Lansare de carte, astăzi, la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare – va organiza, miercuri, 16 noiembrie a.c., începând cu ora 16.30, lansarea volumului „Bătăliile Mareșalului Prezan – între autoritate și modestie”.

Alături de autori, colonel (r) Mihai HODOROGEA și general-locotenent (r) dr. Grigore STAMATE, va lua cuvântul și prof.univ.dr. Ion GIURCĂ.

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

63 de gânduri despre “Lansare de carte, astăzi, la Fundatia Titulescu

  1. MIRCEA POPESCU November 15, 2016 at 10:39 pm,
    .
    sută la sută, un milion la sută, DA! Eu nu știu aceste lucruri numai din cărți!!!

  2. @all,
    .
    știe cineva ceva de Cris? Parcă nu e în stilul dumneaei să lipsească atât de mult… Sper că-i sănătoasă, în vacanță, pe unde n-are semnal.

  3. @Radu Humor,
    .
    și eu mă dau în vânt după Transilvania. Nu trebuie să facem schimb. Trebuie să așteptăm, să gândim, să cumpănim, să lucrăm subtil ca apa și să avem răbdare. În ceea ce privește acordarea de ajutor în mod selectiv, să fim serioși, doar știți că nu se poate! Unde mai pui că eu sunt convinsă fără urmă de îndoială că în toți oamenii zace fix acel ceva ce trebuie să zacă, dar e necesar să știm să-l găsim și să-l scoatem la aer. Că uscături…

  4. @Ghiță Bizonu’,
    .
    vă rog să mă iertați, căci vreau să mai adaug ceva la comentariul de mai devreme (nu-mi vine să cred că am uitat!!! Rușine să-mi fie!!!): ce ziceți de arabii preislamici și de cei de după Mahomed? Nu aveau o cultură vastă științifică ori filozofică în comparație ca egiptenii sau grecii, dar transmiteau cunoștințele lor dobândite din experiențele generațiilor, gândite și cântărite cu atenție, pe cale orală prin șeici. Literatura orală bogată era memorată în cantități uriașe de mulți arabi analfabeți, triburile aveau poeți în funcție și erau extrem de sensibili la cuvinte; Coranul este memorat și în ziua de AZI, nu mai spun de acele vremuri, în întregime de musulmani care nu știu să citească ori să scrie! Credeți că un popor poate fi distrus prin tentative de denaționalizare forțată? Se poate altfel decât distrugându-l fizic, nimicindu-l, efectiv?
    .
    Eu nu cred. Nimic nu zboară și nu lucrează mai abitir decât vorba și sângele.

  5. Ar fi foarte amuzant, daca nu ar fi penibil, efortul disperat al analistilor de la televiziunile dna 1 si dna 2, de a ,,albi” imaginea catastroficului guvern birocrat Dacian Julien Ciolos Yohannis Gorghiu.
    Respectivii domni sustin ca asazisul ,,guvern zero” ar fi , de fapt, un guvern minunat, pentru ca este ,,zero” la minciuni si ,,zero” la coruptie.
    Pai stimabililor, acestea nu sunt, dupa parerea mea, caracteristici laudabile.
    Aproape axiomatic, un guvern care ne spune ca nu a facut si nu va face nimic, nu poate minti. Este cel mai usor lucru din lume sa te tii de cuvant atunci cand promiti ca nu vei face nimic. (Z)
    La fel, cum poti sa fii corupt daca nu investesti, deci nu inchei contracte cu mediul privat finantate de la buget, sau din fantomaticele fonduri europene ? Neexistant bani, nu exista tentatie si, implicit, nici coruptie. (Z)
    Totusi, as atrage atentia asupra unui fapt: DACA nu faci nimic, nu cheltui banii si nu atragi fonduri europene, se cheama ca taxezi populatia degeaba. Deci, procedezi la estorcarea cetatenilor, acestia neprimind nimic in schimb.
    Doi: Desi nu faci nimic, TOTUSI, primesti salarii babane, ba chiar si indemnizatii de la Bruxelles.
    Ce sunt aceste beneficii materiale ? Nu cumva ,,foloase necuvenite” ?
    Ei ? Zii ceva, papagalule (Ciolos, sau Yohannis, la alegere).

  6. ghita’ bizonu’

    Pe care carte sa puna mana doamna Amalia ? In niciun caz pe manualul de limba romana (partea gramaticala, mai ales) de care, d-ta, ai nevoie ca de aer. (Z)
    Ce folos ca ai citit o sumedenie de carti daca esti incapabil sa comunici coerent ?
    Maine, poimaine dai ortu’ popii si ce lasi in urma ? Un amalgam de cuvinte dezlanate, in mare parte contondente.
    De ce nu iei exemplul inaintasilor Bibliotecarul si Blogideologic, care au produs comentarii stralucite, adevarate compilatii de intelepciune integrate la loc de cinste in antologia virtualului ?
    Chiar vrei sa nu te pomeneasca nimeni ? (Z)

    • Cred că haosul ortografic al lui Ghiță Bizonu’ este legat de vreo problemă cum ar fi dislexia și rudele ei, n-aș putea să ghicesc. Eu îl găsesc absolut coerent în gândire, chiar dacă uneori am o părere total opusă, vorbește câteva limbi străine, gândește interesant, cam violent pentru gustul meu, face glume bune, numai că e puțin rupt de realitatea imediată. Îmi place să citesc textele lui, este ca o aventură. M-a dezamăgit pentru prima dată cu postarea despre basarabenii refugiați și cei rămași în țară. N-aș putea să fac aprecieri legate de problema aceasta personală a sa pentru care nu poartă nici o vină, și care văd că nu-l împiedică să gândească, să scrie, să citească și să fie șef de scară. (Nu ne-a mai spus cum s-a terminat povestea aceea, dar dacă nu l-a arestat DNA-ul scărilor de bloc, după cum ne e dat să vedem, atunci e bine.)
      .
      Ghiță Bizonu’ este încă o pată de culoare, dintre cele mai stridente, în adunarea noastră de… nu știu, ce suntem noi? Că suntem colorați tare, luați ca salată… Salata e bună, ca să n-avem vorbe!

    • ZeV

      ma refeream la cartea de istorie. Eu am facut cateva observatii de prdin iostoric . Hai sa le repet
      Prima dezilizuie- inainte de Stanilesti. Betie mare intre boiari.. La trezire aia moldavi s-ua trezut ceva muia usori (liosa inele si late fleacuri)
      Nu zic ca la Stanilesti ..

      1812 … jUma din Moldova dusparu. Taristii au manberat ca unii dintre boieri sa nu mai imntre in “noua” Basarabie… iar populatia locala a fpt suspusa unui proces de deznatinalizare (nu la minera sovietcica da totusi)

      1848 si inmterventoa rusa.

      1877 pe post de spasiba au ameintata ca dezarmeaza armaia si ocupa Romania. Apoi au rasluit Cahul, Ismail, Cetatea Alba (judete)

      1916 “alitau”a comis ceva f aproae de TRADARE.

      1918 – triepe ruse debandate trebuies c disciplinate manu miliatru

      1919-24 nenumarate incicented e granita care culmina cu Tatar Bunar.

      Anii 20-40 propaganda kominternista este profund antiromana.

      1940. ultimatum. Ocuparea Basarabnei , a Bucovinei de N si a juma din jud Dorohoi (tinutul Herta)

      1944 si dupa .. stim da?</i?
      Care din cele de mai sus este falsa?
      Dna in cvaziza a amia afrimat ca Rusia e de cand lumea.
      Eu am replicat zicand ca Rusia are nitel peste 1 m,ileniu si ca numele este preluta de la niste scandinavi. Consideri aceasta afrimatie ca fiind falsa?

      Cu nesimtita nerusniare faci apel la memoria Bibliotecarulului si a conului Titus (blogideologic). Cumva vrei sa zici ca vreodata m-au „pus la punct”? Sau nu cumva noi 3 eram in gnl de acord iar Titus Filipas in cateva randuri si-a aratata aprrecierea fata de comentariile mele asa „dezlanate” cum sunt?!

      Dar asa intre noi 2 (plus restu cfare citesc pe aici) ti iti daiu seama ca prin comnatriile atle intraresti parerea ca „Ponta este4 imul rusilor”? De ce o faci? De prost sau de platit?!

      Oricum tu ai facit mai mult ptr scufundarea lu VVO decta ma facut eu care cica as fi papa lu PAP.

  7. In august 1916 doar armata plecata din Moldova , a lui Prezan , a avut succes , inaintand in toata secuimea si dincolo de ea pana aproape de Reghin !
    Pe cand celelalte doua armate , Brasov si Sibiu ( Crainiceanu ? Popovici ? ) care trebuiau sa se intalneasca cu ea se impotmoleau penibil in fata unor forte inferioare – ceva ca azi lucrarile in infrastructura – ( cea de la Sibiu , cu un sef catastrofal , se temea sa intre in orasul pustiu si nu vroia sa inainteze spunand ca rolul ei este de a fi ” un pivot ” ? ) dandu-le nemtilor timp arhi-suficient sa vina cu Falkenhayn sa le bata pe rand pe amandoua si sa oblige , prin amenintarea flancului , retragerea lui Prezan .

  8. Drama existentiala a PNL: Alina Gorghiu desfiinteaza liberalismul, ducandu-l in locul ingust al sanctiunilor, exclusivismului si saraciei

    Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, traieste in lumea ideologica a liberalismului globalist, caruia Obama i-a dat lovitura naucitoare a sanctiunilor, iar Trump i-o va da pe cea finala, a protectionismului. Confuzia existentiala a PNL, care continua sa se inchine idolului liberalismului globalist, pe care SUA l-a facut tandari, daramandu-l de pe soclu, si pe care l-a inlocuit cu protectionismul nationalist, este o poveste trista si, foarte probabil, de amurg, daca liberalii vor persista in inadaptarea la noul mediu si noua ordine.

    Adevaratul liberalism inseamna piata libera, nediscriminata de “corectitudinea politica”, comert si investitii in toate cele patru zari ale lumii, fara supervizari sau interdictii din partea unor terti, o directionare a cheltuielilor si un control al acestora potrivit propriilor interese, fara ca cineva sa-ti dicteze domenii sau cote de cheltuieli. Pentru a ne dezvolta mai mult, trebuie sa ne dezvoltam relatiile economice cu cat mai multi parteneri posibili. Pentru a ne dezvolta mai mult, trebuie sa cheltuim mai mult, aceasta este calea si legitatea reducerii handicapului economic care ne desparte de tarile dezvoltate occidentale.

    Alina Gorghiu, care nu vede toate astea, ramanand captiva dogmelor pagubitoare ale sanctiunilor si exclusivismului, care impreuna duc la saracie, a declarat, marţi, la Galaţi, într-un briefing de presă, că PSD are obligaţia să dea un răspuns privind poziţia faţă de Rusia, NATO şi alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

    „Vreau să înţeleg foarte clar din gura PSD dacă cumva va renunţa la sancţiunile economice pe care Europa le impune sau nu le va mai susţine PSD-ul, sancţiunile economice pe care România le impune Rusiei din pricina derapajelor pe care le-a avut până acum în politica internaţională, dacă în continuare PSD-ul mai doreşte alocarea de fonduri pentru apărare în procentul pe care l-am angajat cu toţii prin semnătura pe acest pact, dacă PSD-ul din România mai doreşte să participe la structura NATO sau dacă nu cumva vrea ca toate echipele multinaţionale de pe teritoriul României să părăsească România. Sunt întrebări legitime şi la care cred ca PSD-ul are obligaţia să dea un răspuns”, a spus Gorghiu.

    Ea a precizat că este îngrijorată în continuare de reacţia stângii româneşti faţă de situaţia de la graniţele ţării, vrea o clarificare din partea PSD dacă mai doreşte alocarea de 2% din PIB pentru apărare, în condiţiile în care Victor Ponta a spus că România nu ar trebui să mai aloce acest procent.

    „Sunt în continuare îngrijorată de reacţia pe care o văd în continuare pe scena politică românească, pe stânga politicii româneşti, cu referire la situaţia internaţională, la situaţia cu care ne confruntăm la graniţele României. Sunt îngrijorată că după declaraţia pe care fostul prim-ministru al României a dat-o cu privire la nerespectarea pactului conform căruia 2% din PIB se alocă pentru apărare, am văzut un mângâiat pe creştet: domnul Dragnea a găsit de cuviinţă să-l mângâie pe creştet şi nimic mai mult. Însă îngrijorările sunt legitime, nu doar din partea PNL, ci din partea societăţii civile din România. Faptul că cineva îşi permite să facă asemenea declaraţii iresponsabile trebuie criticat pentru că altfel, inerent, ne vom gândi că poze de genul celei la Baku cu domnul Ponta lângă domnul Putin vor deveni o regulă pentru România’, a afirmat Gorghiu.

    Paradoxul acestor declaratii aiuritoare este ca ele ascund, banuiesc ca inconstient sau pentru ca probabil asa i s-a dictat de la un centru sau de un frate mai mare, o aspiratie sau o realitate care nu are cu nimic de-a face cu liberalismul, pentru ca liberalismul nu imparte economia mondiala in doua economii, dupa criterii ideologice, una a Vestului, permisa, si una a Estului, interzisa. Trebusoarele astea, sa nu se supere “tanara domnita”, ca sa o spun si pe limba poetica a lui Dimitrie Bolintineanu din Muma lui Stefan cel Mare, poate voi fi inteles mai bine, au apartinut comunismului, inclusiv cu apologia de bloc militar de lagar. Alina Gorghiu sa nu mai “planga” si sa nu mai “suspine”, liberalismul sanctionatoriu, exclusivist si pauperizant este o eticheta falsa, sub care se ascund, prafuite si aruncate la cutia de gunoi a istoriei, “nobilele idealuri ale comunismului”, nici mai mult, nici mai putin. Sa nu mai fie ingrijorata de PSD, acesta este un partid social-democrat si autentic liberal, ca deschidere catre toti, care nu imparte Lumea si, implicit, Romania in doua, ci le considera unice si unitare. Sa fie preocupata de esuarea neoliberalismului in comunism, nu ar fi desigur nicio mirare, asa se intampla cand urmezi necritic interesele altora, nu pe ale tale, dar si pentru ca extremele se ating, dar un liberalism care umbla cu un tipar precum un pat procustian, taind tot ce nu incape in el, este monstruos si inacceptabil.

  9. Categoria ” Mortul zilei ” … Radu Banciu a decedat profesional .
    .
    http://www.dcnews.ro/radu-banciu-nu-mai-are-emisiune-cine-i-a-luat-locul_522608.html
    .
    Foarte tare cum l-au pus pe faras cei de la Sport Total FM . Felicitari Sport Total FM !
    .
    Pasul 1 : ” Radu Banciu a intrat în grevă din cauza întârzierii salariilor și ulterior a anunțat că nu mai realizează această emisiune . ”
    .
    Pasul 2 : ” Începând de marți, pe tronsonul emisiunii pe care o realiza Radu Banciu a intrat realizatorul Mihai Pahonțu . „

  10. Cred ca este un eveniment cultural, fiind vorba despre o biografie mai putin cunoscuta a unui important personaj militar roman, martor , dar si fauritor, al unei grele dar si glorioase perioade din istoria nationala. O contributie importanta a Fundatiei, pe care merita sa o apreciem.

  11. Imi pare rau ca dl Adrian Severin trebuie sa mearga la inchisoare, intr-o afacere despre care marturisesc ca nu imi este clara.

  12. Dacă România va sta cu acadeaua-n gură, privind visătoare la stele și la farfurii zburătoare pe 11 decembrie 2016, putem considera alegerile pierdute de pe-acum pentru social-democrație. Pregătirea „aranjării” convenabile a rezultatului alegerilor pare că se face chiar pe față, tacticos, de parcă cineva s-ar ocupa, în sfârșit, de LUCRUL BINE FĂCUT și , mai ales , LA VEDERE (!!!) FĂCUT.
    .
    Trăim în plin science-fiction:
    .
    1.Deși n-au fost încă alegeri, Klaus Werner și-a numit deja un premier ;
    .
    2.Deși acest premier nu este înscris în nici un partid, totuși este disputat, gălăgios și fierbinte, de DOUĂ formațiuni, ca un amant împărțit între două cuconițe, străduindu-se, care mai de care, să-i brodeze, la lumina lămpii de gaz, șervețele cu „ …sărmăluțe, cozonaci / bărbățelului să-i faci…”;
    .
    3.Deși campania nu începuse deloc, dar deloc, marele miting electoral al liberalilor (cred că singurul, că nu-mi imaginez să mai aibă cineva chef să se deplaseze cu autobuzul și pancarta, ca să-l aclame pe Julien) se desfășurase deja cu o săptămână mai devreme, fără să priceapă cineva rostul acestei nuci în perete;
    .
    4.Dar, pe de altă parte, deși campania a început până la urmă pe 11 noiembrie, chipul lui Dacian Julien, care nu candidează pe nici o listă, e pe toate gardurile ( sau, hai, zidurile , să zicem…) de vreo trei luni;
    .
    5.Deși guvernul Cioloș s-a instalat la Palatul Victoria în urma unei tragedii cu nenumărați oameni arși și cei 164 de pacienți au avut loc în spitale, după un an de guvernare, tehnocrată la rupere, ministrul Sănătății declară că în România mai putem trata doar 20 de pacienți cu arsuri semnificative, iar în realitate s-a dovedit că n-au putut fi tratați nici măcar doi…
    .
    6….Și altele, și altele…sporind senzația de ireal și de contrafacere grosolană.
    .
    Dar, dragii mei prieteni, eu știu că EI VOR, însă alegerile nu se pot „aranja” decât atunci când rezultatul e pe muchie. Balanța poate fi lesne înclinată „din soft” dacă e vorba de 30-40 000 de voturi, căci până ajunge numărătoarea paralelă din cel mai îndepărtat cătun și din cea mai agitată diaspora, PNL+ USR+ UDMR , eventual plus PMP, și-au și reinstalat cioloșul la Palatul Victoria. De aceea , mă simt datoare să vă reamintesc, deși mi-e scârbă să-l citez pe ăla, că totuși, în această privință, Băsescu Traian avea dreptate : „nu pot ei să fure cât putem noi să votăm”.
    .
    P.S. În interviurile stradale difuzate astăzi de ANTENA 3, reflectând părerile trecătorilor despre primii doi ani de mandat ai lui Klaus Werner, am observat, cu neplăcere, „spirala semi-tăcerii” în direct, manifestându-se ca o foială , ca o jenă, ca un „…ăăăă….” prelungit la aceia care nu-l simpatizau pe actualul președinte și păreau mai curând simpatizanți de stânga. „Spirala semi-tăcerii” mi s-a părut că se încolăcea îndrăzneață pe un organism oarecum difuz, dar care, de la mine din fotoliu, părea că seamănă destul de bine cu FRICA.

  13. De acord cu d-nul Adrian Severin. Este faza finala a lupta « dintre tradare si interesul national ». « Intre coruptie si cinste », la (r)evolutia viitoare ! Redau mai jos articolul de pe blogul lui, din 22 octombrie a.c. , « Noaptea cucuvelelor ». Ii voi cere permisiunea sa-l prezint in documentele evenimentului public pe care o sa-l organizez pe 28 ianuarie 2017 la Constanta. In rest, cum scria, ne vedem dupa…. :
    « În mitologia greacă cucuveaua este simbolul cunoașterii. Aceasta din cauza capacității respectivei păsări de a vedea în întuneric; adică de a vedea acolo unde și atunci când alții nu văd.
    În mitologia română cucuveaua este mesagerul nenorocirilor. Cântecul cucuvelei anunță moartea.
    Ce legătură poate fi între cunoaștere și moarte? Ne-o spune Biblia. Când Adam a mâncat din pomul cunoașterii a murit sufletește. Consecințelor acestei morți numai moartea fizică le poate pune capăt. Cu moartea pre moarte călcând. În basmele românești „valea plângerii” este „valea cunoașterii”.
    Când diferite servicii secrete și organizații oculte și-au ales cucuveaua drept simbol, ele au vrut să sugereze prin asta că știu ceea ce ceilalți nu știu și înțeleg ceea ce ceilalți nu înțeleg. Informația înseamnă însă putere iar puterea corupe. Prin corupție cunoașterea s-a rupt de înțelepciune și puterea de legitimitate.
    În lipsa echilibrului între acestea s-a ajuns la anomie. Adică la acea stare a societății caracterizată prin lipsa coerenței ca urmare a faptului că regulile lipsesc sau sunt contradictorii, fiecare individ sau grup de indivizi, incapabili a se mai orienta în comunitate, evoluând potrivit propriilor interese și ghidat de propriile instincte. Fiecare pare a funcționa într-un ansamblu complet nefuncțional. Or, pentru niște animale sociale, lipsa sensului vieții comunitare transformă acțiunea ziditoare în agitație distructivă.
    Anomia este opusul ordinii iar absența ordinii înseamnă război. La limită, războiul tuturor împotriva tuturor.
    În acest război cineva a aprins imprudent o lanternă. La lumina ei am văzut agitația cucuvelelor. Persoane care în aparență se luptau în numele unor valori, adunând astfel în spatele lor victimele opțiunilor iluzorii, la adăpostul întunericului se întâlneau prin vii, prin pivnițe, prin palate de neam prost. Acolo, în timp ce își jurau credință veșnică și puneau la cale planuri pentru supunerea și jefuirea proștilor care așteptau ceva bun de la ei, „conjurații” se gândeau cum își vor împlânta pumnalul în spate unul altuia atunci când amețiți de putere unii își vor pierde vigilența. Avem de a face cu o specie de cucuvele care noaptea petrec împreună doar pentru a-i identifica pe cei cărora să le taie beregata la revărsarea falșilor zori.
    Acum am înțeles și noi, noncucuvelele. Ceea ce se joacă în fața ochilor noștri orbi nu este o nobilă luptă de idei, ci un război între ganguri, precum altădată între gangsterii din Chicago. Unui asemenea război nu i se poate pune capăt prin alegeri, ci printr-un alt război; mai mare, mai cuprinzător și mai crud.
    O prea lungă perioadă de pace și relativă bunăstare ne-a afectat rațiunea și a dat frâu liber instinctelor celor mai rele. Cucuvelele care văd nu pot acepta să fie rezonabile, pentru că se cred prea puternice ca să nu joace de toți banii. Cei care aud cântecul cucuvelelor nu pot accepta, la rândul lor, că el anunță moartea dacă nu devenim rezonabili. Vom deveni cu toții astfel numai atunci când suferința va face ca ceea ce nu putem accepta azi să fie ieșirea unică, deci inevitabilă, din impas.
    Așadar, să ne vedem cu bine după război!

  14. Presedintele Dodon a fost ales cu 76000 de voturi mai mult decat D-na Sandu .
    Diferenta nu este impresionanta ,mai ales stiind trecutul acestui teritoriu si diferenta dintre mijloacele financiare ale omului rusilor si ale d-nei Sandu .
    Strategul care turuie exclusiv la televiziunile si in presa rusa , care isi va prezenta omagiile intai bossului de la Kremlin care se lauda ca va anula tratatele cu UE si va integra entitatea celor 6 judete moldovenesti plus 6000 de km 2 peste Nistru ( anexati de Rusia ) in CSI uita ca in Basarabia presedintele are un rol pur decorativ .
    Presedintele Moldovei are aceeasi importanta si putere ca presedintele Ungariei , Italiei sau Greciei , pur simbolica .

  15. Statul de drept: De ce tace Ambasadorul?

    Urmarind noua bula de “imunitate” etnica in fata statului de drept, pe care liderii UDMR o umfla cu sarg, de cateva zile, pentru a-i sustrage de la anchetele DNA pe etnicii maghiari care incalca legea sau despre care sunt indicii rezonabile ca au savarsit acte ilegale, primul gand care mi-a venit in minte a fost o intrebare. De ce tace Ambasadorul?

    Nu intervine el de fiecare data, in astfel de cazuri, sustinand ca nimeni nu este deasupra legii si ca DNA face o opera juridica de sanogeneza sociala, luptand impotriva coruptiei si infractiunilor? Nu a fost el asociat sau asimilat in mentalul societatii romanesti cu un guru si un garant al statului de drept? De ce tace si nu intervine pentru a pune la punct obrazniciile infractorilor si coruptilor din maghiarime, care neindoielnic exista, oricat de minoritisima, pentru ca nu exista padure fara uscaturi, asa cum a facut-o cand a sustinut si cerut anchetarea, judecarea si condamnarea unor ministri romani penali (sau cel putin presupusi penali)?

    Desigur, si tacerea este un raspuns. Ma tem ca ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, pe care cu siguranta oricine l-ar recunoaste in crochiul de incoruptibil si aparator al statului de drept, foloseste in aceasta materie dublul standard. Adica umbla cu soalda, spus mai pe romaneste.

    Fotografierea lui Hans Klemm tinand in mana steagul asa-zisului Tinut Secuiesc este o proba puternica care ne face sa credem ca intre acest gest, din urma cu doua luni, si manifestarile de acum ale UDMR, de subminare prin falsa victimizare a statului de drept, exista o legatura materiala directa.

    Pana la proba contrarie, prin care Hans Klemm sa iasa public si sa sustina ca nimeni din UDMR sau din minoritatea maghiara romaneasca nu este mai presus de lege, se poate ipotetiza ca ambasadorul american nu mai este un chezas, un chivot al tablelor legii statului de drept, ci un atatator din umbra, un instigator cel putin tacit impotriva statului de drept. Ar fi ceva neobisnuit pentru un aliat si partener strategic, dar nu exceptional. Henry Kissinger a avertizat, doar, credinta ca esti aliatul Americii sau ca America iti este aliata ti-ar putea fi fatala. La o asemenea lectie diplomatica despre neincredere nu ar mai fi nimic de adaugat, ci doar de tinut minte si de invatat.

  16. Ce se intampla este uneori de neinteles .
    Prodan era in anii 1990 unul din cei mai credinciosi jucatori – dona bisericii ortodoxe satmarene , finanta troite , asista in fiecare duminica la slujbele ortodoxe .
    Si el moare la 44 de ani , subit …
    La fel ca Ioan Pascu , nu cu mult mai batran decat el , cu zile … Pascu , antecedente d’AVC si durere toracica nocturna , ” vazut ” de iresponsabili de doua ori noaptea care decreteaza ” panica ” si-l lasa acasa ca sa moara aceeasi noapte …
    Pascu vorbea candva de ” mica coruptie ” din Romania care paraziteaza viata cetateanului , spunea ” in marile tari occidentale coruptia la nivel inalt – Berlusconi , Kohl , Chirac – aduce contracte marilor firme si da de lucru oamenilor , ei nu au coruptia la mic nivel – medicul , politistul , vamesul … „

  17. Poate că asta explică multe din ce se întâmplă acum în America ! :

    „Ofiterul CIA Philip Giraldi – fostul sef de birou a lui John Brennan, actualul director al CIA, despre Hillary Clinton: „De ani de zile stiam ca este agenta a Mossadului din Israel!”. Aripa conservatoare din CIA a facut tot ce este posibil ca Hillary, fosta amanta a evreicei Victoria Nuland – casatorita cu evreul Kagan, traficant de arme si stapanul lui Klemm de la Bucuresti, sa nu ajunga presedinta Statelor Unite: pentru luna mai a anului 2017, pregatise atacarea Iranului! »
    And then there are the Clintons. One only has to go back to Bill’s one-sided pro-Israeli diplomacy at Camp David in 2000 to discern how the game was played. And then there was the widely condemned January 2001 last minute pardon of Mossad agent Marc Rich, whose wife Denise was a major contributor to the Clintons, to realize that there was always a deference to Israeli interests particularly when money was involved. The only problem is that the Clintons, relying on Morell’s formulation, might more reasonably be described as witting agents of Israel rather than unwitting as they have certainly known what they have been doing and have been actively supporting Israeli policies even when damaging to U.S. interests since they first emerged from the primordial political swamps in Arkansas. If one were completely cynical it might be possible to suggest that they understood from the beginning that pandering to Israel and gaining access to Jewish power and money would be a major component in their rise to political prominence. It certainly has worked out that way.

    Trump’s crime, per Morell, is that he is disloyal to the United States because he is not sufficiently hostile to the evil Vladimir Putin, which somehow means that he is being manipulated by the clever Russian. Trump has indeed called for a positive working relationship with Putin to accomplish, among other objectives, the crushing of ISIS. And he is otherwise in favor of leaving Bashar al-Assad of Syria alone while also being disinclined to get involved in any additional military interventions in the Middle East or elsewhere, which pretty much makes him the antithesis of the Clintonian foreign policy promoted by Morell.

    In comparison with the deeply and profoundly corrupt Clintons, Trump’s alleged foreign policy perfidy makes him appear to be pretty much a boy scout. To understand the Clintons one might consider the hundreds of millions of dollars, much of it from foreign sources, that have flowed into the Clinton Foundation while Hillary was Secretary of State. And there is the clear email evidence that Hillary exploited her government position to favor both foreign and domestic financial supporters.

    The leading individual foreign donor to the Clinton Foundation between 1999 and 2014 was Ukrainian Viktor Pinchuk, who“directed between $10 and $25 million” to its Global Initiative, has let the Clintons use his private jet, attended Bill’s Hollywood 65th birthday celebration and hosted daughter Chelsea and her husband on a trip to Ukraine. Pinchuk is a Jewish oligarch married to the daughter of notoriously corrupt former Ukrainian president Leonid Kuchma. He is very closely tied to Israel, a supporter of regime change in his country, who was simultaneously donating money and also lobbying in Washington while Hillary was Secretary of State and promoting a similar agenda as part of her $5 billion program to “democratize” Ukraine. Clinton arranged a dozen meetings with substantive State Department officers for Pinchuk.

    • Iată, așa da bârfă!!! Că dacă-i adevărat- tot bârfă se cheamă, din cauza momentului ales! Cum n-o dai, noi încă nu știm să bârfim ca ei.

    • Va propun sa abandonam acest subiect pana pe 20 ianuarie, atunci cand dl Trump isi va prelua oficial functia. Se spun tot felul de povesti, cea din Libertatea ca dl Trump s- ar fi nascut in Pakistan, ca insasi dna Clinton (crestina metodista) ar fi evreica; chiar azi am primit prin e-mail, de la un roman din SUA consideratii care erau originale, insa si unele insusite in mod clar din propaganda. Ieri am citit, de la NYT, un material afirmand ca politica vamala a dlui Trump va face in SUA peste 4 milioane de someri. Vom vedea, peste 2 luni, ce va fi.

  18. In sfarsit, o lauda pentru dl Ciolos: Hotnews anunta ca Romania va fabrica transportoare blindate in colaborare cu Rheinmetall. Cam multe resurse consumate pentru aceasta decizie, oricare domn contributor aici o putea lua mult mai repede. Daca discutam de un 8×8, atunci cred ca va fi Boxer.

  19. fostă basarabeancă

    draga mea (scuza-mi familiaritatea .. insa te simtz ca pe o ruda. Oricum nu uita ca Abel si Cain erau frati… ) la ce comnatariu te referi ?

    Oricum sunmt 2 gaste in 2 straite in 2 portbahaje diferite …

    Nu sustin ca basarabenii (taranii dimntre Prut si Nistru ) erau inculti , adica lipsiti de cultura. Dimpotriva … fata de ei multi „intelectauli” de azi sunt fundamental inculti. Adica ei (teleptualii) traiesc in fara oricarei culturi fata de taranii care traiau in chiar miezul culturii lor .
    Insa datorita unor conditii istorice acei tarani „basarabeni” au trait intr-o cultura diminuata care nu a fost in stare sa reziste unui efort programat si profesionist de deculturare. Draga mea eu am ajuns in Barsarabia si reg Cernauti in 1989 si 90 si am observat ca cu cat un (prsupus) etinic roman avea mai multa scoala cu atat vorba mai prost romaneste si era mai bine „implementat” cu idei rusesti. Ca sa zic asa populatia locala originmara (romneasca) era , scuze, handicapata de lipsa unei culturi „inalte” dublata de lipsa unor mebri locali care sa fie vectori ai culturii traditional-orale (preoti, diaconi, boiari). D’aia zic cultura diminuata. AU ramas te miri ce – la Cernuati am descoperit cu amuzata surpriza ca
    a) mijloacele de transport erau numite romaneste : avtabuz numero patru! Patru niet cetâri!
    b) Si ca erau unii care vorbeau ruseste cu „acșient” mai ceva ca in Botșăni! (oras dragut si placut. Desi ma facut stagiul militar acolo ii port o tandra si placuta amintire.Mai ales ca in verile alea .. se purtau niste rochite f dragute si feminine) Da desi vorbiau cu „acșient” nema panimait pa rumanski (iar cunostinmtele mele de rusa .,., votchi, measa, hleb , calbasa, papirosăi.. [votca, carne , xalam , paine , tigari])

    Insa singurul vorbitor de romana in Cernauti (pe care l-am intalnit, vorbit) era un zugrav evreu (cu un accentuat „nationalism” romanesc!!! NUma ca nu zicea de bine despre Antonescu!)

    Cat despre arabi.. ei draga „verisoara” este un caz limita. Unii (mai despteopti decat minel doctori docenti academicieni) sustin ca de fapt .. arabii suntr tributari elitelor bizantine crstine si grecizate.
    Arabii,. mandri de faptul ca sunt poporul ultimei „revelatii” nu s-ua amestcat cu cuceritii. Si-ua stabilit „cartierele” in fara comunitatilor cucerite. Au folosit ca „interfata” birocratii bizantini (care au avut de ales intre colaborare profitabila si decapitare). Ecact aceetiinterpusi au trecut la islam primii (era ceva legat de impozit) Dar au pastrat cultura bizantina .. asa ca acestoa sunt responsabili .. inclus de araba culta (au luat Coranul ca etalon .. au „prelucrat” textul si au inventat gramatica araba si a rezultat limba araba culta).Cultura araba are la baza Coranul, povestile arabe si cultura bizantina. De altfle primele 2 moschei cu acoperis au o forma de cruce – deh .. cei care le-au proectat si construit aveau obisuinta bisericilor bizantine… )ca o dfoernta in vestul latin germanicii erau fascinati de Roma. Asa ca nu mai stiu ce rigisor germnaic din Italia este ultimul poet ltain. Minor.. insa el inmcheie lista!)

    Intelegi? Asta este diferenta – ciocnirea intre oala de lut si ceanul de fonta. Rusii avand forta militarea, celerul si intelcatualii erau ceaunul .
    Invers in zona lEvanmtului arabii chiar daca cuceritori erau oala de ult lipsindu-le patura culta. Ma rog sabia si aurul plus disensiunile crestine au motivat defectiunea elitelor crestine.
    A da. sa nu uit. Localniocii cuceriti au avut 2 motive de incantare :
    a) arabii erau „fraieri” . Puneau impozte f mici fata de bizantini! Si populatia era antrenata sa fenteze impzitele .. asa ca se distrau f bine platind impozitele „i-am facut pe fraieri!!! Ce idioti!!!” (ma refer la primul secol)
    b) musulmanii erau „morali”. Un mosier bizantin „lua” o fata pe care o dorea. Apoi o trimitea acasa cu burta la gura ! Un „fraier” arab .. lua si el o fata pe care o dorea. Cand aia avea burta la gura … avea „drepturi” Sa fie intretinuta in mod echitabil, cu respect iar copilul nu ea un bastrad ci copilul mosierului. Se prea poa ca mosierul sa fi aruncat cativa dirhami tatatlui fetei „fi-ta mi-a nascut un mostenitor! Ia banii astia si bea si te veseleste dupa legea ta”

    Poa o sa continui.

    Acum am ceva treaba cu blocu (sunt „dl presedinte”). Si cand termin o sa ma ocup nitel de hamerlocanu nost care se pare ca simte nevoia irepresibila a unui spitz in hemorizi.

  20. @fostă basarabeancă,november 16, 2016 at 7:41 am

    Dragă prietenă, pe 28 octombrie a fost un „incident ” pe blog, atunci când un alt comentator a folosit pseudonimul lui CRIS; cred că acela nu a făcut-o doar o singură dată – din câte îmi amintesc, prietena nostră comună, cu multă decență, dar destul de fermă , a mai semnalat „impostura” și în alte împrejurări. Pe 28 octombrie a fost, așadar, și ultima postare a autenticei CRIS, cea pe care o cunoaștem și o prețuim . Pe 31 octombrie a apărut însă AMALIA , care pe 2 noiembrie a utilizat expresia „MOTOFOZO DE COTROCENI” , pentru care CRIS are drepturi de autor , depline. Pe 11 noiembrie, AMALIA iar folosește splendidul apelativ „MOTOFOZO”, denumindu-l pe Klaus Werner , apelativ cu care, fie vorba între noi, sunt total de acord. Tot pe 11 noiembrie, AMALIA comentează o postare cu următoarele cuvinte: „Bună de tot!” …și , nici nu e nevoie să vă mai spun , și pentru această etichetă, tot prietena noastră CRIS are în totalitate drepturile de autor !!! AMALIA este francă, simpatică, inteligentă, iubitoare de cinematografie bună și scrie într-o limbă românească minunată… Nu știu dacă mă înșel sau nu, dar există motive ( suspiciuni rezonabile, să zicem…) ca să cred că prietena noastră CRIS nu a plecat nicăieri, ci e cu noi, pe blog , ca întotdeauna …

  21. Mircea Popescu

    ref mesaj November 16, 2016 at 5:13 pm

    Scuze ptr intarziere. vaz ca hemorizii lu matele au nevoie de un spitz …

    Faptul ca esti ameloc nu este o scuza ca ai facut clisma la creier. Eu prefer sa ma pasttrez „nepasator si rece” in loc sa ma jelesc ca o baba semita … urmez exmplul lu Iov „Domnul a dat Domnul a luat”
    Daca erai macar pe juma cat pretinzi a fi ai fi citit ca in famlia mea avem rude ucise de NLVD, disparute in deportare, deportati scapati si intorsi, un impuscat la Fantana Alba. MIe – sau neamului meu – ni se pare deplasat sa urlam si sa bocim dupa un alt model etnic cunoscut ca fiind mai mult decat dornic sa se planga toata ziua.
    INSa asta se pare ca te doare pe tine „americanule” .
    Apoi ciocoi parvenit este numele tau Eu am prezemtat tabloul adevarat al Barsarabiei dupa august 1944. Tu chiar crezi ca eau sinucigasi imbecili sa aspepte echipele NKVD? Ba! @@@@lule mama a scapat ca prin minume de deportare .. e de basm .. s-a ascuns in latrina sun fustele mammaei ei care a urlat catre soldati „nerusinatilor va dato la femei batrane?!!” A scapat atunci.. dar daca mai aveai o luna .. o sdlati pana la urma!
    In sept 44 dupa ce au trecut trupele din linia I a in Sadagura au aparut NKVDistii si au intrebat „hde Gheorghe Bizonu” (bunicu) Au fots usor suparati ca nu au avit ocazia sa il deporteze …
    Ma! @@@@lule! Ca cei scapati in 1941 nu au mai asteptat … de data asta erau „preveniti” si au fugit .. familia mamei figea ca erau „dumsani” Albi adioca. Bunicu patern fugea din „vina”copiilor – un ofiter si un primpretor .. Oricine care se banuia ceva mai sus decat submedia si nu era comunist sau dispus sa se prostitueze moral a fugit ! Si multi din cei ramasi (submediocri) au avut de suferit .. inlcus tanti Domnica , nepoata matusii lasata in casa si pamanmtu bunicului.. Tocamai „favoarea” de a fi nepoata preferata i-a asigurat deportarea!
    NU am cuvinte sa descriu tragedia nationala a unei populatii rural-agrare din sec XX „amputata” nu numai de partea culta ci si de cea „semicultivata” dar si de o buna parte din cei nitel mai mult decat alfabentizati .. Sa zic „castrata” intelctual ar fi prea bland .. daca vrei sa faci comparatie bezi ba filmul Johnny Got His Gun. O paralela potrivita tragediei basarabene dupa 1944

    In rest , ca un „bun american” si mai ales ca un refugiat economic care se da „politic” nu ai inteles nimic si basnesti ca un politruc comunist al anilor 50. Unde nu te ajuta inteligenta te ajuta fantezia rauvoitoare… ba ###le dava aveai minte cat o pisica ai fi inteles ca bsarabenii refugiati erau o comunitAte f sttransa .. precum zicea „tanti” Ana (Hanah) „inainte de a fi evreica sunt basarabeanca!”. Idi fiind ai intels alteceva
    Si fiind de o buna credinta punica preferi sa uiti ca aici in Romania s-au data zeci de mii de docummete original false prea a fi salvati basarabenio.. ca preoti au jurat stramb ca ofiteri si-au dat cuvantl de onaore mintind , ca sute de oameni au acoperit minciuna ca sa salveze basarabeni de la deportare.. uneori chiar dusmani au depus in favoarea celor pe care ii urau … Sau poate asta te supatra ma „americane” ?!

    Esti un mincinos, un falsificator, un … nu zic ce ca ma baneaza. Ca toti cei e teapa ta a caror „eroi” sunt Pacepa, Tismeaneanu, Rauta et caeteri ejusdem farinae digni patibuli esse care v-ati inghesuit sa votati Basescu si Joianis …

    Si inainte sa termin .. pe mime ma doare. Ma doare durerea parintilor mei .. povestile nesfarsite despre lunca Prutului, despre malul Nistrului, Hotin, parcurile Chisinaluluilui .. amintirea parintolor mei „ofilindu-se” in fiecare primavara, nesfarsitele povesti despare tara poerduta , regasita si iar pierduta … Tara adica locurile copilariei parintilor mei, mormintele stramosilor, lipsa … jertfa de sange pe care politicenii tai o considera crima , durerea pe care parintii mei au dus-o-n mormant…

    Pe tine destzaratule ce te doare? „Anticomunismu” sau jigoidismul ?

    A .. o prietena de a mamei mi-a zis „ Daca razboiul incepea cu 2 saptamani inainte fetita mea mai traia!” Tu @@ta amerlocva poti intelege tragedia acestei afirmatii ? Si mie imi zici sa tac?
    D’aia te supara ca zic slava lui Antonescu? Atunci ia de aici Bocetul lui Ioan fara de mormant

    si daca nu iti ajunge cauta si Maresalul de Otel
    Ambele neplacute Kremlinului si mai ales gubernului tau!

  22. Dacă te mărginești doar la relele care se petrec în România, ai impresia că aici e locul cel mai nenorocit din Europa.
    Dar, ia să vedem ce se întâmplă la frații noștri de giantă latină!
    Rai Uno ne spune că: un pod de beton s-a prăbușit peste mașinile de dedesubt; autostrada Salerno – Reggio Calabria e în construcție de peste 50 de ani; un pacient a fost mușcat de un șobolan într-un spital de stat; în unele grădinițe, copiii sunt bătuți de educatoare; în unele cămine de bătrâni, pensionarii sunt maltratați de îngrijitori; unii angajați la stat doar pontează cartela și pleacă acasă; o autostradă nouă din Sicilia a crăpat pe o distanță apreciabilă; există persoane care primesc ajutoare bănești pentru diverse handicapuri pe care de fapt nu le au; mulți italieni sunt evazioniști (un popolo di evasori)…

  23. Bizonule, nu meriti, dar…
    Familia mamei, basarabeni cu „patalama” inca din primii razesi ai lui Stefan cel Mare si din stirpea domnitorului Racovita. Aici, in „Amerlocia”, am documente datate de prin 1824, care au mai scapat de focul casei din Basarabia.
    Mai pastrez si acum o fotografie a mamei din ’40, unde, impreuna cu altii se afla in trenul care, dupa trierea celor ridicati, trebuia sa plece in Rusia mare. O fata de 19 ani, salvata de relatii si bani, in ultima clipa. Ca se putea si atunci. Ridicata deoarece era fiica Directorului Camerei de Agricultura a Basarabiei (bunicul era la Iasi sa duca arhiva Camerei dupa ultimatumul sovietic).
    Iar, tata ca sef al comisiei tehnice regale de armistitiu, care a fost la Odesa pentru repatrierea unor bunuri ale statului „burghezo-mosieresc”, a avut domiciliu fortat pana prin ’52 si tarat prin procese de comunistii tai.
    Tu indraznesti sa vorbesti de „comunitatea basarabeana”?
    Vorbesti de parvenitism? Daca as putea posta fotografii pe blogul acesta ti-as arata cum arata documente autentice din Basarabia secolului 19 si numele alor mei pe ele. Si cum aratau in tren deportatii luati pe sus fara nimic decat lucrurile de pe ei, cu mama in usa vagonului.

    Veziti de frustrarile tale anti-basarabene in tacere, decat sa-ti incurci degetele pe niste butoane scriind baliverne cu iz intelectual si varsandu-ti veninul impotriva basarabenilor.
    Vad ca esti belicos rau cand dai de niste copii si incerci sa ma sperii si pe mine cu coarnele inainte si scormonind pamantul cu copitele ca un taur in arena. Atata doar ca tu nu esti taur, iar eu nu tremur in fata unui bosiman. Nu esti nici primul, nici ultimul.

    • Popescule

      baga in teasta – eu nu am „frustrari anti-basarabene” adtea dunt doar in mintea ta. Si te-ai leagt de mine ptr ca am scris „slava lui Antonescu” . Da Antonescu fara ofensiva caruia multa .lume ajungea in Siberia ….Se pare ca al;a cu frustarile esti tu …

      Se pare ca suferi de mania persecutiei si ai un dar al bocetului ca o chivuta si ai obiceiurile altei etnii .. aia care adora sa se planga.

      Si ciocu mic! Ciocu mic si joc de glezna ca nu ma intimidezi cu pretentiile tale … zi mersi ca te-am bagat in seama ….

  24. @ Luminita Paraschiva Arhire
    .
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    ” Luminita Arhire November 17, 2016 at 5:58 pm Reply
    .
    @fostă basarabeancă,november 16, 2016 at 7:41 am
    .
    Dragă prietenă, pe 28 octombrie a fost un „incident ” pe blog … … … … ”
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    .
    Stimata doamna , chiar nu aveti altceva mai bun de facut decat sa spionati si sa faceti analiza comentariilor si a comentatorilor de pe blog ?
    Prima oara am considerat-o scapare , a doua oara o greseala dar vad ca dumneavoastra continuati cu acest tip de comportament de militian al blogului , cu tot felul de ” anchete ” penibile si cu insinuari si mai penibile .
    De asta data ati gasit alti dusmani ! Nu stiu cine este Amalia sau Cris sau whoever ( si nici nu ma intereseaza ! ) dar cred ca dumneavoastra sunteti din ce in ce mai jenanta cu un astfel de comportament si va descalificati ca femeie .

  25. E ceva ce ma amuza si ma intriga in comentariile „teleotaulilor” clintonizati. Ca cica ca cum victora lu Donald este o victorie „antisistem”.
    Si o ard intectual cu victoria „antisistem” toti LGTBeii, toti aia cu stidii de gen care vor sa fie in acte mai mult de 2 sexe, toti aia care e unu mai feminsit decat altu .. ce mai de fapt toti aia care sunt ANTISISTEM! Nelinistile lor sunt obsesiile antisistem de amu 30-50 de ani , ale „cintestatiilor” efrenate ale cetitorilor de Marcuse si Adorno.
    De-a dreptul grotesc ca se lasa impresia ca toata filozofeala scolii de la Frankfurt se pare ca a devenit „sistem”.

    Ori , daca „astia” erau „sistemul” (care?)atunci victoria lu’ Trimp era inevitabila.
    Ca cumsa va dzicu eu voua – o filozofeala antisistem precum cea frankfurtera este buna la demolare si atomizare … insa nu face 2 parale la asambalrea unui sistem. Ia ro societate industriala (sau post) este in acelkasi timpo un siste, f complex . UN astfel de sistem nu poate fi lasat pe mainile unor contestatari din princiu si de profesie contra…
    E de ras sa zici antisistem .. E de fapt revansa sistemului …

    Insa cum am zis aia e scopala franckfurtera.
    Candva , prin anii 50 si mai ales in anul 68 o anume „stanga” cu nazuri „elitiste” f dornica de revolutii – care considera ca lenin era niotel cam prea „moderat” – fascinata de Revolutia Culturala si visand la maoism (adica revolutie culturala!) s-a simtit „dezamagita” de lipsa de elan rivolutioner a clasei muncitoare mai atenta la msinile ei ieftine decat la „idealu'” intruchipat de Mao si Che. Si au elaborat o teorie ca cum de acum (1968) inainte revolutia nu va mai fi „sarcina: calsei muncitoare (prea ahtiata dupa o voata confortabila) ci a „minoritatilor” rivolutionere… Minoritati gem emigranti (care nu au drept de vot!) , femei batute , femei maritate, tineri asupriti de programa scol;ara care iii nenoroceste cu gramatica si tabla inmultirii samd ect. Apoi au „descoperit” ca exista si minoritati sexuale si da-i si lupta. Ma rog pe frontu ‘asta lupta a fost partial pierduta in jurul lui 1980 (cand femeile „reactionare” si tatii „retrograzi” au inasprit prevederile leagle ref la pedofilie .. ege ce vremuri „revolutionare” – am citit canva un saz icem manifest ptr deeptu la „amorul cu copi” texnt public semnat de nume grele precum Derida si Sartre… )

    Sa ma intorc – gagii astia frackfruteri dorerau sa „federeze” tot soiul de „minoritati” care sa devina „majoritatea” si sa impuna legea lor (care?) majoritati reactionare (definita in gnl ca barbat hetero de rasa alba ). Si s-au straduit sa gaseasca mereu noi minoritati oprimate care trebuiesc „salvate” , care trebuire sa fie dicriminate „pozitiv”, care sa treaca inaintea majoritati obligatriu „reactionare” si rea si dusmanoaa numa ptr ca e majoritate.
    Insa e un insa . Asa cum este greu daca nu imposobil sa faci un „sistem” pe baza unor idei „antisistem” e si mai greu sa faci o majoritate din minoritati.
    A ! Da la o adica toti suntem minoritaru. De ex aceu labi care au voata pre Trumo, cica mjaoritate alba .. se pot imparti si ei in N „minoritati” – aia care tin ci Diigers vs aia care tin cu Red Buls, asia care beau wizichi contra alora care beau bere,, bautorii de bere X vs celor care prefera alta bere , cei cu 30.000 pe an si cei cu 140.000 pe an ..si asa la infinit. Insa e un insa. Astia sunt o „majoritate”. Adica opricat se subimpatrt intre cei care fumeaza si cei care nu, cei care poarta Colt si cei care prefera S&W ei stiu ca sunt o majoriate. Adica cauta ce ii uneste .. si asta ii face majoritari.

    Insa cei care se definesc in primul radn ca „minoritate” sis pastreaza cu grija starea de „minoritate” adica accentieaza deosebirile dintre ei. Deci se „federeaza” mai greu. Si se prera poate ca minoritatea sa se sundivoda .. cu rezultate neasteptate . De ex noua minoritate „Trumpistas” adica latinos care . horribile dictu et auditu au votatara cu Trump! Ma rog presupun ca „Trumpistas” suunt „legali” adica au cel putinm dreptul de rezidenta daca nu si cetatenia SUA. Ori in acest caz nici ei nu sunt dornici sa vaza prea multi eogranti care „strica piata” ca deh branza e pe bani si cand i se zice „cheese”.

    In fine acest mod de (ne)gandire frankfurtera mai are o hiba. Duce la manifestari absurde. De exemplu Clintoneasca a fost f sucarita ca in 2007 negrii au preferat pe Hussein … ba chiar negresele (ete na de ce nu? Holara era deja cam babatie iar Barack sa fim cinstiti e suplu chiar daca cam clapaug!)
    Ca sa zic asa .. dacane gandim ca metodologia frankfurtera era baza gandirii magarilor nu e de mirare ca a iesit elefantu’ (chiar daca a troznit niste protelanuri!)

  26. De mai multe ori, citind toate comentariile contradictorii de pe acest foarte interesant blog, mă trezesc într-o dilemă din care nu singur am impresia că nu pot ieşi :
    Oricât aş reciti, interpreta şi reinterpreta nu mă pot situa nici într-una din straşnicele tabere, simţind că toate au dreptatea lor şi niciuna pedeantregul, astfel că nu mă pot nici supăra, nici alia la nici una dintre postări, dar, în schimb, îi apreciez, la fel de mult pe toţi cocoşeii şi găinuşele, care de care mai americane, mai autohtone, sau mai de la Răsărit, care dau culoare, uneori destul de ţipătoare 😉 acestui blog deosebit !
    Până la urmă, mă gândesc că problema ( rabinică) e la mine , nu la simpaticii combatanţi … 🙂

  27. Furate.
    @ [ostari care mi-ua placut :

    neconformistul

    Realitatea este ca rolul discretionar la care a ajuns sistemul justitiei in societatea romaneasca , implicarea profunda a justitiei in lupta politica , cu sprijinul solosistilor si a cercurilor politice interesate din afara tarii , a determinat la ora actuala ca aceasta sa joace un rol mai nociv in societate decat coruptia insasi . Justitia noastra a incetat demult sa mai joace acel rol neutru, de echilibru si de impartire a dreptatii pentru care este destinata . Procesul de alterare al justitiei a inceput inca din anii 90 , din perioada impartirii pamantului si a privatizarilor , cand judecatorii ,profitand de imoviabilitatea lor au emis zeci de mii de sentinte discretionare , fara a pati nimic . A fost primul pas spre crearea perceptiei „autotputerniciei ” justitiei in sens negativ . Al doilea pas a fost cocotarea magistratilor pe Everestul sistemului salarial din Romania , in mod cu totul abuziv , fapt ce a determinat o noua perceptie a puterii discretionare si al unui elitism intangibil . Dar cel mai mare rau l-a comis Basescu prin sistemul introdus , de ridicare a rolului si misiunii procurorilor deasupra celui al judecatorilor si prin transformarea DNA intr-un organ suprem al vendetei politice . Sistemul diabolic al lui Basescu s-a mai materializat si prin ridicarea DNA si al Curtii Constitutionale deasupra forului suprem intr-o democratie – care este Parlamentul , cel practic care reprezinta poporul . Rolul Curtii Constitutionale a fost bagatelizat in mod intentionat . Curtea Constitutionala este un for menit sa vegheze exclusiv la respectarea Constitutiei si adresarea catre aceasta ar trebui admisa numai in cazuri exceptionale . Prin sistemul introdus in regimul Basescu de contestare a legilor emise de Parlament la Curtea Constitutionala si de anulare al caracterului optional al recomandarilor CC , practic a transformat CC in organ legislativ , substituind-o Parlamentului . Astfel s-a atins o noua culme a discretionarului in justitie .
    Ca cireasa pe acest tort d-nul Basescu ne-a daruit implicarea justitiei (in speta DNA ) si in procesul electoral . Sunt de pomina anchetele de intimidare a alegatorilor declansate de haita lui Kovesi dupa Referendumul din 2012 , fapt care cred ca constituie o premiera mondiala . Asa ca astazi in Romania nu mai putem vorbi despre justitie , ci despre o casta discretionara dominata de procurori. Vreau sa subliniez aici si rolul negativ in promovarea acestui fenomen , pe care l-au jucat si niste ambasadori , in special ambasadorii SUA . Vreau sa repet intrebarea pe care am mai adresat-o un cateva randuri : in ce calitate si pentru ce participa cu regularitate d-na Kovesi la receptiile organizate de Ambasada SUA si nu numai ? Nici rangul functiei si nici atributiunile de serviciu nu indrituiesc aceasta participare . Subliniez si rolul negativ al unor comisari UE pe probleme de justitie , in special al doamnei Reading , care a lasat justitia romana la discretia cucuvelei comuniste Monica Macovei – care si-a facut mendrele cum a dorit pe timpul aceluiasi Basescu . Eu cred ca Parlamentul Romaniei trebuie sa constientizeze starea penibila si profund anormala in care a ajuns si sa-si reia rolul de principala forta politica in societate , daca mai vrem ca aceasta sa fie democratica . Trebuie regandit intregul sistem de numire a functiilor de conducere in justitie ; intr-o republica parlamentara acest apanaj nu trebuie sa apartina presedintelui ,ci Parlamentului , altfel ne transformam intr-o republica prezidentiala -cum de fapt suntem acum . Aceasta este una dintre problemele cheie la care trebuie sa vegheze Curtea Constitutionala si nu legile salarizarii , care n-au nici in clin nici in maneca cu acest for . Depasirea atributiunilor in mod abuziv de catre presedintele in functie , ca si de catre predecesorul sau , instaurarea unor guverne personale , deturnarea rezultatelor alegerilor si ale Referendumurilor -iata probleme de competenta CC .

    Hamurabi

    Eu am observat un lucru simplu ca buna ziua.In USA, care da lumina democratica cu mitralierele si Klemm rumanilor si altora ca ei ,au fost ceva demonstratii ale corporatistilor tineri si frumosi ca nu-l vor pe Trump presedinte.Cica era mai buna nealeasa Clinton.Toata omenirea luat foc si se solidarizau presedinti de tari UE,prim ministri gen Merckel,trogloditi de prin Africa si India,ca trebuie izolat Trump.Te asteptai sa-si faca harakiri Trump si Clintonitza sa vina pe cai mari la Casa Alba ca Csiokolos Harpagic prim ministrul rumanilor.Ba mai ieri a aparut si public Clintonitza sa-si roaga simpatizantii sa fie vigilenti si sa-si puna presedintele LOR ca Iohannis guvernul.Mai pe scurt sa continuie protestele.Ei,ce sa vezi,dupa iesirea in decor ca cucoanei nu mai e picior de demonstrant pe ulitele NY,Los Angeles sau alte mari orase.Au disparut ca magarii in ceata.Ca daca mai apar inca odata ajung la puscarie eventual la cimitir si Clintonitza direct la puscarie. Asa-i democratia americana,ca daca era Danilet cu CSM la ei il legau in fata Congresului de un copac sa moara de foame si sete si absolut nici un american nu se scandaliza.

    http://www.cotidianul.ro/csm-ul-tipa-la-parlament-parlamentul-tace-si-inghite-291406/

  28. Hai să zic și eu ceva despre Prezan, sau, mai bine zis, ceva ce l-a „atins” pe mareșal!
    Știu că s-au păstrat niște scrisorici de amor schimbate între nevestica lui Prezan-fazan, Olga, care era mult mai tânără decât Moș Teacă, și Ion Antonescu, pe atunci – tânăr căpitan.
    În epocă, circula zvonul despre relație, și Argetoianu de asemenea scrie despre asta în Memorii.
    De unde se vede că în spatele marilor personalități se află niște bieți oameni ca toți oamenii.

  29. Sa fim atenti, bizoane ? La ce ? Sa stam cu fata spre rasarit cu privirea atintita spre ,,drobul de sare” si cu dosul spre apus ?
    Daca vrei musai sa fii un fel de dulau de paza ( a ce ?), iti recomand sa imbraci o pereche de gogosari din tabla, pentru ca ,,pericolele” pentru Romania vin exact dinspre vest. Chiar daca sunt frumos ambalate in palavre abil mestesugite.
    De fapt, au si sosit, dar vad ca nu simti nimic. Probabil ca simturile ti s-au urcat toate la cap, iar de la gat in jos…..Dumnezeu cu mila. (Z)
    ps
    Daca ai privi mai atent la Maia Sandu, ai vedea o alta Monica Macovei (sau, mai rau, o Alina Mungiu Pippidi), iar in Dodon, un fel de Ion Iliescu mai tanar. Ce e de preferat ?
    In 1989 at fi fost bine sa preia puterea politica un Marian Munteanu imatur si iresponsabil ?
    Poate si eu am cochetat cu ,,mitul” Pietei Universitatii (precum tanarul Victor Ponta) dar, pe parcurs, am mai evoluat. Nu poti forma institutii credibile cu diletanti exaltati si nepregatiti de pe strada care inteleg prin democratie dreptul lor de a se impune prin orice mijloace. Chiar si cu 10 voturi pe secunda, la sectiile de vot infiintate pentru diasporime. (Z)
    ps
    D-ta folosesti istoria ca argument al frustrarilor. Nu e bine, istoria trebuie privita obiectiv (in context), si ea, istoria, trebuie sa ajute viitorul, nu sa isi repete perpetuu partile ei cenusii in viitor doar pentru ca unii, sau altii, au ceva politze de platit in numele trecutului si in nume personal.
    Lumea se schimba, bizoane, noi, ce facem ? Ramanem in transee ? Va trece istoria peste noi, ca de obicei, adica, fara sa ne bage in seama. (Z)
    Cum iti spuneam, mai scoate ochii din tomuri si priveste lumea reala. Daca se poate, mai departe de azimuturi.
    pps
    Eu cumpar uneori produse alimentare aduse de basarabeni la Iasi, inca necontaminate de eurile vestului. Sper sa reziste, in beneficiul romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.

  30. Radu Humor
    November 19, 2016 at 8:24 am

    Care ,,radiografie a justitiei romane” ?
    Bizonu a compilat o foarte buna radiografie a justitiei americane.
    De cand are Romania o ,,justitie” ? O fi aparut din tenebre, fara sa bag eu de seama ?
    😉
    Pentru ca Romania sa se ridice la nivelul Americii, ar putea sa inceapa cu renegocierea tratatelor de aderare la NATO si UE, respectiv a parteneriatelor strategice. Pentru asta este nevoie de politicieni puternici. Daca cineva ii gaseste si-i scoate la lumina de unde s-au pitit, sa-mi spuna si mie. Merg si-i votez fara sa clipesc.
    😉

    • ZeVzecea

      esti sub orice critica .
      POstul ala , de la November 19, 2016 at 6:25 am este ,asa cum am scris, copiat cu cut paste de pe Cotidianul. Ai si linku.
      Insa tu esti incapabil sa intelegi ce citesti , esti superifivcal, nu tii minte ce citesti si esti incabail sa observi ca am scris „furate” si ca sunt 2 comentatori unu necomformistiu si latu Hamurabi. Da cu impenittenta ta „inteligenta” te iecspromi despre ce nici tu nu stii ce

      Cam asa stam cu tine si „inteligenta” ta …

      A da Cele 2 comentarii sunt bune. Din pacate nu ale mele …

      • Ghita Bizonu’ si altii,

        Am impresia ca ceea ce se intampla in campania electorala a aprins spiritele si pe blog. Nu doresc sa incurajez acest gen de dialog. Ca sa folosesc formula ambasadorului american, „va incurajez” sa reveniti la comentariile „neutre”.

Lasă un răspuns