Livia Stanciu a pierdut la CEDO

Articolul lui Chris Terhes explică ce s-a intâmplat la alegerile din SUA dar oferă si informatii incredibile despre cazul Mircia Gutău, condamnat de Livia Stanciu, la ICCJ – după două achitări succesive – si care a câstigat, zilele trecute la CEDO. Cine plăteste pentru lucrurile astea?

„Cand judecata celor din presa e intunecata de propria propaganda mincinoasa

Autor: Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition

E interesant sa vezi cum o multime de „experti” din presa mainstream, atat din SUA cat si din Romania, se arata „socati” de votul in favoarea lui Trump. Problema cu acesti manipulatori este ca ajung sa se intoxice cu propria lor propaganda. Cu alte cuvinte, dorind sa inoculeze in opinia publica o anumita perceptie, ajung sa isi creada propriile minciuni. Iar cand lucrurile nu ies asa cum vor ei, sunt „socati” ca realitatea ii contrazice, ca oamenii nu au votat cum cred ei ca ar fi trebuit sa voteze.

Socati ar trebui sa fie de cat de orbi au fost ei, nu de reactia oamenilor. Realitatea este ca semnele erau acolo, iar daca acesti asa zis experti ar fi incercat sa isi pastreze neutralitatea le-ar fi vazut.

Ca sa intelegeti propaganda mediatica care se face in Statele Unite pe anumite subiecte, priviti la propaganda justitiara facuta in Romania, unde Kovesi e prezentata ca personaj legendar, wonder woman, iar orice indoiala, critica ori intrebare cu privire la legalitatea actiunilor DNA, ori cu privire la practici abuzive, anormale, e catalogata de corul de deontologi din presa ca atac la justitie, subminare a anticoruptiei, fiind etichetat automat ca sustinator al coruptilor.

Aduceti-va aminte ce laturi in cap si-a luat Emilia Sercan cand a spus ca unele paragrafe din teza de doctorat a lui Kovesi ar putea fi plagiate.

Dar revin la SUA. Scolile aici sunt praf, dar cand parintii se ridica si spun ca nu e ok, vin acesti experti din presa care zic ca nu e bine sa critice, ca mai bine e sa taca, ca statul are dreptate iar ca statul sa faca mai bine, ce face deja prost, are nevoie de mai multi bani.

In California, de exemplu, s-a dat o lege ca, daca un baiat se considera fata, e ok sa intre in vestiarul fetelor la scoala. Parintii, evident, au protestat, dar au fost etichetati ca bigoti, ca au gandire de Ev Mediu, ca incalca drepturile acelor baieti care se cred fete.

Acesti adevarati postaci din presa au ajuns sa apere fel si fel de pseudo-drepturi inventate pentru ca statul sa intervina cat mai mult in viata persoanala. La fiecare abuz al statului ori intruziune a statului in viata omului, vin acesti propagandisti neo-marxisti din presa mainstream care explica poporului ca pentru binele tau ti se taie din libertati, esti abuzat si supra taxat.

Acesti ticalosi au ajuns sa controleze intregul discurs public, incercand sa schimbe perceptia opiniei publice despre lucrurile care-i afecteaza direct, facandu-i sa creada ca, desi le e rau, de fapt trebuie sa fie bucurosi, pentru ca ceea ce se intampla este spre binele lor si ei sunt vinovati ca nu inteleg asta.

Wikileaks a aratat ca sleahta de asa zisi jurnalisti colaborau cu campania lui Clinton ce intrebari sa-i puna lui Trump. Acele emailuri au aratat nivelul de coruptie din presa americana si faptul ca multi din cei care se prezentau ca experti ori jurnalisti erau de fapt niste slugi ale politicienilor si nu ai adevarului.

Acestea, plus alte lucruri din societate, au creat o frustrare generala care s-a raspandit de la om la om, frustrare pe care Trump a capitalizat-o. Oamenii simteau, vedeau problemele din societate si aveau nevoie de cineva care sa numeasca acele anormalitati si sa propuna solutii concrete logice/rationale, “common sense solutions”, lucru pe care Trump l-a facut.

Eu nu spun ca toate solutiile lui Trump sunt fezabile, dar propaganda din presa nu a reusit sa schimbe perceptia majoritatii oamenilor ca solutiile lui Trump nu ar fi lucrative.

Asadar semnale existau in Statele Unite ca oamenii s-au saturat de coruptia, mizeria, duplicitatea si aroganta presei si a politicienilor, care ii faceau in fel si chip pe cei daca ridicau vocea ca unele lucruri nu merg cum trebuie.

Propagandistii s-au prins, insa, in propria plasa de minciuni, de aceea toti sunt “socati” acum, nevazand ce stalp i-a lovit. Stalpul era acolo, ei n-au avut ochi sa-l vada.

Aceeasi situatie se intampla si in Romania, si e evidentiata de scaderea cu 13% a increderii in justitiei si de votul la alegerile locale.

De cand a venit Basescu la putere intreaga politica de stat a fost axata pe justitie, toti crezand ca asa se rezolva problemele din Romania. Realitatea ne arata acum ca nu e asa, iar cand lucrurile se fac abuziv ajung sa compromita o actiune nobila.

Marea masa de oameni vad si simt asta, chiar daca nu au curajul ori limbajul sa exprime ori sa defineasca cu claritate/precizie ce se intampla.

Tineti minte cum au sarit acesti progadandisti din presa, impreuna cu Iohannis si niste penibili de ambasadori din Romania sa-i acuze pe romani ca au votat la locale un primar condamnat penal? Era vorba de primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau.

Pe data de 8 noiembrie, de cateva zile, CEDO a condamnat Statul Roman pentru ca i-a incalcat dreptul la un proces echitabil, proces in urma caruia Gutau a fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare.

Gutau a fost condamnat de un complet de la ICCJ, condus de Livia Stanciu, desi instantele de fond si de apel l-au achitat. Cu toate ca a fost achitat de doua instante, pe aceleasi probe Stanciu si inca un judecator l-au condamnat la 3 ani si jumate de inchisoare cu executare. Al treilea judecator din complet nu a fost de acord cu condamnarea. Acum omul a castigat la CEDO ca i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil. Adica nu a avut parte de o judecata dreapta.

Condamnarea respectiva este din 2010. Ganditi-va ce se va intampla peste cativa ani, cand actualele cazuri judiciare, in care sunt abuzuri evidente, vor ajunge la CEDO.

Oamenii din Ramnicu Valcea au avut incredere intr-un primar condamnat penal sa-l voteze, chiar daca acesta a facut si puscarie. La nivel de masa, oamenii nu au avut incredere in decizia judecatoreasca, simtul lor de dreptate prevaland.

Cand veti intelege ce s-a intamplat la Ramnicu Valcea, veti intelege ce s-a intamplat la alegerile din SUA.

Pentru asta trebuie sa iesiti din propriile clisee si sa incercati sa analizati situatia cat mai obiectiv cu putinta.

Nimic nu poate fi impins cu forta intr-o societate, pentru ca lumea va reactiona contrar. Oamenii simt cand lucrurile merg intr-o extrema sau alta si le corecteaza prin vot sau actiuni sociale.

Romania e acum pe un butoi de pulbere, pentru ca s-a mers cu lucrurile in extrema si acum vor trebui corectate. E ca un pendul care trebuie readus la centru, acolo unde exista echilibru, siguranta, pace sociala.

Critica continua a presei are rol esential in a mentine pendulul in echilibru, ceea ce nici in Romania si nici in SUA nu s-a facut. Daca presa nu o face, vor vorbi oamenii prin vot.

Cine va spune ca votul nu conteaza, va minte. Lincoln a spus ca politicienii se tem de vot mai tare ca de glont. S-a vazut asta acum, in cazul cu Trump.

Luati-va destinul in propriile maini si nu va lasati manipulati de acesti propagandisti din presa.

Daca vedeti ca ceva nu merge bine in societate, vorbiti despre acel lucru si astfel obligati societatea si institutiile sa gaseasca solutii de rezolvare.

Sunteti persoane cu drepturi si libertati, si fiecare puteti face o diferenta in mai bine, de aceea vocea voastra conteaza. Vorbiti!”

PS  Livia Stanciu a fost numită, in urma cu câteva luni, de către Klaus Iohannis, judecător la Curtea Constitutională

33 de gânduri despre “Livia Stanciu a pierdut la CEDO

  1. Limba germana este simpla. O persoana cunoscatoare a limbii latine si obisnuita cu declinarile o învata fara mari dificultati. Profesorii de germana spun acest lucru la începutul fiecarui ciclu de studii. Se trece, apoi la initierea în der, die, das, den, des, dem etc. si din nou se reaminteste ca tot restul este de o logica elementara.

    Ca sa ilustram aceste afirmatii, sa luam un exemplu practic. Pentru început, sa deschidem Manualul de Limba Germana. Este un volum minunat, cu coperte cartonate, publicat la Dortmund si care povesteste despre obiceiurile hotentotilor (în germana: Hottentotten – observati cît e de simplu!).
    În carte se relateaza cum cangurii (Beutelratten) sunt prinsi si închisi în custi (Kotter), acoperite cu o tesatura (Lattengitter) care sa-i fereasca de ploi. Aceste custi se numesc în germana „custi acoperite cu pînza” (Lattengitterkotter) si, atunci cînd contin un cangur, ele sunt numite Lattengitterkotterbeutelratten.
    Într-o zi, hotentotii au arestat un asasin (Attentater), acuzat ca ar fi omorît o mama (Mutter) hotentota (Hottentottenmutter), avînd un fiu cam prostut si bîlbîit (Stottertrottel). O astfel de femeie se numeste, în germana, Hottentottenstottertrottelmutter, iar asasinul ei este un Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Politia îl prinde pe asasin si îl inchide provizoriu într-o cusca pentru canguri (Beutelrattenlattengitterkotter), dar captivul evadeaza. Imediat, toti pleaca în cautarea fugarului si, deodata, un razboinic hotentot se întoarce strigînd:
    -Am prins asasinul (Attentater)!
    -Da? Care?, întreaba seful de trib.
    -Pe Lattengitterkotterbeutelratterattentater, raspunde razboinicul.
    -Cum adica, asasinul din cusca de canguri acoperita cu pînza? întreaba seful hotentotilor.
    -Pai, raspunde bastinasul, pe Hottentottenstottertrottelmutterattentater. (Asasinul mamei hotentote a copilului prostut si bîlbîit).
    -A, asa, da! raspunde seful hotentotilor. Puteai sa zici de la început ca l-ai prins pe: Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotter-beutelrattenattentater.

    Dupa cum vedeti, limba germana este o limba simpla. Trebuie sa aveti doar un dram de bunavointa.

  2. EXECUTANTA LIVIA STANCIU DEMASCATA DE CEDO – Condamnarea de la ICCJ a primarului din Ramnicu Valcea Mircia Gutau, dupa doua achitari pe „fapta nu exista” la fond si apel, a fost dispusa cu incalcarea dreptului la un proces echitabil. Dosarul lui Gutau a fost rampa de lansare a Liviei Stanciu la sefia ICCJ. Procuroarele DNA Camelia Sutiman si Claudia Rosu au pus la dosar stenograma falsificata a „mitei”. Urmeaza achitarea in revizuire (Hotararea)

    http://www.luju.ro/international/cedo/executanta-livia-stanciu-demascata-de-cedo-condamnarea-de-la-iccj-a-primarului-din-ramnicu-valcea-mircia-gutau-dupa-doua-achitari-pe-fapta-nu-exista-la-fond-si-apel-a-fost-dispusa-cu-incalcarea-dreptului-la-un-proces-echitabil-dosarul-lui-gutau-a-fost-ram

  3. Minciuna corectului politic invadeaza intreaga gandire occidentala .
    Dupa astrologii corectului politic socialist vest-european , ingrozitoarea ocupatie otomana in Europa de Sud Est a fost o ” colonizare ” – turcii ar fi fost un model de toleranta , se reinvie minciuna tolerantei musulmane din Spania ocupata de marocani …
    Crimele in razboiul civil din Spania sunt exclusiv , dupa ei , ale lui Franco – problema , astrologii din Le Monde numesc crime tipice supletivilor marocani ai lui Franco – violul sistematic , emascularea cu cutitul a prizonierilor – dar marocanii , ” celalalt ” , sunt sacralizati de corectul politic , cum sa fie numiti de Le Monde ?
    Atunci Le Monde minte fara rusine , sunt crimele ” legionarilor spanioli ” – iesim cu fata curata !
    Acelasi corect politic , ahtiat dupa bani , condus de magnati bobo ( adica noii , tinerii burghezi ) din informatica si televiziune , se preface ca dispretuieste bogatia – cei ce vor sa intreprinda sunt prezentati ca avizi de castig , cei ce au se ascund , corectul politic fugareste marile familii miliardare dar corectul politic creeaza peste tot saracie pentru ca in saracie isi au ei fondul de comert …
    PS – adaug la lista realizarilor lui Ciolos absenta celui mai mic nou program de infrastructura .
    Tot ce este in lucru azi – centura Brasov , Craiova , autostrazile Lugoj Deva sau Sebes Turda sau Targu Mures Cluj – a fost inceput de cel putin 4 ani . Ciolos se teme sa aprobe un traseu teoretic pentru autostrada Sibiu – Pitesti , ce concurs de atribuire ?
    Ciolos promite fum , mai rau ca Ponta – in loc sa numeasca un constructor pentru Brasov Rasnov promite vag o ” licitatie ” pentru ” studiul de fezabilitate Craiova Pitesti ” …

  4. Dvs., dle Nastase, de ce nu va cautati dreptatea la CEDO? Personal cred ca daca dvs ati facut ani de inchisoare, atunci toti politicienii de dupa ’89 ar trebui sa primeasca acelasi tratament, iar Basescu si acolitii lui, inclusiv Keovesi, ar trebui intemnitati pe viata!

  5. Domnule Adrian Năstase, cine sunt totuși domnii și doamnele cu cetățenie romano-americana de care vorbește Adrian Severin? Kovesi, Stanciu și mai cine?

  6. Luminita

    ,,Ei bine, de când mi s-a deslușit mie atât de frumos definiția toleranței, constat că am început să suport cu mult mai multă ușurință prostia , în forma sa orală. Dar dumneavoasră, prieteni?”

    Luminita

    Trebuie sa recunosc ca, spre deosebire de dvs, eu sunt mult mai limitat in ale tolerantei.
    Sau, se prea poate ca domnul Yohannis sa fie atat de inteligent, incat sa imi depaseasca cu mult capacitatea (mea) de intelegere. Domnul Yohannis gandeste atat de profund, incat se simte inconfortabil intr-o limba restrictiva asa cum este limba romana, in care inefabilele sale cugetari nu-si pot gasi cuvintele potrivite. Cred ca limbajul semnelor (cum ar fi trantirea paltonului pe capota) este mult mai sugestiv si exhaustiv.
    (Z)

  7. In mod normal, dna Livia Stranciu ar trebui sa demisioneze. Dar, oare, ce e normal la dna Stanciu? Totul la dumneaei este exceptional. Ieri am vazut in media ca Galatii se scufunda 12 cm anual, desigur nu din cauza faptului ca dna Stanciu ar fi devenit om cu greutate. Poate ca ar trebui sa vedem daca nu cumva intreaga tara se scufunda, an de an.

  8. Excepţional articolul lui Chris Terheş ! După ce o iau în bot, unii doar la figurat, , alţii şi la propriu, elitiştii îşi scot javrele masmedia, mai ales cele tinere, ce scriu după dictare, fără pic de conştiinţă şi bun simţ, atacând şi insultând mârlăneşte tot ce mişcă în altă direcţie decât a lor :mrgreen: ) .
    A „elitelor”, cum le place lor să se autointituleze ca-n cunoscutul „Mă intitulez Icscovici !” 😉
    De vină nu sunt tembelismul şi lipsa lor de luciditate, pofta de îmbogăţire cu orice preţ şi prin orice mijloace, dispreţul, batjocura manifestate faţă de tot ce nu-i de-o teapă cu ei, ci prostia, incultura, lipsa de inteligenţă şi corectitudine politică a celor care, sătui de ei, le-au aplicat nişte şuturi în tuhăs ! Pupincuriştii, caraghioşi şi scârţari ies imediat la atac cu limbile făcute cravată în căutarea unor justificări neghioabe şi descreierate :
    „Azi de dimineață lumea bună a avut un șoc: a câștigat Trump. Cum? De ce? Cum a fost posibil? Ei bine, lumea aparține acum frustraților, neîmpliniților, neadaptaților, furioșilor, celor care se simt străini în propria țară. Ăsta e răspunsul psihologilor la întrebarea: cine e electoratul lui Trump? Neînțeleșii. Adică fix categoriile sociale cu care nu pot comunica elitele nici în America, nici în România.”
    Mai multe, în foaia de pripas a lui nenea Iancu, pe care cei de acolo vor să-l întreacă în modul insultător de a satiriza metehne politice şi nu numai, ale unui popor mult prea blând cu tot felul de detractori cumpăraţi şi plătiţi în vrac pentru a-l jigni şi insulta după bunul plac şi cuvenita remunerare ! :mrgreen:
    Faptul că acum a venit şi rândul americanilor să „beneficieze de astfel de tratamente, ar trebui să ne facă, dacă nu mândri, măcar deosebit de circumspecţi ! 😉

    http://www.academiacatavencu.info/social/america-va-supravietui–romania-nu–sau-cum-elitele-au-esuat-40531

  9. Pe mine CEDO asta m-a plictisit. E ca o fufă care se lasă mult curtată, mult așteptată iar la urmă face mofturi și peste un an spune că a uitat că o aștepți în mașină, la poartă. Am mai văzut. Poate unora le-a făcut dreptate dar prea târziu și fără rost. Îmi amintesc de Țundrea: era putred când ar fi trebuit să afle decizia. De dumneavoastră nu mai spun, că știe toată lumea.

  10. Dacă, din păcate, nu avem încă o lege de răspundere materială a magistraţilor, avem un cod de etică şi conduită care poate exclude din înalte funcţii, sau chiar din magistratură ( după gravitatea cazului) asemenea ” corpuri străine”, care-i aduc imense prejudicii, ducând la prăbuşirea încrederii în tot ansamblul judecătoresc !
    Merită atâţia oameni drepţi, oneşti şi integri să le fie terfelite imaginea şi buna reputaţie de asemenea accidente forţate prin numiri politice de cea mai joasă speţă ?!
    Dacă bunul simţ le lipseşte unora, altora n-ar trebui să le lipsească intransigenţa în apărarea prestigiului necesar într-o asemenea frumoasă şi importantă carieră !
    Justiţia nu poate rămâne legată la ochi şi atunci când propriile principii deontologice, inclusiv norme juridice de bază îi sunt încălcate, sau terfelite, mai ales când aceasta se întâmplă cu premeditare şi bună ştiinţă, răspunzând unor comenzi politice venite de la tot felul de vremelnici şi corupţi politruci !
    P.S.
    Din păcate şi organismele internaţionale, inclusiv CEDO nu mai prezintă prea multă încredere în felul în care înţeleg să facă dreptatea ! Cazul Adrian Năstase, speţa respectivă, mai bine zis verdictul final o dovedeşte cu prisosinţă !
    După CEDO, s-ar impune şi-un …ALTO ! 😆

  11. Să vedem ce-o să iasă la alegeri! Și eu cred că electoratul simte că unii procurori și unii judecători au sărit calul rău de tot.
    Societatea are un common sense care nu se manifestă în sondaje, ci doar la vot.
    Nu-mi place „analizarea” votului după diplome sau lipsa lor: ăia cu diplome au votat așa, ăia fără diplome au votat altfel, concluzia fiind că ăia fără diplome au greșit.
    Disprețuirea celor fără diplome e o prostie. Eu am un dinte împotriva electoratului ÎN GENERAL, fiindcă acesta așteaptă totul de la lideri, și mulți electori sunt necinstiți, dar în niciun caz împotriva celor fără diplome.

  12. Monstruos, procuroarea-sefa Kovesi se lauda emfatic cu numarul condamnatilor precum salbaticii cu cel al scalpatilor: DNA a obtinut condamnari in peste 90% din cazuri, cu mult peste media europeana

    Pentru prima data de la infiintare, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) “a obtinut condamnari in peste 90% din cazuri”, a declarat joi, la Chisinau, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. “Este un procent cu mult peste media europeana”, a spus Kovesi la Forumul Republica Moldova-Romania in domeniul justitiei, cu tema “Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei in perspectiva europeana.”

    Kovesi s-a aureolat, aratand progresia celor pe care i-a trimis in judecata, cat si a celor pentru care a obtinut sentinte de condamnare. In 2006, 360 de persoane au fost trimise in judecata, in 2010 – 937, in 2015 – 1.258. In 2006, 155 de inculpati au fost condamnati definitiv, in 2010 – 154, iar in 2015 – 973. Sefa DNA si-a etalat si trofeele. Printre cei trimisi in judecata in 2015 s-au numarat un prim-ministru, cinci ministri, 67 de deputati si cinci senatori, 97 de primari si viceprimari, 15 presedinti si vicepresedinti de consilii judetene si 32 de directori de companii nationale, a mai aratat Kovesi.

    Nu am, nimic cu cifrele si cu persoanele care fac obiectul acestora, e foarte bine ca am mai curatat tara de ceva corupti, daca trimiterile in judecata si condamnarile au acoperire deplina in vinovatiile judecatilor si condamnatilor. Dar doua lucruri nu suna deloc bine in dizertatia lui Kovesi pe tema rezultatelor in lupta anticoruptie. Iti zgaraie nu numai urechea, ci si logica. In primul rand, ca face un criteriu de performanta din numarul si compozitia judecatilor si condamnatilor, cum o faceau indienii cu scalpurile dusmanilor.

    E ceva periculos, poate indemna la competitie si aprecieri profesionale nefondate, bazate pe numarul si cantitatea in sine, privitoare la persoanele judecate si condamnate si la fenomenul coruptiei. Cantitativismul poate sa nu aiba nicio legatura cu calitatea luptei anticoruptie sau poate sa o ascunda. Aspectele cauzale, preventive, educationale, de recuperare, stadiul in care au fost identificate, investigate sau sanctionate cazurile de coruptie spun multe alte lucruri despre munca procurorilor si lupta anticoruptie. A le reduce la indicatorii sanctionatorii este o mare eroare.

    Eradicarea inseamna si preventie si educatie, preactiunea in mediile favorizante si interventia in stadiile germinative sau incipiente ale coruptiei. Una este descoperirea si stoparea infractiunilor de coruptie in stadiul incipient, alta in stadiul lor de maturare, evident ca in primul caz se reflecta mai bine munca procurorului, este mai bine masurata. In al doilea rand, Kovesi se lauda pe la televiziuni si ambasade cu ispravile ei cu o anumita maleficitate, menita sa-i procure satisfactie personala si celorlalti sa le aduca teama fata de persoana ei. Se vede cu ochiul liber cum aceasta “zeita” fara balanta a justitiei are in fiecare mana cate o sabie. Asta e sanatoasa?

    • Păi, eu i-aş putea da exemple cam de tot atâţia prim miniştri ( Boc, în primul rând, sau Isărescu ) , miniştri ( Berceanu, Videanu, ), senatori ( vreo doi maghiari şi vreo trei români), deputaţi ( cu duiumul!), primari şi viceprimari ( cu sutele), preşedinţi de Consilii Judeţene ( Flutur, Frunzăverde), care după DNA şi stăpânii ei sunt curaţi ca lacrima, dar în realitate, nu fac obiectul unor dosare penale pentru că sunt dintr-un anumit spectru politic şi dintr-un anumit Sistem !

      !

  13. @Amalia,
    .
    când am văzut-o pe noua primă-doamnă a Americii la discursul președintelui abia ales, am rămas cu gura căscată! Dar numai o clipă, fiindcă după aceea am râs ca de cea mai bună glumă. Cu un umăr descoperit (bine că nu-i flutura un sân la vedere!), cu fesele pulsând cât se poate de sugestiv pe sub mătasea combinezonului, cu pletele în vânt… N-am râs de ea, pentru că aș fi considerat-o neavizată ori naivă, ci de surprindere: atitudinea ei – atât de sigură de sine, neinfluențată de cutume (să nu ți se vadă coatele, umerii, genunchii, unghiile de la picioare sau călcâiele, să ai părul prins într-o pieptănătură decentă etc.)! Femeia asta e foarte umblată, este designer, despre ce vorbim? Ea știe la ce se așteaptă lumea de la ea, totuși, a stârnit controverse mereu, indiferent pe unde a apărut!
    .
    Ori Trump a ținut ca nevasta lui să apară cum crede și-i place ei, ORI cei care au condus campania s-au folosit de această calitate a femeii, din motive sociologice de ei știute. Chiar și așa, ținutele tradiționale obligatorii pentru femei, cred eu, sunt o rămășiță a credințelor străvechi, conform cărora femeia e o ispită și trebuie să se acopere ca să nu ispitească și ca să nu stârnească gelozia bărbatului. Dânsa promite că va fi o primă-doamnă tradițională? Sper că nu. În sensul aparențelor. De ce nu are voie o femeie să fie și frumoasă, și sexi, și inteligentă, și intelectuală, și spirituală?.. Ca să reușești într-un mariaj cu Donald Trump mai mult de zece ani, cred că ai nevoie de minte, diplomație, inteligență, de intuiție, subtilitate, ziceți dumneavoastră ce i-ar mai fi trebuit.
    .
    Spre deosebire de cei mai mulți, pe mine nu mă îngrijorează prea tare că Trump a devenit președinte în SUA. Dacă toți se plâng că treburile cu America nu merg într-o direcție prea plăcută pentru restul lumii, atunci la ce ne servește continuitatea? Dacă se mergea într-o direcție catastrofală pe plan internațional, de ce să ne deranjeze Trump că e puțin tra-la-la? Tot o catastrofă ne aștepta! Măcar să se întâmple una cu stil, dacă era inevitabilă! Sau poate este cu noroc. Sau nimic nu se va schimba. Discursul învingătorului a fost unul tradițional, ați observat?
    .
    Și ce ar fi obținut SUA cu Hillary? O doamnă care se îmbracă de la Armani în costume deux pieces de 12 000 de dolari bucata, una care s-a bucurat la Tv că Bin Laden a fost ucis (altă regie montată, una de doi bani, ce de-a manipulare, vai de capul nostru! Dar asta-i altă mâncare de pește…), o femeie care n-a divorțat de Bill, deși locuiește în altă casă – cât de tradițională să fii după episodul cu rochița și trabucul??? O femeie care n-a făcut față înfrângerii nici atunci și nici ieri!!! Bolnavă să fi fost, lată să zac, pe steroizi m-aș fi ridicat și din morți ca să spun la sfârșit cele câteva cuvinte pe care era musai să le spun! Până la urmă, cred că Hillary este mai slabă de înger decât Melanja Trump. Cred că Hillary ne-a făcut pe toate de râs nu pentru că a pierdut, că pierd mulți, doar unul câștigă, ci din cauză că nu a știut să piardă!

    • Eu n-am afirmat că oamenii frumoși nu sunt inteligenți. Sigur că unii nu sunt, dar așa, nici oamenii ne-frumoși nu sunt toți inteligenți.
      Am spus doar că, de obicei, oamenii frumoși sunt suficienți, preocupați numai de fizicul lor și de succesul la genul celălalt, deci că au preocupări mărunte, lipsite de importanță.
      Am oroare, scriam, de femeile/bărbații care pedalează pe aspectul lor.
      Mai spuneam că sper ca Melania să nu fie doar pretty woman.
      Așadar, o admir, n-o vreau îmbrăcată în taior, dar sper să nu fie doar decorativă.

  14. Discuţia de ieri de la FET referitoare la alegerile din Rep. Moldova a trezit mult interes şi s-a bucurat de un succes binemeritat, totuşi tematica a fost tratată aproape exclusiv din punctul de vedere al sensibilităţii celor din România şi al pro-europenilor de peste Prut.

    Ambasadorul M. Gribincea însuşi a susţinut pe faţă cauza candidatei pro-europene Maia Sandu, deşi a recunoscut că Partidul Acţiune şi Solidaritate nu beneficiază încă de organizaţii bine definite în teritoriu, ceea ce şi explică de ce M. Sandu a fost votată masiv doar în capitală şi în diasporă. Or, o atare formaţiune politică aflată la început de drum reprezintă mai degrabă o mişcare – finanţată eventual din exterior, cum se întâmplă la noi cu USB devenit USR – decât un partid propriu-zis, şi asemenea mişcări necimentate pot la fel de bine să se transforme în partide sau să dispară în urma unei confruntări electorale nefavorabile. Dl. Gribincea însă mi-a confirmat – ceea ce m-a bucurat – presupunerea că Igor Dodon ( pe care insistă să-l eticheteze drept «pro-rus» ) nu este susţinut şi nici agreat de Kremlin, dovadă că membrii diasporei moldoveneşti de la Moscova au votat masiv cu Maia Sandu, interesaţi evident de perspectivele pieţei de muncă europene, nu numai de cea rusească !

    La rândul său, discursul lui Titus Corlăţean a fost croit special pentru electoratul român, fostul diplomat insistând asupra «susceptibilităţilor» României referitoare la problema moldovenească. Ce se întâmplă însă cu «susceptibilităţile» basarabenilor ? Societatea moldovenească nu este constituită doar din curentul unionist înflăcărat şi din cel pro-european, ci există numeroase alte paliere, fiecare cu preocupări, aspiraţii şi anxietăţi proprii, îngrijorarea cea mai puternică pentru un patriot moldovean fiind posibilitatea secesiunii definitive a Transnistriei în caz că Rep. Moldova adoptă a direcţie neechivocă pro-europeană şi rusofobă.

    Transnistria, entitate ne-viabilă atât datorită locaţiei geografice – strivită între Moldova şi Ukraina – cât şi economiei bazată în proporţie de 60% pe metalurgie când cererea de oţel este în cădere liberă pe piaţa mondială, va trebui mai devreme sau mai târziu să opteze pentru o alipire fie la Moldova, fie la Ukraina, posibilitatea de a deveni enclavă rusească ne putând fi luată în consideraţie deoarece ar necesita un pod aerian constant spre a face legătura cu Federaţia Rusă. Moldovenii, ruşii şi ukrainienii reprezintă fiecare cam o treime din populaţie, plus câteva alte minorităţi, bulgari, găgăuzi, polonezi, romi, etc. care împreună nu depăşesc 3,5%. Astfel, ruşii vor decide în ultimă instanţă soarta Transnistriei : preferă Ukraina, unde – ca în orice ţară ce şi-a cucerit de curând «independenţa» – predomină sentimentele ultra-naţionaliste, exacerbate de pierderea Crimeii şi de pierderile de vieţi omeneşti, sau consideră că în Rep. Moldova pot beneficia de o situaţie mai bună ?

    Aceasta este problematica extrem de complexă căreia viitorul preşedinte al Rep. Moldova, împreună cu Parlamentul, vor trebui să-i găsească soluţii pragmatice pe termen lung.

    Titus Corlăţean a spus că viitorul Basarabiei se decide în România (!?) Sper că a fost vorba de o metaforă diplomatică, soarta Basarabiei depinzând de voinţa basarabenilor în urma tratativelor – imperios necesare ! – dintre Chişinău, Moscova şi Bucureşti.

  15. Articolul dlui Terhes mi se pare unul de propaganda, urmarind si el sa dea o alta explicatie unei victorii in alegeri. Culmea mi se pare faptul ca, dupa ce cu mai multe saptamani in urma, existau aluzii mediatice ca dl Trump ar fi putut castiga la votul popular, dar nu si la electori, suntem in situatia inversa ca dna Clinton se indreapta catre victoria la votul popular dar este infranta la electori. Ceea ce face ciudat articolul dlui Terhes, care vorbeste despre votul popular, care ar fi fost impotriva dnei Clinton. Pana acum, nu a fost, dimpotriva, la votul popular dna Clinton este in frunte. Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca exemplele nu mi se par cele mai fericite, California fiind statul in care casatoriile homosexuale nu sunt posibile, dar nici cele incheiate in alte state nu sunt recunoscute. Ca legi care le permit flacailor sa fie de fata legal la dezbracarea fetelor exista, exista prin voturile cetatenilor care si-au votat in parlamentul statal pe cine au vrut ei. Ceea ce, spre deosebire de dl Terhes, eu nu ma fiesc sa o spun, este ca CEDO, dovedindu-se ne credibil in cazul plangerii dlui Nastase, nu este un organism de neinfluentat: probabil ca, daca nimeni nu se straduieste sa-i influenteze, sunt si ei corecti si nepartinitori , in paralel cu faptul ca situatia este de prinde orbul, scoate-i ochii, adica efectul electoral s-a produs (sau nu s-a produs), dna Stanciu lucreaza in alta parte, deci condamnatul poate fi reabilitat ca sa nu existe mustrari de constiinta; altfel, daca era cazul, ca la dl Nastase, nu m-ar fi mirat o decizie care sa afirme un proces corect. De aici, vazand vehementa dlui Terhes, ar trebui sa incep sa imi pun intrebari, de exemplu, una: nu cumva vrea careva sa o dea in gat pe dna Stanciu? Dar, in fine, poate e mai bine sa imi vad de ale mele, ca si maine e o zi si trebuie sa imi pun o ciorba pe masa, la pranz.

  16. In seara asta am vazut la Realitatea TV un jeg ordinar , un gandac , un homuncul si o cazatura umana care a dat un interviu d-lui Rares Bogdan . Pretinde ca a fost presedintele Romaniei si mai nou , prieten cu Ponta si Ghita .
    .
    Acest vierme care a distrus tara asta din temelii si care produce voma joaca mai nou cartea antisistem , el fiind cel mai odios reprezentant al sistemului securist !
    Intrucat nu vreau sa incalc regulile acestui blog , am sa-i adresez derbedeului de Basescu injuraturile aferente pe link-ul de mai jos . In acest fel am sa-i generez si ceva trafic colegului nostru .
    .
    https://mipopescu.wordpress.com/2016/11/09/cutremurul-trump/#comment-1340

    • Nici pe blogul „colegului” nu sunt permise injuraturile. Mai ales ca opinia exprimata in articol se refera la esenta reusitei miscarii Trump, nu la Trump si, cu atat mai mult, nici la Basescu.
      Iar profilul acelui blog (http://mipopescu.wordpress.com) este altul. Proprietarul lui neavand veleitati politice, isi posteaza propriile pareri si idei. Pe proprietar nu-l intereseaza cum se imbraca cutare sau cutare, cum vorbeste, cum se incuscreste sau alte barfe pe care le considera neesentiale, ci comenteaza aspecte ale moralei politice, ale mentalitatii momentane a grupurilor de oameni manipulati, indoctrinati sau doar idealisti priviti in contextul general.
      O face cu oarecare detasare pana la punctul de la care considera ca anumite actiuni, discursuri si pozitii publice depasesc normalitatea si limita a ceeace, din punctul lui idealist de vedere, ar constitui atingeri periculoase ale interesele nationale sau atacuri brutale ale valorilor romanesti traditionale.

  17. @Ghita Bizonu´, November 10, 2016 at 6:55 am

    Tare de tot… demult n-am mai râs așa…Eu i-am spus odată unui activist liberal că există un defazaj penibil între gândire și rostire la Klaus Iohannis, iar el mi-a răspuns că președintele, fiind etnic german, întâi trebuie să-și traducă în cap, din germană în română. Dar, citind gluma dumnevoastră , mi-am și imaginat, cu o oarecare satisfacție răutăcioasă, că trebuie să traducă, prin supremul efort al pâlcului de neuroni, care se adună tot mai anevoie la domnia sa sub frunte, cuvinte frumoase de tipul : „Hottentottenstottertrottelmuttelattengitterkotterbeutelrattenattentater”.

    M-am gândit să vă răsplătesc. Așa că, dacă tot m-ați învățat dumneavoastră cum să procedez, vă urmez sfaturile , și „lipesc” varianta de MALAGUEǸA pe care o prefer, în interpretarea lui Pasion Vega . Sper să vă placă.

  18. De fapt la CEDO au pierdut şi urmează să mai piardă, nu numai iubitoarea asta de ambasade străine, ci şi Morar , Macovei şi încă vreo câţiva, toţi avansaţi drept recompensă în funcţii şi mai înalte !
    Până ce nu vor fi (re) puşi la locul lor, şi nu vor plăti, măcar cu funcţiile, pentru nedreptăţile făcute, vor încerca şi alţii să avanseze la fel !
    Impropriu zis că incompetenta asta a pierdut ceva ! Cei care am pierdut şi o să mai pierdem, dacă nu reuşim să le arătăm că nu sunt pe moşiile lor, suntem noi, românii !

  19. Ceva e putred in …
    Tambalau mare d’le. A iesit Trump. Eu o dadeam castigatoare pe madam Clinton. Ma gandeam, in prostia mea, ca cei ce numesc presedintele, dupa primul de culoare, vor pune prima femeie pe scaunul cel mare. Da’ uite ca m-am inselat. Tre’ sa mai astepte doritorii o tura. O sa fie pusa femeia (oricare o fi ea) la momentul poptrivit. La ei nu-i chiar o joaca de-a presedintele. Doar sunt cei mai tari. Ocupa scaunul ala cine trebuie. Si se pare ca e necesar ca sa fie alternanta. Dupa 8 ani cu democratii le-a venit randul republicanilor. Pentru echilibru, zic: Clinton (, democrat, 8 ani), Bush ( republican, 8 ani), Obama (democrat, 8 ani) si urmeaza unul republican.
    N-are importanta ca-i excentric sau n-a avut importanta ca a fost de culoare. Cine ajunge acolo, nu ajunge de capul lui si (cel mai important) nu face ce-l taie capul.
    Se pare ca era nevoie de unul care sa intretina atmosfera in urmatorii ani. Va face show insul (sunt sigur) cu scopul bine trasat de a tine planeta ocupata.
    Ma amuzam cand auzem ca cica-i ,,revolutie” in state. Una gaga era si ea revoltata c-a fost pus Trump. Show total, asa cum le place americanilor. Ce sa-i faci ? Daca le dai oamenilor scoala numai cat sa-si respecte atributiile la serviciu ai si rezultatele. Il aleg pe miliardarul Trump ca sa obtina un trai mai bun. Tare nu? Vorba unuia: trebuiau sa aleaga intre duduie si excentric. Din ce i-a fost varat in farfurie, electoratul cuminte a halit ce-a avut.
    Si se mai intampla o idiotenie tipica pe meleagurile astea. Se inghesuie toti sa lege ,,patania” americanilor cu ce va veni pe la noi in decembrie. Toti se pricep si explica pe indelete ce-i in capul oamenilor cand fac ceva ce n-au prevazut ei (desteptii). Da’ nimeni nu discuta despre numarare. O fi pe bune? In state cica a fost ,,pe bune”. Dupa un pic de gargara marca Trump cu furtul voturilor s-au linistit apele dupa ce-a fost numit insul. ,,Noroc” ca pe la noi e sigura treaba. Va numara cine trebuie si evident ca va iesi cine va trebui.

  20. Cine plătește? Bietul Gutău. Cine să plătească?
    El plătește cu onoarea, cu cariera, cu sănătatea, cu depresia, cu rușinea, într-un cuvânt – cu viața lui.
    Cei care i-au distrus, pe el și pe cei din familia lui, sunt premiați, promovați, răsplătiți…
    Ați spus odată că credeți într-o Justiție Imanentă, iar eu mi-am zis că e un mod de a vă ogoi singur. În vremea din urmă însă, după unele întâmplări, tind să cred și eu că există o Justiție Imanentă. Din păcate, ea nu-ți dă decât satisfacția că the bad guys n-au rămas nepedepsiți. Nu-ți dă înapoi bucata de viață făcută praf.

  21. America l-a votat pe Donald Trump ca președinte. Acest vot trebuie înțeles în primul rând ca un vot pro-valori. E vorba de valorile părinților fondatori ai Americii, valorile conservatoare tradiționale, ethosul creștin pe care s-a întemeiat marea națiune americană.Există dovezi clare că America a fost fondată ca națiune creștină.

    Statele Unite au devenit națiune pe 3 septembrie 1783 prin Tratatul de pace de la Paris, care a pus capăt Revoluției americane și a statuat independența SUA față de Marea Britanie. Preambulul Tratatului începe cu formula: „În numele Preasfintei și nedespărțite Treimi” (In the name of the most holy and undivided Trinity). El este semnat de John Adams, Benjamin Franklin, John Jay și D. Hartley.

    Cât despre România, în contextul aadmirabilei victorii a lui Trump, evident, parteneriatul strategic și cooperarea bilaterală cu SUA în domeniul securității vor continua. Nu va fi afectată decât acea pătură infimă, dar foarte vocală, care susține Corectitudinea Politică: dl. Remus Cernea, d-na Alina Mungiu-Pippidi, Nicușor Dan, USR, Soroș & Co. Se vor rări proiectele de lege pro-LGBT și parteneriat civil. Vom avea probabil mai puține acțiuni și manifestări homosexualiste sau pro-Ținut Secuiesc, „sugerate” de, sau implicând, Ambasada SUA la București. E posibil (și dezirabil) chiar să vedem un nou ambasador american în România, mai prietenos față de valorile noastre autentice decât față de LGBT-iști.

    În schimb, România reală își va vedea confirmate opțiunile conservatoare. Muzeul Țăranului Român va avea poate, în sfârșit, un nou director, cu o viziune apropiată de a lui Horia Bernea. Probabil se va mai slăbi cu gay-parades și cu articolele din presă care pun presiune pe Curtea Constituțională să recunoască în România „căsătoriile” homosexuale încheiate în afară. Poate vom scăpa și de proiectul mega-moscheii din București, susținut de forțe obscure nu fără legătură cu administrația Hussein Obama. Și în general, poate vom putea respira ceva mai liberi de corectitudinea politică ce sufocă întreaga viață universitară, culturală și mediatică americană.

    Americanii s-au scuturat de ea. E timpul să facem același lucru.

    http://www.activenews.ro/externe/America-a-votat-pro-normalitate-familie-si-valori-traditionale-contra-Corectitudinii-Politice-si-a-ideologiei-disolutiei-morale-138131

  22. Ce ne facem? Nu mai există un post, liber pentru promovarea doamnei Stanciu, pentru că l-a ocupat înainte pe cel de Curtea Constituțională, De obicei, toți perdanții la CEDO sunt promovați ( Daniel Morar este unul dintre aceștia și tot la Curtea Constituțională a fost promovat). Dacă vor câștiga în alegeri liberalii, nu mare ne va fi mirarea dacă o vom vedea pe L.S. noua ministră imaculată a Justitției.

    Cât despre SUA, eu niciodată nu am crezut în lumina americană și nici în corectitudinea alegerilor. Trump a ieșit Președinte , căci așa s-a vrut. Nu au fost întâmplătoare opiniile ambasadorului american la Chișinău, privind Republica Moldova și relația cu Rusia sau cu România. A trebuit să-i inflameze pe români și să-l gâdele pe Putin. Însă ambasadorul nu știe că Putin nu este nici Hrusciov, nici Brejnev, ori Elțîn sau Medvedev. E Putin și nu-l mișcă nimic!

  23. Textul autorului contine niste adevaruri care oricind pot deveni arma propagandista. De fapt, stilul folosit, cu termeni gen „ticalosi”, generalizari, si etichete de „neo-marxisti” (ce naiba e aia?), este propagandistic. Este una din „partiturile” care il vor ridica pe Trump pe post de Imparat, asa cum a facut si presa multa, majoritara, basista, plina de securisti „pe rit nou”. Hotnews, Gandul, Adevarul, Romania Libera, Pro TV, Adamescu, Mos Craciun, toate recuzite pentru spectacolul basist. Fiecare timp cu lautarii ei.

    Toate lucrurile se leaga. A venit FMI si a ordonat lui Ciolos sa opreasca legea salarizarii pentru ca se destabilizeaza tara si ne pica muntii-n cap. Dar FMI e o fecioara neprihanita cind citiva super-bogatani destabilizeaza o lume intreaga. Aia au voie sa isi ia, no problemo. Supararea mare e cind celor care muncesc pentru popor – doctori, educatori – li se acorda o modesta, repet MODESTA crestere salariala. Baieti, asta e capitalismul trumpist: se ia de jos si se da sus, NU INVERS!

    L-am auzir oe Titus Corlatean ca „tehnocratii” nu au mai dat bani pentru nevoile cetatenilor cu disabilitati. Astia nu prea aduc voturi multe oricum…Bravo PNL, madam Gorghiu e mindra de realizarili mari ale acestui asa-zis guvern.

    Cum am mai spus: cu PSD la carma, mai primesc si cei de jos, sa poata sa-si vada de familii si copii si batrini si nevoiasi. Cu PNLPDL+ baiatul ala tinar care stringe din falci si frantzuzoaica (lui?) poporul intai sa dovedeasca ca a muncit suficient si pe urma sa intinda mina la farimituri.

  24. Cică ONG-ul lui Soros face angajari ca demonstrant cu carte de munca. Asta scrie astăzi in presa italiana. Că la noi n-au propagandistii curaj 😉

    http://www.cotidianul.ro/americanii-cer-arestarea-lui-george-soros-pentru-protestele-anti-donald-trump-291069/
    Ce este ciudat, este faptul că în România toată presa a prezentat pe larg Petiţia lui George Soros intitulată „Electoral College: Make Hillary Clinton President on December 19” („S-o facem pe Hillary Clinton Preşedinte pe 19 decembrie”), dar nu au scos un cuvînt despre Petiţia de mai sus, prin care se cere chiar arestarea lui George Soros pentru acţiunile de protest finanţate şi organizate de MoveOn.org, asociaţie aflată pe lista organizaţiilor finanţate direct de miliardarul american!
    De altfel, nu cu mult timp înainte, americanii mai făcuseră o Petiţie împotriva lui George Soros, intitulată „Federally Indict George Soros for funding various terrorist and cartel groups” („Inculparea federală a lui George Soros pentru finanţarea grupărilor teroriste şi a cartelurilor”), despre care presa din România, de asemenea, nu a scris absolut deloc! Iată fotografia care a însoţit şi această Petiţie care l-a avut în centrul ei pe George Soros:
    Motivul acestor „omisiuni” făcute de jurnaliştii români ar putea fi găsit în faptul că multe ONG-uri sau site-uri în care sînt implicaţi gazetari sînt finanţate de diferitele fundaţii ale lui George Soros: ActiveWatch, EuObserver, „România curată”, „Centrul pentru jurnalism independent”, „Freedom House”, „Institutul de Politici Publice” etc.
    După aceste alegeri din SUA, se pare că George Soros şi numeroasele sale fundaţii vor fi mult mai atent monitorizate în întreaga lume, mai ales acum, cînd influenţa lor a ajuns pînă în Guvernele unor ţări, între care şi cel din România!
    Reamintim că însuşi Prim-ministrul României Dacian Cioloş face parte din ONG-ul „Friends of Europe”, finanţat, între alţii, şi de George Soros (vezi http://www.cotidianul.ro/dacian-ciolos-este-membru-al-friends of Europe”

Lasă un răspuns