Colectia de arta a Camerei Deputatilor

Asa după cum vă puteti imagina, „Casa Poporului” – finalizată doar 60% până in 1989 – a pus multe probleme pentru incheierea lucrarilor de constructie dar si pentru decorarea ei. Dimensiunile camerelor, ale culoarelor, utilizarea masiva a placarilor cu marmură, peretii albi – toate acestea creau o ambiantă extrem de rece. Cum să decorezi o astfel de clădire, cum să o „umanizezi”? A fost nevoie de un efort extraordinar pentru a realiza aceste obiective. Si eforturile vor trebui continuate (eventual fresce murale in casetoanele de pe culoare, spatii pentru cafenele, expozitii ad-hoc, etc).

In anul 1993, patrimoniul artistic al Camerei Deputatilor insuma 76 de lucrări – pictură, sculptură, grafică, arte decorative. Până la mutarea in Palatul parlamentului, patrimoniul de lucrari a crescut la 597. Din 1997, a fost inaugurată si Sala de expozitii „C.Brâncusi”, iar cei care au expus au oferit Camerei, in loc de chirie, lucrari ce le apartineau. In acest fel, patrimoniul a ajuns la 3198 obiecte de artă. 650 lucrări de pictură, 306 lucrări de grafică, 63 sculpturi si 210 piese de arta decorativă. In urma unor discutii pe care le-am avut, in urma cu mai multi ani, Marghiolita si Gheorghe Rogojan au donat Camerei Deputatilor o fabuloasa colectie de arta populara, costume populare si artizanat, constând din 1969 de obiecte. Cu această colectie am creat in Palatul parlamentului un extraordinar muzeu al costumului popular. Ulterior, mai putin pasionati de artă, conducatorii Camerei au desfiintat acest muzeu si au oferit spatiile respective – cred – Oficiului pentru combaterea spălării banilor. Sutele de costume de o valoare extraordinara au fost depozitate si zac in cutii.  O formă de preocupare pentru „identitatea natională”.

Totul sub deviza „noi suntem români”.

PS Bustul lui Cuza, din fotografie, in patrimoniul Camerei,  a fost realizat de Oscar Han.

17 gânduri despre “Colectia de arta a Camerei Deputatilor

  1. Nu sunt bani pentru continuare. Toți banii trebuie să meargă la DNA.
    Conform lozincii Monicăi 10, „corupția naște sărăcie”, deci, când DNA va stârpi toți „corupții”, va fi bogăție.
    Dar, pentru a-i stârpi, DNA are nevoie de bani, de mulți bani.

  2. ” Noi suntem romani ” .
    Numai ca televiziunea zisa ” publica ” , ” de stat ” , TVR , sectia Stiri , desfasoara de opt – zece ani un adevarat razboi psihologic impotriva romanilor .
    Nu exista Telejurnal al bandei Radulescu – Csiki – Petrisor – Radu fara subtitrari care te lasa cu gura cascata : ” camera sterila a Spitalului de Arsi nu poate primi bolnavi ” , ” Fenechiu este in inchisoare pentru dosarul Transformatorul ” ” biciclistii protesteaza impotriva lui Gabriel Oprea ” samd samd samd .
    In acelasi timp speakerul si speakerita debiteaza aceleasi texte de opt ani – legea trebuia aprobata ieri dar nu a fost aprobata , canalizarea la Caracal este infundata , cei optzeci de mii de angajati din Sanatate fac greva ( urmeaza zece minute de monolog – promisiuni ale ministrului si un discurs confuz al unui sef de sindicat din care nu intelegi nimic ) , Ciolos raspunde pe Facebook ( imagini cu pagina Facebook ! ) , PSD sunt banditi etc .
    Radu face chiar grimase si citeste cu dispret , la deschiderea autostrazii Nadlac Arad ( in perioada Ponta ) ” se mai deschid cativa km de autostrada ” ….
    Piesa de rezistenta este lectura , cu intonatie , a materialului furnizat lui Radulescu de Securitate , o inregistrare telefonica a lui Gruia sau Marin Pandele ” baaa , ti-am spus sa-i dai lui … Da bai , lui ! ” .
    Echipa are si ambitii de reporter in Istorie .
    Bineinteles , ca sa murdareasca si sa strice .
    Boia , actualul Roller , este invitatul tip ( nu Dan Berindei sau Ioan Scurtu , Doamne fereste ! ) .
    Se invita supravietuitori ucrainieni de la zisul masacru de la Odessa – treizeci de minute de atmosfera iesita din anii 1948 – 1955 – romanii sunt marii criminali etc fara o silaba despre cauza prezentei lor acolo si despre atentatele civililor impotriva armatei . Nu vor spune o silaba despre liceeni din Orhei impuscati de rusi , nimic despre raptul Basarabiei , Treznea sau Ip , Memorandum , nu !
    O nebunie .
    Nu poti sa te simti calm si linistit dupa o astfel de ” emisiune de stiri ” .
    Bineinteles , in patru ani de guvernare Victor Viorel s-a temut ca de dracul sa se atinga de acest cuib de viespi .

  3. Hillary înseamnă război
    Hillary Clinton înseamnă război. Hillary Clinton reprezintă haosul şi instabilitatea mondială” Marine Lepen , FN,

    Ma rog ma rog stiu cine este „fascita” blonda Marine da voi stiti cine este blonda Hillary?
    Performatele ei de politica externa sunt trecute in revista de
    suncut.com/politics/hillary-clinton-foreign-policy-record/ unde citim

    Hillary Clinton are drepate cand zice că Donald Trump este extrem de nepregătit să-și asume responsabilitățile de Comandant-șef. Dar, alegătorii ar trebui să știe că șmechera Clinton , în ciuda faptului că s-a întâlnit cu mai mulți lideri mondiali decât orice candidat la președinție din istoria Statelor Unite, este responsabilă pentru unele dintre cele mai grave gafe de politică externă ale secolului
    – Hillary Clinton a făcut din Libia un stat eșuat
    – Clinton este responsabilă pentru căderea Irakului și Siriei (și creșterea ISIS!)

    (traducerea imi apartine SI EU NU STIU ENGLEZA!)

    Un bilant mai extins il face Oliver Stone in http://www.huffingtonpost.com/oliver-stone/why-im-for-bernie-sanders_b_9576984.html?1459369253=


    Experiența lui Hillary ține de sprijinul pentru barbarii ”contras” împotriva poporului nicaraguan în anii 1980, susținerea bombardamentelor NATO împotriva Iugoslaviei, susținerea războiului încă neîncheiat al lui Bush în Irak, a actualei mizerii din Afganistan. Iar ca secretrar de Stat a distrus statul secular Libia, a susținut lovitura de stat militară din Honduras și ”schimbarea regimului” în Siria. Fiecare dintre aceste situații a dus la mai mult extremism, la mai mult haos în lume și la mai mult pericol pentru țara noastră. Vor urma frontierele Rusiei, Chinei și Iranului. Uitați-vă la răutatea discursului ei de la AIPAC (American Israel Public Affairs Committee ) – să nu spuneți că nu ați fost avertizați. Oare mai putem suporta sa vedem cum Clinton ”duce alianța noastră cu Israelul la următorul nivel”? Unde este simțul măsurii? Nu poate presa, cel puțin, să o numească extremistă? Cred că problema este duhoarea corectitudinii politice care domină gândirea americană (i.e Trump este extremist, prin urmare Hillary nu e).

    Hillary’s record includes supporting the barbaric “contras” against the Nicaraguan people in the 1980s, supporting the NATO bombing of the former Yugoslavia, supporting the ongoing Bush-Iraq War, the ongoing Afghan mess, and as Secretary of State the destruction of the secular state of Libya, the military coup in Honduras, and the present attempt at “regime change” in Syria. Every one of these situations has resulted in more extremism, more chaos in the world, and more danger to our country. Next will be the borders of Russia, China, and Iran. Look at the viciousness of her recent AIPAC speech (don’t say you haven’t been warned). Can we really bear to watch as Clinton “takes our alliance [with Israel] to the next level”? Where is our sense of proportion? Cannot the media, at the least, call her out on this extremism? The problem, I think, is this political miasma of “correctness” that dominates American thinking (i.e. Trump is extreme, therefore Hillary is not)
    .

    Deci : „contras”, Iugoslavaia, Libia si Daesh ul …curat de stanga! Bun asa! Insa oare ce o fi rau?

    Neasteptat ptr ce credeam ca „stim” nu? Stiam de una bucata blonda cu ceva simpatii de stanga care a inceput cu impeach Nixon , a militat contra razboiului din Vietnam, poate am auzit ca a activat ptr McGovern.
    Insa nu e chiar asa sau doar atat.. Hilary a debutata cu activismul politic la 17 ani cand era fana lu’… Barry Goldwater!! Unu care avea o pasiune cam exagerata ptr bombA.
    A facut parte dintre Tinerii Republicani. Asa ca imi vine sa zic ca daca a fost impotriva razboiului din Vietban. era ptr ca era un razboi „democrat” (adica la partidului Magarului). Se rupe de republicani ptr ca astia l-au nominalizat pe Richard M Nixon . De notat ca Goldwater nu il iubea pe Nixon.. dimpotriva il considera „the most dishonest individual I have ever met in my life„.

    Azi , ajunsa , la 69 de ani Clintoneasca pare a retrai ideile mentorului ei Barry Atomicu si ameninta Rusia cu razboiul daca i se mai cotrobaie prin emailuri ..

  4. După slogan, înțeleg, că ideea a aparținut Camerie Deputaților, în majoritate pesedistă. Este rezultatul alegerilor uninominale. Să nu credeți, că acum pe liste se află personalități care ar fi contribuit cu ceva la dezvoltarea acestei țări , în domeniul pe care-l reprezintă, . Majoritatea sunt niște persoane, care habar nu au ce trebuie făcut în această țară.

  5. Fragmentarium Politic
    30 oct, 1.32 p.m.
    Legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex nu are nici o legătură cu amorul liber, ci reprezintă chiar opusul ! Deasemenea, homosexualitatea nu poate fi un pericol la adresa „normalităţii” sexuale a rasei omeneşti, fiind vorba de o deviaţie comportamentală (existentă şi în lumea animală) datorată stresului biologic sau social. Antichitatea – cu excepţia iudaismului – accepta homosexualitatea, la fel şi societatea creştină a Evului Mediu ; abia în sec. XIII, Biserica adoptă politici represive faţă de sodomie. Renaşterea şi Clasicismul (sec. XV-XVII) reînvie admiraţia pentru eroii antici şi amorurile lor ; din contra, sub influenţa puritanismului Reformei, secolul XVIII, al Luminilor, consideră homosexualiatea o anormalitate. Revoluţia franceză dezincriminează din nou homosexualitatea în cadrul privat şi acest model juridic a devenit treptat acceptat în toată Europa.
    Faptul că homosexualitatea a căpătat în zilele noastre proporţiile unui fenomen social şi că se pune problema legalizării unor astfel de relaţii inter-umane se datorează unei pluricauzalităţi. Pe de o parte, multe societăţi occidentale sunt extrem de permeabile la tot ce înseamnă „modă”, reminiscenţă a unui tip ancestral de viaţă comunitară ; pe de alta, democraţiile moderne – aplicând cu mult prea multă largheţe Principiile Drepturilor Omului – sfârşesc prin a acorda mai multe drepturi minorităţilor de tot felul decât majorităţii, şi în această categorie se înscriu presiunile exercitate de UE referitoare la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, o politică ce răneşte numeroase susceptibilităţi legate de tradiţii confesionale şi naţionale. La toate acestea, se adaugă şi criza de identitate a stângii politice care – ne mai având un electorat propriu pe care să-l apere, clasa muncitoare tradiţională – nu reuşeşte să se reinventeze şi promovează cazuri marginale (homosexuali, imigranţi ilegali, etc. ).
    Legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex are însă drept efect nemijlocit încurajarea acestui fenomen anti-sistem care conduce inevitabil la reducerea potenţialului de procreare a societăţii umane, cea europeană ajunsă deja într-un stadiu de anchilozare şi supusă în acest moment dinamicii demografice exponenţiale ale valurilor de imigranţi musulmani. În aceste condiţii, un înalt funcţionar european precum Günther Oettinger – care are curajul să-şi susţină opiniile împotriva trendului general considerat «politically correct» – merită tot respectul !
    Oct. 31, 2,15 p.m.
    Aţi sesizat un aspect extrem de important, trecut însă în mod voit sub tăcere la noi. Maia Sandu este nu numai exponenta cercurilor pro-europene din Rep. Moldova (cele care s-au compromis printr-o corupţie monstruoasă !), ci şi a oligarhiei financiare internaţionale : a lucrat timp de 7 ani la Oficiul Băncii Mondiale din Chişinău, iar între 2010-12 a fost consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale din Washington DC, SUA. Faptul că a fost votată masiv de diaspora moldovenească şi cu precădere în Chişinău se înscrie în tiparul general al ţărilor fost comuniste, unde expatriaţii (în marea lor majoritate, emigranţi economici) sunt inevitabil de dreapta pentru că luptă pentru propria lor bunăstare, iar marile metropole deasemenea, deoarece se află sub influenţa directă a mass-mediei deţinută de magnaţi financiari – care susţin aproape invariabil dreapta politică. Populaţia rurală şi semi-rurală, în schimb, este de felul ei mai tradiţională şi preocupată de interese imediate, în cazul de faţă, să aibă gaz ca să nu îngheţe iarna de frig şi, eventual, să i se asigure o piaţă de desfacere pentru produsele agricole.
    Dar tocmai faptul că Igor Dodon nu a obţinut un scor favorabil în Chişinău conduce la concluzia că nu a fost îndeajuns susţinut de mass-media moldovenească, aflată majoritar în mâinile unor trusturi ruseşti sau pro-ruseşti (această ultimă informaţie o deţin de la o conferinţă ţinută la FET în primăvara aceasta de către o ziaristă specialistă în problemele de peste Prut, Miruna… nu mai ştiu cum). În aceste condiţii, eticheta de «pro-rus» aplicată lui Igor Dodon – care, cu siguranţă, nu este glandular anti-rus – nu cumva face mai degrabă parte din arsenalul luptei politice electorale cu scopul de a aţâţa împotriva lui anumite resentimente şi prejudecăţi adânc înrădăcinate, la fel cum în campania prezidenţială din 2012, Victor Ponta – cel mai de dreapta dintre preşedinţii PSD ! – era calificat drept «cripto-comunist» ?

    • Crede cineva că Victor Orban ar fi permis asemenea tratare cu inconştienţă, aş zice chiar de rea credinţă , faţă de ceva atât de valoros şi autentic românesc ?!

  6. Reproduc (cu voia gazdei) cele scrise de un amic intodeauna foarte bine informat:
    CITEZ:

    ,,Vize Canada

    Îmi aduc aminte că acum 2-3 săptămâni ăl’ cu ceapa de la Cluj şi neamţu’ de la Sibiu trâmbiţau pe la TV-uri că gata cu vizele pentru Canada – URAAAAAA, CE VICTORIE!
    Astăzi am citit:
    http://www.worldbulletin.net/news/179414/canada-to-lift-romania-bulgaria-visa-requirement
    http://www.novinite.com/articles/177134/Canada+Officially+Confirms+Visa+Waiver+for+Bulgaria,+Romania+as+of+Dec+2017

    Am mai citit o dată şi încă o dată ….. şi m-am întrebat:
    CARE VIZE, CE VIZE, UNDE-I VICTORIA?
    Nu mă interesează deloc problema vizelor. Am trăit bine în România, mi-am făcut un rost şi atunci când am bântuit străinătăţurile schimbând avioanele ca pe ciorapi, am mâncat, băut, flirtat (am inlocuit cuvantul original n.mea) şi am vizitat tot ce se putea vizita. Deci de ce m-aş duce în Canada să „mineresc”, să „păduresc” sau să-mi peştesc muierea prin diverse hoteluri şi etc moteluri? Dar totuşi mi se pare o nesimţire crasă ca tu, prim-ministru sau preşedinte fiind, să minţi poporul din moment ce declaraţia spune clar:
    SUNT SCUTIŢI DE VIZE DOAR CEI CE AU PRIMIT O VIZĂ DE REŞEDINŢĂ
    TEMPORARĂ ÎN ULTIMII 10 ANI 
    SAU
    CEI CE DEŢIN O VIZĂ VALABILĂ A STATELOR UNITE.
    Dacă îndeplineai aceste condiţii şi înainte – ŢAC PAC! – luai viza, deci repet:
    CARE VIZE, CE VIZE, UNDE-I VICTORIA?
    Ca să nu mai pun la socoteală următoarea chestie:
    CANADIENII ÎŞI REZERVĂ DREPTUL DE A REINTRODUCE VIZELE  PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI ŞI BULGARI!
    CANADIENII NU DORESC ASEMENEA CRONCANI PRIN ARŢARII LOR!
    Dar nu înţeleg minciuna sfruntată a celor doi demnitari români.
    ESTE CHIAR ATÂT DE GREU DE RECUNOSCUT CĂ 
    ÎN MATERIE DE POLITICĂ EXTERNĂ ROMÂNIA ESTE STERILĂ? ”

    COMENTEZ:
    Comenteaza, ceva, Mircea Popescu. Tot ce vor muschii dumitale de proaspat yancheu. Sigur stii mai multe decat spui/postezi pe blog.
    (Z)

  7. La târgul de joburi în alte țări, în domeniul medical, reprezentanta unui stand zice că un medic rezident are, în Germania, 4000 de euro brut și 2000 și un pic net. Poftim taxe!
    Apoi, două mii și-un pic în Germania nu sunt egali cu două mii și-un pic în România.
    Chiria, utilitățile, alimentele, mărunțișurile, cărți de specialitate, participarea la manifestări științifice, la manifestări artistice…Ajung două mii și-un pic?
    Unde mai pui că slujbele sunt la stat, în localități mici în care medicii germani nu se duc.
    La particular nu răzbește orice medic român.
    Am văzut un reportaj despre medici români din Franța. Era vorba despre orășele-sate de care medicii francezi nici nu vroiau să audă. Pacienții erau foarte nemulțumiți de medicii români: că nu știu limba bine, că pun diagnostice greșite, că sunt slabi…

  8. Le Monde despre alegerile din Basarabia ( articol scris de un franco -rus sau rus , Smotkine sau Vitkine ) :
    ” in Moldova mediile rusesti de presa si televiziune au o larga difuzare . Maia Sandu a facut campanie electorala cu fonduri de 20000 de euro ” …
    Sa remarcam , in aceste conditii de monopol asupra gandirii , informatiei si manipularii , faptul ca reprezentantul fratelui mai mare nu a avut 50 % din voturi .

    • Nu ştiu situaţia din Ge, dar ştiu câteva cazuri de medici români de prin Franţa, şi sincer vorbind, deşi în primul an de activitate la sat li se oferă gratuitate la cabinet, nu rămân cu mai mult de 1000- 1200 de euro !
      Mai mult, mulţi dintre ei, mai ales la început, vorbesc mai toată ziua, chiar noaptea, la telefon cu colegi rămaşi acasă sfătuindu-se în diagnosticarea anumitor cazuri !
      Şi acolo nu primesc bacşiş ca la noi, ci cel mult o cafea( ceaşcă, nu pachet 😉 ), sau o prăjitură adusă la cabinet de vreo pacientă mulţumită de felul în care s-a înţeles, uneori chiar şi verbal, nu doar medical, cu noul medic de familie !
      Şi este din ce în ce mai greu să găseşti posturi pe acolo !
      Aşa, că….
      Revine în actualitate :
      Fie pâinea cît de rea, tot mai bună-i-n ţara mea !

  9. Nu ne mai facem bine…

    Ascult discutiile astea cu salarile.. acuzele – multe la limita isteriei – de „mita electorala”
    Deci noi stam cam asa. In Tlcea este un medic pediatru. In tot judetu’.
    La Vaslui sunt ZERO, adica NICI UNU medici oncologi. Nici unu adica nema, canciu tratament incearca cu niste agheasma si tamaie .. loc cu verdeata asigurat (daca il ai … ) Prin alte parti cam la fel…
    Lipsa de medici (desi producem destui dar azi medici merg la export mai dihai decat pruceii in anii 80!) Si nu numai medicii ci si asistentelei ba aud ca si surorile.. Si fie Brexit sau Brin cred ca UK va importa in continuare cadre medicale din Romania..

    In invatamant avem.. avem .. o reinaodare cu glorioasa epoca interbelita si multibelita cadn straluceam la capitolul analfabetism, Dar si acii se pare ca o ducem prost cu cadrele scolite , preghatiote ca atare (na o cestie. De cateva ori am fots in sitiatai de a explcia niste cestii despre calculatir. Lipsa unui studiu in scop didactic, a unei metodologii am resimtit-o din plin..)

    Si hjai pe bune.. astea 2 catgrii mai au fots si „demonizate” ca find alea cele mai corupte din taea noastra.

    Iar acum cia nu sunt parale.dar opare cat cheltuim cu Ochiul si Timpanul?
    Ca acum nu ne putem plange ca nu ne asculta nimeni. As putea zice ca dimpotriva…

  10. MOTTO: STIRIPESURSE.ro, 1 noiembrie 2016 :„… Întrebat dacă, dincolo de interdicţia pe care o are, i-ar plăcea să fie premier, Adrian Năstase a răspuns că nu şi că acum este târziu pentru acest lucru. «Eu cred că există un timp pentru orice lucru. Poate că ar fi fost important pentru mine şi m-aş fi bucurat într-un fel, aş fi încercat să găsesc soluţii, dacă în 2004 lucrurile nu ar fi mers într-o altă direcţie. Dar acum cred că este târziu şi de aceea încerc să ofer ceea ce pot prin relaţia pe care o am cu studenţii, prin activităţile la Fundaţia Europeană Titulescu şi, sigur, în relaţiile particulare» a afirmat fostul premier…”
    ………………………………………………………………………………………………………
    Așa pare să fie… e un timp pentru toate, și, oricât ar fi de nedrept sau de odios, în ceea ce vă privește, domnule profesor, lucrurile s-au făcut în așa fel încât să nu vă puteți întoarce. Prima condamnare, cinică și grețoasă, a fost dublată, la scurt timp, de cealaltă, la fel de abracadabrantă, bazată tot pe aproximări, deducții și incertitudini, dar care o securiza pe prima și care a avut, în subsidiar, un rol clar : să convingă publicul ezitant că EI, dacă vor, vă pot face câte un dosar în fiecare zi și vă pot da un veac de singurătate în închisoare, pentru că nimeni nu va da socoteală, vreodată, pentru asta.
    .
    Istoria nu poate fi reluată din punctul 2004… pe-atunci zăream viitorul venindu-ne prietenos în întâmpinare, ca prin fereastra unui tren alunecând încrezător pe șine. Însă acel viitor a rămas acolo, la început de secol XXI, și nu mai poate fi însuflețit decât de imaginație. Trecutul însă, o! trecutul…e altceva, el trebuie reparat.…
    .
    Astfel de reveniri ale oamenilor politici au fost posibile, în alte conjuncturi, și într-o altă istorie. Nu și în cea pe care o parcurgem astăzi și în care mistificarea cea mai ostentativă poate oricând să înlocuiască, pe scară largă, un adevăr incomod pentru unii . Sunt sigură că România MEA –dar cine sunt EU?… – are nevoie de dumneavoastră, la fel cum sunt sigură că în România LOR – și știm cine sunt EI… – fie și numai la o astfel de ipoteză, „se sparie gândul…”
    .
    Eu cred însă, domnule profesor, că în ciuda dorinței dumneavoastră de a privi numai înainte și de a uita „acele mizerii”, trebuie să intrați încă o dată în pădurea întunecată și să înfruntați balaurul. Mă uit în jur și văd așa: conducerea Înaltei Curți s-a schimbat, iar discursul noii echipe , cel puțin la cel mai înalt nivel, este profund diferit de „…voi fi partenerul necondiționat” … CSM, una dintre uneltele cele mai sinistre ale regimului Băsescu, se schimbă și el, într-un fel pe care l-aș numi , dacă aș fi Hans Klemm, cel puțin „încurajator”…. președintele Curții Constituționale nu este nici Daniel Morar, nici Regina Sprâncenelor …dosarele subțiri ale DNA-ului fac cale-ntoarsă din instanțe din ce în ce mai des, și cu apostile judecătorești din ce în ce mai ironice…
    .
    Nu știu cât de repede și nu știu în ce fel, nu mă pricep la asta, dar dosarele care v-au trimis pe dumneavoastră la închisoare trebuie rediscutate și redeschise. Pentru echilibru. Pentru că acele dosare, sau cel puțin primul, deoarece pe urmă inimaginabilul a devenit posibil, reprezintă „păcatul originar” adică DECLANȘAREA RĂULUI. Nu e suficient ca la un moment dat abuzul să fie limitat sau să nu se mai producă, ci cred că trebuie pășit înapoi , pe urmele clare din zăpada acestui trecut, până la momentul 20 iunie 2012.
    .
    Ar fi, din partea noastră, cred, o dovadă de mare nepăsare să ne închipuim că lucrurile pot rămâne așa.

  11. ehe.. e o vorba ca singura lectie a istoriei este ca Nimeni nu invata nimic din istorie..

    Ma uit si ascult cum o multime de insi parca sunt flasnete „oenaluu PSD” „penalii Dragnea si Ponta” , „condamnatu”
    Dincolo Nosferatu iese pe stocal si isi procalma cionstea si neprihjanirea sa juri ca este lamauta de la icoane Fecioarei .. ca el nu are dosar! Nici optr flota, nici ptr casa din Mhaileanu (?!?) , nici ce mai vor aia rai sa il „calonienze”.

    Intre timp icoana la care se inchiva ZeV…..recunoaste inocent (a tu bella inocenta!) ca a avitloc o intalnire sio convorbiore la vie .. nu nea[prawt Barosu si altii.

    Ehe! hai sa fabtazam nitel.. sa zicem ca desi a baut un must la via lu Ghita TV „gasea” alt nume ptr procuror.. cu 70% in sapte putea forta mana lu Nosferatu .. Si ca acel altu at fi dat curs sesizarilor Corpului de Control si a nu stiu cator „auditari”.
    MAMA! Tataicule!! Ce lupta anticoruptie ! Lujea il iubea .. inclus pe ala luptatoru . Icoana lu ZeV era pe [pozitie.. cu viitorul luminis (ca acum parca e nitel umbrot in dungi!) iar unii nu mai punerau placa ci guitau ca prezumtia de nevinovatioe conteaza nu rata din gura, ca sa nu li se ridice imunitatea plus caoan Ioropa trebuia sa recunoasa ca crocodilul pane care ii era servit era pra mare ptr stomacul fin al PPE ..

    Da unuu e cam masochisti asa cum , totusi sunt unele muieri care crez ca bataioa este sexi (ho! Eu sunt prea lenes nu ma acuzati de astfel de gusturi!!)

    Si avem o altfel de lupta anticoruptie – in rechizitoriile incomite de DNA in dosarele ANRP procurorii nu au cerut anularea deciziilor de despagubire, astfel incat toate actele subsecvente de cesionare ale actiunilor sa fie anulate. Astfel smecherii de la fondurile de investii raman cu prada de sute de milioane de euro,. E clar ca niciun bani nu va mai fi recuperat la buget, caci de la membrii din comisiile ANRP mai mult decat cateva case si masini nu e nimic de confiscat!

  12. „Sutele de costume de o valoare extraordinara au fost depozitate si zac in cutii.”
    La moartea doctorului Sergiu Al. George, renumit orientalist/indianist, sotia sa, Dorina Bucur, „Dodo”, matusa mea, a donat intreaga sa colectie de carti, cred ca Bibliotecii Nationale a Romaniei. In aceasta colectie se afla intreaga biblioteca, inclusiv manuscrise ale lui Mircea Eliade, care i-au fost lasate la plecarea sa din tara.
    Ulterior am aflat ca acestea, au fost depozitate si ele undeva la un subsol. Poate s-a remediat situatia intre timp si or fi ajuns la Institutul de Studii Orientale care-i poarta numele.

    Acest „interes” pentru cultura nu prea mai are de ce sa ma mire, atata timp cat pana si alfabetizarea in Romania devine o problema care ne apropie de Africa, cu a carei cultura tindem sa ne asimilam prin acceptarea din considerente umanitare de catre Europa a milioane de migranti. Desigur din spirit umanitar, dar si pentru „imbogatirea” cu noi „valori” a unor forme de multiculturalism prost inteles prin alterarea cu forta a spatiilor culturale nationale sau chiar a celui european.
    Afirmatia despre alfabetizare se bazeaza si pe niste observatii concrete din numeroasele mele vizite in tara. La una dintre acestea, la un serviciu pentru eliberarea pasapoartelor, in fata mea erau doua tiganci tinere de vreo 18-20 de ani. Li s-a dat sa completeze niste formulare. Nu stiau sa citeasca si nici sa scrie. Li s-a citit ceva si apoi au fost puse sa iscaleasca sau sa-si puna degetul. Eram atat de consternat ca nu am fost foarte atent la acest amanunt. Si astfel, cetatenii romani ne duc faima in lume.
    La intoarcerea de la un simpozion de la Paris, Sergiu Al George a facut si cativa ani de puscarie fiind inclus in asa numitul „lot Noica”, ca urmare a unui simulacru de proces in care a fost invinuit ca a adus carti interzise ale lui Noica pe care le-a distribuit unui grup … de „infractori”, toti intelectuali.
    Un alt prieten a familiei, profesorul universitar istoricul Ioan Suciu, mare specialist in istoria Banatului si Transilvaniei a fost si el trimis in spatele gratiilor sub diverse invinuiri inventate. Il tin minte cand a iesit, deoarece, neavand nici unde sa stea, sora tatii, profesoara Maria „Mia” Popescu, fosta colega de facultate a lui Suciu, l-a gazduit in casa ei din Constanta pentru o perioada.

  13. Motofozo de la Cotroceni a spus că s-a făcut prea mult caz de faptul că el s-a așezat la Masa Tăcerii, și că e convins că Brâncuși a vrut ca oamenii care îi vor admira opera să se așeze pe ea, altfel nu ar fi amplasat-o în aer liber.
    Ce s-ar fi ales de Masă și de Scaune dacă milioanele de vizitatori s-ar fi așezat pe ele cu șezuturile, cu picioarele, dacă ar fi pus pe ele traiste, sticle, pahare, farfurii, dacă ar fi încins niște petreceri ca la mama lor?

Lasă un răspuns