La FET : „Turcia de la Ataturk la Erdogan”

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare – va organiza marți, 6 decembrie a.c., începând cu ora 11:00 lansarea volumului
TURCIA DE LA ATATÜRK LA ERDOĞAN.

Autor: Ionuț COJOCARU.

Alături de autor vor lua cuvântul: domnul prof.univ.dr. Ioan SCURTU și doamna prof.univ.dr. Ema MILJKOVIC, de la Universitatea din Belgrad.

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

12 gânduri despre “La FET : „Turcia de la Ataturk la Erdogan”

  1. Nu știu dacă autorul a apucat să deceleze (și să prezinte relexat) evenimentele legate de lovitura de stat, de care Erdogan a fost salvat de Putin, dar este prima oară când chiar regret mult că nu pot asista la dezbaterile de la Fundație. Mai de demult am vrut să urmăresc o dezbatere pe internet, dar nu m-a satgisfăcut. Mai este în vigoare posibilitatea, după „reamenajarea” blogului?

  2. Felicitări pentru idee ! Turcia este un adevărat miracol al dezvoltării impetuoase pe mai toate planurile, iar Erdogan un patriot cum şi-ar dori să aibă orice popor în fruntea sa ! UE ţine Turcia la intrare, mai mult de frică, decât de neîndeplinire a unor conndiţii necesare . Odată intrată, Turcia, o ţară de peste 80 de milioane de locuitori de religie musulmană ar cam da peste cap multe din priorităţile şi hegemoniile actuale ! Pe de altă parte, nici Turcia, în speţă Erdogan, nu se dau în vânt după actuala făcătură birocratică, pe cale de a i se cânta prohodul !

  3. Mai sunt 6 zile până când vom afla pe cine preferă Ambasada. Ceea ce putem noi face, este să îi complicăm situația…

  4. În primul rând felicitări pentru viitorul bunic! Am vrut să zic: „Iuuuuu-hu!!!” de când am auzit pe alte canale, dar dacă nu ați spus nimic, am tăcut și eu. Sper din suflet, fără să exagerez DELOC, să aveți timp de acordat nepoțelului care vine. O să vi se schimbe perspectiva asupra vieții, promit (profund plăcut și dureros în același timp; am o nepoată care m-a făcut semi-bunică, știu ce spun). Nu este ca atunci când faci tu copii, mai ales cam crud fiind.
    .
    La mulți ani lui Andrei!
    .
    Mă bucur din suflet (din nou) că v-au „înlesnit” drumul spre Cornu cu sensul giratoriu, sunt și invidioasă foc pentru că drumul spre „Cornul” meu (110 km) e varză și varză va rămâne multă vreme de-acu’ încolo. Bucșe, amortizoare, arcuri, casetă de direcție, capete de bară sau braț rupt este numele meu mic forever. Sens giratoriu îmi lipsește, că restul e în perfectă regulă.
    .
    De când cu votul ne-pro-european din R. Moldova am plătit oale sparte printre prieteni (de la care aveam pretenții mai mari), eu, care n-am votat și nu am exprimat nici o opinie părtinitoare din simplu motiv că n-o am. Dar sunt fericită că nu mi-au cerut buletinul și nu m-au escortat până la vreo graniță ca să-mi dea un șut în fund ca să zbor cu toți ai mei la Moscova sau măcar pe Lună. Foarte fericită. Fericită de-mi vine să plec numai ca să nu le dau ocazia să mă dea afară, așa cum au făcut-o și alții vreo douăzeci de ani în urmă. Nu la propriu! Nu luați ad literam ce spun, căci mereu bat câmpii în parabole. Vă rog să mă iertați.
    .
    Acuma cu noile alegeri. Cum nu mă mai simt un român adevărat, cum nu mă mai simt un prieten adevărat al nimănui, din motiv că acum e normal să fii prieten cu cineva numai dacă „ții cu el”, fără să împărtășești opiniile „neprietenilor”, oricât de naturale ar părea acestea, m-am gândit să nu mă amestec din nou. Sunt ușor depresivă, recunosc. Ușor dezamăgită, ușor neînțeleasă și ușor cretină, de ce să mint?
    .
    Societatea noastră nu e pregătită pentru nimic. Nimic ce vine din viitor. dacă nu acceptăm că lumea e devenire, mereu în mișcare. Altfel ne-am dus la dracu’ moțăind cu țolul în cap.

  5. ALDE, sah la PNL: Tăriceanu o invita pe Gorghiu la o dezbatere privind valorile autentice ale liberalismului

    Alegerile parlamentare sunt o competitie in primul rand intre partide, nu intre persoane, ca alegerile prezidentiale. De aceea pentru parlamentare nici nu este uzuala sau semnificativa o dezbatere intre liderii de partide. Ca persoane, fiecare dintre ei reprezinta doar un loc de senator sau deputat.

    Pentru ca un partid sa obtina un numar cat mai mare de senatori si deputati, esential este ca un numar cat mai mare dintre candidatii sai sa castige increderea alegatorilor din bataliile teritoriale, care se desfasoara in circumscriptiile electorale, pentru ca acestea sa isi trimita cei mai buni reprezentanti in parlament.

    Cu toate acestea, presedinta PNL, Alina Gorghiu, tine mortis sa aiba o dezbatere televizata cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe tema programelor lor de guvernare. Fara alti sefi de partide, ci numai ei doi. Curat democratic, curat respect pentru colegii competitori de la celelalte partide, cum s-ar zice in stil caragialesc. Dar mai ales fara Basescu, fara Tariceanu, care sunt propuneri de premieri. Alina Gorghiu nu este un proiect de premier, asumat de PNL.

    Faptul ca liderul celui mai mare partid si cu cea mai buna pozitie in intentiile de vot nu cade in capcana diversiunii Gorghiu, este un act de intelepciune. Cu cine sa te confrunti, cu cineva care nu are nicio experienta in managementul guvernarii si care in campanie nu a avut substanta si relevanta, ci doar retorica goala? Prin cleveteala din platoul de televiziune pe seama lui Dragnea si cu Dragnea de fata, Gorghiu spera sa umfle cat mai mult bula electorala speculativa a PNL. Dragnea nu poarta fusta si nu-si poate da poalele peste cap.

    Insa, stiti cum se spune, la orice actiune exista o contraactiune, cel putin egala si de semn contrar, important este sa fie cautata, aflata si sustinuta de cine trebuie. Acest lucru, care o va lasa fara voce pe Alina Gorghiu si se va face liniste pe scena PNL, altfel penibilul gorghian va deveni de cosmar, s-a intamplat, venind din partea unui liberal pursange, care a fost cel mai bun premier al PNL-ului cel adevarat, de pana la acea fuziune, ca un mal du siecle, cu PDL.

    Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a adresat, luni, PNL o provocare de a dezbate „autenticele valori ale liberalismului”, el arătând că dezbaterea trebuie să aibă loc în această săptămână, ultima din campanie, pentru a aduce clarificări ideologice electoratului de centru-dreapta.

    „Aş dori foarte mult să lansez o provocare către PNL să facem o dezbatere asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi şi cum sunt ele. Sigur, colegii mei şi cu mine din partea ALDE şi din partea PNL rămâne să hotărască PNL cine e mai potrivit pentru o astfel de dezbatere să le susţină punctele de vedere”, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

    Întrebat unde şi în ce context ar trebui să aibă loc această dezbatere, Tăriceanu a spus că speră să se găsească cineva care să o organizeze, el contând pe interesul mass-media pentru temă.

    „Eu am lansat invitaţie, cred că mass-media poate fi interesată de un astfel de subiect, ţinînd cont de această propunere, de provocarea pe care o fac celor de la PNL, sper să se găsească cineva care să organizeze o astfel de dezbatere săptămâna aceasta”, a precizat Tăriceanu. Cred ca, afland de invitatia lui Calin, care s-ar putea s-o faca de poveste, sa topeasca aripile de ceara ale liberalei-fluturas, Alinuta n-o sa mai vrea dezbateri televizate de nicio culoare.

  6. „Sper din suflet, fără să exagerez DELOC, să aveți timp de acordat nepoțelului …)

    Eu l-aş vedea, ba chiar mi-aş dori ca Adrian Năstase să aibă grijă mai curând de trebile Statului, decât de cele ale statului pe oliţă ale scumpului nepoţel ( să vă trăiască şi să crească mare, sănătos şi frumos ! ). De astea se poate ocupa, în afara celor din familie şi o guvernantă (sau bonă, chiar filipineză, nu ? 😉 ), dar la cele ale Statului, dacă nu suntem atenţi ne trezim cu vreun guvernator de-al lui Soroş, altul decât actualul, care este deocamdată pe muchie de cuţit electoral ! 😉

  7. @Radu Humor,

    nu pot să fiu de acord în veci și pururi! Nu! Nu! Nu! Și Adrian Năstase are dreptul la fericire casnică, pământească, omenească, simplă; cred că i-a ajuns „fericirea” din politică, doar nu mai are o viață în pod pe care s-o trăiască data viitoare pentru sine… Ce face acum ar fi suficient dacă ar exista urechi de auzit și ochi de văzut. Cred că suntem de acord în această privință.

Lasă un răspuns