Lipsă de maturitate?

Mi-a atras atentia initiativa unui tânăr cântăret care invită la proteste de amploare, astăzi, in Piata Victoriei. Inteleg că ar fi un protest „impotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta”. Tânărul cântăret consideră că e „timpul pentru o schimbare”. Nu-mi este clar dacă se doreste ca o nouă iesire in stradă a „tinerilor frumosi si liberi”  să producă un nou guvern Ciolos sau este vorba doar de un antrenament.

Eu cred insă că ei ar trebui să meargă să protesteze in fata ambasadei americane pentru că, in SUA, a fost ales un presedinte de 70 de ani iar, in noul Congres, a crescut vârsta medie a celor alesi  – la 58 de ani vârsta celor din Camera reprezentantilor si la 63 de ani vârsta senatorilor. In noul Senat american, spre exemplu, sunt 8 senatori cu vârste peste 80 de ani, 17 cu vârste peste 70, 38 peste 60, 23 peste 50, 13 peste 40 si doar unul cu vârsta peste 30 de ani. In esentă, noul Senat american pare, in perspectiva cântăretului nostru, o adunătură de „bosorogi”. Si totusi, ei vor hotări soarta Americii dar si a lumii. Nu acolo ar trebui organizat protestul? La poarta ambasadei americane? Prin comparatie, parlamentul nostru pare un parlament al adolescentilor si adolescentelor…

Si acum, o istorioară pe care am mai spus-o cândva (fără folos…). Sultanul Murad al II-lea, după ce câstigase bătălia de la Varna, din 1444, trecea pe câmpul de luptă si privea trupurile crestinilor morti. La un moment dat, i se adresă lui Aza-Beg, unul din vizirii săi, care se afla lângă el:

„- Mă miră că, printre toti acesti crestini, nu este niciunul care să n-aibă barba neagră”. Răspunsul lui Aza-Beg mi s-a părut extraordinar:

„-Dacă o singură barbă albă ar fi fost printre ei, niciodată nu le-ar fi trecut prin minte un plan atât de rău conceput”.

Rezultă că, si in perioada aceea, existau „tineri frumosi si liberi”. Cu unele costuri pentru viata comunitătii, desigur..Si cu anumite implicatii pentru istoria tărilor lor..

 

44 de gânduri despre “Lipsă de maturitate?

  1. Tanarul cantaret de care pomeniti este un vechi si cunoscut consumator de droguri ! Din alea grele . Dealtfel , ziarele de scandal vuiesc in acest sens .
    Eu cred ca ” schimbarea ” la care face referire este de marfa ; un indemn pentru cei ca si el sa treaca la ceva si mai tare …

  2. Din pacate la noi cam „lipsesc barbile albe”. Un este sa ai un hit, o piesa fedonata de toata lumea, si alta e sa te apuci sa chemi oamenii in strada. Una e vocea muzicala alta e vocea ratiunii politice.

  3. Mi se pare de neinteles ca nu prea s-a remarcat atitudinea exemplara a domnului Meescanu, in relatia cu Ambasada SUA. Poate colegii mei nu au aflat inca ?
    Din nou, felicitari, domnule Ministru de Externe al Romaniei.
    Dupa parerea mea, aceasta este stirea anului, cel putin, pana acum. Cititi si singuri pe google, nu are rost sa va spun eu.
    ps
    Bamboo este in simplu foc de paie, o diversiune care a esuat lamentabil. Nu va mai mai temeti de anarhisti gen ,,tudori-chirili” exaltati (probabil de droguri) de doi parai gauriti (similari cu spargatorii de vitrine din Washington D.C., arestati, inca prea putini dintre ei, de politie). Mai multa indiferenta, va diminua elanul derbedeilor.
    S-a dovedit, cu ocazia incendiului, ce fel de guvern a avut domnul Yohannis in 2016:
    Un guvern care a interzis salilor de concert sa functioneze, dar le-a permis asta localurilor si cluburilor de noapte.
    De asta ,,deontologii” dreptei au lasat-o mai moale cu mobilizarea pe ,,faceclabuci” (vorba bizonului) si dau din colt in colt. (Z)

    • Nu ai impresia ca incendiul de la Bambu a fost o diversiune esuata, de a distrage atentia de la o chestiune muult mai impotranta pentru viitorul Romaniei?

  4. In seara instalarii Dl.Trump la Casa Alba , in studioul A3 era invitat dl.senator sau deputat Oni Ardelean ( PNL ).Tocmai se vorbea de varsta celor xare il vor sprijini in activitatea sa pe Presedinte , ce varste au parlamentarii americani , cam ce expertize au oamenii etc.Domnul Ardelean s-a aratat indignat de faptul ca prin Parlamentul Romaniei , prin Guvern ,patrund cam usor ”tineri frumosi si liberi ” de 23-24 ani fara niciun fel de experienta;etc, etc,si asta se cam vede .

  5. Dovada vie ca și pe Dvs. v-au îndepărtat ,câinii !
    Bună istorioara , cu talc , sa înțelegem ca nu am evoluat deloc în direcția asta.!
    Înțeleg ca acest tânăr provine dintr-o familie de Intelectuali – e grav când în loc sa „cresti” decazi..si mai grav este ca poate deveni o voce , un instrument al „jucatorilor” scenei politice. Și vad ca nu îl întreabă nimeni de sănătate- asta spune multe..
    Cum Doamne ferește sa se asmuta tinerii asupra Ambasadei Americane , pentru ei America este visul , visul fetei Morgana !?

  6. As vrea doar sa va atrag atentia asupra faptului ca profilul folosit pentru a initia acel eveniment probabil nu este cel oficial.

    Linkul catre profilul real al lui Ombladon este acesta https://www.facebook.com/OmbladonOfficial/. Linkul catre profilul care a initiat evenimentul este acesta https://www.facebook.com/ombladoneoficial/ si poate fi accesat facand click pe textul „OMBLADON” din partea de sus a paginii create pentru protest: „Public · Hosted by Hip-Hop Lyrics and OMBLADON”.

    Observati diferenta dintre partile de la capatul celor doua linkuri: OmbladonOfficial si ombladoneoficial.

    Probabil se incearca inceperea unei false dispute intre PSD si fanii lui Ombladon care sunt destul de numerosi, incercand astfel sa se scoata in strada cat mai multi „tineri frumosi si liberi”.

    De asemenea se poate vedea in sectiunea „events” a fiecarui profil ca doar cel neoficial are acest eveniment adaugat.

    Link-ul catre profilul real de Facebook al administratorului paginii partenere care a initiat acest eveniment este acesta: https://www.facebook.com/kalibru14 .
    Puteti vedea in sectiunea „Intro” mentiunea ca este administrator la pagina Hip-Hop Lyrics. Probabil tot el a creat si profilul fals pentru a se da drept Ombladon. Sper sa luati masuri intr-un fel sau altul, nu se poate ca astfel de indivizi sa incerce schimbarea guvernului din nou, doar cu niste pagini prostesti create pe internet.

    Sper ca veti citi acest mesaj si il veti lua in considerare.

  7. E trist acest adevăr! Dar acest Legislativ al adolescenţei nu este singurul – au mai fost si vor mai fi. Si este si normal ca „parteneri” să-şi dorească o institutie formată din imberbii, pentru că e mult mai uşor să -ţi atingi obiectivele. Acest proiect patentat nu ştiu de cine şi aplicat de dl Băsescu a dat roade şi a dus la „reforma statului” (mafiot). Psd nu este străin de configuratia de vârstă a membrilor Legislativului, aşa că ne putem astepta ca drumul spre esecuri să continue.

    Profesionalizarea Parlamentului despre care ati vorbit cândva s-a si înfăptuit . Dl Dragnea a cugetat mult când a stabilit criteriile pentru formarea listelor. Aşa s-a ajuns că academicianul Răzvan Theodorescu sa nu aibă loc pe lista PSD, in schimb domnisoara deputat Corina Bogaciu să fie cap de afiş, iar exemple pot continua. Bine că s-au găsit soluții ca oamenii de stat să stea prin puscărie, iar ţara să fie condusă de tineri – că doar tinerețea e o virtute.

    Şi acum aş vrea să vă întreb dle Adrian Năstase, aceşti tineri au ajuns de capul lor pe liste şi mai apoi in Parlament?

    Să nu creadă cineva că eu consider că e o virtute bătrânețea sau vreun criteriu al meritului politic, in schimb as prefera in Parlament bătrâni mai cumpătaţi decât tineri ţâfnoşi ori ….- dacă tot am ajuns să luăm vârsta un criteriu pentru accesarea in Parlament.

  8. Ca si cu tema gratierii, se gasesc indivizi, grupuri, care fie manipuleaza fie se lasa manipulati. Probabil se incearca cu disperare o cale de a da jos guvernul legitim, printr-o alta miscare tip „Colectiv” cuplata cu motiunea de cenzura. Nu cred ca va reusi, dar va abate din nou atentia si focusul de la lucrurile care trebuiesc facute, si care sunt importante pentru romani.

    Sper ca cei alesi legitim sa nu fie iar fricosi si manipulabili la rindul lor. Tara nu poate fi condusa doar de servicii si o pseudo-justitie care se bazeaza pe aceasta pseudo-societate civila.

    Cind dl Nicusor Dan va ajunge printre gratii, pentru ca nu s-a schimbat sistemul, si va fi intr-o conjunctura in care va trebui sa i se faca un dosar si indepartat, ce o sa mai creda despre gratiere? „Nicusor, vezi ca mi-a cazut sapunul pe jos…”. Ce fraieri! Tineri si fraieri!

    Ceea ce fac acesti USRisti acum este exact pentru interesele lor politicianiste, ca sa ajunga la butoane. Daca le-ar pasa de romani, ar lasa guvernul in pace sa guverneze.

  9. Vad ca „Scolile” azi – si ma refer la bogatanii care fac fundatii, scoli, institute, ONGuri in toata lume – sunt sub asediu. Soros, Gullen, Aga-Khan, cei care si-au facut scop in viata ca ideile lor sa fie imbratisate de cit mai multi in toata lumea, azi resimt mania nationalismelor. Soros a avut de furca cu Rusia, acum cu Ungaria, al carei V. Orban a preluat modelul „Putin” de a relationa cu ONGurile care, in opinia lor, fac propaganda externa nociva. Gullen, care are scoli peste tot in Europa, inclusiv in Romania, e urit de moarte de fostul sau prieten, Erdogan. Aga-Khan, mai putin stiut in Romania, are fundatii islamice in multe tari din Africa, care au tot un tel globalist, de indoctrinare cu o anumita ideologie. Si sunt multi alti bogatani care au „scoli”. Interesant ca inca nu am auzit de vreo fundatie din asta globalizatoare facuta de vreun miliardar chinez.

  10. Atitudinea/luarea de poziție a tânărului ține de cronicizarea unor infatuări până la patologic. A-l trimite însă la psihiatru, i-ar accentua exploziile/expozeurile…

  11. Liviu Dragnea sa-si vada de programul de guvernare ( foarte bun ! ) si sa nu tradeze sau sa se inmoaie ca si Victor Ponta in fata unor unor securisti sau a unor ciumeti care zbiara in strada ! Are suportul populatiei , are majoritatea parlamentara si sa mearga pana la capat !
    Pana acum , prestatia d-lui Dragnea a fost fara greseala …

  12. PSD-ul sa lupte cu Iohannis cu aceleasi arme ! Sa-l ancheteze pe el si pe nevasta-sa cum au traficat copii si cum si-au luat 6 case din salariul de bugetar !!!
    Sa arate romanilor ca e mai penal decat oricare parlamentar .

  13. Domnule Nastase aici nu e vorba despre batrani, e vorba despre diversiune. Banuiesc ca tanarul cantaret este domnul Chirila, care nu este la prima actiune de acest fel. Dumnealui face parte din clica Macovei-Iohannis-… etc. La nivel declarativ sunt atacati cetatenii mai in varsta pentru ca acestia, in majoritatea lor, sunt singurii care mai fac o opozitie vocala sistemului. Ei sunt aproape singurii care mai ies la manifestari contra sistemului si abuzurilor acestuia, pentru ca isi aduc aminte de perioada comunista si nu si-ar dori sa mai vada in perioada vietii lor asa ceva. Ei alcatuiesc majoritatea publicului singurei televiziuni inca libere de influenta acestui sistem, Antena 3. E normal ca vor fi atacati si injositi cu orice prilej de catre exponentii acestui sistem si al aliatilor sai. Iar faptul ca incercati dvs. sa-i educati pe tinerii frumosi si liberi cu pilde care contin o morala ascunsa intelectului lor crud, nu cred ca va avea vreun efect. Mie insa mi-a placut povestea. E despre intelepciune.

    • Bogdan Ionuț Păstacă cunoscut mai bine sub numele de scenă Ombladon, este un rapper român și unul dintre membrii fondatori ai trupei Paraziții.

  14. Barbile negre erau „carnea de tun”, iar cei cu barbile albe stateau bine mersi ascunse si erau eroi nationali sau in ziua de azi veterani de razboi, primeau indemnizatii , ca nah; eroi.Hai !!!ca daca esti in varsta nu inseamna ca esti inteligent.Poate putin mai versat

  15. Wow, sa iasa Presedintele in strada sa demostreze impotriva Guvernului, dupa ce l-a acceptat formal, l-a investit, e o gluma de proportii infinite. Sau un act de tradare. Sau o executie a unei comenzi externe. Sau o incercare disperata sa iti pastrezi puterea.

    PSD este iarasi cumva ca o domsoara agatata pe strada. Dom’le au autorizatie? Nu? Pune tancurile cu apa pe ei, gaze lacrimogene si batoane. Se utilizeaza procedura in SUA, in Franta si in toate statele democrate.

    Romania este o tara urita azi, cu oameni uriti, care din uritenia sufletului isi doresc ca cei condamnati sa traiasca ca si animalele, si tot majoritatea sa plateasca la CEDO pentru conditiile extreme.

    Unde este majoritatea? De ce nu demonstreaza pentru acest Guvern?

    Azi mi-am pierdut respectul pentru Presedintele Iohannis. Un manipulator care se foloseste de o criza ca sa isi avanseze agenda politica. Rusinos, si o palma data majoritatii linistite a tarii. Un act de micime umana, sa demonstrezi ca semenii tai sa nu fie iertati.

    Ce face dom’le biserica ortodoxa? Iertam sau nu pacatele gresitilor nostri?

    • Tinerii frumoși și liberi s-au școlit după Revoluție, deci au făcut religia în școală. Observați cât de… cum să-i zic eu? educată, spirituală, creștină, omenoasă, până la urmă, este generația care a beneficiat de asemenea ore în școală, spre deosebire de noi, crescuți sub comuniști?..

      Sunt copiii cuiva, au părinți, au bunici, poate au și rude prin penitenciare și îmi pare rău că trebuie să spun lucruri atât de dure despre ei; îmi vine greu să-mi imaginez cum m-aș simți eu dacă aș avea asemenea odraslă rea. Răi sunt până în rărunchi, malefici și proști. Dacă ar gândi măcar puțin, și-ar da seama că EI s-ar putea găsi în următorul club care va arde. Măcar atât de-ar putea gândi.

  16. A, si inca ceva, despre ce spunea dl Coldea, ca ar fi participat intens ca Romania sa fie o tara generatoare de stabilitate. Intr-o tara stabila un Presedinte nu iese in strada sa demonstreze impotriva Guvernului pe care l-a investit.

    Vad Romania usor de sfasiat de poftele crescind ale altor tari vecine. Ati uitat ca Putin a deschis discutia despre Transilvania? Uitati ca lui Dodon ii curg balele sa devina Imparat al Moldovei Unite?

    De asta am spus „act de tradare” al Presedintelui. Domnule (fost dar sunt sigur ca si actual) securist sef Coldea, dvs ce credeti?

    Ati facut o tara slaba, cu institutii slabe, si in care fiecare face ce vrea. Nu exista relatii normale inca intre institutiile de baza ale statului: Presedentie, Guvern, Parlament. Poate nu suntem in stare, sau suntem „ajutati” sa fim slabi si vulnerabili ca natiune?

    Citi investitori straini credeti ca vor sa vina intr-o asa o tara unde legea se aplica dupa cum si unde sunt facute dosarele si de cine judecate, si de cine mediatizate?

  17. Apele trebuiesc separate cu tarie si ma astept ca alianta cistigatoare PSD-ALDE sa fie puternica si sa faca asta. Vrem stat de drept sau stat de drepti? Vrem democratie? Atunci trebuie respectata vointa majoritatii atita timp cit ei respecta Constituia si legile tarii.

    Poate invatam asta totusi si avansam de la statutul de tara stabila dar bananiera.

  18. Păcat că PSD a inclus şi infracţiuni „de drept comun” printre cele graţiate, deoarece acest gen de infractori pun în pericol nu obsedanta securitate natională ci, mult mai important, securitatea personală a cetăţenilor. Altminteri, sunt de acord cu graţierea infracţiunilor de corupţie.
    În joc nu este o graţiere ci eliberarea clasei politice româneşti şi implicit a ţării de tutela binomului. Adică de tutela imperială, după cum recunoştea candid George Friedman, căci e mult prea clar pentru cine lucrează binomul – în niciun caz pentru România sau pentru Lege, ci pentru cei care ies mereu la rampă să-i apere.
    Cine nu a realizat că despre asta este vorba ori e idiot (util), ori participant voluntar în coloana a cincea a puterilor coloniale.
    Urez PSD curaj: să nu dea înapoi nici dacă sunt 100000 sau 500000 de oameni pe stradă, căci v-au votat (împreună cu ALDE) 3,5 milioane, nu 30000 câţi ar fi fost chipurile astă seară în stradă.
    În Occident sunt manifestaţii de câte un milion de oameni şi guvernele tot nu cedează. Nu este cazul să consolidăm gurvernarea străzii, adică a serviciilor secrete, după cum s-a dovedit chiar şi în privinţa îndelung mitizatei Pieţe a Universităţii din 1990.
    A trebuit să-şi anunţe (fără voie de unde trebuie) candidatura la primărie, ca să aflăm că liderul tinerilor frumoşi şi liberi din 1990 era colaborator al Securităţii, chiar de la marii preoţi ai cultului Pieţii Universităţii.
    Încă aştept protestele onorabilei ambasade SUA pentru încălcarea masivă şi sistematică a legii şi drepturilor omului de către servicii prin implicarea în activităţi de cercetare penală (ilegalele echipe mixte) şi cercetarea membrilor CSAT pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu atunci când au decis completarea Legii 51/1991, arogându-şi atribuţii de legiutor.
    Evident că aşteptările mele nu se vor materializa, deoarece relaţiile româno-americane încep să semene cu relaţia dintre SUA şi Iranul şahului, care ştim cum s-a terminat. Cu binomul distribuit în rolul SAVAK.
    Responsabilul cu organizarea, „reperul moral”, este artistul surprins de paparazzi (iată că sunt şi ei buni la ceva) în momente de agresivitate verbală faţă de familie, care cânta acum vreo 20 de ani, premonitoriu, „Mi-am luat si eu nevasta/ Urata si cam proasta/ Am doi copii cu ea”. Tot el avea un cântecel cu valenţe educative: „Am baut, e-adevarat/ Se-ntampla oricui, /dar domnu’politist eu nu sunt beat… / o vodca mica am luat…”
    În acelaşi cântecel, voia să dea şi şpagă – probabil era înainte să i se deştepte conştiinţa civică.
    Astea sunt reperele morale ale tinerilor frumoşi şi liberi, la chemarea unui adolescent îmbătrânit, expirat ca artist, iese lumea în stradă (exceptez de aici, evident, activul PNL – USR, gradaţii şi ofiţerii, care răspund la alte ordine).

  19. Am impresia că oamenii din stradă sunt mai mult conştienţi că trebuie să mănânce şi gura lor ceva, decât că vor neaparat domnia legii !
    Cît despre preţ, se zice că Soroş plăteşte cu 200 de dolari participarea la un astfel de miting !
    Până la urmă, la Mineriadă au murit vreo cinci oameni şi au fost răniţi vreo câteva sute !
    La Johanniadă n-a murit (încă!) mimeni , iar de rănit, în afară de jandarmul băgat în spital, nu ştiu să mai fi fost cineva.
    E drept că nici Democraţia şi Statul de drept nu se simt prea bine, dar asta e o altă poveste !
    Nu e prima dată, când li se întâmplă, dar sper să fie ultima. Cel puţin cu actualul preşedinte !
    Dacă „oamenii conştienţi „luptă, şi încă pe două fronturi, pentru domnia legii (rule of law), ar fi trebuit să nu primească în mijlocul lor ( de fapt chiar în frunte !) un penal dovedit ce se sustrage de la aplicarea legii, folosindu-se de funcţia pe care o deţine, deşi nu există român care să nu ştie asta ! Sau, dacă sunt atât de corecţi politic, de ce n-au trecut şi pe la Ambasada Americană să-i zică de la obraz lui Klemm că trebuie să respecte decizia şefului suprem şi să-şi facă bagajele, că altfel pune într-o lumină proastă întreaga Americă !
    Nici nu visau românii să vadă reprezentată la nivel înalt chestia cu elefantul în magazin de porţelanuri , adică pe Joiannis călcând în picioare toate legile scrise, dar şi nescrise ale unui stat de drept, care s-a încovoiat periculos sub greutatea sa !
    Zice el : – Am ieşit din indignare ! Eu zic că din prostie ! Se zice că prostia nu doare…
    Dar uite că strigă :
    – Parlament penal, marş la tribunal ! (mergea şi preşedinte penal, marş tot pe-acolo, dar el mărşăluia prin Bucureşti…)
    – Să vină DNA, să vină să vă ia ! Nu m-aş mira să-i ia şi lui vreo casă – două, dacă se judecă corect !
    P.S.
    Se zice că nişte protestatari ar fi ridicat o pancartă cu : ” Afară, afară, cu javrele din Ţară !”, dar a fost imediat confiscată pe motiv să nu-l sperie cumva pe Klemm !

  20. Tudor Chirilă are şi perioade bune, depinde cum îl prinzi, era să zic prizezi… ;)!
    Pentru că regretatul Ioan Chirilă, n-avea numai barbă albă, ci şi calităţi excepţionale pe care le-a transmis prin educaţie şi progeniturilor !
    Numai că între timp au intervenit alte pretenţii şi alte cele cu preţuri mult mai mari.
    Şi cum obrazul subţire… nu numai cu cântec se ţine….se mai fac şi compromisuri !

    • Bogdan Ionuț Păstacă cunoscut mai bine sub numele de scenă Ombladon, este un rapper român și unul dintre membrii fondatori ai trupei Paraziții.

  21. Evenimentele de astazi sub lupa 🙂 ticalosului Cozmin Gusa , un om al sistemului securist din Romania si un acoperit in presa si politica romaneasca :

    https://www.dcnews.ro/iohannis-la-proteste-gu-a-vom-avea-lupte-la-baioneta_530195.html

    P.S. Pe surse 🙂 , am auzit ca d-ul Cozmin Gusa ar fi cam falit si si-ar fi negociat in aceste zile ( ca la piata !) postul de viitor presedinte la FRJ , direct cu Marius Vizer . Cica , alegerile aranjate 🙂 si numirea se vor face undeva prin aprilie . Trocul : salariu maxim , deplasari gratuite , bonificatii , … contra expunere media la Realitatea pt. MV .

  22. ..si din ce am inteles de la tv normal acest miting a fost unul spontan e adevarat dar a fost si ilegal pina la urma si culmea fiind organizat de niste partide politice care clameaza in gura mare ca cei de putere vor sa schimbe legile. Legi pe care chiar cei din opozitie nu le respecta si le incalca nu odata si cu buna stiinta..si prin urmare si desi a fost un miting spontan-chipurile ar fi trebuit ca acolo sa is faca prezenta un numar mai mare de forte de ordine adica jandarmi si politisti cu scuturi si cu tunurile de apa pa’ EI…Bun ! Am inteles ! Protestati ca macar cu atita W-ati ales dupa 27 de ani de democratie ! Insa nu va vom lasa sa blocati circulatia si arterele principale…Asa ca tunurile de apa pe ei !!…Intrati in legalitate !!…..Hotii-Hotii…~~~…PS. Si asa cum multa lume stie presedintele Iohannis nu se va impaca prea usor cu gindul ca trebuie sa fie presedinte dar fara sa aiba si guvernul sau_..Iar noi ii zicem asa_:..Domnule dar ai avut guvernul tau ! Ai ai avut 1 an de zile la dispozitie sa te pregatesti temeinic pt. marele examen, adica alegerile din Dec. ..Si ??…Ce ai facut ?..Ai umblat doar cu cirpeli pe ici si colo ! Ba e Ciolos viitor premier ba nu e..Si tot felul de improvizatii necredibile pt. simplul-alegator…Atunci ce nu iti convine ??…Si ca sa inchei ! Presedintele se va folosi de orice ocazie si derapaj politic sau altceva pt. a forta schimbarea governului ales democratic si prin vot popular~…..Si un sfat ca de la omul de rind~..Convingel domnule pe Traian Basescu, deoarece a ramasa singura voastra voce mai credibila pe care o are in present opozitia, sa lase scaunul de parlamentar altcuiva si adul pe post de consilier sau consultant politic, platit regeste ca doar aveti de unde…si_poate _poate !.. mai ai vreo sansa daca nu cumva te suspenda astia pina in 2019, si_definitiv_____!……..

  23. „Șefa DNA a uitat să o ancheteze pe cumnata sa, Adriana Lascu, pentru fapte de mare corupție !”
    E deja prea mult : Ţine la sertar dosarele tatălui său, ale fratelui său şi acum ale cumnatei sale !
    La asemenea pedygri, mai are cineva dubii că nici ea nu poate fi mai brează ?! 😉

  24. Ronis – Ianuarie 22, 2017 la 5:57 pm

    In masura in care se vor gasi probe ca focul a fost pus intentionat.
    M-as mira, totusi, ca acest lucru, daca este adevarat, sa se afle.
    Spunem in alt comment ca ,,fiara” sistemica este doar ranita si, cu atat mai periculoasa. Nu va putea fi invinsa decat daca romanii, in majoritate, vor apara, intr-un fel sau altul, institutiile fundamentale in stat.
    SRI s-a grabit sa dezminta si sa declare ca ,,acuzele sunt denigratoare pentru….institutii fundamentale in ….democratie (sic!).
    NOAPTEA MINTII, prietene.
    Intr-o democratie, institutiile fundamenlae sunt acelea alese de cetateni prin vot. Doar intr-o dictatura, SRI poate fi o institutie ,,fundamentala”.
    De aici se vede ca SRI are nevoie de o reforma profunda, la fel ca si Justitia.

  25. Pentru unii, teoretic, nu contează experiența de viață și experiența în profesie. Spun teoretic pentru că, atunci când trebuie să meargă la medic sau să aleagă un profesor care să le dea lecții particulare copiilor lor (nu meditații), apelează la profesioniști în vârstă, cu experiență.
    Parlamentarii, demnitarii noștri sunt cei mai tineri dintre omologii lor europeni, ei au fost aleși de electori de diverse vârste, din diverse categorii sociale.
    Ce susține tânărul cu pricina și alții ca el e rezultatul lipsei de educație în familie. Părinții lor ar trebui să fie triști din cauza asta. Au dat societății niște rebuturi.

  26. trexsr spune:
    Ianuarie 22, 2017 la 8:54 pm
    Scrieti ,,…ca lui Dodon ii curg balele sa devina Imparat al Moldovei Unite….”
    Nu credeti in toate diversiunile. Eu nu am observat ca autoritatile de la Chisinau sa acorde pe banda rulanta cetatenie moldoveneasca romanilor care traiesc in Moldova noastra. Dar, invers, fenomenul cunoaste proportii de masa. E ca si cum ai incerca sa erodezi statalitatea unui stat folosindu-te de ,,calul troian” al cetateniei.
    Chiar credeti ca regimul securist al lui Basescu intamplator a promovat o astfel de politica ?
    Oare cum ati reactiona daca tuturor cetatenilor maghiari din Transilvania li s-ar acorda cetatenia ungara ? Cu siguranta v-ati intreba care este scopul ascuns.
    Dupa parerea mea, dubla cetatenie ar trebui interzisa prin Constitutie. Daca, totusi, soliciti o cetatenie straina, automat ar trebui sa o pierzi pe cea initiala, inclusiv toate drepturile asociate, in primul rand, dreptul electoral. Asa mi se pare logic si normal.
    Sau: Daca un roman care traieste si munceste in Italia obtine cetatenia italiana, nu ar trebui sa voteze decat la alegerile din peninsula, pentru autoritatile italiene.
    Ce vreau sa spun ? Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Sa nu va suparati, incerc sa fiu obiectiv. Dvs vreti pace cu vecinii, dar depinde si de tine ca sa obtii starea de pace.

    • @Zev, de ce m-as supara pe tine? Ba din contra, ai argumente. Eu as spune ca cei mai mari anti-unionisti au fost Basescu si trimbitzele lui nepricepute, care mai mult au stricat decit au construit un concept de unire. Nici macar nu l-au avut.

      In ce priveste cetatenia, din cite imi amintesc si Ungaria a dat multe pasapoarte maghiarilor in Romania, inainte ca Romania sa devina membra UE.

      Din cite vad timpurie sunt de fragmetare si nu de unire. Citeam azi ca unul din trei californieni vor separarea de US of Trump. Catalonia incearca din nou anul asta un Referendum pentru separarea de Spania. Scotia ameninta UK ca va incerca si ea din nou un Refrendum daca nu ii convine efectele Brexitului (vrea sa ramina in UE).

      Daca moldovenii aleg si un Parlament in 2018 socialist, adio unire pe multi ani. Eu prefer insa sa ii intreb si pe romani, pentru ca nu cred ca exista prea mult entuziasm nici in Romania, prea saraca sa se gindeasca sa imparta bugetul cu o pseudotara si mai saraca. Inima mea e pentru pace si unire, daca nu intr-o tara, poate intr-o mare de inimi bune. Mintea insa imi spune ca e mai bine acum ca Moldova sa fie stat independent. Ginditi-va ca s-ar face unirea acum, si ca dupa citiva ani de pompat bani de la bugetul Romaniei, Moldova are vrea sa se separe iar de Romania. Pai nu am pierdut bani integrindu-i?

      Cu Dodon pot fi si avantaje. Daca el reuseste pacea cu Transnistria, atunci Romania va avea un vecin prieten/frate mult mai stabil, si s-ar duce o mare povara regiolana de securitate, daca ar pleca si armata aia ruseasca. Dar nu crfed ca o sa reuseasca. Am temerea ca va invita mai multa armata ruseasca acolo, sa fie un raspuns la NATO.

      Am vazut ca Melescanu s-a intilnit cu omologul moldovean…declaratia cam seaca si nu foarte optimista. Acelasi blahblah despre drumul european al Moldovei (pentru ca Dodon vrea ca Moldova sa nu mai mearga spre UE, ci spre Moscova). Probleme mari pentru diplomatia romaneasca…

  27. Poate ca Dragnea a gresit in abordarea procedurala a chestiunii gratierii colective, nu e treaba mea sa-i dau sfaturi, capul face capul trage. Insa demonstratia de aseara m-a convins ca, asa cum era ceata de ‘intelectuali ai lui Basescu’, care semnau apeluri si liste de sustinere, cam aceiasi de fiecare data, ceea ce ducea la banuiala de intelegere cu telectualul sef, tot asa ma conving ca avem acum doua divizii de manifestanti, formand ‘flora spontana’ prezidentiala si care se grupeaza ‘spontan’ de cate ori ‘statul de drept’, ‘domnia legii’ si ‘democratia’ (care ‘nu inseamna ca majoritatea face timp de 4 ani ce vrea ea’) ‘sunt in pericol’. Oameni care incearca, cu racnete si agitatie, ceea ce niciodata nu vor fi in stare sa faca utilizand votul. Interesant ca serviciile de securitate publica, capabile, in unele cazuri, sa detecteze soapta catre sine, nu pot zice nimic despre aceasta grupare de oameni, care parca raspunde unor cuvinte – cheie transmise prin internet.
    Ceea ce da de gandit este aceea ca, in timp ce la noi se dau lupte politice intre intestine, lucrurile evolueaza in jurul nostru cu o viteza care ne-ar putea face sa pierdem contactul cu lumea reala si sa ajungem, pentru a cata oara, sa suferim ca tara. Conform stiricelilor (asia.nikkei.com), Trump a anuntat anularea Parteneriatului Transpacific, ceea ce va modifica relatiile americanilor cu japonezii. Theresa May a anuntat nu doar directiile de actiune ale economiei britanice (foarte interesant de citit!), dar si faptul ca Britannia va face protectionism economic. In aceasta lume care se reaseaza (cel mai probabil catre o alta forma de globalizare, deoarece re-nationalizarea economica ar readuce problemele care si-au gasit solutia prin globalizare), noi parem foarte preocupati sa o enervam pe madam Firea si sa o certam cu electorii din centru. Atat ca natiune, cat ca si componenta europeana, ar trebui sa fim in alerta si in plina campanie de creativitate politico-economica. Nu in ultimul rand ne lipsesc 3-4 proiecte de mare anvergura, care nu doar sa ofere locuri de munca bine platite, ci sa si coalizeze romanii in jurul lor. Ajunge.

  28. Nu doar de maturitate. În cazul lui este o crasă lipsă de bun simț, cultură, educație.Nu-l condamnăm, că poate nu a avut familia care să i le ofere și să-l cizeleze în felul acesta pentru viață, dar poate fi acuzat că nu se orientează în alegerea prietenilor și a tovarășilor de drum. Că sper că și-a ales un drum în viață. Lângă el nu are pe cine trebuie, iar despre formația „Paraziții” se știu atâtea. Spunem trupa „Paraziții” și spunem tot. La el, chiar dacă se va instala, maturitatea tot prin ochii și acțiunile prietenilor va fi.

  29. Cand nu ai nimic a spune ,nu te aseza in lume . Uni si-au plimbat copii, uni caini, alti cizmele si majoritatea sa ne aflam in TREABA , cuvant enuntat in cuvantarea marelui vorbitor de gafe si mare prostestatar care a comemorat aniversarea.

Lasă un răspuns