Lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 29 noiembrie a.c., începând cu ora:16.00 lansarea volumelor „SCRIERI” de Ion BUCHERU.

· Volumul I – Revanșă târzie. Veninul victoriei

· Volumul II – Afacerea Beautiful College. Imperiul

· Volumul III – Tatăl băiatului altuia. Audiențe cu ciudați

· Volumul IV – Muzeul Ciudățeniilor Carpato Danubiano Pontice

· Volumul V – A meritat? Spinii trandafirului

· Volumul VI – Frumosul cotidian. Fața nevăzută a lu(m)nii. Proiectul Simaciu. Circul. Un mesager din univers. Balada lui Alimoș. Competiția

Alături de autor vor lua cuvântul: doamna Magda MIHĂILESCU – critic de film, domnul Constantin VLAD – ambasador și domnul Neagu UDROIU, ambasador.

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

5 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. D-le Nastase , as dori sa va sesizez ceva . Zilele trecute am intrat pe site-ul Muzeului Hartilor ( fiind interesat de niste harti britanice din perioada medievala ) iar la sectiunea Despre Muzeu – Poze Muzeul National al Hartilor … exista o poza cu placheta de pe fatada care informeaza ( in lb. engleza ) ca aceasta colectie a fost oferita de dumneavoastra si de sotia dumneavoastra . Vroiam doar sa va spun ca cei de la muzeu au inscriptionat gresit placheta : corect este ” Collection donated by ” .
    .
    http://www.muzeulhartilor.ro/en/despre-muzeu/poze-muzeu1.html#11-LK1_21

  2. Ieri , la Romania TV si la ora de maxima audienta , Trahan Basecsu se ” lupta ” cu sistemul 🙂 . Secondat îndeaproape de alti doi invitati ( de aceeasi teapa cu el ! ) care-i tineau isonul : Victor Ponte si Sebi Ghita .
    Iar pe ecran scria mare : Basescu demasca sistemul ticalosit
    .
    Nu-i asa ca-i frumoasa tara asta ?

  3. Une fois ca fait pas la coutume … dar totusi mamir ca o data sunt de acord,macar partial , cu ala .. Traian Ungureanu cel de base pupator . Iata textul cu care sunt acord
    Însă accidentele necontenite care dau deruta vieţii noastre politice nu au fost provocate de ceaţă, dezorientare sau nepricepere.

    Toate au un punct de plecare precis: răspunsul viclean provocat de tragedia de la Colectiv. Da, a fost o eroare, dar o eroare lipsită de inocenţă. Colectiv cerea un răspuns politic dar tragedia fost îndrumată abil spre funcţia de detonator de sistem. Pentru mai multă claritate: răsucirea care a scos din scenă guvernele politice nu a ţintit regenerarea naţională ci a fost primul act la unei operaţii de substituire. Autorii proiectului au folosit furia publică şi au creat impresia că scot din scenă un regim corupt, ba chiar toate păcatele reunite ale politicii. N-a fost aşa. Operaţia a vizat şi a reuşit cu totul altceva: geometria imperfectă, dar nedomesticită a sistemului politic a fost înlocuită cu un regim de mare ambiguitate. Un regim, infinit maleabil şi docil, compact şi reciclabil, fără însemne politice, la dispoziţia mîinii care face cărţile şi fără participarea mîinii care votează.

    Tot ce a început după Colectiv a lucrat la normalizarea confuziei ca sistem de control şi guvernare. De aici, figura de ctitor fără hram a dlui. Cioloş. Un om stimabil, dar şi un lider, politiceşte vorbind, fără sex. Dl. Cioloş a devenit un emanat, reluînd, involuntar, CENZURAT . Asta nu înseamnă, însă, că Dl. Cioloş n-a stabilit un record naţional. Domnia sa e primul politician român care năzuieşte la victorie cu sprijinul partidului pe care îl ignoră.

    Într-un foarte recent interviu de pus pe rană pentru o mai bună infecţie, dl Cioloş a descoperit că a acceptat să fie candidatul PNL şi că asta îl stînjeneşte. Sigur, dl Cioloş a fost de faţă la şedinţa Consiliului Naţional PNL care l-a votat în unanimitate candidat, dar n-a remarcat evoluţiile din sală. Aşa cum nu a remarcat nici desfăşurarea unui miting cu 20.000 de oameni la care a participat şi a vorbit, pur şi simplu pentru că se afla în trecere prin Piaţa Revoluţiei. Sîntem în cea mai slobodă şi năroadă comedie.

    În aceste condiţii, victoria PSD va fi însoţită de declinul PNL. USR va face un scor bun şi se va simţi încă mai convins că reprezintă o forţă socială. Nimic mai ridicol! USR e în situaţia dlui Cioloş. Crede, adică, fără să cerceteze, că tehno-purismul de inspiraţie UE poate guverna convingător România. Nu e aşa. USR va afla curînd după succes că se sprijină pe aer. Şi că problema nu e să scoţi capul 5 minute din evul mediu. Problema e să incluzi în politică societatea. Altfel, <b?vei cîştiga Turul Franţei, pe Calea Victoriei, în tricou USR. Şi atît.

    Tot la : adev.ro/ohcfwg

    Si apropos de accidentu Colesctiv si manifestatii … iata o poza de la 4 bov 2015 :
    http://www.rfi.ro/sites/default/files/styles/inside_content/public/protest_2_0.jpg?itok=ynx1_dbv
    sunt curis ce parere are aia acum despre tehnocrati.
    Insa au fost atunci si unele lozinci, sa zicem, „mai la nenalocul lor” :
    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/14874354/5/protest-arad-2.jpg?height=333&width=500

    http://www.romaniajournal.ro/wp-content/uploads/2015/11/protests-univ.jpg

    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/14874354/5/protest-arad-2.jpg?height=333&width=500

    si mai ales asta (insa sursa mi se pare putin fiabila)
    http://4.bp.blogspot.com/-FC8oa6qYYhY/VjocHRS5j_I/AAAAAAAAVms/H16nMQHDYRI/s1600/Capitalismul-a-distrus-Romania-600×250.png

Lasă un răspuns