Bogdan Aurescu a fost ales membru al CDI

In urma cu doua zile, Bogdan Aurescu a fost ales membru în Comisia de Drept Internațional a ONU. Este o mare realizare pentru scoala romaneasca de drept international. Si pentru mine este o satisfactie deosebita. De-a lungul anilor, am lucrat, impreuna, la multe proiecte de politica externa, universitare sau academice.  O reusita importanta a sa si a echipei de la MAE a reprezentat-o, intre altele, derularea cu succes a procesului de la Haga privitor la delimitarea spatiilor maritime cu Ucraina, in baza deciziei pe care am luat-o, ca premier, in 2004.

Votul pentru el a fost acordat  la New York, de către Adunarea Generală
ONU si s-a realizat cu aprobarea a 158 de state dintre cele 193 de state
membre ale Organizației.

Pentru cei care nu stiu, Comisia ONU de Drept Internațional (CDI) este un organ subsidiar al Adunării Generale ONU, având ca obiectiv realizarea codificarii si dezvoltării progresive a dreptului
internațional. Comisia este formată din 34 de
experți independenți în domeniul dreptului internațional, care trebuie
să aibă, conform Statutului Comisiei, o experiență recunoscută pe plan
internațional în acest domeniu, atât în ce privește aspectele
teoretice, cât și cele practice ale dreptului internațional, putând
proveni din mediul universitar, din corpul diplomatic, din mediul
guvernamental sau al organizațiilor internaționale.

Felicitari, Bogdan!

 

 

41 de gânduri despre “Bogdan Aurescu a fost ales membru al CDI

  1. Manipulare electorala: Cioplitori ai chipului de invincibil

    Dupa ce de-a lungul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din SUA mintile considerate cele mai stralucite in jocul de animatie perceptiva si imagistica au adus in centrul opiniei electorale si internationale prototipul de candidat al fricii, pe ultimii metri ai cursei cioplitorii de chipuri lasa sa se intrevada, prin panza invaluitoare, profilul unei statui a invincibilului, anticipand astfel deznodamantul. Adevaratii manipulatori ai procesului electoral american vor avea de ce sa rasufle usurati, pe 8 noiembrie, cand vor trece in contul electoratului o victorie a unui sistem imbatranit, atins de ramolismentul valorilor, normelor si institutiilor, dar cu aspiratii de nemurire.

    Un judecator din statul Ohio a ordonat vineri staffului de campanie al lui Donald Trump sa se abtina de la intimidarea alegatorilor. Sentinta interzice hartuirea celor care ies de la vot, cand suporterii candidatului republican la presedintia Statelor Unite intentionau sa organizeze „sondaje de opinie”, intreband alegatorii cu cine au votat. De asemenea, se interzice hartuirea verbala si fotografierea alegatorilor in apropierea sectiilor de votare.

    La sfarsitul lui octombrie, democratii l-au dat in judecata pe Trump pentru hartuirea alegatorilor minoritari, in state unde nu este clar cine va obtine victoria. Republicanii intentionau sa monitorizeze alegerile, dar democratii le-a reclamat in justitie intentia ca pe o campanie de voluntariat pentru intimidarea alegatorilor. Sentinta de vineri permite monitorizarea de catre voluntari instruiti corespunzator, dar nu si de catre suporteri ai lui Trump, independenti de Partidul Republican. Mi se pare o incredibila si groaznica incolacire de tipologii, din care ar fi extrem de greu, daca nu imposibil de aflat cine cu cine si care cu care. Penibila sentinta, o adevarata perla juridica.

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/05/campanie-electorala-in-sua-justitia-le-interzice-partizanilor-lui-trump-sa-intimideze-alegatorii-00-31-18

    Pentru cine nu s-a lamurit cine este Julian Assange si ce rol joaca cu al sau WikiLeaks, are prilejul sa admire cum acesta ciopleste cu sarg la acelasi chip de invincibil electoral. Julian Assange afirma, intr-un extras dintr-un interviu care va fi difuzat in exclusivitate sambata de televiziunea Kremlinului, RT, ca Fundatia Clinton a primit finantari din aceleasi surse ca si organizatia islamista Stat Islamic si ca Donald Trump nu va fi lasat sa castige alegerile din SUA.

    Intregul sistem american, controlat de familia Obama, care este prietena cu familia Clinton, este impotriva lui Donald Trump, supraliciteaza Assange teza precursoare a castigatorului invincibil, care, nu-i asa, odata ajuns la Casa Alba va demola cel putin doctrina care a alimentat sistemul in ultimii opt ani, impodobindu-se drept urmare cu lauri populari.

    http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_sua_2016-21396625-alegeri-sua-julian-assange-donald-trump-nu-lasat-castige-intregul-sistem-este-impotriva.htm

  2. Dl ( daca-mi permiteti sa-l numesc asa ) Dodon va urma provocarile si insultele grosolane ale inaintasilor lui , Snegur si Voronin , la adresa Romaniei , asa cum Moscova ii cere .
    Snegur , in 1992 : ” avem scaderea productiei la sfecla si cartofi … doar Romania sta mai rau ca noi ” .
    Acelasi Snegur , in 1994 : ” nici un creion nu a dat Romania gratis ” .
    Sinistrul Voronin , ucigas de demonstranti ( scuzati-ma , agenti ai Rusiei de pe aici ) pentru Unirea cu Romania in 2009 ( trei asasinate cu corpurile victimelor torturate aruncate din masinile Securitatii ” Republicii Moldova ” ) : ” Romania este ultimul imperiu din Europa ” .
    Aceeasi marioneta ruseasca punea camerele de luat vederi in Ambasada Romaniei de la Chisinau , in 2010 , ca sa ni-l dea pe consulul Nuica in costumul lui Adam cu o angajata ( imagini precedate – culme a elegantei securistilor de la Chisinau ) de drapelul romanesc cu ” Desteapta-te romane ! ” –
    filmul cu Filat , facut de aceleasi servicii ca sa-l faca pe unul ca Liviu Bejan sa fie dezgustat de jumatate din Moldova , este ingredient al aceleasi supe …
    Ce vrea sa spuna idiotul de Dodon cu ” frate dar branza-i pe bani ” , grohaita in sectia de votare ?
    Vrea sa provoace Romania care scolarizeaza gratuit 5000 de tineri basarabeni pe an de 25 de ani , care ajuta cum poate ( ar putea mai mult ) cele 6 judete de peste Prut , sa intre cu Bucurestiul intr-un schimb de grosolanii …
    Dodon ameninta deja cu retragerea cetateniei lui Basescu ?
    Pentru ca Basarabia e a lui , cetatenia lui Basescu el i-o da , el i-o ia inapoi ?
    PS – s-a reziliat contractul pentru sectorul din Bihor al autostrazii Transilvania – un constructor spaniol neserios , care a incasat acum doua luni un avans de 15 % fara sa faca nimic de doi ani .
    Inca doi ani de evaluari , licitatii – asta daca Puterea de dupa decembrie 2016 vrea , pentru ca e proiectul lui Nastase si nu se stie niciodata ….

    • Regretabil ca nu am fost in stare sa recunosc pe Brad Pitt in rolul lui Filat si pe Angelina Jolie in rolul jurnalistei – amanta, in timp ce jurnalista – sotie trebuie ca o fi fost Penelope Cruz. Pfiii, ce distributie o fi reusit securitatea moldoveneasca in acel film pentru cate o jumatate de Moldova (Moldova de Sus, sau Moldova de Jos, ca sa ne raportam la imparteala lui Cantemir?)!
      Voronin a reluat o afirmatie leninista (ori a sifilisului leninist), care a condus, punctual, la legea Marzescu. Cu Snegur lucrurile ar putea fi mai complicate, iar opinia mea este sa lasam ca evenimentele sa fie comentate de aceia care au jucat diferite roluri in acea perioada.
      M-am bucurat pentru tine sa citesc o informatie cum ca niste constructori ai unui segment de autostrada de la noi au fost arestati prin Italia. Poate ca daca romanii nu pot face dreptate, macar italienii.
      Altfel, ma bucur ca te-am aflat in verva.

      • ” Securitatea moldoveneasca ” – care are moldovenesc doar numele , fiind o anexa a seviciilor ruse- este urmasa KGB RSS Moldoveneasca .
        Cadrele ei sunt iesite din KGB -ul sovietic .
        Va amintiti reportajele TVR din 1990 , cu Constantin Ciopraga reporter ?
        Spunea : ” suntem urmariti de cativa cioloveci . Si cameramanul filma doi indivizi cu caciuli de blana …
        Romania era obiectivul inamicul numarul 1 al KGB RSS Moldoveneasca .
        Indivizii au mainile patate de sange , doar crimele din 2009 …
        Se tem ca de dracul de Romania , pe care o urasc de moarte ….

  3. ZeV
    Foarte frumoasă prezentare a pelerinajului de la Iaşi din 14 octombrie, când este sărbătoarea Sfintei Parascheva ! Din păcate, trimişii massmedia cu microfoane şi camere de luat vederi reuşesc să surprindă doar inevitabile derapaje de la normalitate ( uneori abil provocate ! ) într-o asemenea aglomerare umană, cele care fac apoi deliciul unora puşi pe zeflemea pe tema celor sfinte !
    Pericolul mare nu este să se desfiinţeze „Trinitas”-ul, ci să se modeleze, ori mai rău, modernizeze, după cerinţele politice de moment, care duc o luptă făţişă împotriva noastră ca popor credincios ortodox !
    Cu ceva timp în urmă, într-o controversă pe această sensibilă temă, îl întrebam pe un cunoscut adversar a tot ce-i românesc şi (mai ales) nu piere ( cum vor ei ! ), ( P.C. ), care făcea un misteaux dezgustător pe tema obiceiului de a pupa moaştele, că nici mie nu mi se pare chiar în regulă felul în care ai lui îşi smulg bărbile şi se dau cu capul de anumite ziduri, dar n-am să condamn sau să ironizez asta niciodată !
    Spre deosebire de ei, care nu pierd nici o ocazie, fie de a minimaliza, sau ascunde unele manifestări creştine tradiţionale, fie de a le perturba, sau duce în derizoriu, atunci când nu mai pot face abstracţie de ele !
    Mulţimea de emisiuni în care sunt selectate doar anumite secvenţe din interviurile luate unor bieţi
    românaşi , atent selectate, alese doar cele care pot provoca hohote de râs şi tâmpă compătimire, sau consternare , vorbeşte de la sine de campania parşivă îndreptată spre punctele slabe ale societăţii româneşti !
    De fapt, dacă nemţilor, sau englezilor de ex. li s-ar fi distrus, la fel ca nouă toate elitele naţionale, urmare a unui holocaust comunist ca la noi, cred că nu se redresau moral, economic şi social nici în câteva secole, pe când noi, slavă Domnului ! ( de francezi, nici nu mai vorbesc 😉 )
    Să mă lase pe mine cu-n microfon printre cei din Haifa, sau Ashdod de ex. pe unde am prieteni, să vezi ce material demn de Shalom Alechem al lor, scot cu întrebări la fel de insinuante ! 😉
    Apropos, celebrul autor amintit, un fel de Caragiale al lor, care a scris pagini memorabile, de un umor necruţător, în care satiriza mai toate metehnele „poporului ales” este pe cît posibil scos din atenţia publicului larg, bine ascuns ca să nu provoace deranj în percepţia generală despre ei.
    La noi, orice fătucă, apud Cristoiu, sau tăntălău bisexual îţi umple ecranul cu emisiuni de genul ” Cît de proşti, inculţi, naivi, bisericoşi şi naţionalişti sunt românii ? „!!!
    Păi, e bine , domnule ( chestor, senator, deputat, tehnocrat sau orice mare-n stat 😉 ) ?! :mrgreen:

  4. Campanie prezidenţială sau criză prezidenţială ?

    Actuala campanie prezidenţială din SUA a reflectat criza profundă a societăţii nord-americane, cu doi candidaţi atipici ce şi-au etalat generos lipsa de idei şi de valori umane !

    Hillary Clinton a folosit sexismul ca vârf de lance, o tematică improprie deoarece o democraţie tratează (cel puţin teoretic !) în mod egal şi oferă şanse egale tuturor cetăţenilor, indiferent de sex. Femeile, reprezentând principiul vieţii şi ne având forţa muşchiulară a bărbaţilor, beneficiază în plus – în grade diferite şi nu întotdeauna ! – de o oarecare gentileţe din partea acestora, însă diferenţele se opresc aici. Fără îndoială, Hillary Clinton a dorit să încline balanţa în favoarea sa atrăgând o parte a electoratului feminin republican, numai că rezultatul s-ar putea să nu fie cel scontat : puţini au uitat sau nu au aflat de scandalurile sexuale legate de numele soţului ei ! Orice alt politician în situaţia D-nei Clinton ar fi evitat un asemenea subiect : nu şi Hillary Clinton care dovedeşte că nu este un adevărat om politic.

    Hillary Clinton are însă experienţă diplomatică, dar din nou rezultatele obţinute sunt mai degrabă negative, deoarece în timpul mandatului său ca Secretar de Stat a subordonat politica externă a SUA unor slogane propagandistice – aşa cum pe parcursul actualei campanii a arătat constant cu degetul acuzator către Rusia. Deşi acest gen de politică exploatează anumite prejudecăţi ale societăţii americane ce şi-ar dori ca lumea să evolueze într-un anumit fel, Hillary Clinton şi-a demonstrat de fapt incapacitatea de a înţelege atât gradul de dezvoltare al societăţilor islamice, confundând un şir de mişcări insurecţionale musulmane cu un val de revoluţii democratice, aşa-numita «primăvară arabă», cât şi dinamica actuală a lumii contemporane.

    În plus, email-urile date publicităţii de Wikileaks au relevat multă duplicitate, instincte mafiote (îndemnuri pentru asasinarea lui Bachar el-Assad !), dar şi grave probleme de concentrare : informată de iminenţa unui atac terorist la Benghazi, Libia, Hillary Clinton omite să-l avertizeze pe ambasadorul SUA, care este ucis ! Şi asemenea probleme de memorie continuă, dat fiind că la ultima dezbatere publică, candidata a afirmat că avorturile sunt interzise în România (!?) Or, România practică o politică extrem de liberală în această privinţă ! Consilierii săi trebuie să-i fi prezentat un material referitor la Polonia, iar D-na Clinton a încurcat cu seninătate Polonia cu România ! Un nou semnal de alarmă ce se adaugă multor alte semne de întrebare referitoare la starea ei de sănătate şi la capacitatea de a duce la bun sfârşit un mandat prezidenţial.

    În caz că va câştiga alegerile, ne fiind o personalitate politică puternică şi ne având un program propriu de guvernare, Hillary Clinton va fi inevitabil controlată şi manipulată de birocraţia de partid şi de birocraţia de la Casa Albă, continuând cel mai probabil actuala politică intervenţionistă a SUA.

    La răndul său, Donald Trump este un candidat şi mai atipic, el apărând pe scena politică ca promotor al unei mişcări anti-sistem, anti-establishment, fiind însă în acelaşi timp un oligarh, adică extrem de bine ancorat în establishment-ul american. Mai mult decât atât, Trump candidează din partea Partidului Republican, forţa politică cea mai conservatoare din SUA, cea care simbolizează şi întruchipează establishment-ul ! Desigur, este greu de estimat cât din această atitudine anti-establishment este veritabilă, cât este poză şi cât izvorăşte din temperamentul lui vulcanic.

    Donald Trump are şi mai puţină experienţă politică decât Hillary Clinton, ceea ce nu-l împiedică să critice cu luciditate şi bun-simţ politica externă a SUA care, mai ales în Orientul Apropiat şi Mijlociu, a destabilizat lumea musulmană şi care sprijină în momentul de faţă duşmani ce se luptă între ei : kurzii din Syria şi Frontul Al-Nusra, botezat « opoziţie moderată », dar alcătuit tot din luptători islamişti, mai puţin sălbatici decât ISIS e drept, însă al căror scop este răsturnarea unui guvern laic !

    În condiţiile în care mapamondul se restructurează în jurul mai multor poli geo-politici, Donald Trump pare a fi partizanul unei politici tradiţionale de izolaţionism concentrată pe zonele majore de interes economic pentru SUA (Pacificul şi America de Sud), renunţând la o diseminarea haotică şi inutilă pe întreg globul. Este totuşi greu de apreciat cum se va manifesta concret Donald Trump odată ajuns preşedinte, fiind o personalitate extrem de complexă, impredictibilă şi prin urmare greu de controlat.

    Cât despre impactul pe care alegerea unui candidat sau al altuia l-ar avea asupra noastră, acesta va fi minor, nesemnificativ, deoarece România nu joacă un rol determinant pe scena internaţională, atât datorită dimensiunii demografice relativ modeste, a importanţei economice scăzute şi – mai ales – ca urmare a absenţei unui punct de vedere propriu în materie de politică externă. Din aceste motive, de relaţiile cu România se ocupă eşaloanele inferioare ale Administraţiei Prezidenţiale, nicidecum cele superioare care transpun în viaţă directivele Preşedintelui.

  5. SERBANFL 3 noi., 11,32 a.m.

    Teoretic vorbind, sindicatele ar trebui să reprezinte sistemele de legătură dintre partidele de stânga şi salariaţi. Numai că la noi, ca în multe ţări europene de altminteri, sindicatele nu sunt de stânga, cel din agricultură fiind chiar un patronat ; Miron Mitrea a fost un caz izolat de lider sindical ce a migrat spre stânga. Asta explică de ce masa salariaţilor nu reprezintă electoratul de bază al PSD, cum ar fi normal să se întâmple !

    O realitate brutală, căreia politicienii de stânga nu dau semne că i-ar acorda o mare atenţie, după cum nu par să observe că social-democraţia însăşi a devenit incapabilă să mai militeze eficient pentru justiţie socială, solidaritate şi egalitate, libertate, democraţie şi pace – cum făcea în trecut, când ideologia social-democrată a devenit mişcare politică tocmai datorită crezului că progresul nu funcţionează în beneficiul oamenilor de rând decât dacă este ghidat şi modelat de idealuri umaniste. Capitalismul cu «faţă ( cât de cât) umană» a fost obţinut prin presiuni şi lupta politică a stângii, ce a obligat la concesii făcute populaţiei.

    Astăzi însă, în cadrul lumii actuale extrem de complexe, în plină transformare, cu dinamici şi interacţiuni ne mai întâlnite până acum, o lume aflată la răscrucea dintre vechea lume post-belică şi una nouă despre care nu ştim încă încotro se îndreaptă şi cum va arăta, o lume ce devine din ce în ce mai autocrată şi mai puţin democratică, social-democraţia – în loc să elaboreze o politică progresistă transformaţională care să încerce să menţină sub control procesele de globalizare – se mulţumeşte să combată doar nedreptăţile cele mai flagrante şi să se ocupe de tot felul de probleme marginale. Numai că odată cu crezul ei, şi-a pierdut şi identitatea, devenind un curent de opinie printre nenumărate alte forţe de pe scena politică. Din subiect, a devenit obiect al istoriei.

    Cu aproape 25 de ani în urmă, la Congresul Internaţionalei Socialiste de la Berlin din sept. 1992, Willy Brandt a rostit nişte cuvinte profetice : «Nichts kommt von selbst. Und nur wenig ist von Dauer. Darum besinnt Euch […] darauf, dass jede Zeit eigene Antwort will […], wenn Gutes bewirkt werden soll » (Nimic nu apare de la sine. Şi nimic nu durează veşnic. De aceea, gândiţi-vă că fiecare perioadă cere răspunsuri proprii, dacă vrem să obţinem ceva bun). Willy Brandt nu se referea evident la ajustarea societăţii unor imperative dogmatice, ci la găsirea acelor soluţii indispensabile pentru ca societatea să nu fie expusă – fără nici o protecţie – mişcărilor haotice ale dezvoltării umane, ci să devină stăpână pe propriul destin !

  6. ADRIAN B, 3 noi., 2,43 p.m.

    Ultima tranşă a e-mailurilor publicate de Wikileaks arată că unul dintre sponsorii principali ai Fundaţiei Clinton ( si deci, implicit, a campaniei D-nei Clinton ) este o organizaţie saudită care a finanţat şi Statul Islamic !

  7. Pe măsură ce se apropie alegerile, vacarmul crește ca o pâine în care cineva a scăpat prea multă drojdie. Discuțiile degenerează în „ ba p-a mă-tii” la scurt timp după debutul talk-show-urilor și protagoniștii , respectiv protagonistele, își cară pumni sau, după caz și după gen, poșete în cap, fără ca moderatorii să se mai obosească să-i despartă. Miza este „convingerea electoratului” , căci, nu-i așa? fiecare vot contează. În realitate, independent de strofocarea generală, dacă Partidul Național Liberal nu inventează ceva puternic emoțional, și încă repede -în următoarele zile- , perspectiva ca PSD să ia peste 40% i se arată doamnei Gorghiu Alina cam cum apărea pe cerul senin al Statelor Unite nava extratereștilor în filmul de mare respirație eroică INDEPENDENCE DAY – adică, silențioasă dar inevitabilă.
    .
    Votanții sunt deja împărțiti. Și treceri dintr-o tabără în cealaltă n-au cum să se petreacă, decât accidental. Mai rămâne oastea nehotărâților, dar, să fim serioși, aceia nu sunt nehotărâți cu cine votează, ci numai dacă votează sau nu.
    .
    Fără ezitare și fără imaginație , propaganda anti-social-democrație, dezgroapă, ca la fiecare exercițiu electoral, săculețul cu oseminte și-l agită ca pe-o orgă de vânt, dizarmonică : mineriadele , Iliescu , cripto-comuniștii, asistații social, needucații , bătrânii, baronii roșii, ciuma PSD-istă, vânzătorii de țară, corupții, mincinoșii, să crape Ponta …cam acesta este arsenalul…Dar cărui public să adresezi așa ceva? Nu trebuie să convingi pe nimeni, deoarece destui votanți cu simpatii liberale n-au votat la alegerile prezidențiale din 2014 „răul cel mai mic” , din spaimă de „comunismum redivivus”( licență poetică, nu căutați în dicționar) , ci au pus ștampila potrivit dictonului: „Chiar dacă-i prost, e prostul nostru! ” .
    .
    Și nu găsesc considerente raționale cu care să poți zdruncina o astfel de gândire. Există o limită de „acceptabilitate” , peste care interlocutorul nu te mai ascultă din simplul motiv că ai putea să-i aduci argumente logice împotriva principiilor sale ferme, dar care nu se bazează pe nimic.
    .
    Totuși, sunt și cazuri, foarte rare, în care mesajul sparge „blocada ”. Ei, și în acel moment, cel care ședea nepăsător și rece la orice explicație de bun simț, evoluează într-un sens cu totul bizar : nu numai că acceptă evidența, dar în scurt timp aduce el însuși dovezi, din ce în ce mai dureroase, ale propriei sale derute ideologice, pe care o leapădă acum în drum și o zdrobește cu tocul cizmei.
    .
    Așadar, campania electorală este profund inutilă altfel decât ca spectacol, deoarece toată lumea știe ce are de făcut.
    .
    Dar mi-e teamă că dacă mai coborâm puțin pe scara involuției, în curând armele electorale vor fi piatra, bățul și femurul de carnasier mare… că descoperirea focului va fi hăăăt! departe de epoca în care vom fi ajuns…
    ……………………………………………………………………………….
    P.S. Din categoria „când vrea domnul cu săracu’…” : precupeața care o lăuda și o susținea din toate puterile ei pe Codruța Kovesi , cu următoarele cuvinte ”Doamnă, pentru ceea ce ați început să faceți, faceți foarte bine. Mergeți înainte. Noi, din piață, la Obor, vă susținem”, dă astăzi un mic interviu în care afirmă următoarele: ”…Nici nu mai știu când m-au filmat, cred că acum o săptămână. A venit un băiat și i-a întrebat pe mai mulți dacă vor să fie filmați și să zică ceva. Toți au fugit, n-au vrut. Atunci, i-am zis eu: «Zi-mi ce tre’ să zic, că zic eu». M-a pus să repet după el și m-a filmat cu telefonul. Mi-a zis să spun aia și aia, am spus. Trei cuvinte și gata! Am crezut că e caterincă! Dar m-au anunțat oamenii din piață că am apărut la televizor. Da’ eu nu știu cine-i femeia asta, mi-a zis să repet după el …E bine sau e rău? Mamă, eu nici nu știu cine-i femeia asta. Am făcut ceva rău? Am crezut că e caterincă și d-aia m-am lăsat filmată. Am repetat ce mi s-a spus să zic”.
    .
    Ambasadorul Hans Klemm, atins în aripă de așa afront, ( „că râde lumea, doamnă, râde lumea…”) a ieșit rapid cu următorul mesaj: ”… Ieri, Suedia i-a acordat o distincţie importantă Laurei Codruţa Kovesi pentru ce a realizat ca şef al DNA. .. DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei luptă împotriva DNA. Oameni ameninţători se întorc împotriva Codruţei Kovesi foarte dur. Lupta va trebui să continue. Dar şi alte lucruri pot fi făcute în România pentru a preveni corupţia, iar Guvernul Cioloş a pus la punct o strategie anticorupţie foarte puternică…”
    .
    E bine că domnul ambasador nu poate să o lase pe Codruța să se facă de râs singură… așa că participă și dumnealui… întotdeauna în doi e mai simpatic…

  8. Fragmentarium scrie:
    ,,Din aceasta perspectiva, candidatul prorus Igor Dodon nu este antiroman.”
    Nota: Din perspectiva traditiei ortodoxe a familiei heterosexuale.

    In fine, cineva care spune ca mine…sau, ma rog, eu ca el (sa nu se supere). (Z)
    Nu are nicio importantza, relevant de remarcat este faptul pe care l-am subliniat pe un fir anterior, respectiv ca Maia Sandu nu este presedintele potrivit nici pentru romani si nici pentru basarabeni.
    Ma surprinde ca domnul Nastase inca nu si-a data seama ca aceasta femeie nu este nimic altceva decat calul troian al intereselor transantionale in zona. Un fel de Ciolos.
    Succes, domnule Dodon.

  9. Se pare că, spre deosebire de aprecierile şi recompensele ce i se aduc purtătoarei de Stea Polară, dl. Bogdan Aurescu ( ştie cineva dacă aşa-l cheamă de când s-a născut ?) sunt binevenite, mai ales dacă ţinem seama, şi nu putem să n-o facem, de părerile amfitrionului la acest subiect ! Bravos, Domnule !
    Pentru că tot am amintit de DNA Kovesi, se pare că multe dintre recunoaşterile internaţionale, dar mai ales cele interne nu au la bază nu ştiu ce merite, ci dimpotrivă :

    „Este evident. Cand s-a pus problema unui dosar DNA privind contractul Bechtel, ambasada USA a medaliat-o pe Kovessy, si dosarul s-a inchis. Cand s-a pus problema unui dosar ApaNova, ambasada Frantei a decorat-o pe Kovessy si cercetarile s-au oprit. Cand s-a demarat un dosar privind lemnul din padurile noastre si IKEA, regatul Suediei a decorat-o pe Kovessy si dosarul va fi ingropat. PS: QED, cine ne vinde tara romaneasca !!!”

    „Vorba Eclesiastului, Nimic nou sub Soare!…Din ciclul 1948–1952 „ajutati de la Moscova, Ana Pauker si cu Dej baga spaima in burgheji „… in prezent ” ajutata de la Bruxel si Washington, Kovesi si DNA baga spaima in corupti” … Si pe raposata academicianca de renume mondial Elena Ceausescu, ambasadele occidentale o decorau si ai laudau activitatea stintifica… Cat timp corporatile occidentale si investitori strategici occidentali, vor beneficia de forta de munca romaneasca pe doi lei si nu vor fi impozitati pe profit de catre statul roman si vor putea savarsi infractiuni de jaf economic in voie, fara sa fie deranjati de autoritatile romane,activitatea tovarasei Kovesi va fi laudata de ambasade…”

    „…ce o recomanda pe corduta? este fata lu’ Lascu , procuror ceausist !! de ce si-a pastrat numele de casatorie? ptr a ascunde afiliatia cu tata-su ;; de ce a fost aleasa de „hidosenia pamantului „? ptr ca era tanara ( submediocra) si ascultatoare : executa comenzile kiorului ;; ce activitate remarcabila a desfasurat corduta de la numirea de procuror general ? a protejat jaful romaniei la nivel inalt si a distrus adversarii politici ai chorului ;; „

  10. „Am scapat de propaganda comunista, si ne-am pricopsit cu una mai elevata : PROPAGANDA DE TIP SUA mult mai nociva si agresiva cu scopul de a prostii .
    Diferenta este: atunci stiai ca faci propaganda acum te mint in fata si tot din taxe si impozite sunt platiti. Asa cum ordinele atribuite de statul roman prin presedinte vin cu foloase materiale ne punem intrebare sincera pe care vad ca jurnalistii refuza sa o puna cu ce vine premierea Codrutei ,cate mii de euroi a mai luat din bagatul romanilor la parnaie.
    Lupta contra coruptie se pare ca este o afacere, sa ocolesti adevaratii tartori care au invatat Romania la spaga adica DNA se tine departe de firmele din VEST PARTENERE, UE Germania(EADS), Franta(APA NOVA, AIRBUS), SUA (Microsoft, Bechtel) sau Suedia(Fratii Micula- Europeandrinks) pentru tunurile date de ei???! O parte din spaga s.a varsat la Kovesii prin asa zisele premieri ordine..”

    A aflat cineva ceva a despre dosarul Transgaz în care e implicat fratele Codruței Kovesi sau despre dosarul lui Mitică Dragomir cu RCS&RDS, unde lucrează iubitul aceleași Kovesi? Firește, nu. Oare de ce? ”
    Chiar aşa, oare ştiu străinii mai bine decât ştim noi care-i „adevărata faţă a medaliei” ?!
    Sau, faptul că până şi cel care a făcut-o mare şi a băgat-o în teren în meciul cu ” Corupţia”, cea mai bună formaţie a momentului, sponsorizată în draci, de cei mai de neprins dintre afacerişti români şi străini, atunci când s-a văzut chiar el faultat grosolan şi aruncat la coş ( deh, specialitatea de bază a jucătoarei, care nu l-a cruţat nici pe principalul jucător din propria formaţie, pasând la adversar mingea venită de la el 😉 ), se pare că va fi scos din joc, justifică într-un fel şi face uitate toate celelalte rateuri !?
    Măcar de-ar fi aşa ! Şi-atunci, ar merita !!!

  11. @ fragmentarium politic
    .
    Eu nu stiu la ce va referiti in legatura cu Julian Assange .
    .
    Pentru mine personal si nu numai , Julian Assange ( alaturi de Edward Snowden , Chelsea Manning , etc. ) este un adevarat EROU care si-a riscat viata si libertatea in slujba adevarului si libertatii . Datorita lor am aflat despre jocurile murdare ale guvernelor , corporatiilor si politicienilor .
    Ei au ajutat la devoalarea unor conspiratii internationale si jocuri de culise care ne prezinta un tablou sumbru al realitatilor geopolitice .
    Datorita lor am aflat in aceste zile cine este de fapt familia Clinton si tot datorita lor am aflat ca Monica Macovei , Basile Vlaga , Traian Basica si altii erau turnatori la ambasada SUA pana prin 2005 si dupa aceea .
    .
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-21397207-fundatia-clinton-recunoaste-primit-bani-din-qatar-cand-hillary-clinton-era-secretar-stat.htm
    .
    Deci eu apreciez si sunt multumit de activitatea d-lui Assange . Daca dansul tine partea lui Trump , o face pentru ca stie ca acesta ar fi singurul care i-ar oferi o soarta mai buna !!!
    Pentru ca astazi când noi vorbim , Julian Assange este un mort viu . Este un om care sta refugiat intr-o camera din ambasada Ecuadorului din Londra , de cativa ani .
    Ganditi-va ca acesti oameni au fost asupriti si au pierdut TOTUL in lupta lor cu sistemul , cu niste Basescu & Kovesi din alte tari .
    .
    Intr-o lume normala , niste oameni ca Julian Assange , Edward Snowden sau Chelsea Manning ar trebui rasplatiti cu Premiul Nobel pentru Pace .

  12. Tehnocratia ucide omenia: Urgent sa i se dea paslarii guvernantului care i-a facut pomanagii pe salariati si trantori pe neputinciosi si nevoiasi. Aroganta si dispretul, marca Guvernului Ciolos. “Guvernati de tehnocrati”, viitorul nu suna bine

    Guvernul nu este o corporatie prin care ministrii extrag profit din munca poporului si resuresele tarii, pentru ei, pentru partidul lor sau pentru mai-marii lor din FMI, BM ori din birocratia cu staif de la Bruxelles. Guvernantii sunt slujitorii poporului, cum bine spunea in primii ani de dupa Revolutie fruntasul taranist si patriotul roman Ion Ratiu.

    Dar acum, dupa ce am aflat ca, desi nu mai sunt in functie de doi ani, fosti comisari europeni, printre care si premierul tehnocrat roman Dacian Ciolos, primesc indemnizatii de tranzitie, cu toate ca multi dintre ei sunt deja în poziții de conducere în mari companii, lucrează în firme de lobby sau sunt înalți demnitari, stim ca teza ministrului in serviciul poporului poate sa nu fie intotdeauna adevarata. Cine primeste beneficii nemeritate, cu atat mai mult daca acestea vin din strainatate, primeste si niste conditii. Mai pe sleau spus, beneficiile-indemnizatii sunt mita, o coruptie pentru a face un serviciu, mai multe sau permanent in folosul mituitorului, corupatorului. Este legea nescrisa a banului, ca mijloc de plata.

    S-ar impune in mod expres, cu necesitate legala si morala, o analiza scrupuloasa si responsabila a gestiunii guvernarii tehnocrate. De vazut ce legi au initiat si ce ordonante au dat, in favoarea cui, relatiile guvernantilor corporatisti, subliniez guvernanti corporatisti, cu firmele de lobby numite ambasade, cu multinationalele, cu organismele financiare internationale. De aflat care este sursa arogantei si dispretului lor, unde sunt banii din cresterea economica, de joaca teatrul de prost gust al “lipsei” resurselor pentru cresteri salariale si ajutoare sociale.

    Ar fi de investigat, ori de urmarit cu atentie evenimentele, in care am putea gasi raspunsul, de ce se dau deja drept castigatori ai alegerilor si continuatori ai propriei guvernari actuale, schimband doar palaria tehnocrata cu palaria politica. Aceasta este una din cele mai mari escrocherii sau fraude de incredere, de mintire nerusinata a opiniei publice, a electoratului, a parlamentului in privinta independentei lor, care de la inceput a fost o fatada pentru o guvernare de dreapta, liberala, supranationala, cu tot cortegiul cunoscut de consecinte, inclusiv sociale, prin reactualizarea sui-generis a politicii de austeritate.

    Dupa ce joi ministrul Dragos Paslaru a dat cea mai directa proba de aroganta si de dispret la adresa Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, care reprezinta obiectul de activitate al ministerului pe care il conduce si fisa lui de post, calificandu-i jignitor drept “trantori” pe oamenii neputinciosi si nevoiasi care au nevoie de ajutoare sociale, iar pe salariatii care au obtinut cresteri salariale drept “pomanagii”, care ar beneficia de “pomana electorala”, vineri seara a mai scris o tirade pe Facebook.

    Ministrul Muncii si-a dus mojicia mai departe, citand din DEX definitia trantorului si prelucrandu-ne in stilul pedagogic al lui Makarenko, ale carui idei tortionarii le-au aplicat in inchisori si lagare. Acest Makarenko pe stil nou, tehnocratic-neoliberalist, insulta munca cu minciuna ca maririle salariale nu ar fi un drept, ci o promisiune, nu ar fi o rasplata meritata si mai dreapta a muncii, ci o “pomana electorala”. Cumplit de insultator.

    Probabil ca Dragos Paslaru, caruia cineva i-a deschis dictionarul si i-a aratat de unde si ce sa citeasca, nici nu stie ce inseamna pomanagiu, explicabil de altfel doar pentru cine nu stie sa umble sau sa foloseasca aceasta unealta intelectuala. Sa-i facem un pustiu de bine si sa-l luminam: pomanagiu inseamna o persoana care umbla dupa pomana, care traieste din pomana altora, care asteapta sa i se ofere cat mai multe avantaje materiale nemeritate, un cersetor. O fi stiind ministrul-corporatist al muncii ce a vrut sa spuna poetul cu versurile “Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă”?…

    • Care ,,noi” ?
      Corect este: eu, tu, el, ea. Pronumele personal ,,noi” nu mai are, de facto, in continut, atributul ,,personal”, care se regaseste doar in exemplele anterioare.
      Si mai corect este: ,,Noi” = pronume (anti)personal
      (Z)

  13. Ramona Ursu, o mancurtista de la „Adevărul”, scrie un articol plin de lături impotriva lui „Victor Viorel”. Nu îl reproduc, pentru ca va avea grija de asta mancurtul blogului. Acuzatul „Victor Viorel” are parte de toate jignirile imaginabile. Dar ciudat, foarte ciudat, acuzația de plagiat a dispărut!! Se pare ca „plagiat” a devenit cuvânt interzis. Aveți vreo explicație, sau mai bine o întreb pe Codruta? Sau Ambasadă?

  14. ZeV, T-Rex, liviu bejan , AMALIA , si nu numai

    Desi contestata eu am o teorie proprie in ce priveste politica economica a guvernului Ciolos . Si anume ca asta este mandatul guvernului Ciolos : zero absorbtie, salarii reduse si fara politici de coeziune cu UE !.
    Asta este de fapt „proiectul de tara” a alora care „si-au luat tara inapoi” (si vor sa o duca inapoi in miticele vremuri ca cand domnea riga Carolu v.1 si leul era de aur )
    Aceasta idee .. creatza ca un „Breitschwanz” (si cam la fel de INTELIGENTA!) se bazeaza pe o idee gresita in ce priveste „competitivitatea” : munca pe doi lei! Ca daca avem venituri mici, da mici ca in Africa subsahariana vom avea si „investitii”. Si ca sa stragem investitii trebuieste sa oferim garantia catsigurilor care nu poa fi asigirata decat prin lefuri mici, da mici!
    La o adica s-ar putea zice ca da .. in epoca numita Zodia Tzapului dEbil a explodat lucrul in lohn , adica ne-am umplut de cusatorii (ca leafa minima era de 35 $ lunar, ca cusatoresele erua platite cu 45-55 $ pe luna ptr cca 54-60 ores saptamanal in timp ce in Asia de Sud-Est lefurile erau de cca 100 $ lunar).. S-ar putea da exemplul Chinei unde muncitorii platiti subminim, traind in niste conditii cel mult dickensiene umplu lumea de marfa.
    Asta este motivul cel mai vizibil al unei astfel de idei si politici.

    Ca pana la urma acest model este dezastruos… daca faptele nu se potrivesc cu teoria cu atat mai rau ptr ele! si mai trebuie asteptati 25-35 de ani pana se va acepta ca a fost „o greseala” (in sensul Fouchet). Daca se va accepta!
    La care se adauga obsesia coruptiei in ce priveste fondurile europene. Adica sa nu le tragem ca se fura!
    Si , nemarturisita, o doza tzapana de „sovinism social” .
    Si in final o inteligenta de furnizor de piele „Breitschwanz” … findca dupa cum se poate observa mana de lucru calificata a cam disparut din Romania. Ca in gnl se pare ca nu se prea mai gaseste mana de lucru … Ca investitiile sunt cam pe sponci. Ca investitorii se plang de absenta infrastructurii.
    Asta si ptr ca „inteligenti” neamului nu tin cont de ceva numit legi ale termodinamicii (care sunt universale! Adica si in fizica si in biologie …) Si asa vedem un profesor de fizica convertit liberal care vitupereaza reducerea numarului de taxe (alo ! Werner cum stam cu legea a 2a? Da cu liberalismu?!), vitupereaza propunerile legislative privind marirea salariilor insa de cca 4-5 luni directiile Marii Contribuabili şi Regionala Bucureşti-Ilfov nu îşi realizează în mod sistematic programul de încasări. Aceste două unităţi contribuie cu cca 70% la bugetul României.
    Se plâng că nu au bani pentru majorări de salarii? Într-o ţară cu 35% TVA neîncasat?”(GElu Diaconu http://m.cotidianul.ro/diaconu-dezastru-la-unitatile-care-contribuie-cu-70-la-bugetul-romaniei-290606/ ) Asta in timp ce iti cer impzit ptr ca iti gazduiesti bunicul sau nepoata!
    Acesta este de fapt
    mandatul guvernului Ciolos si de fapt al regimului Ciolannis : absortie zero la fonduri europene, taxe mici catre nema ptr marii evazionisti (importuri!), lefuri mici da mici si evitarea „coeziunii europene” .

    Bine-ntels ca exista si exceptii sectoriale. Ei, cei care „implemnteaza” progarnul de saracie si saracire , ei , pentu efortul depus merita venituri .. europene!!! Ca e coeziune in ce priveste aceasta ctgrie de criollios compradori!

    Mugit-am et salvavi animam meam

    • @Ghita Bizonu’. Ghita, da’ de ce mi-ai adresat textul? Crezi ca nu stiam cum e cu competitivitatea bazata pe salarii mici? Dealtfel, in cazul investitiei straine, nici nu se poate astfel, din moment ce, datorita globalizarii, cheltuielile cu materiile prime si materiale, precum si cele cu tehnologia sunt cam aceleasi; posibilitatile care se poate fiind scaderea calitatii (lucrul diferentiat pentru diferite zone al, aparent, aceluiasi produs, dar care costa peste tot la fel – si cheltuielile cu forta de munca, nu vorbesc de salarii fiindca pana si la cusatorese exista pachet salarial, ca sa fie diminuate costurile patronale. La investitia romana apare problema reducerii costurilor cu materii prime si materiale si , mai ales, a reducerii costurilor tehnologice; care costuri tehnologice nu prea pot fi reduse pentru ca asta presupune investitie aproape continua in echipamente , metode si procedee, iar bani pentru investitii de un asa nivel nu prea sunt; iar unde ar fi, patronii sunt niste toparlani gratificati de prieteni asemenea lor si care incearca cresterea profitului pe spinarea statului si nu prin inovatie. Bizoane, comunistii aia pe care atata ii injuram au stiut despre ce este vorba, din moment ce au introdus expresia ‘inginerie tehnologica’ in denumirile tuturor unitatilor de cercetare. Asa ca redescoperim apa calda si re- constatam ca intre a sti si a putea e o mare diferenta.

  15. Apropo de acest segment blestemat de autostrada Bors – Suplacu de Barcau , 60 de km , inceput de Bechtel in anii 2003 – 2007 , facut de ei 50 % , care va lega de Europa de Vest nu Bihorul si Salajul , ci toata jumatatea de Nord a Romaniei , de la Suceava la Neamt si Iasi la Bistrita Nasaud si Maramures , poate cineva sa-mi explice unde era urgenta majora in primavara lui 2013 pentru ca Ponta – Sova sa se precipite cu ditamai 40 de milioane de dolari lui Bechtel ca sa rezilieze contractul ?
    Cu cei 40 de milioane de dolari dati sa plece , Bechtel lucra un an si cu inca 40 termina segmentul asta nenorocit acum doi ani !
    S-au prefacut ca vor continua , au lansat o licitatie la care au venit firme de apartament – pentru ca era evident ca este fum si nu vor baga bani in santier – si la trei ani de la cadoul facut lui Bechtel suntem in acelasi punct …

  16. AMALIA
    November 6, 2016 at 7:07 am

    Din doua una:
    1. Ori Lasam medicii fara salariu, datorita fatalitatii darii de mita din partea pacientilor;
    2. Ori trimitem pacientii la spitale din strainatate, in totalitate, pentru ca medicii romani sa nu fie tentati sa ia mita;
    Probabil solutia ideala consta in cumularea celor doua variante de mai sus si sa transformam spitalele romanesti in mall-uri ECO.
    Ce spuneti ? Este o contradictie in termeni ? Sunt de acord cu dvs.
    (Z)

  17. Pare, intr-adevar, o mare realizare pentru scoala romaneasca de drept international. Si chiar ar fi, daca dreptul international n-ar fi amanetat de cei puternici, pe persoana fizica! Cind insa am vazut, in ultimii ani, atitea si atitea incalcari flagrante ale dreptului international, ramase fara nicio consecinta, mai ramine doar sa ne intrebam: ce este dreptul international si ce face el?

  18. Cu tehnocratia ati mintit Romania. Cu neo-cioloscratia veti fura Romania: Botez politic cu public. PNL anunta participarea lui Ciolos la mitingul electoral din duminica sperjurilor

    PNL a anuntat ca premierul Dacian Ciolos va participa, duminica, la mitingul de la ora 17.00, in Piata Revolutiei din Capitala. Liberalii au mentionat ca va fi prima actiune electorala de amploare a premierului, estimand ca la miting vor fi circa 35.000 de participanti, cat este capacitatea maxima a Pietei Revolutiei.

    „Daca il sustii pe Dacian Ciolos sa conduca guvernul si dupa alegerile din 11 decembrie, vino duminica alaturi de noi la mitingul de sustinere a lui Dacian Ciolos si de lansare a candidatilor PNL si a programului de guvernare. Partidul National Liberal a fost si ramane fidel principiilor care stau la baza Platformei Romania 100 si are pentru functia de prim-ministru al guvernului rezultat dupa alegeri o optiune ferma: Dacian Ciolos. Daca esti printre cei care nu doresc sub nici o forma un condamnat penal in fruntea guvernului, daca nu vrei ca gasca infractorilor PSD sa puna din nou mana pe putere, vino alaturi de noi duminica, 6 noiembrie, in Piata Revolutiei, sa spunem impreuna: #goCiolos #goPNL”, se arata in mesajul de pe Facebook al PNL.

    Acest pact electoral este unul al sperjurilor, asa va intra in istoria convulsiva a alegerilor din regimul Iohannis, din duminica sperjurilor. PNL si-a incalcat legamantul, dat, in urma cu un an, prin votul de investitura pentru un guvern independent politic, care sa gestioneze problemele curente si sa pregateasca echidistant alegerile parlamentare. Dacian Ciolos si-a incalcat juramantul, dat cu mana pe Biblie, ca va fi un premier independent, al unui guvern independent. Juramantul de independenta politica al premierului Dacian Ciolos este, azi, incalcat in picioare in vazul lumii, de catre Ciolos si PNL. Suntem un popor crestin, care respinge si condamna sperjurul, iar abominabilul sperjur de astazi al lui Dacian Ciolos nu va fi trecut cu vederea. Cine si-a incalcat legamantul o data, o va face si a doua oara. Ciolos nu trebuie sa mai ajunga sa jure fals, pangarind Biblia si increderea romanilor. Stop sperjurilor si mincinosilor! Stop Ciolos, stop PNL!

  19. Minune tehnocrata : nimeni nu stie pe unde va trece ” prioritatea zero a guvernului ” ( cum se spune in vorbirea corecta politic ) , autostrada Sibiu – Pitesti , dar ministrul Transporturilor Buse promite licitatii pentru ” loturile 1 , 4 si 5 ” ( care , unde ? ) ale acestei autostrazi pana ” pe 5 decembrie 2016 ” .
    Nu va ingroziti , chiar daca are loc o minune ” licitatiile ” inseamna ca firmele constructoare pot cunoaste de la acea data detaliile santierelor si pot depune oferte .
    Ce conteaza este data la care se alege constructorul .
    Si in ce maniere evitam contestatiile abuzive dupa aceea .
    Ca titlu de exemplu , pe vitala portiune Lugoj – Deva aveam licitatiile deschise in … iulie 2012 .
    Curajosii Ponta si Sova au desemnat castigatorii 14 luni mai tarziu , septembrie 2013 !
    Iar astazi , 6 noiembrie 2016 , 3 ani mai tarziu , suntem la 51 % , 56 % si 49 % pe fiecare din cele 3 loturi ….

  20. Nu-mi place placa asta a liberalilor cu „cel mai vechi partid, partidul în vârstă de 140 de ani”.
    PNL actual nu e continuatorul PNL-ului istoric. În primul rând e o sincopă de 60 de ani, apoi nu are aceeași doctrină/ideologie. Singura „legătură” e denumirea, dar a existat între cele două războaie mondiale și un partid social-democrat, însă asta nu înseamnă că actualul PSD e vechi de 100 de ani.

  21. Devenit peste noapte premier PNL, in exercitiu dar si in proiect, sarlatanul politic Cioloș da cu tifla Parlamentului, il denigreaza si-l avertizeaza: Cine nu e cu mine, e impotriva Romaniei / Urat caracter. Electoratul sa ia aminte

    Dacian Ciolos a fost premier independent pana in duminica sperjurilor, cand si-a incalcat legamantul de neutralitate politica si de profesionalism tehnocrat exclusiv dedicat si a devenit politician liberal activ si candidat de premier al PNL.

    Ciolos continua insa sa fie premier in virtutea fostului mandat de independent, abuzand votul de incredere al Parlamentului, de la investirea Guvernului tehnocrat independent. In mod cinstit si corect, Ciolos ar fi trebuit sa-si dea demisia sau sa fie demis, ca urmare a faptului ca a renuntat la mandatul de premier independent.

    Constitutia nu poate insa acoperi sanctionatoriu toate miseliile politice posibile ale unui prim-ministru si/sau guvern, ca in cazul premierului si guvernului Ciolos, in care s-a creat in mod deliberat si cinic o contradictie antagonista intre forma independenta si fondul politic ale institutiilor premierului si guvernului.

    Procedurile de acordare a increderii si de investitura pentru un premier si pentru un guvern mizeaza pe onestitatea celor carora li se acorda, pe buna lor credinta in respectarea angajamentelor asumate. Cand sub acoperirea unei forme neschimbate pe fond savarsesc abuzuri de incredere si de pozitie, oficial ei pot fi mai greu sau chiar deloc pedepsiti, deoarece se agata licheleste de respectarea formei.

    Insa electoratul, cand vine vremea alegerilor, poate sanctiona astfel de sarlatani fara nicio opreliste de forma. Cu conditia sa li se deschida ochii, sa li se spuna, sa fie convinsi ca cei care le cer votul sunt niste sarlatani.

    Nu folosesc deloc nepotrivit acest cuvant, sarlatan in toate limbile inseamna acelasi lucru, persoană necinstită, care înșală buna-credință, înșelător, farsor, șmecher, impostor, asa cum e Dacian Ciolos, care incepand de azi joaca rolul de opereta al premierului independent.

    Premierul Dacian Cioloș a declarat duminică, la mitingul PNL din Piața Revoluției: „Sper, îmi doresc să avem în sfârșit un Parlament în care toți parlamentarii să lucreze pentru oameni. Absolut toți”. Un sperjur, care niciodata nu a primit votul macar al unui alegator, indrazneste sa arunce o insinuare mizerabila la adresa parlamentarilor actuali.

    • Domnule Nastase, pare ca iar am intrat intr-o zona gri a constitutiei; odata ce si-a schimbat coloratura politica, guvernul nu ar trebui re-votat in parlament? ori este speculata prevederea ca , in apropierea alegerilor, guvernul nu mai poate fi demis? Care este adevarul juridic?

  22. Într-o dimineață frumoasă de octombrie, cam pe la mijlocul lunii, doamna Gorghiu Alina s-a trezit din somn cu dorința neliniștitoare de a face o plăcintă liberală , da´ una mare de tot, cu care să intre în Cartea Recordurilor . Știți că atunci când își propune doamna Gorghiu să facă vreo ghidușie, niciodată, dar absolut niciodată nu este cineva prin preajmă care să-i conteste cu glas scăzut ideea, deoarece toată lumea știe că e „pila lu´ șefu´ ” , deci nu poate fi contrazisă.
    .
    Și-apoi…ce-i așa mare lucru să faci o plăcintă uriașă? În primul rând, trebuie să faci rost de ouă, dacă vrei să fie bine crescută, pufoasă, aurie… cu 50 000 de ouă se rezolvă, că nici nu-i complicat să faci rost de ele, pui membrii de partid să le adune de prin țară… fixezi o dată pentru marea cocătură, să zicem pe 22 octombrie, și faci puțin scandal pentru atmosferă…ceri spațiu adecvat de întins foile, în Piața Victoriei, și iei semnătură de la Direcția de Sănătate Publică ( …nemiloasă) că vei păstra igiena la standarde europene pe tot parcursul execuției.
    .
    Ei bine, s-a dovedit un lucru greu de înfăptuit…de unde atâtea ouă? Confruntată cu neașteptata piedică, doamna Gorghiu a mai chibzuit puțin… poate n-o fi plăcinta ei chiar de Cartea Recordurilor, hai… dar măcar cea mai mare din țară să fie! Așa că a dat comandă pentru 30 000 de ouă și a schimbat data pentru 6 noiembrie, că 7 noiembrie suna cam ca dracu´… dar și noua cifră a părut o misiune imposibilă… așa că a mai ajustat o dată dimensiunile preparatului de patiserie… să zicem că-l facem din 15 000 de ouă…n-o fi preparatul nostru cel mai mare din țară, dar măcar din București ar putea fi… Jandarmeria zice că a numărat …ăăăă… produsele avicole, să zicem, și i-au ieșit doar 12 500…să nu fi respectat doamna Gorghiu rețeta ?
    .
    Altfel, cea mai mare plăcintă( liberală) din București a fost o plăcintă tristă. Pe scena mare au defilat oameni atât de diferiți, încât era greu de sesizat care a fost criteriul de selecție. O doamnă arhitect, sosită din Germania, după 30 de ani de viață fericită acolo, doamnă care, evident, vorbește o limbă română precară și nu cunoaște o iotă din realitățile românești , se grăbește totuși, să le disciplineze în legi și norme de aplicare. Nu știu cum l-au convins pe venerabilul doctor Dănăilă să participe la tombola asta cu câștigător cunoscut dinainte. Marius Florea Vizante, mai apolitic și mai vesel ca oricând, i-a greșit numele lui Cioloș, și l-a prezentat DAN CIOLOȘ… nu e mare lucru, mai devreme și profesorul Dănăilă tot DAN i-a spus… Falcă s-a smiorcăit că fetița lui l-ar vrea acasă , însă el , dur ca o stâncă, e conștient că : „…trebuie toți acum să ne sacrificăm, pentru victoria românilor și a acestei tări”(!!!!! ) . Gorghiu a fost mai pragmatică, și-a adus cu ea „ gămălia ”de numai șase luni la miting !!! Pavel Popescu , un tînăr confuz dar entuziast, venit și el de pe meleaguri străine ne-a mărturisit: „…Am intrat în politică, nu-mi imaginam niciodată. Am pășit în politică mânat de mai multe experiențe. Una dintre ele a fost momentul în care l-am privit in ochi pe Cioloș si am citit autenticitate și onestitate”.
    .
    Așadar, nu e campanie, dar e campanie… e Partidul Național Liberal, dar , de fapt, e Cioloș, tehnocratul… sunt toți, împreună, spre marele ÎNAINTE , dar pe Julien l-au așezat pe-un eșafod mai mititel, ca să nu-l atingă la onestitate și să-l nu-l deranjeze cumva pe la lucrul bine făcut…
    .
    Însă, dacă vreți să știți, prieteni, cum a fost la miting, găsiți pe ZIARE.com înregistrarea completă. Dar nu pe conducătorii liberali și pe măritul Cioloș trebuie să-i urmăriți – e suficient să analizați entuziasmul maselor largi populare, ca să pricepeți cum a fost.

    • Ca sa creasca ,,placinta”, mai trebuia ceva drojdie. Din pacate, domnul Isar este prea vlaguit de atacurile furibunde impotriva BNR -ziua, in timp ce – noaptea, are misiunea de a o calma pe distinsa leberala.
      (Z)

  23. Fragmentarium

    Este si o parte buna in iuresul politic al prezentului.
    Impostura neo-marxist-liberala este afisata la loc vizibil INAINTE de alegeri. Deci, electoratul are timp sa inteleaga ce se intampla, cu conditia sa deschida mai rar televizorul. Poate face, el (electoratul), asta ? Ramane de vazut…

  24. Ascultam cu uimire neputincioasa declaratiile pesedistilor (inclusiv Dragnea – in emisiunea lui Rares Bogdan) din care rezulta ca PSD va continua actuala politica externa a Romaniei. Unde duce aceasta politica ? Ramane ca onorabilii pesedisti sa ne explice, in campania care urmeaza.
    Sper sa realizeze ca, prin astfel de afirmatii, PSD-ul va ramane si dupa alegeri un partid captiv.

    In aceeasi ordine de idei, salut curajul domnului Sebastian Ghita care a pus punctul pe ,,i” subliniind rolul nefast al oengeurilor sorosiste in Romania. Aceste organizatii obscure si subversive, din care irump, in majoritate, componentii guvernului Romaniei (in frunte cu Ciolos – zis si ,,limbadelemn”), au primit fonduri de milioane de dolari pentru a submina valorile/interesele nationale ale Romaniei si a-si preda tara pe tava in mainile companiilor transnationale. Vezi cazul Liviu Mihaiu: Un individ abject care il ataca pe Ponta pentru legea silvica, dar nu sufla o vorba despre furtul masiv practicat de concernele austriece – sub obladuirea institutiilor de forta din Romania. De vina erau tot bietii tarani detinatori de loturi de subzistenta.
    Cu ironie, domnul Ghita remarca rolul important (dpdv constitutional) al Presedentiei, un rol care cu greu poate fi exercitat in prezenta doamnei Sanda Pralong la Cotroceni, de profesie…..ce altceva ? …..oengista. (Z)

Lasă un răspuns