De Craciun, impreuna

Foarte multa liniste zilele acestea. In general. Dar si la Cornu. Guverneaza legile nescrise ale Craciunului. Ne retragem fiecare in familie sau in scorburi de suflet, gandind la trecut si sperand la viitor. La Cornu, fulguieste nehotarat. Cate o umbra de soare si apoi, din nou, cerul de plumb se apropie de dealuri.

Suntem impreuna cu copiii si cu prietenele lor. Unul din tot mai putinele momente cand reusim sa facem asta. E firesc, viata merge inainte. Probabil ca asa gandeau si parintii nostri…

Am urmarit cateva episoade din serialul „Vikings”. Fascinant. Personaje care nu pot fi judecate prin prisma moralei noastre ( cuvantul „morala” mi se pare ca nu are plural. De ce oare?). Incercarea de a infaptui , alegand Vallhala, prin raportare la Paradisul luteran. De obicei, este greu sa dai imagine  unor legende. Pare ca, in acest caz, a fost posibil.

Va multumesc ca imi sunteti alaturi. Va urez, din nou, sa aveti Sarbatori luminoase, sarbatori care sa va hraneasca cu har si cu speranta.

46 de gânduri despre “De Craciun, impreuna

  1. @ zev

    De inconsecventele si oportunismul dumneavoastra tot Ion Iliescu este de vina ?

    Mie personal , Ion Iliescu mi se pare un mare om de stat , un om intelept si un om cu un extraordinar bun simt care a reusit sa treaca tara asta cu brio prin turbulentele anilor ’90 . Cred ca ar fi fost jale cu un dement ca Basescu la conducere in acei ani de dupa ’90 …

    Datorita lui Ion Iliescu si a altor oameni intelepti , Romania este tara cu cei mai multi proprietari de locuinte din Europa , taranii si-au recuperat terenurile , s-a facut privatizarea de masa , s-a creat o clasa de oameni de afaceri autohtoni adica cei pe care conducatorii de astazi incearca din greu sa-i lichideze , a fost liniste si siguranta in tara , obiectivele de politica externa au fost indeplinite si tara a aderat la NATO si UE , s-au pornit marile proiecte de infrastructura , intre 2000 si 2004 Romania a avut cea mai mare crestere economica de dupa ’90 ( peste 8% ) , etc.

  2. Adrian B
    Dec 26, 2016

    E parerea dvs, pe care o respect ca atare.
    ps
    Da, de inconsecventele mele, domnul Iliescu este de vina, dar, in sens pozitiv, am si eu o contributie.

  3. Deci șase spre șapte!
    Foarte frumoasă nora brunetă! Felicitări lui Andrei!
    Sănătate, pace și mai dați-o dracului de politică dâmbovițeană!
    La vita e bella!
    LA MULȚI ANI!

  4. George Hălărescu
    Dec 26, 2016

    Exelent ati formulat, cu buna credinta si realism, problemele actuale ale PSD si ale conducerii partidului.
    Sarbatori fericite !

  5. Ghita Bizonu’
    Dec 26, 2016

    „Mineriadele ……….. Mai pot fi interpretate si ca o ciocnire intre „centralismul capitalei” si „regiuni ..” ???!!!

    Bizoane….sincer, incep sa simt pentru d-ta din ce in ce mai multa compasiune si mila, dar si intelegere (varsta, frustrare, singurate, mizerie in camera si la bucatarie, familie la cimitir, sef de bloc confruntat cu babe si pisici moarte, etc). (Z)

    1. ,,ciocnire intre „centralismul capitalei” si „regiuni” ?!
    Cred ca formularea corecta este : CIOCNIRE INTRE BATELE MINERILOR SI CAPETELE STUDENTILOR (adica cei cu ,,scoala inalta si masterate de prostologeala”). (Z)

    2. Nu cel ,,Ales” trebuie sa ,,hitrasca premierul” (sic!) , ci CEI ALESI. Mentalitatea totalitara de tip Ion Iliescu si Traian Basescu trebuie sa treaca in planul secund al istoriei.
    Din pacate si Liviu Dragnea confunda rezultatul unor alegeri (la care a participat o minoritate de romani) si crede ca EL SI DOAR EL A FOST ALES, nu partidul. Deh, naravurile vechi…..mai ales ca Liviu Dragnea a trecut si pe la ,,scoala” PD-ului – mostenitorul de drept al FSN. 😉

    PS
    Nu crezi in ilegitimtatea FSN (ca partid politic n.mea) , dar, in acest caz, lumineaza-ti colegii si explica (daca esti in stare) felul in care a aparut FSN si CINE a decis SI PE CE CRITERII componenta Consiliului Frontului, cu nume si prenume, CINE SI DE CE a decis transformarea in partid politic.
    DACA FSN ar fi procedat in mod democratic (invitarea regelui, referendum privind forma de guvernamant, incurajarea formarii de partide PE CRITERII IDEOLOGICE SI AUTODIZOLVAREA – INAINTE DE ORGANIZAREA PRIMELOR ALEGERI LIBERE), mineriadele nu ar fi existat, deoarece miscarea din Piata Universitatii nu ar mai fi avut motive sa apara.
    Intelegi ce spun, draga matusalem vechiocomunist ? (Z)
    Iti amintesti ce spunea Ion Iliescu ?
    Iti reamintesc: S
    e considera un socialist luminat si nu credea, initial, in multipartidism. Ion Iliescu spera intr-un fel de mega-partid gem turn Babel, o ,,umbrela” sub care sa incapa curente indeologice diferite, dar neantagonice.
    Cam asa este acum PPE-ul.
    Iata ce a invatat Occidentul de la fostii comunisti (via Traian Basescu): Cum sa perfectioneze invataturile lui Marx. (Z)

  6. Vezi ghita bizonu’ ? Ce-ti spuneam eu despre PSD ? Ca este un partid tras inapoi de preamulta AROGANTZA SI SUFICIENTZA.
    In loc sa-ti injuri colegii, mai bine te-ai calma si ai analiza comportamentului domnului Dragnea, care, asa cum spuneam, a jucat la CACIALMA:
    1. A afirmat ca merge la Cotroceni ,,cu o propunere de nerefuzat” ( 😉 )
    2. A afirmat ca este SINGURA propunere (sic!)
    3. A afirmat, implicit, ca propunerea este pentru un interimar de tip marioneta , scopul final fiind autopropunerea domniei sale (cand va avea ocazia si posibilitatea legala, etc)

    Lumea , la televizor, se mira ca Yohannis a fost extrem de concis si nu si-a motivat decizia. Iti spun eu de ce:
    Are informatii, poate de la servicii, din interiorul PSD, ca exista o stare de nemultumire in partid fata de numirea facuta unilateral de Dragnea si urmareste, probabil, sa slabeasca pozitia in partid a liderului partidului.
    Sa stii ca pot confirma, deoarece stiu aceste lucruri, din interior, fara sa apelez la servicii. Multi pesedisti (inclusiv primarul orasului meu) nu agreeaza decizia/propunerea lui Dragnea si ,,maniera” agresiva in care a facut-o.
    Deci, Presedintele nu are niciun motiv sa explice de ce si nu altfel. Nu-i ramane decat sa astepte ,,mutarea” PSD. Sper ca de aceasta data sa fie o mutare a partidului si nu a unui singur om, fie el si liderul, in contextul in care stabilitatea Romaniei este mai importanta decat orgoliile individuale.

  7. Sărbătorile de iarnă să vă aducă bucurii,sănătate, bunăstare, împliniri spirituale și mulțumiri sufletești!
    Fie ca Anul Nou să aducă poporului român mai multă înțelepciune! Să avem pace și spor în toate!

  8. Am citit ca Iohannis nu a acceptat propunerea facuta de coalitia invingatoare in alegeri. Pacat ca nu ne-a spus si care sunt motivele pe care le-a cintarit. Eu cred ca ar fi trebuit sa numeasca motivele, din respect pentru alegatori, pentru romani, fie cei care au votat PSD-ALDE sau nu.

    Nu cred insa ca o incercare de suspendare a acestuia ar avea succes la momentul asta. Pur si simplu pentru ca dl Iohannis are o sustinere de la Merkel mult mai mare decit a avut Basescu. Mai mult, Iohannis nu e atit de urit de romani precum a fost cu Impielitzatul. Cred ca UE va interveni iarasi in procesul democratic, daca se incearca suspendarea.

  9. Desi Iohannis s-a comportat ca un dictator – fara sa dea motiv pentru respingerea propunerii de PM – eu as face o a doua nominalizare din partea PSD, pe doamna Ecaterina Andronescu, de exemplu. Daca ar refuza si a doua oara as incepe procedura de impeachment.

  10. Regret ca Presedintele pare sa creeze un razboi politic de sarbatori. Nu este in interesul romanilor si a Romaniei sa aibe instabilitate politica. Asta e tot ce se vede din exterior, instabilitatea. Nu e exclus insa ca dl Iohannis sa fi avut o convorbire cu Merkel telefonica inainte de anuntarea deciziei sale. Si asta ar trebui intrebat si clarificat, pentru ca democratia in Romania nu poate fi „coordonata” din exterior, dind romanilor doar iluzia ca traiesc intr-o tara, de fapt ei fiind o turma de oi minati de un ciobanas german. Nu e nici macar „mioritic”.

    Eu insa ma intreb: daca se alege calea confruntarii, si se va face Referedum pentru suspendare, si nu se ajunge la cvorum pentru suspendare, ce se intimpla cu instalarea unui nou guvern? Ramine dl. Ciolos Prim Ministru intre timp? Asta nu incalca decizia democratica?

    Cred ca dl. Iohannis ar gresi fundamental daca nu ar accepta o a doua propunere a coalitiei, si atunci ar da motive solide pentru inceperea procedurilor de suspendare. Dar ar arunca tara in haos, ceea ce mi se pare nedemn, ca sa nu spun mai mult, pentru un Presedinte al Romaniei!

  11. OK, acum am aflat ca doua tentative nereusite de a numi un premier ar duce la alegeri anticipate. Vedeti, problema e chiar aceasta prevere legala. Da avantaje unei parti in conflictul politic.

    Deci, daca Iohannis ar refuza si a doua propunere PSD-ALDE, legea ar cere alegeri anticipate. Care este procesul de urmat: alegeri anticipate, sau suspendarea? Ori mie mi se pare ca nici una nu este calea democratica. Poporul a facut alegerea. Constitutia nu ar trebui sa permita un astfel de proces de alegeri anticipate dupa o scurta perioada de la alegeri. E un pumn dat alegatorilor. De ce ar mai merge a doua oara sa voteze? Mi se pare neserioasa aceasta prevedere legala, si nedemocratica in acest context.

  12. Un lucru e clar: situatia politica este de asa natura, pentru ca legea o permite. Legea e proasta!

    1. Legea ar trebui sa oblige Presedintele sa declare public motivele pentru care respinge o propunere de premier, in orice situatie. Presedintele nu e Padisah, Tzar sau Voda sa respinga o propunere doar pentru ca „nu ii place”.
    2. Legea nu ar trebui sa ceara alegeri parlamentare anticipate in cazul in care doua propuneri de premier ar fi respinse. Eu as propune ca legea sa prevada in acest caz ca Presedintele sa demisioneze, si sa se organizeze alegeri pentru un nou Presedinte, daca Presedintele ar respinge trei propuneri serioase de PM, care sa treaca de o grila printr-o comisie speciala, independenta politic, eventual una care sa tina de Curtea Constitutionala. Daca legea ar fi clara in acest sens, nu ar mai trebui sa treci printr-o procedura de suspendare.

    Din pacate, cei care fac legile in Romania au lasat aceste ambiguitati sa le permita unor actori politici sa inceapa un razboi politic.

  13. Bun, ca orice poveste de presa, ceapa asta are multe felii. De fiecare data cind mai dam o felie la o parte, mai lacrimam putin.

    Am citit despre Rise Project Romania (cei mai mult contributori din media basista sau „perfectionati” in SUA), si investigatia lor referitoare la sotul doamnei ce este propunerea coalitiei PSD-ALDE. Reiese din aceasta investigatie ca sotul doamnei Sevil S, Akram, cetatean sirian ce a devenit cetatean roman in 2015, ca avea in 2015 opinii personale pro-Assad si Fratia Musulmana pe care le punea pe medii de socializare.

    Nu putea PSD-ALDE sa numeasca o persoana care sa nu emane aceste controverse? Sau stiau si au fortat putin mina Presedintelui? Si atunci, de ce dl Presedinte nu spune clar care este motivul rejectiei? De ce nu ii ofera domanei Sevi S. sansa sa se apere daca e acuzata de ceva?

    Inca odata, „democratia” din Romania este orientata acolo unde vor anumite forte, si nu unde vrea poporul roman. Tariceanu le spune „oculte”, dar ele probabul sunt cele americane, germane si europene, desi greu de pus degetul pe rana. De ce nu iese doamna Sevil sa infirme ce se spune despre sotul sau?

    Parerea mea este ca ar fi oportun ca PSD-ALDE sa desemneze o a doua persoana, chiar cu riscul unei noi rejectari, si sa fie pregatiti pentru suspendare in acest caz.

    PS: ceea ce aud despre cum este implicat Presedintele in lupta politica intre partide ma alarmeaza.

  14. N-am fost cuminți, domnule profesor … a venit Moș Crăciun, dar guvern…canci ! Nici un guvern nu ne-a lăsat Moș Crăciun sub brăduț, deși am căutat atent… Surâsul imbecil și neverosimil al președintelui și întoarcerea lui pe călcâie au dat foc bradului de Crăciun . Dânsul a avut grijă să pitească și stingătorul ( cu spumă și arome , performant…) . Românie tânără, frumoasă și liberă, te-ai înghesuit să-i votezi ăstuia autismul plenar crezând că e un fel de bun simț și o pornire tăcută către lucrul bine făcut, deși nu ai circumstanța atenuantă că nu l-ai fi văzut în întreaga sa splendoare… l-ai văzut tu bine, în două emisiuni televizate , pentru care cuvintele „penibilul Klaus ” mi se par cele mai blânde dintre cele care i-ar putea trece prin minte cuiva, și totuși te-ai strofocat să pui ștampila pe numele cu „K” și cu „W” , deși acum , caști gura la unii care-ți șoptesc în ureche că tu de nume de-astea exotice ar trebui să te cam ferești, dar, bineînțeles, numai dacă ar conține grupul de litere „SHH” …

    Nu cred că-l sfătuiește nimeni. Nu cred că are vreo informație sau vreo certitudine despre doamna Sevil Shhaideh. Nu cred că , dacă ar avea informații, ar fi capabil să le prelucreze mental. Tot ceea ce este „mental” e deosebit de dificil pentru președintele nostru și nu este vorba aici numai de numărul redus de neuroni ci de malformația evidentă și lipsită de speranță a acestora, așa puțini cum sunt … poate că altădată am spus acest lucru cu o exprimare mai delicată sau cu o ironie mai înmănușată. Dar nu mai am chef să port mănuși pentru că încă trei ani de delir nu cred că ne mai putem permite…

    Am depășit și momentul cu posibilele „comandamente externe” vârâte în ciorba autohtonă, pentru că l-am ascultat pe Călin Popescu Tăriceanu povestind despre întâlnirea în tete-a-tete cu acest iresponsabil de doi metri înălțime și nu mai cred că este vorba de vreun Barroso, Reding sau Gordon redivivus. Tăriceanu a folosit expresia „… e poate cel mai negru moment pe care l-am trăit din 1990 până astăzi”. Numea, cu această frază, determinarea încăpățânată până la absurd a președintelui de a nu respecta rezultatul alegerilor și modul în care el însuși, Președinte al Senatului, a fost amenințat pentru a se alătura acestui demers.

    Noi greșim cu toții dacă îl măsurăm pe acest accident al istoriei României cu unitățile de măsură obișnuite. Riscăm să pierdem din vedere esențialul, căci „problema” domniei-sale este evidentă de câte ori apare în spațiul public.. iar istoria universală este plină de indivizi cu diverse ciudățenii care au putut conduce națiuni la pierzanie doar pentru că s-au înconjurat de armate de Bușoi, Ben-Oni, Gorghii și Turcani, care au ridicat, cu hărnicie, un zid îmbăloșat și moale între dânșii și lumea reală.

    Aș vrea să vă atrag atenția asupra unui singur aspect : de la începutul mandatului, Carmen Iohannis a constituit, pentru președintele nostru, factorul esențial capabil să-i atenueze inconfortul absolut evident al ieșirilor în public. Dar Carmen Iohnnis nu s-a mutat, cu garderobă cu tot, la București și sunt tot mai puține informații despre Prima Doamnă. Asta și pentru că domnul Iohannis a „înlocuit-o” și nu are absolut nici o conotație erotică acest tip de „înlocuire” ci o conotație strict pragmatică . E lesne de observat că Mădălina Pușcalău are efectul CARMEN , dar amplificat. Pentru că ea poate să-l însoțească oriunde, fără ca publicul să se întrebe câți stiliști și-a angajat și ce marcă de sandale poartă.

    Mădălina Pușcalău e pentru Iohannis vârtejul pe care și-l face în creștet copilul de câțiva anișori, ca să adoarmă . Dar e oare confortabil pentru România să aibă în frunte un personaj infantil și țâfnos , care-și face vârtej în vârful capului, își suge degetul mare, ține între dinți colțul pernuței-puișor și bâțîie din picior, ca să poată conduce o țară?

    P.S. @all,
    sper că ați avut, cu toții, un Crăciun frumos… pentru că , pe mai departe, nu mi se pare că ne așteaptă nimic bun.

  15. O familie atât de frumoasă e prin ea însăși o împlinire majoră, un plus puternic într-un eventual bilanț. Pentru cei care vă respectă și vă admiră – între care mă număr – ea are un efect liniștitor. Cu o foarte veche urare – o știu de la bunica mea – Dumnezeu să vă-nzilească!
    M-am obișnuit cu stilul dumneavoastră diplomatic, cu ironii și aluzii. Vi se potrivește, vă definește. Și totuși, uneori tânjesc după formulări directe și lapidare, fără ocolișuri și aluzii.

  16. Ghitza, acest „Snowden” al Romaniei! Ce aflam de fapt? Ceea ce banuiam demult:

    1. Ca „serviciile” sunt prima putere in stat, deasupra institutiilor democratice, si nu raspound in fata poporului
    2. Ca „serviciile” fac jocuri de putere, cu oameni infiltrati in institutiile democratice
    3. Ca „serviciile” romanesti sunt la rindul lor intr-o relatie foarte strinsa cu „serviciile” americane. Nu e clar daca primesc ordine sau daca se pun ele la dispozitie pentru a indeplini ordine venite din exterior;
    4. Ca exista planuri de a „face dosare” unor politicieni cu scopul de a ii indeparta de la butoane.
    5. Ca insasi sefii Justitiei sunt parte a acestor jocuri;
    6. Ca media romaneasca este si ea plina de executanti;

    Intrebarea este: cit de mare e cancerul? Nu e cumva necesara o operatie chirurgicala asupra acestui sistem ce perverteste sensul democratiei?

  17. Vad niste tineri frumosi in poza. Politicienii are trebui sa se gindeasca la viitorul lor, si nu e doar o vorba aruncata-n vint. Realmente viitorul noilor generatii este in pericol, de la incalzirea globala (si crizele adiacente) pina la efectele perverse ale noilor avansuri in tehnologie, folosite de capitalisti pentru a justifica epurari masive de personal.

    Cu cine se vor lupta tinerii pentru joburi in viitorul foarte apropiat? Cu robotii. Ce va face politicul?

    http://www.bbc.com/news/business-38317786

  18. Până și pământul s-a cutremurat în fața neghiobiei Președintelui!
    Încă o dată m-am convins că Prezidentul conduce în continuare această țară.
    Președintele mizează pe faptul că nu se va cere suspendarea.
    Ne-a rânjit în nas, așa cum o face precupețul în piață, când ne înșeală.
    Atâta poate!

  19. Alo Parlamentul , PSD , ALDE , Comisia de verificare a SRI … Sebi Ghita spune cu subiect si predicat ca binomul sunt un fel de tradatori nationali la ordinele unor ofiteri americani , ca acestia fac politie politica , ca Kovesi isi ia lumina si ordine de la SRI si americani , ca acestia comploteaza impotriva adversarilor politici si a ordinii constitutionale , etc.

    Mai exista DEMOCRATIE in tara asta ?

    Poate ar fi bine sa folositi ” modelul polonez ” …

    http://www.cotidianul.ro/ghita-scos-ca-martor-in-favoarea-psd-293636/

  20. ZeV

    dintai invata sa citezi corect . Eu am scris deriva si conceptia voastra ca Presedintele trebuie sa hitrasca premierul nu majoritatea parlamentara, nu votul popular. CI cel „Ales”
    Nu stiu de un de si pana uinde la tine a iesiut Nu cel ,,Ales” trebuie sa ,,hitrasca premierul” (sic!) , ci CEI ALESI. Insa nu stiu de ce metalitate totalitara te plangi atunci cand scuzi pe Iohannis.

    Sa nu ai zic ca intelegera ta este nula.. si in alte privinte. Candva in primavara 90 am avut (la cpada la ziare) o dicutie sa zicem „relevatoare” cu un giurelu se pare studinte frcbemtand cursuirle de golaleana tinute de Marian Munteanu (ultim secretar IASCR si se zice „colaborator”).. LOam iuntrbat pe tanar daca estes iguir ca tara (privincia , taranii,m protslaii aia care nu sunt din Bucale) ar meege pe mana lor (a destoetilor su stidii de prostologeala) Rasopunsu a fots „NOI AM< FACUT REVOLTUIA CE TRABA AU AIA?" Ma rog nu stiu ce terebab au avut dar parca aveau niste bate m nu? Findca vezu tu asta e hiba cu prostologeala- te face sa crezi in vorbe si sa uiti ca uneori ideiile tale se pot inlani cu ceva mai contondent. SI pe urma nu este cazul sa te plabgi daca ai fots atat de prost .
    Da tu perseverizi cu toiate idiotiile care le-ia inghit pe creieru gol in 1990. D efpta gitatia chiara a "istyoricilotr" a dus la FSN ca partid .. mare manifestatie din 28 ianuarie a perovocat crsitalizarea FSN ca partid politic. Boi sunttei si ati rams de o stupida stupiditate crezand ca toti ceilati trebe sa va faca voua pe plac.

    Ins aia zi o cestie – tu mare anti din 90 ce cauti pe blogul lui AN ? Iti este cumva dor de matusalemi vechiocomunisti? Cum se face ca azi cam cu scarba (sau doar cu ordin ?)aplauzi PSD ? Nu cumva atunci ai gresit ? Sa stii ca o astfel de greseala la 19-20 de ani este scuzabila .. insa dupa atatia ani.. Si o zic findca eu fata de tine am recunoscut atunci (1990) toate "sforile" contestatiei din primarava lui 68 …. insa eu eram "vaccinat" si satul de "protest" (fata de marea majoritate a "intelectualilor" eu am fost conectaa cu idei politice din Evropia. Nu cu ce scria unu sau altu cica "filozof" ci cu stirea politica in stare "cruda"* fiind cititor e presa franceza de la 16-18 ani.Presa nu Vaillant le journal de Pif. SI din cauza asta pe la 19-20 de ani ma avut o usoara criza cafre mi-a creat "anticorpii")

    * hm … ma "amuzam" cand vedeam unii cica ziaristi vechi care uitasera gara din Bologna si Italicus… Si nu erau ziaristi sportivi …
    Asaa cum ma amuza si Nicusor Dan Inca unu intors de la Paris ..

  21. In fine, Liviu Dragnea a catadicsit sa consulte (si) partidul, nu numai proprii lui neuroni. Dar nu scapa de arogantza.
    Ce era daca ieri, imediat dupa refuzul Presedintelui, Liviu Dragnea at fi iesit, singur, fara nici un tremur muscular si de voce, cu un comunicat de doua minute ?
    Sa zicem ca ar fi spus natiunii, fara niciun alt comentariu, sau conferinta de presa:
    ,,Am luat act de decizia Presedintelui, ne vom consulta in partid si alianta, iar maine vom spune care este decizia noastra, pe care eu, personal, mi-o doresc in sensul asigurarii stabilitatii natiunii. Oamenii ne-au votat sa guvernam, sa elaboram legi bune, nu sa facem jocul celor care doresc sa arunce Romania in haos.”
    Atat, pe moment.
    DAR: Mai inainte, cum am mai subliniat, nu trebuia sa spuna ca vine cu ,,o propunere de nerefuzat” , care este (si) ,,singura propunere” a partidului. Mari erori, domnule Liviu.
    Cei care joaca sah, stiu bine ca, la o mutare a adversarului, trebuie sa incerci sa anticipezi urmatoarea mutare a acestuia, lasandu-si intacta capacitatea de a alege intre variantele de continuare fara ca adversarul sa anticipeze el insusi ce vei alege.
    In plus, jocul de sah (ca si pockerul) se joaca in liniste, matematic, fara emotii afisate, daca nu vrei sa devii previzibil.

    Dar am mai vorbit despre aroganta si autosuficienta si IMPLICIT SI AXIOMATIC despre betie de putere, labilitate si vulnerabilitate.
    Mai vreti sa va explic de ce a castigat, de cate ori a vrut, Traian Basescu, pe care il cunosc ca pe buzunarul meu?

    Domnule Adrian Nastase…o scoala de diplomatie si COMUNICARE PUBLICA in partid ? Cand veti purcede la initierea si organizarea ei ? Probabil ca printre profesori ar trebui sa cooptati (si) matematicieni, sahisti si (de ce nu ?) ingineri.
    (Z)

  22. Mascarada si incoerenta politica: Un congresman republican, plecand de la fantasmagoria democratilor despre atacuri cibernetice rusesti in campania electorala americana, ameninta Rusia pentru victoria lui Donald Trump! Arareori incoerenta politica poate fi probata mai explicit si mai de netagaduit ca in cazul mostrei pe care congresmanul american Lindsey Graham (61 de ani), membru al Partidului Republican, a oferit-o, miercuri, spre deliciul opiniei publice internationale. Plecand de la scenariul electoral si postelectoral prin care democratii au incercat sa-si ascunda nepopularitatea de ochii lumii si sa-si scuze pierderea alegerilor prezidentiale de catre regimul afroamericanului Barack Obama, congresmanul republican Graham a amenintat Rusia si pe presedintele ei, Vladimir Putin, ca “trebuie să se aștepte la sancțiuni dure ca urmare a atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale americane”. “Vor fi sancțiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia și mai ales pe Putin individual (…). A sosit timpul ca Rusia să înțeleagă – destul este destul ! (…). Este ceea ce puteți aștepta în SUA în anul 2017: un efort bipartizan în Congres de a răspunde interferenței Rusiei în alegerile noastre”, a spus Lindsey Graham în timpul vizitei pe care o desfășoară în Letonia în cadrul unui turneu în cele trei state baltice (Estonia, Lituania și Letonia), vizită despre care unii comentatori afirmă că are scopul de a tempera temerile acestor țări față de politica externă pe care o va promova președintele ales al SUA, Donald Trump. De obicei, incoerenta unor amenintari politice intervine sub impactul unor inputuri hormonale sau cand politicianul scapa de sub incidenta echipelor de PR si se exprima pe cont propriu. Cate ceva din astea s-ar putea sa fie si in amenintarile lui Graham, insa spectaculosul incoerentei in acest caz este dat, fara indoiala, de faptul ca atat Graham cat si Trump sunt din aceeasi tabara, amandoi sunt republicani. Ori este absurd, un teatru al absurdului, sa ameninti pe cineva ca a castigat coechipierul, colegul tau de partid, ceea ce implicit, prin excludere sau reducere la absurd ar insemna ca-l invinovatesti ca nu a castigat candidatul din celalalt partid, adversarul. Baieti, pentru a ne salva credibilitatea, mai usor cu mascarada pe scari. http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/28/un-congresman-republican-ameninta-rusia-cu-sanctiuni-pentru-atacurile-cibernetice-din-timpul-campaniei-electorale-americane-19-06-42

  23. PSD, gata sa plateasca pretul stabilitatii: O concesie majora si pagubitoare

    Liderii coalitiei PSD-ALDE sunt ingrijorati de perspectiva unei crize politice, ca urmare a refuzului nemotivat al presedintelui Klaus Iohannis de a desemna premierul pe care aceasta l-a propus, constitutional, in urma rezultatelor alegerilor parlamentare.
    In acest context, Liviu Dragnea a prefigurat, miercuri, la Parlament, ca la sedinta conducerii PSD, care va avea loc in cursul serii, se va lua in calcul posibilitatea ca sa faca o a doua propunere de premier, raspunzand astfel cererii presedintelui Klaus Iohannis.

    „Vom avea o discutie foarte buna, deschisa si cinstita in CNEx si vom face o propunere foarte buna pentru romani”, a descris sumar Liviu Dragnea scopul reuniunii social-democratilor.
    O a doua propunere de premier va insemna o concesie majora din partea PSD, in conditiile in care Liviu Dragnea a anuntat initial ca nu va mai face o alta propunere, cat si pentru faptul ca a acceptat ca prima propunere sa-i fie refuzata fara o motivatie oficiala.

    Isi va calca astfel Liviu Dragnea pe orgoliu? Fara discutie, avand in vedere nevoia urgenta de un premier si de un guvern, care sa inceapa cat mai grabnic derularea programului economic al PSD, menit unui trai mai bun al romanilor. Cand e vorba de interesele populatiei si ale tarii, orgoliile personale nu-si au nici rostul, nici locul.

    Nu exclud insa un calcul politic, nu stiu daca sa-l numesc inteligent sau diabolic, in mod cert pragmatic al lui Dragnea, pe deasupra unui orgoliu posibil inalterabil, de a da un semnal public de concesie facuta lui Iohannis, intr-o atmosfera politica in care deja se vehiculeaza cu insistenta ideea unui razboi al orgoliilor intre cei doi oponenti politici.

    O a doua propunere de premier va fi insa si pagubitoare pentru PSD. Sa nu uitam sau sa minimalizam ca seful statului a respins pentru aceasta functie unul dintre cei mai buni politicieni tehnocrati ai partidului.

    Daca va fi si o a doua propunere de premier PSD, o va respinge Iohannis si pe aceasta? Pana acum s-a conturat destul de vizibil ca Iohannis respinge de fapt programul economic al PSD. Pentru un guvern politic, persoana premierului oricum nu prea conteaza. Oricine ar fi premier, va pune oricum in practica acelasi program economic, care este al PSD.

    Vom vedea daca si urmatoarea reactie a lui Iohannis va fi ca in cazul unui sistem unipartid, in care toata dreapta este tratata sau se comporta ca un partid unic. Care ar fi raul cel mare si care raul cel mic, sa aruncam tara intr-o criza politica, prin suspendarea presedintelui Iohannis sau sa o aruncam, din nou, la infinit, in saracie, prin refuzul programului economic al PSD, pentru care au votat cei mai multi romani?

    Actualizare. Ceea ce am scris mai sus la viitor, acum este o realitate. PSD a facut a doua propunere, Sorin Grindeanu, dovedind flexibilitate si buna-credinta. PSD a facut un compromis major. Dupa Revelion, vom avea premier si guvern.

  24. e o potriveala f interesanta

    Sevil Shhaideh a fpst re[psinsa pentru ca era femeiei, tircioaica si musulmanca. Si ca are sot „bagarist”
    Cadna fopts ales Iohannis a]toti se tavewau de bucureie ca romanii depasesc xenofobia ca au ales un minoritar etnic (german) si religios (luteran)
    Porpaganda „provest” si prodemocratica , din care uni s=-ar putea fi dintre beneficiari b anilor ptro societate deschisa au facut spume ca tstramosii, ca musulmanii ca fenmeie ca ce ..
    Si mai curis societatea in ciovil, asa-zisele feiinste, „barcatii” aia cu stidii de feminism prin alte partui, toti ade[trii curcubeului si kerectii politic nu au zis nici o vorba.
    Se [are ca Sevil Shhaideh a fopts ameintata .. Nicisor Dan gasea asta amuzant.
    Si nici ingalatu ala cu ciompazei, gorile si poponari Cserena al;a care combate ortodoxismul „fundfalmetalits” (care?) nu a apucat sa zica nimic.
    Toata gasca asta „progresista” s-a faciut auzit prin asurzitoarea ei .. tacere!!

    A da./ Si siria. A dracului Asad cum se impotrovweste el democratitiei. Dar am o curiozitate : cum de nimeni nu vrea sa democratizeze .. Arabia Saudita?

  25. Ptr. George Ban
    Rar mi-a fost dat să văd asemenea grosolănie, ca să nu-i spun altfel ! :mrgreen:
    Tocmai de la unul de care simpatica basarabeancă zicea că face toţi banii ! Nu văd decât ceva … mărunţiş. ;)..
    P.S.
    Chiar dacă gusturile nu se discută, bunele maniere obligă !

  26. Am, avut destul fler încât, liberal fiind, să nu-l votez pe Johannis, şi am suficientă scârbă spre a-i detesta pe cei care-i învârt rotiţele ! Chiar şi pentru statura lui, preşedinţia-i o pălărie mult prea mare ! Şi cu ea, mai tot timpul căzută pe ochi, nu-i de mirare că ne vom trezi cu ţara asta într-o văgăună a Istoriei, din care cu greu vom mai ieşi ! Dar vom ieşi !
    La anul şi/sau la mulţi ani ! 😉

  27. Nu ştiu ce părere aveţi, m-ar interesa foarte mult, de faptul că cerul României este brăzdat, chiar şi-n acest sezon rece, când în loc să te bucuri şi să te încălzeşti de razele soarelui, ai parte de nişte avioane ce lasă celebrele dâre de sibstanţe chimice ! Eu personal, mai ales acum în acest sezon rece, nu le văd rostul, dar le văd urmările : Deloc întâmplător în zilele premergătoare Crăciunului majoritatea regiunilor din Ţară au cunoscut o activitate demenţială a acestor aparate de zbor, cu dârele lor misterioase ! Ce se urmăreşte, cine suportă asemenea cheltuială ( te pomeneşti că tot noi,cintribuabilii :mrgreen: ) , mai ales că în zilele imediat următoare ne-am trezit cu două cutremure destul de mari ?
    Simplă coincidenţă ? Înţeleg că autorităţile locale, zonale, îşi declină orice amestec în această misterioasă problemă, iar de la centru , nici o reacţie , oricât de chimică sau caustică ar fi ea ! 😉

  28. Sorin Grindeanu (cu urechile rosii de emotie):
    ,,Sunt subordonat lui Liviu Dragnea”.

    Cu asemenea specimen de carton, cu in staff de partid obedient si fara gandire proprie, strans ciorchine in jurul perdantului Dragnea, PSD pare, ca de obicei, un Goliat cu picioare de lut.
    Sper sa nu spun maine-poimaine:
    GAME OVER.
    Nici eu, daca s fi Yohannis, nu as desemna un asemenea premier-marioneta. UN PREMIER REPREZINTA ROMANIA, NU PARTIDUL !
    PS
    Nu aveti barbati in partid. Aveti unul singur la Bruxelles: d-na Corina Cretu. Daca nu intelegeti ca Dragnea este expirat si va duce in fundatura, veti face acelasi rizibil balet in ceasca, fie grobian, fie savant, fie artistic, in spatiul public si in cel virtual, dar fara efect.
    Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate.

  29. trexsr
    Dec 27, 2016
    OK, acum am aflat ca doua tentative nereusite de a numi un premier ar duce la alegeri anticipate. Vedeti, problema e chiar aceasta prevere legala. Da avantaje unei parti in conflictul politic.
    Deci, daca Iohannis ar refuza si a doua propunere PSD-ALDE, legea ar cere alegeri anticipate.

    Nu este asa.
    ,,Articolul 89
    Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.”

    Nu suntem in aceasta situatie, deoarece Presedintele nu a trimis la Parlament nicio propunere de premier.
    Suntem intr-o zona de sah etern ,,suspendata intre lumi”, la care constitutionalistii PSD-ului (mari admiratori ai legislatiei franceze de kko) nu s-au gandit.

    • ps
      Cum am mai spus, Constitutia a fost facuta (si mai apoi revizuita) pentru d-nii Ion Iliescu si Adrian Nastase, care isi doreau un sistem semiprezidential (in teorie), dar prezidential (de facto).
      Dar n-a fost sa fie pentru dedicati……. a fost pentru Basescu si urmasul sau Yohannis. (Z)

      O Constitutie oribila, care prevede, intre altele, enormitatile:
      1. Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi;
      2. Procurorul este magistrat;
      3. In anumite situatii, legea internationala prevaleaza asupra legislatiei interne;

      In acest context, articolul 1 ar trebui eliminat, din moment ce Romania nu mai este (efectiv) un stat suveran, urmare a acestei Constitutii.

  30. Ghita Bizonu’
    Dec 28, 2016

    Trebuie sa fie si oameni lucizi pe blogul domnul AN, capabili sa-si analizeze erorile de parcurs, dar sa si analizeze istoria , prezentul si viitorul, cu calm si fara parti-pris (uri).
    Din fericire, cei lucizi predomina, stimate sef de bloc (nu de blog).
    (Z)
    Ti-am mai spus, citirea de tomuri trebuie sa transforme acumularea cantitativa intr-un salt calitativ, intr-un fel de ,,inaltare spirituala” (fenomen vizibil la distinsa colega Luminita, dar si la alte colege si colegi).
    Altfel, ramai un fel de calculator ruginit care se chinuie sa inteleleaga, dar……ajunge doar sa profereze injurii pe post de argumente. Cam putin, dupa o viata de om.
    (Z)

  31. Nu-mi vine sa cred, dar am gasit intre cugetarile Motanului Incaltat urmatoarea asertiune exceptionala:

    ,,De asemenea, si liderii PSD+ALDE ar trebui sa inteleaga ca si punctul de vedere al Presedintelui in aceste consultari trebuie luat in considerare, in niciun caz eludat. De aceea ne si consultam – acesta e si spiritul Constitutiei. Evident, si Presedintele ar trebui sa inteleaga acelasi lucru: propunerile PSD-ALDE trebuie luate in considerare, analizate, nu obligatoriu respinse. In felul asta – prin dialog – se poate gasi in cel mai scurt timp candidatul potrivit si acceptat de toata lumea. Ceea ce si trebuie sa se intample.”

    Felicitari motane…iata de ce spun ca este importanta luciditatea…uneori putem gresi, dar trebuie sa ne straduim, mereu, sa evoluam, pentru a face fata provocarilor realitatii.

    Doar ghita nu pricepe si ramane blocat in propriul proiect.
    😉
    ps
    Sper, motane, ca Yohannis nu a incaput pe ,,mana” lui Basescu. Daca s-a salvat, mai exista o speranta. Dar daca nu, se stie din ce se hraneste Traian Basescu: Din conflict si specularea orgoliilor altora.
    Si eu si d-ta, il cunoastem destul de bine.
    (Z)

  32. ghita, Constitutia din 1923 seamana cu cea americana, in sensul ca seful executivului este Regele (in America fiind Presedintele).
    Se vorbeste de ,,rege si ministrii sai”.

    Dar asta nu inseamna ca nu puteam adopta sistemul britanic, sau danez, sau olandez , sau…etc, al monarhiei constitutionale.
    Hai sa-ti citesc din principiile Constitutiei britanice:

    ,,Prim-ministrul domină sistemul politic britanic, unii autori făcând vorbire
    chiar despre o personalizare a funcției şi o concentrare a puterii executive ce poate
    ajunge, în cazuri extreme, la exercitarea de facto a atribuțiilor de șef al statului.

    si

    ,,Datorită legitimității sale cvasidirecte, acesta controlează agenda Cabinetului şi
    joacă rolul de leader al majorității parlamentare pe care se sprijină Guvernul nu
    doar în momentul învestirii, ci pe tot parcursul existenţei sale. Pierderea încrederii
    Parlamentului are adesea drept consecință şi pierderea poziției de Prim-ministru,
    într-atât este de importantă colaborarea puterilor legislativă şi executivă pentru
    buna funcționare a regimului politic britanic.”

  33. ghita, se cheama electrotehnica la zi, la o facultate de elita.
    In particular, cateceva din filosofie si teologie.
    Dar tot fizica ramane preferata mea. De ce ? Pentru ca poti ajunge la Dumnezeu pe cale rationala, Universul fiind, in mod evident, unul rational.
    Ratiunea si legile fizicii nu pot aparea din hazard.
    ps
    Nu am nicio legatura cu serviciile. (Z)

  34. „lucidule” si Romania interbelica era o monarhie constitutionala ..
    Apopos esti amabil sa imi indici linkul ptr constitutia britanica?!

    Cum zic porblema cu cei ca tine este ca voi nu respectati nimic din ce nu va avantajeaza… o coietate fara prinztipuri care va sa zica nu le are …

Lasă un răspuns