Mai vreti o portie de MCV?

După vizita doamnei May in Turcia, asteptam un comunicat al Ambasadei britanice din Bucuresti, prin care să ni se recomande continuarea luptei anti-coruptie si noi realizări in materia statului de drept, pe modelul Erdogan.

Lăsând gluma la o parte, sper să intelegem, in sfârsit, ce insemnă, de fapt, interesele  marilor puteri  si, pe de altă parte, demagogia in relatiile cu alte popoare.

Mai vreti? Vă place?  Mai luati o portie de MCV…

41 de gânduri despre “Mai vreti o portie de MCV?

  1. Nu există ceva mai scârbos, mai indecent și mai deprimant decât un pretins intelectual care face o propagandă joasă, adresată unui public neinformat, dar care public stă cu gura căscată la Carpatul Gândirii, așteptând să prindă o idee molfăită și regurgitată de acesta, cu boltă, cam cu același tip de boltă cu care scutura sticla de șampanie peste susținătorii săi excitați, Băsescu Traian, la prima lui alegere, în 2004…

    Ca întotdeauna, exemplul „încremenirii în penibil” al societății civile românești este Gabriel Liiceanu. Prea puțin mi-ar păsa, însă, de scrierile, când lacrimogene, când isterizate ale acestuia, dacă dânsul n-ar pretinde că este un mare democrat și nu ne-ar expune, pe larg, trăsăturile bizare ale acestui tip de democrație.

    Democrația lui Gabriel Liiceanu disprețuiește profund votul popular, potrivit principiului: „voi ați votat și ați ales, dar voi sunteți PROȘTI, deci votul și alegerea voastră nu sunt bune” . „Statul de drept ” al lui Gabriel Liiceanu nu înseamnă triumful dreptății și nici justiție echitabilă, ci înseamnă să meargă la pușcărie ăia pe care nu-i simpatizează el , indiferent dacă au făcut ceva sau n-au făcut nimic, și ale căror nume le repetă, cât poate de des, în editoriale, ca să nu existe confuzii. Gabriel Liiceanui lucrează, asemeni președintelui Iohannis, cu mulțimi. Aceastea alcătuiesc fie AXA RĂULUI : Iliescu-Năstase-Ponta- Dragnea și toți simpatizanții social-democrației , fie AXA BINELUI , pe care n-o mai numește, dar pot să o numesc eu, prin simetrie: Băsescu –Boc – Iohannis- Cioloș și toți simpatizanții lui Nicușor Dan.

    În 15 iunie 2015 intelectualul nostru marcant a publicat, pe Hot News, un editorial manifest ( știți că el a mai făcut o chestie dintr-asta la începutul lui 1990 și a văzut că ține…) cu titlul : „NU SUNT DE ACORD SĂ FIU ÎMPUȘCAT !” în care explica, pe larg, cât de amenințat a fost domnia-sa de-a lungul timpului, ultimul dintre presupușii atentatori fiind Nicolae Breban… inutil să vă spun că Nicolae Breban era la Academia Română, nu avea nici o carabină ascunsă sub pulpanele trench coat-ului, nu a amenințat pe nimeni, ci doar a spus că în Polonia, probabil, dacă un intelectual ar fi scris ceea ce a scris Horia Roman Patapievici în POLITICE despre țara lui, i s-ar fi cerut capul… Liiceanu „s-a lipit” pe subiect, speculând un bun prilej de a deveni victima răutății lumii needucate, cu idei de stânga . Articolul e sinistru: nu numai că este scris într-un stil absolut deplorabil, lipsit de bărbăție și de rigoare, dar, în plus, abundă în concluzii personale bazate pe nimic . Oricum, ideea e că Gabriel Liiceanu NU ESTE DE ACORD SĂ FIE ÎMPUȘCAT! punct.
    Dar asta era acum un an și jumătate. Pentru că, astăzi, 29 ianuarie 2017, într-un editorial publicat pe CONTRIBUTORS.ro, Gabriel își rupe cămasa de pe el, își dezgolește pieptul uns din abundență cu creme și parfumuri, și rostește cu glas tunător : VREAU SĂ MOR ÎN PICIOARE! Să nu credeți că i-a trecut lui prin minte așa ceva, nicidecum… n-ați văzut narcisist care să se pună în pericol de bună voie, numai că VREAU SĂ MOR ÎN PICIOARE! a zis Liviu Dragnea, noul lui adversar , acum câteva zile… păi, dacă Liviu Dragnea a putut spune așa ceva, ce, el e mai prejos? Poate sunteți curioși cum vrea el „să moară în picioare”? Păi, să vă luminez : prin Revoluție, nu oricum, căci dânsul insinuează că o parte a populației a ajuns la „ …acel grad de exasperare care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piața Universității «Vom muri și vom fi liberi»…” I-auzi ! Ați văzut tancuri pe străzi? Ați văzut trupe? Lunetiști pe terasele clădirilor înalte? Ați văzut elicopterul pe Comitetul Central, suflându-i lui Iohannis nutria de pe țeastă și răvășind esențial zulufii lui Pușcalău, în timp ce Coldea, cu piciorul pus în ghips, aleargă după căciulă ? Nu, vă spun eu ce-ați văzut: niște mii de oameni , însoțiți frumos de jandarmi, plimbându-se prin București, pe la sedii de instituții … Gabriel, cu pieptul bombat și moacă gânditoare, e printre ei…

    Și iată reinstaurarea DEMOCRAȚIEI, în varianta Liiceanu:

    „Punctul în care am ajuns: n-am nici o îndoială că Dragnea și ai lui, pentru a scăpa de ani de pușcărie și a-și salva căpătuiala, nu s-ar da înapoi nici de la a arunca planeta în aer, darămite România. De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin stațiile Năstase și Ponta, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului. Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Și care animal prădător se bagă de bunăvoie ÎN CUȘCĂ? Dar dacă NU VOR DE BUNĂ VOIE , SĂ-I AJUTĂM. PE MÂINE.”( editorialul este publicat astăzi, 29 ianuarie 2017, dar de scris, e scris ieri, n.n.)

    Glumesc eu când spun că filozoful nostru vrea REVOLUȚIE? Uneori mă gândesc că este atât de ermetic și de iresponsabil încât nici nu-și dă seama ce scrie. Și mai cred că sunt destui confuzi -mental care să-l ia în serios. Pe astfel de teorii imbecile , lipsite total de logică, dar fascinante pentru unele categorii de cetățeni, s-au construit, uneori, mari tragedii ale lumii.

    • AM revaut articolul NU SUNT DE ACORD SĂ FIU ÎMPUȘCAT.
      Ailci sutine ca in Romania Mare ar fi aparut o lista de insi care trebuiauimpuscati pe stadion … cestie care exte inexcata. Citeam Romania Mare si niciodata nu a fost o astfel de lista.
      Ubsa este ceva ciudat cu obsesia stadionului prezenta la unii dintre intelctialii civioci actovi in 90 . Ei au luat ca model d represiune loviuira de stat a lui Pinochet ,, oe care il admirau!!!

    • Între filosof şi scriitor este o mare diferenţă: în timp ce Liiceanu îşi scria liniştit eseurile filosofice, în perioada ceauşistă, Breban luase calea exilului. A fost destul de laş: el nu a fost alături de intelectualitatea care a criticat Tezele din aprilie, aşa cum a făcut-o Breban, care pe vremea aceea avea o funcţie destul de importantă în PCR. şi nu i-a păsat că va fi marginalizat.
      În studenţie, îmi plăcea cum scrie Liiceanu şi-l apreciam. Astăzi, datorită dispreţului pe care-l manifestă faţă de toţi care nu gândesc ca el,nu mai suport să-l văd sau să-l aud. De citit, nici vorbă! Poate greşesc, dar aşa protestez eu !

      • Adevărul este că N. Breban le-a spus vreo două de duh, când a revenit, intelectualilor cu stăpân…

  2. S-ar parea ca una din motivatiile pentru care unii oameni umbla pe strazi nedumeriti este ,conform informatiilor ce circula in „lumea bodegilor” , ca de fapt legea/ordonanta gratierii va/ar fi data pentru ca domnul Dragnea sa poate fi premier.

    Deci se face o conexiune , in mod fortat , intre legea care interzice condamnatilor sa ocupe ministere si gratiere.Adicatelea legea gratierii se da ca domnul Dragnea sa poate fi premier zic ei.De asemenea se spune underground (de unde era si Nicusor , dupa fata si dupa port) , ca domnul Grindeanu e asa ca sa fie.Deci pentru a contracara dezinformarea media si underground trebuie facute urmatoarele precizari :

    1.Ca Legea Gratierii nu se aplica asa ziselor infractiuni retinute pentru domnul Dragnea ,adica nu se da pentru el.In paranteza fie spus ,foarte multi dintre noi stim ca domnul Dragnea a fost condamnat pentru placerea marinarului si pedepsirea organizatorului referendumului din 2012 si ca e o condamnare cel putin controversata.

    2.Trebuie sa se precizeze ca domnul Dragnea nu va fi premier fara ca functia de prim ministru sa fie libera/vacanta.

    3.Ca domnul Grindeanu va fi premier pentru tot mandatul de 4 ani in mod neintrerupt.Deci omul trebuie sa aiba sustinere maxima

    Deci odata lamurite aceste probleme in transmisiuni driecte , in internet , in media TV si in bodegi , si repetate vor rezolva problema.Deci odata stabilit ca nu i se aplica donmnului Dragnea totul va fi bine.Ura fata de domnul Dragnea e cel putin ciudata pe de alta parte.Poate ca e foarte bun si asta deranjeaza.
    Nu de alta , dar Tinutul Secuiesc din Monitorul Oficial se poate forma pe nesimtite , oricand in baza acestui zgomot infernal creat cu o non problema , de niste baieti asociati politicilor lui Tokes & Orban.

    O zi buna si mai multa comunicare din partea PSD si a Guvernului pentru contracararea zvonisticii fasciste.Si sa nu mai plece dupa fente , sa preia intiiativa.

    Monarhia salveaza Romania ?!

    • Nu. Monarhia nu salvează România! Să ne amintim de domnia dictatorială a lui Carol II şi de scandalurile sale politice şi de viaţa amoroasă, care a scandalizat Casa Regală şi nu numai.Şi apoi, deşi nu avea ce face, în vremea lui am pierdut Basarabia ,N. Bucovinei şi Transilvania. Băsescu l-a copiat în foarte multe acţiuni, fie că a fost un admirator al lui, fie că a avut un consilier care l-a sfătuit. Culmea este că a ţinut şi nimeni nu a observat sau nu a vrut să observe asemănările ( mai ales acelea, privind aplicarea principiului divide et impera)

  3. Pe vremea lui Ceausescu , institutiile de represiune obisnuiau sa-si faca fiecare cate o echipa de fotbal : Dinamo era echipa militienilor , Steaua era echipa Armatei si Victoria Bucuresti era echipa Jandarmeriei .
    Astazi , institutiile de represiune , spionii straini care misuna nestingheriti pe la noi si chiar si anarhistii isi fac partide politice : PNL este bratul armat al DNA & SRI , USR este partidul lui Soros & Ambasade straine & ONG-uri straine , PMP este partidul fostilor securisti si turnatori , Remus Cernea este reprezentantul homosexualilor si al satanistilor , etc.

    https://www.dcnews.ro/usr-in-aten-ia-diicot-probleme-pentru-nicu-or-dan_530924.html

  4. E … poate ar fi cazul de un Plan B . Adica daca CEDO ne da [peste portofel sa se stie de unde si in ce masura se fac rectificari negative . Sa zicem ca mi se pare ca Prwesedentia primeste prea multi bani … poatye si scarbiciile Poate si niste burse ale studentasilor … (asa ca sa stie si copii asdtioa ca exista consecinte)

  5. Am un mare respect pentru d-ul Iordache dar cred ca dansul face o mare greseala cu aceste dezbateri si transforma aceasta initiativa umana intr-un circ !
    Dementii acestia de la USR trebuie tratati ca atare si pusi in fata faptului implinit . Apoi , lucrurile se vor calma . Dansul nu face decat sa prelungeasca inutil aceasta stare si sa dea motive de scandal .

    Chiar crede d-ul Iordache ca o sa-i convinga pe acestia de bunele sale intentii ?
    Aia vor doar circ si spectacol si actioneaza la ordin …

    https://www.dcnews.ro/dezbatere-justi-ie-ropote-de-aplauze-dupa-mesajul-unui-participant-pentru-ministrul-iordache_530931.html

  6. @d’ Artagnan, ianuarie 30, 2017, la 8:47 am

    Cum am obiceiul de a-mi imagina ceea ce citesc, am privit aproape „cinematografic” fabula lui La Fontaine. Așa că am văzut clar PAJIȘTEA… și BOUL l-am văzut pe pajiște… mare, mult, copleșitor…nu puteam să-l ratez, stătea acolo ca și cum ar fi vrut să-l admire toată lumea ! Încă n-am văzut broscuța, dar mai cercetez scena și vă comunic eu când apare în peisaj. Cu prietenie, …

  7. Cum spuneam, multi dintre noi, Vestul respecta liderul cu coloana vertebrala. Avem, noi, in Romania, asa ceva ? Sa fie Ministrul Justitiei, in mod neasteptat pentru mine, un asemenea gen de lider ? Sa vedem ce va face in continuare.
    Cu Liviu Dragnea, m-am cam lamurit. Dar poate ma insel, da Doamne…. (Z)

  8. d’Artagnan

    Dvs nu ati renuntat, inca, la cetatenia romana ? Oricum nu aveti nimic a oferi romanilor, dvs, si partidele lipsite complet de viziune si programe, pe care le reprezentati.
    Strategia atarnarii de pulpana birocratilor straini si clantzele ambasadelor, apropiate (in interese) de oengistii din zona de dreapta a politichiei, nu va mai tine mult timp.
    Intr-un sondaj recent, referitor la ,,a fi sau a nu fi” aplicate recomandarile CEDO si implementate modificarile la Coduri, cca 75% au raspuns DA si 25%, NU.
    Poate n-or fi chiar 75% in realitate (sondajul fiind efectuat de A3), dar tot exista, cu siguranta, o majoritate de 2/3 care sustine aceste demersuri reparatorii de refacere a esafodajului democratic.
    Daca majoritatea va merge pana la capat, acum, va fi primul mare succes al democratiei in Romania, din 2004 incoace. Dupa care urmeaza, evident, denuntarea unilaterala a MCV.
    Birocratii nu au ce-i face unui popor (vezi cazul Turciei), daca acesta este determinat si unit, ma rog, unit in cea mai mare parte si prin partile esentiale. ,,Cozile de topor” care fac de rusine magnificele personaje ale lui Dumas, oengeurile care spala si/sau sifoneaza bani cu sursa necunoscuta (vezi cazul ,,Nicusor Dan”), precum si galeriile de fotbal, sunt exceptiile care intaresc regula, oriunde s-ar afla si manifesta in lumea democratica. (Z)
    ps
    Cred ca va lipsesc ceilalti trei muschetari (cca 75% din echipa). Au trecut, din pacate, la PSD. (Z)

    • Daca PSD si executivul sau vor ceda acum la presiunea strazii, va fi imposibil ca acest guvern sa-si duca mandatul pana la capat.
      Sper ca Liviu Dragnea a luat in calcul reactia demolatoare a adversarilor politici, atunci cand a fortat mana Avocatului Poporului sa ceara un aviz ,,dedicat” de constitutionalitate si cand s-a hotarat ca puscariasii patriei au devenit prioritatea natiunii, exact inaintea validarii bugetului – fara de care, programul de guvernare nu va putea fi implementat.
      Dar, sincer, increderea mea este foarte firava in acest moment, in ceea ce priveste creditarea cu viziune a domnului Liviu Dragnea.
      Poate nu ma credeti, dar incep sa privesc cu interes spre domnul Grindeanu, un om onest care nu are niciun motiv personal sa renunte la obiectivele pentru care a fost investit si pe care si le-a asumat. Pana acum, nu vad ce i s-ar putea reprosa. Dupa ce se va intalni cu presedintele CEDO, trebuie sa decida: ordonante, sau asumarea raspunderii in Parlament pe un pachet legislativ integrat cu potentialul de a rezolva intr-un termen rezonabil problemele din puscariile Romaniei si totodata inadvertentele din legislatia penala. In fond, in 2005 s-a procedat identic.
      Cum spuneam, Liviu Dragnea trebuie sa faca un pas in spate si sa lase guvernul sa guverneze. Fara comitzii si comitete de partid, deoarece exista Parlamentul Romaniei, ca cenzor constitutional al programului de guvernare. Acolo, in Parlament, PSD are majoritatea si nu se poate plange ca nu are ce face. Parlamentul are foarte multe de facut in materie legislativa, iar daca vrea sa schimbe ceva esential, Dragnea trebuie sa o faca in Parlament, ca de aceea este Presedintele Camerei Deputatilor.
      In primul rand, sa se concentreze pe revizuirea Constitutiei.

  9. Hiiiii! Nicușor e căutat la banii pentru campanie!
    Hiiiii! Oare o să fie el penal?
    Îți spun eu, Nicușoare tată, ce să-i spui la procuror: domnule, banii au fost foarte-foarte puțini și oamenii au fost frustrați, cum a spus tovarășa ta (pardon, da asta E) de partid, la B1.
    Doar n-o să acuze procurorul niște oameni frustrați…

  10. Domnule Nastase, va rog sa ma scuzati, dar noi cum am negociat integrarea in UE, in special la capitolul JAI? Sub aceasta rezerva legata de lupta anticoruptie – de aici a aparut si MCV. Noi am fi trebuit sa negociem de asa natura incat integrarea sa se produca fara rezerve – atunci n-ar mai fi fost vorba de niciun MCV. Ca nu s-a putut mai mult la vremea respectiva, inteleg. Insa Romania e un stat suveran si independent si putea sa nu accepte o integrare nedeplina. Cel putin, discutand la modul teoretic, putea s-o faca. Poate ne veti explica Dvs., domnule prim-ministru, intr-o zi de ce Romania a acceptat integrarea in UE in asemenea conditii, nefavorabile, sa recunoastem, pentru ca rezerva legata de anticoruptie care a generat MCV avea influente clar negative asupra integrarii in viitorul cel mai apropiat in Spatiul Schengen, asupra absorbtiei fondurilor europene, asupra dezvoltarii capitalismului romanesc. Noi am acceptat o imperfecta integrare europeana si de aici consecintele. Ironic sau nu, dar destul de trist, este faptul ca acum Marea Britanie ne arata ca nu a fost nevoie. Turcia nu a fost niciodata in Uniunea Europeana.

  11. E clar că se urmăreşte intrarea României într-un război civil, pretext pentru dezmembrarea ţării !
    Paradoxal cred că singura variantă câştigătoare este scoaterea în stradă a acelui milion de oameni, pe care unii îl invocă, dar pe care se pare că PSD-ul nu poate conta !
    Chiar de două ori câte 100.000 ca răspuns la oştile mixte Soroş- Johannis nu aduc linişte şi nu se poate guverna de către cei care au obţinut acest drept prin alegeri libere, poate singurele netrucate în ultimii 20 de ani !
    Altfel, fără această demonstraţie de forţă, nu va putea fi oprit meschinul amestec extern în treburile interne ale României !
    Pentru că ce altceva este această înfrăţire toxică între o mână de trădători ai intereselor naţionale şi cei care-i sprijină făţiş, agăţându-se de o controversată acţiune umanitară ( Graţierea)menită să rezolve, măcar parţial, una din multele probleme cu care se confruntă Ţara în doar un sfert de secol de la marea cacealma istorică, soldată cu moartea a peste 1200 de oameni şi schilodirea altor câteva mii !
    Dacă PSD-ul nu îndrăzneşte să scoată oamenii în stradă, prost sfătuit, sau conştient că nu prea a dovedit până acum că-l preocupă grija pentru cetăţenii acestei ţări,decât dacă sunt membrii lor de partid şi mai ales dintre cei la vârf, semnalul ar trebui dat de alte grupuri, care au acum ocazia să iasă în evidenţă !
    S-a gândit cineva la cadrele militare în rezervă, sub flamura unui partid cât de mic care ar putea uşor coagula în jurul lor mulţimile nemulţumite ?
    Sau la Casa Regală căreia i se ridică la fileu o ocazie cu care s-ar putea să nu se ,mai întâlnească în acest secol ! O fi Regele bolnav şi Consortul încă prea diabolizat de servicii, dar ce-aţi zice de-o Principesă păşind mândră în fruntea maselor şi intrând în Istorie pe uşa din faţă ?! 😉
    P.S.
    Antena 3 pune o întrebare disperată :
    Români, credeţi că mai există cineva în Ţara asta, bărbat sau femeie care ar putea să scape Ţara din impasul istoric în care se află ?
    Primul meu răspuns ar fi că există, chiar doi : Adrian Năstase şi Sevil Saideh ! (dacă vrea cineva motive i le pot oferi, că le-am găsit)..
    Dar nici variantele de mai sua nu mi se par de neluat în seamă !

    • Chiar dacă ar beneficia şi Dragnea de acest decret,credeţi că ar fi o aşa mare problemă naţională cum au ambalat-o Iohanniştii ? Mai ales dacă ne gândim la motivul condamnării lui ?
      Păi, Johannes este de zece ori mai penal ca el, doar că nu-i încă condamnat ( asta nu înseamnă că nici Dragnea n-ar avea destule motive de a fi anchetat pentru alte motive, că doar o asemenea avere ca bugetar nu poţi face cinstit ).
      P.S.
      Numai faptul că actualul ocupant de la Cotroceni îşi permite să facă naveta săptămânală cu tot alaiul SPP ist după el, blocând circulaţia pe traseu, vacanţele în exces, sau cheltuielile exorbitante, de neam străin, ca să nu zic prost, cu amenajarea reşedinţei, de zici că înainte acolo ar fi fost vreo leprozerie, nu cuibuşorul de nebunii politice şi sexuale a lui Băsescu ( dar totuşi nu leprozerie, să fim serioşi :mrgreen: ). ar trebui să-l aducă măcar în faţa unei comisii de disciplină, dacă nu de anchetă !
      Este înfiorătoare ţeapa pe care am luat-o cu toleranţa noastră proverbială, crezând, din nou, că un străin poate simţi româneşte ! !

      • De fapt voiam să spun că una dintre legile justiţiei este că mai bine scapă 10 nepedepsiţi, decât să intre unul nevinovat în puşcărie !
        Acum, pentru că ar scăpa Dragnea, şi încă vreo câţiva, îi ţinem mai departe în puşcării pe vreo 3000, numai că cineva a făcut o obsesie pentru Dragnea, ajungând să dea foc Ţării pentru a-l vedea tras pe dreapta !
        Nu cred că sare nimeni în sus de bucurie, că vreo câteva stoluri de foşti condamnaţi se năpustesc din nou asupra caselor, buzunarelor, intefrităţii, chiar vieţilor noastre, dar vorba cuiva, nu peste mult timp, tot ies !
        Dacă ne gândim la cei care vor fi trimişi în curând acasă din ţările pe unde se descurcă, ştim noi cum, cu ăia ce ne facem ? Că văd că programe de reinserţie socială nu prezintă interes pentru ongiştii de profesie ! :mrgreen:
        P.S.
        Având în vedere că şi-n spatele lui Dragnea şi-a lui Johannis se află, cel puţin consilieri străini, dacă nu şi interese, se pare că-i un război între alţii, iar victimile suntem noi, românii ! :mrgreen:

  12. Ia, lăsați-mă, vă rog frumos, s-o-ntreb și eu ceva pe Livia Stanciu, înaltă judecătoare cu sprâncene înalte, la Înalte Curți!
    Admițând că Mariana Rarinca te-ar fi șantajat, i-ai dat, fată, înapoi banii pe care-i datorai?

  13. ..ca ma ginde_AM’!’ la ce se intimpla acum in aeroporturile din Statele Unite unde cetatenii simplii din tari care sunt considerate ostile guvernului American si care nu au de a face cu Terorismul sau Islamismul radical, stau blocati ore in sir, poate chiar zile din cauza acele masuri mai draconice introducuse de Donald Trump !..Si imi zice-AM in sinea mea !..ca aia de acolo, adica vamesii si politistii lor de la frontiera aeroportului practice, aplica la naibii de bine si la singe legea recent data si nu fac vreo execeptie citusi de putin,..adicaa, ..stiti si dvs. cum e pe la noi si in rasaritul Estic in general !_..mai dai si tu ceva pt. buzunarul omului, ca mai trebuie sa si manince + copii la scoala sau colegiu….Nuuu ?..Ceeeee ocazie ~minunata~ar fi fost pt. ai nostrii ???….Nu ! Acolo nu merge cu spaguta si cu dreptul_..Incearca doar ca te si aresteaza aia pe loc____.!. …~SUPER_b~..cu marele Donald~ ~ ~ ~ ~…

      • ..Nu ! Cred ca Coruptia noastra cea mult blamata de catre TOTi e benefica de multe ori ! Te poate ajuta in situatii limita, si chiar iti permite sa emigrezi asa cum spuneti si dvs, dar fortat de imprejurari desigur cum e cazul fugarului Sebi Ghita_!!..Oare pe la ce punct de trecere a frontierei a parasit tara ??…Ne poate spune si noua cineva !?…sau si acest detaliu e considerat secret de STAT si deci tine strict de siguranta nationala-normal !_.._Deci nu se poate da publicitatii !~…._E pina la urma_o_Maare_MIZERIE______~

  14. Radu Humor

    Prietene, nu mai visati cai verzi pe pereti. Nici domnul Adrian Nastase si nici doamna Sevil nu pot face mare lucru, in acest moment. Ca sa nu mai vorbim de monarhie. 😉
    Pana la rege si regina e cale lunga, dar il avem, in schimb, la indemana, pe premierul Grindeanu, un om rational, de o onestitate ireprosabila, caruia nu vad cine si cum ii poate gasi vreun cartof fierbinte in trecutul domniei sale.
    Este singurul care poate face ceva, avand pargiile constitutionale la indemana. Sa fim realisti si sa valorificam ceea ce avem. Pare-se ca domnul Grindeanu, contrar primelor impresii, nu este o marioneta care sta permanent pe firul rosu la guvern asteptand dispozitiile domnului Liviu Dragnea.
    Sa nu uitam ca domnul Tariceanu (in calitate de prim ministru) a rezistat cu brio la presiunile lui Traian Basescu, deci aceasta functie, cea de sef al guvernului, daca este bine gestionata, poate duce guvernul inainte, pe cale aplicarii programului de guvernare. Evident, cu sustinerea ferma din partea coalitiei in Parlament.
    Cred ca acest om trebui incurajat sa creada in fortele lui si in importanta demnitatii sale de Sef al Executivului si sa nu uite ca pana si Ambasadorul s-a declarat gata sa colaboreze cu noul guvern (dupa atitudinea demna a Ministrului de Externe – domnul Melescanu).
    ps
    Trebuie explicat in mod repetat ca ordonanta/legea gratierii se aplica celor din penitenciare, nu si celor condamnati cu suspendare.
    Doar daca CCR ne spune ca nu este constitutional sa gratiezi preferential o categorie de puscariasi, sau o categorie de condamnati penal, abia atunci ne putem gandi la un eventual beneficiu implicit al domnului Dragnea. Oricum, poate era bine sa se mai astepte cu aceste ordonante si sa se pregateasca la Ministerul Justitiei un pachet legislativ integrat care sa fie dezbatut public, in prealabil, inclusiv cu repezentantii CEDO, in timp ce guvernul, in ansamblul sau, SA GUVERNEZE.
    Incepand cu promovarea legii bugetului, pas esential fara de care doar vorbim ca sa ne-auzim…

  15. Motane, d-ta crezi ca decizia de acceptare a MCV, de catre tandemul Basescu-Macovei, a fost una impusa de UE ? Dimpotriva, eu cred ca a fost si este un instrument diabolic conceput in Romania si dus la indeplinire cu ajutorul prietenilor de la Bruxelles, chiar de catre tandemul nominalizat mai sus, la initiativa acestui tandem (care s-a folosit, e adevarat, de slabiciunile din acordurile anterioare de pre-negociere a aderarii la UE). Dovada consta in faptul ca nu se aplica tuturor tarilor europene, Romania nefiind cea mai corupta dintre ele, dupa parerea multor analisti reputati.
    In anii 2005-2006, sa viza o ,,reformare” radicala a institutiilor Justitiei, iar ca acest proces – prin care regimul Basescu dorea sa-si consolideze puterea – sa reuseasca, era nevoie de o presiune uriasa din exterior. O presiune pusa initial nu atat pe politicienii perceputi ca adversari ai regimului, cat pe justitiarii insisi din CSM, ICCJ si Parchete. Se vede in prezent cat de greu este sa schimbi, chiar sa spui ceva, in/despre sistemul de Justitie, de aici rezulta (logic) ca era necesara influenta formidabila a diriguitorilor Comisiei Europene. Asa a aparut MCV-ul.
    Daca citim ce scrie in toate rapoartele din ultimii 5-6 ani, veti vedea aceleasi clisee: laude pentru ,,progresele” institutiilor de forta in implementarea asazisului ,,stat de drept” si admonestari sistematice adresate institutiilor legitimate prin vot, in primul rand, Parlamentul. Asta, dupa ce pachetul legislativ ASUMAT PRIN RASPUNDEREA GUVERNULUI in 2005 si-a produs efectele scontate, iar structurile de rezistentza au fost ,,reformate” astfel incat un demers de reversibilitate sa fie unul extrem de dificil.
    Nu seamana acest fenomen, prin efectele sale politic – personalizate, a rafuiala programata cu adversarii politici ai domnului Traian Basescu ?
    Vad ca domnul Basescu este ceva mai rezervat, astazi, in a aprecia MCV ca fiind un mecanism benefic Romaniei.
    Retinerile au inceput odata cu constatarea faptului ca, virgula, ,,coafura (blonda n.mea) nu rezista”.
    (Z)

    • @ZeV
      Cand vorbim de MCV, vorbim de Bruxelles, nu de nu stiu ce tandem, eventual politico-mafiot, de la noi. Sau, daca doriti, si e poate mai exact asa: cand vorbim de MCV mi se pare ca vorbim de SUA.

      Este cat se poate de logic, ca sa reiau formularea Dvs., ca Bruxelles-ul, dar, observati, si SUA, sa laude „progresele inregistrate in lupta impotriva coruptiei”. Eu cred ca e usor de inteles lucru asta. Mai greu de inteles este de ce nu suntem in Spatiu Schengen, pentru ca noi si Bulgaria indeplineam conditiile de integrare, cele tehnice, singurele valabile in acest caz si integrarea in Spatiul Schengen e un drept al Romaniei. Deci daca se inregistreaza progrese notabile, de ce nu suntem in Schengen? Iar faptul ca nu suntem in Spatiul Schengen afecteaza Romania. Insa e de observat si altceva: SUA doreste continuarea luptei anticoruptie, ambasadorul Hans Klemm a spus cred ca nu o data acest lucru. Insa lucrul asta inseamna mentinerea MCV-ului. La nesfarsit? Cat timp inca? Si mai inseamna ceva: amanarea pe un termen nelimitat a intrarii tarii noastre in Spatiul Schengen. Prin aceasta atitudine, noua ni se stirbesc din drepturile pe care le avem ca tara memebra cu drepturi depline a Uniunii Europene. Iar pe plan intern inseamna mentinerea unei sufocante stari ce aminteste de vremurile fostei Securitati, promovarea delatiunii in societate – lucruri ce s-au intamplat pana acum si care, dupa cum lesne se poate observa, n-au avut deloc efectul scontat.

  16. Si ce folos ?!

    Azi cica avem cea mai instruita populatie. Toti tampitii fac liceul (minus aia care au alergie la statul in scoala), Avem studenti cu trenul …
    Azi infromatia este la indemana. N posturi de temebelizune, plus mia multe radiouri, Presa a cam disparut insa sunt f pcuri, laptopuri .. telefoame inteligente care se conecteaza la internet, tablete …. si „sfantul Goagăl” te ajuta sa gasesti o informatie publicata acum 3-36-N luni .
    Si totusi .. si totusi asistam la o raspandirea a credintelor eronate.
    Citesc de exemplu zilili astea rotomantade anticoruptie si vituperari cvasi isterice la adresa hotilor.
    De exemplu gasesc destui postaci (insi de la care altfel poti avea pretentii) ferm convinsi ca Dragnea a fost condamnat ptr ca „a furat” . Nu prea stiu ei ce a furat Dragnea , dar sigir ca furat ca latfle cuim se explica averea sa si saracia din Teleorman? Sigur ca a fots condmat ptr ca furat.. bani!
    Altii ceva mai informati stiu ca Dragnea a fost condamnat pentru ca „mortii care au votat in Teleorman” sau ca a „furat” alegerile , falsuri electorale samd …

    Sau in cazul Voiculescu „se stie” ca a furat 60 milioane de euroi. Ca daca este gratiat nu se va recupera „prejudiciul”.
    Mai bine unu Alexandru Toma Patrascu scrie in contributors Cele 60 de milioane de euro furate de la ICA echivalează cu banii pe un an a circa 24.000 (douăzeci şi patru de mii) de pensionari, votanţii fideli ai PSD-ului. Sau cu fondurile necesare şcolarizării pe un an a 72.000 (şaptezeci şi două de mii) de elevi… Poate că dacă oamenii ar percepe amploarea jafului nu l-ar mai accepta cu atîta uşurinţă! Poate ca la asta este viorba doar despre marketing ca ar fi director de marketing într-o companie IT …
    La comentarii un postac, sigur „intelectual” isi devoaleaza impudic de „moral” gandirea : o firma a platit de exemplu, doar in perioada 2005 – 2008, 1.600.000 euro la stat, taxe si impozite. Intotdeauna, cand auzeam despre cate un furt de dimensiunile descrise de autor, ma gandeam, cate firme ca aceasta, din toata tara , trebuie sa lucreze timp de 4 ani, doar ca sa plateasca furtul lui Voiculescu de exemplu. Si socoteala mi se pare mai crunta : adica aprox. 40 de firme medii, sa munceasca 4 ani, sa-si plateasca salariatii, furnizorii, sa caute clienti, sa-si vanda produsele etc., etc., etc., sa-si plateasca taxele, ca in final acestea sa fie furate.
    Se pare ca nici unu nu a auzit , citit , nu stie in ce consta furtul : un teren.
    Se pare ca nici unu nu a auzit , citit , nu stie ca s-au dispus sechestru si trecerea in proprietatea statului a zisului teren (recuperat integral) a 3 sedii comerciale (turnul Grivco, sediul A3, fostul sediu ICA) a unui apartament pe Sosea, a 3 vile , a unor sume de bani .. desi informatia a fots larg dezbatuta, comnetata si la o adica poate fi usor de gasit.
    Insa toti sunt siguri ca Voiculescu chiar a furat 60 de milioane cash si ca nu au fots recuperate. Ca este viorba despre un teren care a fots recuperat excat asa cum a fots luat … nimeni nu stie.
    Dar sunt idignati!

    Deci mijloacele tehnice (net, arhive samd) si studiile folosesc exact la nimic.
    Societatea noastra „civila” si obligator „intelectuala” se invarte la subniveleul genunchiului broastei .. exact precum cele mai proaste babe semi si analafabete din mediul rural sau mahalale suburbane a caror univers se circumscia strict in parohia lor si „stiau” doar prin forta credintei si barfei.
    Ei au „convingeri” cica „morale” restul nu are importanta!!!

    O, sancta simplicitas!!

    • La radio am auzit o pitipoanca oengista spunand ca trebuie sa integram musai in sistemul public de invatamant copiii cu ,,probleme educationale speciale”.
      Mooama, sa cad jos, nu altceva, de atata pretiozitate. 😉
      Mai spunea pitipoanca ca ,,nu este nevoie ca la ora de matematica un astfel de copil sa rezolve o ecuatie, sau la ora de romana sa-l citeasca pe Creanga. Este mai bine ca elevii sa joace puzzle si sa socializeze”.
      Ai auzi, bizoane, ce fel de educatie vor unii sa ofere copiilor nostri ? Una de nivel minimal accesibil celor cativa autisti (?!)
      In aceste conditii ne mai miram ca se gasesc unii sa mitingeasca pe strazi, fara sa citeasca si mai ales fara capacitatea de a intelege ce citesc ?
      Bravos natiune…
      (Z)

    • Vedeți, eu nu suport să văd și să aud, darămite să scriu despre lucrurile astea anapoda, despre oameni cu trupul și mintea răsturnate, convinși că merg de-a-n-picioarelea, nu pot să polemizez, nu pot convinge pe nimeni că albul nu-i negru, că vara nu-i ca iarna și că relația noastră cu UE nu este altceva decât un caraghioslâc făcut din vorbe mari și goale, cu care ei râd de noi pe la spate iar vasalii lor le citesc românilor ca pe Evanghelie… Nu pot, pentru că dauna mi se pare aproape totală, chiar dacă am câștigat alaltăieri alegerile – nu văd Guvernul să LOVEASCĂ în treburile țării cu toată forța cu care a fost învestit!

      Fără nici o legătură, vă spun că noi, atunci când scoatem primăvara pui de găină la incubator, avem elemente foarte gălăgioase printre ei – de obicei au vreo meteahnă trupească, nu mănâncă, nu beau și țipă întruna deranjând întreaga populație. Știți ce se recomandă în manual, drept soluție în aceste cazuri? Eliminarea elementelor defecte. Pe românește: le sucim gâtul și-i punem pe foc.

      Vă admir, prietenii mei neobosiți. Acum, azi, mie nu-mi pasă.

  17. „Cînd lumea iese să protesteze în stradă”, NU „înseamnă (NEAPARAT )că instituţiile politice sunt în suferinţă.” Poate însemna şi că în suferinţă sunt nişte persoane sau grupuri ale căror interese obscure sunt deranjate de nişte hotărâri ale unor instituţii politice, care le afectează în vreun fel, şi atunci, dacă sunt grupuri bine organizate pot duce la importante mişcări de mase care să împiedice deciziile luate sau măcar să abată atenţia de la alte subiecte mult mai importante şi mai grave decât cele pentru care se face tam-tam-ul de rigoare !
    Ca să fie mai clar, voi începe cu un fenomen straniu din SUA : Administraţia Trump ia hotărârea de a opri invazia de imigranţi, cei mai mulţi musulmani, prin anumite măsuri, a căror urmare este ieşirea în stradă a sute de mii de americani !
    Paradoxal, pentru că dacă-l întrebi pe fiecare american în parte dacă ar vrea să-şi vadă localitatea împânzită de cei cărora li se interzice deocamdată accesul, în unanimitate vor spune că NU !
    Atunci de unde oamenii care ies în stradă, c-aşa-i în democraţie ?!
    Vă las să vă gândiţi şi până atunnci vă spun că şi englezii mor de grija muslimilor şi semnează petiţia pentru anularea vizitei lui Trump pentru că acesta îşi apără, cum crede el mai bine, compatrioţii de o invazie pe care nici un englez nu ar accepta-o în insulă !
    Se poate deduce cu uşurinţă că cineva se foloseşte de anumite pretexte pentru a induce o stare de spirit conflictuală, de a împiedica nişte măsuri pe care cei veniţi la putere, le-au promis şi se ţin de cuvânt ducându-le la îndeplinire !
    În cazurile de mai sus este clar că cel nemulţumit este Soroş cel care a pariat pe hilara mârţoagă şi a pierdut mare parte din averea strânsă prin şmenuri şi şmecherii financiare, insul care în ziua instalării celui de-al 45 -lea preşedinte la Casa Albă spunea la Forumul de la Davos că Trump este un nebun care n-are ce căuta în fruntea Americii !
    Se pare că şi la noi Soroş a pierdut pe mâna altor gloabe trimise să salveze, nu România, cum se intitulau pompos, ci interese obscure pentru care acelaşi Soios, băgase vreo 200 de milioane de Dolari în fundul unor Pipide, Clotilde, Cosette şi Nicuşori !
    Scandalul ordonanţelor de urgenţă acoperă însă celălalt scandal, cu adevărat, catastrofal în care este împlicat binomul !
    După „Protocoalele Sionului”, avem iată şi „Protocoalele Binomului” !
    La fel de toxice şi pe ascuns făcute şi duse la îndeplinire ! :mrgreen:

Lasă un răspuns