Mergeti la vot. Nu lasati nicio sansa imposturii si demagogiei

Eu nu voi putea merge, duminica, la vot. Pentru un motiv stupid. Livia Stanciu mi-a interzis dreptul de a vota si de a fi ales pe o perioada de doi ani, dupa executarea pedepsei. Mai generos, Ionut Matei mi-a interzis – doar dreptul de a fi ales – dar pentru cinci ani (era mai important!). Judecatoarea de la „contopire”, preocupata de reactia presei, a stabilit interdictia de cinci ani si pentru dreptul de a fi ales dar si pentru dreptul de a alege. A fost neatenta. In mod normal, as fi putut sa votez duminica. Probabil ca aceasta chestiune intra in procentul de 10% erori ale statului de drept din Romania.

De aceea, dragi prieteni, va rog sa votati si pentru mine. Eu as fi votat cu PSD. La ambele Camere. Partidul a dus o campanie inteligenta. Campania „bunului Samaritean”. Nu a intrat in clinciuri, nu a jignit, nu a provocat. A combinat, in aparitiile publice, vechii comunicatori cu cei noi. A aratat profesionalismul vechii generatii cu entuziasmul celor tineri. Prezenta buna la televiziuni, clipuri de calitate.

In plus, campania celor de la PNL si a celor de la USR a fost, din punctul meu de vedere, neinspirata. Alina Gorghiu si Nicusor Dan sunt neconvingatori ca lideri, artificiali, dintr-un alt film. Prezenta unor personaje teleportate in campanie a fost jenanta. Dacian Ciolos, prin implicarea in campania electorala a PNL, si-a pierdut virginitatea tehnocrata si a brevetat o formula de parteneriat public/privat in politica. Alianta intre o persoana fizica, cu o naiva Platforma 100 si partidul Bratienilor va ramane insa in istorie, ca mezalianta.

Recunosc, sunt curios sa vad si cati vor vota, inca o data, cu Basescu. Vom putea judeca, in felul acesta, si procentul de masochism din societatea noastra.

M-as bucura ca ALDE si PRU sa faca rezultate bune si sa intre in Parlament.

RISCURI.

Cred ca voturile din diaspora vor crea, din nou, probleme. Cred ca inexistenta unei aliante electorale PSD/ALDE va fi folosita de Iohannis pentru a-l propune premier pe Ciolos. In felul acesta, s-ar putea reproduce scenariul din 2004, unii sugerand ca o factiune din ALDE ar putea sa defecteze. Consider insa ca PSD va putea  invoca Legea partidelor, inclusiv prevederea referitoare la alianta pentru formarea guvernului.

Atentie deci la toate fazele de numarare a voturilor si la pregatirea aliantelor de guvernare.

Succes!

25 de gânduri despre “Mergeti la vot. Nu lasati nicio sansa imposturii si demagogiei

  1. Am cunoscut persoane care ziceau ca ei urasc pe cei care zic patru cuvinte in loc de trei si de aceea va raspund in doua cuvinte: bine.
    Si pentru ca s-a putut simplu, sa vedem daca se poate si complicat. Am reusit sa amutesc, in zilele din urma, cativa candidati care mi-au cerut votul prin internet. Le-am raspuns asa, ca voi vota pe acela care m-ar vota pe mine. Si au tacut, n-au mai zis nimic, nici macar nu au avut rabdarea demagogica sa afirme ca da, ei m-ar vota. Domnule Nastase, PSD-ul nu m-ar vota pe mine, iar PSD-ul de azi nu v-ar vota nici macar pe dumneavoastra. Adica nu discutam despre o creditare, ci despre ceva mai rau: nu primim, ca persoane, nimic in schimb pentru ceea ce le oferim – si riscam, mai tarziu, o replica de tipul „nu te-am pus noi sa ne votezi, a fost placerea ta”, intr-o formula oarecare. Care replica va veni in viitor, intr-o forma sau alta. Despre dl Matei, probabil ca a dorit sa nu va rapeasca posibilitatea de a-l vota pe Traian Basescu.

  2. Internaționaliștii de ieri și de azi
    De ce am accepta această invitație? „Nici nu știm cine sunt acești oameni!” Replica lui Donald Trump despre refugiați se aplică din plin aici. Persoane venite parcă de niciunde, copleșiți de un dor năvalnic de România într-atât de simultan încât ne face suspicioși. Unde au fost până acum? De când se cunosc între ei? Cum au ajuns pe liste? De ce au venit ca un mare val? Habar nu avem, dar cică sunt altenativa la clasa politică veche.
    Măcinați de spectacolul de terfelire de la DNA, de multe ori neurmat de sancțiunile binemeritate, politicienii vechi bagă capul în pământ. Sunt vremuri de epurare. Ca și în anii ’50, nu neapărat pentru cele rele ale lor părăsesc scena, ci pentru a face loc internaționaliștilor. Kominterniști atunci, neoliberali, adepți ai marxismului cultural sau, pur și simplu, doar inși la ordin acum.
    De la desantul Komintern-ului din 1944 nu am mai văzut așa ceva! Impresia de asalt este covârșitoare. Executanți cu dublă comandă – internă și externă – sunt chemați să-și îndeplinească misiunea pentru care au fost pregătiți. Vă asigur, nu este una de eliberare. Creații de eprubetă, își joacă stângaci rolul, prezențe publice încă mai schimonosite decât politicienii vechi despre care spun că vor să-i înlocuiască.
    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Totul-pentru-putere-cazul-Nicusor-Dan.-Cum-s-a-transformat-matematicianul-barbos-si-nationalist-membru-in-%E2%80%9Ecomunitatea-de-iubire-a-valorilor-traditionale-in-politicianul-rece-imbracat-si-tuns-de-designeri-%E2%80%9Edeschis-tuturor-minoritatilor-138970

  3. Totul pentru putere: cazul Nicușor Dan. Cum s-a transformat matematicianul bărbos și naționalist, membru în „comunitatea de iubire” a valorilor tradiționale, în politicianul rece, îmbrăcat și tuns de designeri,
    „Traiectoria lui Nicușor Dan prezintă un traseu foarte interesant.În momentul de față, Nicușor Dan este liderul unui partid care este asociat cu progresismul, care își propune modernizarea cu orice preț a țării și transformarea societății după model occidental.

    Dar Nicușor Dan nu a fost mereu asociat acestor idei. Ba, putem spune, după o cercetare amănunțită, Nicușor Dan și-a schimbat- radical chiar, opțiunile față de vremea când nu era deloc interesat de politică.

    În trecut, Nicușor Dan se manifesta ca un naționalist luminat, demonstrând – aproape impecabil, de ce naționalismul românesc nu este nici șovin, nici xenofob, ci este asociat cu iubirea, tradițiile și apartenența la comunitate.

    „Iubesc România. Țesătură inefabilă care parte din identitatea mea. Flux sensibil pe care nu l-am regăsit în altă parte de lume. Trăiesc fericirea de a-mi accepta identitatea colectivă.

    Naționalismul „meu” ideologic este sentimentul de identificare a membrilor comunității naționale cu valorile culturale tradiționale și opțiunea pentru primatul acestora în fața altor valori culturale” , scria el într-un articol tipărit în Dilema, în februarie 2.000.

    Ciudat, însă, de când a intrat în arena politică, în postura de candidat independent la Primăriei Capitalei, Nicușor Dan s-a schimbat radical. Președintele USR a fost preluat de o întreagă echipă, în frunte cu Sandra Pralong și Mircea Toma, care l-a prelucrat în cele mai mici detalii. Pentru cine nu mai știe, actual consilier al președintelui Iohannis – Sandra Pralong, a fost prima președintă a Fundațiilor Soroș în România, iar Mircea Toma a fondat Asociația Activewatch chiar cu bani primiți pe aceeași filieră, cum el însuși recunoștea în trecut.

    Pentru a înțelege cât de mult își aparține sieși Nicușor Dan, este relevant să ne uităm la o declarație a președintelui USR, în care acesta admite că a fost luat de o „fată designer care m-a îmbrăcat și m-a tuns”. De la rebelul bărbos și cu părul lung, ce aducea mai degrabă cu un non-conformist, Nicușor Dan arată acum complet regulamentar, tuns scurt, fără barbă și în haine de firmă.deschis tuturor minorităților”

  4. Patrick André de Hillerin spune că :
    -„mereu vor exista alegători de peste 60 de ani pe care să dăm vina”!
    -„în 1990, când aveam 15 ani, la Piața Universității, lângă mine erau oamenu care azi au peste 60 de ani”!
    -„Mircea Mihăieș, care are 62 de ani și face 63 în ianuarie, era disperat acum 8 ani că moșii votează”!
    Să nu scăpăm din vedere că, se spune că, D.Trump a fost votat de țărani (fermieri)!!!
    Am, în familie, pe cineva care a împlinit, în noiembrie, 18 ani și-i încă în liceu – mi-a spus că va vota cu PRU! N-am reușit să conving că dovadă de împrăștiere, în sprijinul dreptacilor.
    Doamne ajută!

  5. Votez, deci exist ! Votez PSD, evident, este singurul partid care-si respecta electoratul si care are viziune. M-am saturat, evident, de cliseele mincinoase repetate papagaliceste de secta sorosisto-securista si mai nou de nevertebrata Ghorgiu. Imi iubesc tara, evident, dar mai mult doresc ca copii nostri sa aiba un viitor aici, la noi si nu in alte tari europene. Respect sacrificiul tuturor eroilor acestui neam, fara el nu am fi fost nimic pe harta lumii. Inca regret ca nu am avut parte de un Presedinte ca Dl Adrian Nastase si ca am pierdut 10 ani inutil din cauza unui derbedeu ca basescu … Maine este sansa noastra, sa o folosim cum se cuvine, mergeti la vot si ramaneti vigilenti la numararea voturilor !

  6. Romania sociala unita: Romani, mergeti la vot! Participarea majoritara la vot ne uneste! Daca, in ultimii 12 ani, Romania politica a fost dezbinata, Romania sociala are prilejul sa dea un puternic semnal de unitate, prin participarea masiva la alegerile parlamentare de Duminica. Indreptandu-si, maine, suvoaiele de oameni spre sectiile de votare, electoratul poate da politicii o lectie exemplara de unitate. Legatura dintre participare si unitate este indisociabila, desi uneori este insuficient pereceputa. Simplul fapt ca cetateanul merge sa-si depuna in urna buletinul de vot cu preferinta ideologica si politica inseamna ca ii pasa de viitorul Romaniei. Fiecare vot este ca o caramida cu care se construieste Romania viitoare. Participarea exprima constiinta apartenentei la organizatia politica stat si natiune, ca toti suntem pe aceeasi corabie. Ca si in sportul propriu-zis, importanta in primul rand in competitia voturilor este participarea. Este sansa de a-ti confrunta si verifica preferinta. Este sansa sa iesi castigator sau sa obtii un rezultat cat mai bun, impreuna cu grupul cu care impartasesti aceeasi preferinta ideologica si politica, adica aceleasi interese. Marimea feliei de viitor din panelul alegerilor, in care preferintele electorale se vor randui ca niste felii de tort pentru fiecare grup de sustinatori, va depinde de marimea participarii. Romania sociala inseamna PSD. Romania unita inseamna PRU. Datorita intereselor pe care le au sau le urmaresc in Romania, popularii europeni (PPE) si fideszii ungari (Fidesz) au aratat deja o preocupare insistenta fata de rezultatul alegerilor parlamentare din 11 Decembrie. Pentru Romani, rezultatul alegerilor este vital, prin urmare gradul lor de interes ar trebui sa fie la superlativul absolut, fapt care se masoara printr-o cat mai mare participare.

  7. Sper si eu ca PSD si ALDE sa castige aceste alegeri . Si sa nu urmeze o alta tradare a electoratului PSD , in asa fel incat sa ne trezim cu vreo strutocamila tehocrato-pesedista sau penelisto-pesedista …
    Voi vota PSD !

  8. http://www.cotidianul.ro/chirurgul-gheorghe-burnei-audiat-de-procurori-292673/

    In toate statele politienesti , medicii , profesorii , politicienii din Opozitie si intelectualii in general sunt considerati sursa tuturor relelor din societate ! Iar securistii , militienii , procurorii si celelalte institutii de represiune sunt cei buni ^_^ !
    Nici Romania nu face exceptie de la caz , ba as spune ca face chiar exces de zel in eliminarea tuturor valorilor pe care le avem .
    Trebuie mentionat ca aceste derapaje apar din cauza unei clase politice impotente si paralizate de frica sau intesata de securisti …

    @ serbafl @ George ban

    ramane cum am stabilit in trecut …

  9. E o analiza care, in partea despre ALDE, e neinspirata ( cel putin ) . Nu exista nici un motiv sa se banuiasca o eventuala tradare , macar si urmarind istoricul pozitiilor politice ale lui Calin. Fara ALDE , PSD e in aer. Sa fiu in locul Dvs. as vota ALDE nu PSD intrucat ALDE inseamna plus 5 % la PSD in schimb fara ALDE, PSD poate face si 40-42 % si tot sta pe bara 4 ani. Iar cu Binomu’ si Agronomu’ peste 4 ani nu va mai fi nimic de votat, daca vom mai vota. Asa ca genul asta de soparlite…….

  10. ULTIMELE 24 DE ORE (considerații finale pe marginea campaniei electorale)

    1.Deși ați atras atenția suficient de timpuriu asupra necesității evidente a unui partid „mai la stânga ” PSD-ului, domnule profesor, în această direcție lucrurile s-au mișcat greu. Abia acum, spre sfârșit de campanie, PSD a constatat că PRU nu „mușcă ” din voturile sale, ci adaugă la o posibilă arhitectură viitoare. PRU putea fi însă construit mult mai inteligent și cu mai multe șanse de reușită, dacă liderul Bogdan Diaconu, mai curând șters și infantil ca prezență publică, ar fi înțeles că scopul este ca PRU să intre în Parlament iar nu ca dânsul să fie falnicul conducător al unui partid de buzunar, pentru care procentul de 5% să rămână un „pod prea-ndepărtat”. În mod normal, prin provocarea unui Congres Extraordinar , Bogdan Diaconu ar fi trebuit să cedeze în favoarea unuia cu mai multă vizibilitate –Mirel Palada ar fi fost perfect… acesta e suficient de vocal și de arogant , știe să utilizeze Facebook-ul , e creator de imagine, are vârsta potrivită și posedă tupeul încăpățânat al învingătorului . Dar lucrurile nu s-au petrecut așa… Cu toate acestea, în mod surprinzător pentru felul în care și-a gestionat situația, PRU a crescut foarte mult în această lună de campanie, aproape ajungând să pună piciorul în pragul ușii Parlamentului, ceea ce vorbește de la sine despre NECESITATEA unei astfel de construcții. Vom vedea mâine…

    2.Iohannis Klaus Werner, mai schematic decât o caricatură al lui ANDO –respectiv, câteva linii, și o căciulă uriașă peste ele- după ce a înțeles, cu greu, cam cum s-a mișcat „PARTIDUL MEU” în campanie, și-a amintit că pe el EMOȚIA l-a făcut președinte și a ieșit la rampă sugerând că trebuie PROVOCATĂ o înduioșare colectivă… apoi a susurat , cu naivitate, că poate o va provoca el însuși… Așa că a comandat consilierilor două texte cu EMOȚIA vârâtă-adânc în ele, pe care dânsul să le citească în fața cetățenilor, și din subtilitatea cărora publicul votant să priceapă pe cine trebuie să pună ștampila… Numai că , președintelui nostru nimeni nu vrea să-i spună că domnia-sa, în calitate de „creator de reacție afectivă ” este un fel de KLAUS-CONTRA-NATURII, și că ultimul lucru pe care ar putea dânsul să-l transmită este fix EMOȚIA.

    3.PNL a avut o campanie fascinant de eronată, căci nu știu cum altfel să numesc ambiția căderii necontenite, la început dintr-un lac mititel într-un puț așa-și-așa , iar la sfârșit dintr-un lac afund într-un puț abisal; în ciuda presei și a platformelor de tot felul care s-au tăvălit de râs descriind materialele de campanie ale liberalilor, aceștia n-au schimbat cu o idee măcar strategia, ci au continuat neabătuți să se facă de rușine și să piardă votanți. Votanții pierduți de PNL au devenit sau inactivi pentru scrutinul de mâine, sau, în disperare de cauză, votanți USR.

    4.USR și-a bazat strategia pe doi piloni: pe de o parte, zgândărirea urii și a resentimentelor , pe de alta, victimizarea periodică. În mod surprinzător, deși „adunătura” USR se sprijină pe școliții dinafara României , pe gulerele albe din laboratoarele de peste graniță și pe emblema bursierului cu pretenții de panaceu, partidul „salvatorilor” se adresează celui mai neinformat și mai naiv public, adică acelui public care VREA SĂ CREADĂ!!! Publicul USR va ieși la vot după ora 17,00 a zilei de mâine. Și va ieși în funcție de febrilitatea Facebook-ului și de numărul SMS-urilor. De aceea , acest public, penetrabil numai prin mesaje care pot provoca spaima și emoția colectivă, dar cu cele mai rudimentare mijloace, este extrem de volatil, deci extrem de „nemăsurabil”.

    5.Pentru ALDE vor vota simpatizanții liberali, conservatori, stabiliți pe un palier de 5-7% … așadar, aceștia având opțiunea de vot demult cristalizată, nu vor furniza surprize. Spre deosebire de publicul cu vederi liberale ca mod general de gândire și care își rezervă cochetăria unei opțiuni de ultimă oră pentru participarea la scutin, simpatizanții ALDE sunt disciplinați în sufletul lor și conștienți de importanța mizei, deci vor ieși la vot.

    6.ANR –ul lui Marian Munteanu nu cred că va intra în Parlament. Am văzut, mai zilele trecute , un clip electoral al acestora: un domn grizonat, așezat la o măsuță, ne îndemna să votăm ANR deoarece întreaga ideologie a acestui partid se bazează pe NUMAI ȘAPTE CUVINTE . Domnul respectiv ne soma SĂ ȚINEM MINTE, cu sfințenie, acele șapte cuvinte… după care, și-a pus ochelarii și le-a silabisit de pe o hârtiuță: „…Patrie… familie…demnitate…” , etc. Dânsul , după cum vedeți, nu reușise să le țină minte…Ăsta-i partidul… micii impostori cu pretenții de tezaurizare a purității neamului.

    7.Sper ca PMP să nu intre în Parlament. Intrarea sa în viitoarea construcție, ar deschide din nou poarta către „soluții imorale” și negocieri mizerabile.

    8.În fine, restul e pulbere de stele și pulbere de stele ar fi și UDMR dacă nu ar avea regula electorală a pragului de 20% în câteva județe, care le asigură, automat, succesul precum și nelipsitele jocuri de culise.
    …………………………………………………………………..

    Vom vota mâine, sunt sigură, și pentru cetățeanul Adrian Năstase, domnule profesor și domnule Prim-ministru… de altfel, cred că nu a fost nici un scrutin, din 20 iunie 2012 până astăzi, la care EU SĂ NU FI VOTAT ȘI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ.

  11. Câtă ură, pe-atâta nedreptate ! :mrgreen:
    N-ar insulta atât de mult inteligenţa noastră, dacă n-am şti că o asemenea nedreptate şi altele chiar şi mai şi, dovedite şi prin decizii CEDO, în loc să scoată din joc(ul politic) o asemenea eroare de sistem, nu doar judiciar, a fost avansată pe linie ierarhică până la cel mai înalt nivel al branşei, ajungând ca prin cumul de pensie şi salar să care după ea lunar o groază de bani ! Şi totuşi nu s-a sfiit ca pentru cam 10 % din câştigul ei dintr-o lună, pe care soţul decedat într-un accident sexual, se spune, îl datora unei doamne devenită caz strigător la cer (Rarinca), să o bage la puşcărie !!! :mrgreen:
    Ajunsă şi ea un caz, poate chiar patologic, în urma nenumăratelor decizii aiuritoare ( câte-or fi încă necunoscute ?), persoana în cauză, dar mai ales ce-i ce o susţin ( oare de ce ? 😉 ) nu-şi dau seama cît rău fac celei de treia putere din stat odată prin pierderea credilităţii instituţiei ca atare, dar şi pierderea speranţei generale că „Statul acesta de drept” se mai poate îndrepta !
    Poate doar dacă ar reveni la butoane oameni trecuţi prin căderi şi nedreptăţi, mai mult sau mai puţin meritate, din care imposibil să nu fi învăţat ceva, împreună cu oameni oneşti, iubitori de neam şi ţara, România ar mai avea şanse să intre într-o normalitate făcută praf, uneori din prostie, alteori cu bună ştiinţă. După un plan minuţios pus la punct şi aproape că dus până la sfârşit datorită pasivităţii, fricii sau lehamitei noastre !
    Felul în care, cel puţin pe faţă, se manifestă PSD-ul cu „foşti”ca Adrian Năstase nu dă prea multe speranţe că a învăţat ceva din păţaniile altora, nici că realizează starea dezastruasă în care se află ţara, situaţie ce li se datorează şi lor în mare măsură !
    Să le fi venit ( teamă mi-e ca să nu se gândească doar la câştig 😉 )mintea la cap în al 12-lea ceas ? Să mai încercăm odată ? Să le mai dăm o şansă ? N-o să ne pară rău ?
    Ajunge doar rugămintea atât de sinceră şi încrezătoare a lui Adrian Năstase ? Că-n rest, nu s-au priceput (n-au avut oameni, sau n-au putut face neobservabile greşelile prea mari pe care le-au făcut ?) ) să tragă de partea lor un electorat sătul de promisiuni, urmate de cinismul nerespectării lor !
    Şi dacă şi de data asta-i în zadar ?! Mai riscăm odată, că oricum „n-avem cu cine”, N(e)icuşoare ! ? 😉

  12. Manevrele Iohannis, PNL şi USR sunt mai rău decât neinspirate şi artificiale, pentru că în realitate încearcă să deturneze procedurile democratice spre a conferi puterea unei minorităţi legale. Scopul lor este ca democraţia parlamentară să devină o democraţie de substituţie care, în loc să îndeplinească voinţa liber exprimată a poporului suveran, să găsească mijloacele de a o restrânge.

    Din păcate, PRU va drena o parte din electoratul nemulţumit de stânga, ceea ce va conduce inevitabil la pulverizarea votului şi – implicit – slăbirea poziţiei PSD care a avut, într-adevăr, o atitudine ceva mai ofensivă de data aceasta. Însă politica «bunului Samaritean» implică crearea la nesfârşit a diferite categorii socio-profesionale favorizate, proces care dacă nu este stopat riscă să conducă la explozia corpului social. Pentru a veni în faţa electoratului cu o ofertă valabilă şi sustenabilă, PSD ar trebui să găsească calea de mijloc între privatizarea profiturilor şi colectivizarea costurilor. În mod evident, nu a găsit-o încă, însă pentru moment PSD este singurul partid de pe scena politică mai preocupat de problemele societăţii decât de arbitraje economice, mai apropiat de naţiunea română şi mai înclinat să-i ofere posibilitatea de a-şi decide singură propriul destin.

  13. Astă seară, în emisiunea Alessandrei Stoicescu , de la ANTENA 3, doamna Bica Alina, fostă șefă a DIICOT, a simțit nevoia să spună că-și reproșează faptul că nu a vorbit public despre dosarele asupra cărora a avut suspiciuni de abuz , atât în instrumentare, cât și în pronunțate. A numit un singur dosar : TROFEUL CALITĂȚII… a explicat ceea ce știam deja cu toții… A spus și de ce a tăcut atunci și explicația ei mi s-a părut neconvingătoare , în schimb a mărturisit de ce vorbește astăzi : pentru că , într-un alt dosar , recent, făcând trimitere la puterea lucrului judecat deja, se încearcă o soluție similară. Iată, așadar, monstrul… cum naște el un pui hidos după o gestație de patru ani …

    Cred că va veni o vreme , nu prea îndepărtată, când Băsescu Traian va ieși pe un post de televiziune și va spune că despre dosarele lui Adrian Năstase el nu a știut nimic, că Daniel Morar , Ionuț Matei și Livia Stanciu sunt vinovații, că el a aflat mult mai târziu de ticăloșia celor trei, când nici măcar nu mai era președinte, ca să-l poată sancționa exemplar pe Daniel Morar, refuzând cu demnitate să-l numească la CCR iar Liviei Stanciu și lui Ionuț Matei să le reînnoiască mandatele. Cred că vom vedea o lacrimă jucându-i în ochiul valid, lacrimă îndepărtată cu podul palmei , cu un gest pe care îl știm așa de bine de pe vremea lui „dragă Stolo…”

    Ioan Oltean, Elena Udrea, Alina Bica… toți au știut și au tăcut …se pregătește de mărturisiri și regrete pentru ceea ce i s-a „întâmplat” lui Adrian Năstase , fostul președinte Băsescu Traian. Dacă am noroc, cred că spovedania se va întâmpla în timpul vieții mele…

  14. Să nu mă întrebați cine a scris textul-colaj de mai jos. Nu știu cine este cel sau cea care semnează, atât de enigmatic, cu E.B. Dar vă rog să-l citiți, pentru că, deși pare că ar fi apărut într-o revistă proletcultistă de duzină de la începutul anilor ´50, veți fi surprinși să aflați că, de fapt, se găsește în revista contemporană a intelectualului român de atitudine, recte REVISTA 22.

    E o mică și grosieră propagandă , dar nu pentru ca populația să meargă la vot, ci, utilizând sublinierile necesare, pentru CA SĂ ÎNȚELEAGĂ PUBLICUL PROST CU CINE NU TREBUIE SĂ VOTEZE ! Argument? Păi , cu ăia nu votează nici Cărtărescu, nici Marius Manole, nici Oana Pellea, nici Mihai Șora, nici alții ca ei… sau , cu alte cuvinte , hai să gândim cu mintea lor și nicidecum cu mintea noastră…

    Prieteni, dar niciodată nu s-au străduit intelectualii patriei atâta , înaintea vreunui scutin… De vreo lună, băieții ăștia ne cer să-i finanțăm, cu următoarele cuvinte: „Jurnalismul independent are nevoie de sustinere
    Noi, la Revista 22, ne luptam sa ramanem independenti. Suntem insa dependenti de cititorii nostri.
    Doneaza pentru un jurnalism de calitate. Este simplu…”

    Dar eu cred că îndemnul este pentru cei care nu citesc revista, în nici un caz pentru mine, care o citesc.

    http://revista22.ro/70258730/scriitori-si-artisti-merg-la-vot-s-scpm-de-corupie-si-hoie.html

  15. Lumeeee, lumeeeee! Șoc, incredibil, halucinant!!! Un oarecare „b” a reușit sa scrie două postări succesive fără a pomeni de Ponta!!! În schimb, augusta mea persoană este nominalizată a doua oară în două zile! Este un PRIM PAS spre vindecare… Așteptăm cu răbdare!
    Am votat PSD. Nu știu ce avem noi, că vrem ca PSD-ul să fie un sfânt intr-o lume de draci.
    @Luminita Arhire – Sunt invidios pe Dvs ca citiți „22”. Cum spunea Eugen Barbu, „aveți stomac tare”!

  16. N-am lipsit niciodată, deci n-am de gând să lipsesc acum. Cât timp or să mă țină picioarele, am să mă duc. E un drept de care înțeleg să mă folosesc și desfid pe oricine împarte electoratul în tineri cu diplome și titluri (s-a cam văzut câți bani fac unele diplome și titluri…) care votează „bine” și bătrâni fără diplome care votează „prost”.
    Fiecare cetățean are importanța lui în societate, iar tinerii și mai puțin tinerii care freacă smartfoanele n-ar avea putere să ridice un deget dacă tinerii și seniorii cu meserii la bază, plus agricultorii, zootehniștii… nu le-ar da de mâncare și nu le-ar repara țevile.
    Cei din a doua categorie pot trăi fără cei dintâi, dar cei dintâi nu pot trăi fără cei din urmă.
    Deci cei din urmă sunt de fapt pe locul întâi, iar cei dintâi sunt pe locul doi.
    Dacă cei gen Pleșu n-ar fi făcut diferența asta cretină, n-aș fi făcut nici eu ierarhizarea asta obraznică. Dar cu impertinenții trebuie să vorbești pe limba lor.
    Votează, naibilor, pe cine vrei, dar nu califica pe nimeni după votul lui!

  17. Domnule Nastase, datorita media straine, media romaneasca fiind ocupata sa ne anunte cresterea numarului ,de votanti, elector cu elector, am aflat cine este marele castigator al zilei, inainte de orele 21, cand vor exista cativa castigatori ai votului popular. Conform media straina, serviciul de telecomunicatii speciale a cumparat 19000 de tablete pentru sectiile de votare. Producatorul l-am aflat de la sectia de votare, din ignoranta personala nu am gasit nici un detaliu pe e-licitatie; norocosul producator este Lenovo. Felicit Lenovo din inima, fiindca nu orice elector castiga peste o jumatate de milion de euro ca profit, in ziua se vot.

  18. CNADCU a ajuns la concluzia că 4% copiat în teză de Codruța nu justifică retragerea titlului, dar n-a spus de la ce procent în sus justifică. De la 5? de la 7? de la 10?
    Îmi spun părerea pentru ultima oară, sper, despre doctori și doctorate:
    Doctori pot fi numai cei care lucrează în cercetare, care știu tot ce s-a descoperit/inovat în domeniu, și care descoperă/inovează la rândul lor ceva ce nimeni nu știa/n-a făcut până la ei.
    Toți ceilalți sunt niște compilatori de texte și idei, că citează, că nu citează.

  19. Livia Stanciu intruchipeaza zgripturoaica din basmele populare romanesti! N-am vazut un om mai urat sufleteste ca aceasta individa care a ajuns sa imparta dreptatea in Romania! Domnule Adrian Nastase, sunt sigura ca veti reveni in politica la fel cum sunt sigura ca Livia Stanciu ar fi in stare sa propuna o lege care sa interzica celor care se numesc Adrian Nastase sa candideze vreodata! Astept revenirea dumneavoastra in politica!

  20. Parafrazandu-l pe Mircea Badea , se pare ca ” Meditatorul, binomu si agronomu si-o fura crancen. Pur si simplu teribil. Cu toate lozincile lor jegoase ” .

    Sper ca dupa aceste alegeri sa nu mai auzim de Basescu si golanii lui .

Lasă un răspuns