Echipa guvernamentala

Klaus Iohannis  a inteles ca a intins coarda prea mult. De aceea a semnat decretul de desemnare pentru Grindeanu. Urmeaza o perioada complicata. In primul rand, stabilirea echipei guvernamentale. Mesajele economice si cele sociale din programul de guvernare au fost bine construite si bine explicate. Ramane de vazut felul in care va fi elaborata politica noului guvern in materie de justitie si in materie de politica externa.  Din acest motiv, nominalizarile pe aceste posturi ne vor indica daca guvernul se va implica in aceste zone sau le va lasa ca „domenii rezervate” pentru presedinte.

Aplicarea programului de guvernare are nevoie si de o actiune sustinuta a parlamentului. Mingea este acum in terenul coalitiei PSD-ALDE si ea va trebui jucata cu seriozitate si competenta.

13 gânduri despre “Echipa guvernamentala

  1. Aplicarea programului de guvernare are nevoie si de o actiune sustinuta a parlamentului. Mingea este acum in terenul coalitiei PSD-ALDE si ea va trebui jucata cu seriozitate si competenta
    Uitce d’aia cred ca si daca ar fi putuit ajunge premier Dragnea tot la Camera s-ar fi oprit ….. si ca va urma o [peropada „grea” ptr parlamentari. Mai ales [ptr cei din PSD ajunsi in Camera … program strict : de luni ora 10 am pana joi ora 15 pm cu „vineri lucratoare” .. cu „prezente” repetate zilnic de vreo 2 opri si cu rapoarte justificative de la excursiile din teritoriu …MA prg nu vor misca chiar ca un ceas elvetian insa vor concura cu cesurile alea de la Victoria Arad (ceasuri desteptatoare. Nu erau cine stie ce .. insa daca nu uitai sa le intorci inainte sa te culci … ajunheai la timp l;a serviciu …) Sa zic asa aia batrani (adica obinuiti cu regimu din uotimele 2 legislaturi ) se vor plange ca „a venit Jihadul”

  2. Esential;
    ,,Ramane de vazut felul in care va fi elaborata politica noului guvern in materie de justitie si in materie de politica externa”

    Restul, sunt masuri cosmetice legate de procente, in sus, sau in jos.
    De reforma in justitie si in materie de politica externa, depinde, esentialmente, dezvoltarea Romaniei.
    1. Justitia nu trebuie sa interfereze cu decizia de oportunitate administrativa, mai ales, in domeniul investitiilor publice;
    2. Romania trebuie sa se deschida catre toate azimuturile;

    Daca vedem ca o firma sud-coreeana realizeaza o minune in Turcia (canalul care subtraverseaza Bosforul), de ce nu am face negociere directa ? Ce inseamna excesul de licitatie ? Contestatii, blocaj si calitate indoielnica a lucrarilor, alegand, preponderent, criteriul de pret si firme semifalimentare europene.

    Daca ramanem cantonati in ,,exigentele” UE si NATO, vom avea birocratie si fonduri europene dedicate dar care NU DEZVOLTA ECONOMIA SI MAI ALES INDUSTRIA, respectiv, cheltuieli inutile pe arme si logistica NATO, o organizatie anacronica, cu pierderi tot mai mari in ,,gaura neagra” numita Afganistan.
    Pentru ce ?
    Sa luam aminte la ulitmul gest politic exceptional al domnului Putin, care a pus SUA razboinica a regimului muribund Obama cu botul pe labe:
    NU va raspunde cu aceeasi moneda si NU va declara niciun american persona non grata. Rusia doreste pace si unitate in lupta antiterorista.
    Cand vom intelege acest adevar, ne vom trezi , poate, la realitate si ne vom maximiza sansele spre dezvoltare reala, liberi de autoconstrangeri inutile si paguboase.

  3. Să le urăm succes celor din echipa guvernamentală, dar să fim conştienţi că nu pot face minuni în actuala situaţie economico-financiară a României, dar pot profita de actuala conjuctură internaţională, dacă au fler, curaj, inteligenţă, dar mai ales, sînge-n instalaţiile ce asigură un parcurs lipsit de amestec străin în domenii care ţin de interesul naţional !
    La mulţi ani cu sănătate şi cu spor de calitate şi echipei ce postează pe acest blog, contribuind alături de amfitrion la înţelegerea mai exactă a multe din tot ce (ni) se întâmplă într-un ritm, pe zi ce trece mai ameţitor şi mai greu de descifrat !
    Mă bucur să mă aflu într-o companie atât de selectă şi vă mulţumesc tuturor pentru înţelegere ! Uneori, chiar greşită ! 😉
    P.S.
    Petrecere frumoasă !

  4. Gratie incompetentei de conducere,a pretentiei de a avea,partidul , sau guvernul sau, dorinta de a avea sub ascultare milioane de ramani ,a dus cu grija si pas cu pas el Iohannis sa ramana singur.Prin atitudinea de stapan si cu sprijinul justitiei si institutiile de forta a crezut ca tara este Sibiul , s-a crezut detinatorul puteri. Acum a trecut sub psihoza neincrederi si a tensiuni . Programul PSD este greau a fi inteles de el v-a veni cu sute de chichite sa-l opreasca sa-i incetineze inaintarea,nu are competenta , daruirea de i se alatura,Sarcina PSD este a si indeplini promisiunile, date , care cer multa stabilitate ,responsabilitate, vointa si mai ales munca si un control riguros a tuturor etapelor de realizare. LA MULTI ANI .

  5. Cred că încercările majorității de a corecta unele legi referitoare la Justiție vor întâmpina o acerbă opoziție, fiindcă unii sunt convinși că toți procurorii și toți judecătorii acționează cu bună-credință. Alții știu că nu toți magistrații acționează cu bună-credință, însă le convine situația.

  6. A înțeles, când? După ce i s-au transmis „semnale” pe diferite căi (presă, consilieri, instituții) că totuși, țara aceasta TREBUIE guvernată. Târziu, însă, și nu a fost luată (înțelegerea, zic!), „pas cu pas”. Codită, intinsă așa, precum o coardă căruia încerci să-i afli rezistența, înțelegerea domniei sale s-a lăsat ….totuși convinsă. Nu se știe însă pentru cât timp. Nimeni, niciun preedinte până acum nu a procedat așa, oricât de mult orgoliu ar fi avut și oricât de mult ar fi dorit doar…„guvernul meu”. Păcat. Va fi oare colaborarea „hăist și cea” așa cum a fost cea dintre Băsescu-Tăriceanu? Tot noi am avea de pierdut. Ca țară, ca popor, ca oameni.

Lasă un răspuns