Votati „Licuriciul”

Dragi papagali,

acesta e un mesaj pentru voi, cei care va pregatiti sa-l votati, inca o data, pe Basescu.  In 2004, el era „raul cel mai mic”. Era „un fost comunist” dar era simpatic. A trecut apoi la socialisti. Pe urma la populari. Acum la nationalisti.  E consecvent.  In 2009, l-ati votat, din nou, pentru ca era simpatic. Arunca sticle de sampanie, dansa cu poporul si cu Bercea Mondialu’.  L-ati apreciat pentru ca se tinea de cuvant. A spus ca-si va da demisia in 5 minute si si-a respectat cuvantul. V-a promis ca „o sa traiti bine” si asa a fost; v-a taiat salariile. Voi insa, pe buna dreptate, il iubiti in continuare.

Acum vrea sa va elibereze de „Sistem”. Dar nu el a creat „Sistemul”?  Cine a adus-o pe Macovei, cine i-a numit pe Morar, Livia Stanciu? Cine l-a folosit pe generalul Burian de la SPP? Si pe alti generali, fie vorba intre noi…Cine v-a adus MCV-ul in tara? Cine a inventat Axa Bucuresti-Londra-Washington si acum il injura pe ambasadorul american? Cine a vrut sa vi-l dea, ca premier, pe Liviu Negoita sau pe consilierul Croitoru?

N-a reusit  intrarea in Schengen. Nu a reusit eliminarea vizelor pentru SUA.  In schimb, in mandatul lui, Romania s-a ocupat temeinic de adversarii politici. Tara a fost izolata, mergand pe pilotul automat de la Bruxelles si avand, ca directiva, „Licuriciul cel Mare”.

E adevarat, e bun la gargara, la scandal, la barfa de televizor, la jigniri. E unul „de-al nostru”. Asa „modernizam” Romania. Innoim clasa politica cu Basescu. Alegem un tanar „frumos si liber”. Luptam cu Basescu impotriva celor care au distrus Romania, sub conducerea lui, in ultimul deceniu!  Veti spune, poate, ca cei zece ani de mandat prezidential ai lui Basescu au insemnat o paranteza de istorie si ca,  nu-i nimic, suntem tineri, ne putem permite. Asa o fi…

Acum, el vrea sa-i dati o strapontina in Parlament. Concluzia mea, dragi papagali, e ca-n bancul cu iepurasul – inteleg ca va place. Succes in alegeri!

31 de gânduri despre “Votati „Licuriciul”

  1. Da, asa e, si eu ma gandeam ca e mai bine sa innoim clasa politica cu Tariceanu sau Melescanu, tineri de viitor. Nici Sebi Ghita nu e o alegere rea, tanar de mare viitor la Rahova

  2. Mama prostilor este mereu gravida, … deci se poate ! Am ratat tot ce puteam rata pana acum, dar ati vazut prost sa recunoasca ca a gresit ? Nu ma mai mir, asta e tara, plina de prosti, este evident ! Eu votez PSD, sa crape prostii de necaz !

  3. Adevarul este ca, lasand la o parte gandul (deoarece, cum ziceam, in Romania nu e bine sa gandesti) ca romanii i-au platit din buget dnei Elena U., cu peste 4 miliarde de euro pe an, inchirierea canapelutei pe care dl Traian B. isi facea somnul de frumusete (ieftin e si hotelul de 5 stele cand plateste altul!), deci, adevarul este ca ma simt intr-o lume deja vu: iata, aflu ca un judecator respinge unui candidat renumararea unor voturi, sub motivatia ca renumararea nu este necesara din moment ce in procesul votarii nu au fost semnalate neregularitati; mai sa zici ca este vorba de biroul electoral central din Bucuresti si dl Geoana; surprinzator, este vorba de un judecator american (cam cu nasul in suflet, sugereaza ziarul pe care l-am citit) si candidata Jill Stein, poanta fiind aceea ca neregularitatile statistice invocate au fost semnalate dupa numararea voturilor, asa incat nici nu avea cum sa fie vreo legatura cu eventuale iregularitati in procesul de votare. Iar avocatul candidatei ar fi zis, conform presei, ceva de genul ca persoanele care sustin renumararea voturilor sunt cetateni obisnuiti, cu resurse limitate si care nu pot face fata pretentiilor financiare ale comisiei electorale. Mai sa ceri ambasadorului nostru sa iasa la televiziunea americana de stat si sa vorbeasca despre necesitatea respectarii statului de drept. Tot asa, de indata ce sparcaiala electorala a luat sfarsit, aflam ca mult hulitul mare tata alb de la Washington lasa economia americana instr-o stare infloritoare, complet recuperata dupa criza si in crestere, cu 178000 de locuri de munca aparute in ultima luna si numai 4,6 procente somaj. Pare ca, zicem noi tristi, a fost vorba de o criza de export, cu care America a lovit Europa care, se pare, nu a recuperat, mai ales Franta, nici astazi de pe urma crizei : nu mai putin de 89% din repondentii francezi afirma, intr-un sondaj recent, ca tara merge intr-o directie gresita si ca percep locurile de munca a fi principala problema. La fel si in Italia si Spania, in timp ce estul european, in care Romania nici nu intra, percepe problema sanatatii ca fiind principala problema care ii preocupa. Poate ca pe noi ar trebui sa ne preocupe cum ne luam inapoi niste vaci economico-industriale de muls pe care le-am dat de pomana unor tari care ne-au santajat la si cu intrarea in UE, tari care acum, dupa ce s-au vazut cu sacii in carua, se pregatesc sa o stearga cu prada. Ei bine, va nationaliza Romania ceea ce i-a dat Austriei, daca austriectii vor alege un presedinte extremist? Altfel, dl Basescu, prospat cetatean moldovenesc, va agonisi si niste voturi de peste Prut, papagalii au fost intotdeauna fara frontiere. Desigur ca o barare a intrarii dlui Basescu in parlament ar fi o proba de maturitate nu electorala, ci cetateneasca, insa nu stiu daca ea va fi realizata; si poate ca ar trebui sa incepem sa ne intrebam daca fire fly (sau glow worm) nu cumva este denumirea inselatoare pentru ogoni muha; deocamdata, dl Basescu stie mai bine.

  4. Dar de ce trebuie innoita clasa politica, asa in totalitate, sa vina unii ca Nicusor Dan, care stiu si spun doar lozinci si in rest nimic?
    Tineretea nu insemna implicit competenta si corectitudine.

  5. Papagali există oriunde și oricând. Dar sunt, peste tot, o MINORITATE. Ii putem privi cu ură sau cu mirare, dar niciodată cu teamă. Problema nu o constituie ei, ci Ambasada care le multiplică voturile. Doar știți foarte bine ce și cum s-a întâmplat în 2004, 2009, 2015…

  6. Complet off-topic: eram abonata pe varianta veche WordPress si, la un moment dat, n-am mai primit email. M-am abonat pe prima varianta noua de n ori, de pe cateva calculatoare. M-am reabonat pe a doua varianta noua a blogului de cateva ori, am reeditat profilul pe wordpress si tot nimic. Cu blogul d-lui Iliescu n-am probleme, vine email in continuare. Aveti un raspuns si pentru mine, ca nu imi amintesc sa va fi injurat, ca sa intru la spam/lista neagra. Multumesc.

    • Diana Tucra,
      am schimbat de cateva ori serverul. Au fost si probleme de programare. Si inca mai sunt…Imi pare rau.

  7. Fidel Castro, ultima lectie: Cultului american al personalitatii, o replica simbolica, din eternitate

    Desi nedemascat public sau, oricum, nu cu aceeasi virulenta ca in spetele comunismului sovietic, cultul personalitatii are o adanca inradacinare istorica in leadershipul american. Incepand inca de la nasterea SUA, deci cu mult inaintea URSS, cultul personalitatii presedintilor americani strabate ca un fir rosu istoria intregului leadership american.

    Faraonismul cultului personalitatii, pe care presedintii americani si sistemul american l-au imputat cu ipocrizie liderilor comunisti si sistemului comunist, are in SUA o expresie materiala nu mai putin faraonica, prin saparea in piatra muntelui Rushmore a chipurilor unor presedinti americani (Thomas Jefferson, George Washington, Lincoln, Theodore Roosevelt).

    Ceea ce, comparativ, este de remarcat, pentru posibile similitudinii intre cele doua tipuri de culturi ale personalitatilor, comunist-sovietic si capitalist-american, este ca giganticele statui ale celor patru presedinti americani, daltuite direct in granitul muntelui, au fost facute in perioada 1927-1941, cand cultul parintilor statului sovietic, Lenin si Stalin, cunostea o inflorire maxima.

    Cine pe cine a influentat? Raspunsul il aflam cu usurinta din datele istorice, care ne spun ca la inceput cosciugul si monumental funerar al lui Lenin, mort in 1924, au fost din lemn. Abia in 1929 s-a luat decizia de a se construi din piatra Mausoleul lui Lenin, din Piata Rosie din Moscova, care a fost gata in 1930. Comparand anii si dimensiunile de constructie, nu in ultimul rand cheltuielile, aflam nu numai cine pe cine a influentat, ci si cine a castigat competitia statuilor de cult al personalitatii.

    Pe baza unor izvoare istorice care vorbesc despre modestia presedintilor americani Jefferson, Washington, Lincoln si Roosevelt, multi istorici cred ca acestia nu ar fi fost de acord cu statuile faraonice care le-au fost ridicate, ca le-ar fi considerat sfidatoare pentru modernitatea politica si spiritul democratiei.

    Ca un detaliu istoric picant, ironia sortii a facut ca memoria postuma a lui Stalin sa nu se supuna cliseului rusinos al faraonismului material al cultului personalitatii, fiind extras din acest cliseu chiar de detractorul sau. Pentru “incalcarea preceptelor leniniste”, Hrusciov a ordonat, in 1961, scoaterea corpului lui Stalin din Mausoleul din Piata Rosie, unde fusese asezat alaturi de cel al lui Lenin.

    Inainte de a pleca in eternitate, parintele Revolutiei cubanez, Fidel Castro, mort la 25 noiembrie, in varsta de 90 de ani, a lasat un testament politic. Acesta ar putea fi rezultatul unui calcul, al vointei de a transmite, si dincolo de moarte, un mesaj simbolic, demolator pentru cultul personalitatii american, materializat mai nou in acordarea numelor presedintilor americani unor nave maritime de razboi, edificii publice sau institutii publice.

    Spre surprinderea multor cubanezi, președintele cubanez Raul Castro a anuntat, sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii de omagiere în ajunul funeraliilor, că, în conformitate cu dorința lui Fidel Castro, va depune în Adunarea Națională un proiect de lege care prevede ca niciun cult al personalității să nu fie întreținut în jurul fostului lider istoric.

    Fidel a insistat „până în ultimele sale ore de viață” ca „numele său și figura sa să nu fie folosite niciodată pentru denumiri de instituții, piețe, parcuri, străzi sau alte locuri publice și ca să nu fie niciodată ridicate în memoria sa monumente, busturi, statui și alt forme similare de omagiere”, a spus Raul Castro, care i-a succedat fratelui său la putere în 2006.

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/04/cuba-raul-castro-a-jurat-credinta-socialismului-intr-un-ultim-discurs-de-omagiere-a-lui-fidel-castro-10-00-03

  8. Cel mai tare e ca Traian Basecsu se bucura de suportul media al lui Sebi Ghita si de incurajarile lui Ponta !!! Nu e tare asta ? Sunt un fel de tovarasi de drum … ^_^

    Eu tot timpul am afirmat ca cei care au votat vreodata cu Basescu ar trebui sa-si faca un control psihiatric . Iar cei care au votat de mai multe ori , sunt caz de targa !!!

    Oricum , analiza d-voastra merita completata si cu cea a lui Mircea Badea . Merg cumva , mana in mana …

    http://www.cotidianul.ro/mircea-badea-despre-daniel-constantin-o-japita-securistoida-292311/

    Mircea Badea despre Daniel Constantin : ” O japiță securistoidă ”

    Media • Revista Presei

    Mircea Badea îl atacă dur pe blog pe copreședintele ALDE Daniel Constantin, fost aliat al lui Dan Voiculescu și om de casă al Antenei 3 până la condamnarea definitivă a patronului. Într-o postare în care vorbește despre ce s-ar întâmpla dacă PNL sau PSD și ALDE ne vor conduce după alegeri, realizatorul Antenei 3 îl numește pe Constantin „japiță securistoidă” și „jegos”.

    ” Dacă rămâne binomistul Ciolos, nu sunt surprize: vom fi conduși de niște roboți impotenți și rudimentari, programați de securiști și sustinuți cu diareea de lozinci. Deci, am rezolvat-o cu PNL si USR. Dacă vine PSD, am două vești foarte proaste printre mai multe proaste : Robert Caznciuc și Georgian Pop . Ambii pe locul trei pe liste, primul la Senat, al doilea la Cameră. Amândoi cu șanse mari, deci, de a intra în guvern. Robert Cazanciuc, chiar pe funcția de ministru al Justiției . Doamne ferește ! Cazanciuc, sluga lui Kovesi. Au venit amândoi de mânuță să mă racoleze acum niște ani. Fost ministru al justiției în guvernul ghitzofagului din vie, Ponta. În mandatul căruia s-au întâmplat abuzuri odioase, cum ar fi cazul Rarinca printre multe altele. Nu văd nicio diferență între Prună și Cazanciuc. Nici măcar de sex. Georgian Pop e bideul lui Maior și încălțătorul lui Coldea. Pe locul 3 pe listă!!!!

    ALDE are la Cameră pe primul loc o japiță securistoidă: Daniel Constantin. Când Binomul spune sari, jegosul ăsta nici nu întreabă cât de sus, pentru că are gura plină”, a scris Mircea Badea, pe blogul personal..

    Realizatorul Antenei 3 concluzionează: „E foarte complicat, așadar. Vreau să votez împotriva Binomului mafiot, dar e foarte greu, dupa cum vedeți, să faci slalom printre securiști. Practic, un vot imaculat e imposbil de dat. Mă gândesc să găsesc o formulă prin care să reduc daunele”.

  9. Chiar nu reușesc sa înțeleg de ce va mai macină dacă-l votează cineva sau nu! Înțeleg ca rănile personale nu sunt încă închise… Sau poate încă mai este o sperietoare pentru unii… Oricum, democrația înseamnă să respecti alegerile celorlalți, fără jigniri, chiar dacă ești total împotriva (cred ca ați uitat sa specificați ca este un pamflet la adresa unor oameni cu drept de vot). Dacă va ajunge în parlament, va ajunge datorită unui număr suficient de voturi, iar asta trebuie respectat. Iar în final, concurența nu a facut rău niciodată.. (ce ar fi Barca fără Real, Google fără Yahoo,… Înțelegeți ideea…)

  10. Partidul lui Băsescu Traian, îmbrăcat într-un tutu peticit, se află, în momentul de față, stând într-un picior și făcând echilibristică, pe sârmă, la circa 4-5 metri înălțime… sau 4-5 procente înălțime…cam așa ceva … De la acea altitudine cântă fals, stuchește, chicotește, hăhăie, latră…Numai că „Marelui Bărbat” îi tremură prăjina de echilibrist în mâini iar înclinarea periculoasă a acesteia este agravată cu voioșie și tupeu de Elena Udrea, care-l fixează într-o fotografie domestică, mai veche, adică trăgând la aghioase pe canapeaua din apartamentul ei , doborât de sarmale și țuici cu patru „black-cuburi” pe fundul paharului, în timp ce Gelu Vișan, cu șorțuleț, spală farfuriile în bucătărie . Și ca să înțelegem din „tablouaș” cine-i șeful , Elena Udrea ne explică, scurt, și cum i-a dat afară pe cei doi bărbați de stat, ca să-și pregătească ea, în liniște , trusoul pentru arestul preventiv.

    Băsescu Traian stă, așadar, atârnat în sondaje pe marginea abisului dintre accesul în Parlament și ușa trântită-n nas. Nu mă interesează alegătorii lui… știu că ei există, și că sunt dispuși oricând să-și cumpere „pixeli albaștri” la discreție deoarece sunt colecționari febrili de „pixeli” … se vede cu ochiul liber că susținerea , din această zonă, seamănă mai mult cu dragostea pătimașă ( mai întotdeauan oarbă) decât cu opțiunea politică.

    Dar știu că în 2012, într-o zi insuportabil de fierbinte, când Secția de vot nr… părea pentru toată lumea „un pod prea-ndepărtat” , 7 400 000 de cetățeni au ieșit din inerție și au optat, totuși, pentru căderea lui Traian Băsescu de pe sârma pe care se scălâmbăia de opt ani, dând cu tifla unui popor ce i-a oferit tot ceea ce se poate oferi unui om politic. Acestor alegători m-aș adresa, iar nu papagalilor creduli , cu inteligența flască și comportament de nevastă căreia îi plac pumnii-n cap și vesela făcută țăndări de un soț abuziv.

    Dragii mei 7 400 000 de cetățeni…v-au scos din biserică și v-au pus să jurați pe Biblia de pe capotă … v-au arestat buletinele de vot… v-au condamnat șeful de campanie…v-au târât prin tribunale… v-au speriat atât de tare încât ați fost gata să negați că ați participat la Referendum… timp în care ei au dat erate, și-au chemat Morarii, Monicile, Philipii și Vivianele să susțină că ați furat 2 000 000 de voturi și să vă acuze de lovitură de stat …și v-au învins… Dar eu cred că Referendumul de demitere a acestui ticălos care v-a distrus viitorul nu s-a încheiat. Se poate încheia pe 11 decembrie 2016. Dacă nu intră în Parlament, l-ați trimis acasă pe Băsescu Traian pentru totdeauna. Dacă nu intră-n Parlament, l-ați demis. Dacă nu intră-n Parlament nu-i veți mai auzi hăhăiala și nu-i veți mai vedea privirea zbanghie. Dacă nu intră-n Parlament, „combinageala” care l-a făcut celebru nu mai are suport. Și poate să nu intre în Parlament dacă participați suficient de mulți la vot, pentru că publicul lui este constant .

    Poate că va fi frig în 11 decembrie 2016 … dar, vă asigur că nu va fi o vreme mai ostilă decât pe 29 iulie 2012.

  11. „Oricum, democrația înseamnă să respecti alegerile celorlalți,”
    Unde erai tu la referendumul de demitere a lui Băsescu ? Cumva la CCR ?
    Şi de ce ai judecat cu fundul, unde-ţi era capul ? 😉
    De ce nu-nţelegi ideea ?!
    Atunci trebuia să sari de coor în sus să aperi democraţia, nu un netrebnic care a distrus o ţară întreagă de dragul unor ambiţii prosteşti !
    Numai pentru a-şi băga ţiitoarea în Parlament ne-a pricopsit cu vreo sută şi ceva de trântori în plus, care dacă nu încap toţi să doarmă pe canapeaua unde-şi face ăsta poftele, dorm în Parlament ! Pe banii noştri ! :mrgreen:

  12. Eu am alta nemultumire, daca actionez optiunea raspunde, comentariul nu apare imediat sub cel caruia ii raspund, exact ca azi, am avut un comentariu la ce a scris dl. Traian si aparut cu trei comentarii mai jos, adica, pare ca am raspuns dl-ui liviubejan.

    • Pentru Bathori Mariana
      Dec 4, 2016
      Numai dacă eşti cumva, nu întâmplător, vreun membru de-al lor ! De fapt de-al străinilor !

  13. Traian Băsescu este reprezentantul tipic al «populismului». Termenul, derivat de la «popor», a căpătat o nuanţă peiorativă datorită demagogiei acelor politicieni (mai ales de dreapta) care fac concesii sociale – şi mai nou vântură slogane hiper-naţionaliste – pentru popularitate, respectiv voturi, operând în felul acesta o uriaşă operă de distrugere şi falsificare. De aceea, nu este o pură coincidenţă că toţi dictatorii adoptă şi unele măsuri de protecţie socială şi agită cu neruşinată ipocrizie steagul anti-corupţiei !

  14. Dupa cum adevarat spune si Mircea Badea si cum tot scriu si eu de ceva vreme încoace , la aceste alegeri vom avea de ales dintre SECURISTI , mascati sau disimulati in toate formele posibile :

    aripa politica a DNA-ului formata din PNL si USR ,

    securistii rezultati din schisma PDL-ului si grupati in spatele lui Basecsu & Udrea ,

    securistii cica ” nationalisti ” si cu buzunarele doldora de bani ai lui Ghita si Ponta ( PUR) ,

    securistii infiltrati in ALDE ( Daniel Constantin , etc. ) ,

    ungurii din UDMR ( EXCLUS ! Mai bine imi tai mana … ) ,

    si un PSD ticsit si el pana la refuz de securisti ( i-a pomenit Mircea Badea mai sus ) .

    In aceste conditii este foarte greu de dat un vot curat . E ca la Teatrul de papusi sau ca o Matrioska . Votezi pe unul si te trezesti cu altul !!!
    Se prefigureaza o farsa sinistra , poate mai sinistra decat cea cu USL-ul si cu Dreptatea pana la capat .
    Un fel de Liga lui Mitica , in varianta politica ^_^ .

    P.S. Votul meu va merge la PSD . Ca de fiecare data . Dar nu va ascund ca mi-as dori sa vad un PSD condus de dumneavoastra sau macar de oameni combativi ca Gabriela Firea sau Serban Nicolae . Si din care sa dispara specimene sinistre ca Georgian Pop , Cazanciuc , Ioan Rus , Dancu , Sarbu , Maior si alti tradatori patentati .

  15. Barca are nevoie de Reeal si viceversa.
    Dar yahoo nu avea nevoie de Google. OAr google are nevoie de Yahoo cat avea beboie Yahooo de Netcape

  16. Exact aşa am păţit şi eu : subcomentariul pus la Adrian D a apărut nu la postarea lui, ci la cea a Luminiţei Arhire….

  17. Pretenția PNL, USR et co de a propune drept candidați numai oameni „curați”, „nepenali” e o utopie pe care mulți au adoptat-o fără să raționeze.
    N-are nicio importanță că oamenii propuși de ei nu au acum dosare penale. Ei pot avea peste câțiva ani, iar eu chiar sunt convinsă că vor avea, pentru că procurorii nu se vor opri curând din vria lor.
    Eu aș vrea cu ardoare ca Nicușor și câțiva de-ai lui să intre în Parlament, să dețină funcții în guvern, ca să vadă cât de ușor te poți alege cu un dosar pentru „abuz în serviciu” sau „favorizarea infractorului”, ce ușor poți deveni „penal” în urma confesiunilor unui inculpat-denunțător devenit brusc cetățean conștiincios.
    Nicușoare, Nicușoare, ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se-ndeplinească…

  18. Legat de buclucasul telefon care a bagat America in gura Chinei, nu-mi pot reprima o curiozitate. Totusi, unde a sunat telefonul? La Washington sau la Taipei? Si o remarca nevinovata: cand cineva este felicitat dupa o luna de la eveniment, acest lucru mi se pare total iesit din cutume si traditii. Mai degraba poate fi interpretat ca un semn de raceala, decat unul de fierbinte curtoazie…

  19. Da adevarati papagali,ce au primit de la partid aceia discuta ,permanent cauta sa reorienteze conversatia spre sarcina data,refuza sa accepte discutia ,schimba subiectul conversatiei,,iti taie vorba adversarului politic si face tot posibilul sa te simti ignorat si isi incepe ia discursul cu lectia data, se arata furios ,necajit cand adversari spun adevarul.Todeauna vrea sa domine discutia ,nu respecta dreptul de opinie ,se cred ca ei todeauna au dreptate. Grav este ca acesti papagali isi pun masca ,nu spun ce gandesc cu adevarat.In timp ce partenerul de discutii isi spune programul partidului , el vine cu critica si hartuiala nu ataca programul ci persoana . Se va duce si vremea lor , poporul a depistat care sunt adevarati politicieni si patrioti si asa vor vota.

Lasă un răspuns