nuimar de expresii neaose inoparticulr si se termina cu dopsar de abuz in funtie si uzurpare … nu dealta da eu am ceva par pe piept!!!

    Sa nu mai zic ca ani de zi;e insalile de judeatca .. era autoservore „:nu judecam dupa legea speciala ci dupa cea genrala ca asa vrea fesieru nost”

    E.. de acu naspa very rau.

    PSD ar trenui sa isi faca rost de un mascul feroce ALPHA +++ swi la justie sa puna unu ador mascul alfa feroce dar si asa ar avea mult de furca. Cu fetele astea de masa mototilite…. PSD va fi tocat marunt marunt …
    E ca dracu singurui mscul din PSD nu are par pe piept ins avea un decolteu fumusel cand era mai juna. Olguta bine-ntels e barbatul!

    A da adunatira aia de muoeri din palrament , care in mod abzuv poartea pantalonmi nu a avot nici de zis canmd Codruta a decreatat ca il ia xdacu pe ala care se preinta l;a comisa pralamentara !!

  9. Dom’ne e simplu: ca sa linistesti strada si partenerii externi, ordonanta aia trebuie sa fie abrogata, si apoi trimisa ca text de lege in Parlament.

    Ca sa cistigi un razboi, trebuie sa sti sa te repliezi intr-o batalie pe care ai inceput-o prost.

    • Nu stiu daca batalia a inceput prost. In niciun caz planificatorii OUG 13 nu pot fi suspectati de amatorism. Cel mai probabil intentia lor, cu care as fi de acord, a fost sa atraga fortele principale ale opozitiei intr-o batalie secundara, care sa o uzeze inainte de batalia principala, care va fi in Parlament. Strategii stiu care sunt consecintele unei angajari principale pe o directie secundara. Cunoscatorii pot anticipa cu ochiul liber ca nu pentru Guvern va fi cu ghinion numarul 13. Guvernul trebuie sa guverneze. Daca CCR va decide ca ordonanta este constitutionala? Nu s-ar pierde o batalie castigata? Pe de alta parte, nu stiu daca termenul de „abrogare” este cel mai potrivit. Nu am cunostinta daca exista vreun precedent de ordonanta abrogata sub presiunea strazii sau cate astfel de abrogari specioase au fost, daca au fost. In orice caz, ar fi o lovitura data statului de drept, avand in vedere ca administratia guvernamentala poate recurge la ordonante – asa cum administratia prezidentiala recurge la decrete – si/sau poate initia legi. Poate ca termenul de „retragere” a ordonantei, in vederea completarii si promovarii ei ca un proiect de lege, ar fi mai adecvat. Nu cred ca CCR se va pronunta pe continutul actului normativ, si-ar aroga un drept de normativizare/legiferare, pe care nu-l are, ci mai degraba pe forma, pe procedura, adoptarea lui prin ordonanta in loc de lege. PSD, care are cele mai stranse legaturi cu Romania profunda, ar trebui sa mobilizeze majoritatea tacuta, pentru ca si aceasta sa se pronunte. Deja Ralucai Turcan ii este frica de o asemenea perspectiva, care stie care este raportul real de forte si care va fi rezultatul, in cazul in care Romania de stanga va iesi in strada. Nu va fi vorba neaparat de o contramanifestatie, ci de o modalitate dialoganta si cooperativa, avand mesaje care sa deschida ochii celor care ii au inchisi sau intredeschisi: „Tara ni se ia / Cu catusele DNA”, „Intai Romania / Apoi corporatia”, „Corupatorii striga coruptii”, „Stanga si Dreapta slujesc o Romanie Unica”, „Sa facem din nou Romania Libera” / „Make Romania Free/Great Again”, „Romania First” etc.

  10. situatiunea e mai comica, mai tragica.
    vad zeci, sute de oameni, mii de oameni manuind un berbec sa sparga o poarta care este larg deschisa – dar ei nu stiu sau nu vor sa stie, nu le vine sa creada ca poarta este deschisa.

  11. Manifestatiile in necunostinta de cauza, din strada, sunt o insurectie a manipularii politice

    Se vede, din text (http://www.contributors.ro/editorial/cine-ii-manipuleaza-pe-manifestan%c8%9bi/), ca propaganda ideologica nu-l prinde de fel pe eminentul filosof. Foarte probabil ca scriind acest text propagandistic a pierdut un timp pretios pentru a scrie un excelent text filosofic. Pai este de rau, d’le Gabriel Liiceanu, daca am ajuns sa fim manipulati de propriile noastre constiinte. Caci ce este manipularea daca nu o influentare politica a vointelor si deciziilor noastre, prin care suntem facuti sa credem ca acestea sunt ale noastre si ca servesc interesele noastre, dar de fapt exprimam vointe, decizii si interese straine, ale manipulatorilor? Este de plans daca am ajuns sa fim manipulati de propria constiinta, inseamna ca aceasta a fost pervertita, alienata de ideologie, ca nu mai distingem intre bine si rau, ca ne-o facem singuri, cu mainile noastre. Haideti sa fim rezonabili si sa recunoastem ca manifestatiile de strada, la care marea majoritate asista tacuta, in aceste zile, reprezinta o insurectie a manipularii politice. Sunt foarte putini cei care au citit OUG 13, si mai putin cei care o inteleg, si doar cativa care sesizeaza conflictul monstuos, distorsionant dintre forma si fondul statului de drept si luptei anticoruptie… Dupa ce am abolit prezumtia de nevinovatie, distrugem acum si principiul proportionalitatii…

  12. M-am dus si eu pe Hotnews.ro, sa ma informez corect, ca toti cei care merg in piata, ca sa ma simt si eu european si superior „hotilor” de la PSD.

    Deci, daca cititi Hotnews aflati ca dl. Iohannis nu a spus niciodata: „We have hundreds of thousands of my Romanians out on the streets, and I trust them,” ceea ce se traduce exact: „Avem sute de mii de romani de-ai mei in strada”.

    Uite cum s-a tradus, ca sa arate bine, si frumos, si democratic, si intr-un mod in care sa nu fie atacat statul de drept:

    „Situatia din Romania este foarte complicata. Dar avem sute de mii romani in strada. Am incredere in ei. Cred in Romania. In cele din urma, trebuie sa gasim o solutie buna. Trebuie sa prevaleze statul de drept, valorile europene”, a adaugat seful statului. „

    Deci, cum spuneam, totul este foarte european in sensul ca se minte la fel ca si in alte organe de presa din state rasarite din UE.

    Am rasuflat usurat sa stiu ca romanii sunt manipulati bine si virtos, sa poata fi folositi in lupta pentru …el si ea si ei…

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21580428-iohannis-declaratii-malta-inaintea-consiliului-european-situatia-din-romania-este-foarte-complicata-dar-avem-sute-mii-romani-strada-incredere.htm

  13. Reflecţii amare :
    „Cei lucizi nu au nici o sansa.
    In Romania sunt 100.000 de pensionari cu pensii speciale proveniti din sevicii, justitie care au pensii cat restul de 4.000.000 de pensionari.
    Adica un securist pensionat la 45 de ani are pensie cat 40 de pensionari obisnuiti care s-au pensionat la 62-65 ani.
    In Romania sunt cam 60.000 de oameni in diverse servicii de forta. Acestia au si familie si neamuri uni chiar rezolvati cu slujbe pe unde e cald si bine cea ce multiplicat cu 5 inseamna cam 300.000 de persoane atasate sau dependente de sistemul securist.
    Daca ii mai adaugam dupa vot, pe cei circa 1.000.000 de simpatizanti ai dreptei PNL, USR, PMP ajungem la 1,3 milioane. Pe langa acestia mai sunt si cei manipulati, acoperiti, anti PSD(ciuma rosie), etc care pot fi inca pe atat deci total 2,6 milioane.
    Restul sunt cei lucizi, fara sa depinda de sistem si desi sunt de 5-6 ori mai multi, nu au nici o sansa pentru ca nu beneficiaza de logistica, organizarea si sprijinul acordat de sistemul securist ce nu a parasit nici-o data puterea.
    Unde mai punem ca de exemplu ca si in 89 cand in piata la mitingul lui Ceausescu au patruns organizat sub protectia militiei si securitatii circa 400 de tineri ofiteri moldoveni din fostul URSS, care i-au inchis gura lui Ceausescu.
    Acei moldoveni-GRU nu ajungeau in piata Salii Palatului fara sprijinul securitatii.
    Acum am vazut cum Corinei Dragotescu inconjurata de protestatari i s-au dat bani moldovenesti.
    Ati vazut si reactia securistului lui Putin, Usatai a carui sora e casatorita cu afaceristul roman ce i-a dat spre folosinta lui KWJ doua masini de lux.
    E perfect si pentru Putin si pentru Orban.
    Daca Romania se sparge, supunerea Ucrainei e rezolvata pentru Putin. Nu degeaba i-a dat lui Dodon harta Moldovei Mari.
    Despre Ungaria si tinutul secuiesc ce sa mai spunem.
    S-ar putea ca in 2018 Romania sa nu sarbatoreasca, ci sa comemoreze.”

  14. Domnule Năstase
    Aveți perfecta dreptate Cel mai corect era angajarea raspunderii guvernului pe un pachet de legi în ce privește CPU siCPP,însă ce sa spun ? Oamenii nu au avut abilitatea necesara sa dribleze , ca sa folosesc un termen la modă în sport, dacă antrenorul nu mai este se vede clar , regret enorm pt ca în 2012 CCR s-a șters cu voturile romanilor undeva, apare erata dis de dimineață și Marinarul securist a rămas la cârma, oare sa se repete acel scenariu și în acest an după ce PSD câștiga la scor alegerile ? Nu voi admite , nu se poate asa ceva domnule Năstase
    Eu refuz sa cred ca PSD nu are consilieri care sa ii îndrume în sensul acesta, regret ca dvs nu mai aveți niciun cuvânt de spus în PSD, va mulțumesc mult

  15. Dar sper, dvs în calitate de profesor în domeniul dreptului constituțional, sigur puteați sa dați un sfat , experienta politica va recomanda în acest sens, eu sper ca cineva din PSD va va cere un sfat.

  16. Domnule premier Adrian Năstase, eu am o mare nedumerire. ce rău le-aţi făcut pesediştilor de aceştia încalcă – una după alta – toate legile şi instituţiile pe care dumneavoastră v-aţi străduit să le construiţi? De exemplu, Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii
    Mai e puţin şi or să ţipe că „dezastoasa moştenire” se referă la guvernarea dumneavoastră!

  17. Eu inteleg ca daca stai si demonstrezi toata saptamina nu ai timp sa citesti, dar cititi domnilor ce a scris Grindeanu lui Junker si Timmermans. Stiu, e intensiv, cu termeni juridici si trimiteri la judecati ale unor foruri internationale de prestigiu, dar oamenii destepti citesc.

    Slogan: Legea a fost cu dedicatie pentru Dragnea, si il scapa de raspundere penala in dosar
    Realitate: Legea nu il scapa pe Dragnea de raspundere penala. In loc de doua capete de acuzare ramine unul, suficient ca sa fie condamnat daca e gasit vinovat

    Slogan: Statul de drept a fost atacat, slabit, pentru ca a fost dezincriminat abuzul in serviciu.
    Realitate: NIci ordonanta, nici proiectul de lege nu slabeste capacitatea procurorilor de a ancheta. In loc de „abuz in serviciu” pentru infractiunile sub 200000 lei, inculpatul poate fi judecat pentru furt. iar banii se pot recupera, daca se vrea

    Nota: Lazar politizeaza cind spune ca „o sa ne rida (infractorii) in fata”. De fapt, el are un discurs public de ceva timp in care continua sa politizeze rolul institutiei ce o conduce si relatia cu alte institutii ale statului. Ca si doamna Kovesi de altfel, astazi ocupata cu dosare pentru membri ai guvernului si hartuirea jurnalistilor. Tipic NKVD-ist. Doar nu au inventat ei roata…represiunii, pardon am vrut sa spun a democratiei originale romanesti. Pacat pentru ei, pentru ca sunt ambii indivizi inteligenti, dar purtati pe valuri de mireasma puterii absolute.

    Slogan: Ordonanta a fost data „pe sest”, in „toiul noptii”
    Realitate: Si alte guverne au dat ordonante la ore tirzii. Nu s-a facut nimic pe furis.

    Slogan: Nu a existat consultare publica
    Realitate: A existat consultare publica spre deosebie de ordonanta Pruna de modificare a Codului Penal. Se putea insa discuta mai mult si lua o hotarire mai tarziu.

    Slogan: Ordonanta de urgenta este neconstitutionala
    Realitate: Guvernul are capacitatea legala sa emita ordonante conform Constituiei, inclusiv in domeniul justitiei. Au facut-o multe alte guverne anterioare. Mai mult, ordonanta implementeaza hotariri ale Curtii Constitutionale, ceea ce fostul guvern s-a emotionat sa o faca (stiind probabil cit de sensibil e subiectul au pasat-o „curajosi” noului guvern).

    Realitatea este ca Presedintele a facut mult rau Romaniei implicindu-se in aceasta lupta politica, care nu este despre statul de drept. Are o responsabilitate directa in modul in care a informat partizan partenerii externi ai Romaniei, perturbind mesajele de la MAE, si aducind atingere semnificativa imaginii statului roman si a reputatiei sale de a fi fost un stat stabil in zona. Presedintele a escaladat un conflict politic intern in exteriorul tarii, probabil stiind ca ambasadele nu studiaza propunerile legislative, ci se infomreaza din presa si alte surse neoficiale, iar liderii din aceste tari preiau si ei de la ambasade. Un lant al slabiciunilor. Cine are timp sa studieze problematica din Romania, cind lumea este intr-o miscare tectonica continua?

    Singurul lucru care se poate reprosa acestei puteri este ca nu a existat suficienta consultare (mai lunga), si ca ar fi fost mai democratic sa lasi Parlamentul sa dezbata si sa hotarasca. Dar e un subiect pe care il mulg puternic cei din opozitie, desi nici ai lor, cind au guvernat, nu au inaintat ordonante de urgenta in Parlament (ordonanta de creere a DNA de exemplu). Mai au vina ca nu au stiut sa comunice in interior si in exterior, inainte ca sa emita acele acte normative, stiind ca sunt controversate, si ignorindu-si oponentii politici.

    https://www.agerpres.ro/politica/2017/02/01/grindeanu-intr-o-scrisoare-catre-juncker-si-timmermans-reiterez-angajamentul-privind-continuarea-luptei-impotriva-coruptiei-22-36-25

    • ”Slogan: Legea a fost cu dedicatie pentru Dragnea, si il scapa de raspundere penala in dosar
      Realitate: Legea nu il scapa pe Dragnea de raspundere penala. In loc de doua capete de acuzare ramine unul, suficient ca sa fie condamnat daca e gasit vinovat.”

      Așa e, scapă de ăla mai greu, cu dedicație de limită 200000.
      Dar așa se fac lucrurile într-o democrație? Ce-ar fi dacă aș pleca băut tare la volan, cu o concentrație de 1 g/l alcool pur în sânge și trec și pe roșu. Aia grea este dată de 1g/l, pușcărie clară.Dar am guvernul meu și dau o ordonanță în care măresc limita fără pușcărie de la 0,5 la 1 g/l, chiar dacă CC o s-o declare neconstituțională. Ea își va fi făcut efectul, rămân cu trecutul pe roșu.
      Repet, așa merge treaba într-un stat de drept?

      • Eu nu am vazut in alte state de drept ca un organ al procuraturii sa investigheze o hotarire politica a unui guvern. Nu am vazut in alte state de drept ca on organ al procuraturii sa cheme jurmalisti in masa sa ii interogheze despre surse. Nu am vazut in alte state de drept ca organe ale securitatii statului sa participe la anchete penale (nu vorbm despre terorism aici!). Nu am vazit in alte state de drept ca sefi din servicii secrete sa considere justitia „camp tactic”. Nu am vazut in alte state de drept cum acesti oameni continua sa fie tinuti la butoane desi abuzurile sunt de notorietate publica. Nu am vazut in alte state de drept ca un presedinte al unei asemenea tari sa incite la destabilizarea tarii lui ca sa se plinga apoi in exterior si sa ceara sustinere de la lideri au ratilor partenere.

        Eu nu vreau ca cineva sa scape de lege, fie el din Teleorman sau Sibiu. Vreau insa ca sa fiti la fel de liberi si frumosi si democrati si sa scandati in piata „Jos Kovesi!” , „Jos Justitie Securista!”, „Stop Abuzurilor DNA!”, „Iohannis, Fii Presedintele Tuturor Romanilor!”, „Presa Libera fara Agenti!”, si altele pe care va faceti ca nu le vedeti.

        Daca ati milita si protesta si pentru aceste abuzuri impotriva statului de drept as intelege ca nu sunteti partizan politic cind vorbiti despre incalcari ale statului de drept.

    • Ați văzut că mulți știu că Dragnea va fi condamnat și zic că el vrea să scape de condamnare, așa că nu cred că mai încape propoziția „dacă va fi condamnat”.

  18. Conform art. 115 p. 5 din Constituția României: Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1) .

    Cred că acest articol de lege nu poate fi contestat de nimeni ( în concluzie: OUG își produce efectele – termenul menționat în OUG nu cenzurează efectele juridice).

  19. Europa sub semnul terorismului – Un nou atentat la Paris
    Nivelul de alertă teroristă rămâne la nivel maxim în Franța

    http://stiriglobalizare.ro/?p=4608

    Solicit public autorităților române să comunice care este nivelul de alertă teroristă în România și când a fost modificat ultima dată.

  20. Procurorii trag cu dinții de acest „abuz în serviciu” pentru că e un sac mare în care pot să bage tot ce nu pot dovedi ca luare de mită sau furt.
    Spuneam acum un an că te pot acuza ușor de abuz în serviciu dacă ei consideră că n-ai luat o decizie conformă cu gândirea lor, și ASTA au și făcut.
    De vreme ce Curtea Constituțională a declarat în iunie 2016 articolul cu abuzul în serviciu neconstituțional, nu văd cu l-ar putea declara acum constituțional.
    Guvernul Cioloș nu l-a modificat probabil tocmai de frica unor asemenea reacții și a amânat operațiunea, „las că vedem noi ce facem dacă vom câștiga alegerile!”
    Acum o fi zicând „ce bine că nu le-am câștigat!”

  21. Modificările au fost reclamate la Curtea Constituțională și trebuie să așteptăm decizia ei. De ce se mai protestează?
    Am văzut că se pregătesc pancarde care presează Curtea să dea hotărârea dorită de „stradă”.
    Așadar, vrem democrație, dar să iasă așa cum vrem noi, românii lui Iohannis.

    • Johannis se transformă din ce în ce mai mult în Erdohannis ! Deşi ăla face totul pentru ţara lui, nu pentru străini !
      P.S.
      S-ar putea ca şi KWJ să susţină până la urmă că a făcut totul pentru ţara lui ! 😉
      Numai că aia nu începe cu RO ! :mrgreen:

  22. Va rog sa nu-i aratati comentariul lui Iohannis. Daca-l vede nu-l intelege si daca-l intelege nu-i pasa.El stie una si buna,din timp,pas cu pas,trebui sa-i distruga pe cei care ar putea sa-i fie contracandidati la alegerile prezidentiale de peste trei ani.Pentru asta este in stare sa faca orice,inclusiv sa dea foc tarii.El iubeste romanii la fel de mult ,ca pe copii vanduti,din care bani si-a cumparat casele. Doamne lumineaza-i pe romani!

  23. In actuala situatie, poate ca nu este rea ideea alegerilor anticipate.
    Dar cu un amedament: PARLAMENTUL SA VOTEZE O LEGE A OBLIGATIVITATII VOTULUI.
    Cine nu voteaza, din motive intemeiate, sa fie pasibil de urmarire penala. Nu cred ca cei din Piata, adepti ai DNA, vor indrazni sa nu respecte legea.
    Mai mult, sa se voteze (si) electronic si/sau prin posta, ca alternativa la sectiile de vot.
    Daca-i bal, bal sa fie….vom stii, atunci, ce vrea cu adevarat poporul roman. Vom stii doar la un procent de participare de peste 80%.
    ps
    Daca se va materializa o atare ipoteza de lucru, sper ca PSD sa includa de la inceput in program, fara retinere, si masurile de adaptare la democratie a legislatiei penale, pentru ca cetatenii sa aleaga in deplina cunostinta de cauza.
    pps
    Si inca ceva…DACA se va intampla asta, sper ca in fruntea PSD sa fie altcineva.

    Ce spui, George Ban ? Nu era mai buna varianta cu ASUMAREA PE UN PACHET DE LEGI, cum tot spun de am obosit ? Si asa cum spune si domnul Adrian Nastase ?
    Nu era mai bun un comportament mai putin arogant al actualului lider al PSD care crede ca ,,i se cuvine”, doar pentru a castigat 45% din 39% ?
    Daca Yohannis nu este capabil sa fie ,,presedintele tuturor romanilor”, nu at fi trebuit ca PSD sa dea, in contrapartida, un ,,guvern pentru toti romanii” ? De asta spun mereu: FUNCTIA DE LIDER DE PARTID TREBUIE DECUPLATA DE CEA DE SEF AL GUVERNULUI, iar in fruntea guvernelor trebuie sa ajunga oameni puternici, de asumare si raspundere, nu paiatze.

    • Uitați-vă cu atenție în jur (am înțeles că nu aveți pagină de FB): PSD i-a pierdut pe mulți!!! Eu, să fiu în fruntea PSD, m-aș teme de anticipate!

  24. Relațiile diplomatice semnificative sunt cele la nivel de stat.
    Este de observant că, în alianțele pentru guvernare ale PSD cu un partid evaluat ca liberal, Ministerul de Externe a revint liberalilor. În 2012, când cu Referendumul, Marga „tura motoarele”, ieri Meleșcanu declara că materialul pentru o informare corectă a partenerilor externi n-a fost transmis pentru că necesită o traducere autorizată și asta o poate face numai Ministerul Justiției.
    Privitor la relațiile diplomatice pe linie de familie politică este de remarcat că Partidul Socialist European sprijină PSD-ul condus de Dragnea exact cum a făcut-o și pe timpul când PSD-ul era condus de Ponta. Adică și atunci și acum Pașcu este Vicepreședinte al PE.
    Nu pot să nu remarc faptul că un euro-parlamentar PSD, om cu inițiativă, a atrecut la poziția susținută de membrii Partidului Popular European. Faptul nu este surprinzător, dacă ne amintim că PD-ul, după ce a câștigat alegerile sub umbrela PSE, s-a dat cu puterea și-a trecut la PPE. Nu știu dacă PPE, care, într-un timp nu foarte îndepărtat, a racolat și PNL, după amintitul PD și mai vechea adoptare a PNȚ-ului , va avea răbdare să ia PSD-ul bucată cu bucată. În acest sens declar că aștept cu interes desfășuratea evenimentelor, mai ales după ce am văzut declarația la CNN a unui fost ministru al Guvernului Grindeanu, precum că n-a știut minic despre O.G. contestată Piața Victoriei.
    O privire mai atentă asupra familei PSE mi-a relevt faptul că Președintele Fr.Hollande socialist de felul său, aflat în vizită în România, n-a dorit să se vadă și cu șeful PSD. Se pare că la sfârșitul secolului XX relațiile româno-franceze măcar mai funcționau pe ideea gintei latine – aflat în vizită la invitația conului Miluță, Președintele J.Chirac (conservator de felul său), a solicitat și o întrevedere cu Iliescu, deși coaliția la putere a încercat tot posibilul pentru a împiedica faptul.
    Nu pot încheia postarea înainte de a puncta evenimentul apariției, printre manifestanții din Piața Victoriei, a doi români plecați de multi ani în străinătate, dar care au dorit să vină pentru a se alătura celor ce protestează. N-am fost perfect atent, dar unul dintre ei, parcă fata, a declarat că n-a mai fost în țară de 12 ani. (Ce-ți este și cu dorul ăsta de țară)
    Partea interesantă, pentru mine, este că am impresia că unul dintre ei seamănă cu o fostă colegă de birou. Colega, într-un moment de sinceritate, ne-a lămurit cum a fost de a trecut la o altă religie – a apărut posibilitatea unei burse în străinătate pentru copilul ei, bursă oferită de o sectă ce nu prea avea prozeliți în România.
    Ceea ce vreau să spun este că, ținând cont și de remarca unui commentator TV, privind participarea la manifestații a salariaților de la firmele străine, îmi sare în ochi similitudinea cu situația din 2015, când Ponta, evaluând corect situația și perfect conștient că n-are susținere (Dragnea și Zgonea + Oprea), a demisionat. ADICĂ ȘI ÎN 2015 ȘI ACUM SE PUNE PROBLEMA UNEI NOI REGLEMENTĂRI PRIVIND REDEVENȚELE.
    Este adevărat că absurdul situației actuale este mult mai evident, deci, cu o mai deșteaptă comunicare, INTERNĂ ȘI EXTERNĂ, se poate câștiga bătălia. Da, dar are cine să o facă?!

Lasă un răspuns