Noul secretar general al ONU – Antonio Guterres

M-am bucurat să aflu că noul secretar general ONU este Antonio Guterres – un vechi prieten al României si al meu. Fost premier al Portugaliei, până in 2002, el a devenit, ulterior, presedinte al Internationalei Socialiste. In perioada in care el a condus Internationala, PSD a devenit membru al acestei organizatii. Oare PSD mai stie că face parte din această organizatie? Acest lucru s-a intâmplat la Congresul IS din Brazilia. Nu a fost simplu. De principiu, un singur partid este acceptat din fiecare tară sa faca parte din organizatie. De la noi, PD-ul condus de Traian Băsescu reprezenta stânga din România (!) iar la congresul din Brazilia, din instructiunile lui Băsescu, Lavinia Sandru – cea care reprezenta PD – a incercat să opună un veto la obtinerea calitatii de membru pentru PSD. Nu intru in amănunte. Cu un singur vot impotriva (cel al PD), Congresul a aprobat cererea PSD de a deveni membru al IS. Inclin să cred că relatia mea cu Guterres a contat in acea decizie. Ulterior, Guterres a venit la mai multe evenimente organizate de mine si de partid in România, inclusiv pentru a sustine candidatura mea la prezidentialele din 2004.

După 2005, Guterres a fost numit presedinte al Oficiului pentru migratii al ONU, functie pe care a detinut-o timp de 10 ani.

PS  Continui să mă gândesc la un subiect pe care l-am mai evocat pe blog – oare ce lipsă de abilitate politică ne impiedică să obtinem posturi importante, de decizie, la nivelul ONU si al institutiilor sale specializate, Uniunii Europene, Consiliului Europei, etc.? Doar pasiunea cu care ne „devorăm” liderii, elitele?

41 de gânduri despre “Noul secretar general al ONU – Antonio Guterres

 1. MOTTO|:”Clotilde și Cosette îl susțin pentru funcția de premier al României pe Julien, soțul lui Valerie. În timpul ăsta, Nicușor se ceartă cu soția pe dreptul de semnătura la USR, ea dându-și demisia, iar el nefiind membru. Nu știu dacă este de râs sau de plâns, dar sunt convins că până și Caragiale ar fi invidios pe un asemenea scenariu. Din păcate, asta-i realitatea în care trăim. Pe 11 decembrie chiar va trebui să salvăm Romania. Clotilde Armand și Cosette Chichirău sunt candidatele USR la București și Iași. Cred că la Camera Deputaţilor. Scuzați-mi ignoranța, dar nu cred să aibă mare relevanță!” (Cătălin Ivan, 25.10.2016)
  .
  I-ați ascultat , prieteni, pe „nicușoriidani” , ați fost atenți în ce limbă vorbesc dânșii? Da, da… chestia aia lemnoasă, cântată , afectată, rizibilă, tărăgănată nefiresc, târându-și trena de plumb prin studiourile TV… e crochiul grotesc al limbii române, adică a ceea ce iubesc eu mai mult…sigur că m-am enervat. M-am enervat cam ca atunci când am văzut caricaturile despre Dumnezeu, Iisus și Sfântul Duh din CHARLIE HEBDO, în timp ce inteligentul nostru președinte, căruia nici o acțiune „facebook”-istă nu i-a scăpat vreodată, că pentru acest tip de acțiuni e vigilent nevoie-mare, și-a agățat de grumazul paginii de socializare un carton negru pe care scria că și el e CHARLIE, fără să se obosească să afle ce-a făcut și ce-a gândit CHARLIE, în scurta lui existență, întreruptă atât de dramatic. ( Bine, între timp CHARLIE HEBDO s-a ridicat din propria-i cenușă și și-a dat măsura talentului , prezentând pe prima pagină a revistei, după cutremurul din Italia, o rețetă de LASAGNA DI CARNE, cu foile din planșee de cladiri prăbușite , printre care ieșeau piciorele celor făcuți chisăliță, prinși sub dărâmături…poate că autorii au râs mult desenând chestia asta… italienii, în schimb, și lumea civilizată, nu prea s-au amuzat…)
  .
  Eu am crezut că numai Manuel Costescu e un android rătăcit printre oamenii normali…greșit, dragii mei, greșit … EI toți sunt. Surâd la fel, gândesc la fel, ciripesc identic în bruxelleza lor gonflată, iar vorbele lor sunt ca niște ferestre cu storurile trase, care dau către fața opacă a unui zid din beton. Un zâmbet cald le luminează fața? Nicidecum, un zâmbet conceput pe computer le-a fost ATTACH-at în partea de jos a feței , unde se află „aparatul de redare”.
  .
  Reutilizabili… dacă reușești să-i desfaci în piesele componente, nu-i musai să-i recompui la fel…din Clotilde poți să faci Cosette, din Manuel poți să faci Nicușor, sau din Manuel și Nicușor poți să faci un Cristian Ghinea mai proeminent. La rigoare, dacă-i amesteci adecvat pe toți, îți iese la sfârșit o mîndrețe de Cioloș cu intarsiii de Klaus Werner, de stă mâța-n coadă!
  ……………………………………………………………..
  08.10.2016.București : «Bifăm și noi o acțiune „de conștientizare”, băieți? Sigur că da, Nicușor…Bravo, buni copii, corporatiști de nădejde… Hai să dormim în seara-aceasta tristă și umedă de octombrie, sub cerul liber, ca să „tragem un semnal de alarmă” cu privire la oamenii fără adăpost, a căror soartă tristă ne va preocupa intens din intimitatea sacilor noștri de dormit PINGUIN EXPERT, cu umplutura BHB MICRO , că puful de gâscă nu mai e la modă. Câți suntem? Unu…doi…trei…ăăă, douăzeci și patru…ne-ar trebui și ceva mai de impact, mai de rezonanță…un ambasador, în fine, ceva de genul… ia vezi, Clotilde, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brumell, n-o fi disponibil? Că la „marșul diversității” era în primele rânduri, umăr la umăr cu Remus Cernea …ce spui? vine? Splendid, saci de dormit avem destui…»
  .
  P.S.La scurt timp după această acțiune de mare răsunet, doi „beneficiari” ai activității de „conștientizare” a cetățenilor au fost stropiți cu benzină, în colțul unde dormeau acoperiți de cartoane, că saci de dormit PINGUIN EXPERT, de unde? și li s-a dat foc, dar Nicușor Dan n-a mai zis nimic despre chestia asta. S-a uitat în agendă, acțiunea de conștientizare asupra destinului trist al oamenilor străzii fusese bifată deja, așa că a închis agenda liniștit și și-a văzut în continuare de salvarea României.

  Apreciază

  • Voprbeau cam greu romaneste…
   Si paereau chiar aeriane da aerieni aerieni.. Ce sa zic cu gaselnita cu teleormanucel mai sarac. Ca teleromanu este sarac de decenii se pare ca aia nu au auzit. Astia habar nu au ce tara doresc sa salveze!

   Apreciază

 2. Off – topic: „Ca procuror şef al DNA, a condamnat la închisoare nişte oameni destul de puternici” asa grait-a dl Klemm. Ma gandesc daca sa pun sau nu fraza si pe pagina de FB a dnei Albright.

  Apreciază

 3. Ma bucur sa aflu ca un prieten al dlui Nastase a devenit secretar general al ONU. Felicitari!
  Constat ca ar putea fi o miscare portugheza de promovare a personalitatilor proprii. Ca mai in fiecare tara, cu unele exceptii, printre care si Romania. De ce la romani este altfel? Nu mai doresc sa mai raspund inca o data. M-am saturat.

  Apreciază

 4. @Ioana Ilie,
  .
  eventual, extrema dreaptă din lume, oportuniștii de tot felul, artizanii globalizării, așa cum evoluează ea acum, cei unu la sută prin toți ăștia și alții, ar putea, după un principiu al artelor marțiale, să folosească aceste mișcări secesioniste în scopurile pe care și le propun. Însă redesenarea hărților e un sport vechi, de când lumea, se pare… Tot pentru bani, tot pentru putere, uneori pe față, alteori în numele lui Allah, în numele Crucii și tot așa.

  Apreciază

 5. Coruptie in stil american: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, corupe procesul electoral din Romania

  De ce am crede ca ar trebui denuntat si condamnat numai amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA, nu si amestecul ambasadorului american la Bucuresti, Hans Klemm, in alegerile parlamentare din Romania? De ce ambasadorul Klemm ofenseaza inteligenta romanilor, crezand ca nimeni nu va observa ca interventia sa abrupta in procesul electoral romanesc este o forma de coruptie la fel de flagranta? Chiar nu are ambasadorul american simtul penibilului cand prin amestecul sau repetat in alegerile electorale romanesti distruge exact ceea ce afirma ca sustine, “statul de drept” si “lupta anticoruptie”?

  Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, intr-un interviu acordat News.ro, ca sustine „pe deplin” mesajul transmis recent de presedintele Klaus Iohannis, potrivit caruia nu va nominaliza in functia de premier o persoana condamnata pentru coruptie, si il felicita pe seful statului pentru sprijinul sau in lupta anticoruptie. Oficialul SUA a adresat la randul sau un mesaj pentru alegatorii romani in pragul inceperii campaniei electorale pentru parlamentare, indemnandu-i, asa cum a facut-o si la alegerile locale, sa voteze candidati competenti si integri. El a mai transmis ca se asteapta ca noul Guvern si noul Parlament sa isi asume conceptele de „integru” si “competent”.

  Relativul paralelism dintre alegerile prezidentiale americane din 8 noiembrie si alegerile parlamentare romanesti din 11 decembrie ne ofera o fereastra extraordinara pentru a face comparatii intre campaniile electorale ale celor doua evenimente. A devenit deja vizibil ca, din pacate, Klaus Iohannis a preluat modelul american de campanie electorala, care nu ni se potriveste in niciun fel. Nici ca factura psihoculturala, fiind diferente notabile intre un compozit (de imigranti), in care competitia de subzistenta si de leadership recurge de regula la demonizarea si isterizarea celuilalt pentru a arata ca unii sunt mai egali sau mai democrati decat altii, si un monolit (de bastinasi), unde asemenea probleme nu exista. Nici financiar, candidatii in alegerile americane fiind dintre persoanele cele mai bogate posibil, care au si cele mai mari posibilitati de a corupe prin intermediul banului (v. Fundatia Clinton).

  Ce inseamna a nu avea probleme cu justitia? A face “ciocu mic” de frica unei baghete magice care ar putea fi indreptata spre tine si, in loc sa ti se spuna “Tu esti Alesul!” ca in influentarile de opinie si luptele pentru putere din vremurile biblice, ti se spune “Tu esti Coruptul!”? Devii automat “penal”, evident in conclavuri politice de dupa perdea si pentru motive politice, daca tu politician sau tu partid te opui unui jaf cvasicolonial al resurselor tarii tale, daca demasti ca “statul de drept” este o vointa straina si nu vointa poporului tau, care paradoxal este sarac intr-o tara bogata? Devii un paria “penal” daca militezi pentru o Romanie unita, independenta si suverana, conditiile de inceput ale oricarei prosperitati nationale?

  Cum putem lua drept litera de evanghelie sau de lege opiniile unui singur om, care oricat de competent si de integru ar fi nu este Mafalda sa le stie pe toate? Nici macar un geniu nu este genial in orice clipa, de aceea s-au inventat dezbaterile democratice si formula de decizie democratica. Daramite cand este vorba de un decident corupt si penal, care semneaza sau respinge legile dupa cum ii sulfa la ureche partenerii strategici, nu dupa cum ar trebui sa-i dicteze interesul national? Ultimele idiotenii ale lui Klaus Iohannis (ultimele ca cele mai recente, nu ca sfarsit, pentru ca fara indoiala vor mai urma) sunt cele prin care compara un ales, parlamentar sau local, cu un “paznic” (halal de consilierul care i-a scris in declaratie asa ceva, ar trebui dat afara urgent) si ridiculizeaza demonstratia pro-Reunificare. Desi este greu de crezut, am scris bine, nu e nicio greseala, Iohannis, Ciolos si PNL (vai de nationalul ala din denumirea partidului) si-au inchis usile si gurile cand au fost cautati de liderul demonstrantilor pro-Reunificare, ba mai mult l-au urcat si in duba jandarmilor. De ce acest mesaj cu spatele la Re-unificare? Poate ca asa li s-a cerut, ca sa nu-l lase fara job pe Jim Pettit, colegul de la Chisinau al ambasadorului Hans Klemm?

  Apreciază

  • Klemmei aceasta agăţată de ambasada americană, dar şi de turul pantalonilor noştri când se trezeşte vorbind ( jumătatea nu ştie engleză, sau el japoneză ?), ar trebui să i se facă cunoscută o zicală valabilă în orice limbă, mai puţin aia pe care i-o tot trage el statului de drept, mai precis celui aflat, sper cît mai temporat, în fruntea lui :
   „Nu vorbeşti de funie în casa spânzuratului ” !!
   Să nu ştie ambasadorul că cel pe care-l laudă pentru intransigenţa dovedită în lupta anticorupţie din România este el însuşi un individ intrat în contradicţie cu mai multe legi din România pe care el şi familia lui le-au (în)călcat, aducând aminte de celebra scenă a elefantului în magazinul de porţelanuri . Cu aceeaşi eleganţă şi evidentă nonşalanţă ! ?
   Susţinând angelic posibilitatea achiziţionării a vreo 6 (şase) case,din banii primiţi pentru meditaţii ( nici din cele trandescedentale, nu se câştigă atâta, dar mai ştii, având în vedere aflarea încă în libertate a lui Bivolaru ), dar şi prin economiile făcute din lipsă de progenituri !
   Chiar dacă se lucrează mai ceva ca la Nufărul pentru ştergerea urmelor şi albirea cv-ului prezidenţial, nimeni nu-i mai poate acorda prezumţia de nevinovăţie, iar verdictele sale cu privire la ce trebuie să facă un urmărit penal, sau cei care-i întâlneşte, eventual la vot sau la numiri ce pleacă din pixul său ) când musca de pe pălăria nemţească bâzâie asurzitor a corupţie şi lipsă de moralitate crasă ( să nu mai vorbim de cupiditatea bolnăvicioasă ce-l face să încaseze absolut ilegal , chiar abuziv mii de euro lunar pentru ceva ce nu-i aparţine legal ( cade şi justificarea că neavând copii cheltuieşti mai puţin, că nu demonstrează deloc asta, după câte ştim neavând nici acum copii, în afara celor de suflet, tehnocraţii, pe care i.a luat sub aripa lui protectoare ! 😉 )
   Un individ şantajabil poate fi folosit mult mai uşor în scopuri mai puţin clare , iar cei de la unele ambasade nu numai că ştiu, dar se şi folosesc de asta !
   O înţelegere tacită, din care pierde doar România pentru că nu tot ce-i bun pentru SUA, sau măcar pentru trimişii săi în colonii, e bun şi pentru noi !
   Nu se găsea vreun român să ocupe bănosul post de la Fondul Proprietatea, decât unul ca Gitenstein ?
   Sau să ne facă autostrăzi pe hârtie decât Bechtelul ? 😉
   Hai să coborâm ! Noi cu picioarele pe pământ şi ei la prima ! :mrgreen:

   Apreciază

   • As remarca faptul ca in zilele astea, se vorbeste de o cuptie rampanta la nivelul intregii administratii democrate, care a cuprins toate institutiile statului, inclusiv FBI si Justitia in conjunctie cu masina electorala democrata, cea care incearca sa o propulseze pe dna. Clinton. Mai mult, aceasta caracatita a coruptiei au cuprins peste 60 de medii de presa si televiziune: CNN, ABC, New York Times, Washington Post, etc, etc, etc.
    Si atunci, de ce sa va mire reactiile unui ambasador numit de o administratie democrata invaluita de coruptie.
    Am incercat de cateva ori, pe acest blog, si nu numai, sa va fac sa intelegeti ca prin pozitia lor, ultimii ambasadori nu reprezinta pozitia Americii, ci pe cea a presedintelui. Desi, cred ca de multe ori nici administratia nu stie exact ce spun si ce fac acesti ambasadori. Si asta deoarece Departamentul de Stat interpreteaza situatia din Romania prin filtrul rapoartelor (partinitoare) ale ambasadei.
    Iata de ce, este nevoie ca, din cand in cand, ambasadorii sa fie chemati la MAE pentru a li se aduce la cunostinta pozitia tarii. Fiind o pozitie oficiala, aceasta va trebui raportata Departamentului fara interpretari. De asemenea, nicii rolul ambasadorului Romaniei la Washington sa este acela de a sta in pozitia de drepti, sau, chiar de a fi mutul de serviciu al Romaniei.

    Apreciază

 6. In actualul context geopolitic cred ca d-ul Guterres va avea un mandat foarte dificil si plin de provocari .
  Cat priveste post scriptumul , aveti dreptate . Numai ca pentru o demnitate europeana trebuie un politician ca atare . Iar Romania are un singur politician de anvergura europeana , pe dumneavoastra ! Nici n-am avea pe cine sa trimitem intr-o asemenea functie . Riscam sa ne umplem de ridicol …

  Apreciază

 7. Cine ne-a făcut de râs la I:S:? A contat pentru națiunea română devenită popor, la alegeri?Nu. S-a declarat Prezidentul ca lider al dreptei românești. Da! Știe alegătorul ce înseamnă mișcare de dreapta, de stânga sau de centru? Chiar dacă știe, nu contează, pentru că votează împotriva cuiva, nu pentru un program, pentru că alegătorul aparține unui popor, nu unei națiuni, pentru că și-a pierdut conștiința națională, având-o ( cât o va mai avea) doar pe cea de neam.
  Nu trebuie să avem lideri,care să ne reprezinte la ONU. Cei pe care i-am avut,, la ONU sau în Liga Națiunilor Unite, nu au făcut compromisuri.
  Întrebarea pe care mi-o pun eu este dacă Antonio Guterres va putea să împiedice declanșarea celui de Al Treilea Război Mondial?.
  În etapa actuală, nici un lider politic al țărilor puternice nu este înțelept.
  Cât despre PSD, acest partid nu a mai avut un lider politic de talia dumneavoastră Ponta a fost bun Prim Ministru, el nefiind și un ideolog sau gâditor politic.. Cât despre Dragnea, nu cred că știe ce este social-democrația. Probabil este un bun organizator.

  Apreciază

 8. Mai degrabă decât lipsă de abilitate politică, este vorba de lipsă de vizibilitate internaţională. România nu beneficiază de nici un fel de lobby care să-i promoveze şi să-i apere interesele, şi nici nu manifestă vreo veleitate de poziţie independentă în materie de politică externă, mulţumindu-se să urmeze pasiv directivele primite.

  Apreciază

 9. Radu Georgescu, managing partner al companiei de consultanţă fiscală CFO Network, a explicat pentru Republica.ro cum se întorc la comunități banii cetățenilor.

  „Din punct de vedere al încasărilor la bugetul statului, se observă că bugetul se bazează într-o proporție foarte mare pe populație – aproximativ 80%. Companiile contribuie cu doar 10%”, spune Radu Georgescu.

  Spre comparație, în Germania populația contribuie cu 60%, iar companiile cu 40%.

  Acest lucru este determinat de faptul că în România câștigurile de capital sunt impozitate la un nivel scăzut, pe când munca este impozitată foarte mult, a explicat Radu Georgescu.

  Apreciază

  • Oooo, ce creiere! Dar ca firmele bastinasilor, care platesc taxe si impozite, sunt mult mai debile decat firmele straine, care platesc taxe si impozite doar cand nu se poate altfel, nu trece printre rationamentele acestui consultant?
   Radule, s-a intamplat sa ma uit cu cateva zile in urma pe situatia nivelelor de impozitare a firmelor din tarile europene. Constatand un lucru interesant si anume: tarile cele mai prospere economic nu sunt tarile cu impozitarea cea mai mica. Secretul bunastarii acestor tari sta in faptul ca statele colaboreaza cu firmele din tarile respective si muncesc pentru ele. De aceea sunt tari cu niveluri scazute de taxare dinspre care nu auzim veste despre nici o prosperitate crescuta.

   Apreciază

   • Liviule
    Şi eu am citit, nu mai reţin dacă tot legat de el (RG) că din fondurile europene atrase, cu chiu cu vai de România, peste 60 % se întorc în ţările troicii europene, pentru achiziţii de utilaje necesare desfăşurării proiectelor !
    Ca să nu mai vorbesc de alte sume imense care iau acelaşi drum pentru achiziţia a tot felul de „noutăţi” în dotarea armatei române ( obligaţie impusă din afară ), cum ar fi celebrele sicrie zburătoare F-16 fabricate în 1965 !
    Au mai fost aduse asemenea rable, pentru a căror reparaţii, făcute în Israel, am plătit cu totul mai mult decât dacă le luam noi ! Cele 2 fregate ce trebuie „frecate” să arate ca noi, sunt un alt exemplu de afaceri dezastruoase pentru finanţele Ţării, pentru care, prin alte părţi unii ar face puşcărie, chiar pe viaţă!
    Că doar nu degeaba suntem noi obligaţi să acordăm 2% din PIB pentru înarmare ! :mrgreen:
    Altă treabă deloc koucher se întâmplă cu ajutoarele de stat pe care le-a acordat România în perioada 2007 – 2015, în valoare totală de 720 milioane de euro :
    Din cele 91 de companii care au beneficiat de aceste ajutoare, doar 5 sunt româneşti, iar doar alte 5 străine au încasat peste 500 de milioane de euro !
    Se ştie că banii sunt daţi cu condiţia ca ele, companiile să infiinţeze şi să menţină cel puţin cinci ani 27.379 de locuri de muncă .
    La un calcul sumar reiese că Statul Român le virează companiilor câte 438 E pe lună pentru fiecare salariat, cam tot atât cât primesc salariaţii de la aceşti norocoşi investitori !
    Autorul mai aminteşte că atunci când guvernul se plânge că nu are bani pentru a-i plăti omeneşte pe medici, profesori sau alte categorii sociale ţinute de voie, de nevoie pe plantaţiile RO din cauză că prea mulţi bani se duc la asistaţii sociali ( asta-i altă poveste ! )
    ar trebui să ştie că şi cei 27.000 de salariaţi din companii, sunt tot un fel de asistaţi social !
    Dar, vorba aia : Nu-i prost cine cere, e prost cine dă, dacă la mijloc e vreo şmecherie, sau escrocherie !
    Dar s-ar putea ca în astfel de cazuri, cei care dau, să nu fie proşti, ci interesaţi şi recompensaţi de către licuricii care le luminează lor calea şi ne întunecă nouă viitorul !
    din cauză că se duc la asistaţii sociali ( asta-i altă poveste ! )

    Apreciază

 10. Crede cineva că dacă, d-nul Antonio Guterres ar fi fost implicat într-un scandal de speţa celui care a pus capăt carierei unuia dintre cei mai capabili politicieni români, finalul ar fi fost asemănător ?!
  Să nu uităm că mai toţii greii europeni au bube-n cap, cu duiumul, şi până la cele mai înalte funcţii, dar acolo se ţine cont nu numai de al cui e câinele, ci şi pe cine a muşcat !
  Până şi madam Lagarde se pare că a scăpat, datorită vaccinului imunitar dobândit pe linie etnică şi de grup . Mai mult, sau mai puţin ocult ! 😉
  Numai noi ne ascundem şi ne distrugem trecutul, ne batem joc de prezent şi ne-amăgim cu speranţa că nu vom plăti cu viitorul . Nu numai al nostru, dar şi al copiiilor şi nepoţilor noştri !

  Apreciază

 11. Dintr-un motiv care îmi scapă, mulți cetățeni se pregătesc de alegeri ascuțindu-și coasele, topoarele și cuțitele de bucătărie SOLINGEN, căutând ghioagele de prin șură și dezgropând flintele de pe unde le-au îngropat în 1990, când luai bătaie dacă nu doreai să votezi cu Iliescu, dar luai bătaie și dacă doreai, în cazul unei întâlniri accidentale cu partea adversă.
  .
  Măcelul pare inevitabil. În mod sigur, dacă social-democrații iau vreun procent periculos, FACEBOOK-ul scoate tânăra nișă corporatistă în stradă, ca să corecteze în mod corespunzător rezultatul alegerilor și să ajusteze pe ici, pe colo, pe unde se mai poate ajusta.
  .
  În timp ce populația se pregătește de alegeri în stilul de mai sus, Klaus Iohannis se pregătește să nu țină seama de rezultat, în stilul de mai jos:
  .
  În primul rând, consilierii i-au spus că nu prea iese pe sticlă, și că ar trebui să facă și el un efort, renunțând la somnicul de frumusețe măcar până și-l pune pe Cioloș premier, că pe urmă nu mai contează. Klaus, pe care nu-l dă imaginația afară din casă , și-a ales pentru declarații ora 18,30 p.m. ( ați ghicit, pe spațiul emisiunii Danei Grecu) așa cum a văzut el la alți președinți-jucători , care au jucat în Liga Mare vreo zece ani, nu doi ani, la cadeți, ca el…Și vorbește…dar oare de ce ne încearcă așa o nostalgie după vremurile când tăcea?
  .
  În al doilea rând deoarece cineva i-a sugerat „…șefu´, ai fost cam restriciv când ai zis chestia aia cu guvernul neapărat politic, mai lasă și matale un rost de dilatare, ceva, să încapă într-însul și Cioloș-cel-fără-de-partid, mai îndulcește un pic ideea de premier neafiliat politic , dar care conduce spre nebănuite succese niște liberali de-ai dumitale și niște tehnocrați useriști de-ai lui Nicușor Dan”. Așa că președintele își revizuiește atitudinea după cum urmeză : „…Un premier politic în accepțiunea mea este un premier asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide. Pe mine nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet, asta este problema partidului si a relației între partid și persoana respectivă.Nu este rolul președintelui să intre să verifice dacă și-a plătit cotizația…” și-n general , se înțelege că nu-l interesează multe, poate să fie și-un ornitorinc, condiția e să-l cheme Ciloș Julien Dacian!
  .
  În al treilea rând, sfătuitorii i-au șoptit să spargă bariera spaimei de limba română și s-o masacreze fără milă , oricum îi trece lui prin cap , că doar nu-i singurul de pe planetă care se exprimă cu „…eu , ca ȘI președinte…”, ceea ce adaugă o noblețe și o măreție aparte vorbelor sale, cam ca atunci când s-a exprimat, printre măsele, despre Tăriceanu: „…acest individ nu vrea NUMAI PE EL SĂ SE SCAPE (!!!) …” Sigur, noi nu puteam să știm că Tăricenu avea de gând să se scape și pe alții, dar Klaus e președinte și el are informații cu mult mai precise!
  .
  Așa că, în fiecare zi, cu încăpătânare, Klaus ne explică de ce nu poate să respecte el rezultatul alegerilor, în caz că… uite, d-aia, că s-a trezit PSD-ul acum să scoată niște taxe, păi, cum să accepți așa ceva? Iată: „…Pe mine această abordare nu m-a convins deloc. Nu se poate lucra asa. Ce să-și imagineze un antreprenor că azi există unele taxe și peste o săptămână altele pentru că vine campania electorală?! Orice om normal își face bugetul acasă, își numără bănuții, atât pentru pâine, atât pentru hainele copiilor și atât pentru bicicletă și după își dă seama că nu mai e așa. D-apăi la un investitor?…” Adevărat, cum să se simtă investitorul, contemplând necăjit cum dispar taxele de la persoana fizică și cum să-și mai facă el bugetul și să nu fie doborât de depresia nedreptății, observând că lui nu-i taie nimeni, nimic, în timp ce persoanei fizice, prin circa 102 tăieri, îi rămâne de-o pompă de bicicletă, la mâna a doua?
  .
  … Împrejurare care, evident, îi dă cetățeanului predictibilitatea peste cap , că dânsul pompa de bicicletă n-o avea în program …

  Apreciază

 12. Moda romaneasca a anilor 1990-2000-2010 este ponegrirea tarii si a natiunii .
  De la profesorul de universitate la doctorul sef se sectie la semi-analfabetii de pe Facebook din Italia – Spania sau Bucuresti , proletari precari in restaurante sau constructii sau transporturi , toti se intrec in a se vaicari , plange , denigra – o mentiune aparte pentru locuitorii Munteniei , in special femeile , de departe campioane incontestabile in isterie denigratoare , tipete ” murim de foame ” si ” Parlamentul in teapa ” .
  Corului de bocete cersetoare i se alatura , normal , toate televiziunile dambovitene si realizatorii de filme cu capital strain – exceptie poate Porumboiu cu superbul ” A fost sau n-a fost ? ” .
  Am ajuns sa vedem sefi de delegatii straine oficiale , ca clubul austriac de fotbal Salzburg , indignati de maniera de a vorbi de tara lor a ghizilor romani – era in 1996 , Bucuresti , Salzburg juca cu Steaua .
  Suntem la mii de ani lumina de soldatii capitanului Cristodorean care , la Carei , pe vechea frontiera , imbratiseaza pamantul patriei inainte de a trece in Ungaria , la 25 octombrie 1944 .
  Ce sa mai spun de scena in care un general de divizie , in mai 1945 , la incheierea ostilitatilor , indica cu sabia : ” Directia Romania ! Ne intoarcem acasa ! ” – si toata trupa aclama ?
  Mostenirea Fanarului ?
  Umilintele si viata penibila din anii 1980 ?

  Apreciază

 13. @ Oscar,

  pai cum sa voteze romanul dupa programe? Programele spun tot ei, politicienii, ca sunt electorale, adica nici prin cap nu le trece sa le aplice vrodata, primo ca ar fi imposibil in majoritatea cazurilor, secundo, ca n-ar sti cum s-o faca… Asa ca in campanie ei spun ce vrea sa auda boborul si apoi fac tot ce vor ei, adica bani.
  .
  Crezi ca populatia nu s-a prins ca astia mint promitand orice in campanii? De asta nu-i mai asculta nimeni si nu da nimeni nici o ceapa degerata pe programele lor, oricat de populiste ar fi ele…
  .
  Vremea politrucilor a trecut, acum e nevoie de competenta maxima, iar asta se obtine prin specializare inalta, nu prin ucenicie la partid… Si oricum, si asa e foarte dificil, din 100 doritori poate unul sa atinga potentialul de a presta bine in folosul tarii, dar mai ramane sa si ajunga in functii de decizie, ori aici apare buba, clasa politica lupta miseleste si solidar impotriva oricarui intrus ce le-ar putea leza interesele personale, si ele comune altminteri…
  .
  Acum se da o lupta intre politicieni care stim, vedem si simtim ce au facut, si o noua categorie, inca neformata pt lupta politica, de tineret-sperante… Dar mai stim ca intotdeauna tineretea invinge si istoria sterge urmele, asa ca lupta este perfect inutila insa este intretinuta permanent pt satisfacerea lacomiei unora. Priviti cuplul tragi-comic Ghita-Ponta, astia se joaca cu toate armele pana cand una le va exploda in mana… Partenerul anterior de joaca, Antonescu, a inteles unde se poate ajunge si s-a extras singur din joc, insa Viorel si-a gasit alt partener iar de curand li s-a alaturat si dusmanul lor de moarte, Base, alt pocait intr-ale politocratiei… Astia trei vor sa demoleze si ultima vertebra care inca mai tine laolalta Romania si ne propun sa-i alegem tot pe ei iar, si iar, si iar, probabil pana se rupe tara… Pai abia asta nu mai e democratie! Sa-i mai lase si pe altii, lor le ajunge, si noua ne ajunge…
  .
  Lacomul nu stie cand sa renunte, se crede ambitios si o tine tot asa pana rupe gardul. Este drept insa, in cazul politicienilor gardul asta nu-i al lor!
  .
  Circula un banc, cica politicienii n-au respectat referendumul ala cu 300 unicameral pt ca asa isi stimeaza ei poporul, spre deosebire de englezi care tot prin referendum au iesit din UE fara multe vorbe… Ba chiar ai nostri au trecut la un parlament tricameral, Senatul, Camera, si Jilava…

  Apreciază

 14. Mircea Popescu

  in calitatea dvoastra de American va rog sa imi explicate ce mama lu [propcest verbal vrea Americhia, adica adtia ei si blonda cea Hilara in Prientul APorpoat? Ca ofensiva de la Mosul bate pasu pe loc, tot pe locf sa rasara busuioc dar blonda se da de ceasu mortii cu Alepu.
  Acu ma rog poa or fi amerlosii asa cum ii descriu rauvoitorii (red necks batuti in cap de prea mult soare) da restu .. restu poa admira „stradania” voastra de a combate Isis (aliindu-va cu al Quaeda!) viz a varza de eficenta rusa care a cam reusity sa indiguiasca avansul nebunilor in Siria . Daca mai punem ca nebunii lu Alah au avut de multe ori sprijinul ocult al SUA si agitatia Despartamantului de Stat in prvinta Alepului …. ca cum sa zic? La tabloul general da cam nasol .
  Adica apareti ca o superputoare care agita bata cea mare si nu prea este interesata unde da, in cine sau ce sparge si pe urma se plange ca nimeni nu o iubeste …
  Cju o astfle de „politica” in cuirand ninemi nu va respecta

  Apreciază

 15. Avem un post important la UE, cel ocupat de doamna Corina Cretu (cu responsabilitari majore in alocarea banilor europeni), cea care ar putea fi alegerea PSD pentru propunerea de candidat de premier.
  Daca tot e moda cu bruxellezii, de ce PSD ar ramane mai prejos ? In fapt, nu stiu daca PSD are o altfel de varianta posibila, in climatul actual infectat de klemmi, yohani, ciolosi , clotilde si nicusori – pe post de marionete sorosiste si cu un popor semi-anesteziat.
  ps
  De fapt, eu de mult tot spun ca, in locul domnului Ponta, sefia PSD trebuia ocupata de doamna Corina Cretu.
  Incercati sa va imaginati o aparitie publica a doamnei Cretu, alaturi de doamna Alina. Va pufneste rasul, daca le comparati, nu-i asa ? De altfel, o nulitate (politica) mai mare decat sub-Sefii peneleului din acest moment, nu cred ca (se) exista. Pana si Clotilde este mai…frecventabila, ca sa spun asa. (Z)
  Ma intrebati cine sunt Sefii actuali ai peneleului ? Pai e evident (in ordinea naturala):
  1. Klemm
  2. Codrutza
  3. Yohannis
  4. Ciolos
  …iar numele sub-ul nu-l mai repet.
  (Z)

  Apreciază

 16. Mihaela Erika Petculescu
  October 26, 2016 at 2:49 pm

  Nu avem lobby ? Pai in diaspora sunt mai multi romani (se spune) decat populatia Ungariei. (Z)
  Ce fac acesti romani ? Ce face colegul Popescu, mare amator de sfaturi profesioniste din varful buzelor ? Ma asteptam sa se lege de gardul de la C(o)asa Alba, pana il baga in seama cineva.
  (Z)

  Apreciază

  • Imi pare rau, dar, desi mi se ridica statutul, intai ”exromanul”, apoi ”domnule Popescu”, acum ”colegul Popescu”, declar ca nu pot primi inalta cinste de a fi coleg de agentura de informatii si propaganda rusa in Romania si printre romani.
   Sau poate o fi vorba de alt Popescu si eu, in aroganta mea, consider ca numai un … Popescu este scurt de coada. Si asta deoarece pe o intreaga lista de discutii romaneasca, printre atatea pseudonime de romani curajosi si drepti ca bradu’, vazui ca numele acesta a devenit, nu o raritatea, ci un unicat. Bag seama ca o avea origine americana. De fapt ce mai tura-vura, iata o dovada de multiculturalism sadea 🙂

   Apreciază

 17. Sigur că partidele s-au grăbit să se „înnoiască”, să se „întinerească”, terorizate de imperativele zănatice ale „străzii”, societății „civile” snoabe, opiniei publice isterice…
  Eu cred însă că a fi parlamentar e o ocupație pentru care, ca în toate ocupațiile, trebuie să ai experiență și vechime. Se vede imediat diferența între felul în care abordează o problemă de legiferat, un parlamentar cu câteva mandate la activ și un „boboc”.
  Aproape tuturor junilor care pică-n Parlament ca musca-n lapte le trebuie cel puțin doi ani ca să se dezmeticească și să se dumirească cu ce se mănâncă parlamentarismul.
  Mulți se lasă păgubași după un mandat.
  Părerea mea e că cel mult 10% dintre parlamentari trebuie să fie noi.

  Apreciază

   • Bine, dar măcar la doamne, le-am rupe gura !
    Nu doamnelor, ci lor … 😉
    Se compară careva cu luminiţele, basarabencele şi celelate personalităţi feminine ce vă onorează blogul cu bijuterii literare şi studii politice la care alţii, din păcate, nici nu visează ?!

    Apreciază

 18. Doi ardeleni secesioniști, prietenii lui Nicușor Dan, pozează în ecologiști: Willy Schuster și Erwin Albu, primul sas pe jumătate, jumătate fiind ungur, celălat sas închipuit, sunt promotori ai separării Transilvaniei de România. Amândoi s-au făcut cunoscuți prin partciparea lor la mitinguri de tipul „Uniți salvăm…”, promovate de oengeurile soroșiste sau la dezbateri organizate de așa-zisa „Românie curată” a „preacuratei” Alina Mungiu Pippidi. Amândoura le era indiferent de gazele de șist din Pungeștiul aflat în Moldova, din moment ce militează pentru separarea Transilvaniei, în care trăiesc, de restul României. Au participat la acele acțiuni de protest fiindcă doreau să devină cunoscuți la nivel național ca lideri de opinie, motiv pentru care și provocau jandarmii prin acte violente, ca să fie reținuți și automat mediatizați de televiziuni. Cei doi sunt foarte apropiați de Nicușor Dan, nu de azi sau de ieri, ci de mulți ani.
  Doi astfel de „saşi vopsiţi” sunt Vilhelm Schuster, cunoscut ca Willy Schuster şi Erwin Albu. Primul este un descendent al unei familii mixte maghiaro-săseşti, iar al doilea, purtătorul numelui „neaoş” german Albu, are o bunică săsoaică! S-au prins cei doi că românii au un complex de inferioritate în faţa nemţilor şi că parte din ei sunt mari admiratori ai germanilor, aşa că s-au gândit să speculeze această germanofilie total deplasată, după modelul de succes Klaus Iohannis.
  A se observa că nu este vorba despre vreun demers unguresc care ar intenţiona anexarea (fie ea şi parţială) a Transilvaniei, ci de o serie de acţiuni care urmăresc (într-o primă etapă) fixarea în conştiinţa colectivă a conceptului identitar de „ardelean” . Desigur, următorii paşi se pot uşor deduce: regionalizare – federalizare – referendum – secesiune. Saşii şi ungurii revendică proprietăţi imobiliare şi funciare, unele pe care nu le-au mai putut deţine legal, datorită exproprierii pentru crime de război sau colaboraţionism cu ocupantul (legi din 1944, nu „comuniste”!). Şi totuşi, li se „înapoiază” tot ceea ce revendică, chiar şi clădiri construite pe vremea comuniştilor, de către autorităţi corupte şi trădătoare.
  Willy Schuster s-a întors din Germania la Moşna, judeţul Sibiu, după doar trei ani petrecuţi în ţara în care plecase „definitiv”. Trei ani sunt suficienţi pentru instructajul unui agent de influenţă. Prin participarea la protestele împotriva exploatării gazelor de şist şi a proiectului Gold Corporation de la Roşia Montană, Willy Schuster nu a urmărit altceva decât notorietate în intenţia de a se impune ca lider şi viitor manipulator al românilor săraci cu duhul.
  Sloganul lui Schuster, „Ne luăm ţara înapoi!”, se referă la Transilvania, nu la România încăpută pe mâna ticăloşilor care ne guvernează de 24 de ani, cum au înţeles greşit românii din alte zone ale ţării! Mesajul chiar aşa apare pe paginile revizioniştilor, trilingv: „Ne luăm țara înapoi !!! Visszavesszük az országot !!!Wir holen uns unser Land zurück !!!” Acest slogan al lui Willy Schuster apare şi pe pagina de Facebook a lui Sabin Gherman, dar şi pe alte pagini revizioniste, cum ar fi „Regiunea Autonomă Transilvania” (https://www.facebook.com/pages/Regiunea-Autonoma-Transilvania/459020214196262 ), „Liga Transilvania Democrată” sau „Autonomy for Transylvania” (AFT). Cei de la „Autonomy for Transylvania” sunt secesioniştii care l-au premiat pe Schuster ca „ardeleanul anului 2013”, alături de Böjte Csaba (preot franciscan), Sabin Gherman (jurnalist) şi Tőkés László (europarlamentar).
  Erwin Vlad Albu (în cartea de identitate), din Codlea, dorea să candideze şi el ca „independent” la europarlamentarele din anul 2014, la fel ca Sabin Gherman, fiind susţinut de prietenul lor comun, Vilhelm (Willy) Schuster. Cei doi ar fi fost la fel de „independenţi” ca şi mentorul lor, Tőkés László! Cei doi foşti candidaţi pentru parlamentul Europei, Sabin Gherman şi Erwin Albu, aveau ca program independenţa Transilvaniei – sanchi, doar financiară! – fiind convinşi că visul lor de secesiune , sub penibilul camuflaj al „independenţei financiare”, le va aduce voturi şi sinecura de aproximativ 100.000 de euro pe an ca să lupte împotriva ţării pe care teoretic o reprezintă. Păi, la ce mai era nevoie de ei, dacă deja îl aveau deja ca europarlamentar pe colegul lor de ideologie, răspopitul Tőkés László? Nu-i el colegul de podium alături de Sabin Gherman şi de Willy Schuster (propagandistul lui Erwin Albu) în clasamentul întocmit de iredentiştii de la „Autonomy for Transylvania”? Erwin Albu nu face altceva, la fel ca şi Schuster, decât să promoveze politica Germaniei de dezmembrarea a României! După „modelul Willy Schuster”, Erwin Albu s-a dat în spectacol la Pungeşti, în Moldova, provocând jandarmii special ca să fie reţinut, ştiind că nu riscă nimic, cel mult o amendă, ca să acumuleze capital electoral. Referitor la apartenenţa sa la FDGR: „Sunt membru al Forumului, deşi în acest moment am o relaţie «incertă» şi un statut la fel de «incert» în legătură cu organizaţia locală Codlea, de unde am demisionat din funcţia de preşedinte şi din cea de consilier în 2011.”Albu Erwin Vlad, personajul care pozează în „sas cinstit”, a fost cercetat în trei dosare penale privind infracţiuni economice (evaziune fiscală, falsuri în acte) şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru emiterea de cecuri fără acoperire!
  Apropos, pe taică-său îl chemă Ervin în acte, o dovadă în plus că aceşti pesudo-saşi nici măcar nu ştiu cum se ortografiază corect în limba germană prenumele sau numele lor, adică, reamintim: Vilhelm, Ervin, Iohannis, aşa apar aceste persoane în actele personale!” ( M.A.Marinescu)

  Apreciază

 19. Adrian Nastase
  October 27, 2016 at 9:54 am

  Da, dar sunt comisari intre comisari…doamna Corina Cretu gestioneaza fondurile europene, ceea ce inseamna o responsabilitate aparte. Presedintele CE nu lucreaza cu toti ciolosii de duzina care mai mult franeaza, decat rezolva ceva.
  (Z)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.