Daca vom fi cuminti, Mosu’ s-ar putea sa ne aduca chiar si un guvern…

Craciunul inseamna, pentru fiecare dintre noi, pretextul de a gandi viitorul cu ranile trecutului vindecate. Asteptam, fiecare, separat sau in familie, un inceput care sa nu mai insemne durere si nostalgii, ci doar recunostinta.

Am ajuns ieri la Cornu, lasand in urma un an plin de sperante si dezamagiri – carora uneori nu le mai stiu rostul – regasind linistea armistitiului cu mine insumi. Alaturi de Dana,  dar si de Andrei si de Mihnea, de prietenele lor si de cativa apropiati cu care vom petrece sarbatorile.

Nu l-am mai  regasit pe Aramis – labradorul nostru, care ne-a parasit in urma cu un an – dar mi-am amintit si de faptul ca i-am pierdut, de-a lungul timpului, pe Ralph, maidanezul, sau pe Amos, cainele lup care ne-a fost alaturi timp de 14 ani. In locul lor, au venit Alfi si Thor, care incearca sa se acomodeze cu noi. Asa cum incercam si noi sa ne acomodam cu ei. Dar parca e din ce in ce mai greu sa iei, de fiecare data,  lucrurile de capat, marcat de amintiri. Astazi, e o vreme de primavara, cu soare dar si cu urme de zapada.   In casa miroase  a brad, a cozonac.

Ma intreb, totusi, in fiecare an, de Sarbatori, de ce oare ne place sa ne imbatam cu iluzia ca sarbatorile de iarna se aseamana cu tasta delete a calculatorului ce sterge intr-o fractiune de secunda ceea ce nu ne place din trecut, dandu-ne sansa de a privi cu speranta viitorul? Probabil…

Va doresc, dragi prieteni, sa aveti sarbatori fericite, alaturi de cei dragi, sa uitati lucrurile rele din anul care se incheie si sa renasteti in speranta, in credinta si in iubire!

Si anul acesta, Craciunul exista. Alaturi de miracolul lui. Daca a supravietuit prin veacuri, in ciuda grijilor de tot felul, e pentru ca se bazeaza pe cu totul altceva decat pe dezordinea fiecarei zile din restul anului. Craciunul pleaca de la lumina care rezista in fiecare dintre noi, aduna iubirea si prietenia si amintirile comune din familii, nu le lasa sa moara si le transforma pentru cateva zile in ceva infinit de puternic. Ca viata insasi.
In majoritatea timpului, vietile noastre par guvernate de oameni ciudati, agitati, indoielnici, care se cearta, apar peste tot, ne agreseaza sau ne dezamagesc. Oameni politici, ziaristi, vedete de tot felul. Craciunul e o exceptie. El apartine omului obsnuit. Viata publica tace, viata de familie ajunge pe primul loc, asa cum taceau armele la vremea olimpiadelor, in trecut.
Magia Craciunului face ca ceea ce e cu adevarat important sa ocupe primul loc in vietile si in sufletele noastre. Cel sau cei de langa noi. Dorinta de curatenie si de liniste.
Impreuna suntem mai puternici…Craciunul aduce acest adevar la locul lui pentru ca el chiar aduna, da putere, alunga frica.
Cate vreme exista Craciunul, cata vreme suntem capabili de sarbatori, exista in noi forta care ne face capabili sa infruntam orice si sa iesim la lumina. Exista mai mult decat speranta. Sa luam din zilele care vin forta necesara si vom trece cu bine peste greutati. Sarbatori Fericite!

Si sa va mai spun un lucru, daca vom fi cuminti, Mosu’ s-ar putea sa ne aduca chiar si un guvern!

48 de gânduri despre “Daca vom fi cuminti, Mosu’ s-ar putea sa ne aduca chiar si un guvern…

  1. CRACIUN FERICIT SI DVS.CU INDEMNUL DE A NU ABANDONA NICI UN MOMENT LUPTA ,SPRE DEPLINA DVS.IMPLINIRE SI BINELE CELOR PENTRU CARE ATI LUPTAT SI SUFERIT PE NEDREPT.LA MULTI ANI FERICITI IMPREUNA CU TOTI PE CARE II IUBITI SI VA SUNT APROAPE !

  2. Stimate domn,
    Recunosc ca m-a intrigat premonitia dvs, optimista (??), cu privire la noul premier pe care ni l-ar putea aduce mos Craciun.
    Cred ca manevra lui iohannis (de fapt a celor din spatele lui) de tergiversare a numirii premierului dorit de Dragnea are o explicatie destul de stravezie: se doreste fortarea miinii acestuia pentru a propune ca premier pe unul dintre „acoperitii” din PSD (N-O SA SPUNETI CA ACESTIA NU EXISTA!!)
    Astfel, toata lumea ar putea fi / parea multumita: Dragnea, care ar putea poza in „stapinul inelelor”, sustinatorii PSD, ca ar avea un premier (aparent) al lor, si serviciile, cu un control absolut asupra guvernului.
    Asadar, premonitia dvs. o fi de bine?!
    Asta depinde, probabil, de sinjele detinut de Dragnea in boiler, dar si de determinarea si eficienta sprijinului primit de acesta dintr-o anumita zona crepusculara.
    Evident, aici se aplica legea lui Om: om trai si-om vedea!
    Pina una – alta, va urez, dumneavoastra, familiei si tuturor celor dragi Craciun fericit, cu sanatate si bucurii. Doamne, ocroteste-i pe romani!
    P.S. Acum vreo 2 saptamini, argumentam pe blogul meu (https://augustinradescu.blogspot.ro/2016/12/dragnea-poate-fi-premier-lectie-de.html) ca Dragnea are dreptul legal de a fi premier, astfel:
    Daca peste 3 luni ar avea loc alegeri prezidentiale (si de ce nu, la urma urmei?), Dragnea ar avea tot dreptul din lume sa candideze, sa cistige si sa devina presedintele Romaniei. Dar, dupa cum am invatat la anatomie (si la alte discipline scolaresti), cine poate mult, poate si mai putin. Nu?? Q.E.D.

  3. Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu am fost cuminti si daca o sa primim guvern, va fi cam prin ianuarie, pe la, sau dupa craciunul pe rit vechi, chiar daca nu suntem rusi.
    Sarbatori fericite.

  4. Poate ne aduce mosu si un PSD mai matur, care sa anticipeze mai bine mutarile adversarilor. (Z)
    Nu exista om providential, in afara lui Iisus Hristos. Rezulta ca PSD trebuie sa invete sa fie mai unit si mai circumspect in a da cecuri in alb.
    Craciun fericit, domnule AN.

    • Un PSD mai matur, mai deschis și care să încurajeze practicile democratice. Am sentimentul că dl Dragnea e un „zeu” al politicii, cam așa lasă el să se înțeleagă. Dl Dragnea trebuie să fie realist, deoarece acest scor nu este unul grozav dacă plecam de la rata de participare, a venit pe o guvernare onestă și onorabilă a premierului Ponta și a avut un adversar „autist”. Ce mă îngrijorează pe mine este atitudinea dlui Dragnea și faptul că nu trebuie să existe niciun alt curent de opinie în interiorul partidului, iar dorința lui de a controla finanțarea RRA și TVR este una care mă revoltă. PS. Sărbători fericite!

  5. fosta basarabeanca

    Am inteles, sexul este in toate, sexul este esenta vietii omului pe Pamant.
    Remarc multa imaginatie a monahului in sfaturile sale despre viata conjugala, dar as remarca o similitudine. Atat singuratatea, cat si trecerea timpului, amplifica imaginatia, in raport cu diminuarea potentialului faptic al fiintei umane.
    Nu vorbesc despre dvs, refuz sa va caracterizez, avand in vedere ca, in mod cert, veti spune ca orice ar afirma oricine despre dvs, este departe de adevarul launtric al eu-lui domniei voastre. (Z)
    Vorbesc, in schimb, despre mine. Cu trecerea timpului, cred ca am devenit mai realist si mai umil, realizand ca ocaziile pierdute in viata (in materie de sex) predomina cu mult in raport cu ocaziile valorificate. Am ramas cu o teribila imaginatie care imi spune ca, in locul invataturilor monahului, ar fi mai recomandabil ca tinerii doritori de casatorie sa primeasca lectii de Kamasutra. Evident, alternate cu ore de gimnastica intensiva cu participarea tuturor membrelor din dotare, obligatorii pentru ca teoria sa poata fi implementata pana la capat si eficient.
    ps
    Se poate sa fiu ,,soldat” (chiar si generalii, daca sunt intrebati, asta spun ca sunt). Bine ca nu mi-ati spus ,,fruntas”, sau ,,caporal” (eu fiind locotenent dupa absolvirea facultatii). (Z)
    Totusi, as vrea sa va aduc la cunostinta ca nu sunt in solda nimanui. Pot fi, temporar, indus in eroare, dar asta se intampla pentru ca tot om sunt si eu.
    Cu cat crezi mai mult in Dumnezeu, cu atat mai mult iti dai seama de limitele tale, oricat te-ai stradui sa le impingi la infinit.

  6. Ref. la « blogi » ( pentru cei noi de la aceasta « acasa », « blogideologic » – prof. Titus Filipas, Ban de Craiova, Dumnezeu sa-l odihneasca ! ) si evocarea promisa, nu ma asteptam sa gasesc chiar « poezia » ( mai jos…) !!! De « proza » avem tot timpul pana cind vom face 100 de ani de la « anul nostru , ACASA ISTORIEI NOSTRE , 1918 » ! ( sursa – site-ul « romaniabreakingnews » ) – SARBATORI FERICITE !

    « Prevederile Tratatului de Pace de la Kuciuk-Kainargi pentru Țările Române (1774)

    „Punturile carile s-au făcut la așezarea Păcii înpărății Rossii cu înpărățiia Turcului pentru aceăste doao Țări creștinești, pentru Țara Moldovii și pentru Țara Muntenească la anii de la Hristos 1774, la [luna] Iulie.
    1. Aceaste doao Țări creștinești să fie la bună orănduială și lăcuitorii acestor doa Țări fieștecarele după cuviința Stăpănii stării chiemării și a neamului păzindu-să deplin cinstea lor. Și să fie în veaci uitată fapta acelora carii au fost înpotrivitori interesurilor ori la o parte ori la alta, sau la o întămplare ca aceasta de sănt și cu prepusă să nu li să facă nici o răsplătire. Nici pre alții să nu să lase să le facă mustrări, străcăciuni și pagube, sau orice nevoe pentru fieștece vinovății. Toate să să lase rămăind în cinstea și în cinurile lor ceale vechi. Și stăpănind acealea cu care s-au mulțămit pănă la înceaperea oștirii. Ca să poată trăi supt paza și acoperemăntul Legii. Și a obiciaiurilor pămăntului aseaminea și cu moșiile lor.
    2. Să nu li se facă înpiedecare oricu ce chip la mărturisirea și păzirea legii creștinești, ce să fie slobozi desăvorșit cum și a-ș face besărici noao. Așea a … și a înnoi și ceale vechi, după cum au fost mainainte.
    3. După cuviința cea de osăbită a cinstei cinurilor să să cunoască și să să cinstească partea Duhovnicească.
    4. Moșiile și alte acareturi a mănăstirilor și acilora lalți Păminteani ce au avut mai nainte și li s-au luat fără dreptate, pre lăngă Brăila, pre lăngă Bendir și pre lăngă Hotin, și pre lăngă alte cetăți carele să numesc raiale, toate să să dea înapoi fieștecare moșie a cui au fost.
    5. Să nu ceae, nice să ia, nice un fealiu de somă de bani după numele și numărul și socoteala ce veache, ori după ce fealiu de cuviință s-ar cuvini.
    6. Să nu ceae de la dănșii nici un feliu de dajde pentru toată vreamea oștirii, ce încă pentru multa a lor sfărmare și stricăciune și greutate ce au suferit în … aceștia. Doi ani să nu să supere la nemică, socotindu-să vreamea de la începătura Păcii.
    7. Și după vreamea aceasta aceasta iarăș să să păzască toată iubirea de oamini și mărirea de suflete cu luare aminte, socotindu-să dăjdile de bani și să să ia aceastea prin trimișii Deputații totdeauna la doi ani. Și la această așezare de darea banilor, nimene din Pași, nice di Gubernatori, nice din orice fealiu de obrază să n-aibă a-i asupri, sau să ceară de la dănșii orice fealiu de plată sau alte îngreoeri ori cu ce numire. Ce să aibă voe să să folosască cu toate aceale odihni cu care s-au folosit în vreamea înpărății lui Soltan Mehmet al Patrule.
    8. Domnii acestor doao Țări fieștecare din partea sa să aibă la Poartă capitihaile din Creștinii Legii Grecești carii vor fi purtători de grije pentru trebile numitelor Țări. Și vor avea rănspundeții cu Poarta, avănd cinste și treacere și folosință și nefiind supuși nice la un fealiu de silnicie.
    9. Așijdere învoiaște Poarta ca după așezarea acestor doao Țări, Solii înpărății Rossii carii să vor afla la Poartă, pururea să poată vorbi pentru ajutoriu și folosul acestor doao Țări. Și să făgăduiaște Poarta să asculte după asămănarea Prietișugului și a cinstii altor Stăpăniri.”
    Sursa: Direcția Județeană Suceava a Arhivelor Naționale »

    PS : Astazi, « Je suis D.J.S.A.N. »….

  7. Sărbători fericite! De cuminți, se pare că n-am prea fost. Ne-am ales însă cu rânjetul prezidențial pe când ura Sărbători fericite!

  8. @Liviu Bejan,

    sunteți atât de previzibil! Faceți totul numai ca să-i supărați pe alții. Eram convinsă că trageți cu ochiul și că nu veți rezista provocării de a răspunde. Chiar și cu Adrian B. încercați să băgați bățul prin gard: încă o dată am dreptate. Acum va trebui să participați la discuții ca să-mi faceți în ciudă.

    Crăciun fericit!

  9. Sa va imbratiseze aerul curat de Cornu si sa va aduca Mos Craciun intregii familii fiorul sarbatorulor crestinesti,multa liniste sufleteasca si putere de munca. La multi ani .

  10. Dacă vom fi cuminţi ne vom trezi cu un alt „guvern al …lui”. Sau poate tot cu acela ! 😉
    Cuminţi şi ascultători, iubitori şi iertători putem fi doar cu cei care nu ne vor răul. Pe ceilalţi îi iertăm doar după ce ştim că nu ne mai pot face rău şi după ce şi-au ispăşit pedeapsa ! 😉
    P.S.
    Sărbători fericite ! Dumneavoastră, familiei şi prietenilor, dar şi tuturor celor atât de inspirat portretizaţi de basarabeanca noastră .
    Crăciun Fericit ! Cu guvern, în curând investit, sau… cu preşedinte mazilit !… 😉

  11. Aflu de la Antena 3 ca in vremea comunistilor, „Mos Gerila” a fost un import rusesc. Da, in ruseste era „Ded Moroz”, numai ca spre deosebire de mosul comunist roman, mosul sovietic, repet „sovietic” si nu „rus”, avea si o blonda tinerica cu el, pe care o chema „Snegurochka”. Blonda ajuta cu impartitul cadourilor. In romaneste se traduce cam „Fata de Zapada”, de la „sneg” care in rusa inseamna „zapada”. Deci, incompleta explicatia Antenei 3. Daca Ceausescu avea putina imaginatie, ii dadea lui Mos Gerila o mindra de-a noastra 🙂

  12. Soldatul propriilor convingeri, aduceți argumente neobosit în susținerea acestora.. Nu mai luați ad literam ce spun. Ori va trebui să mă vindec, ori să vorbesc singură. Oricum, am de învățat.

    Crăciun fericit!

  13. În avionul rusesc prăbuşit în Marea Neagră în ziua de Crăciun se afla Corul Armatei Ruse care a susţinut mai multe spectacole în România, care mergea să susţină o serie de spectacole în Siria cu ocazia Sfintelor sărbători ale Crăciunului şi Anului Nou ! ! Până unde poate duce ura asta îndreptată împotriva Rusiei ?!
    https://youtu.be/Q-jsXGLysCU

  14. …Si mai e ceva bizoane, ca tot este 25 decembrie.
    Il acuz pe Ion Iliescu nu numai de uciderea sotilor Ceausescu, dupa un proces sumar de tip stalinist.
    Il acuz si pentru umilirea, a doua oara, a Regelui MIhai (fugarit din tara ca un paria). Pe el si pe Petre Roman.
    Si va acuz pe voi toti, matusalemii bizonici ai comunismului resapat, cei care ati cautionat asemenea monstruozitati si implicit blocajul Romaniei in devenirea sa istorica.
    De aceea am spus (si nu ma dezic) ca exemplul francez este nefast pentru inceputul de asazisa democratie romaneasca, de Constitutie ,,romaneasca”. Adevaratul inceput ar fi trebuit asociat cu invitarea Regelui in tara, gest urmat imediat de un Referendum pentru forma de guvernamant.
    Pentru aceste nerealizari si devieri il acuz pe Ion Iliescu. Mineriadele sunt doar simple consecinte ale mentalitatii totalitare care a caracterizat FSN-ul, o structura tenebroasa, transformata ilegitim in partid politic.
    Acestea sunt motivele pentru care eu, ZeV, l-am votat pe Traian Basescu. Este foarte adevarat ca, mai tarziu, am realizat ca tiparul de gandire al FSN-ului originar a fost preluat si perfectionat de acest demon al politichiei romanesti, iar PSD-ul, trecut prin purgatoriul timpului. a devenit ultimul bastion al interesului national. Din pacate, nu prea are lideri.
    In schimb, detine din abundentza imense si desarte orgolii individuale far’ de sens.

    • ZeV
      si eu te acuz de prostie cu staif. Adica daca ai fi prost „natur” ti-as gasi circumstante atenuante. Da tu esti din aia cu scoala inalta si masterate de prostologeala.

      Mineriadele sunt doar urmarea fireasca a tampeniei unora ca tine .. care se cred „detinatorii” adevarului si nu le pasa ce gandesc altii (intamplator majoritari). Mai pot fi interpretate si ca o ciocnire intre „centralismul capitalei” si „regiuni” .. de data asta voi cica „monarhisti” distribuiti in rol de montaniarzi.
      Din aceasta sa zicem „deriva monarhista” deriva si conceptia voastra ca Presedintele trebuie sa hitrasca premierul nu majoritatea parlamentara, nu votul popular. CI cel „Ales” .
      Daca nu ai avea m,sterat (poaste si soctorat) in prostologie si prostologeala ai intelege ca PSD sub toate formele sale a fost mereu exponentul interesului national .. si in 90 cand cica „transformata ilegitim in partid politic”. Esti amabil sa imi arati textul juridic care scrie expresis verbis „ilegitim” ? Ca de obicei „legitimismu” este invocat de o minoritate care pretinde privilegii in dauna unei majoritati.

      Cat despre devenire istorica .. babar nu ai ce scrii. Sper ca iti place ce am devenit .. cu largul concurs la celor pe care i-ai votat ca erau „legitimi”. Ptr prostologi ca tine totu incepe si se termina cu „legitimismul” si „forma de guvernamant” . Ai habar ca in Americi sunt 3 State Unite? Ca Contitutai SUA a inspirat cel putin alte 2? Dar cu rezultate diferite..

      Sa zic asa voi ati inceput cu o politica a excluderii „legitiisti” vs „comunisti” (ins aSora si Paller nu erau comunisti?) . Ati preluat puterea in 96 si ati facut „reforma cu spetele la zid” (ala de executie! si ati distrus milioane de locuri de munca. Adica ati exclus onclusiv de pe piata si din econoimoa fiscalizata milioane. Ati revenit in 2004 si ati exclus dreptul unei majoritati electorale sa hotarasca … Continuat in 2008 samd care au dus la noi excluderi – de ex un nou milion de emigranti ca urmare a Basescului vots. Si acum excluderile incep sa va proveasca si pe voi (am mai scris pe aici) si „descoperiti” brusc ca PSD “a devenit ultimul bastion al interesului national”. Insa politicile sprijinite de voi au decimat liderii capabili .. lasand locul unor Tonta, Curlatean, Sovaielnic sa nu zic Ghita.
      Acum ce nu va place ma? Este ce ati dorit!

      A si mai aveti putin. Se pare ca la 30 de ani de ce-o fi fots in decemnrie 989 o sa va reabilitati eroul si mucenicul : Nicolae Ceausescu! Si o sa dati un nume potrovit sediului nou al Politehnicii “ADI CODOI Nutza lu’ Briceag “ . SI as ava fi o revolutie perfecta dupa relulile astronomice ..

  15. aia de la A3 sunt prea tineri… si reduc totul la Ceausescu. Cand a aparut Ceausescu („ceien ma mai e si asta?” Tineralu care plangea ca o vadana la inmormantarea lui Dej!”) deja era instalat Mos Gerila… singur fara nici o Zapadita langa el, Pe „Snegurochka” pune-o laturi de „Craciunite” . In romaneste „craciunita” este doar o floare , Euphorbia pulcherrima :
    http://www.floraria-siati.ro/image/cache/catalog/plante/PX08%20-%20Euphorbia%2070-500×500.jpg
    Si ar ami fi ceva de zis – cand Ceasca ajunge Secretar general influenta cukltguralal ruseasca „se cvam ofilise” .
    IAr de prin 66-68 deja Mos Gerila este „oficila” sa zic asa „birocrtizat” si pare decat la serviciile parintilor inde se face Pomul de Iarna .. Mos Gerila este functionar de stat.
    Ca acasa si in anii 50 in mod normal pare Mos Craciun….
    De dupa 70 se stie ca mos Gerila este nuemele sub care Mos Craciun luceaza la Stat ….

    Si sa zic asa in 1990 parintii au scapat usor.. ca se puteau trezi cu 2 mosi : Mos Craciun seara precedat de diurnul Mos Gerila . cestie ce ar fi data o gaura cam mare prin portofleacuri!!!!

    A dead Mroez (mos Gerila) a fost o inventie sovietica – neputind sa „Scape” de Mos Craciun au inventata un Mos liber-cugetator cu aceiasi sarcina (adusul darurilor) . Pesmene ca umplea si o necesitate economica „tovarasi dar cum facem sa impulsoonam vamzarea jucariilor ? ”
    Orocum imgina lui Mos Craciun este recenta si de prigine pur comerciala

    • Petrache
      M-aş bucura ca Soarele să răsară şi pe strada ta, iar speranţa să nu te părăsească niciodată !
      ” Acolo, într-o zi de vară
      Am înţeles că nu-s nimic
      De nu voi şti, mereu şi iară,
      Atunci când cad, să mă ridic.”
      Din cugetările unui fir de praf ( dar ce-i omul în lumea asta ? ) găsite în poezia ” La Sihăstrie” de Părintele Ilie Cleopa

  16. Sarbatoarea nasterii Domnului de fiecare data ne reaminteste ca nicioadata nu e prea tarziu sa renasti, sa fii un om mai bun si mai ingaduitor cu semenii. Craciun Fericit Dl Adrian Nastase !

  17. A mai murit cineva cu notorietate in ziua de Craciun: George Michael.
    Avea doar 53 de ani.
    ,,Un deces inexplicabil, dar nu suspect” a declarat Politia.

  18. Încă fostă basarabeancă, nu pentru multă vreme.
    Dec 25, 2016

    Va pripiti.
    In general, indoielile (mele) primeaza, dar despre acestea, trebuie sa recunosc, ar trebui sa vorbesc mai mult.
    In ceea ce va priveste pe dvs, nu am niciun fel de convingere, inca tatonez. Care este cel mai mare secret al Universului ? Evident, Femeia. (Z)
    Cu dvs, vorbesc mai mult si punctual despre mine, motivat de cugetarile dvs interesante, mai mult sau mai putin transparente, cu cat mai (voit) netransparente, cu atat mai fascinante.

  19. Din fericire, domnule Radu Humor, televiziunile au informat corect asupra componentei umane a avionului rusesc. O trupa de elita a muzicii s-a volatilizat, din pacate, asa cum, recent, o echipa de fotbal din Brazilia a purces catre o dimensiune mai buna.
    Dar cei care au avut privilegiul de a asculta virtuozitatea corului armatei ruse, nu-i vor uita prea curand pe disparuti.

  20. A-ha! Eu nu m-am înșelat! Nu mă încurcați, nu mă deranjați să mă desfășor, nu ne ciocnim, nu vorbim, totul pe vechi! Ce bine, că eu înghit greu schimbările!

    Nu ați dorit nici o clipă să vă retrageți. A pâlpâit un beculeț (dacă erați pe fază, vedeați și la mine pâlpâieli), dar nu din cauza Blogului cu oamenii din el, ca să zic așa.

    Mai mulți ani în urmă am scris pe un alt blog, nu multă vreme, și am ajuns la concluzia că eram absolut incompatibilă (la idei și principii, mai ales) cu gazda, poate și cu unii contributori, dar nu erau prea importanți aceștia. Am decis că mă retrag și am în închis pe loc – „X”, „unlike” pe facebook și „hide all from” cutare. Nu am mai intrat niciodată, nu-s curioasă nici azi. Pur și simplu nu aveam cum să înghit niște treburi artificiale. În ceea ce vă privește pe dumneavoastră, citesc ce scrieți, uneori gândim la fel, dar să nu vă așteptați să vă gâdil orgoliul. Nu vă dau „unlike”, în sensul că nu vă „sar” comentariile pentru că știu că nu-s artificiale, nu-s de taliban plătit, sunt opinii personale, dar consider că nu găsiți adevărul decât la propria persoană. Se mai întâmplă și la case cât se poate de mari. Am învățat că nimeni nu deține adevărul în această viață, pentru că el are multe fețe, se pare, și din fiecare unghi apare altfel. Așa că-i posibil să fie când la mine, când la dumneavoastră, când la altul…

    Spre exemplu, mulți dintre noi credem (și eu) că globalizarea e opera celor puțini și bogați, gândită să lucreze împotriva celor mulți și muncitori. Dar dacă, într-adevăr, acești complotiști s-au folosit de Uniunea Europeană așa cum a fost concepută și au încercat să manipuleze lucrurile, însă toate au luat-o razna de sub control din cauza altor grupuri oportuniste, mai mici, mai puțin bogate, dar mai „orientate”, apărute pe parcurs? De aceea, în opinia mea, a scăpat de sub control chiar și Germania…

    Mă întreb dacă nu e totul hazard curat, numirea lui Sevil poate fi o întâmplare din cauza relației cu Dragnea, întâmplător, femeia e măritată cu un sirian… Președintele PSD s-ar putea să nu prea aibă alte opțiuni viabile și, în același timp, nu pot remarca regretând, că a început să spună cam des „eu” în sus, „eu” în jos, în loc de noi…

    Nu săriți în sus de-aiurea, căci nu doriți sincer să ne părăsiți; Dragnea v-a enervat, nu Adrian Năstase ori noi. Ne auzim sănătoși la anul…

  21. Băă! Făă!!
    În țara asta a noastră nu se intelege om cu persoană si oamenii alearga in cerc ca sa rispeasca bani, nervi si timp numa asa ca sa inhaleze praf ….

    Cum am zis si unii stiu eu mi-s presedinte de bloc. Nu iau un ban dar uneori incasez…
    Deci azi mai dupa un prânz nitel mai tardiv (14:30-15 ++) cu mult colesterol si un consum submoderat de produse bahice (submoderat dupa standardele mele , un fleac de 200 ml tuica max 30, 500 bergenbier plus cca 300 vin NIMICA toata pe langa colestorul anexat) am bagat cornu-n perna .. si suna unu la usa pe la 17. Politai.
    Una bucata femeie in vârsta (77 ani) a dat telefon la Salvare, veni Salvarea si nu rapsunde NIMENI. Voi la ce v-ati gandi?!
    Ca eu am „avut” 2 morti anu’ asta si unu era de vreo 3-4 zile umflat!!

    Că câr că mâr am cautat in niste caiete am gasit un numar de telefon al vechiului propretar, care avea numaru de telefon al noului care este fiul vârstnicei care ne zice ca dna mă-sa e deja la Spital… Mă rog pe la 13:30 a dat telefon la 112 sa vina sa ii schimbe pansamentu … Salvarea de stat a venit mai spre 16:30 … între timp careva fiul sau vârstnica a dat telefon la lata care a venit si a dus-o la Pantelimon.
    Bun asa.
    Dar comunicare canci. Nema. Zero.
    Asa ca vine salvarea de stat. Eu am vazut 2 gagii. Care cheama 2 politai. Care cheama si pompieri – eu am vazut vreo 5… Toti platiti din Buget…

    Și când vine la finele incurcatelei asteia unu de la Salvarea de stat incearca sa vorbeasca cu fiul vârstnicei ala inchise telefonu sa u fie deranjat! Intra Casuta postala …

    Bun o sa imi ziceti ca „concurenta”

    O sa va zic ceva .. eu eram de parere sa spargem usa (am zis – am avut 2 morti …de fapt 2 si o pisica) Daca spargeam usa ?! Ce zicea fiul ? Da vârstnica?! Da banu ca e violare de domitzil?!

    Si data aviatoare ce sa fac ? „Nu pute nu dechidem!!</i?"? Si daca inca am putea salva persoana? Insa pr mine ar fi mai ieftin sa o las sa moara !! (Nu sunt bogatan … )

    Bun să zicem că "concurență".

    Da eu presedinte de bloc "onorific" (si chiar daca as primi 400-600 lei poa 1.400) data aviataore ce decizie sa iau? Sa risc sa platesc io sau sa las vârstnica* sa crape ?!

    Deci băă** ce sa fac ?

    * 60-80 ani vârstnic, vârstnică
    80-90 bătrân, bătrână
    90 +++ moș, babă

    ** apelative populare cf modei lansate de excelenta Sa idolu lu ZeV

  22. Miza guvernului nu este Sevil si sotul ei sirian care ar fi vulnerabilitate ptr NATO, nici “penalul condamnat” Loviu Deganea sau mustata lui cea blonda , nici PSD, nici Teleromanu cel sarac opus bogatului Salaj Cilosist (care a votat totusi ca si Teleormanul adica cu PSD) , nici NATO, nici UE ci este progamul economic al PSD:
    – cresterea salariului minim
    – scaderea impozitelor (0% pentru salariile, pensiile și veniturile din activități independente sub 2.000 lei brut lunar și 10% dacă depășesc acest prag, contribuții de asigurări cu 4 puncte procentuale mai mici, 0% la dividende, 1% pentru microîntreprinderi, TVA de 18%, eliminarea a 102 taxe nefiscale). TVA 18%, dar plusează cu 0% pentru locuințe. TVA – care este aplicată doar la construcții noi -, ci și de impozitul pe tranzacții pe care vor să îl elimine dacă valoarea clădirii este până în 450.000 lei.
    Microîntreprinderile ar urma să datoreze impozit pe venituri de 1%, iar pragul cifrei de afaceri să ajungă de la 100.000 euro la 500.000 euro.
    Impozitul pe dividende va fi 0% față de 5%, în prezent. Dealtfel, în propunerea inițială de modificare a Codului fiscal de anul trecut, PSD voia să elimine impozitul pe dividende, însă măsura a fost reconsiderată.Compensarea pe partea veniturilor bugetare ar urma să se facă prin atragerea de fonduri europene, investiții străine și o colectare mai bună.
    – autostrazi .. mai ales aia care sa lele Constnata de …. ? sa zicem Ungaria. Care ar face usor cam ineficaca cestia cu Schengenu.
    – fondul national de investitii.

    Asta ar contrazice flagarant “evolutia” economica de la Zodia Tzapului incoa: cresterea economica este REA!!!
    Asta ar inseman un surplus de bani .. care este drept in prima faza ar insema doar – sau mai ales importuri – insa in faza ar doua ar putea insemna investitii in productie locala pen’c’ar exista PIATA SOLVABILA locala care sa justifice investitia!
    Ar insemna , poate “decolarea” Romaniei.
    Si o paguba neta ptr cei care au mizat doar pe frunizare de mana de lucru ieftina ptr activitai necalificate

  23. Presupun ca replica de mai sus mi se adreseaza. Exista cateva nick-uri pe blog ale caror comentarii ma intereseaza. Nu te numeri printre ele, insa, in timp, mi-am format un mod de parcurgere a blogului care conduce la faptul ca nu imi scapa unele cuvinte sau fraze. Bun, cred ca am acordat timp destul cuiva incapabil sa isi controleze limbajul si atitudinile. Hai pa!

  24. o Imagine buna :

    http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2016/12/19/5857935f5ab6550cb8903b19/627×0.jpg

    PIB ul real si potential al Romaniei in perioada 2000-2017

    2000-2002 – real sub potential. Ca veneam din Zodia Trapului Referomist prin Lichidare.
    2003-2004 – celoe 2 concorda.
    Intre 2000-2004 are loc o crestere a PIB real, Guvern :Nastase . Prezidente Iliescu.

    2005-2008 PIB real depaseset PIB potentila. „crestere pe datorie” giuvern Traiceanu. prezoidente Basescu. La capitol scuze : intrarea in UE , afluenta de credite usor de luat , „foamea” de doverse dupa „postul” din Zopdfia Tzapului

    2008 -2009 varf si prabusire . „Romania nu vrea sa in tre in criza” se tipa din titi bojopcoo. Nimnei nu pdrea sa gandeasca (Isarsacju, Basescu, guerbnu, partioduletezle, societatea in civil) ba se gaseau insi sa zica „salva domnului ca nu sunte, prea intyegrati in economie, ca 405 triesc in economie de autosuzistenta” samd. A trecut alegerea, s-a repus Bocsi a iesit Nutzu „imecita 20 mld imprumut!”

    2009, 2010, 2011 si 2012 : „plafonare” sub potential. Guvernu Bic si MRU.
    2012-2014 – PIB real in crestere., Guvern Ponta
    2015 – POB real se suprapune peste [potential (duap crestere Ponta).
    2016 – suprapunerea continua IN SUS.

    De aici si zbaterea „dretei” si poa si agitatia lu ZeV ca ce afce Ioh e de bine. Da unde ma junge daca cele 2 crube s-ar suprapune in continuare?!
    Ntz. Curba PIB real trebe sa fie sub petntial .. ca sa continuma bushbitz at ususal ca pana acum!!!

  25. Radu Humor,
    multumesc pentru comentariu.(Scuze pentru ”risipa” de spatiu, dar ca de obicei verific comentariile. Ceva nu a mers, fiind vorba de alta platforma, pe care aparea doar adresa.)
    PS: Eu chiar am crezut PSD-ul(mi s-a parut ca are un program credibil) si avand ceva treburi prin gradina m. d.(locuiesc cu mama) am putut deja constata ca am trecut de solstitiul de iarna si cum s-ar spune lumina incepe sa biruie intunericul… Dar sa mai vedem.(Astazi de exemplu am vazut ca desi specializarea lui KJ este fizica, acesta reuseste sa ramana mai mut decat lebada meta-fizica a lui Blaga dintr-o poezie clasica de A. Paunescu.)

  26. Sieg Heil Werner der Großte!!!

    Acest mandru Siegfried al Hermanstudlui triumfa asIpra inconstientei celor 3,2 milioane care au pus stampila pe sigala PSD si ca un Adevarat Presedinte (era sa scriu conducator in nemteste) salveaza cca 18 milioane de romani de prpostia celor 3,2 milioane de ratati.

    Oe ce temieiuri Contitutionale?
    Pai va explica ZeV cel revenit (the revenenant) al mai constitutinalits dintre toti”constitutia a fots prost iorgovita si Kaiseru’ procedeaza constitutional!!!” Ce rost mai au alegerile parlam,entare ? Pai prostii trebuiau sa se gandeasca atunci cand au modifcat contitutia crezand ca vor ramne vejnici ne raspunde acelasi competent ZeV …

    Intrebare bizonica oare cine era presedinte al PSD , prim-ministru si spera ca va fi apes presedinte? Eu, Bizinu’ cel ratat care indraznesc sa il contrazic pe „marele” ZeV sau cine?!

    Intrebare suplimentara : stiti de ce cei ca ZeV suspina ca in 90 nu se se reinstiara monarhia ?
    Pai sa luam perfecta constitutie din 1923 :
    Art. 93. – Ministrii întruniți alcatuesc Consiliul de Ministri, care este prezidat, cu TITLUL de presedinte al Consiliiului de Ministri, de acela care a fost însarcinat de Rege cu formarea guvernului.

    Adica ce se intampla din 2004 incoace – bizonii inconstienti votesc una , Presedintele constient face sa fie altfel.
    Numa ca cu Rex in frunte ar fi mai simplu – nu exista alegeri de rege, in plus in timpu actului incotonarii are loc mirungerea si deci daca vre-un idiot de biozn ar avea ceva de obiectata preacrestinu ZeV ar urla „blasfemie! E impotriva Vointei Divine!!!”

    Ca din 1990 incoa desteptii neamului au pus la punct o teroie intteaga prinidn de la „mar elu car trop elu” si „sa nu cadem sub dictaura majoritatii” (asta plecand de la un citat din Alexis de Tocqueville , nascut conte de Tocqueville)
    D’aia zic le zic Sieg Heil Werner der Großte!!!
    RIP democratie si vot popular in Romania!
    Klus Werner ptr voi este Ceausescu 2!

Lasă un răspuns