Concert de colinde la Fundatia Titulescu.

Te Deum Laudamus. Un concert de colinde si cantece de Craciun  cu Corala Barbateasca Ortodoxa „Te Deum Laudamus”, a avut loc miercuri 14 decembrie 2016, in organizarea comună a Societătii Muzicale si Fundatiei Titulescu.

Corala Barbateasca Ortodoxa „Te Deum Laudamus” a luat fiinta in anul 1990. Membrii Coralei Barbatesti Ortodoxe „Te Deum Laudamus” sunt preoti, diaconi, studenti teologi si de la Universitatea de Muzica, precum si laici, toti iubitori ai cantului coral religios si ai sonoritatilor corului barbatesc.

Corala „Te Deum Laudamus” are in palmares peste 400 de concerte in tara si in strainatate, LP-uri, CD-uri si filmari TV cu muzica religioasa romaneasca si universala.

Dirijorul coralei este Parintele Zaharia Matei, preot slujitor la Biserica „Domnita Balasa” si lector la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucuresti. El a preluat bagheta acestui cor din octombrie 2009, fiind astfel succesorul dirijorului Dan Mihai Goia.

Au participat diplomati străini, membri ai Societătii Muzicale precum si membri ai Consiliului FET.

17 gânduri despre “Concert de colinde la Fundatia Titulescu.

  1. va multumesc excelenta ca mi/ati confirmat ceea ce eu spun de peste 20 de ani!azi dimineata la antena 3 la eimisiunea lui ursu,ati confirmat ca romania a incercat sa fie rupta de catre germania(fara sa o numiti) pentru actul istoric de la 23 aug 1944.nereusind sa isi indeplineasca planul atunci germania a platit polita (pentru a 2 miscare de rezistenta ,titoista,nu am inclus rusia cu cea mai mare grupare de partizani,am luat in consideratie franta ,ca tara exclusiv europeana)am sa adaug la acest comentariu si alta nota personala,aceasta diversiune germana a fost evitata cu DEOSEBITA ,,INDEMINARE ,,POLITICA DE CATRE ILIESCU,PENTRU ASTA ILIESCU O SA INTRE GLORIOS IN ISTORIA ROMANIEI(cind o sa vina vremea).deasemeni v/as ruga respectuos sa/mi comunicati unde tineti cursuri si zilele si orele.daca nu v/ar deranja mi/ar placea sa le audiez.va multumesc!cu deosebita consideratie!cu ocazia sarbatorilor de iarna va urez multa sanatate si prosperitate dumneavoastra si celor dragi dvs

  2. Republica Cuba a propus un mod neobișnuit de a-și plăti datoriile din Războiul Rece către Cehia, și anume, va oferi celebrul său rom cât să-i ajungă Cehiei pe o perioadă de peste 100 de ani.

    Purtătorul de cuvânt al ministerului de Finanţe din Cehia, Michal Zurovec, a declarat joi că autorităţile cubaneze au propus să plătească cele 276 de milioane de dolari datorate către Republica Cehă din perioada în care ambele ţări făceau parte din blocul comunist, conform Mediafax.

    http://www.b1.ro/stiri/externe/cuba-a-propus-un-mod-neobisnuit-de-a-si-plati-datoriile-din-razboiul-rece-catre-cehia-171183.html

    Daca ne propune si noua ar trebui sa acceptam. Mege si in lichir de banane (ptr opartea feminiuna) Paote Trimp ar acepta sa dea niste AAMRAM pe havane (nu prea credd .. dar ar trebui intrbeta : he mister .. marafeti nu prea avem da putem face rost de havane. Cumparatori in SUA ai slava Dracului!”

  3. Ori eu delirez, ori președintele se ține în continuare de dezbinare!

    Când eu ziceam că bibilicile trebuie tăiate T-O-A-T-E, lumea îmi sărea în cap! Parcă-i văd cum se împrăștie ca potârnichile din alianță… Mi-e jenă, pentru prima dată în viață, că m-am bucurat în public. Înțeleg perfect cum i-o fi picat lui Geoană aia cu „Mihaela, dragostea mea!”

  4. Nu știu dacă au fost prezenți toți actualii membrii ai corului, eu nu recunosc niciunul dintre cei vreo 15 sau 20 ce prin 1994 au mers în Elveția și Franța. Îmi permit să adaug informația că în turneie externe cazarea s-a realizat la enoriașii din parohiile ce-i invitau. De asemenea este bine de știut că, spre lauda lor, erau și sunt doriți pentru că sunt considerați cei mai reprezentativi pentru muzica bizantină – mult peste ce prezintă grecii sau albanezii emigrați de 5 secole în Sicilia!

  5. Eeei! Și a-nceput nebunia în USR.
    Clotilda nu mai prididea la B1 „transparanța” sosului arzoi, care tunase pe FB pe tema cheltuirii banilor, pe tema oamenilor finanțați de Soros, a scorului incomparabil mai prost decât cel al PP-DD-ului (ce naiba! doar USR e un PP-DD dus la școală)…
    Turuia sărmana (și bea la apă) despre banii foarte-foarte puțini, frustrări, frustrați (apă! apă!), „senseritatea” și „transparanța” din ADN-ul useriștilor (apă! apă!), toți suntem foarte-foarte obosiți, ne-am neglijat familiile (apă! apă! nu mai e apă!)…
    Măi, sora de cruce a lui Nicușor cine te-o fi făcut pe tine așa-naltă și subțire tudorițo nene, dacă mai rămâi în politică ai să-nveți că partidul nu trebuie să fie așa „transparant”, și că trebuie să pună transperante la ferestre ca să nu vadă toată lumea baia, bucătăria…, ai să-nveți că acolo unde sunt sute de capete (la voi nu se pune problema de sute de mii) sunt sute de păreri și că democrația de partid trebuie să meargă până la un punct, căci altfel e anarhie.
    Iată de ce-am vrut tare-tare ca uniunea Nicușor-avea-o-tobă să devină partid, să participe la alegeri și să aibă câțiva membri în Parlament!
    Când unul stă pe tușă și zice „nu e bine, nu e bine, nu e bine!”, trebuie să-i dai brânci pe teren ca să FACĂ, nu doar să ZICĂ, și-o să vezi că după câteva minute o să strige: apă! apă!

  6. Castigatorul votului popular: Domnule profesor Iohannis, nu furati premiul locului intai!

    In anuntul de azi al presedintelui Klaus Iohannis, privind convocarea noului Parlament, marti, 20 decembrie, la ora 12.00, si consultari cu partidele, miercuri si joi, 21 si 22 decembrie, am sesizat o depreciere a expresiei de castigator al votului popular si o confuzie intre planurile electoral si parlamentar.

    Pentru a discuta la obiect, pe text, iata ce a spus seful statului: „În acest context (al alegerilor parlamentare, n.m.), apropo de rezultatul final al alegerilor locale, urmărind discuțiile din spațiul public, am auzit de foarte multe ori o sintagmă “votul popular”. Într-adevăr, alegerile sunt un vot popular, iar votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat niciun partid cu majoritate absolută”.

    Voi incepe cu a doua problema, a identificarii tendentioase sau confuze de planuri. Cred ca toti suntem de acord ca alegerile parlamentare, ca institutie electorala, subiecti, obiect, organizare, functionare etc., nu se confunda cu institutia reprezentativa si legiuitoare pe care o definim ca Parlament.

    Spre deosebire de Parlament, unde parlamentarii se organizeaza in majoritate parlamentara, opozitie parlamentara, grupuri parlamentare, comisii parlamentare si altele, Electoratul nu isi propune sa decida castigatorul votului popular in termeni de majoritate absoluta, ar fi si dificil intr-o competitie, daca nu imposibil, ci ai celui mai mare numar de voturi, castigator fiind cel care a a fost cel mai bun, cel mai bine cotat.

    Este dezamagitor sa constati ca nu mai stim ce inseamna o victorie electorala sau ca vrem sa o depreciem in mod intentionat. Am uitat ce inseamna un premiant al clasei sau un castigator al unei competitii? Adica cel mai bun dintre toti, care a obtinut cea mai buna nota, medie sau scor, punctaj, care este deci o chestiune de pozitie intr-un clasament, intr-o ierarhie?

    Fara indoiala, castigatorul votului popular este PSD, care a obtinut cel mai bun scor, fiind in fruntea clasamentului alegerilor. In mod normal, privilegiul formarii guvernului ar trebui sa se acorde purtatorului de coronita, PSD-ului, nu mediocrilor, codasilor, corigentilor sau repetentilor la testul electoral. Procedand contrar, se demotiveaza si demonetizeaza insesi ideile de competitie si castigator. Aberant.

    De abia pe taramul noului Parlament intervine variabila de majoritate absoluta. Ca premierul desemnat al formatiunii castigatoare a alegerilor va reusi sau nu sa formeze o majoritate este o chestiune secundara in raport cu primatul dreptului celui mai bun. Sa recapitulam. Scorul desemneaza premierul, majoritatea face guvernul. Domnule profesor Iohannis, premiati pe cel din fruntea clasei, caruia electorii i-au dat cea mai mare nota.

  7. În zilele din urmă , Liviu Dragnea l-a umplut pe Klaus Werner de „PAS CU PAS ” și de „PUNCT ȘI DE LA CAPĂT” , din cap până-n picioare. Adică i-a arătat cum se fac astea două. Îl urmăresc aproape fascinată pe Liviu Dragnea, și nu știu dacă pot să fixez în timp momentul când acesta, pe cât de puțin vizibil , pe atât de eficient, a devenit „eminența cenușie” sau „materia cenușie” , nu știu cum se spune exact, de la vârful social-democrației . Războiul lui Dragnea e impecabil pentru că se poartă doar cu armele adversarilor , și liderul PSD nu se străduiește să scoată nici măcar o pușcă veche din rastelul propriu. Muniție de la inamic- slavă Domnului! s-o folosim, deci…

    Cu două zile în urmă, Liviu Dragnea susținut o conferință de presă… poate vă interesează la ce oră? Vă spun, la ora 20,00 care e mama „primetime”-ului și regina audiențelor. A durat o oră și jumătate. A răspuns la toate întrebările, mai puțin la cele care-i cereau numele premierului social-democrat. A făcut show. Nu i-a țâțâit nici mustața, darămite posteriorul… A arătat deschidere, calm, hotărâre. A subliniat că va alege cea mai avantajoasă variantă pentru România, nu pentru el însuși și nici pentru PSD. A arătat României o față pe care aceasta nu o cunoștea – cred că dacă ar fi citit în fața nației și o rețetă pentru castraveți murați, tot învingător ar fi părut …Pentru că tot ce face Liviu Dragnea în ultimul timp e o contrapunere inteligentă, prin simetrie, a acțiunilor adversarului .

    Încercând să recupereze, ieri, pe la 14,30, Klaus și-a programat și el o DECLARAȚIE DE PRESĂ , după întoarcerea de la Bruxelles. Așadar, 14,30…o oră moartă din punct de vedere al audienței ; a durat cu totul 18 minute și 14 secunde. Dar câte nu se pot întâmpla într-un răstimp atât de scurt…Declarația de presă a fost de tip „gafe în cascadă” , pentru că dânsul s-a ambiționat să vorbească mai mult liber, dar aparenta sa degajare prezenta un țâțâit atât de vizibil al posteriorului încât, la un moment dat, părea filmat din spate.

    A început informându-ne că a fost la Bruxelles, dar că nu despre asta e vorba în propoziție(!!!) … a spus că s-a dat „rezultatul final al alegerilor LOCALE”( la transcrierea textului, cuvântul LOCALE a fost dat dispărut) …a confirmat că „alegerile sunt un vot popular”( deci știe chiar și el șmecheria asta) … a mai precizat ce legi va promulga… Abia apoi a venit și deliciul: „cine știe, răspunde” la întrebările jurnaliștilor . Cred că nu i s-a părut mare lucru să facă și el ceea ce făcuse Liviu Dragnea cu o seară în urmă. Ca urmare, răspunsurile prezidențiale, nici nu trebuie să vă mai spun, prieteni, au constituit sarea, piperul și ardeiul iute al întâmplării, pentru că ele au fost cam așa : „ …asta NU mai detaliem… asta vă voi spune la momentul potrivit, când voi decide EU pe cine voi desemna Prim-ministru…NU cred că vă aşteptaţi să vă răspund la această întrebare… NU doresc să intru în detaliile acestei discuţii…am mai răspuns la această întrebare acum două minute… dar dumneavoastră ce credeți?… am mai fost întrebat și nici atunci NU am vrut să comentez. …asta NU o să vă spun…NU mai este problema mea și NU mai este legată de consultări…”

    Comparația dintre cei doi a fost inevitabilă.

    Pe un blog, am găsit astăzi un titlu simpatic: „Ai vrut parada TA , prostovane!” Mie mi-a plăcut cum sună, dar zău că habar n-am la cine s-ar fi putut referi .

Lasă un răspuns