19 gânduri despre “In seara asta, la ora 23, un interviu al meu la România Tv

  1. E deranj mare, mare, mare, cu alegerile astea….atât de mare, încât din tufișurile compacte ale istoriei a ieșit , tremurător și galben la față, însuși Cătă Prisăcariu. Cu cască-mască- bască pe căpătână, adică purtând un fel de „politikie de mărgăritar” cum ar spune el însuși ( e cea mai tare expresie pe care a folosit-o vreodată Cătă) și cu un târnăcop potrivit în mânuțele-alea două , tocmai a coborât în Valea Plângerii, a dezgropat mumia cripto-comunismului și, pentru că i s-a părut destul de zâmbitoare și de obraznică, i-a dat două perechi de palme peste umerii foștilor obraji , și-un șpiț în tibia expusă elegant privirii. Sărăcu’ Cătă… nimeni nu-l înțelege și pe el… nimănui nu i-a păsat de măiestria cu care a combătut pe blog, după ce l-au dat afară, dușmănos, de la B1 Tv , la pachet cu o altă stea a jurnalismului „independent”, recte Sorina Matei… lume rea…Câtă tristețe și clarviziune în următoarele rânduri patetice: „… Să nu ne facem iluzii: singura politică în care excelează PSD este raptul. Furtul. Banditismul de partid și de stat. Când acesta este scopul, mijloacele nu pot fi decât opacitatea, minciuna, inechitatea…” Și cu toate astea, poporul a votat invers, insensibil la evidența pe care Cătă le-a pus-o sub ochi : „… Partidul-mafie doar parazitează. Este o imensă căpușă care tocmai s-a branșat la România… Și luați aminte: când se vor împlini 27 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Ion Iliescu ne va rânji de la guvernare. Iar pe dosarul lui de la parchet se va pune iar praful…” Ăsta-i Cătă… sensibil și revoluționar ca un aruncător de grenade scăpat de sub control în piața mare.

    Dar să vedeți ce trist e Moise Guran ! Moise nu operează , așa cum face Cătă , cu impresii și panseuri… dânsul merge direct, cu pasul voinicului , la dezinformarea crasă , și spun asta deoarece nu pot să cred că un băiat așa subțire ca el nu știe că Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru coruptie, că tragedia din COLECTIV nu are de-a face cu „corupția ucide” hodoronc-tronc! , că plagiatul doamnei Codruța nu-i diversiune, și că publicul ANTENEI 3 ( post pe care nu îl numește, dar se subînțelege ideea) nu e format din „…telespectatori captivi, electorat vârstnic, fără acces la internet…” ( las la o parte fractura logică potrivit căreia e nasol să n-ai acces la internet, ca telespectator captiv al ANTENELOR deși internetul este descris, cu câteva rânduri mai jos ca fiind „… invadat de minciună studiată, sau sufocat de clickbait, într-un adevărat bombardament informațional care-ți amestecă puținele anchete jurnalistice cu poze cu fete goale, informații utile cu informații umflate, conspirații cu extratereștri cu soroșisme și secrete geto-dace amenințate de homosexuali…” , cu alte cuvinte, la ce bun să ai acces la așa o mizerie !?) . E greu și pentru Moise…nici de data asta n-a prins un post de Prim-ministru sau măcar de Ministru de Finanțe, așa cum îl vedeau unii tineri frumoși și liberi din Piața Universității, prin noiembrie 2015… anul zero al „atelierului Nicușor Dan” .

    Mai am un rănit în aripă pe care vreau să vi-l prezint… e o stea mai nou răsărită în sufletul meu, un editorialist de forță, un scriitor şi jurnalist politic pe care zău că nu-mi dau seama cum de nu l-am remarcat până acum. Ia fiți atenți aici: ” … Victoria zdrobitoare reuşită de PSD la legislative îl înşurubează (din nou) pe infractorul condamnat Liviu Dragnea (secondat de ceilalţi belferi social-democraţi, la fel de bugetivori, reprobabili şi retrograzi) la ciolanul banului public. PSD se va destrăbăla discreţionar, la fel ca în trecut, la cele mai importante butoane executive şi parlamentare. Ca la păcănele…Să nu fim naivi – consecinţele vor fi de-a dreptul dezastruoase (pe linie!), doar avem cu toţii experienţa nocivităţii fostelor guvernări PSD (ale căror dominante au fost, fără excepţie, impostura generalizată şi jaful ca-n codru). Acum, inevitabilul s-a produs. Urmează o nouă plagă pesedistă, de cel puţin patru ani, în cârdăşie cu ALDE şi UDMR…” Se numește Răzvan Gheorghe. La fel ca și ceilalți doi, are pe NET „poză de artist” ( are privirea lui John Malkovich, dacă asta vă spune ceva) .

    Aș vrea să remarcați îndârjirea, ca un gheizer cu fiere fierbinte împroșcând pe toți pereții, cu forța motorașului interior al fiecăruia dintre cei trei. Vreau să vă spun că niciunul nu oferă argumente în susținerea acestui tip de ură oarecum deznădăjduită … Dacă este ceva ce a făcut cu adevărat rău României în ultimii 26 de ani, acest tip de atitudine a fost. Dar pe așa ceva nu se poate construi nimic, niciodată.

  2. @ Elena Neagoe
    Regele nu ”candideaza”, deci nu se mai ciondaneste pe ciolan ca aia de candideaza cu adevarat pt. presedintie din partea unui partid (sau coalitii). De aceea, Regele nu este tributar unei forte politice
    Cate republici n’au fost sambure de dictatura? De la republica mamei Roma, trecand prin Coreea, Cuba, Irak, Libia, Venezuela, China, Rusia (URSS), Republica de la Weimar, Africa, etc, etc, etc.Va las placerea sa le descoperiti pe toate continentele.
    Iar daca pe meleagurile mioritice se mai pune si de o republica prezidentiala, atunci samburii dictaturii incep sa dea si frunze. Ca tot de la Roma ne tragem si aschia nu sare departe.

  3. Da de Lica Lupescu ai auziut ?
    Dar de Alexandru al Iugoslaviei ? (ce=i drept el se descria drept doctator din necesitate)
    Apopos dupa tien tarul era cumva democrat ?!

  4. Domnule Nastase,
    Avem o colectie de pictura bulgara si ne-ar interesa o vedere comparativa a celor doua traditii (romana si bulgara) in pictura. Nu stim exact cum am putea organiza asa ceva. Stim ca pictura bulgara (ca de altfel multe alte lucruri despre cultura bulgara!) sunt complet necunoscute in Romania. Cele doua tari vecine nu sunt si prietene.
    Prezentarea pictorului francez nascut la Vidin si traitor in Romania la evenimentul din 20 decembrie de la ArtMArt a rezonat cu aceasta idee de cunoastere reciproca a doua culturi atat de apropiate si, totusi, atat de necunoscute una alteia.
    Vi se pare interesanta ideea? V-ar interesa un dialog pe aceasta tema?

  5. Ce? VVP ar ti tebuit sa aspetpe sa candideze on 2019?!

    Dupa parerea mea trebuia sa astepete cel putin pana prin 2029! Daca nu 34. Calculati si voi – nascut in 1972..
    In 12029 ar avea dopar 57 de ani. 57+ mandate = 67 ani .. o varsta numa buuna de pensie .. scis memorii, poate ceva pe la cimitirul elefantilor (Urasul Strasurilor) Pai ia uitati la Nuztu Portuaru’ – nascut doar in 51 , in buine forma fizica se da de ceasu …. sa se faca si el ceva macar acolo sef de grup parlamentar. Asta dupa ce a fost Presedinte!!!

    Mde d’aia unele posturi sunt ptr „final de cariera” (si de a ani de zile imi este intr-un fel mila de unii sportovi. Sau mai ales de unele sportive – staruri la 17, 20, 25 de ani. Si apoi gata! Cade cortina!!!)

  6. Urmăresc interviul dumneavoastră, domnule profesor și domnule Prim-ministru…și o sintagmă, mai mult decât tentantă, dar oarecum nostalgică îmi dă târcoale: „IARNA PATRIARHULUI”… fără nici o legătură, desigur, cu temutul, adulatul, detestatul și aproape nemuritorul Nicanor Alvarado , care n-a reușit să treacă, totuși, până la finalul romanului lui Gabriel Garcia Marquez, pragul dintre toamnă și iarnă.

    Apoi îmi amintesc, deodată, că numai Patriarh nu ați fost, deși, nu-i așa? poate că v-ar fi interesat postul, așa, ca proiect de viitor… (“…M-ar interesa postul de Patriarh. Bineînțeles, este o glumă și îl rog și pe Preafericitul Daniel să nu se supere. Am fost ministru, am fost premier, nu știu ce aș putea să mai vreau. Cum spunea și Marian Vanghelie: «Adrian Năstase este o instituție». Nu știu ce aș putea să mai doresc acum și probabil că mă voi concentra pe ideea de influență și predare a anumitor elemente spre colegi mai tineri…”).

    Am aflat, cu această ocazie, că au trecut deja doi ani de interdicție a drepturilor civile … poate că, dacă lucrurile se mai îndreaptă, va fi vreo revizuire și interdicția vi se va ridica mai devreme, pentru că nu știu dacă puteți conta pe mine pentru următorii nu-știu-câți-ani , ca să votez și pentru dumneavoastră la viitoarele scrutine.

    Și asta nu pentru că nu aș fi loială cauzei, ci pentru că timpul, acest prădător orb dar de o remarcabilă precizie, nu pare să aibă o atitudine prea prietenoasă…

  7. @Mircea Popescu
    Cât de ignorantă puteți să mă credeți! Ceea ce voiam eu să spun e că lăudata monarhie e cu neputință la noi dintr-un motiv foarte simplu: nu există un rege. Dacă pentru dumneavoastră jalnica ceată de abonați la retrocedări și stipendii din buget e o casă regală, pentru mine nu e. De altfel chiar și în țările unde există o tradiție monarhică foarte veche, la ora asta e doar un element de decor care seamănă tot mai mult cu un spectacol de varieteu.
    Casa regală care-și spune acum ”de România” (Clotilde Armand vorbește mult mai bine și mai fermecător românește decât zisele prințese ”de România”) a dat în istorie monarhi buni și mai puțin buni, ultimul a fost mult prea mic (din toate punctele de vedere) pentru vremuri grele și monarhia și-a încheiat definitiv istoria la noi,

  8. Politicienii și afaceriștii nu conduc lumea ci doar împart lumea. Ei discută, se acuză și se scuză în general numai în legătură ceea ce nu pot face și nu discută despre ceea ce pot face într-un mod cooperant. Știm foarte bine că nu interesează pe nimeni în spre ce se îndreaptă lumea ci numai cum este împărțită lumea. Tot ceea ce fac acești oameni se rezumă numai la spectacol, conflicte și crize. Tot progresul din această lume este un rezultat al cercetării științifice și nu un rezultat al afacerilor sau al politicilor. Afacerile și politica sunt doar o împărțeală a lumii, iar împărțeală a lumii exista și în antichitate. Au inventat oare politicienii sau afaceriștii televiziunea, radioul sau internetul. Dacă nu s-ar fi inventat televiziunea, radioul și internetul, oare despre ce „democrație” am mai fi putut noi oare vorbi astăzi? Ar mai putea exista vreo „democrație” dacă mâine ar dispărea televiziunea, radioul și internetul? Deci hai să fim serioși și să recunoaștem că totul în politică se rezumă numai la război! Autoritatea înseamnă război împotriva oricui nu respectă autoritatea, legea înseamnă război împotriva oricui nu respectă legea și proprietatea înseamnă război împotriva oricui nu respectă proprietatea! Banii înseamnă război împotriva oricui nu plătește prețul sau datoria! Cine nu crede asta, atunci să încerce să testeze ceea ce tocmai am afirmat!

  9. http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21472418-basescu-despre-felix-tataru-foarte-bun-daca-cineva-idei-celebra-campanie-primarie-materiale-haioase-fost-facuta-studenti-arhitectura.htm

    http://www.stiripesurse.ro/felix-tataru-incepe-razboiul-cu-traian-basescu-dezvaluiri-incendiare-despre-pnl_1169374.html

    Ce tare e asta !
    Ce cutit in spate i-a infipt Basescu ” prietenului si fostului colaborator ” Felix Tataru … Si cu cata dexteritate i l-a infipt . Asa , prieteneste .
    Si cat de bine o sa pice aceste ” laude ” la cariera si afacerile viitoare ale publicitarului basist Felix .
    Ce placere sa vezi doi sarlatani cum se sfasie intre ei !
    Nu stiu , cam prea multe vesti bune in ultima vreme …

    P.S. Ultimul film al lui Brad Pitt ( si filmul care a dus la divortul de Angelina Jolie ) . O poveste de dragoste , de razboi , de spionaj , de curaj si tradare in perioada celui de-al 2 lea Razboi Mondial .

    http://www.filmeonline2013.biz/aliatul-2016/

  10. :
    Va cunosc pasiunea si acumularllee Dumneavoastra in arte inca de cand erati cercetator la Institutul Academiei Romane
    .Sesibilitatea artistica va cupleza la un univers paralel in contrast cu o lume
    barbara.
    Am urmarit interviul Dumneavostra in care aduceti contributii pentru perspetive
    avantajoase tarii in care transpare si componenta sensibilitatii artistice.

    Am studiat timp de zeci de ani aplicatiile opticii in artele plastice.. Cred ca impresionismul nu este prabusit . El este practicat inca prin tehnica contrstului simultan si compozitiile sunt valoroase, exersand evaluari in antrenamente
    . pentru sesizarea senzatiilor dominante fata de perceptii

    Postati
    PUBICATIONS AND PATENTS author Liviu Iliescu
    respectv prezentarea lucrarilor mele pe ResearchGate
    Sunt prezent cu numerose articole pe ResearchGate

  11. Emisiunea de aseara a fost cel mai frumos cadou de Craciun! A fost o gura de aer curat in tot norul toxic pe care-l emana politicienii de acum! Sunteti unic! Ce mult ar avea de invatat tinerii politicieni de la DVS! Ati oferit o adevarata lectie de politica, diplomatie, educatie si umanitate! Respect, DOMNULE OM!

  12. @Luminița Arhire
    Nădăjduiesc din toată inima să vă fi înșelat în privința intențiilor timpului într-un orizont de timp nu tocmai depărtat. Nu vreau să dezvolt subiectul, îmi stăruie în minte ca un piron de când am citit. Mă gândesc intens la bine și-mi repet neîncetat că gândul meu cel bun a fost de obicei puternic!

  13. ” Dacă pentru dumneavoastră jalnica ceată de abonați la retrocedări și stipendii din buget e o casă regală, pentru mine nu e.”
    Mda, aveti dreptate, nici pentru mine nu e.
    Tocmai s-a anuntat: „Cotroceniul și-a făcut cadou opt autoturisme noi. Principalele modalităţi de finanţare şi plată sunt reprezentate de bugetul de stat.”
    Oh, scuzati, nu vorbim despre aceeasi „ceata”, deoarece nu-i vorba de palatul Regal de la Cotroceni, ci de Palatul Prezidential de la Cotroceni 😉

  14. Întrebarea se pune în felul următor: Ăia care ne cred pe noi proști v-au auzit, v-au ascultat, au vrut să înțeleagă?. Președintele care, rânjând și cu inocență, întreabă presa „Credeți că vă răspund la aceasta întrebare”?, a înțeles cum trebuie să vorbească un demnitar sau ,cu mândria lui de sas ,consideră că le știe pe toate, pentru că este rasă superioară?
    Trecem prin vremuri grele, iar Președintele provoacă crize. Prezidentul își bate joc de el, sugerându-i sau dându-i idei, care să-l pune în situații jenante, pentru ca poporul să-l compare cu el Marele Jucător, ca să-l regrete! Sau poate Președintele se supune unor ordine!. Oricum, în ambele situații ne demonstrează cât este de neputincios, că nu are stofă de demnitar, ci de precupeț de piață, care negociază, certându-se cu clienții!

Lasă un răspuns