29 de gânduri despre “Un tauras de o zi

  1. VIZITĂ DE LUCRU LA TÂRGU JIU, CU NATURĂ STATICĂ :
    „PREȘEDINTE STÂND CU FUNDUL PE UN BRÂNCUȘI ”

    ( altul decât CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI, pe care n-a reușit să se așeze la fel de comod, deși a încercat ; Cioloș, mai mic de statură și mai puțin masiv, a reușit mai bine)

    http://www.romaniatv.net/media_412136_klaus-iohannis-s-a-fotografiat-la-masa-tacerii-din-targu-jiu–a-incalcat-regula-si-s-a-asezat-pe-unul-dintre-scaune-foto_322627.html

    • Este cunoscută expresia ” Dacă tăcea, filosof rămânea „!
      (bine, singura lui filosofie este de a tăcea când nu trebuie şi a vorbi pe la spate, când e vorba să-l susţină pe Hans cu curcubeele lui . 😉 )
      La el în afară de asta cu muţenia din care se zbate să iasă, câlcând în străchini de uneori aduce aminte şi de „gura bate fundul” e valabilă şi asta că „şi dacă nu se aşeza, tot cu fundul ne trata !” 😉
      Nu doar pe noi, dar şi pe Brâncuşi … :mrgreen:

      • Nu ştiu ce anal ist, de data asta sportiv, de fapt un biet, sau beat ? 😉 comentator transmitea la un meci fenomenal dintre Dominyka Cybulkova şi Angelyke Kerber la finala turneului campioanelor de la Singapore, câştigat după un meci excepţional de frumos ( rar se poate vedea o asemenea finală!),de către prima, cea care a învins-o şi pe Simona Halep :
        ” Dominika şi-a propus să varieze foarte mult astăzi, astfel că jocul ei este mult mai …bla.. bla !
        M-am gândit că şi Joh al nostru s-a gândit să varieze mai mult în ultimul timp, astfel că o face cu orice ocazie şi din toate poziţiile .Preferata rămâne poziţia stând 😉 …
        Mai ales pe opere de artă…. :mrgreen:
        Astfel că scorul între ce vrem noi şi ce vrea el, urmează o altă relatare de-a comenta(taca)torului cu limba lui, a celeilalte, română :
        – Şansă de 2-2 pentru Cybulkova ! 😉
        Pentru că vorba oracolului de la Bănceşti, celebrul între Mitici, Dragomir :
        – Ascultaţi-mă pe mine ce vă spun/prezic : După ce ăştia ai lui Joh îi arestează pe cei ai lui Dragnea, Băsescu şi Ponta, vor urma ei la rând la arestări ! N-am mai stat să văd dacă a mai spus şi cine va face dreptatea asta …..
        Deci tot un fel de şansă de 2 -2 ( 8-8, 13-13, sau câţi or mai fi 😉 ), dar de data asta pentru poporul român, care şi la un meci egal, tot iese câştigător pentru că scapă de nişte astfel de specimene. ( îi număr aici şi pe tehnocraţi, care-s şi ei plini de bube săracii, iar „tehnocraţia” cu care se ung a începit să pută rău şi nu le mai poate ascunde relele intenţii :mrgreen: )!

  2. Frumoasa rasa , Bruna .
    Bruna de Maramures , mai exista , cineva se ocupa de protejarea si promovarea ei ?
    Cat de mult facea pentru mica agricultura familiala Radu Rey , cu proiectele lui inteligente, ” Viitor in Carpati ” , cu exploatatia familiala montana care traieste din zootehnie ( turcana , Pinzgaul de munte , zis de Transilvania si de Bucovina ) si turism .
    De mult vreau sa-mi cumpar ” Viitor in Carpati ” din 1982 a lui Radu Rey , n-o gasesc nicaieri .
    Macar ca avem prim ministru un inginer agronom , trecut prin Liceul Agricol de la Simleul Silvaniei dar care se ocupa mai mult de reinvierea ( se apropie alegerile ) spiritului eroilor de la Colectiv ( un grup marginal de hard si impresarii lui , responsabili de un macel ) si care o da des in limba birocratica , fara sa faca mare lucru si fara sa se arate prea interesat sau de promovarea vinurilor romanesti fine ( Stirbey , Vinarte , Serve , Segarcea ) sau de dezvoltarea agriculturii in Salaj sau Ialomita .
    PS 1 – am explicatia taraganarii si lungirii cu anii ( 5 – 6 in medie pentru 20 de km de sector ) a constructiei de autostrazi in Romania – alocarea unor fonduri anuale insuficiente pentru a le sustine – Ponta si Ciolos dau ( declarativ ) 1,5 miliarde de lei pe an in tot pentru constructia autostrazilor – cei 70 de km de la Deva la Lugoj cer 1 miliard de lei sa fie terminati , primesc 600 de milioane de lei ; Sebes – Turda – 3 loturi in lucru – au nevoie de 800 de milioane de lei pe an , primesc 500 de milioane … raman 400 de milioane care sunt sau suprimate la rectificare sau date cu taraita minisantierelor de la Targu Mures sau Cluj sau Bacau … ce traversare a muntilor la Curtea de Arges sau Predeal ? ce prelungire spre Comarnic de la Ploiesti ? puterea nu are prevazute aceste investitii , nu le vrea , trage de timp si promite .
    PS 2 – Rusia finanteaza campania omului de Stat Igor Dodon prin intermediul unor fonduri din Bahamas ( dixit Timpul md ) …

  3. Si Liviu Dragnea a fost o zi, tauras, dupa care, s-a fasait. Tot astept sa spuna ceva senzational de mi s-au lungit urechile.
    (Z)

  4. Blând şi drăgălaş. Când va creşte mare, va deveni – asemenea oamenilor – mai puţin îngăduitor. Bineînţeles, dacă va apuca să îmbătrânească.

  5. Domnule Adrian Nastase,
    Nu as dori sa va stric bucuria din familie cu venirea pe lume a taurasului :-), Sa va traiasca si el si mama lui!
    Iata insa ca aveti ocazia, daca va lasa convingerile, sa comentati pozitia altui ambasador fata de o problema si de constiinta, dar si de mare interes national.
    Nu de alta, dar cand l-ati luat la rost pe ambasadorul american, pe buna dreptate, presa romaneasca avand ochii atintiti pe acest blog, v-a citat cu nesat.
    Acum este vorba despre Mihai Gribincea, ambasadorul Chișinăului în capitala tuturor românilor care declara (sunt convins ca v-a impresionat si pe dumneavoastra):

    ”Evident că în comparaţie cu alegerile din 1996 sau chiar cu ultimele alegeri parlamentare tema unirii devine tot mai stringentă, devine un factor de presiune, aş spune, asupra politicienilor.
    Şi după cum am văzut cu marşul care a avut loc la Bucureşti, devine un factor de presiune nu numai la Chişinău, dar şi la Bucureşti, care nu va putea fi ignorat. Cu atât mai mult cu cât în 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.
    Atât la Chişinău, cât şi aici la Bucureşti, va trebui să se discute despre unire, va trebui ca partidele să facă nişte acţiuni, inclusiv în ceea ce priveşte marcarea a 100 de ani de la Unire.”

    Eu, dar cine-s eu, un ex-roman cu agenda stabilita de CIA, sau mai stiu eu de cine, ca mai bine stiu poreclele care imi tot flutura apartenenta la cercuri oculte, mi-am spus opinia in ”Mândrie și abjecție” (https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/marsul-unirii/5-mandria/) ca o continuare la ”Ipocrizia, politică de stat”.

    Stiu ca n-ati avut timp sa comentati evenimentele legate de Marsul Unirii, deoarece ati ajuns tarziu acasa, dupa cum ati afirmat.
    Dar, nu credeti ca ar fi important sa luati o pozitie la fel de puternica ca cea luata impotriva ambasadorului ala american, adica tot printr-un articol si fata de spusele ambasadorului basarabean?
    Macar si pentru simplul fapt ca este mai aproape de pielea romanului, Basarabia, decat America.
    Sigur, repet, daca va lasa convingerile si …, ca doar nimeni nu va poate impune sa va ridicati impotriva lor.

    • Mircea Popescu,
      nu am fost niciodata adeptul politicii declaratiilor. Pot sa va spun, insa, ca in momentul de fata lucrez cu dl ambasador Gribincea la realizarea unui atlas cu hartile Basarabiei. Chiar astazi mi-a trimis prefata pe care a redactat-o. In ceea ce priveste Marsul Unirii, vom vedea efectele sale la alegerile de duminica.

      • La alagerile de maine vom vedea efectele spalarii creierului populatiei basarabene de catre administratia tarista , apoi sovietica .
        ” Moldovean – cap de bou ” – ha – ha – in administratia tarista ; esti moldovean , nu esti roman , ” moldovenii facuti minoritari din creion in tara lor – 47 % din populatie ?! in statisticile tariste ; Romania este un nimic , la fel de mare cat o gubernie ruseasca …
        In epoca sovietica s-a rezolvat repede – impuscari in ceafa in subsolurile NKVD – profesori , liceeni , tarani – cand ostilitatea fata de Soviete nu putea fi ascunsa ; deportari de exterminare a zeci de mii de tarani suspecti de non fidelitate ; alfabetizarea in chirilica si rusificarea celor ramasi , denigrarea salbatica a Romaniei , crearea unei ” aristocratii a colhozurilor si sovzohurilor ” de tipul agronomilor gen Snegur , bine dresate …
        In 2002 , cand prim ministru era Adrian Nastase , ce publica o gazeta de-a lui Voronin – Dodon ?
        O perla a spiritului ; citez ” cum imi spunea un humorean ( nota mea – umorist , poate ) : baga-l pe roman in NATO si-ti darama patul ! ” – ha-ha -ha , nu pot sa ma opresc de ras – autorii acestor exercitii spirituale sunt etnici romani din Basarabia , cu creierul bine dat cu Dero si bine educati de scolile sovietice …
        Nicaieri altundeva , unde nu rusii erau ocupantii , deznationalizarea si renegarea nu au atins cotele din Basarabia – uitati-va la TVR , in Maramuresul de peste Tisa romanii vorbesc de liceul romanesc de la Sighet ca de Vatican , Romania este pentru ei sfanta , in Bucovina sfartecata sate intregi , cu preotii in fata , se indreptau spre Romania pe jos – ca sa fie ucisi in paduri de armata de ocupatie .
        Nu , maine nu efectele marsului pentru Unire le vom vedea , ci ale actiunii bestiale anti-romanesti din 1812 incoace …
        Nicaieri teritorii atat de romanesti nu neaga Natiunea si Romania ca in Basarabia , unde seful a fost – este Rusul si lacheii sai .

      • Ca o parere personala, cred ca Vlad Cubreacov ar putea fi cooptat. Este nu numai o adevarata enciclopedie a Basarabiei, dar si un foarte atent analist.

        Am vazut ca nu sunteti adeptul declaratiilor, dar m-a mirat ca ati luat atitudine extrem de critica la adresa ambasadorului american, in schimb nu vi se pare la fel de normal sa va asumati o pozitie fata de ambasadorul Gribincea cu care, aflu acum, ca mai si conlucrati.
        Sigur, personal ma mai intreb si de unde atata retinere fata de Marsul Unionist si care-s resorturile acestei pozitii ”timide” a lui ”sa vedem”.
        Credeti ca nu aceasta pozitie a tuturor administratiilor romane, deci si a guvernului pe care l-ati condus, care au considerat tabu insusi cuvantul ”unire” a condus la cresterea sanselor candidatului pro-rus si mentinerea unei stari de neincredere a basarabenilor fata de Romania? Oare putem simplifica situatia actuala la recentul mars? Deci, iata cum a mai aparut un acar Paun.

        Inca un lucru legat de proiectul la care lucrati impreuna cu dl. Gribincea, in cazul in care deja n-ati facut-o. As dori sa va sugerez sa aruncati o privire si asupra ”Atlasului Geografic”, intocmit de Generalul Constantin Teodorescu, ”fost profesor de Geografie la Scoala Superioara de Rasboi”. Lucrarea sa a fost aprobata pentru publicare in Mai 1924. Eu am o editie din 1928 si cuprinde numeroase harti cu date geografice, geologice, climaterice, economice (agricultura, industrie, comunicatii, cai ferate, bogatii ale subsolului), populatie din toate cele 76 de judete ale Romanie interbelice, ale Romaniei Mari.
        De fapt, Atlasul ar fi interesant pentru orice roman sau pentru oricine doreste sa arunce o privire din viitor asupra trecutului, deoarece afara de Romania sunt prezentate toate tarile globului (inclusiv din punctul de vedere al impartirii politice (granitele).

    • Hm !

      „Domnule Adrian Nastase,
      Nu as dori sa va stric bucuria din familie cu venirea pe lume a taurasului : -), Sa va traiasca si el si mama lui!”
      Reciproca, ar fi ceva legat de mama dvs. ? :mrgreen:
      Să fie sănătoasă ! Şi ea …..

      • Sunteți deosebit de delicat cu aceasta urare, prin care sugerati similitudinea dintre mine si un bou. Fie el chiar abia nascut. La fel si despre o mama. Cred ca va imaginati ce sentimente im provocati, mai ales cand v-ați ales-o ca tinta pe mama care, Dumnezeu s-o odihneasca, se afla in mormant de a proape 7 ani.

      • Cu nimic mai „delicat” decât dvs. ! Cunoscătorii ştiu de ce …
        Deoarece nu-i pot cere scuze, îl rog pe Bunul Dumnezeu s-o odihnească în pace pe ce-a care v-a dat viaţă nu numai viaţă, ci şi aleasă educaţie ! Nu uitaţi de ele !

  6. Mircea Popescu

    Nu ma lasa inima sa las in coleg (fie el si ex) neinformat. (Z)
    ,,Întrebat ( domnul Mihai Ghimpu _ n.mea) dacă totuși se retrage sau din cursă, liderul PL a spus că așteaptă ca Maia Sandu să discute cu el și să-și „asume unirea”.

    „Dacă ea nu-și asumă unirea, eu rămân în cursă. Nu pot să refuz la idealul nostru numai ca să se dea toți într-o parte pentru Maia Sandu”, a mai punctat liberalul.”

    Reamintesc ca (si) Marian Lupu s-a retras si cere sustinatorilor sai sa o voteze pe Maia Sandu (candidat pro-european).

    Ce vreau sa spun, domnule Popescu ? Ca a fi pro-european nu inseamna automat si pro-Unire. Dupa parerea mea, cele doua proiecte nici nu sunt compatibile. Maia Sandu promoveaza interesele establishmentului de la Bruxelles, peste capetele romanilor din Romania. Sper sa intelegeti, pana la urma, cum sta treaba cu geopolitica. Eu voi continua sa afirm ca doar o apropiere de Rusia da sanse Unirii si nu politica de provocare si ostilizare a acestei mari tari de la Rasarit.
    Repet si altceva: Occidentul are interesul sa dizolve suveranitatile , nu sa cautioneze reintregiri istorice si modificari de granite, cu efecte de boomerang. Daca dvs credeti altceva, inseamna ca, fie sunteti un mare naiv, fie ne credeti pe noi naivi. (Z)

    • erata

      un coleg

      Observ ca apasand tasta ,,u”, sistemul modifica litera in ,,i”. Mic, sau mare.
      Ce naiba, americanii astia ar trebui sa invete (si) limba romana, din moment ce atatea inteligente din Romania produc profit corporatiilor americane.
      (Z)

  7. Stimate d-le Nastase,

    Un om care iubeste animalele si natura este un om binecuvintat de D-zeu. Este atit de frumoasa aceasta fotografie cu taurasul incit imi dau lacrimile…Blindetea din ochii sai este dublata de gestul dvs. de mingiiere… Sa aveti parte de o duminica binecuvintata iar uritenia si rautatile din jurul nostru sa le uitati… Aveti o familie minunata, sinteti inconjurat de dragoste si stima…Era ziua alegerilor, tatal meu era pe moarte, nu mai vorbea si nu mai minca de zile intregi, era aproape in coma. Cei de la primarie au venit cu urna acasa, mama le-a spus ca nu mai este constient dar sa incerce…Spre surprinderea tuturor i-a spus mamei ca el voteaza cu ADRIAN NASTASE si a pus stampila pe numele dvs. cu mina lui ! A murit in aceeasi seara cu gindul la dvs!

    • Gabriela,
      emotionanta marturie… Regret ca voturile de atunci nu au fost suficiente pentru a continua ceea ce incepusem ca prim-ministru.

    • Doar daca va fi castrat si se va transforma in……….nu ma refer la bizon (chiar daca incepe tot cu ,,b”), ca asta (bizonu’) e patruped demn de tot respectul. (Z)

      • Baiete azi tarctounea se face cu tractor.
        De boi nu este nevoie decat in presa si politica „democratica”.
        Norovu tau ca esti bipe d ca altfel calcam pe tine (adica deveneai pingea bovona!)

    • Draga dar mege si conred beef si antyrocoate si rasol si si .. Mai de curand am „redescoperit” gistil carnii de „vaca” .. e buna rau! Si vara asta am luat o scurtas idn pele de vaca ..

  8. Un an de la Colectiv ! Dumnezeu să-i odihnească în Pace ! O pace pe care mulţi dintre ei nu şi-o găseau decât într-un anumit fel de muzică, care până la urmă a fost pretextul unei tragedii ! Unii spun atent orchestrate, pentru că au trebuit să moară oameni pentru ca Guvernul Ponta să părăsească, de bună voie, butoanele puterii, pentru a-i pune la ele pe tehnocraţi . O specie ce se înmulţeşte uluitor de repede, şi face din orice bici, de aplicat pe spinarea românilor, deja cocoşată de „grija” celor ce nu mai ştiu ce să le pună în cârcă !
    Cum se zice că prostul moare de grija altuia, tot aşa şi preşedintele moare de grija noastră, nelăsându-ne la mâna social-democraţilor nici când ăştia propun să ne mai ia ceva din cele puse ( şi de ei !) în spinarea noastră, folosindu-se de un raţionament pe care l-ar face la fel şi un elev de şcoală specială :
    Nu putem lăsa aceste ANULĂRI de taxe să dea peste cap românii, dar mai ales investitorii străini ( ei, asta-i grija lui cea mare !) să vină calculând că ar avea de plătit, să zicem taxe de 10.000 lei Statului Român, pentru o afacere de sute de milioane de euro ( să nu credeţi că plătesc mai mult, că-s băieţi deştepţi , şi-ai lor şi-au noştri ! :mrgreen: ) şi să se trezească deodată că trebuie să plătească doar vreo 9.600, ba mai mult să fie scutiţi şi de toată birocraţia infernală din România !
    Nu se poate aşa ceva ! Sau să-şi facă capul (scuze!) familiei calculul că trebuie să dea atâta pentru hainele copilului, atâta pentru cele necesare gurii şi-atâta pentru bicicleta nevestei şi să se trezească că după toate cheltuielile şi taxele achitate îi rămân ceva firfirici, ce nu-i ajung nici de-o bere mai Pilsen, dar rămâne şi fără alibiul de a justifica sosirea târzie acasă ( de la la cealaltă ;)) pe motiv că a stat la diferite cozi pentru a-şi plăti blestematele de taxe !
    Încă odată grija lui Joh pentru români devine înduioşătoare, sau mă rog, unii zic – îngrijorătoare !
    Nu mai bine nu se mai ridica de la Masa Tăcerii, măcar la figurat şi rămânea ţeapăn aşa, nemişcat în tăcerea lui asurzitoare ( de-am ajuns să o regretăm şi noi, dar, dac-o să-şi dea seama de uriaşa gafă, cu siguranţă şi el) decât să umple massmedia cu grija lui, era să spun părintească , pentru noi ?!
    Vă daţi seama, dacă a făcut atâta tărăboi când a fost vorba să ne ia ceva din spate, ce-o să facă, dragul de el, când vor încerca alţii să ne mai pună ceva în cârcă mărind preţuri, taxe, sau chiar salarii şi pensii ! 😆 🙂
    Să vezi atunci scandal ! Sau, poate nu , depinde de cine se află la originea proiectelor !
    Oricum, avem un preşedinte atipic rău !

    • Şi apropos de Colectiv :
      Oare când vom comemora şi victimile de la celălalt „Colectiv”, zecile de mii de tărani şi mici meşteşugari români care şi-au pierdut averile şi viaţa în urma altui Colectiv, la fel de criminal şi imposibil de iertat ?! Colectivizarea şi naţionalizarea averilor româneşti făcută de comuniştii sosiţi pe tancurile sovietice, de-acolo de unde iată vine din nou o spaimă, de data asta mult mai bine cultivată !
      Era să uit de întreaga elită româneascu ucisă sau arestată pentru a-i face loc „omului nou ” ! Tot un fel de tehnocrat, nu-i aşa ?! Şi-apoi ne mirăm de ce sunt românii aşa cum sunt ?!
      Păi, prin câte-au trecut, şi încă mai trec, să mulţumim lui Dumnezeu că sunt aşa um sunt, că altfel pe cine aţi mai putea da vina ?! 😉

      Ce ziceţi dle ales facebookist, vă băgaţi ?!

  9. Frumos! A venit pe lume încă o ființă nevinovată.
    „Că vinovat e tot făcutul,
    Dar sfânt, doar nunta, începutul”

Lasă un răspuns