Lansare de carti, luni, la FET

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare organizează luni, 12 decembrie a.c., începând cu ora 16.30 lansarea volumelor „Spioni, spioane și dandanale în România neutră: (1914-1916)” de Alin SPÂNU și „Misiunea contelui Czernin în România: 10 octombrie 1914 -27 august 1916” de Sorin CRISTESCU.

Alături de autori, vor lua cuvântul prof. univ. dr. Mihai RETEGAN și lect. univ. dr. Florian BICHIR.

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul este organizat cu sprijinul d-lui Marcel MARIȘ și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

3 gânduri despre “Lansare de carti, luni, la FET

  1. O noua tendinta: Iesirea din stereotipul stanga-dreapta. Votul pro-social si pro-national

    Valorile prioritare in alegerile de astazi sunt participarea majoritara la vot si caracteristicile de pro-social si pro-national ale votului. Vechiul criteriu politic stanga – dreapta, dupa care erau divizate optiunile partidelor si alegatorilor, nu mai este suficient.

    Alternativa la divizarea traditionala dintre stanga si dreapta este unificarea pe care conceptele de pro-social si pro-national le aduc in mentalul colectiv si in actiunea conjugata ale tuturor romanilor.

    A fi pro-social presupune a fi de partea vietii si traiului decent al populatiei, a locuitorilor care umplu cadrele spatio-statale, care insufletesc si dau putere tarii. Democratia autentica este pro-sociala.

    A fi pro-national inseamna a fi de partea suveranitatii, libertatii si intereselor alor tai, ale poporului tau si ale natiunii tale. Cuvantul national nu mai poate fi redus la un simplu rol decorativ in brandurile de partid sau personale. Nationalul trebuie sa devina pro-national, prin atitudine, idei si fapte, ca tara sa fie stapana pe resuresele si deciziile sale.

    Despre necesitatea acestui nou mod de a gandi si actiona au vorbit multi politicieni care au votat in prima parte a zilei.

    Fostul presedinte Ion Iliescu, care a votat la secția de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, a declarat ca a votat pentru pace si pentru ca cetatenii cu venituri mici sa o duca mai bine. “Oamenii nu mai au incredere in structurile statale”, a punctat Iliescu nevoia refacerii credibilitatii statului.

    Fostul premier Victor Ponta, candidat in Gorj pentru Camera Deputaților, a declarat, la Târgu-Jiu, la ieșirea din secția de vot, că este încrezător că „astăzi, avem o șansă extraordinară să începem să ne luăm țara înapoi de la stăpâni.”

    Tanarul politician Bogdan Diaconu, lider de partid, a afirmat la secția de votare de la Școala Generală nr. 162 că a votat „pentru o Românie a românilor”.

    Fostul premier Adrian Nastase, desi a fost impiedicat sa voteze de o habotnica interdictie politico-juridica (in timp ce, culmea ironiei, persoanele aflate in detentie care au vrut au votat), a transmis pe blog un mesaj de incurajare a participarii si responsabilitatii votului: “Mergeti la vot. Nu lasati nicio sansa imposturii si demagogiei.”

  2. @Fragmentarium politic. In 1992 am propus forurilor superioare ale PNL deviza „pentru Romania, tara romanilor”; propunerea mea a cazut datorita contra-argumentului referitor la cum vor primi asta etnicii maghiari.

Lasă un răspuns