Buton de atentionare pentru articole noi

Dragi prieteni,

Anca Păduraru si alti colegi s-au plans ca a dispărut butonul de notificare/atentionare articole noi.

Am incercat să remediez această chestiune. Pe coloana din dreapta a blogului, aveti o rubrică

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Email *

Trebuie să notati adresa de email si să vă „abonati”.

Sper să functioneze.

25 de gânduri despre “Buton de atentionare pentru articole noi

  1. @ZEV

    Stimate coleg, ziserăți că parlamentarii de diaspora nu au rezolvat problemele diasporei.
    Puteți să-mi dați unul-două exemple de legi care ar rezolva problemele diasporei? Dar legi care să li se adreseze direct.
    Părerea mea e că parlamentarii de diaspora sunt inutili.

    • Nu sunt parlamentari de diaspora, ci de partide, dar sunt alesi in diaspora cu cel mult vreo 100-200 de voturi, uneori chiar cu vreo 35 (a fost cazul unui UDMR-ist iesit prin redistribuire in spatiul Africa-Orientul Apropiat). Si se intampla asta, deoarece doar partidele pot atinge baremul de cateva mii de semnaturi pt. a candida. Din acest punct de vedere, legea a iesit stramba(ta) de parlamentarii initiali politici pentru a-si proteja monopolul parlamentar.
      Diaspora romana este extrem de rarefiata si deci greu de adunat si de facut propaganda electorala. Rar se pot aduna intr-o organizatie cateva sute de oameni, care nici aceia nu-si platesc vreo contributie. Cei care sunt activi o fac pe banii lor, pe resursele lor de timp si mai ales daca au un crez.
      Nu-i mai blamati pe cei care incearca departe, in conditii vitrege, atata timp cat dumneavoastra acasa stati si criticati ce fac altii fara sa va implicati. Uneori, acestia mai ajung sa mai influenteze niste autoritati locale in favoarea Romaniei. Dar cel putin exista o forma de influentare, care daca mai este si subminata de carcotelile romanilor di tara sau chiar de administratie, se inabusa orice embrion de lobby.
      Un rol mare l-au avut romanii din America pentru NATO. La fel, cei din Europa pentru UE.
      Spiritul unionist din Basarabia, de la o cifra de sub 10% a ajuns la cca. 38% daca nu si mai mult, tot prin conlucrarea permanenta dintre societatea civila interna si diaspora, mai ales cea romaneasca care a reusit sa inglobeze si ”diaspora moldoveneasca”.
      In general, ca persoane individuale nu sunt luate in seama, trebuie sa reprezinte o organizatie legal inregistrata (chiar din cateva persoane). Si asta este valabil si pentru guvernantii romani.
      Ce pot face realii parlamentari ai diasporei? In general stabilirea de legaturi intre Romania si tarile respective, prin acordarea de autoritate a comunitatilor romanesti in fata autoritatilor straine. Mai suntbdiverse probleme in raporturile romanilor cu legislatia (uneori diferita) romana, etc. Nu intru eu in amanunte, banuiesc ca domnul Prim Ministru intelege ce vreau sa spun.
      In incheiere, as sublinia ca votul politic din diaspora este extrem de nociv deoarece produce aceeasi dezbinare pe care o produce si in tara. Pe de alta parte, Statele Unite nu accepta activitati ale entitatilor politice starine pe teritoriul american. A fost un caz in Chicago, in care filiala PD a fost obligata, cu politia sa se desfiinteze. Dar in Europa este plin de astfel de filiale PNL, PSD, etc.
      Dar, da, daca va referiti la de ce sa voteze pentru parlament, partidele politice, atunci va dau perfecta dreptate.
      Apoi, nu poti pune aceleasi criterii de eligibilitate pentru depunerea candidaturii in diaspora ca in tara. Si asta pentruca circumscriptia 34 nefiind tipica (doar 4 deputati si 2 senatori pentru cca. 10 milioane de romani (cetateni), atunci ar trebui aplicat principiul ca sa existe concurenta intre candidati bazat pe simpla sustinere din partea comunitatilor. Dar asta-i alt subiect.

  2. Nu sunt de acord cu eliminarea unor taxe, precum cea de mediu, cea pentru radio TV, cea pentru pașaport…
    Poluarea e o problemă foarte serioasă. Radio TV public trebuie susținut și de populație. Pașaportul nu e ca pâinea…
    Dacă PSD o s-o țină tot așa, îl elimin dintre opțiunile mele de vot. Astfel, nehotărârea mea se va mai risipi.

    • Taxa radio-Tv nu se va elimina, stati fara grija. Asta a fost ,,aruncata” la plesneala, in vederea negocierii legii in ansamblul ei si trebuia oferit adversarilor ceva de comentat si de..amendat. Stiu aceste lucruri din interiorul partidului.
      (Z)
      Propunerea de lege a fost foarte inteligent gandita.
      PS
      Taxa de mediu ? Cred ca dvs nu aveti automobil, este ? Nu vi se pare ciudat ca o tot bajbaim de ani de zile, incalcand prevederi europene ? Nu va este clar, ca asazisa taxa de mediu nu are nicio legatura cu protejarea mediului, ci este o sursa de venit bugetara ?
      (Z)

  3. In general functioneaza, dar, spre deosebire de dna Paduraru, prefer sa nu. Imi face placere sa descopar un articol nou, pe un blog, atunci cand am timp sa citesc. Mesajele referitoare la un nou articol sosesc la pachet cu cele ocupationale, care in Romania rar aduc vesti bune.

  4. L-am mai pus odată, dar n-a apărut….
    Se pare însă că-i mare nevoie de astfel de articole, mai ales în perioada prin care suntem siliţi să trecem acum ! :
    ww.activenews.ro/stiri-social/Rectorul-celei-mai-mari-Universitati-din-tara-vorbeste-despre-„forte-mai-puternice-decat-ne-putem-inchipui-care-promoveaza-ignoranta-si-violenta-pentru-crearea-de-„marionete-usor-de-manipulat-136052

  5. Cris

    Nu vobesc de parlamentari si nici de legi. Este o eroare daca credem ca, promulgand o lege, rezolvam automat o problema.
    Spun (mai explicit, sper) ca DOAR prin politici interne coerente si eficiente, pe termen lung, favorabile cetatenilor (indiferent unde isi au domiciliul la in moment dat). se poate oferi diasporenilor o perspectiva de revenire si implicit o sperantza de mai bine. Nu ma gandesc, in niciun caz, ca ei pot fi ajutati acolo unde au plecat. Nici n-ar fi normal, ei au plecat sa se ajute singuri, cu fortele lor. Sa fie sanatosi. Pot fi, eventual, cointeresati sa revina in tara, despre asta este vorba.
    N-am vazut decat aiureli legate de sistemul de vot, de parca asta ar atrage mai multi romani din afara la urne. Nici pomeneala, cum am spus, romanii din afara isi dau tot mai mult seama ca se incearca mereu sa fie folositi electoral. Deci, nu cred ca au vreun interes sa voteze in numar semnificativ. Este, pentru ei, o pierdere de timp.

  6. Bascularea alegerilor: Sa-l credem pe Donald Trump!

    Cu doua saptamani inainte de alegeri prezidentiale americane, mass-media mainstream si corpul actoricesc-propagandistic hollywoodian fac un zgomot infernal in favoarea candidatei regimului de la Washington. “Hillary Clinton va fi castigatoarea absoluta, in rastimpul ramas nimic nu va mai putea rasturna acest prognostic”, sustin cei care, ajutati de administratie, justitie si politie, pozeaza in stapanii jocului electoral.

    Este insa doar un joc al sistemului. Prima faza, din campanie, de albire a candidatei democrate, Hillary Clinton, si de innegrire a candidatului republican, Donald Trump, se apropie de sfarsit. Scopul campaniei a fost de a crea o falie prapastioasa intre raul cel mic, acceptabil, si raul cel mare, inacceptabil, desenat intr-un profil de prezidentiabil radical si infricosator pana la “iresponsabil”, cu care nimeni nu ar dori sa aiba de-a face.

    Inevitabi, va urma faza a doua, a jocului pe rezultat alegerilor. Ea a fost deja evocata de Donald Trump, care a prezis că votul de la urne va contrazice rezultatele sondajelor, creând o surpriză de talia Brexit. Va trebui sa-l credem, prin miliardele sale de dolari, care-l leaga strans de grupul celor 1% cei mai bogati oameni care detine cat restul de 99% din populatie, Donald Trump este unul din stalpii sistemului.

    „Aceasta este o șansă unică în viața noastră, ultima noastră șansă, peste patru ani va fi prea târziu”, a afirmat Trump în cadrul unui miting uriaș la Tampa, în Florida, marele stat unde este dat perdant în fața candidatei democrate. „Cer americanilor să se ridice deasupra tumultului și zgomotului”, a spus el. „Suntem pe punctul de a câștiga, nu doar în Florida, vom câștiga peste tot”, afirmase anterior Trump la un prim miting în St.Augustine.

    „Când vom câștiga, vocea voastră se va face auzită pe coridoarele Washingtonului și în lumea întreagă. Ceea ce se întâmplă este mai puternic decât Brexit”, a lansat Donald Trump. El a mai denunțat, la Tampa, bilanțul cu privire la mediu al președintelui Barack Obama. „Vom anula miliarde și miliarde de plăți către programele Națiunilor Unite privind schimbarea climatică și vom utiliza banii pentru ameliorarea infrastructurilor de mediu ale Statelor Unite, în special în zona acviferă a Floridei”, a promis el.

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/25/alegeri-in-sua-donald-trump-prezice-o-surpriza-de-talia-brexit-la-urne-12-09-55

    Nu avem niciun motiv sa credem ca Trump este un exaltat, chiar daca al sau slogan de campanie “We Make” (“Make America Great Again”) este la fel de exaltat ca “We Can” (“Yes We Can”) al lui Obama, din 2008, ca aratare demonstrativa a muschilor. America este deja mare si va ramane mare, nu va mai fi insa “unica superputere”, un lucru nerealist si imposibil de realizat intr-o lume multipolara crescanda.

    Avem in schimb toate motivele sa credem ca ceea ce Donald Trump a spus de-a lungul intregii campanii electorale va reprezenta programul viitoarei administratii americane. SUA nu mai pot continua catastrofala politica a rasistului minoritar Obama, care, prin perpetuarea sub o alta forma a conceptului “soc si groaza” (George W. Bush) in lumea araba si nord-africana, cat si prin lovirea si deformarea economiei de piata globale prin impunerea sanctiunilor antiruse, este foarte aproape de a trage o piatra funerara peste politica externa americana. Intern, aceeasi politica rasista si imigrationista a aprins focul sub cazanul social, care ameninta sa dea in clocot. Marea majoritate a populatiei americane nu mai poate sa duca economic in spate o imigratie necalificata si violenta.

    Singura cale de restartare a SUA este demararea neintarziata a reformei politice, administrative, economice si sociale, inclusiv a sistemului de proprietate si de redistribuire a bogatiei in societate. Hillary Clinton nu o poate face, e clar, nu a putut sa o faca in 8 ani administratia din care a facut parte. De fapt, administratia democrata nici macar nu si-a propus si nici nu isi va propune, este greu de crezut ca Hillary Clinton se va dezice de infocata dragoste politica fata de Barack Obama, ar trebui sa inceapa bagandu-l la inchisoare, asa cum Trump a promis ca va face cu ea, daca va castiga alegerile. Desigur, acestea din urma sunt niste exagerari, dar ele ne ajuta sa intelegem de ce Donald Trump si Hillary Clinton sunt doi stalpi ai aceluiasi sistem si de ce ultima va fi nevoita sa-i predea stafeta ultimului, care va deveni primul, pentru salvarea esentei sistemice.

    Urgenta de reformare interna si de repozitionare retractiva externa este in mare masura similara cu cea a fostei Uniuni Sovietice. Rusiei succesoare i-au trebui aproape 3 decenii sa revina, reformata si modernizata, ca o mare putere in competitia internationala. Probabil SUA ii vor trebui mai putin, dar etapa de reforma nu poate fi amanata sau ocolita, riscul de implozie este la fel de mare ca in speta sovietica.

    Avand in vedere modelul antagonist si de suspicionare a validitatii alegerilor in care au fost asezati cei doi protagonisti, foarte probabil ca in faza a doua electorala, a jocului pe rezultatul votului, care nu ma indoiesc ca va fi unul de basculare de tip Brexit, se va incerca o atragere a Rusiei in capcana acestui episod final, fie prin invitarea cu observatori, fie printr-o vizita a candidatului republican la Moscova. Ambele posibilitati au fost facute cunoscute, prima de catre Departamentul de Stat, cea de-a doua de catre Donald Trump insusi. Este un joc intelligent, in care sistemul ar putea recurge la Rusia ca legitimatoare, si a jocului si a sistemului.

    Privind rasturnarea de rezultat si de imagine, trebuie inteles ca aceasta este o strategie care tine de un anumit mod de gandire, in care surprinderea, emotia, frica, cand aceasta din urma le este asociata, sunt planificate ca aducatoare de puncte, de beneficii. As incheia completand remarca inteligenta a lui Donald Trump, cerand opiniei publice sa se ridice deasupra emotiei si fricii.

  7. Doamna, nu aveti voie sa parcati masina aici, pe aici trec ministri, senatori, deputati…
    Nu-i problema, am antifurt!
    .
    .
    Ginecologul: cum Doamne iarta-ma, sunteti casatorita de 10 ani cu un politician atat de important si vad ca inca sunteti fata mare?
    Ei dom’ doctor, stiti cum sunt politicienii, mint, mint, mint…
    .
    .
    In Iran hotii sunt amputati, in Suedia sunt imputati, la noi sunt deputati…

  8. Mircea Popescu
    October 24, 2016 at 4:28 pm

    Banii trimisi de diasporeni in tara stimuleaza, este adevarat, consumul, dar nu si investitiile.
    Un consumism exagerat, poate dezechilibra balanta de plati si poate genera efecte perverse in economie, in conditiile in care Romania nu prea mai are productie industriala semnificativa, nici macar in sectorul alimentar, despre care Traian Basescu (preferatul dvs) ne spunea in 2009 ca este prioritatea sa nr.1 in noul sau exercitiu prezidential. Daca in 2004 o dadea cu ,,axa”, in 2009, a schimbat-o pe industrializarea productiei agricole la sursa. Va amintiti ? Eu, da, din moment ce l-am votat (ca fraierul). (Z)
    Apropo, nu inteleg ce va deranjeaza la replica domnului Bejan, din moment ce multi concetateni din Romania au privit cu dezgust la excesele unor derbedei care au facut mult rau ideii de unire. Nu asa se promoveaza Unirea, stimabile, ci, prin dialog, eforturi de dialog intre Bucuresti, Chisinau si Moscova. Aceasta ar trebui sa devina ,,axa” viitorului, daca ne dorim realmente reunificarea pasnica si armonica a celor doua popoare, chiar daca nu toate teritoriile (foste) romanesti vor reveni la matca.
    In rest, ne ,,vindeti” cu insistenta clisee rasuflate specifice propagandei americane, indiferent daca aceasta este promovata de democrati, sau de republicani. Toti o apa si-un pamant. Sper sa se limiteze la arealul SUA si sa lase lumea in pace, ca ea, lumea, stie sa se descurce si fara ,,sfaturile” si presiunile de toate felurile ale jandarmului mondial, singurul, de altfel, ce ar trebui blamat pentru crizele declansate pe intreg mapamondul.
    Stim acum cu totii cum procedeaza americanii:
    Incearca sa ,,implodeze” din interior centrele de putere pe care vor sa le subordoneze. Ei nu sunt interesati de aglutinarea popoarelor, sau de de reunirea (reunificarea) lor istorica, ci de fragmentarea lor SUB DIFERITE ,,UMBRELE” (inclusiv UE) pentru a le impune controlul en gros. Divide et……continuati dvs. De aceea (americanii_n.mea) fac presiuni pentru incheierea rapida a acordului de liber schimb, stiind bine ca , prin clauzele acestui ,,mar otravit”, interesele propriilor corporatii vor putea fi suprapuse peste acelea ale statelor ,,fezandate” intr-un turn Babel birocrat, multiamestecat si difuz dpdv ideologic, religios si cultural.
    Luati aminte ce a spus ambsadorul Petit despre Basarabia versus Romania. Este exact ce gandesc ,,eminentele cenusii” de la Goldman Sachs.
    Intamplator (sau poate nu) interesele Americii si ale Rusiei sunt perfect convergente, in esenta lor. Restul e ,,vorbe de claca” pentru multimea de ,,chicken”- i. (Z)
    Dar noi, pe acest blog, chiar suntem ceva mai ,,rasariti” decat altii – mari amatori de apusuri si ,,reset”-uri perpetue. Eu ii inteleg. Nu trebuie sa fim lasati sa ,,crestem” si sa ne maturizam. Sincer, nu cred ca vor putea bloca un proces natural, la infinit.

  9. Mitingul unioniștilor a avut un protocol de desfășurare agreat de organizatori. În protocol era trecută zona în care trebuia să aibă loc mitingul. Manifestanții nu au respectat protocolul, au vrut să intre pe Calea Victoriei, iar jandarmii i-au oprit făcând un cordon și încercând să vorbească cu ei. Manifestanții au forțat cordonul, iar jandarmii i-au oprit tot cu forța și i-au reținut pe doi dintre ei între care pe organizator.
    Pe scurt, manifestanții nu au respectat legea.
    Când nu respecți legea și ești prins că n-ai respectat-o, ești sancționat.
    Ce atâtea discuții?
    În privința unirii, nu sunt de acord cu ea deocamdată. Pentru asta trebuie o conjunctură europeană și internațională favorabilă. România are angajamente pe care nu își permite să le pericliteze pentru o problemă care nu e stringentă. Pot fi dezvoltate relațiile economice, culturale, Moldova poate fi ajutată de România în măsura în care România are mijloace.

  10. Văd că nimeni n-a sesizat la excelenta analiză de la postarea trecută a Ioanei Ilie ( m-am bucurat să aflu că este binecunoscuta, dar şi binecamuflata Aya !), înverşunarea cu care se unesc toate forţele politice, dar mai ales financiare şi iluminate din Franţa spre a apăra Ţara, zic ei, dar realitatea e cu totul alta, de Frontul Naţional ! Formaţiunea este etichetată de extremă dreaptă, deşi, după cum arată Franţa în ultimul timp ( unii zic că şi-n ultimul hal 😉 ) ea reprezintă o soluţie de extremă urgenţă pentru oprirea decăderii sociale, politice, dar şi economice a statului în care s-a născut cel mai….. (i)luminat dintre curentele europene !
    Îndârjirea nebunească cu care-şi dau mâna duşmanii ( sanchi ! ) , trecând peste orice ideologii, dispute şi divergenţe pentru a stopa poate cea mai puternică formă de revenire la normalitate a unei Ţări cuprinsă de o vizibilă decadenţă ( s-au dus vremurile când de la Paris se dădeau verdictele în artă, modă, gastronomie, stil ambiental, sau tendinţe artistice ), cam tot ce porneşte de-acolo, mai ales în ultima vreme este atins de un morb al efemerului, uneori chiar al putrefacţiei, atribuit chiar de Marx ultimei perioade a unui sistem capitalist aflat în colaps universal ! ! Şi dacă nu el, adică Marx, cine să le cunoască mai bine, hibele, că doar e de-al lor, din toate p.d.v ! ?!
    Lupta aceasta încrâncenată, uneori deschisă, alteori ascunsă de ochii mulţimii, împotriva unui curent, care cel puţin în intenţie şi până la proba contrarie vrea doar binele Ţării şi poporului său, dovedeşte că teama de pierdere a puterii, dar mai ales a influenţei duce la cel mai abject dintre pacte, în care rivalii revin în pumnul ce i-a răsfirat pe scena politică, din care doctrinar şi ocult n-au lipsit niciodată, indiferent de denumire, chiar istorică, sau orientare politică, numai de faţadă practicată, sau doar afirmată !
    Cetăţean fiind nu poţi să nu te întrebi ce-ar putea să ţi se întâmple mai rău cu ăilalţi, . patrioţii, decât ţi se întâmplă deja, cu ăştia ?
    Nu cumva nu ţie, ci lor li s-ar putea întâmpla ceva rău ( şi nu vă gândiţi la pogromuri, sau altfel de epurări etnice, ci doar politice !), fiind obligaţi de democraţia (votului) cu care umblă acum în gură tot timpul, să mai lase şi pe alţii să se ocupe de soarta Ţării, a cetăţenilor ei, dar mai ales a banilor, singurul lor dumnezeu ?!
    De unde până unde, dacă nu-s ei la butoane e sfârşitul lumii, de parcă cu ei n-ar veni ?!
    Şi încă şi ceva mai repede ?!
    Se face prea repede uitată celebra replică a unuia la anunţul că arde satul :
    – Nu-i nimic, mă mut în altul !!
    Ei, dar ce te faci cu ăia care n-au alt s(t)at, sau, cel care arde nu poate dispărea niciodată din sufletul şi inima lor, cum dispare de regulă şi fără asemenea tragedii din …interesul şi practica unora ( că de lucruri sfinte, cum ar fi dragostea de neam şi ţară , alta decât a lor, dar şi asta rareori, nu-i putem bănui 😉 ).
    Au devenit Naţionalismul, sau Patriotismul mai periculoase pentru o Ţară, decât invaziile migratoare ?!
    Altfel cum să interpretăm acţiunile unora de a închide ochii şi a deschiderii porţilor la ultimul şi de a proceda exact pe dos ( mde ! Lgbt ! ), când vine vorba de nişte sentimente ce au însoţit omenirea încă de la începuturile organizării ei !
    E drept că nu după vreun congres sau uniune, ci după alte legi, unii le cred dictate de Darwin, alţii venite de la Dumnezeu ! 😉

  11. Este greu de crezut insa jandari de azi si sefii lor de azi sunt mai prosti decat militeienii (aia de care se radea ca au tot atatea clase ca si trenu numa ca militianu avea 2 de-antaia).
    Ma refer la incidentele de la mitingul de sambata dupa amiza. Sa precizam – sambata pe la 16 oe calea Victoriei e o circulatie .. f intesnsaa. Adica masinile merg in gneral pastrand intre ele o distanta de vreo 500 de metri ..
    Ma rog o sa m i se zica ca legea e infelzibila si unde =o lege nu-i tyocameala (oare?) si pereat mundusn fiat justitia!
    Hm.. ins aeu observ ca au fost imbatiti tineri care manifestau ptr reunirea Basarabiei cu tara.. Crez ca la Kremlin s-a zis „sa fie primit!”

    Insa ma „chinuie” o amintire. Inaintea nu mai stou carui congres PCR (13? 14?) cand Rapiduletu juca in deplasare micobistii rapisdti au incercat sa se comprote „vestic” adica huliganic. Fibd multi s-ua uract in tren si gazdele au oftat fericte ca ua scapat.
    Insa in Buicresti werau ..asteotati. Militie multa da’ multa, nitel cam enervata .. ordfine drastice ..
    Acu si microbiostii cam aveau ei „o banuiala” .. asa ca erau pregatiti.
    Si ajunsi in Gara de Nord galeria s-a grupat rapid , in coloana si la unison a strigat „la al nspelea Congres Ceausescu reales!” si s-au pus in miscare..
    Militienii cams ocati , jumate scarbiti, mjjumate amuzati ca de o gluma extem de obsscena au deschis calea….
    A paua zi s-a pus batista pe tambal.
    Ca cum observa seful galeriei (lucram la aceliasi intreprindere) „era o cestie de scandal ca sa ne salte in timp ce noi scandam cu realegerea” si se amuza pobestind despre uluiala militienilor..

    E .. de unde se vede ca desi este greu de crezut militieni aia cu scoala putina erau mai despeti decat jandari cu liceu.
    Si sigir mai despeti decat niste ziaristi – Malin BBot, Ion M uionista, samd

  12. Domnule Prim Ministru,
    Cred ca multiculturalismul pe care dumneavoastra il laudati, ca principiu, dar pe care eu l-am criticat in ciclul „Invazia” (https://mipopescu.wordpress.com/13-invazia/), chiar cu pretul de a fi ostracizat de societatea liberalo-progresista, a inceput sa-si arate adevarata limitele si pericolele pe care le incumba.
    Am vazut reportaje din Suedia, unde insusi politistii au venit la studiourile de televiziune pentru a arata concret ca nu mai pot intra in diferite zone islamiste, ca legea nu se mai poate aplica, dar ca nu pot spune nimic superiorilor deoarece nu „este bine”. In Belgia, in Franta exista situatii similare.
    Iata ca in „Cotidianul” din Romania, apare un articol pe aceasta tema:”Cum să ajungi şi minoritar, şi xenofob în propria ta ţară” (http://www.cotidianul.ro/germania-si-imigrantii-cum-sa-ajungi-si-minoritar-si-xenofob-in-propria-ta-tara-290132/).

    Domnule Prim Ministru,
    Oare, va mai sustineti parerea despre binefacerile multiculturalismului? Astazi, cand nu mai aveti o pozitie oficiala, sper ca nu va veti ascunde adevaratele sentimente sub paravanul politicii corecte.
    Daca dumneavoastra veti avea curajul sa va exprimati deschis, poate va cadea si minciuna care invaluie acest subiect al umanismului si solidaritatii europene fata de o invazie provocata si sustinuta de inconstienta unor lideri europeni si de cercurile liberal-progresiste.
    Poate este cazul ca dumneavoastra, personalitate politica de renume international si om de inalta tinuta intelectuala, sa va ridicati glasul impotriva atacurilor sustinute pentru eradicarea culturii europene.

    • Pare ca dvs sunteti chiar mai filo-rus decat mine, din moment ce Putin gandeste exact la fel: Multiculturalismul este toxic si destabilizator pentru natiunile suverane. (Z)
      PS
      Macar recunoasteti cinstit avand in vedere ca insusi domnul Trump (preferatul dvs) a permis rusilor sa sparga adresele electronice ale sotiei domnului Clinton. (Z)
      Noi suntem departe, dar dvs s-ar putea sa va treziti, la in moment dat, cu un ciocanit (nocturn) puternic in usa, urmat imediat de caderea usii inspre interior. (Z)

  13. Decit sa faci ceva prost, mai bine nu faci. Cred ca rusii au ris cu lacrimi de balcaniada unionista de la noi. Vorbim de „stabilitatea” produsa de aceasta miscare? Adica vrei sa schimbi granitzele si vorbesti de stabilitate? 1 + 1 = 1 acum? Abia asteapta rusii sa recunoasca referendumul din Transnistria si sa aduca tancuri si rachete acolo, ca in Donbas.

    Liderul, dl Simion parca, acum vorbeste de unirea cu Basarabia, peste o ora se razgindeste si vrea sa ne unim cu Republica Moldova. Il mai lasam un pic, poate vrea sa ne unim si cu Ucraina. Nu de alta, dar Bucovina de Nord e la ucraenieni acum. P’asta n-o cerem sa ne reintregim? De ce doar Basarabia? Haideti sa ii „stabilizam” si pe ucraenieni. Apoi, mai gasim romani si la sud, in Timoc, si prin Macedonia, si, daca e nevoie, „stabizam” toata zona Balcanilor si creem adevartul Imperiul Roman, cu romani, si eventual ii intrebam si pe italieni daca vor sa participe. Uite, o idee si mai buna. Englezii au facut Commonwealth, Noi de ce nu am pune de o Bunastare Latina? Putem privi inainte peste ocean la America de Sud, ne unim si cu aia. Si il punem pe Basescu Imparat. Pai nu traiti deja bine?

    • Inca nu ai inteles ca a fost o miscare electoralista? Rusii nu pot recunoaste referendumul transnistrean acum – si poate ca nu il vor recunoaste nici in viitorul previzibil, dar le cade bine sa se discute subiectul din cand in cand. In aceasta perioada, rusii incearca sa exercite un control de la distanta, deoarece si-au fidelizat populatiile din teritoriile respective prin promo-uri. Recunoasterea referendumului transnistrean ar putea avea consecinte neconvenabile pentru Moscova.
      Poate ca dl Simion vrea si el un fotel de deputat. Este pe lista PMP?
      Parca am citit ieri ca Tr. Basescu a fost promovat, la PMP, sef de filiala.

      • Ba inteleg. CMR a fost de mult timp la carutza lui Basescu, de care insa, Dl. Popescu si o parte s-a delimitat la un moment dat. Nu stiu insa daca CMR e inca carutza basismului. Asa pare…

        Inca odata, mi se pare periculos in situatia de azi chiar pentru unitatea teritoriala a Romaniei de azi, cind asistam la o escaladare militara atit de rapida intre NATO si Rusia, si la care Romania este parte, ca sa discutam despre revizuirea granitzelor.

        De aceea cred ca oameni cu atita experienta diplomatica, culturala, de leadership, ca dl. Nastase, sa participe mai activ ca sa sustina interesele Romaniei.

  14. T-Rex

    vaz ca si tu vrei sa demonstrezi cu tot dinadinsul ca militeienii erau insi cu inalte calitatai intelectuale.
    dl Simion parca, acum vorbeste de unirea cu Basarabia, peste o ora se razgindeste si vrea sa ne unim cu Republica Moldova
    Se pare ca tu nu stii ca Basarabia era numele guberniei rusesti infinatat pe teritoriul rapot Moldovei. In intrebelic si pana in anii din urma Basarabia inseman Moldova de peste Prut.
    Insa , plin de intentii pidosnice regimul sobietci a inventat o Modova a lui : RASSM.
    Dupa ultomatum si dupa 1945 Kremlinul a (re)infiinata o RSSM.
    Zic indetntii pidosnice , fiindca desi imperialist traismul cand a zis Basarabia , implict, si=a decalrat o limita. Numind Moldoveneasca construictia sa putoare soviectica si-a lasat posibiluatatea unor „rectificaro” „intregitoare” … (curis insa se pare ca Stalin s-a arata „moderat” adica a zis pe Prut desi erau unele opinii „pe Siret” sau chiar „pana la Carpati”)
    In 1991 urmand nomeclatura sovietica cand si-au procalmat indepednenta moldovenzii din RSSM au pastra numele de Moldova.
    Deci nu Simion da dobvada de inconmstanat ci tu dai dovada de orice latceva decat de cunoastere daca nu de ceva mai rau.

  15. Butonul nu functioneaza; m-am inscris , dar nu am primit ulterior articolul despre secretarul Guterres. M-am reinscris azi, „subscribed successfully” din nou. .. Multumesc!

  16. Fragmentarium

    De aceasta data, prea e gogonata… 😉
    CITEZ (din dvs):
    ,,se va incerca o atragere a Rusiei in capcana acestui episod final, fie prin invitarea cu observatori, fie printr-o vizita a candidatului republican la Moscova. Ambele posibilitati au fost facute cunoscute, prima de catre Departamentul de Stat, cea de-a doua de catre Donald Trump insusi.
    ….Este un joc inteligent, in care sistemul ar putea recurge la Rusia ca legitimatoare, si a jocului si a sistemului.”
    COMENTEZ:
    Cum sa se duca domnul Trump la Moscova, acum, altfel decat in calitate de turist ? 😉
    Chiar va imaginati ca americanii sunt capabili sa joace mai inteligent decat Putin ? Ei doar joaca, se vede asta in filmele lor penibile (cu efecte speciale stridente si agresive desprinse din benzile desenate). 😉
    Cred ca nici macar Ciolos nu ar putea cadea intr-o capcana atat de puerila.
    😉

  17. Cris
    October 25, 2016 at 3:51 pm

    Excelent, mai mult, vointa de unire trebuie sa vina atat din partea majoritatii populatiei din Republica Moldova (INCLUSIV MINORITATI ETNICE), cat si din partea liderilor politici si a structurilor de forta (din statul vecin), indiferent de coloratura politica.
    Altfel, daca ar fi sa luam in serios alegatiile colegului din State, Romania ar trebui sa recurga la o agresiune armata si sa incalce unilateral tratatele internationale privind granitele la care este parte. Ma indoiesc ca in astfel de demers ar avea girul NATO si UE si , simultan, rusii se vor speria instant. (Z)
    Sincer. domnul Popescu continua sa creada ca noi, cei din Romania, suntem mult mai naivi decat suntem in realitate. (Z)
    Deh, mentalitatea de suzeran contamineaza chiar si o parte a disporei, facandu-o sa priveasca lumea ,,de sus”. Problema e ca la ,,altitudine” apar doua efecte nefaste:
    1. Aerul, fiind rarefiat, intuneca mintea (facand-o sa confunde halucinatia cu faptul real);
    2. Detaliile nu se vad (fara o ,,rezolutie” corespunzatoare), iar dupa cum se stie, intregul nu poate exista fara detalii. Uneori, pare ca Budapesta se suprapune peste Bucuresti. (Z)
    ps
    Ma mira ca Antena 3 aloca timp de emisie derbedeului care a condus asazisa miscare unionista (in realitate, o miscare extremista) in actiunea ei destabilizatoare de la Bucuresti. Acel individ ar trebui facut pachet si expediat urgent peste granita.

Lasă un răspuns