Violare de domiciliu la guvern

Viata politică din România este plină de neprevăzut. Astfel, astăzi, a avut loc primul „descălecat” al presedintelui Iohannis la guvern. Sigur, posibilitatea participarii presedintelui la sedintele de guvern este prevăzută de Constitutie, in art. 87, dar această participare se poate realiza, din initiativa presedintelui, doar in trei ipoteze – atunci când ordinea de zi vizează „probleme de interes national privind politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice…” In celelalte cazuri, presedintele poate participa la sedintele de guvern doar „la cererea primului ministru”.

Ce s-a intâmplat astăzi? Presedintele a fost autorul unei „violări de domiciliu” la guvern. Premierul a aflat de la ofiterii SPP ca presedintele vine la guvern pentru a participa la sedinta executivului. Nu existau pe ordinea de zi teme care să justifice auto-invitarea presedintelui, astfel incât participarea la sedinta de astăzi putea să aibă loc doar la invitatia premierului, invitatie care nu-i fusese adresată. Chiar si asa, atunci când doreste să participe la sedinta de guvern, participarea presedintelui trebuie anuntată. Asa cum trebuie anuntate si persoanele impreună cu care presedintele doreste să participe (Vezi St. Deaconu, in vol. I. Muraru, E.S. Tănăsescu, Constitutia României, C.H.Beck, 2008, p. 815).

In plus, dacă presedintele dorea să se consulte cu guvernul pe „probleme urgente si de importantă deosebită”, avea la dispozitie art.86 din Constitutie, referitor la „consultarea guvernului”.

Se inscrie, oare, actiunea de astăzi a presedintelui in categoria „abuzului in serviciu”? Dacă ar fi asa, prejudiciul fiind sub 200000 lei, el ar putea  beneficia de proiectata OUG referitoare la gratiere.

47 de gânduri despre “Violare de domiciliu la guvern

  1. ….Minunata analiza…,..dl.Adrian Nastase ca intotdeauna are si dreptate si …umor…!….hei-rup-ul dlui presedinte si ridicolul in care s-a pus ,denota un ….caracter tare si cu o determinare, la fel,… sa se faca de ras….cu orice prilej !…cine-l baga in asemenea situatii….ii face lui Dragnea si PSD-ului daruri de …pret…!…la mai multe …la fel….!

  2. Poate a dorit sa discute actiuni comune Presedintie-Guvern fata de pretentiile presedintelui unei tari vecine care a emis la Moscova pretentii asupra unei jumatati a Romaniei. Despre Dodon este vorba.

    • Mai bine, Președintele s-ar întreba, de ce acum Moscova sau Dodan pun problema Moldovei istorice? La fel și Austria a devenit din nou interesată de Transilvania, mai mult decât Ungaria.

  3. „Să luăm nişte cifre. La suta de mii de locuitori, SRI are mai mulţi agenţi decât echivalentele lui din SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia şi Canada la un loc !
    La cantitatea umană netă, SRI e depăşit doar de FBI, dar la % alocat din PIB bate toată lumea civilizată. Cei 12.000 de agenţi SRI lucrează în regim militarizat, România fiind singura ţară NATO care prezintă această curiozitate.”
    Scriam încă înainte de dispariţia , certă, a lui Sebastian Ghiţă, că felul în cARE SE RAPORTEAZĂ STRADA LA ACEST EVENIMENT, POATE DUCE LA SCHIMBĂRI MAJORE ÎN CE PRIVEŞTE ATOTPUTERNICIA SISTEMULUI securist româno-american care ţine România captivă, aparent neputincioasă să-şi vadă de viaţa şi de drumul ei !
    Dacă asemeni ăstora care ies din nou în stradă, trăgând pe nas şi aerul rece al acestei ierni pentru cauze mult mai insignifiante decât mişcarea de eliberare a Ţării din această dublă robie, am fi ieşit şi noi cerând destituirea celor vinovaţi şi anchetarea lor , spargerea buboiului ar fi dus la căderi de capete, la deconspirări şi denunţuri care n-ar mai fi putut fi reversibile cum par acum !
    Cifrele de mai sus sunt năucitoare, în orice democraţie ar duce la mişcări majore politice, dar mai întâi de stradă !
    Mârşăvia cu graţierea în acest moment, deşi este perfect justificată, mai ales în condiţiile de acum ale sistemului penitenciar şi a amenzilor plătite pentru precaritatea lui ( deşi raportat la condiţiile din fostele închisori comuniste, n-ar mai necesita îmbunătăţiri, dar ce să vezi, când e vorba de stors bani, cei de la UE nu ratează nici o ocazie ! 😉 ), în toate ţările se fac asemenea acte de clemenţă, dar momentul nu este potrivit ales, dar cineva acolo sus NU ne iubeşte şi ca atare ridică steaguri false, iar Dragnea se grăbeşte ca Ioana lui Băsescu la măritiş , deşi n-a divorţat de vechile structuri ! Şi asta-i va fi fatal ! Şi lui şi PSDului şi nouă celor care ne-am pus speranţe în ei ! Mai ales celora care n-am fost niciodată pesedişti, dar i-am sprijinit în încercarea de a schimba starea jalnică a României ! Se va vedea că fără deţinerea întregii puteri de decizie în ce priveşte serviciile, vor pierde şi bruma de putere pe care le-am acordat-o prin vot, punând în pericol nu doar propriile proiecte, dar şi o mulţime de oameni care se vor fi deconspirat între timp ca simpatizanţi socialişti ! Ce cadou nesperat pentru Johannis şi ceilalţi care numai binele României nu-l vor ?! :mrgreen:

  4. Lăsând la o parte reglementările, e o chestiune de bun simț să-ți anunți vizita, chiar dacă mergi la părinți, la copii…
    Credeam că Ioh are măcar educație de-acasă, însă văd că m-am înșelat.
    Unii spun cu satisfacție că s-ar fi dus astfel, ca să blocheze ordonanța grațierii, dar Grindeanu spune că ordonanța nu era pe ordinea de zi. Admițând că Grindeanu minte și că n-au discutat ordonanța de frica prezidentului, n-ar putea s-o discute și s-o aprobe joi/vineri/luni/marți…? sau Ioh o să meargă în fiecare zi ca să-i înspăimânte?

  5. Consilierii sai ar avea nevoie de niște noi Cursuri de reciclare, cred ! Sau e împins sa sara din gafa în gafa cu buna stiința ..cine stie ce iese ..!
    Deși cu gândirea sa în reluare și încetineala motorie sa nu fie prea inspirat în luarea deciziilor .
    Nu ca nu ne-am fi dat seama.

  6. Ca e un mare nesimtit, Galiganis, o stiam deja … ca securistii l-au pus sa dea fuga la guvern si asta o intuiam, ca e mare disperare la procurori – principalii beneficiari ai santajului cu dosare tinute la sertar – si asta o stiam, ce nu inteleg este ce au crezut ca vor face cand au chemat oamenii in strada ? Alegeri anticipate cumva ? Vai de capul lor de securisti oligofreni !
    Trebuie urgent data legea raspunderii procurorilor si eliminarea acestora din magistratura. Securistii trebuie urgent limitati prin lege si pedepsiti foarte tare daca fac jocuri politice ! Nu este normal sa se amestece juristii lu peste in treburile Parlamentului, asta nu mai e democratie ! Democratia e in pericol !

  7. „…prejudiciul fiind sub 200000 lei, el ar putea beneficia de proiectata OUG referitoare la gratiere.”
    SUPERB!
    Este de observat că se ÎNDESESC ȘI SE ÎNLĂNȚUIE provocările. Manifestația de azi, din Piața Victoriei, dovedește c-au intrat în țară bani pentru un nou caz „Colectiv”!

  8. Presedintele vrea sa fie „jucator”, si sa aibe putere de influenta. Chiar si cu un guvern care nu ii place. Poate sa isi faca acolo aliati si sa joace cu ei. Sigur, nu e frumos sa nu te inviti in casa altcuiva. Nu-i frumos da-i sanatos 🙂 Sau poate chiar vrea sa construiasca pentru Romania, mai sti?

    In alta ordine de idei, Ghitza mai bine sa vina cu probe cind il acuza pe Coldea si Kovesi ca sunt agenti straini ai altor state. Om simti noi asta foarte muti, dar fara dovezi, lucrurile sunt la fel de grave. Coldea insa azi a dat cu dreptu-n stingu servind patria. Nu patriile. Sigur, banuim ca il plac sarmalutzele si mai putin hamburgerii. SI eu tot sarmalutze bag. Dar in tot comunicatul ala, din care reiese ca va reveni si ca vrea sa fie un „player”, nu reiese ca nu a fost capul infiltrarii SRI in justitie, si media. Eu cred ca a fost. Asa am eu un „gut feeling”, ca si domnia sa vorbeste intens de „intelligence”. Intelingence ici inteligence colea. Ce partnership serioas avem noi cu lumea buna din informatii si cit de stabila a facut el Coldea Patria in ultimii 12 ani. Stabila si saraca, sau mai bine atit de saraca ca-i stabila. Ce patrie super avem, generatoare de securitate, mai ales cind romanii sunt stabili pe 300 EUR pe luna, iar SRI-istii ce salarii stabilizatoare iau? Nu, ai 300 EUR pe luna, de ce te-ai alia cu rusii?

    Asta este din pacate gradul de maturitate democratica a Romaniei. In timp ce in jur inamicii isi extind puterea, si ne pun in pericol statul, noi ne jucam de-a justitia. Pai nu vede dl Dodon si dl Putin cu ce ne ocupam timpul? Vai, vai, dl Coldea, dl Basescu, dragi unionisti, Dodon vede o Moldova mult mai mare…si i-a aratat-o si lui Putin. Daca in 2018 moldovenii aleg socialistii, vad din nou gard de sirma ghimpata pe Prut.

  9. Știu de mai mulți ani în ce fel de regim aproape de nesuportat ne ducem viața. Ansamblul, spun , îmi este cunoscut și, uneori, poate prin prisma lipsei de speranță, am și scris, exasperată, despre asta… numai că, independent de ansamblu, disperarea se ascunde, de cele mai multe ori, în detalii.
    Nu am idee dacă ați văzut, în această seară, prieteni, interviul pe care judecătorul Stan Mustață, pomenit printre chicoteli , muzici și clinchete de pahare, de însuși promotorul Statului de drept și al Justiției independente, Băsescu Traian, într-o înregistrare deja celebră despre felul în care a fost „aranjată” condamnarea lui Voiculescu, l-a dat din închisoare .

    Poate că n-ați putut să-l urmăriți, pentru că Stan Mustață are unele momente de pauză, vorbește mai greu, sunt și lucruri pe care nu și le mai aduce aminte… nu era la fel atunci când a fost arestat … între timp însă, a făcut un atac cerebral în arestul central…

    Nu cred că există un rechizitoriu mai atroce al Statului de drept și al Justiției independente decât ceea ce a spus fostul judecător Stan Mustață spre sfârșitul interviului: că după ce va ieși din închisoare, dacă își va recupera pensia, nu se va întoarce împotriva celor care i-au distrus viața, și că el nu mai vrea nimic… și nu mai vrea nimic, prieteni, deoarece , după o viață întreagă petrecută în sala de judecată simte că N-AR MAI AVEA PUTEREA SĂ STEA ÎN FAȚA UNUI JUDECĂTOR, oricare ar fi acela.
    A mai spus că este un om credincios și că , în spovedaniile lui, era frământat de o singură neliniște: să nu fi condamnat, cumva , din eroare, vreun om nevinovat, în îndelungata sa carieră . Numai că, în timp ce judecătorul ședea sub patrafirul preotului , chinuit de astfel de incertitudini, plasa MARELUI PĂIANJEN se întindea peste capul lui, al lotului ICA și al altor victime colaterale, al căror nume nu îl vom ști vreodată…

    În scop didactic, eu le-aș difuza tinerilor cu canadiene, rucsacuri nostime și fesuri „fantezie” trase peste urechi, și care, protestând împotriva LEGII GRAȚIERII GRAVIDELOR, au lansat în această seară sloganul „ POPOR DE IDIOȚI / VOTEZI DOAR MAFIOȚI”, le-aș difuza, zic, câte un astfel de filmuleț, în fiecare seară. Să nu zică, atunci când se vor maturiza , dacă se vor maturiza vreodată, că ei n-au știut… că lor nu le-a zis nimeni…că nu se poate să fi fost așa…

    • Doamnă, credeți că vreo televiziune va produce un film sub sloganul „popor de idioți”, cu fețele celor ce-l scandau, titrând la final fraza FELICITĂRI FAMILIILOR CELOR CE AU EDUCAT/FORMAT VIITORUL ROMÂNIEI ?!
      Eu nu cred.

  10. Erau unii pe aici suparti ca Dodon nu e unionist. Ba este si inca cum. Vrea unirea Republicii Moldova cu Moldova din Romania. Apoi asta Mare Moldova unita cu Imperiul Rus. Deci dublu unionist…

    Dodon este un add-on.

  11. Nu ascund faptul ca nu sunt un fan al domnului Adrian B, dar nu pot sa nu raspund insolentei fara margini a aptridului de peste Ocean, recte, Mircea Popescu:

    Mircea Popescu

    Unde se incadreaza divulgarea secretului ca NSA asculta lideri politici importanti ai tarilor aliate , ,,parteneri strategici” ai SUA , fara acordul, sau stiinta acestora ? Este tradare nationala, sau o reactie necesara si legitima impotriva abuzului de putere ?

  12. Dl.profesor a vrut sa-și prindă elevii că nu-și fac temele.
    Acest președinte are o „tarla” și face ce vrea ca deh, este a lui.
    Rușinos. Cred că o să storc o lămâie si o să o beau ,fara apa, pentru a mi se duce greața

  13. Nu-mi face placere sa constat ca si atunci cand imi doresc, sincer, sa nu am dreptate, totusi, se nimereste, de multe ori, sa am.
    Amicul George Ban se supara atunci ca spun lucrurilor pe nume, atent fiind la ceea ce face, sau se intampla (in) PSD, nevenindu-i sa creada ca tot eu sunt, dar cu ochii deschisi si mereu adaptat la realitate.
    Domnul Nastase vorbeste, pe buna dreptate, despre un abuz de putere al Presedintelui. Evident ca actiunea era pregatita temeinic, cuvintele au fost alese cu grija (,,cei doi elefanti”), momentul prielnic a fost asteptat (zilele premergatoare alegerii lui Trump la Casa Alba, absenta lui Liviu Dragnea si plecarea in curs a premierului din Romania, scandalul din Justitie si Servicii care a ,,taiat” o prea mare si incomoda felie de atentie din partea presei).
    Era evident ca Yohannis nu se impaca cu rezultatul alegerilor, dovedind (daca mai era vreun secret pentru cineva) ca este un ins paralel cu democratia si ignorant al prevederilor constitutionale care ii reglementeaza atributiile. Intr-un fel, Basescu Traian era previzibil, dar cu acesta sluga a oficinilor straine parasutata prin manipulare la Cotroceni, orice este posibil in rau, ba chiar in mai rau decat in perioada de restriste a totalitarismului basescian.
    DAR ! Am spus cateva lucruri in comentarii anterioare:
    1. Liviu Dragnea si-a asumat de unul singur deciziile PSD si a acaparat in intregime relatia cu presa si opinia publica, dovedind aroganta si suficientza, bazat pe un rezultat electoral peste asteptari, dar, asa cum spuneam, unul RELATIV bun, deci, unul destul de fragil.
    2. A fortat prin declaratii, premergatoare desemnarii primului ministru, contestarea legii 90/2001 (in special acel paragraf care ii interzice lui Dragnea sa devina premier);
    3. S-a grabit sa promoveze, prin premierul sau de carton (domnul Grindeanu), ordonante ,,fierbinti” de modificare a legislatiei in Justitie, in loc sa treaca acest demers pe planul doi si, oricum, sa transfere PARLAMENTULUI aceste initiative, sau, sa introduca in Parlament un proiect de lege.

    Nici nu se putea un moment mai nepotrivit:
    1. Este iarna;
    2. Nu avem inca buget;
    3. Nu s-au implementat , decat in mica masura, masurile principale de natura economica, fiscala si sociala prevazute in programul de guvernare;
    4. Nu s-a finalizat auditul privitor la dezastrul lasat in finantele publice de guvernul incompetent Ciolos;
    5. Comisia Parlamentara de control al SRI nu si-a intrat in paine, nu a initiat si finalizat audierile necesare si nu a propus masurile de reformare a serviciilor secrete – foarte utile in orice tara, dar doar daca se incadreaza in limitele democratice si cele stabilite de Constitutie.
    ABIA DUPA cele de mai sus, in urma unei dezbateri publice aplicate, Parlamentul Romaniei trebuie/trebuia sa purceada la ajustarea legislatiei privind Justitia, in conditii de transparentza totala si dezbatere extinsa si intr-un mod coerent care sa faca imposibil abuzul, prin reversibilitate.
    Poporul roman are o vorba inteleapta:
    GRABA STRICA TREABA.
    Ce-i de facut acum ? Daca s-a mers , totusi, pe acest drum riscant, PSD si Guvernul sau nu mai au cale de intoarcere:
    Trebuie sa mearga inainte, pana la capat, chiar daca acest capat trece prin suspendarea ocupantului ilegitim de la Cotroceni (plantat acolo cu ajutorul serviciilor romanesti si straine), pentru ca altfel, credibilitatea partidului se va diminua drastic, iar bruma de incredere a populatiei va sucomba in dezamagire si indiferenta.
    Din pacate, aceasta cale a conflictului, va afecta, grav, stabilitatea tarii.
    Asta este Romania, fie ca ne place, fie (mai probabil) ca nu. Mai poti fii patriot in aceasta tara ? Din ce in ce mai greu.
    Sunt foarte curios daca vor aparea pe strazi si sustinatorii PSD (nu numai ,,salvatorii Romaniei” si consilierii pd-pnl mobilizati…,,spontan” pe feisbuc (sic!) ), sau sustinatorii reformei in Justitie si ai normalitatii, in general.
    Mira-m-as sa se intample asta, dar, ar fi pentru mine o placuta surpriza. Imi doresc cu ardoare sa fiu, uneori, contrazis de realitate si evenimente, in momentele mele de pesimism aproape insurmontabil.

  14. Articolul contine o presupunere care nu are nici o dovada ca ar fi adevarata, decat rezultatul final. „Nu existau pe ordinea de zi teme care să justifice auto-invitarea presedintelui” se spune in articol. De unde stiti ca a fost asa avand in vedere ca ordinea de zi nu a fost anuntata inaintea sedintei ? Doar fiindca nu s-au mai pus ordonantele pe ordinea de zi ? La fel de bine putem presupune, din textul ordonantelor, avand in vedere datele din continut – a se vedea 18 ianuarie 2017 ca data limita, ca ordonantele erau pe ordinea de zi. Numai ca nu fusese facuta publica. Ori, in acest context, participarea Presedintelui este intemeiata. Eu zic ca ar trebui mai mult obiectivism in aceste analize.

    • 18 ianuarie nu e data la care trebuia să intre în vigoare ordonanța. Mai citiți o dată paragraful din proiect și o să înțelegeți la ce se referă acea dată. Dacă nu înțelegeți, mai citiți-l încă o dată și încă o dată…, dar cu atenție.

  15. Johannis face exerciţii de apariţie prin surprindere !
    Mâine, poimâne va face o astfel de vizită neanunţată şi la Sibiu ! 😉
    Fără coloană oficială şi banii cheltuiţi aiurea, dar şi fără înjurăturile de rigoare din partea celor care sunt obligaţi să-i aştepte trecerea ! :mrgreen:
    Atenţie, doamna Carmen, să nu vă surprindă fuşărind iar vreo casă, sau cu cineva, prin vreuna din ele…. 😉
    P.S. Asta cu elefantul la Guvern a fost de comă ! Să arăţi, cum arăţi, să te mişti, cum te mişti, să taci, cum vorbeşti şi să faci asemenea „spirite de glumă”, denotă că având prea multe case nu i-au mai ajuns ţiglele la toate … 😉

  16. Se inscrie, oare, actiunea de promovare a OUG de modificare a codului penal in vederea gratierii si amnistiei, in categoria ”favorizarea infractorului” si/sau la ”abuz in serviciu”?

  17. Doi copii se joaca-n nisip de-a politicienii …
    Zice unul: Eu pot sa conduc guvernul cand vreau eu. Tu poti?
    Legat de ,,omul” care invoca elefantii.
    Daca la base era ,,lupta” mare pe interpretarea legislatiei uite ca, asa cum spuneam si in alte postari, s-a trecut la alt nivel. Acum se discuta numai despre lipsa de maniere. Cu exceptia Dvs, D-le Nastase, nu mai este dezbatuta in spatiul public incalcarea flagranta a constitutiei (motiv de suspendare a ,,omului cu elefantii”)
    Cum s-a ajuns aici?
    Simplu. Manevra cu ,,respingerea” d-nei Shahideh fara nici o explicatie a avut rolul de a deschide (sparge) inca o usa. Astfel, pe spatiul creat ,,omul cu elefantii” va merge cand o sa i se ordone unde o sa fie necesar spre deliciul spectatorilor avizi de circ. Si cand vorbim de circ musai sunt si elefanti.
    O alta observatie:
    Nu s-a discutat aproape deloc despre faptul ca ,,seful” noului guvern a fost membru in vestita comisie a renumitului serviciu. Comisie care a girat maturizarea sistemului. Comisie care ,,s-a facut ca lucreaza” vorba lui Caramitru de la ,,Revolutie”. Si-a luat in serios ,,seful” noul rol, si, asa cum era de asteptat, a luat pozitia de drepti la vestita ,,vizita” intempestiva, asa cum ii sade bine unui soldat disciplinat intr-un stat de drept (i). Daca nu era de-al sistemului ar fi fost necesar sa ia atitudine si sa-l anunte politicos pe ,,omul cu elefantii” ca nu exista nici o tema pe ordinea de zi care sa-i permita ,,omului cu elefantii” sa o prezideze. Si daca acesta acesta ar fi insistat, bineinteles ca TOT POLITICOS ar fi putut sa SUSPENDE SEDINTA.
    Pare ca ,,din prostie politica” au venit pesedeii rapid cu gratierea tocmai cand dezbaterea era mai aprinsa cu privire la sistem. Numai pare. Pentru ca in realitate temele sunt lansate cand trebuie nu cand vreau ,,pesedeii”.
    Concluzie:
    Prin aceste ,,intamplari” toti ,,actorii” au pus umarul cu abnegatie la iesirea cu succes din scena a lui Clodea. La fel ca si base, ,,vestitul” general e si el doar un soldat in cadrul sistemului. Soldat care a fost util in perioada maturizarii sistemului, prin executarea intocmai si la timp a atributiilor care i-au fost repartizate (de represiune si creare de circ/ perdea de fum cat mai gros). Soldat care, destept fiind, a inteles ca a venit momentul sa se ocupe de alte manevre care-i vor fi incredintate chiar si in rezerva fiind. A devenit ,,acoperit in rezerva”. Pe banii nostrii evident.
    Si ca fanii pesedeilor sa fie si ei multumiti le-au ,,invitat” ,,conducatorii” la adevaratul circ mondial mediatic (de investire!). Cu viza, bineinteles, asa cum le sade bine ,,slugilor” (vorba ,,omului cu elefantii”).

    • completare …
      Chiar si ironic privind, D-le Nastase, prejudiciu ,,vizitei” nu poate fi mai mic de 200.000.
      Prin lansarea acestei idei, inclusiv dvs v-ati adus o contributie (neintentionata, sper) la minimalizarea ,,faptei” ,,violatorului de domiciliu la guvern”.

  18. Avem foarte multe lucruri de remediat. Lucrurile scapă de sub control, pentru că ne-am obișnuit cu încălcarea legilor de la primul om în stat până la cel mai mic funcționăraș.
    1.Premierul a făcut un compromis. Nu știm ce au discutat în secret, timp de 20 de minute, dar m-ar bucura faptul dacă acesta i-ar fi împrospătat memoria Președintelui, citindu-i prevederile legale și spunându-i că nu vrea să-l pună într-o situațir dificilă, neprimindu-l la ședința Guvernului. Dacă nu au fost lămurite aceste aspecte, mă tem că Președintele va face un obicei de a veni și de a prezida ședințele de Guvern.
    2. Președintele vrea să crească în sondaje și profită de ignoranța oamenilor. A învățat lecția manipulării.
    3.Ministrul Educației ar trebui să le solicite celor de la învățământul preuniversitar să regândească curriculum. Ar trebui să se studieze cultura civică, pe o programă bine concepută, cu noțiuni și conținuturi clar explicate, cu multe studii de caz și aplicații practice și la clasele profesionale și liceale ( la clasa a XI-a, nu a XII-a, când elevii învață doar la disciplinele de Bac și la cele de admitere în facultate). Este rușinos când vezi că unii ingineri, economiști, medici, profesori nu știu care sunt principiile democrației și cer desființarea partidelor politice și nu corectitudinea politicienilor, cum cer jos Parlamentul și nu a parlamentarilor care pot fi șantajați, cum cer desființarea sistemului social-politic și nu funcționarea acestuia pe baza unor legi și regulamente care nu pot fi interpretate, cum cer menținerea Codruței în sistem, când aceasta a fost renumită pe funcție a treia oară, când legea nu-i permite decât două legislaturi și multe alte aberații pe care le susțin mitingiștii adunați spontan, susținătorii celor care păcălesc pe români că salvează România! Debusolații, gată să manifesteze pentru niște idealuri care nu le aparțin, sunt zgomotoși, iar restul națiunii este pasivă.
    4. Ministrul Educației ar trebui să ceară, de asemenea, introducerea la Evaluarea Națională și la Bacalaureat unei probe, pe o programă clară inter și trandisciplinară de socio-umană cu noțiuni și conținuturi din sociologie, istorie, cultură civică. Numai astfel, vom avea o națiune care va înțelege cum trebuie să funcționeze o societate sănătoasă și nu s-ar mai lăsa manipulată pe facebook. Însă nu se vrea, pentru că o națiune ignorantă în noțiuni și concepte social-politice, oricât de bine ar fi instruită în alte domenii, poate fi ușor manipulată!

  19. Este un viol menit sa acopere cu ridicol scandalul ce ar fi iesit altfel daca presa s-ar fi aplecat MAI ATENT asupra evenimentului pricinuit de Curtea de Apel Pitesti, care a prorogat doar comunicarea mostenitorilor si A RESPINS CEREREA DE SUSPENDARE a procesului formulata de Carmen si Klaus, in procesul in care au pierdut CASA FURATA PRIN FALS….
    Raman fara casa si probabil doamna va da „interviuri” la parchet…
    http://portal.just.ro/46/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6400000000013020&id_inst=46

  20. Oricum. in opinia publica, ceea ce face presedintele nostru „nu se pune”. In cazul dansului nu constituie o problema nici evaziunea fiscala realizata din renumeratia obtinuta din orele particulare nici incompatibilitatea, nici modul de dobandire a imobilelor din proprietate, nici macar faptul ca nu este multumit cu deciziile justitiei din propcesele dansului.Asa ca de ce sa ne mai miram de o violare de domiciliu fara importanta, insotita de fapt si de minciuna invitarii de catre primul ministru.
    Asta este statul de drept pentru uni si statul de drepti pt. alti.
    Si daca il mai ascultam si pe judecatorul Mustata, ne pierdem tot respectul pentru cei care ies la mitinguriin piete si accepta statul paralel.Ghinion.

  21. maxilian alexandru

    EXACT din acest motiv trebuie imbunatatita legislatia penala, pentru ca puncte de vedere arbitrare, ca de exemplu cel al domniei voastre, sa nu devina o practica judiciara, neconforma cu esenta democratiei si principiul separarii puterilor in stat.
    Parchetul nu este abilitat sa elaboreze legi in Romania. Mai mult, Ministerul Public isi desfasoara activitatea sub AUTORITATEA Ministrului Justiei.
    Sau, nu mai respectam Constitutia si punem mai presus de legea suprema Codurile Penale, elaborate si promovate tot de un Executiv al Romaniei , cu ambiguitati si asimilari fortate introduse cu vadita intentie politica, asa cum se vede din numeroase abuzuri constatate, inclusiv, de judecatorii onesti ?

  22. Mircea Popescu

    ia zi cat de tampiti pot fi muricanii tai ?
    Hans Kelm, ambasador al SUA la Bucale da un interviu . Zice clama aia ca – Nu, Statele Unite o susţin ferm pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. Activitatea lor este vitală pentru viitorul României. În ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, ca regulă generală, nu acordăm prea mare atenţie acuzaţiilor nefondate făcute de persoane care fug de Justiţie.

    Eu as zice ca amabsadorul SUA ar avea nitekl alte treburi decat sa sustina ferm pe Codruta. Nu de lata dar in zina asta singurl aliat stabil al SUA este Romania. Ca si Turcia oarca se cam clatina.
    Si clema ce face?
    Iti spui io ce face : face jocul Rusiei !!!

    • Va rog sa nu mai asteptati replici de la un fost roman, de la un apatrid insolent cu atitudini de militian si securist care indrazneste sa exprime idei tendentioase, manipulatoare neconforme cu adevarurile acceptate de majoritatea participantilor la acest forum. Cu atat mai mult, nu trebuie sa mai asteptati opiniile unui astfel de individ despre Statele Unite despre care dumneavoastra, cei din Romania cunoasteti si intelegeti situatia mult mai bine.
      Si, desigur ca va inteleg pozitia intransigenta care impune zdrobirea oricarei devieri ideologice si de principii de la liniile directoare.

  23. Cam ies „acoperitii” din presa la iveala. De la insilventa foaie a votelor de pripas (ne)Adevarul

    Halucinanta şi eronata trecere în rezervă a generalului Coldea ar trebui să ne îngheţe sângele în vine. Şi să dea alarma nu doar în România, ci peste tot unde încă nu s-a înţeles ce înseamnă o presă manipulată.

    Petre M. Iancu de la Deutchje Welle continua

    Greşeala lor cea mai gravă pare, în context, a fi că, acţionând în conformitate cu predicţiile duşmanilor democraţiei româneşti, cei doi înalţi dregători au discreditat instituţii cheie ale statului de drept, creând impresia că România ar fi pe cale să se transforme definitiv într-o republică bananieră.
    adev.ro/ojzd9k
    Cei 2 inalti fiind Klaus der Kaiser si Hellwig. Se pare ca in capu lu’ Iancu SRI ar fi intre instituţii cheie ale statului de drept asda cum era Securitatea in epoca in care tac-su era mare propagnadist stalinist.
    Deci aici e mai rau ca in republicele bananiere ca macar unde cresc bananii nu e zapada si nici gigacalorie de platit!
    Intr-un alt articol 4 crai de la Asfintit si anume Sorin Ghica ,Sebastian Zachmann Devino Radu Eremia. Mădălina Mihalache
    Sub pretextul că penitenciarele sunt suprapopulate şi că CEDO ameninţă România cu amenzi uriaşe, guvernanţii se pregătesc să lase în libertate mii de puşcăriaşi, unii dintre ei foarte cunoscuţi opiniei publice, alţii mai puţin cunoscuţi, dar care au ajuns după gratii pentru viol, pedofilie sau crimă.
    Astai nu stiu daca sunt idioti sau ticalosi cu cestia cu crima si pedofilia
    Cei 4 crai de la asfintot il fac „expert” si pe Cristi Danileţ .
    adev.ro/ojzo3t
    Si citez un titlu intreg
    Florin Ţîrlea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea: „Justiţia chiar a devenit a treia putere în stat adev.ro/ok088q
    Justitia, adica procuratura care cere sa fie consultata de celalte 2 putero .. subordonate

  24. Doamna Luminița Arhire a văzut ESENȚA zilei de ieri: interviul cu judecătorul Mustață. Îmi pare tare rău că nu l-am înregistrat! Nu pentru că aș fi vrut să îl vadă tinerii noștri robotizați, ci pentru că aș fi vrut să îl revăd eu, de fiecare dată când am tendința de a fi iertător. Am văzut un om distrus, un om practic exterminat. Bestiile care l-au închis nu sunt mulțumite doar cu lipsirea de libertate. Ele îi vor, pe el și pe ceilalți, MORȚI! Ele, animale bolnave, au făcut din închisori lagăre de exterminare. Ambasada și UE se fac că nu văd. Sunt și ele la fel de vinovate pentru aceste crime.
    Pentru contrast, căutați și priviți celula în care Hitler a scris „Mein Kampf”.

  25. @ZeV
    Deci după PAP-isti, au apărut acum PAD-iștii!
    Culmea este ca și unii și ceilalți zic că susțin partidul, dar nu și pe liderul lui. Milioane de oameni l-au văzut cel mai bun dintre concurenți, dar ei îl critică din prima zi, pentru ca vor sa-l „ajute”! Este război și noi ne criticăm armata de față cu inamicii!
    Va mai trece multă apă pe Dâmbovița până când vom învăta că cea mai eficace critică se face cu buletinul de vot!

  26. Foarte subtilă chestia cu prejudiciul, dar bagatelizând gestul ce se vrea clarificator în ce priveşte cine stă pe capră ţinând hăţurile în mână şi cine stă capră ţinând pe umeri responsabilitatea guvernării, s-ar putea să minimalizăm gravitatea gestului crăiesc elefantesc ce calcă în picioare nu doar reguli de bun simţ, dar şi cutume elementare ce ţin de funcţionarea unui stat de drept, care aduce prejudicii infinit mai mari !
    Mai grav pare însă a fi faptul că nu comodul preşedinte ar fi avut ceva mâncărimi care l-au făcut să sară din aşternuturi aşa de dimineaţă şi să se îndrepte grăbit spre buda pesedistă, cum consideră el Palatul ocupat vremelnic de un guvern care nu-i al lui !
    Se pare că cineva i-a presărat în aşternuturi praful respectiv, oblidându-l să acţioneze astfel !
    Cui i-ar reveni obligaţia, prin lege, să vegheze la somnul liniştit, nu numai al preşedintelui, dar şi al nostru, al tuturor românilor şi nu poate, sau nu vrea s-o facă ?!
    Ar cam fi momentul să aflăm ! Acum, sau niciodată…. nu-i prea târziu ! ;):

  27. Dupa vizita lui Liviu Dragnea in SUA si cina “in format restrans” cu Donald Trump, zilele lui Hans Klemm, ca ambasador in Romania, sunt numarate

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea scrie joi seara, pe Facebook, că a participat, alături de premierul Sorin Grindeanu, la o cină “în format restrâns” cu noul preşedinte al SUA, Donald Trump, în cadrul căreia i-a transmis liderului de la Casa Albă că România îşi doreşte să ducă parteneriatul strategic cu SUA “la un alt nivel”.

    Liderul social-democrat a susţinut că dialogul cu Donald Trump a fost “cald şi deschis”. “I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România şi SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!» A fost un dialog cald şi deschis”, a conchis Liviu Dragnea.

    O poza il arata pe Donald Trump strangandu-i mana lui Liviu Dragnea, se vede clar ca cei doi au un dialog, intr-o alta Dragnea se afla asezat la cina in imediata apropiere a lui Trump, iar un alt cadru ii prezinta pe Trump si Dragnea intr-un dialog cand nu se aflau la masa.

    Probabil, Iohannis se simte ca un invins de imprejurarea ca Trump l-a onorat si tratat pe Dragnea ca reprezentant al Romaniei, iar Klemm este suparat ca cel care de vineri va fi seful sau a strans, ce „sacrilegiu”!, mana unui “penal”.

    Se pare ca se intoarce roata, ca la Washington nu va fi nicio problema daca la Bucuresti Liviu Dragnea se va muta din Kiseleff la Victoria, va fi chiar foarte bine pentru ca cei doi sefi de guverne se cunosc, dar pentru Klemm va fi evident invers, ceea ce ar putea sa-l determine sa-si faca bagajele si sa-si dea demisia.

    http://www.news.ro/politic-intern/liviu-dragnea-aflat-in-sua-cu-sorin-grindeanu-posteaza-pe-facebook-fotografii-de-la-o-cina-in-format-restrans-cu-donald-trump-foto-1922401919002017012116556317

  28. In timp ce dl Lazar – un produs cu sulf pentru ca e produs la origine de Impielizat – argumenteaza, slab si politic, impotriva amnistiei, dl. Klemm inchide cercul si o sprijina pe agenta sa, doamna Kovesi, dind o declaratie de presa despre…justitie. OK, lucrurile se vad de pe Luna, cine pe cine sprijina si de ce. NU e nevoie sa continui, mai ales ca vad ca dl. Klemm nu pare sa faca parte dintre ambasadorii „politici”, si nu va fi rechemat de Trump. Asta poate fi si bine si rau. Rau ca poate dl Trump considera Romania o colonie neimportanta, cu toate consecintele de aici. Bine, pentru ca totusi avem un ambasador pe care il stim, e previzibil in declaratii, si iubeste Romania, cel putin declarativ.

    Revenind la tema amnistiei si de ce este ipocrita staruinta lui Lazar ca oamenii trebuie tinuti la beci spre binele lor, sa se corecteze. Nici macar nu discuta posibilitatea de a avea un compromis, de exemplu: esti gratiat si recidivezi, sa stii ca primesti pedeapsa dubla, si nu vei mai beneficia de nici o gratiere sau reducere de pedeapsa. Eu cred ca asa trebuie discutat si aranjat (prin lege) cu gratziatii.

    Mai bine ar revedea dosarele alea prost facute din cauza carora au intrat la puscarie oameni – nu spun nevinovati – dar clar trimisi la inchisoare politic. Politica dosarelor adica.

  29. Ce se-ntâmplă , cetățeni? Ați simțit și voi așa, de la o vreme, o absență difuză, cam ca și cum ar fi lipsit
    morcovul din supa cu tăiței sau ca și cum bucătarul a uitat să zdrobească usturoiul regulamentar în ostropel ? Ei, cred că ați simțit, dar nu v-ați dat seama de unde vine inconfortul… Eu mi-am dat seama și fiți liniștiți, s-a rezolvat , ținem lucrurile sub control : lipsea, din peisajul culinar al blândei noastre patrii, morcovul Hans Klemm și susținerea lui picantă pentru „statul de drept”, acel „stat de drept ”recomandat mereu de Ambasada Americană în forma sa nealterată, virginală.

    Uitând că până mai ieri toată ambasada se smiorcăia că trebuie să-și facă bagajele, asta după ce , imediat după alegerea lui Trump , timp de o săptămână, întregul corp de reprezentanți ai LICURICIULUI pe pământul mioritic a refuzat, practic, realitatea , nu a anunțat cine a câștigat alegerile și a pus pe Facebook poze drăguțe cu peisaje și aniversarea lui Leonardo Di Caprio, iată că întâmplările din ultimele săptămâni au constituit, totuși, un autentic catalizator pentru reapariția lui Hans Klemm în spațiul public.

    Dar ce anume a provocat această ieșire forțată din criogenia bosumflată a ambasadorului? Eu aș spune că o parte din declarațiile lui Sebi Ghiță despre una dintre „femeile curajoase ale lumii” , decorată întâmplător chiar de Ambasada Americană, pe 10 aprilie 2014… Pentru pionul Florian Coldea, nu s-a mai putut face nimic …așa că s-a decis să fie extras cu blândețe din combinație și trimis la o pensie babană, suficient de consistentă cât să-i permită cel puțin o vacanță pe an în Insulele Seychelles.Cu familia.

    Pentru Codruța , însă, nu e totul pierdut! Ia să vedem ce ne spune domnul Hans Klemm , fix la postul DIGI 24, adică acolo unde lucrează la marketing și PR chiar „ …simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială”, adică prietenul doamnei Kovesi:

    „Statele Unite o susţin ferm pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. Activitatea lor este vitală pentru viitorul României. În ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, ca regulă generală, nu acordăm prea mare atenţie ACUZAȚIILOR NEFONDATE făcute de persoane care fug de justiţie”.

    Cetățeni, concentrați-vă…vă întreb : nu-i drăguț ca Hans Klemm, de la el din ambasadă, să știe sigur că sunt acuzații nefondate? Că noi nu știm asta… noi încă ne mai frământăm…

    Și iată, pe urmă, ceea ce spune domnul Ambasador e și mai simpatic :

    ”Prin intermediul diverselor agenţii, inclusiv al FBI, al Serviciului Secret al Statelor Unite şi al Departamentului de Stat, Guvernul Statelor Unite oferă variate programe de pregătire instituţiilor implicate în eforturile de luptă împotriva corupţiei, inclusiv poliţiştilor, procurorilor, judecătorilor şi instituţiilor precum Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Această pregătire IA FORME VARIATE, de la oportunităţi pe termen mai lung în Statele Unite, până la scurte seminare sau conferinţe în România ori în Europa. De asemenea, Departamentul de Stat intră în parteneriate cu organizaţii ale societăţii civile şi le oferă acestora o varietate de programe care să le îmbunătăţească eficienţa.”

    Citind eu aceste chestii, am zis că avem mare noroc că sunt nefondate acuzațiile lui Sebi Ghiță, că, până să știu că-s nefondate, aproape mi-a sărit inima din piept când mi-a trăsnit prin cap o afirmație a acestuia în legătură cu Codruța și un oarecare partener strategic…

    Dar să luăm partea bună și sensibilă a lucrurilor…Faptul că , totuși, s-a străduit cu atâta gingășie Ambasadorul să apere, dezinteresat, o cetățeancă română oarecare, fostă baschetbalistă, de răutățile spuse de Sebi Ghiță pe un post de televiziune pe care toți, de la Mungiu Pippidi la Valentin Jucan se străduiesc să-l închidă, îmi arată mie ce suflet mare și altruist are LICURICIUL STRATEGIC !

  30. Unii „jurnaliști” n-au sesizat ironia articolului d-lui Năstase și s-au indignat de „îndemnul” fostului premier la facerea de dosar penal…
    Ce să comentezi? Vorba reclamei la margarină: cum să nu-ți placă?

  31. _Adevar sau Paranoia jurnalistului_?…CTP, anunț catastrofal ! Jurnalistul a dezvăluit CE URMĂREȘTE PSD cu adevărat.. http://www.evz.ro/ctp-anunt-catastrofal-jurnalistul-a-dezvaluit-ce-urmareste-psd-c.html ..Iar eu concluzionez asa_: ..Adica o concluzie doar partiala. Caci de asta e intr-un fel mai bun PSD-ul decit restul celorlalte partide politice de dreapta-normal care apar si dispar si se transforma peste noapte sau la o simpla comanda interna sau externa !…Da ! Cu PSD e mai usor caci este extreeeem de previzibil si usor de anticipat in ceea ce vor face in viitorul cel apropiat_….Nu sunt inca un fan al PSD !_…~dar cred ca e mai bine si asa~…….

    • _’C’_

      nu este nevoie sa devii fan …
      E de ajuns sa observi ca ai 2 .. hoptziuni :
      – niste insi poate nu prea cinstiti insa care se pricep sa mareasca „patjitura” .. asa ca felia ta poate sa creasca sau cel putin nu scade
      – niste insi care desi zbiara „morala” da nici ei poate nu prea cinstiti insa care nu se pricep sa mareasca „parajitura” Insa fiind incompetenti („astia nu stiu nici sa fure” – Vanghelie care era) reduc „prajitura” . o impart cu portectori si invatatori straini samd. Deci per total zici marsi daca nu ajungi sa cersesti firimiturile de la masa lor. Ca sunt si lacomi „moralii” astia! Nu se dau din pat ptr mai putin de 100.000 euroi (ce e „morali”) , vor „comisioane” de spre 40% si nu se lipeste nimic de ei .. asa ca atunci cand trebe sa plece fac urat de tot (pe cand ailati se multumesc si cu 10%, se dau iyte jos din pat si ptr 50.000 . Pesemne ca d’aia e „imoralii” )

      Cum zic nu e nevoie sa fii fan .. e suficent sa vrei sa traiesti intr-o tara cat de cat normala.(unu cu afaceri isi amintea nostalgic ca pe vremea lu Nastase „comisionu” era in gnl de 2% si nu era solicitat agresiv.. Am un cunoscut care si el favce ceva comert … care a „golanit” in pta Universitatii, care era furibuind antiIliescu si care in 97 injura ca „ilescu nu ma iunea dar ma lasa sa traiesc! Netrebnicii astia vor sa ma omoare!!!” si din 2000 incoa voteaza PSD „ca sa traim cu totii” . Ma rog pe el politicile de austeritate il lasa cam fara clienti …. A da.. il uraste cu furie pe Basescu care i-a demolat vreo 7 „dughne” )

  32. Presedintele in furia sa, a luat cai putere si a iesit pe mosie,,,,guvernul este problema lui,, se irita cand nu gaseste ce gandea la ordinea de zi, primulministru reduce ostilitatea ,face ascultare ,isi invinge emotia, accepta cu un zambet motivarea mincinoasa,,,,invitat,,, se face ca-l intelege ii vede amaraciunea presedintelui si ca ii lipseste informatia cheie iar acesta facand un gest mana pe mana a incheiat VIOLUL..De unde atata ura razbunare de ce oare nu isi iubeste poporul ????????.

Lasă un răspuns