Cum să faci o diversiune

In ultimile zile, in spatiul public, au fost mai multe diversiuni. Interesante, totusi nu pe deplin reusite. De aceea, prezint, pentru cei interesati, un text dintr-o carte, mai putin cunoscută, publicată in 1944, la Editura Universul, de Const. A.I. Ghica, „Istoria in anecdote”.

„Se spune că Alcibiade, ambitiosul general athenian, avea un câine de-o frumusete nemaipomenită pe care il cumpărase pe un pret mare.

Intr-o zi, ii tăie coada, ceea ce făcu pe prietenii lui Alcibiade să-l dezaprobe si să-i spună că toată lumea il coplesea cu sarcasme pentru această faptă.

-Asta si vreau, răspunse el râzând. In timp ce athenienii se vor ocupa de coada câinelui meu, nu vor spune nimic rău pe socoteala mea”.

20 de gânduri despre “Cum să faci o diversiune

  1. Din păcate am anticipat corect – a apărut un nou caz colectiv!
    De fapt era de mirare să nu apră. Păpușarii (aceeași!) n-au cine știe câtă fantezie: Piața Tiananmen (Beijing), Piața Univesității (București), Maidanul Kievian, dar la noi s-a mai încercat și la Ploiești sau la Deva. Deocamdată de la Bamboo nu s-au anunțat decese, dee Domnul să nici nu apară!

  2. Există asociații care apără lupii, dar de ce nu există și asociații care să apere oile?
    „Miloșii” mănâncă carne de lup de Paște? Pastramă de lup, drob de lup, friptură de lup tânăr…

  3. Parcă prietenul T-Rex a suspectat că se pune de un nou „Colectiv”. Încerc varianta optimistă: e o coincidență. Incredibilă!!!

    • Ai dreptate, Ana, ciudata concidenta! La fel de ciudata mi s-a parut o alta „coincidenta” … Zilele astea ma uitam la serialul „Homeland”, sezonul 5. Undeva in episodul 5 sau 6, se pomenea de atacurile din Belgia, din Paris si Berlin. Ciudatenia naibii e ca episoadele cu pricina au fost filmate in aprilie 2016, iar atacul din Berlin a avut loc in decembrie … Hmmm. Nostradamus tata, esti copil de mingi pe langa „regizorii” lui Rothschild! (Soros, printre altii)

  4. Aş zice că la noi, cineva mai inventiv a tăiat moţul, nu coada !
    Cu rezultate şi mai spectaculoase …
    P.S.
    Cineva zicea că Florian ar fi chiar de pe acolo, din Ţara Oaşului 😉

  5. Romanii exceleaza la acest capitol, mai ales, acesi romani asociati in ONG-uri. (Z)
    Dar nu dezvolt acum aceasta idee, deoarece altceva mi se pare important de subliniat, acum:
    PRESTATIA DE EXECEPTIE A DOMNULUI TEODOR MELESCANU, care a aratat ca se poate. Se poate ca romanuls a fie si demn in relatia cu ,,suzeranul” care si-a trimis trepadusii anonimi de peste Ocean sa-si dea importanta in colonii.
    Repet, domnul Melescanu a fost o excelenta propunere pentru conducerea dificilului Minister de Externe, domnia sa fiind, dupa parerea mea, cel de-al doilea cel mai bun diplomat roman in viata (dupa Adrian Nastase).
    Romania trebuie sa invete sa-si pretuiasca inteleptii…altfel, vedeti ce fac ,,tinerii frumosi si liberi” din State, dar nu numai: Incndiaza masini (pentru care nu au muncit ei), sparg vitrine si intretin sistematic haos.
    Desigur, nu toti tinerii fac asta. Trebuie indeplinite mai multe conditii (simultan, sau nu):
    – Sa nu muncesti;
    – Sa-ti pierzi noptile pe coclauri;
    – Sa detii pagina de Facebook;
    – Sa fii manipulabil;
    – Sa fumezi (cel putin) marijuana;
    – Sa fii traficant de droguri (sau ,,peste”);
    – …eventual, sa fii un client al Bamboo;
    – etc.
    (Z)
    ps
    Felicitari si domnului Trump, pentru investire, discursul domniei sale si, nu in ultimul rand, pentru achizitia superba in calitate de Prima Doamna. (Z)
    Sa vedem daca va face, sau va putea face, ceea ce a promis.

    • erata
      1. ,,acei romani….”
      2. Reformulez:
      ,,Dar nu dezvolt acum aceasta idee, deoarece altceva mi se pare important de subliniat:”
      3. ,,Incendiaza masini”

      scuze

  6. Statu de drept nazist si ambasadoru’ lu’ Hussein

    Nesimtitu ala de Klem ii da ca proasta-n targ cu „valorile statului de drept” in timp ce favoritii sai o iau razna in cel mai pur stil nazisto-bolsevic in numele „aticoruptiei”

    Din Luju Judecatorul Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar de „coruptie”. Galea este acuzat de fals in declaratii in forma continuata pe motiv ca, in ultimii opt ani, nu ar fi mentionat in declaratiile de interese calitatea de membru al unei loje
    Presupun loja masonica din ania care promoveaza iudeo-masonismu’ care se „stie” ca iudeo-bolsevism este ..

    Insa daca cautam declaratie d einterese – iata ce se cere sa declari

    1. Asociat sau acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interes economic, precum şi membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale:

    2. Calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societăţilor comerciale, ale regiilor autonome, ale companiilor/societăţilor naţionale, ale instituţiilor de credit, ale grupurilor de interes economic, ale asociaţiilor sau fundaţiilor ori ale altor organizaţii neguvernamentale:

    3. Calitatea de membru în cadrul asociaţiilor profesionale şi/sau sindicale

    4. Calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control, retribuite sau neretribuite, deţinute în cadrul partidelor politice, funcţia deţinută şi denumirea partidului politic

    5. Contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanță juridică, consultanţă şi civile, obţinute ori aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar: (din formularu de la Agentia Nationala de Integritate)
    Deci la o prima vedere – nu apare „loja masonica” .
    Loja masonica sigur ca nu este o asociaţie profesionala şi/sau sindicala (3) , singura asociatie caere trebuieste raportata la ANI.

    S-ar putea zice ca cf (1) trebuie sa declari daca esti „membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale” insa art 1 cere sa indici „Nr. de părţi sociale sau de acţiuni ” si „Valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor ” .
    Idem al pct 2 se cere declararea „Valoarea beneficiilor” ca sa nu mai zic ca vorbeste de „Calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control ”
    Idem ptr (4) , ca daca esti DOAR membru al unui partid politic – sa zicem PNTcd saau Slavati Romania de nicusori- nu este cazul sa amintesti. Sau nu se cere expres. De fpat daca mentionezi „membru si cotizant” risti sa ti se puna o apostila „zevzecu’ nu intelege ce citeste!”

    Cum sa zic pe niciaiero nu apare Loja Masonica. Nici cercu filatelistilor, nici Adotratorii Kodrutesi Klemice , „Caine pana la moarte” samd etc.

    De fpta dosarul asta se pare ca se duce catre o respingere ca „fapta nu este prevazuta de lege”. Adica in sine dosarul asta este o samavolnicie adica o faradelege

    Si excr… pardon ambasadorul lu’ Hussein zice ca sprijina cica statu de drept.
    Statu de drept nazist, poate!

  7. Se pare ca in februarie, Ambasada US de la Bucuresti va retrage cetatenia americana unor VIP-uri din zona de intel si DNA. Suntem pregatiti sa mergem mai departe?

  8. E „cool” să ieși la manifestație împotriva guvernului abia instalat, în urma unui vot zdrobitor , și să încerci, cu strada, să-l dai jos, că ai mai făcut odată aș ceva, și culmea! a mers!!!

    Dar cel mai „cool ” și cel mai „trendy” e să te scoată la revoluție analfabeții organizați. Deoarece analfabeții organizați nu lasă nimic la întâmplare… ei extrag populația din bârlog cu FACEBOOK-ul, însă nu vine, fiecare de capul lui, cu pancarta de-acasă…Nu, materialele pentru protest se împart disciplinat, la fața locului… poți să alegi textul … că toate sunt distribuite de „compartimentul propagandă”, sunt concepute de același creieraș și tipărite cu ajutorul aceleiași imprimante, pe coli format A4.

    De aceea, zic, se întâmplă și accidente . Așa că, pe lângă texte mobilizatoare, tip:

    „NE PASĂ / NU STĂM ACASĂ ” și „ ȚARĂ, ȚARĂ / VREM DREPTATE!”

    se strecoară și „PUIE PSD !” … jalnic… jalnic…păi, nu așa, măi băieți, că n-are nici o noimă! „PUIE MSD !” era varianta corectă, ca să nu vă faceți de râs și să observe lumea ce șmecheri sunteți ! Foarte reușit era și materialul cu „PSD, DUTE-N BEZNĂ !” ( doamna BEZNA a fost iritată de slogan, și a zis , mofluză , că dacă mesajul complet ar fi fost „ DUTE-N BEZNA MĂTII” ar fi avut argumente să-l târâie pe artist și în instanță) Dar, să luăm , ca de obicei, partea bună a lucrurilor : cu acest mândru slogan cetățeanul a putut protesta , în mod liber, atât împotriva guvernului , cât și împotriva gramaticii limbii române!

    Important e ca mesajul să ajungă la popor… drept pentru care se implică și domnul Bogdan Ionuț Păstacă, pe numele lui de scenă Ombladon ( un PARAZIT, zice-se) , chemând și el lumea la revoluție, pe Facebook, după cum urmează:

    ”DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE, susțineți, nu fiți delasători, ieșiți în stradă, e timpul pentru o schimbare, dacă tineretul nu face nimic, bătrânii ne hotărâsc soarta ne pun piedici votând PSD, și noi suferim din cauza celor ce cred că tot ce zboară se mănâncă!!! IEȘI ÎN STRADĂ !!!”

    Să DISTRIBUIM MAI DEPARTE, deci… măi Păstacă… păi a distribui chiar asta înseamnă, să dai mai departe, către alții… dar , evident, ești liber , băiatule să te lupți corp la corp cu exprimările pleonastice… s-ar putea să reușești!

    Voi , cum veniți, dragă, la putere, să dați imediat Ordonanță de Urgență și să interziceți CRATIMA și VOTUL POPULAR. Astfel, nu vă va mai hotărî soarta nici un bătrân, știutor de gramatici și ortografii, și veți putea schimba guverne, din două în două luni, după cum vă taie capul!

  9. Se bate, ca de obicei, campii, de catre presa romana tabloida (poate, cea mai incompetenta din Europa), pe tema lui ,,a fi sau a nu fi” legata de autorizarea cluburilor.
    NU ASTA ESTE PROBLEMA, nestimati jurnalisti. Clubul Bamboo, avea caile de acces in regula, avea documentatia necesara, dar inca nu facuse ultimul pas, cel al obtinerii autorizatiei finale de functionare.
    Dupa parerea mea, si daca ar fi avut-o, tot s-ar fi intamplat ceea ce s-a intamplat.
    De ce ? Deoarece, activitatea, in sine, a unui club de noapte este generatoare de riscuri.
    Instalatie electrica suprasolicitata de decibeli si jocuri de lumini, fumat la liber, eventual artificii, stare de ebrietate, stare de euforie (urmare a consumului de droguri), etc, ACESTEA, sunt adevaratele probleme.
    Am importat din Vest un mod de viata profund vicios, cu nopti pierdute si cu excese far’ de numar.
    Catalin Botezatu, daca ma citeste, stie, in sinea lui, ca am dreptate. Catalin Botezatu este un om deosebit de inteligent. Dar a devenit sclavul unei lumi paralele/subterane din care nu mai poate iesi, decat cu picioarele inainte.
    Imi amintesc ca, pe timpul studentiei mele, adica prin anii 1984-1989, ne distram la Vox Maris (in Costinesti n.r.), in prezenta maestrului Andrei Partos, de la 9:00 p.m la 1:00 a.m. (sau 2:00 a.m., nu mai tin minte exact).
    Era arhisuficient, nu era aglomerat, nu se faceau excese cu luminile, iar a doua zi eram pe plaja la orele 9:00 dimineata.
    Odata, prin anii ’90, aflat in apa, am avut surpriza neplacuta sa calc pe cadavrul unui tanar. Doua ore s-au chinuit sa-l resusciteze. Fara efect. Am aflat ca era un tanar petrecaret, venit de la discoteca direct pe plaja, a baut o bere si s-a aruncat in apa. Acolo a ramas.
    Iata de ce, cred ca a venit timpul sa discutam (si) despre educatia si valorile tinerilor si despre responsabilitatea pe care o avem noi, fatza de copiii nostri ,,frumosi si liberi”. Liberi…sa ce, doamna M.E.P. ? Liberi, sa ce, domnule Mircea Popescu ? Liberi, sa ce, prieteni ?
    Probabil ca ei, tinerii, gandesc ca noi, daca ne-am nascut in totalitarism, nu avem valori, nu am citit, nu ne-am distrat, nu am iubit. De fapt, dupa parerea mea, viata studenteasca de dinainte de 1989 era mult mai bogata, iar noi eram mult mai uniti, in poeziile noastre, in folk-ul nostru, in centrele studentesti, la Costinesti, la Predeal, la Paraul Rece, etc.
    Cand vor ajunge ca noi, poate vor realiza ca am avut in mare parte dreptate. Dar va fi, in unele cazuri, destul de tarziu. ,,Microbul” vestului pare a fi rebel la tratament.
    Nimeni nu spune ca tinerii sa nu se distreze cum vor si cand vor. Dar sa ia aminte si la stilul de viata al celor ca Steve Jobs, sau Bill Gates, sau fondatorul Facebook, in tineretea lor. Ma rog, Mark Zuckerberg este inca tanar, dar dvs credeti ca cineva il poate manipula pe Facebook, sau ca acest om sta toata ziua cu telefonul in mana ? (Z)
    Ceea ce spun este valabil si pentru creatorii de jocuri pe calculator.
    Pana la urma, viata este o alegere, fiind mult prea scurta:
    Ori, ori.

  10. https://www.dcnews.ro/incendiu-bamboo-nicu-or-dan-indica-vinova-ii_530097.html

    Eu nu mai pot cu soarecu’ asta de Nicusor Dan … Dupa orice eveniment neplacut , apare soarecu’ asta si ne indica vinovatii , cum spune el cum trebuia facut corect 🙂 , face plangeri penale , etc.

    Si soarecu’ asta oparit , la aproape 50 de ani n-a realizat nimic in viata lui ! A stat cu ma-sa in apartament pana acum vreo 2 ani , acuma sta in chirie , are prietena si mananca la saormerie …
    Poate da si PSD-ul o lege pentru ong-uri sa vedem si noi cine-i sponsorizeaza pe toti jedosii astia …

    http://www.cotidianul.ro/ungaria-o-lege-care-va-urmari-dolarii-lui-soros-294883/

  11. Excelent stimate d-le prim ministru ! La câte cozi de câine ne uităm noi românii e greu de spus. Cred că greu le-am putea număra !

  12. Dar ce facem cu cozile de topor,,,,,,, Bucuresti al doilea oras dupa Budapesta si Soros mare finantator al saracului de Nicusor= ONG.

  13. De la alegeri la politica externa: Mitologizarea “imixtiunii” si riscurile ei

    Pretinsa “prietenie” Trump-Putin si pretinsa “imixtiune” ruseasca in alegerea candidatului republican pentru Casa Alba sunt simple mitologii politice. Daca ar fi fost reale, ridicarea sanctiunilor antirusesti impuse de Obama ar fi fost printre primele lucruri pe care Trump le-ar fi facut. Dar, incepand de vineri, 20 ianuarie, mitologia a inceput sa se destrame, Trump avand alte prioritati, dupa cum bine aflam si vedem.

    Mai mult, nici macar o intalnire Trump-Putin nu se intrevede in viitorul apropiat. S-a evocat ceva pe tema, privind un posibil Reykjavik II, dupa modelul Reagan-Gorbaciov, dar probabil ca americanii si-au dat seama de dificultatea repetarii, fiind greu de spus care dintre cele doua roluri, de neoliberal sau reformator, i s-ar potrivi lui Trump cel mai bine.

    Nu trebuie sa avem asteptari pripite, schimbarile se vor produce in timp la Casa Alba, mai ales in relatiile externe, motiv pentru care nu cred ca vom gresi prea tare daca vom spune ca pentru o perioada, oricat de minima, America lui Trump va continua sa fie America lui Obama.

    Daca facatura imixtiunii electorale, care a atras isteria ultimelor sanctiuni antirusesti impuse de Obama, a fost gandita ca in anecdota evreiasca a bagarii pe rand a animalelor in casa si apoi a scoaterii lor, unul cate unul, care schimba perceptia asupra spatiului, nu realitatea, respectiv ca Obama a introdus sanctiunile ca Trump sa le scoata, pentru a obtine avantaje politice unilaterale din partea rusilor, aceasta ar fi o abordare puerila, necreditabila, care nesocoteste intelighentia.

    Lectia care probabil va ramane in urma demitologizarii “imixtiunii” rusesti antiamericane va fi imensul cost de credibilitate al minciunii de stat, cand aceasta este invocata ca “ratiune” de stat, cum faceau comunistii. Cu o minciuna de stat poti castiga alegerile sau poti motiva pierderea lor. Dar a continua sa construiesti pe o afirmatie electorala fortata si fara probe o politica externa presupune din start un risc de credibilitate, pe cat de real pe atat de inutil. (http://www.contributors.ro/editorial/trump-si-spionii/)

Lasă un răspuns