Fum alb sau fum negru?

Vom avea candidat de premier, zilele acestea? Va fi acceptata propunerea Grindeanu? Eu cred ca da. Desi razboiul „cibernetic” intern va continua. Informatii „pe stiri” sau „din surse judiciare” vor polua in continuare spatiul public, pentru a crea diversiuni, pentru a demola, pentru a demitiza.

Mi se pare remarcabil felul in care noi am reusit sa distrugem fundamentul actualei republici -Revolutia din 1989, transformata intr-o cinica lovitura de stat, care nu mai merita, dupa un sfert de secol decat niste flori trimise prin mesageri. Ne pregatim, in lunile urmatoare, si pentru demitizarea Marii Uniri?

Daca dezvaluirile lui Sebastian Ghita sunt adevarate, intelegem ce a insemnat „statul de drept” in perioada regimului Basescu. Se vor schimba, oare, lucrurile acestea, dupa desemnarea noului premier? Sau vom asista doar la mutarea Papei la Avignon?

18 gânduri despre “Fum alb sau fum negru?

  1. Grindeanu, perdea de fum …
    Din pacate vad cum toti se straduie sa comenteze, mai ceva ca Topescu in vremurile lui bune. Da’ nici unul n-a bagat de seama care-i manevra din zilele astea. Crin, dupa ce a fost ,,retras” de la varful pnl, a spus ca planul este ca toata puterea sa se adune in jurul presedintelui. Si uite ca, pas cu pas, am ajuns in aceasta situatie. pnl-ul a fost plasat de la alina la raluca.
    Marea manevra a acestor zile este ,,refuzul” sasului. S-a trecut la alt nivel fata de precedentele situatii cu base. Deaia a implementat zicala ,,pas cu pas”. Base a inceput sa desemneze el pe cine ,,trebuie” pentru ca a avut cu cine si a avut foarte mare sprijin (intern. al institutiilor de forta si extern, al ,,partenerilor nostrii”). Dar si atunci s-a mimat macar democratia. Insul desemnat a mers in Parlament ca sa incerce sa obtina o majoritate. Daca ar fi fost desemnat eugen si ar fi cazut in Parlament ar fi fost macar in aparenta creat cadrul pentru a II – a propunere a coalitiei psd-alde. Dar …
    Sasul, a mai urcat o treapta. Sistemul a mai evoluat. L-au pus sa zica in prima faza ,,dupa Craciun” ca apoi sa zica nu. Asta-i momentul in care s-a instaurat dictatura, oficial vorbind. Daca au avut tupeul sa zica nu isi inchipuie tot muritorul de rand ce puternici au devenit si mai ales la ce nivel au adus ,,partidele”. Au fost cucerite si ele, saracele. Cu tot cu Dragnea & Tariceanu (cica oameni ,,de stat” care vor sa fie liniste ca sa nu fie galagie evident).
    Daca n-ar fi tragica perioada in care traim ne-am putea amuza un pic. Cum se straduie toti sa explice cum sta treaba cu ,,securitatea nationala” (se pare ca toti au facut studii in domeniu!), ,,periclitarea stabilitatii zonei geostrategice in care ne ducem traiul” etc. Tre’ sa fie liniste, d’le, Deaia s-au scremut sa-l accepte pe Grindeanu, si uite ca nu e Dancu (proful insului .. pe surse ca-i la moda)
    Eram tentat sa cred ca Shhaideh a fost perdeaua de fum pt. aparitia lui Grindeanu da uite ca insul e perdea de fum. Cica a fost luat ,,prin surprindere”. S-au adunat pedesei si ce si-au zis. Avem unul ,,tanar” care promite. E ,,loial” omul (o sa vedem pe parcurs cui!), muncitor, are cateva functii pe care le-a bifat. Sigur, sigur o sa-l ,,accepte”, doar umbla vorba ca-i de-al lor. Si, daca nu, abia apoi se vor aduna iarasi sa analizeze o eventuala suspendare (Ha, ha, hA).
    Dupa ce ca-s actori extrem de slabi, ne mai cred si idioti. Dragnea zice ca Shhaideh e singura propunere ca apoi sa vina cu Grindeanu (votat de toti pesedeii!!! si scos la antene pentru reclama). Sasul zice ,,dupa Craciun” ca dupa sa zica nu. Tariceanu ,,dezvaluie” amenintarile sasului asa ca un copil care povestese parintilor pataniile din pauzele scolare. Omul se straduie sa ne convinga ca n-a realizat ca-i al II – lea om in Stat si nonsalant ,,povesteste” cum ,,presedintele nostru” ameninta castigatorii alegerilor cu razboiul daca nu vor accepta conditiile impuse.Si cand colo-s din aceeasi tabara. Da’ sigur ca mai sunt inca necesare partidele pentru a mima democratia, ca-i naspa cu dictatura agatata de gat.
    Cand, de fapt, rezolvarea era foarte simpla. Avand in vedere ca sasul n-a desemnat nici o persoana, puteau argumentat sa-l suspende, sa-si numeasca apoi ce premier vor (doar au majoritate si pot sa voteze pe cine vor ei) iar in ,,campania electorala” ce ar fi urmat pana la referendum sa fi venit zilnic cu cate o lege votata in Parlament buna pentru tot poporul. Ar fi castigat referendumul cu minim 70% ca apoi sa-si puna si presedinte dupa alte legi bune si alte alegeri prezidentiale (de data acesta pe bune).
    Da’ ce te faci daca sistemul a reusit, pas cu pas, sa creasca puietul varat in partide, puiet care a ajuns la varful acestora si care este loial celor care le-au facut loc spre varf. Si mai si contoleaza numararea voturilor. ,,Simpatizantii” stangii ar trebui sa se bucure ca au primit un scor ,,istoric” la ,,alegerile” inca calde iar cine a dat evident ca poate sa puna si Guvernul.
    Si cand te gandesti ca nu demult a mai existat o regie prin care ne anuntau ca-i mai bine sa fim slugi la americani …
    Intrebarea zilei este: descoperitul Ghita are rolul de a implemneta si mai mult ideea asta in mentalul colectiv sau e unul care a devenit indezirabil sistemului si care vrea sa-si salveze pielea?
    Eu as merge pe ambele variante …

  2. Cu cat mai tarziu un guvern PSD-ALDE cu atat mia bine (ptr cine?)
    Premierul Dacian Cioloş va trebui să decidă, joi, în şedinţa de Guvern, ce va face în privinţa salariul minim pe economie de care depinde întreg sistemul bugetar în condiţiile în care până la data de 30 decembrie, Executivul trebuie să aprobe o hotărâre în acest sens, astfel încât mediul economic să ştie pe ce îşi bazează calculele începând cu 1 ianuarie 2017, potrivit news.ro.

    În cazul în care Cabinetul Cioloş va aproba acest salariu minim, cuantumul lui va fi îngheţat cel puţin o lună la 1.250 de lei, urmând ca viitorul Executiv să aprobe majorarea care a fost promisă partenerilor sindicali, respectiv la 1.450 de lei.

    Premierul Dacian Cioloş afirma la ultima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit, că, dacă viitorul guvern se va instala până la sfârşitul anului, va avea posibilitatea să aprobe nivelul salariului minim promis pentru 2017, iar dacă noul Cabinet se va instala la începutul anului viitor, actualul Executiv va da HG prin care să menţină nivelul actual al salariului minim şi în luna ianuarie 2017
    http://m.cotidianul.ro/guvernul-trebuie-sa-stabileasca-nivelul-salariului-minim-pe-economie-pentru-2017-293694/
    Si daca noul gubvern se va inslala in martie? Sau dupa noi alegeri? E?!Eeste multi bani!!!!

    Insa :
    Salariile sunt „nefiresc” de mici în Romania ►Lipsa de competitivitate vine din ineficienţa managementului din Romania ► Salariile trebuie să crească în continuare pentru ca oamenii să nu mai plece din ţară.
    „Este o responsabilitate a noastră, a managerilor din România, de a fi în stare să plătim salarii mai mari. Managerii din România trebuie să fie motivaţi să aibă rezultate bune, pentru ca din aceste rezultate un procent din profit să se întoarcă şi la oamenii care muncesc. Managerii nu mai trebuie să aducă argumentul productivităţii scăzute a angajaţilor români pentru a justifica salariile mici, ci trebuie să se gândească la ce pot face ei efectiv pentru a putea mări salariile şi totodată să menţină businessul sustenabil”
    , a spus Valentin Păuna, director de resurse umane şi membru în consiliul de administraţiei al retailerului Metro Cash& Carry România (ZF)

    Insa PNL (ex PDL ex Base PD) si Joiannis sunt din alt film – ala cu competitivitatea cu slarii mici mici mai mici decat @@@@@ de furnica.Ca asa crste cica „competitivitatea” si „tratractivoitatea” CReSSTEREA e REA!!! enumele serolului in care ei (ne) joaca…

    Sa va zica Bizonu’ vots o poveste … Unu, om de stiinta zoologica sau botanica sau asa ceva a observta ca in savanele africane cutreerate de elefanti uneori sunt niste movile mai inalte mai sa le zici delusor. Si in vrafu astior delisoare/movile este o begetatie de toata frumusesetea .. si nicodata mancata de elefanti. Chiar si in cpocile cam de lispuri cadn zisle pahiderme umbla de capii zeci de kilometrii s agaseasca un copac pe care sa il beleasca de scoarta. A dracului de loxodonti tampiti si puturosi ca toti africanii strabat 30 de kilometri in loc sa se duca pana la paduricele alea apestisante numa bune de mancat!!!
    Si intr-o zi omu’ nost de stiinta zoologica a „facut” rost de unu doi colaboratori. Unu din colaboratori stia fizica si calcule (nu era de Platon iute zvarlitoriu ci se pare ca era nitel cam inginer da unu BUN!!!) si a calculat cata nergie (calorii) trebuiau „cheltuite” pentru ca un loxodont sa urce biuta. Apoi omu de tehnica s-a infprmat cam cat baga in stomac un elefant afican (mult! catre enorm!!) si cam care este apotul enrgetic al unei mese copioase furnizata de acea suculenta paduride de pe biuta.
    Rezultatu era ca NU elefantii erau PROSTI! Eortul de a urca 2-4 tone pana la suculenta padurice nu aducea nici o calorie castig padiermului infometat.. DIMPOTRIVA!!!
    Au mai urmat in sir de calcule … dpv energetic era mai rentabil ca loxodontu sa parcirga 30 de kilometri .. decat sa isi depplaseze tonajul la + 50 metri.

    Si intorcadu-ma la savana noastra unde abunda hienele de tip PPE si sacalii sorosisti … astia habar nu au ca exista ceva numit termodinamica (der Kaiserflesch von Hermannstadt, a invatat el ceva in facultate .. da nu are facultatile necesare ca sa priceapa ca si in societate sau biologie legile fizice sunt la fel de valabaile) ei stiu numa ca romanu este puturos si nu mai vrea sa munceasca pe 2 lei ca indianu (sunt curios daca blonda aia ar accepta sa munceasca pe 2000 lei..) si se lupta ptr a creste”competitivitatea” …
    In timpu asta atuul pe care s-a mizat in Romania anilor 90 – o forta de munca calificata (uneori prea bine!) platita modic – atuul zic s-a rasuflat. Nu prea mai avem forta de munca… in gnl. Calificata si mai putin. Oar preturile cam europene si slariile cam romanesti alunga forta de munca … Acum se pare ca sunt la rand mediciii (forta de munca extrem, extrem de calificata si scumpa. Mi se pare ca dupa pilotul de avion de lupta chirurgul din anumite specializari este al doilea ca cost „de obtinere”)

    Despre asta este vorba .. si ca cand Ioh cel desprins de pe primul timbru modovinesc face ciricu cu „cinstitutia imi permite”, si cand ceata de Busoi urla la luna , si cand ceata de sorosisti tipa „nu ca e musulmanca!” si cand brusc parchetu militra se activeaza si nagcheteaza „crime impotribva umanitatii” si „recunoaște lovitura de stat din 22 decembrie 1989 ” tit des[pre asta este vorba – ca sa se pastreze actualele salarii insuficente chiar cu riscul depopularii tarii … si tinerii sa fie trimisi prin balarii sa caute copite de cai morti in loc sa puna niste intrebari sa zic asa „legitime” – de ce salriile sunt asa de mciic, de ce fprta de munca ia 40% in Romania, de ce marile afaceri nu sunt impozitate in Romania, de ce ei nu prea au nici un viitor in Romania. Sa acepte ca treb sa se mai „jertfeasca” vreo 4-10 ani ca sa „indrepte” nedreotati reale sau mau ales imaginare samd etc. SI sa fie „eficienti” da ptr altii …

  3. Inalta pretuire pentru un roman de mare valoare. Te asteptam sa te reintorci in politica si ne uitam la Mihnea cu mare speranta.Salutari din cartierul Parcului, o garantie pentru ceea ce ar fi putut deveni Romania pentru toti cetatenii ei daca ai fi fost la conducerea Statului. Un An Nou fericit!

  4. Daca am patruns suficient de adanc in subconstientul freudian al celui care conduce jocul politic pe desemnarea premierului, sistemul vrea sa se reproduca prin repozitionarea electorala a partidelor de dreapta, care sa le permita sa formeze o coalitie parlamentara majoritara. Mi-e teama insa ca alegerile anticipate nu vor face decat sa spulbere sperantele romanilor intr-un trai mai bun, pentru care au votat in 11 Decembrie. Prin alegeri anticipate vom pierde oportunitati economice, vom atrage cresterea costurilor si saraciei. Pentru cei care nu au observat, la carma jocului de influentare a deciziei de desemnare se afla creatorul sistemului. Asistam ca la o sedinta de spiritism politic, prin care tacutul Iohannis comunica prin vorbaretul Basescu. Sau prin care Basescu ii spune lui Iohannis pe ce buton sa apese. Sper sa ma insel, dar cred ca Iohannis se va lasa controlat si condus de agentul de influenta al sistemului, Traian Basescu. Totusi, si in spatele lui Basescu se afla cineva, adevaratul Alfa si Omega, care vrea ca dreapta politica sa detina pe vecie toata puterea, ca un partid unic.

  5. Am si eu o intrebare: de ce doar Presedintele are acces la informatii de la serviciile secrete care pot determina luarea unei hotariri in ce priveste o propunere de nominalizare pentur functia de PM?

    Nu ar fi fost util – sa nu se piarda atita timp cu circul nominalizarii unui PM neeligibil – ca Presedintele partidului/coalitiei invingatoare, sa poata intreba serviciile daca alegerea sa pentru functia de PM indeplineste criteriile de siguranta nationala inainte ca nominalizarea sa ajunga la Presedinte?

    Deci, daca dl. Dragnea ar fi intrebat „serviciile” despre riscul ce il prezinta nominalizarea Sevil S, si informatiile ar fi dus la o alta nominalizare, nu ar fi cistigat romanii si Romania, in sensul de a avea un guvern legitim politic cit ma repede?

    Mai mult, de ce „serviciile” nu pun la dispozitia Presedintilor de partid informatii – la cerere, sau din oficiu – despre riscurile pentru securitatea nationala pe care le prezinta anumiti membri de partid? Ar fi interesant de vazut cum se vor ciocni drepturile individuale cu aceste „cerinte” de securitate. Pentru ca, in final, se poate intimpla ca anumiti cetateni sa fie discriminati, pentru ca nu au „dosar” bun, asa cum se intimpla si in vremea comunistilor. Azi ai „dosar” prost daca esti musulman, ai neamuri ce au legaturi cu o tabara pe care SUA nu o agreaza, si nepotul tau sa ii fi trimis o felicitare de ziua lui Putin.

    Cit de repede terminam cu libertatea de opinie si cu democratia….probabl ca e doar in capul nostru. Iar cei de la PSD sunt cei mai romantici.

  6. Scapand, in sfarsit, de presante si stresante obligatii profesionale, ma pot delecta in voie cu blogul dlui Nastase. Le savurez indelung pe Luminita Arhire si pe fosta basarabeanca, am o rezonanta speciala cu dansele. Ultimele stiri politice tot de aici le aflu, nu mai pierd timpul cu „presa” electronica, postata sau televizata. In comportarea lui Joianis, cum zice francezul, „Cherchez la femme!”. Nu e o problema complicata, Carmen nu se ascunde deloc! Iar sotul este foarte ascultator…
    In rest, vad un ZeV negru de suparare, de parca nu ar fi el. De asta am intrebat a treia oara „Unde e ZeV?” Din ce scrie, pare ca e deranjat de procentul mare al PSD. Nicio problema, mai sunt cativa suparati, n-o sa ne luam din atata lucru!
    Ghita Bizonu’, cum ma prinde, ma ataca, dar parca e mai inteligibil, si la propriu, si la figurat.
    Un alt atacant suparacios este Radu Humor, pe care l-am laudat cand am fost de aceeasi parere si am tacut cand am fost in dezacord. Sa fie un complex de inferioritate? Il linistesc, nu este cazul! In legatura cu ultimul pretext de suparare, ii urez D-lui Nastase sa ii traiasca si sa fie sanatoase TOATE nurorile pe care le are sau le va avea. TOATE sunt sau vor fi foarte frumoase! Felicitari AMBILOR fii pentru alegerile lor! Multumit, RH? Eu am crezut ca aici, pe blogul Nastase, nu suntem incorsetati de artificialul „etichetei”! Cred totusi si in continuare acest lucru. Intr-o casa unde trebuie sa te duci mereu in frac, nu te duci prea des…

  7. Depinde de prioritățile Președintelui. Dacă el consideră că este mai importantă schimbarea mobilierului la Cotroceni decât numirea pâna la 1 ianuaririe a noului Premier, n-o va face. Dacă este informat că Julien nu și-a terminat treaba, n-o va face. Dacă cineva îi va sugera că nici noua propunere nu trebuie acceptată, va cădea în capcană și nu-l va accepta pe Sorin Grindeanu.
    Cât despre dezvăluirile parțiale ale lui Sebastian Ghiță, acestea vin prea târziu, în contextul urmăririi sale, ceea ce îi determină pe unii să susțină că acestea nu sunt adevărate. Cred că S.Ghiță are înregistrări, înscrisuri pe care le-a salvat și le-a pus bine. Proști sunt ăia care cred că el are doar „vorbe”.
    Pentru noi, de vreo 12 ani Papa e mutat la Avignon, iar revenirea la normal va fi un drum lung de parcurs, pentru că poporul s-a obișnuit cu dictatura.

  8. Indiferent de fumul care va iesi pe horn 🙂 , pentru sanatatea democratiei romanesti si pentru restabilirea ordinii constitutionale se impune un BLITZKRIEG al noii majoritati parlamentare pentru curatarea societatii de tradatori , de securisti si de cozi de topor . Sa-l lase pe prostalau’ de la Cotroceni fara uneelte .
    Eu personal , nu am mai vazut sau auzit niciodata ca intr-o tara asa zis democratica sa se intample abuzuri si nelegiuiri ca-n Romania , in toate sferele societatii ( politica , justitie , economie , etc. )

  9. D-voastra.ati creat PNA,transformat in DNA.Tot d-voastra.va-ti opus arestarii7 lui Traian Basescu(da rau in occident)naiba sa-l ia de occident.Si uite asa am stat cu un chior si betivan 10 ani.

  10. Dacă S. Grindeanu va fi acceptat sau nu depinde de capacitatea de a raţiona a unui individ împovărat de complexe şi cu vădite manifestări de autism. Însă «vulnerabilităţile» fostei candidate Sevil Shhaideh au fost definite conform unor criterii şovine şi exclusiviste de tip fascistoid ce supun poporul român oprobriului intoleranţei, deşi am demonstrat tocmai contrariul alegând un preşedinte de etnie germană, luteran şi cu părinţi emigraţi peste hotarele ţării ! Şi pentru că soţul sirian a cântărit greu în respingerea pesedistei Sevil Shhaideh cu un impresionant CV de tehnocrat, ne putem întreba de ce Dacian Cioloş, căsătorit cu fiica unui ofiţer de informaţii francez, nu a fost şi el considerat «vulnerabil» ? Desigur, Franţa este o ţară membră UE şi NATO, ca şi noi, dar chiar şi în aceste condiţii era principial exclus riscul ca premierul să slujească şi alte interese comerciale decât cele ale României dat fiind că un Prim-Ministru conduce economia ţării respective, nicidecum o armată în război ?

  11. Sasul trage de timp în vreme ce se umblă, ca-n vestul sălbatic, cu saci de bani, sau cu pistoale, de fapt nişte dosare, atent pregătite pentru racolare de parlamentari, în speranţa că vor găsi destui trădători care să li se alăture ! Doar că nu mulţi suporta atmosfera îmbâcsită în care ar trebui să intre având de respirat acelaşi aer cu vechii penelişti ,noii usorosişti , dar mai ales cu cei băsişti ( foarte urât mirositori ideologic încă din titlu 😉 )!
    Am urmărit, sunat de cineva, prestaţia unei astfel de nou intrate în parlament şi-i dau dreptate unuia care spunea că ar trebui instituit obligatoriu un control psihiatric pentru viitorii parlamentari !
    O femeiuşcă arţăgoasă şi obraznică, ce îmbină la fel de caraghios precum numele şi prenumele ( Chichirău Cosette) şi ideea de casnică, cu cea de parlamentară, a făcut o criză de casnică cu poalele-n brâu doar pentru că Mugur Ciuvică, mânat de un suspect bun simţ, evita să i se adreseze pe numele destul de caraghios, folosind doar peiorativul „doamnă”, fapt ce a înfuriat-o cumplit pe chichireasă, care striga disperată :
    – Mă cheamă Chichirău, mă cheamă Chichirău !!!, de credeai că-i Dilirău ( mă mir cum de Ciuvică nu i-a replicat, ca-n cunoscutul banc : Păi, dacă te cheamă, du-te doamnă ! !)
    N-a fost nevoie, pentru că după o răbufnire dispreţuitoare la adresa românilor, explicată şi motivată prin cei 15 ani în care s-a descurcat ” cu picioarele ei” prin străinătate, respectiva, chemată, sau nu ( se tot uita la ceas şi-şi verifica telefonul), a părăsit, scîrbită pro fund , emisiunea ! Probabil suierând printre dinţi un „N-ai cu cine, şefu*, n-ai cu cine ! :mrgreen:
    Revenind la turistul suprem, mi se pare un gest de sfidare, dispreţ, chiar impertinenţă, să laşi totul, baltă , să-ţi iei coada-ntre picioare şi pe Carmen la plimbare prin cele miami calde şi lipsite de grija premierului, lăsată să-i frece doar pe români, dar în special pe cei din alianţa ieşită învingătoare în alegeri.
    Dacă nici acum nu-s suficiente motive de ieşit în stradă pentru amendarea văditei lipse de respect pentru românii care l-au ales ( vorba vine, că …) , devenită iată o practică pe scară mare : într-o singură zi şi Chichirău şi Johannis ne tratează cu acelaşi dispreţ suveran, cu aceeaşi suficienţă, dar şi cu aceeaşi obrăznicie alogenă !

  12. George Ban
    Dec 29, 2016

    …Vad, la randu-mi, un George Ban extrem de superficial (diferit de imaginea pe care mi-am format-o despre distinsul coleg), in ,,tonul” actualei conduceri unipersonale a PSD.
    Decat sa ,,savurezl” si/sau sa analizezi critic ce spun colegii, mai bine ne-ai lumina , mai inainte, cu punctul tau de vedere referitor la evenimentele recente si, mai ales, la cauzele acestor evenimente.
    Cu doua randuri scrise din an in pasti, eu nu-mi pot da seama ce crezi, sau ce pasi apreciezi ca ar trebui urmati de partid.
    Procentele in alegeri nu se transpun automat, prin ele insele, intr-un guvern si intr-un program aplicabil.
    Implementarea este efectuata de oameni si (direct sau indirect) de institutii.
    In climatul actual extrem de ostil reformelor structurale (pe care, principial, PSD le doreste, sincer, materializate), este nevoie de oameni uniti si puternici.
    Din pacate, avem de-a face cu un singur om (aparent) puternic (Liviu Dragnea) care isi asuma un parcurs dificil, bazat doar pe propria inspiratie si pe…voturile a 45% din 39%.
    Nu este, se pare, suficient. ,,Poporul PSD” nu este hotarat sa-si sustina alesii si valorile in strada, sau poate nu este motivat dincolo de pragul critic chiar de comportamentul liderilor partidului.
    De exemplu, ca sa continui o idee anterioara, imediat dupa refuzul Presedintelui, poate ca , in urma unei analize reale si responsabile cu intreaga conducere, decizia ar fi fost alta:
    Sa i se ceara Presedintelui o motivatie a refuzului investirii doamnei Sevil, inainte de a se iesi, eventual, cu o a doua propunere.
    Nefacand asta, Liviu Dragnea da apa la moara celor care spun ca a fost informat, in prealabil, despre asazisele incompatibilitati ale unei doamne (in adevaratul sens al cuvantului), cu mult superioara (dpdv al competentei afisate) domnului Grindeanu, un perfect ,,subordonat” (timorat) declarat al domnului Dragnea, atat si nimic mai mult. Cel putin, asa se vede in acest moment.
    Poate ca tendinta nativa spre starea de obedientza umila a domnului Grindeanu il va convinge, in cele din urma, pe domnul Presedinte, cine stie ? (Z)
    Referitor la doamna Sevil, sunt explicabile anumite rezerve in interiorul PSD, din moment ce nu s-a discutat cu toti primarii si vicepresedintii partidului. Se pare ca argumentul ,,protectiei de imagine” adus de Liviu Dragnea, nu rezista. Secretizarea ostentativa a anuntarii deciziei, pana la iesirea de la consultarile cu Presedintele, nu a facut bine nimanui. Este ca si cum ai incerca sa ascunzi ceva, mai mult decat sa protejezi. Alegerea doamnei Sevil trebuia discutata, in prealabil, cu intreg staff-ul de partid si facuta publica, inaintea consultarilor. Doamna Sevil trebuia lasata sa vorbeasca natiunii, pentru ca lumea sa o cunoasca, intr-o masura suficienta care sa faca neglijabil , in ochii opiniei publice, criteriul apartenentei la alta comunitate religioasa. Cred ca doamna at fi convins rapid , prin prestanta sa.
    Ascultand-o aseara, personal, am fost impresionat sa constat cat de deosebita (prin spirit de responsabilitate, competenta si educatie) este aceasta doamna.
    Nu inteleg de ce nu a fost prezentata anterior si s-a preferat sa fie camuflata in ,,globul de cristal” ? Ce i se putea intampla mai rau decat i se intampla acum, umilita de adversarii politici si abandonata de liderii PSD ?

    Te ascult, stimate coleg, eu am spus tot ce aveam de spus, pe moment.

Lasă un răspuns