Felicitări PSD!

Interesant. Alegatorii au votat impotriva propriului vot din 2014. Si-au dat seama ca au gresit votandu-l pe Iohannis si acceptand, ulterior, „guvernul său”. Au decis acum o schimbare spectaculoasă. PSD va trebui să fie insă la inăltimea acestei optiuni.

Votul exprimă insă si nemultumirile acumulate in relatia cu procesul globalizării sau cu cel al integrării europene. Nu neapărat „euroscepticism” ci un scepticism legat de raportarea servilă a autoritătilor române fată de Bruxelles.  O nemultumire fată de lectiile lui Barrosso – cel care a plecat de la Comisia Europeană, in numele „valorilor si principiilor”, pentru a lucra la Goldman Sachs. Impotriva atitudinii arogante a Victoriei Nuland. Impotriva iesirilor publice de guvernator neoficial ale ambasadorului Klemm. La fel ca si in Italia sau in Marea Britanie, românii au votat pentru o abordare „suveranistă”, nu „nationalistă”. Nu o abordare etnică ci una a „cetătenilor” români care doresc o intărire a suveranitătii statului lor, neacceptând statutul de colonie.

Vom avea, din nou, un regim de coabitare.  După perioada Băsescu/Ponta. Presedintele, de o culoare si guvernul, de o altă culoare. Va trebui să vedem experienta Frantei in această chestiune. Voi da, zilele următoare, unele detalii.  Sper insă că nu va mai fi semnat un pact de coabitare!

Structura guvernului va fi importantă. Există multă sperantă pusă in acest vot. Ideile bune din programul de guvernare vor trebui  aplicate de oameni competenti. Actiunea externă va fi vitală in contextul schimbărilor geostrategice din ultimile luni. La fel, iesirea de pe pilotul automat al Bruxelles-ului si urmărirea intereselor nationale, inclusiv in perspectiva anului 2018.

In fine, numărul mandatelor câstigate va fi important dar si mai importantă va fi calitatea membrilor parlamentului in perspectiva bătăliilor ce vor urma. Nu stiu daca programul de guvernare al PSD a avut si o anexă cu legile ce vor fi propuse. Dacă nu, acest lucru ar trebui realizat rapid.

Pentru rezultatul de astăzi, Felicitări PSD! Felicitări Liviu Dragnea!

PS  Mă bucur că a fost revalorizat,  pentru campanie, vechiul sediu al partidului, din Băneasa, unde aveau loc sedintele departamentelor.

44 de gânduri despre “Felicitări PSD!

  1. Sefu

    cred ca felicitarile sunt partial in directie gresita.

    Sau poa mai corect ar fi fost „Multumim votaci PSD care cu fidelitate ne sustineti in ciuda antipatiei pe v-o atrageti, in ciuda „scaparilor” noastre si chiar preacuvarasariei cu aia care cica ne sunt inamici politici. Multumim stimati votaci!”

    Si sper ca de data asta stimatii mei reprezentanti se vor gandi ca EU (moi nu Union Europenne) i-am votat nu Juncker, Barosu de la Goldman Sachs samd ect . EU!

    Si va felicit ca vpati adus aminte de exemplul Frantei. V-au trebuit numa 12 ani!!!
    Poate va aduceti aminte ca ati urmat si un curs de drept constitutional. In anul I (ma rog cred ca cu Prisca care era „un dulce” nu cu Murariu Suflet de Cremene [ingeru constitutiei veghea asupra sa si calm si linistit privind in adancimea adanca a unui splemdid decolteu no 3 romanesc a zis calm „ne revedem la toamna domnisoara!!”. Domnnisoara a facut depresie!])

  2. Ce bine era daca PSD-ul va avea alaturi si pe dumneavoastra, domnule Adrian Nastase! Ma bucur pentru PSD! Felicitari „penalului” Liviu Dragnea! Klaus Iohannis face decontul schimbarii guvernului pe motiv de „A trebuit sa moara oameni pentru…” si va intelege, poate, ca poporul face diferenta intre „penali” pentru furt si „penali” pentru „Hai la vot!”!

  3. Iar ne temem să şi rostim cuvântul „naţionalis”, dapoi să-l şi punem în practică ! Nu există stat care să nu fie naşionalist, însă prin cetăţenii săi, nu prin cei care-o conduc ! Cel puţin până acuma ! Sper să nu mai poată fi mult ţinută sub obroc această atitudine firească a unor oameni, care vor ca şi cei pe care i-au votat să nu fie doar nişte marionete în interes străin, nu naţional ! Ce-ar fi să nu mai aşteptăm din nou indicaţii de la Bruxelles, Washingthon, sau Tel Aviv, că-i mai aproape !
    P.S.
    Să nu-mi daţi exemplu cu ce păţesc naţinaliştii, cu rezultatele obţinute de PRU sau ANR, în comparaţie cu USR ! !
    E o cu totul altă poveste, deocamdată !

    • Dragnea poate fi prima propunere, dar ideal ar fi să fie alta ! Ar ieşi şi el cu faţa curat, şi am avea de la început ocazia să evităm orice şantaj ordinar, inevitabil în cazul acceptării numirii lui de către johannis !
      Şi Firea ar trebui lăsată la Primăria Generală ! Un Şerban Nicolae ar fi cu siguranţă o variantă mai bună !

  4. Felicitari, si binemeritat!

    Dl. Iohannis spunea de curind „Coruptia inseamna saracie”. Declaratia poate fi privita ca un slogan, daca nu disecam subiectul. Si invers, saracia inseamna coruptie. Poate mai important este sa atacam subiectul saraciei, si cum sa aducem prosperitate milioanelor de romani saraci ca sa combatem coruptia in timp ce implementam un sistem de justitie echidistant si profesionist. Apoi, si un sistem corupt aduce saracie. Am vazut ce sistem a creat Basescu, unde insisi cei pusi de Basescu acolo la virf s-au dovedit a fi simbolurile unui sistem mafiot. Mai putem discuta si despre coruperea mintilor mai slabe cu propaganda. Deci multe puncte si unchiuri de unde se poate discuta.

  5. Am citit putin pe siteul PSD. Nu am gasit Programnul de Guvernare, dar sunt acolo info despre politici si proiecte.

    Eu sper sa se revina la modul in care se face redistribuirea bogatiei nationale, si anume la politica de taxare progresiva, care se aplica si in SUA si in Canada, si in majoritatea statelor europene. Sper de asemenea sa se creeze acel mediu de business stabil, care sa poata atrage cit mai multe investitii.

    Ar fi interesant de aflat care vor fi liniile de politica externa, si unde se va afla un guvern PSD in fata provocarilro mari in relatia trans-atlantica si relatia cu UE si Rusia.

    In relatia cu dl. Iohannis, cred ca oricum va fi mai buna decit cu Basescu. Dl. Iohannis pare un tip rational, si bine consiliat.

  6. Felicitari PSD !

    Sper ca actualii conducatori din PSD sa inteleaga bine ( nu ca Ponta ! ) ce inseamna cu adevarat acest vot covarsitor : un vot impotriva abuzurilor si a nedreptatilor din aceasta tara , impotriva statului politienesc condus de binom – agronom si meditator , un vot impotriva statutului de colonie si a ingerintelor straine !

    Nicidecum pentru performantele lor economice …

    Oamenii care au votat PSD se asteapta de la acestia sa puna niste oameni corecti in fruntea institutiilor de forta , sa se termine cu circul , telejustitia si vanatoarea de oameni incomozi si sa repare abuzurile savarsite de-a lungul anilor .

    Iar aceste lucruri nu le poti face cu indivizi gen Robert Cazancioc , Georgian Pop , Mihai Tudose , Ioan Rus , Victor Ponta , Sebi Ghita si alti alunecosi din astia care se pupa cu securistii prin vie si se întâlnesc in secret .

    Eu nu am mare incredere in d-ul Dragnea ( fost vicepresedinte al PD ) insa imi doresc din suflet ca de aceasta data sa ma insel in ceea ce-l priveste …

  7. Bună dimineața, d-le Prim Ministru. Da, felicitările sunt meritate.
    Dar mai puțin meritate sunt palmele date românilor de către unii lideri PSD și ai ALDE imediat după aflarea rezultatului.
    Vă bateți cumva joc de noi?
    Ce vă face sa credeți că e în regulă să aduceți la guvernare UDMR?
    Noi NU am votat așa ceva!

  8. @Valentin Constantin
    Da, noi am votat PSD, nu UDMR. Prin redistribuire, PSD SINGUR va avea circa 50% din mandate. Deci poate merge linistit la Joianis cu propunerea de premier PSD. Dar am votat PSD si pentru ca a promis noi legi importante pentru viata noastra. Unele dintre ele, pentru a fi aprobate, au nevoie de o majoritate de DOUA TREIMI. Daca aceasta majoritate se poate face cu ALDE si minoritati, fiti sigur ca UDMR nu va fi in guvern! Daca nu, va fi! Totul se face pentru alegatorii PSD, nu ai UDMR!
    Traiasca Romania libera!

  9. Cred că succesul se datorează campaniei bune și pedalării pe program.
    PNL și USR i-au dat zor cu „penalii”, cu mafia, cu spre Vest, nu spre Est, și, printre picături, au mai mormăit și ei ceva despre salariile bugetarilor și taxe.
    Personal, m-au enervat clipul cu „două Românii”, una roșie și una galbenă, Cioloș cu mocirla, Liiceanu cu burdihanul lui care sălta gelatinos când el râdea, pretenția USR de a fi fecioara politicii românești, considerațiile deșănțate despre vârsta unor votanți…
    Mulți electori au arătat că n-au încredere deplină în Justiție și și-au dat seama că ei n-o duc mai bine de când sunt băgați la închisoare demnitari cu duiumul, și de când se confiscă averi conform evaluărilor acuzatorilor (!).
    USR-ul s-a însurat cu Politica și bine a făcut, fiindcă, dacă ar fi rămas burlac, ar fi făcut în continuare aprecieri în necunoștință de cauză. Nu știi cum e căsătoria decât dacă o faci. Aștept dosarele mirelui care, cu siguranță, nu vor întârzia să apară, fiindcă DNA o face pe imparțialul.
    Chiotele USR-iștilor la aflarea exit poll-ului i-au umplut de ridicol, de unde se vede că la universitățile străine nu achiziționezi bunul simț și educația. Probabil USR-iștii cred că educația e un nume de gumă de mestecat…sau și-au zis „dă-mi Doamne ce n-am avut, să mă mir ce m-a găsit”.

  10. „Alegatorii au votat impotriva propriului vot din 2014”. Imi vine sa rad si sa plang totodata de cum incercati sa manipulati cititorii, domnule Adrian Nastase (si aparent reusiti – nimic anormal de altfel, ne-am obisnuit sa fim manipulati si mintiti atat de bine incat multora chiar li se pare credibil). Este destul de gresit.

    De fapt, acum 4 ani au votat cam 12 mil. de oameni. Adica aproximativ 6-7 milioane l-au votat pe Iohannis, iar restul, marea majoritate persoane de 50+ ani, corupti si oameni care se uitau acum 6-7 ani la OTV au votat Ponta(cam 5 milioane).

    Scarbiti de faptul ca nici cu Iohannis nu par sa se indrepte lucrurile chiar cum se asteptau, din cei 7 mil de acum 4 ani nu au mai votat decat putini din ei acum (de exemplu cam 10-15 % oameni pana in 35 de ani au votat acum fata de 35% acum 2 ani – adica cei care au votat cu Ponta/PSD intr-un procent infim. Si vorbesc doar de categoria asta de varsta). De aici putem deduce tot cu aproximatie ca 1 milion de oameni de acum 4 ani pana in 35 de ani nu au mers la vot macar, milion care ar fi votat 99% anti PSD. Iar din 7 mil sa zicem ca s-au mai prezentat vreo 4-5 mil la urne, cel mult.

    Ieri au votat 8 milioane, adica aceiasi in jur de 4 milioane din cei 5 de acum 2 ani pro PSD(de lucrul asta sunt convins – votantii PSD-ului sunt atat de loiali incat doar dupa moarte „vor vota altceva” (desi si din Pamant e posibil sa se mai voteze, mai ales cu PSD, pe ici pe colo, dar sa ramanem la cele lumesti))

    Deci: ~4 milioane: PSD / restul 4 milioane : PNL, USR, s.a.

    Ce spuneti, domnule Nastase, romanii au votat impotriva propriului vot ?? Stiti bine ca nu. Au gresit ca nu au iesit la urne, de-asta felicitati acum PSD-ul. Nu oamenii ci oile au votat PSD, si stiti bine asta. Si mult au gresit. Vom vedea in curand „dictatura” miseleasca pusa in aplicare datorita votului de ieri.

    Sarbatori fericite si lasati manipularea deoparte. V-o spune un cetatean roman dornic de un viitor in tara, nu in afara. Multumesc.

  11. Desi cutuma europeana este ca presedintele partidului majoritar sa fie si premier.. se mai pot face si exceptii.
    Sa fim cinstiti acum ar fi cazul ca PSD sa se gandeasca la o exceptie. Poate ar fi bine si ptr partid ca Dragnea sa continuie „munca casnica” si sa trimita pe altcineva la „fabrica” .

    Sa nu mai zic de lovitura „tactica” .. Toti sunt preagtiti sa urle „penalu” sa traga toate atele catre miticu Occident , sa …
    Si Dragnea sa eschiveze ! Si aia sa se duca dupa .. ce?! „E in celalat colt b@@le” striga galeria !

    Deci ce posibilitati posobille care se poate ar avea PSD (si Dragnea)?
    1) Eugen Teodorovici ori Liviu Voinea. Ambii finantisti. Sau chiar Florin Georgescu. Deci punem oamnei care se pricep !
    2) Rovana Plumb. Are experienta, este veche in partid, imagine bunicica (si, desi plumbu provoaca saturnism .. nu si Rovana!) , cam la fel de europeana ca si Dacien Julian Ciolan, legata de ecologism … Poate fi atacata pe Miraj insa se rasopunde cu un „MISOGINI imputiti!!!” si presa gine behaitoare europeanan se va tavali de placere „prima femeiie premier in Romania!” sau „Romania despaseste complezxul Savantei”

    4) Dan Nica. Merge si asta. Cam ca la tara.

    Insa preferatul meu ar fi .. profesorul Alexandru Athanasiu !!!! Provenit din PSD „istoric” Cunescu (ala bagat in CDR) , imagine buna, bun orator (desi uneoru cu acente cabotine gen imitataor al inegalbilului Vraca), necontroversat. Sa zic asa nominalizarea lui ar trimite pe Iohannis doredct in peluza in timpo ce mimgea ar fi infiota invinclu (parca asa ii zice? Ca eu si fotbalu …) Secondata (discret) de 2 consilieri buni (adica nu mucosi ci „harsiti in rele” sau d evreti „curve batrane unse cu toate alifiile” ) ar „rupe” .

    Si in timpu asta Liviu s-ar juca de-a „fata in casa” tinand partidul in „formatie”

    Contuinuand cu idei din astea perverse se pot face si „manevre pe linii interne”. Adica sa zicem dupa 2 ani premierul „descopera” ca are o „astenie severa” care cere concediu de 2 luni (certificat medical anexat) si apare un nou premier de pe lista de mai sus. La o adica si la 3lea ..
    De ex – fenta Athanasiu .. Face „astenie” ( e usor.. iti eplica un amic medic cum sa o simulezi) .. Urmat de un finantist care „ia masurile corespunzatoare” (deja luate ca era ministru de finante!!) , creste niste fonduri atrase, venituri (alegerile find peste un an nu poa fi „mita electorala” ) care „descopera brusc” ca nu mai vrea prim ministru („nevasta e nemultumita ..la banca castig mai mult!”) si in fine .. ptr alegeri „Romania despaseste complexul Savantei” si desi o cheama Plumb (care da saturnism) promite floricele pe campii, albinute in aerul varatec si struguri fara chimicale (sa nu ne doara capul de la vin!) si urra si la algeri!
    Si „fata in casa” explica ce sa ii faci avem atatea talente incat mai trebuie sa partajam scaunu … nu ca altii care dadeau anunt „fost partid de guverbamant tecut angajeaza canditat credibil si „pardon nu e copita ci este blacheu .. ptr campania asta am cerut multe blacheuri pe talpa!”

    *astea sunt expresii vechi desemnand persoane inteligente cu vasta experienta pe care e mai bine sa le asculti!!! Ca daca nu faci ca ei regreti. Iar daca ceri explicatii urmeaza o expunere „scurta” de 3 ore care rezuma 2 cursuri universitare! de iti face si chelia creata!!!

  12. Cu siguranta UNII dintre cei care au votat s-au gandit si la ce spui tu. Dar si mai sigur majoritatea covarsitoare a avut in minte efecte economice. Au avut in minte o revigorare a economiei nationale, o distributie mai buna a contributiilor, o reducere (stopare ?!!) a hotiilor pe bani publici.
    Si astea sunt o foarte mare provocare.

  13. ..Scenarii posibile si perfect reale__..Scenarii posibile si perfect reale_… A cistigat PSD dar nu cu o majoritate confortabila precum in 2012..adica peste 60-70 %..Deci nu pot sta chiar asa de linstiti..Prin urmare au 1-2 sau 3 variante de aliante ca sa poata governa linistiti si fara batai mari de cap !..Prima e cea cu ALDE dar cu un procentaj la limita !_..A-ll-a ar fi ca pe linga cei de la ALDE sa mai coopteze o formatiune politica, iar cea mai accesibila ar fi ca de obicei UDMR-ul, eternul nostru UDMR, dar nu este exclus ca in urma unor trocuri si aranjamente politice ce au la baza functii si posturi caldute si bine platite sa isi dea acceptul si gasca de fripturisti a lui Nicusor Dan cel procesoman..Atunci Da_PSD va putea guverna fara probleme avind o majoritate confortabila…Dar. Caci nu se poate fara un~dar~, adica cadou mai pe intelesul nostru…Caci bineinteles Voda Klaus nu va putea dormi stiind ca “nu am guvernul meu”..Ce e de facut !?..Sa forteze Constitutia mai mult decit ii este permis nu poate..Asa ca neavind incotro va aplica metoda lui Traian Basescu cu al sau UNPR provocind astfel dezertari din cele doua partide in urma unor santaje via Justitie sau promisiuni si avantaje substantiale, functii inalte, facilitati la contracte cu statul si ett !_..Scenarii anticipate de altfel de catre cei din PSD !_..Si tot bineinteles ca nu vor sta cu miinile in sin lasind-ul pe Voda_C~K. sa le faca Lor zilele amare precum Basescu Traian…Si normal dupa cum au si anuntat pe diverse canale de comunicare ca vor face tot posibilul sa il suspende…Si se pare cind vor fi deja la a-lll-a incercare de acest fel si tinind seama ca de data vorbim nu de versatul si abilul T. Basescu ci de mutalaul Iohannis_K., foarte probabil ca vor reusi in sfirsit..ca doar nu au inebunit sa il lase sa le bage bete in roate inca 3 ani de acum inainte…Asa cred eu ca vor decurge in mare parte evenimentele politice de la noi in urmatoarea perioada de timp inainte…..PS. _~Felicitari strategilor din PSD pt. pasul facut inapoi facut dupa “Cosmarul de la Colectiv” in ciuda criticilor vehemente venite cam de peste tot..Sa dovedit o miscare abila si inteligenta..deci inseamna ca proverbul “Daca nu ai un batrin sa il cumperi” cu aluzie al stim noi cine, se dovedeste perfect adevarat in multe situatiuni…._~_~_~_…._~_~_~_…

  14. Imi permiteti sa-mi exprim opinia? Chiar daca n-am fost la vot, plasandu-ma, astfel, printre majoritarii care au decis sa nu mearga (~ 60%). Si n-am taiat porcul!. Eu am avut motive mai ciudate, dupa cum spun unii din jurul meu. Am sustinut si sustin ca ,,sistemul’’ a reusit in 2014 sa-si puna omul pe scaunul cel mare, are suficienti oameni in CCR, ICCJ, DNA si CSM. A avut grija sa-si plaseze oameni in partide. Oameni care, pas cu pas, au ajuns la varful acestora. Mai mult chiar, au facut un pic de ,,curatenie’’ cu cateva zile inainte de ,,numarare’’ si la BEC.
    In aceste conditii, inca din 2014, spuneam ca sistemul ,,va guverna’’ prin alternanta, in functie de necesitatile vremii. In capitalism batalia-i pe bani. Deaia-i necesara o guvernare de stanga. Sa mai creasca putin puterea de cumparare. Doar suntem de departe cei mai mari consumatori din UE raportat, bineinteles, la saracia in care ne aflam. Iar apetitul de consumatori va fi si mai mare. Tocmai bine pentru pusculita gata pregatita a capitalistilor cinstiti occidentali asezati pe toate zonele cheie ale economiei. Pusi pe adunat si transferat in offsoruri.
    Ar trebui sa surprinda, insa, D-le Nastase, mesajele dvs. Daca pe Dvs au reusit sa va elimine (sau nu?) pentru o vreme de la varful politicii inca de la inceputurile formarii sistemului atunci ce i-ar fi impiedicat sa-l execute si pe Dragnea?. N-ar fi avut ,,parghii’’, acum ca au ajuns la maturitate, sa-i fabrice ceva mai consistent astfel incat sa-l tina ocupat o vreme? Sa fim seriosi. Dvs. ati sustinut ca inclusv la CEDO nu-i cosera treaba avand in vedere ca plangerile nu v-au fost luate in considerare (se pare ca nu v-au vrut reabilitat si aveau parghiile inclusiv acolo). Evident ca daca ar fi vrut l-ar fi eliminat (din viata publica, bineinteles). Dar daca le va fi util de ce sa-l elimine? Au fost abili si au creat ,,emotia’’ pentru scorul asta ,,zdrobitor’’ al ,,stangii’’.
    Dupa parerea mea treaba cu alegerile astea a fost in felul urmator. Miza a fost distrugerea PNL-ului. Si le-a reusit. Printr-o ,,mica’’ incizie. Au varat virusul pedelist in interiorul pnl care a rontait tot. Scuze, au mai ramas din vechii liberali d-nul Quintus & d-nul Danaila. Apoi au creat perdeaua de fum numita usb. Pentru asta era nevoie de ,,o balbaiala’’ la localele din capitala ( Busoi, trubadurul Orban, Munteanu, Predoiu). Apoi, fara nici o logica ,,strategii’’ dreptei s-au unit pentru a-l creste pe Ciolos. Si ultimul liberal a stiut ca-i sinucidere curata (politic, evident). Astfel usb-ul devenit usr a luat 10% de la liberali. Prin aceasta manevra era evident ca au vrut sa le fie mai usor sa curete pnl-ul pentru a le face loc celor antrenati sa le ia locul. Printr-un esec programat vor provoca retragerea ,,greilor’’ care au mai ramas in noul si vechiul pnl fara a mai fi nevoie sa le arate beciul domnesc. Ce-ar fi ca armata noilor penelisti sa fie condusa de cinstitul Ciolos? Doar a fost antreant si el atatia ani (pe banii nostri, evident).
    Deaia spun ca mesajele Dvs., ca bun cunoscator al evolutiilor din ultimii ani, sunt cel putin surprinzatoare. Mergand pe varianta teoretizarii momentului faceti exact ceea ce se asteapta sistemul sa faceti. Creati certitudinea in mentalul colectiv ca totul s-a intamplat pe bune la ,,alegerile’’ inca fierbinti.
    Deaia zic ca sistemul a reusit sa ajunga la maturitate pe melagurile astea. Pentru ca n-au existat oameni care, in momente cheie, sa explice muritorului de rand cum sta treaba pe bune.

  15. Stimabile,din comentariul dumitale rautacios inteleg ca esti si jurist.Pacat ca un om pregatit sa fie lucid,analitic si obiectiv debiteaza asemenea idei,profund jignitoare pentru votantii PSD .Se pare ca dumneata insuti esti un postac( cum ne-ai numit d.ta peiorativ „votaci”) cum si d.ta ne-ai calificat descalificandu-te.

    • Grigore Paul

      Eu sunt un vechi votant PSD. MAi „rau” un comentator proPSD . Cetsie ce nu mi-a atras prea multa simpatie – nici pe acest blog.
      In rest votac, postac sunt doar vorbe goale…. insulte find „boteaza ptr unkil de faina” si altele asemenea.

      Cat despre „desclificare” cum sa iti zic … fiecre si-o castiga cum poate. unii gudirandu-se altii impunandu-se. Eu mi-am castigat un oaresce renume „cu pumnul” argumentului. Uneiri m-am impus pe forumuri in care numa simpla complezenta fata de PSD ex PDSR es FDSN era promita cu un val de ura. In 2-3 luni … am devenit un comentator stimat .. chiar si de unii pe care i-asm asiuirat de dispretul meu .
      Daca cereezi ca iti permiti sa ma tragi de urechi te inseli. Dasca crezi ca lasitstea de a nu ma numi dorect te va scuti de represalii iar te inseli;

      Insa daca doresti sa iti afirmi „credinta” vezi ca sunt siteuri in care cu adevrata vei intalni ostilitate. Acolo iti vei putea demonstra „taria” angajamentului politic si a argumentelor.

  16. Uuuurrrrraaaaa!!!

    Mă scuzați, dar nu m-am putut abține! Vreo două vorbe, că n-am timp acum:
    -mai există oameni (mulțișori) care votează cu piratul bețiv; ceva spălați pe creier mă gândeam că mai sunt, dar nu așa de mulți;
    -USR, partidul mercenarilor a intrat în Parlament și au luat prea multe procente pentru gustul meu. MARE atenție la ei!
    -ALDE crește încet și sigur, ceea ce e bine;
    -trag MARE, MARE nădejde că noul guvern o va lăsa mai moale cu „coabitările” atât pe plan intern, cât și pe plan extern;
    -sper, și mai tare, ca măsurile noului guvern să nu vizeze în mod special doar categoriile care sunt constituite în sindicate mari, precum și marile corporații cu bani de afară și reprezintă un pericol și o forță în ceea ce privește contestarea sa, căci asta a făcut în trecut. Pentru guvernul Ponta au existat numai bugetarii și, în general, sindicatele; întreprinzătorii mici și mijlocii au fost numai buni de jumulit cu taxe, impozite și cu călăreala abuzivă a ANAF-ului!
    – Sper că cei din PSD și-au studiat greșelile, altfel nu mai pupă un asemenea vot în veci și pururi!!!
    -PNL… Cine-i PNL???

    Uuuurrraaaa!!! Julien se duce în cap!!!

    • draga mea basarabeancă

      oe Nutzu Portuaru’ nu il voteaza ca e spalati la creieri (cred c aii zice clisma) ci ptr ca sunte neapmuri prpoaste de mocofani

      • Offf… Așa o fi, însă nu cred că se exclud neapărat proștii și spălații pe creier. Nu vă voi egala niciodată în ceea ce privește figurile de stil! Cred că îmi lipsește perspectiva potrivită.

  17. Felicitari :.Acum se cere multa responsabilitate din partea PSD si sustinatori au Programul PSD si opozanti , dupa acest program se va face monitorizarea de popor si de opozanti .Dragnea trebuie sa faca mai des conferinta de presa sa informeze poporul cu directiile in care se actioneaza . Cred ca nu vor mai conduce ambasadele in Romania. Rusine pentru Iohanis ca s-a ascuns langa sotie in loc sa iasa sa felicite partidele castigatoare.Comportament de adolescent fugit de la meditatii.

  18. Felicitari PSD! Sa speram ca veti face pentru Romania ce ati facut cat timp ati fost la putere in ultimii 26 de ani. Ne-a fost bine cu dvs. Chiar prea bine!

  19. LA DECESUL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL( epitaf liric, înduioșător)

    Deși era în vârstă, totuși nu ne-am fi așteptat … până mai acum câțiva ani, părea că se mișcă încă zglobiu, să ne amintim că prin anii ’90 îi crescuse chiar, în mod surprinzător , o ARIPĂ TÂNĂRĂ. Cu aripioara asta a reușit mereu să treacă strada, să urce treptele, să deschidă ușile trântite-n nas… și s-a putut! Poate că totul ar fi fost bine dacă nu s-ar fi îmbolnăvit atât de grav, în 2013, prin toamnă, dacă boala domniei-sale n-ar fi fost la cap, ci într-o zonă mai puțin expusă privirii, dacă și-ar fi pus o cataplasmă serioasă la timp, și nu s-ar fi tratat hăpăind de trei ori pe zi câte un discurs al doamnei Alina Gorghiu, dizolvat într-un pahar cu apă, în timp ce despre duduia Gorghiu TOATĂ LUMEA , dar ABSOLUT TOATĂ LUMEA , știa că nu e tratament ci agent patogen, dacă n-ar fi încercat o împreunare atât de contra naturii cu PDL-ul abandonat la perdeluță, poate, spun, ar mai fi avut o șansă de supraviețuire… Cea mai rea a fost însă ALIENAREA instalată PAS CU PAS după noiembrie 2014… de atunci, partidul a început, puțin câte puțin, să se creadă NAPOLEON …apoi a început să plimbe un pantof ținut în lesă , alintându-l cuțu-cuțu… apoi și-a pus izmenele în cap și a oprit lumea pe stradă, întrebând: „… vă place pălăria mea? e elegantă?…sunt frumoasă? ”

    Nu știu dacă ați văzut , prieteni, MARELE LEBOWSKI… bănuiesc că l-ați văzut, deoarece nu poate lipsi din cultura cinematografică a nimănui…Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu ultimul partid așa-zis istoric al României îmi amintește perfect de următoarea secvență: după moartea lui Donny, băiatul acela prostuț din film, căruia toți protagoniștii îi spuneau să tacă de cum deschidea gura, bunii săi prieteni au grijă să-l incinereze, dar, pentru că o urnă decentă ar fi fost prea scumpă, îi depun cenușa într-o cutie metalică – pentru biscuiți, cred…Apoi, când hotărâsc să-i împrăștie rămășițele, de pe un promontoriu, în marele ocean, nu țin seama de direcția vântului și se umplu de cenușă de sus și până jos … Așa am văzut eu ieri: Iohannis Werner, solemn, citind de pe o hârtiuță discursul funebru și Cioloș Julien, tăcut, în spatele acestuia… apoi, desigur, cenușa PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL care-i îmbracă din cap până-n picioare, în bătaia nemiloasă a vântului dinspre ocean…

  20. O victorie meritorie pentru PSD, generată totuşi de un vot mai degrabă de tip «negativ». Prezenţa scăzută la urne ( > 40%), la fel ca şi segmentul de populaţie ce a votat preponderent (între 45 şi 65 ani) arată că PSD şi-a păstrat electoratul – minus procentele nesemnificative «furate» de PRU – şi că PNL este cel care şi-a pierdut o bună parte din alegătorii tradiţionali, dezgustaţi de incompetenţa partidului, de agresivitatea prostească a liderilor săi, precum şi de sprijinului acordat «tehnocratului» Cioloş din lipsă de program propriu de guvernare. Tinerii frumoşi şi furioşi ce au forţat alegerea lui Iohannis şi căderea guvernului Ponta, sperând că maidanezii Occidentului vor veni să se plimbe şi pe străzile noastre cu covrigi în coadă, au stat mofluzi acasă de data aceasta ori au migrat (împreună cu o parte din seniorii penelişti) către USR, umflându-l aidoma unei băşici de săpun. ALDE a rămas cu acelaşi electorat legat de ideologia neo-liberală, în timp ce UDMR a crescut în procente pentru că etnicii maghiari, speriaţi de sondaje că partidul lor riscă să nu intre în Parlament, s-au mobilizat şi s-au dus să voteze în masă. PMP îşi menţine fragmentul din electoratul fostului PDL ce l-a urmat pe Băsescu, care acum este nevoit să se mulţumească cu poziţia puţin măgulitoare de «clown» al Parlamentului, răzând singur de glumele sale nesărate. Iar Iohannis – ca de obicei – tace înţelept, ceea ce i se potriveşte oricum mai bine decât postura de orator.

    În concluzie, românii s-au exprimat pentru revenirea la normalitate.

  21. Et tu, Brute ?
    Apoi cum puteti scrie asa ceva Sper insă că nu va mai fi semnat un pact de coabitare!
    Va antnt ca inscrierile in PAP au fots suspendate !!

    Ca si ZeV !!! Pe unde umbli nebunatecule? Cauti alt obsect (dos) de cult?!

  22. @theacher 2005 cred ca ALDE + grupul minoritatilor nationale ar fi arhisuficient. Mai ales ca Alde are sanse sa mai creasca pe seama unor PNL-isti care se vor satura brusc de alianta cu PDL

  23. Nicolae

    si eu nu sunt de acord cu afirmatia „Alegatorii au votat impotriva propriului vot din 2014”. Din motive diferite care depasesc nivelul tau de intelegere.

    Insa ma a obiecat la zisa ta Nu oamenii ci oile au votat PSD, si am o rugaminte oaie sa spui lui ma-ta ba!
    Dispari!

  24. Vă reamintesc, domnule Năstase, că Guvernul Cioloş a trecut de Parlament cu 0,1% mai multă susţinere decât Guvernul Ponta în plină glorie USL. Pentru că aranjamentul de anul trecut a fost trans-partinic. Cu Dâncu, „sa eminence gris” a cabinetului Cioloş. Dragnea a ştiut să sacrifice regina şi să câştige partida. Spre deosebire de stupizii de liberali

  25. A platit pretul lipsei de experienta: Ne va fi dor de Alina Gorghiu

    Ma bucur de victoria categorica a PSD si ii felicit pe liderii social-democrati. Liviu Dragnea a fost cumpatat si perseverent, nu a cazut in capcanele provocarilor si a stiut sa se foloseasca de greselile adversarilor. Sper sa nu dea uitarii adevarul ca poti sa faci 100 de lucruri bune, dar ca pentru a le narui este suficient sa faci un singur lucru rau.

    Voi avea insa destul timp sa revin pe indelete pe subiect. Pana atunci, imi ingadui sa intind o mana invinsilor, in primul rand marii invinse, sefei liberalilor Alina Gorghiu. Recunoasterea infrangerii PNL si victoriei PSD, cat si demisia din fruntea partidului sunt acte de normalitate si de onorabilitate politica. Victoria si infrangerea sunt in matricea oricarei competitii, a le cunoaste pe amandoua tine de forma, de sorti si de timp.

    Niciun om realist nu s-a indoit ca PNL va pierde alegerile. Dincolo de greselile de abatere de la politicile pro-sociale si pro-nationale, este o utopie sa vrei sau sa crezi ca vei fi un etern castigator. Intr-un fel, s-a reeditat epilogul recentelor alegeri americane, care a readus infatuarea si voluntarismul cu picioarele pe pamant. Dar, surprinderea a fost data de scorul urias cu care PNL a pierdut.

    In opinia mea, cel putin doi factori pot explica dezastruosul scor electoral pe care PNL l-a obtinut in alegerile parlamentare. In mod cert, lipsa de experienta politica a Alinei Gorghiu face parte din pretul platit. Orice am putut admira la Alina, tinuta, coafura, look-ul, sunt lucruri la care tine orice femeie si care ii fac placere cand sunt recunoscute, o fac pentru ca sunt reale, dar nu si cele mai multe dintre strategiile si ideile sale politice.

    In al doilea rand, cred ca Alina Gorghiu si PNL au fost victimele unui rol nepotrivit, foarte departe de spiritul liberal autentic, chiar ostil acestuia. Populatia a fost siderata sa recunoasca in politica electorala a PNL aceleasi idei trasnite si nepopulare ale fostului PDL. Conspiratie? Tradare? Pervertire? Nu stiu cum ar putea fi numit acest fenomen si cei care l-au creionat. Este un fapt ca Vasile Blaga, din aripa PDL, a fost retras strategic si ca Alina Gorghiu, din aripa PNL, a fost singura expusa.

    Daca s-a vrut mazilire, cine sunt falsii liberali care nu au votat cu PNL? Cu cine au votat impostorii, strecurati in PNL? La ambele intrebari, raspunsurile le aflam, cred, uitandu-ne la istoricul recent al PNL, la invazia migrantilor numita fuziune, cat si la cine a castigat, intrand in Parlament, prin preluarea din voturile PNL. Ne va fi dor de Alina Gorghiu, de patosul ei naiv cu care credea ca face politica liberala onesta, dar care de fapt era dusa cu abilitate spre deraiere.

    In acest moment post-electoral, cele mai grave probleme pentru PNL par sa fie criza de identitate si de leadership. Autenticitatea liberala, atat ideologic-doctrinara cat si liderologica, a fost grav pusa in cumpana. Practic, autenticitatea liberala a fost pastrata de ALDE, ca formatiune, si de Calin Popescu Tariceanu, ca lider consacrat. E prematur sa emit vreo ipoteza organizatorica. Dar Dacian Ciolos promite ca lider politic, are anvergura. Daca privim pe spatiul dreptei si ne intrebam ce este cu acest USR, fara cap si fara coada, cred ca o a treia fuziune, dupa cele ale PDL si UNPR, nu poate fi exclusa.

  26. Aud ca pnl-istii vor s-o puna presedinte pe Raluca Turcan !!!

    Eu cred ca mai bine ar incerca cu un ursulet de plus , ca ar obtine mai multe voturi decat madam Turcan . Pe ala l-ar vota excentricii , cei cu simtul umorului si poate , unii nehotarati . Pe madam Turcan , cine ?
    Sau sa reincerce cu Micutul Cecurai zis si cur incaltat , pe numele de botez , Emil Boc . Sa ne distram si noi …

  27. Din culisele „succesului” , iar la mustaţă, a jegului naţional :
    Comuna Moşna din judeţul Iaşi are în scripte 11.000 de locuitori ! Dintre aceştia 9.000 sunt din republica Moldova care au doar mutaţii frauduloase şi nu au călcat niciodată pe-acolo după ce au primit dubla cetăţenie !
    Dar de votat votează ! Băsescu ! Că de , escrocii se ajută între ei !
    Se conoaşte şi alt caz de pomină. când la o adresă din marginea Bucureştiului aveau domiciliu ăeste 1.500 de moldoveni !
    Chiar vrem să intrăm în Cartea recordurilor băgându-l pe Băsescu în Parlament, nu-n puşcărie unde-i e locul ?!
    P.S.
    Săracul Soroş a scăpat să mai plătească vreo 4o de activişti, plătiţi de-acuma timp de patru ani de noi în Parlamentul României !
    Ce şi-au zis unii ? Dacă aveţi bani să-i plătiţi pe Băsescu şi ai lui, de ce nu i-aţi plăti şi pe ai noştri, că poate în patru ani învaţă să vorbească limba română pe înţelesul tuturor … 😉

  28. P.S.
    Săracul Soroş a scăpat să mai plătească vreo 4o de activişti, plătiţi de-acuma timp de patru ani de noi în Parlamentul României !
    Ce şi-au zis unii ? Dacă aveţi bani să-i plătiţi pe Băsescu şi ai lui, de ce nu i-aţi plăti şi pe ai noştri, că poate în patru ani învaţă să vorbească limba română pe înţelesul tuturor …
    Vrem, nu vrem am aflat, cu ocazia acestor alegeri, devenite şi un fel de recensământ al celor ce urlă împotriva familiei tradiţionale : vreo 4.000 de tineri, nu prea frumoşi , dar liberi, să se cupleze în fel şi chip !😉Din păcate voturile lor nu i-au fost suficiente lui Cernea, cel cu coadă şi codiţă să intre în Parlament ! Ce să vezi ?
    Nu toţi judecă cu fundul !

  29. Tare mi-e frică _ca PSD-ul o să se cramponeze de numirea lui Dragnea, pe motiv că dacă deţinuţii au drept de vot, de ce n-ar exista şi candidaţi penali ?! Ca să aibă şi ei cu cine vota ! 😉
    Mergând mai departe cu raţionamentul, de ce n-ar avea şi preşedintele un premier pe măsură, cu care să se poată consulta de mersul proceselor, cota avocaţilor şi gradul de acceptabilitatea a penalilor în funcţii de conducere ale statului ! Mai ales că a obţinut un procent atât de mare Bine, au exemplul lui Băsescu, dar prea multe de la el nu poţi scoate doar cu wischiu-n faţă ! :mrgreen: Ar trebui şi-un BEC, dar nu cu litere mari…. 😉

  30. Toată-ziua-bună-ziua sunt unii care-și iau țara înapoi, pe-aici, pe la noi, prin România…eu nu am vrut așa ceva . Eu am vrut un singur lucru de la alegerile astea: să văd că România NOASTRĂ, nu A MEA , în sfârșit, după atâta umilință și durere tăcută, se APĂRĂ. Ca un organism încă viu, inteligent și sensibil, pe care unii încearcă să-l târâie de-a lungul gardului de sârmă ghimpată, rașchetându-i epiderma de-o delicatețe nepământească… Și cred că pe 11 decembrie 2016 , cu o determinare eroică, România S-A APĂRAT.

    Nu o dată, am scris că votantul PSD e ultimul democrat care ne-a mai rămas. El nu protestează și nu face revoluție , cum ar face Tudor Chirilă într-o situație similară , pentru că președintele – pe care NU L-A ALES ! – o ignoră grobian pe primărița Bucureștiului – pe care A ALES-O! -, la parada sau la recepția oficială de 1 Decembrie. El nu ia cu asalt Palatul Victoria pentru că „nu se mai face transplant în România”, deoarece un ministru a hotărât că puținii medici ce i-au rămas nu știu să se spele pe mâini. El poate să suporte, cu un oarecare stoicism, ca un premier străin de firea lui să-l asimileze cu „mocirla” și să-i spună, destul de străveziu, că-i prost și manipulabil. Dar, la fel ca în vara lui 2012, când strânge din dinți, el știe bine că mai are, întotdeauna, o carte de jucat : VOTUL. Pesedistul român este singurul care mai crede în vot, pentru că eroul nostru anonim, blamat mereu de unii ce se laudă că ar fi mai deștepți și mai rafinați decât el , nu se bazează nici pe ambasade, nici pe LICURICI, nici pe soluții imorale, ci pe clipa lui de grație, petrecură o dată la patru sau la cinci ani.

    Cred că cetățeanul român, atât de tăcut în mod obișnuit, a vorbit destul de clar de astă dată. Și mai cred că , dincolo de mandatele pentru Senat și Camera Deputaților pe care le-a pus, cu generozitate și speranță, în brațele social-democraților , el a ales , acum două zile, fără greș, și PREMIERUL. Cine nu înțelege subtilitatea cu care s-a votat ȘI PREMIERUL pe 11 decembrie, poate încerca niște fente… dar fiecare fentă de acest fel, îl va împinge pe imprudent atât de mult pe panta alunecoasă a impopularității, încât divorțul dramatic de cel de-al doilea mandat va fi ultima sa problemă.

    De aceea, dacă nu este chiar atât de obtuz și de limitat, cum sunt convinsă eu că este, Președintele îi va încredința lui Liviu Dragnea mandatul cu următoarea argumentație: „E adevărat că am afirmat că nu voi numi niciodată premier al României un condamnat penal… dar, la ora aceea, cetățenii activi din punct de vedere electoral ai României, în majoritatea lor, nu se exprimaseră încă asupra acestui aspect. Pe 11 decembrie 2016 , însă, s-au exprimat. Și este de datoria mea să le respect dorința…”

  31. @Nicolae, decembrie 12, 2016

    În textul dumneavoastră sunt o mulțime de erori, unele din neștiință, altele voite, argumentația e ieftină , calculele – forțate, iar ideea că alegătorii sunt mereu și mereu aceiași este fundamental contrazisă de structura electoratului care a votat pentru social-democrație pe 11 decembrie ( o găsiți, relatată pe larg și desfăcută bucățele, în cercetarea AVANGARDE) .

    Dragă domnule, pentru cine ați zice dumneavoastră că ar fi „preparată” manipularea? Pentru care public, anume? Nu vă spun cât de naivă, ca să nu zic năstrușnică, este ideea că Adrian Năstase încearcă să-și manipuleze cititorii sau comentatorii de pe propriul blog. Cum credeți că au ajuns ei aici? Cea mai mare greșeală este să vă imaginați că amfitrionul a pus miere pe platou în mijlocul mesei și noi ne-am strâns , inocenți și seduși de mirosul de salcâm, cu creierele „tabula rasa”, în jurul farfuriei. Nu așa se întâmplă, dragă domnule … oamenii nu sunt niște conștiințe pustii când se adună laolaltă, ci dimpotrivă , ajung într-un loc , împreună, pentru că au afinități, pentru că gândesc asemănător, pentru că au DEJA ceva ce pot să împărtășească cu ceilalți … așa se găsesc ei în hățișul unei existențe din de în ce mai complicate …

    Personal, cunosc destui cetățeni care au votat Klaus Iohannis acum doi ani, și care au socotit că ar fi un gest legitim de revanșă pentru propria lor frustrare să voteze cu PSD anul acesta. Și așa au și făcut. Oile nu votează, puteți să mă credeți pe cuvânt. Și nici morții din Teleorman, să știți.

  32. Parerea mea sincera , extrem de sincera este ca toti securistii astia deghizati in politicieni , care formeaza asa zisele partide de dreapta ( PNL , USR , PMP ) si care sunt in fapt aripa politica a statului politienesc ( DNA , SRI , … ) ar trebui sa se uneasca intr-un singur partid .
    Iar presedinte sa fie numit Edmond Talmacean .

    Cred ca individul asta ilustreaza cel mai bine politicianul de dreapta , starea democratiei din Romania si toata dementa care a fost in tara asta in ultimii 12 ani .

  33. Întotdeauna s-a spus că PSD fraudează alegerile! Acum s-a văzut cine fraudau alegerile! Fără Blaga, cele două partide unite nu au reușit să obțină mai mult de 20%. Liberalii și-au săpat singuri groapa, contopindu-se cu PDL, ducând o campanie de prost gust, lamentântu-se și procedând prin atac la persoane. Lozinca cu penalii și jos coruptia nu a mai ținut.
    Pe mine mă îngrijorează procentul destul de mare obținut de partidul lui Soros, pentru că a fost susținut în București de 25% din cei prezenți la vot, iar votanții lor au fost în majoritate tineri, viitorii posesori de diplome și de posesorii de diplome, susținători ai unei societăți fără politicieni, fără sistem, deci a unei societăți dictatoriale și anarhice. Ei nu au știut niciodată să ne explice faimoasele lor principii și ce înțeleg prin antisistem. I-am urmărit pe candidații lor posesori de diplome în diferite domenii obținute aici și în afară dar fără cunoștințe civice și politice, care habar n-au cum funcționează statul și instituțiile statului și mi-am amintit de tehnocrata care dorea să fie ministrul al Justiției.
    Cât despre viitorii parlamentari pesediști, sper ca în alte județe să fi fost propuse și persoane cu pregătire juridică, căci în județul meu nu este niciun jurist.
    Mai marii din PSD cred că dacă se vor alia la guvernare cu UDMR, udemeriștii se vor cuminți? Nu vor mai complota împotriva unității statului român și vor deveni peste noapte devotați României?

  34. Diaspora se înghesuie să voteze la prezidențiale ignorând faptul că președintele nu are, dacă respectă Constituția, prerogative largi, deci nu e atât de important ca Parlamentul.
    Dacă ar fi informată, ar vota la parlamentare, dar, cum nu știe pe ce lume e…

  35. „Cred că îmi lipsește perspectiva potrivită”…. si iotusi sunteti din Moldova (cuiar daca di pisti Prust .. unde Chichirau este inca bine … ca mia sunt Curjos, Besencisime si Capdebou .. ori poivesti de gebul „sau ppvesti de genu „a venit domnu X a asteoptat in salon , smatrelie na perdeli si apoi a plecat”)

  36. Perspectiva potrivită ca să subînțeleg spălarea de creiere prin clismă – o perspectivă mai lumească, pe care de mică au încercat să mi-o amputeze, în speranța că voi ajunge o femeie de treabă, decentă. Nu știu dacă le-a ieșit, dar eu mă abțin cu grijă inexplicabilă.

    Replicile acestea haioase nu-s chiar aproape de adevăr. Adică ele există, dar tot cu spirit de glumă. Nume bizare sunt și de-a dreapta Prutului, uitați-vă numai puțin la numele din guvernele Boc. Aveau niște consilieri cu niște nume…

  37. La nivel national o dati bine, domn’ Nastase… In realitate PSD a castigat pentru ca a promis iar ceilalti nu, iar pe aici inca mai merge cu morcovul in varful parului!

Lasă un răspuns