Miercuri, reluarea dezbaterilor la Fundatia Titulescu. Securitatea cibernetică

Fundația Europeană Titulescu, în colaborare cu Universitatea „Titu Maiorescu” – Facultatea de Drept, vă invită miercuri, 25 ianuarie 2017 ora 16:00 la dezbaterea:

„Securitatea cibernetică – Dimensiune a securităţii naţionale şi internaţionale”.

Cu participarea: Asist. univ. drd. Daniela PANC
Moderator: Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE.

Evenimentul este organizat cu sprijinul domnului Nicolae BADEA – MBL COMPUTERS SRL și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

19 gânduri despre “Miercuri, reluarea dezbaterilor la Fundatia Titulescu. Securitatea cibernetică

  1. Ştiţi chestia aia cu Bulă : De ce-i spune Bulă şi nu altfel ? Pentru că-i din Bucureşti !, vine rapid răspunsul, că dacă ar fi din Ploieşti, ar ieşi ceva nu tocmai kouscher !
    După tot ce face de vreun an şi ceva, dar mai ales de câteva zile încoace, când vorba aia, paradoxal, ” gura nu-i mai tace, Carmen nu-i dă pace, Guvernul nu-i place…”, mai fiind dumnealui şi din Sibiu, cred că adio Bulă ! Vine tare… cel din Sibiu !
    Se zicea de unul că s-a dus la Paris bou şi s-a întors vacă ( pe timpuri cît nu zburdau lgbtbiştii, părea imposibil, acum de când cu schimbarea de sex, nu mai pare.. ) pentru a oglindi o anumită stare de fapt din societatea românească ! Se pare că n-am învăţat nimic ! Să te duci la Bruxelles cu jalba Graţierii-n proţap, după ce ai făcut mai înainte o adevărată Johaniadă, scoţând în stradă nişte nemulţumiţi aduşi de tine în situaţia de a opri cu orice preţ, chiar a ridicolului, graţierea şi să te întorci cu ea înfiptă-n spate, ca să nu spun altfel, nu ştiu dacă este o performanţă demnă de fostul Bulă, dar pentru cel din Sibiu…este !
    Cel care clama în stradă şi în geacă roşie, vituperând împotriva Ciumei Roşii ( să recunoaştem că Bulă, n-ar fi reuşit aşa ceva ) :
    – O gaşcă de oameni politici, cu probleme penale vor să facă o graţiere ( Bulă n-ar fi făcut aşa ceva, ştiind că şi el şi soaţa lui sunt condamnaţi definitiv într-un astfel de proces, dar cel din Sibiu, o face ! ).
    Şi toate astea pentru că într-un moment de sinceritate, eu i-aş zice, iar, prostie, cel din Sibiu afirmă despre cei învingători în alegeri, că doar au impresia că deţin Puterea !
    În realitate ea este tot la cel din Sibiu şi gaşca lui ! Eu zic, că atât cît mai putem, să nu renunţăm la Bulă! Era mult mai simpatic şi mai inteligent decât ăsta din Sibiu !

    • Mai nou, cum să ridice ăia MCV-ul, când Bulă de Sibiu a ajuns cu sufletul la gură cu pâra la Strassburg, nu cumva să-l lase birocraţii de acolo de izbelişte, pe mâna Justiţiei din România, care pare să se fi trezit asemeni fecioarei din Pădurea Adormită din somnul cel de moarte în care-o adânciră duşmanii Neamului !
      MCV reprezintă braţul de fier care sprijină la vedere toate relele ce se abat asupra României, devenită „colonie la marginea Europei”.
      Tocmai când era să scăpăm de el, cel care ar trebui să ceară primul încetarea acestui parşiv mecanism, se duce cu jalba-n proţap să ceară prelungirea lui, că altfel nu se descurcă, ajutat doar de liberali şi sorosişti, să ducă de râpă România !

      • Bețiva aia, pierdută ca om, trece de la un stăpân la altul. Chiar vă imaginați că a putut concepe ceva, orice? Am convingerea că a scris „Codurile” după dictare. Poate, din negrimea și parșivenia ei personală, le-a mai conferit ceva răutate, dacă mai era nevoie..

  2. Cind au murit oameni la Colectiv, dl Iohannis i-a tras un cap un gura domnului Ponta: „Au trebuit sa moara oameni”…ca tu sa pleci (ceva in sensul asta). Uman si inaltator! Un punct in plus de imagine dlui Iohannis.

    Dl. Dragnea ne spune ca mor oameni in inchisorile din Romania din cauza conditiilor inumane. Intrebare pentru dl Iohannis: „Citi oameni trebuie sa moara in inchisori ca dl Iohannis sa plece”?

    Dl. Iohannis a afirmat ca o „gasca de politicieni” (atentie la limbaj, cine adica e in gasca aia mai precis, nu a avut dl Iohaniis curajul sa spuna pina la capat?) „ameninta statul de drept” emitind ordonante. Argumentul este ca ar scapa Dragnea de condamnarea penala si astfel, vezi Doamne, s-ar albi coruptii si penalii. Ori ipocrizia este maxima, pentru ca pe dl. Iohannis mai mul il preocupa faptul ca Dragnea ar fi un oponent politic greu de invins in campania pentru Prezidentiale urmatoare. De asta nu vrea el ca ordonanta sa treaca, nu pentru ca l-ar durea atit de tare de lovitura data „statului de drept”.

    Si dl Basescu ne-a crezut prosti. Si dl. Iohannis ii crede la fel, manipulabili. Ori cred eu ca romanii isi dau seama perfect de prioritatile politice ale dlui Iohannis.

    Imi pare rau, asta cred. Imi pare rau pentru ca intotdeauna romanii au pierdut din razboaiele astea sterile (pentru ei) pentru putere.

  3. Când și-a făcut bagajele mărețul Coldea și a părăsit ORGANIZAȚIA , demn și cu fireturile de ceremonie împodobind pieptu-i bombat, primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost „ … hai să vedem cât timp mai trece până se va încerca închiderea televiziunii ROMÂNIA TV.” Pentru că „accidentele” astea se mușamalizează, dar nu se uită. Că semne erau… bunăoară, doamna Pippidi, nici n-a așteptat digestia completă a îmbelșugatei mese de Revelion, și, pe 3 ianuarie 2017 s-a și năpustit , pe platforma ROMÂNIA CURATĂ, cu cinci motive și două recomandări pentru ca televiziunea infractoare să fie închisă. Nu vă plictisesc cu cele cinci motive, dar recomandările merită toată atenția .

    Prima recomandare:

    „…Dacian Cioloș, imediat după ce revine un simplu particular, trebuie să-I dea în judecată. Orice particular direct lezat de România RV și cu un caz clar trebuie să o facă, și cine nu are asistență juridică să ne contacteze la România Curată, sau la orice ONG care se ocupă de media. Cioloș are un caz beton, cel cu fiul nelegitim lui Soros, are și o pierdere netă ușor de dovedit- popularitatea lui s-a prăbușit pe la jumătate în campanie, conform IRES (care și leagă această pierdere de Campania România TV, iată dovada), și el a pierdut alegerile, deci iată toate elementele constitutive necesare. Cazul e o pleașcă, și să le ceară despăgubiri cît bugetul lor pe doi ani, că să pierzi alegerile nu e o pierdere mică(!!!!) ”.

    …și a doua recomandare:

    „…Coaliția pentru o presă curată, cu puținii ei membri atâția cât se găsesc, adică acele organe de presă care au curajul să își recunoască finanțatorii, și ONG-urile care îi monitorizează și asistă, trebuie să facă O MOBILIZARE mult mai mare ca să avem DEMONSTRAȚII, OCUPĂRI și alte ACȚIUNI CREATIVE prin care publicul să ceară presă curată.”

    Aparent, pe doamna Pippidi o doare felul în care a pierdut Dacian alegerile. Dar, pe 3 ianuarie când s-a repezit ea de zor , cu motive și recomandări, peste ROMÂNIA TV, Sebi Ghiță începuse în forță serialul de mare succes și era deja la cel de-al patrulea episod… De ce-ar interesa-o pe madam Pippidi mai mult Dacian decât Sebastian? Că Dacian… ce-ar putea el să știe… pe când Sebastian o!… el cred că s-ar putea să aibă idee despre „investițiile ” lui Soros în România și despre „bursierii” glorioși ai acestuia .

    Așa că nu m-a mirat deloc că imediat după protestul de duminică împotriva grațierii și amnistiei (!!!) , pe 23 ianuarie, comunitatea online „CORUPȚIA UCIDE” , și-a adus aminte că mai are unele lucruri de rezolvat:

    „Aseară am avut parte de un protest frumos şi civilizat, unde peste 28.000 de oameni din Bucureşti au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Tot ieri am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. ESTE MOMENTUL SĂ ÎI VIZITĂM . Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marş la ora 18:00”

    Cum zicea doamna Pippidi? „DEMONSTRAȚII, OCUPĂRI și alte ACȚIUNI CREATIVE”? Ca să vezi coincidență…

    • Cu „demonstraţii şi acţiuni creative”, mai treacă-meargă, dar când vine vorba de „ocupări”, situaţia devine complicată rău. Mai ales când una dintre ocupante are gabaritul cunoscut, cu antecedente de blocare în buda avionului, sau prin cele lifturi ce-o poartă spre înălţimile sorosiste, situaţia e gravă, nu-i de glumit !
      Efectul distrugător al unei asemenea ocupări echivalează cu cel produs de turma de doi elefanţi depistată de un alt fin observator al realităţilor româneşti, cu mijloace săseşti .
      Nu-i de glumit cu înfofolita ( şi pe timp de iarnă, dar şi pe timp de vară 😉 ) activistă a cărei „vizită” iată este aşteptată cu aceeaşi îngrijorare cu care se aşteaptă sosirea unor uragane.
      Cum toate poartă, aparent inexplicabil, denumiri feminine, să nu ne mirăm dacă următorul uragan va fi botezat ” Alinuţa” ! Că „Mungiu” pare mult prea tu(r)nător , iar „Pipidi”, mult prea…urinar !

  4. 1. Unii sustin ca aia doi elefanti care au intrat in magazinul cu portelanuri al Justitiei s-ar numi Hans si Klaus. Altii, ca n-ar avea nicio legatura cu personaje din realitate. Mie inrudirea celor doua nume mi-a amintit de frumosul basm cu Hansel si Gretel. 2. Sper ca Scrisoarea privind referendumul, pe care Klaus Iohannis a trimis-o, ieri, Parlamentului, chiar de ziua Unirii, sa nu fie un cadou toxic, de Dezbinare, facut romanilor. N-o fi existat vreun astrolog sau vreo Calpurnie care sa-i spuna ca astrele sunt intr-o conjunctie nefavorabila pentru un asemenea demers?!…

  5. Ei, nu, că asta m-a convins definitiv că Klaus-Mouse e un Băsescu mai înalt și mai gras:
    „Nimeni nu a calculat pe bune”, „o gașcă”, „să rezolve treaba asta”, „dragii mei”, „să le grațieze dosarele”…
    Nu se poate să auzi asta din gura unui președinte de țară! Și totuși, uite că se poate!
    Ce mai rămâne să auzim? Nasol? mișto? harneală? biștari? barosan? bulău?…

    • Aţi uitat când s-a numit singur politruc? Îi vom comemora şi noi în curând cariera de politician, dacă mai face prostii! Ar trebui totuşi să înţeleagă că poate să aibă ghinion şi la vreun Referendum de suspendare, va pleca la şcoală să predea fizică şi să dea meditaţii! E mare lipsă de profesori de fizică.

    • @Amalia, ianuarie 25, 2017 la 1:57 pm

      Dragă prietenă, el NU ÎNȚELEGE că este un limbaj impropriu. El spune nonșalant :„ cine-i tolerant nu e TĂNTĂLĂU…”, pentru că pur și simplu nu-și dă seama ce anume este în neregulă cu acest tip de exprimare. Nu are, câtuși de puțin, simțul Limbii Române și nu înțelege spiritul ei. Și este imposibil să conduci în mod înțelept niște cetățeni ale căror subtilități de limbaj sau de temperament NU LE POȚI PRICEPE. El este un organism străin, și asta nu are nici o legătură cu naționalitatea, ci cu psihiatria. Dincolo de toate, este însă vina populației care a votat la plesneală acest ALIEN , ca nu cumva să „iasă” Mickey Mouse- Pinocchio, fără să se gândească o clipă dacă nu cumva i-ar fi fost mai bine cu struțocămila alcătuită din aceste două simpatice personaje.

      Acum, NET-ul e plin de bancuri și pamflete avându-l pe Klaus ca personaj central, presa îl zugrăvește adesea ca pe-un inept, ce să spun… e distracție generală pe seama președintelui nostru. Dar când iese în afara țării, nu cred că sunt singura căreia îi plesnește obrazul de rușine, pentru că, așa cum îl văd eu de aici, așa îl văd și ăia de acolo. E rufa murdară pe care ar trebui să o spălăm în familie… dacă n-ar fi o rufă murdară căreia i-a intrat în cap că nu-i mare lucru să reprezinți o nație peste hotare …

      Bine, pe de altă parte, vine din când în când grandiosul Cărtărescu Mircea și zice: „…L-am subestimat pe președintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaște interesele României și ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoților. Președintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiții libere…”, de ți se întoarce stomacul pe dos de atâta suflet de poet înregimentat și „pus la dispoziție” …Sper că posteritatea că îl va așeza pe aspirantul la Nobel, acolo unde îi este locul: în genunchi, în spatele vreunui ins ales vremelnic, și având în dreptul buzelor augustele fese prezidențiale.

  6. Cred că dezbaterile au fost interesante, acum, când în societatearomânească şi nu numai, este necesară securitatea cibernetică , când confidențialitatea, integritatea, autenticitatea și non-repudierea informațiilor în format electronic nu sunt protejate. ci din contra!

  7. Raportul MCV 2017: Mănușile de box împotriva independentei justitiei si a dreptului national

    Comisia Europeană a publicat, miercuri, la Bruxelles, cel mai recent raport elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) privind România, în care ne face bilanțul privind reforma sistemului judiciar și lupta împotriva corupției.

    Romania este laudata ca tendinta pozitiva, ca progrese si ireversibilitate, inregistrata in rapoartele MCV din 2014, 2015 și 2016, este confirmată si în raportul din 2017, in activitatea instituțiilor judiciare si prevenirea corupției.

    Probabil ca presedintia republicii si parchetele anticoruptie vor pune de petrecere, au ce sa sarbatoreasca si de ce sa se felicite. De fiecare data, meciurile politico-juridice cu guvernele de stanga le-au castigat prin KO.

    Un semn ar trebui totusi sa-i nelinisteasca: Comisia Europeană consideră că nu ar trebui să se stabilească o legătură între MCV și alte domenii ale dreptului UE. De ce?

    Pentru cei care sunt lucizi si judeca ploconirile justitiei in fata Bruxellesului si a Ambasadelor si atarnarea ei de MCV, mecanism care este efectiv de dependenta si de influentare, lucrurile stau cu totul altfel. Dramatic de diferit.

    Independenta justitiei ramane doar o poveste. Sau, mai bine spus, un deziderat. Rapoartele MCV sunt manusile de box ale Bruxellesului, cu care acesta lanseaza ploi de lovituri asupra independentei justitiei si dreptului national.

    Procesele juridice la comanda politica, unele din trecut celebre, cu condamnari pentru afise electorale sau mobilizarea alegatorilor la vot, altele pe rol sau in intentii declarate, furia politica a denunturile penale inregistrand un salt dupa ultimele alegeri, arata faptic o rasturnare de simboluri si de limbaj in privinta justitiei si a luptei anticoruptie.

    In aceasta lume confuzata de politica si geopolitica, in care DNA este angrenat ca un partid politic in lupta pentru putere, nu exista decat o cale de aflare a adevarului, citirea in cheie inversa, in special a antinomiilor juridice vinovat-nevinovat si corupt-necorupt, cand acestea sunt vehiculate de procurorii politici.

    Sarcina strategica a justitiei, proiectul de tara in acest domeniu, putem sa-i spunem si asa, ar fi, in opinia mea, deconditionarea politica a justitiei, desprinderea ei de umilitorul MCV si de orice alte “pretioase indicatii si orientari” politice si geopolitice, obtinerea independentei reale a justitiei si reabilitarea primatului dreptului national. De asemenea, amendarea separatiei puterilor, care trebuie sa fie stricto sensu o chestiune functionala si operationala, cu unicitatea puterii, statuarea vointei poporului ca sursa primara si inviolabila a puterii si a legii.

  8. Johannis a început să pună batista pe ţambal, dar în schimb l-a reactivat la REAlitatea Tv pe Rareş Bogdan( portavocea lui Guşădebiserică 😉 ) care face o răpăială de nedescris şi fără tobe, acompaniat de nişte zdrăngănitori nu doar fără ureche muzicală, dar şi fără pic de jenă ( M.Ioniţă, Ciocăzanu, S. Negrea, Căutiş) acompaniaţi ceva mai în surdină de Horia Alexandrescu, Oreste, E. Pastia şi cu participarea unor cântăreţi străini precum Mihai Rusu din Germania, care interpretează strident nişte arii calomnioase pe care le pune ca fiind găsite pe scena unor publicaţii nemţeşti !
    Sunt curios în schimbul căror sume un asemenea cotidian nemţesc sau austriac poate prelua fără să verifice afirmaţii precum cea adusă aseară pe post de „reputatul” analist politic româno-german- israelian : Cică prin ordonanţa de urgenţă privind graţierea ar fi fost scăpaţi de pedepse nici mai mult, nici mai puţin decât 2.200 de politicieni români, majoritatea, cum altfel, de la PSD-ALDE!
    Ştim că majoritatea articolelor din aceste publicaţii străine au de facto autori români, una dintre cele mai cunoscute pârâcioase fiind Monica Macovei.
    Dar toate aceste apariţii, cu care ni se tot dă peste nas, se fac pe bani mulţi , dar nimeni din serviciile noastre secrete nu pare interesat să afle de unde vin banii, că unde se duc, ştim !
    De exemplu, fără să vrea , REAlitatea TV prezentând pe ecran un fragment dintr-un asemene articol s-a observat clar că era sub semnătura unei (nemţoaice sau austriece 😉 )Irina Vâlcu.
    Să nu mai vorbim de cele care îl au ca transmiţător direct pe acest Mihai Rusu ( probabil tot diversiune rusească, omul lui Putin, nu ? ), iar toate subiectele, inclusiv datele incriminatorii vin tot de la acoperiţi români ! Pe vremea verii când cu un brustur îl puteai face nevăzut pe un asemenea agent urât mirositor, se pare că zăpezile de acum îi fac şi mai de negăsit de organe. Halal !

  9. În toată urâciunea morală şi materială în care trăim, asemenea oameni pot reda încrederea în viitorul acestei Ţări :
    Virgil Tănase, cunoscutul romancier, dramaturg, regizor, dar mai ales dizident român autentic, nu de genul unora ca Patapievici, Tismăneanu, Manolescu sau Liiceanu, explică disidenţa sa într-un mod excepţional :
    ” Pe deasupra, nici n-am fost disident, nu e vina mea dacă, atunci când fluieram vesel la mine-n bătătura, s-a construit în jurul meu o biserică şi m-am trezit că mi se face semn să tac .”
    P:S.
    Eu unul nu pot să tac, deşi m-a lăsat fără grai ! 😉

    • ” Aş fi preferat să stau într-un loc mai puţin mohorît decât Parisul şi să nu fac altceva nimic decât să-mi scriu cărţile. Aş fi preferat să mă pot da după vînt ca să „intru în sistem”, cum îmi sugera George Banu, şi să pot lucra în marile teatre. Aş fi preferat să nu-mi irosesc într-o mie de fleacuri înzestrarea, cîtă o voi fi avut-o. Numai că nu întracolo mă ducea simţirea din mine, Am preferat să să trăiesc drept ca să nu scriu strâmb.
      Nu pot fi decît cel care am fost. Nu m-am simţit niciodată exilat- de unde conflictul cu cei care-şi făceau din asta o meserie, pentru că pentru ei, aşa cum s-a vădit după 1989, ţara era un şir de bunuri rămase acolo. În treacăt fie zis, nu e poate numai o întâmplare că, în ceea ce mă priveşte, n-am reuşit nici până azi să-mi recuperez casa confiscată ca pedeapsă în 1982 şi vândută abuziv în ciuda demersurilor mele, „de statul de drept”de după 1989 . Nu mi-am pus nici o clipă problema udentităţii mele. Cum nota undeva Camus : „sînt omul copilăriei pe care am avut-o”. Nici nu se poate altfel .”

  10. Helwig reafirmă faptul că SRI se va implica în acţiuni cerute de siguranţa naţională în limitele clare reieşite din legile în vigoare . Cu alte cuvinte, dacă CSAT-ul îi va cere s-o facă implicându-se cum a făcut-o şi până acuma în acţiuni de supraveghere şi urmărire politică a cetăţenilor României, o va face cu plăcere ! Şi cum peştele de la cap se-mpute
    P.S.
    N-am înţeles niciodată treaba cu numirea de şefi civili la instituţii militare sau militarizate !
    În realitate, fie cel numit este unul sub acoperire, şi atunci nu-i nici o problemă, fie dacă este vreun civil sadea ajunge să fie un om de paie la conducere, manipulat uşor de curvele bătrâne din sistem, deoarece provoacă frustrare şi nemulţumire în rândul adevăraţilor specialişti din domeniu.
    Mi se pare îngrijorător să nu poţi găsi un cadru de nădejde din rândul instituţiei respective şi înjositor pentru specialiştii din sistem să fie conduşi de un neica nimeni, numit politic ! 😉

Lasă un răspuns