O nouă carte la Fundatie – „Viata maresalului Prezan, profesia de a fi român”

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare – va organiza, joi, 20 octombrie a.c., începând cu ora 16.30 lansarea volumului „Viața mareșaluilui Prezan. Profesia de a fi român”.

Alături de autori, colonel (r) Mihai HODOROGEA și general-locotenent (r) dr. Grigore STAMATE, va lua cuvântul și prof.univ.dr. Teodor REPCIUC.

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

13 gânduri despre “O nouă carte la Fundatie – „Viata maresalului Prezan, profesia de a fi român”

  1. Liviu Bejan

    Pentru Rusia , Crimeea nu (mai) este negociabila (asa cum si statutul Kosovo este ireversibil) iar europenii si americanii stiu bine acest lucru, dar bat din picioare, cand si cand, sa mai salveze ceva aparentze.
    Negocierea se va face ,acum si in viitor, pentru RESTUL Ucrainei, mai precis, daca va avea atribut de stat nealiniat si federativ – in legatura cu partea de est, sau se va scinda in continuare, etc

  2. @ zev
    .
    In viata asta n-am avut decat functii lucrative , din alea de dat cu sapa si castigat greu banii . Imi displac meseriile pe care le pomeniti si oamenii care se ocupa cu asa ceva . Cred ca am mentionat lucrul acesta .
    Am dorit insa sa-i arat doamnei Paraschiva ca ORICINE poate sa faca ce face ea si chiar cu mai multa dibacie . In fapt , n-am facut decat sa-i dezvalui numele complet .
    Eu nu am nimic personal cu doamna Lucica insa de ceva vreme dansa nu mai incape de mine si de parerile mele . Ca si dumneata de altfel .
    .
    Apropo , am si eu o intrebare : de securismele si insinuarile d-nei Lucica nu sunteti revoltat ?

  3. Imi cer scuze tuturor ca am avut dreptate cu privire la baietii astia care au pus in scena cea mai mare cacealma politica ever : USL-ul si asa-zisa ” lupta ” cu mafia lui Basescu .
    Si care si-au batut joc de toti votantii PSD & USL .
    .
    http://www.luju.ro/opinii/interviu/interviu-victor-ponta-am-participat-la-multe-intalniri-private-cu-doamna-kovesi-am-fost-chemati-intr-un-loc-pitoresc-de-sebi-ghita-care-era-prieten-cu-amandoi-la-pjs1-unde-am-fost-eu-procuror-daca-aveai-achitare-definitiva-in-doua-instante-iti-luai-sancti
    .
    Şeful PRU îl DESFIINŢEAZĂ pe Victor Ponta: „E INSTABIL, ARE O PROBLEMĂ PSIHICĂ. E ca o femeie la CICLU „. Bogdan Diaconu: ” Voi sesiza Parchetul ”
    .
    http://www.evz.ro/victor-ponta-instabil-fals-sau-adevarat.html

  4. Vremuri de mult apuse, cum mi-a zis, la telefon, un fost director al meu, atunci cand la-m rugat, dupa multi ani, sa ma ajute cu niste informatii care, de fapt, erau publice, insa as fi economisit timp daca mi le-ar fi zis dumnealui.
    Vremuri de mult apuse: inaintea congresului liberal de la Brasov, presedintele organziatiei municipale liberale era raposatul Ionescu – Calinesti. Cu doua saptamani inainte de acel congres, s-a intamplat sa fiu trimis, in locul presedintelui organizatiei de sector, care avea o problema personala de rezolvat, la delegatia permanenta premergatoare congresului. Preocupat de ideea de a-mi putea informa cat se poate de bine presedintele si colegii, m-am straduit sa fiu foarte atent si sa-mi notez cat mai in detaliu ceea ce participantii au spus; intr-o agenda neagra pe care, preocupat, ulterior, sa nu o pierd, am pus-o asa de bine incat nu o mai pot gasi. In drum spre casa si acasa, mi-am citit si recitit notitele si, cu ceea ce retinusem auditiv si vizual in sedinta, mi-am dat seama ca unele persoane dadusera niste semnale si ca presedintele Campeanu urma sa fie rasturnat la Brasov. Cu aceasta concluzie m-am prezentat, miercurea urmatoare, la Ionescu – Calinesti, la intalnirea biroului municipal si, de fata cu cei care erau acolo, i-am cerut lui Ionescu – Calinesti permisiunea sa vorbesc si am expus concluziile pe care le trasesem, ca si argumentarea lor. Ionescu – Calinesti m-a ascultat fara sa ma intrerupa (fusese si el la delegatia permanenta) si, dupa ce am incheiat de vorbit, a deschis usa incaperii si a strigat: Sa vina Radu Campeanu aici, acum! Dupa cateva minute a aparut Radu Campeanu, iar Ionescu – Calinesti a zis: Radule, ia uita – te ce ceoncluzii a tras baiatul asta la delegatia permanenta si mi-e teama nu doar ca sunt adevarate, ci ca sunt si concluziile mele, am fost si eu acolo. Si a spus ceea ce afirmasem eu, dar si ceea ce concluzionase personal. Iar in incheiere i-a zis: Radule, muta congresul in Bucuresti, nu il mai face la Brasov! Stiu ca Radu Campeanu mai fusese atentionat cu cateva zile inainte si se sumetise zicand ca asa a decis si gata. De aceasta data, Radu Campeanu a tacut cateva zeci de secunde, apoi a zis catre Ionescu – Calinesti: Nu mai pot face nimic, totul a fost pregatit pentru Brasov, am facut avansuri de plati si nu mai avem alti bani pentru a muta congresul. Apoi a plecat, insotit de o liniste totala. Dupa plecarea sa, Ionescu – Calinesti a zis catre noi: De acum, cum o vrea Dumnezeu!
    Probabil ca Radu Campeanu nu a fost cel mai bun lider de partid posibil. Fara sa fie o singularitate, nu avea o mana prea buna in ceea ce priveste oamenii: a promovat si trimis la studii oameni care imediat l-au parasit si a ignorat pe altii care ii erau loiali. Insa stia, ca nimeni altul, sa ocupe o pozitie si se putea spune ca era un barbat de stat. Un om pe care, ca pe atatia altii, Romania l-a irosit, pentru a promova indivizi fara valoare, care cu greu leaga cateva vorbe si, mai ales, cateva ganduri.
    Dupa ani de zile, unele dintre personajele acelui congres au vorbit in media despre unele matrapazlacuri facute de ei, la Brasov, au si lasat sa respire si ca documentele depuse la tribunal nu erau documentele congresului, insa Radu Campeanu nu a mai dorit sa deschida un nou proces, obosise si devenise, totusi, senator. Strambatatea procesului intra-penele a facut sa nu ma mai mire nimic, ulterior, in procesele dlui Nastase.
    Moartea lui Radu Campeanu ma face sa am senzatia ca, in militantismul meu politic, am urmat o umbra.

  5. Wow ! Până acum nu reuşeam deloc să înţeleg cum ar putea fi salvat Bucureştiul de unul ca Nicuşor Dan, cu numele şi figura lui de copil uşor handicapat de întârzierea maturizării sexuale, sau de una ca/ Clotilde Armande, specialistă, credeam, doar în delicii sexuale franţuzeşti !
    Mă gândeam că revoluţia, pur sexuală declanşată de cei doi, mari sprijinitori ai activităţilor altor ciudaţi (LGTB) precum Cernea şi partenera lui civică (parcă !) îi va face pe bucureşteni, mai întâi să zâmbească înţelegători, şi apoi, plictisiţi, agasaţi şi revoltaţi să-i trimită politicos la origini :
    pe ea de unde a venit – Franţa , iar pe el, la ce se pricepe cu adevărat, nu la politică ci la matematică !
    ( sincer cred că aşa a făcut majoritatea, dar la vot, ca la vot : contează cine numără !”).
    Rezultatul rezultat, vorba unuia, le-a dat celor doi N&C, un altfel de B&C, vestitul cuplu de ucigaşi, speranţe mărite şi tupeu maxim :
    Ce şi-au zis ăştia, sau mai exact, ce le-au spus alţii, să facă ?
    Dacă tot au salvat Bucureştiul, de cine alţii decât de ei, de năzbâtiile lor, de ce să nu salveze şi România ?! 😉
    Cum de cine, tot de noi ! 😆
    Până la un . băieţii ăştia au umor, dar şi noi suntem prea îngăduitori cu ei !
    În primul rând, cum să vină ăştia doi cu un asemenea Partid , Uniunea Salvăm România !!!, de parcă asta ar fi vreo pisică luată de ape şi se întinde madam Clotilde, bine ţinută de-un crac de Nicuşor şi-o scoate la mal ! 😉
    Chiar nu sesizează nimeni că-i o bătaie de joc ordinară de ce avem noi mai sfânt . Patria noastră ?!
    Devenită iată, nu patrie, ci izvor de muls pentru toţi pretutindenarii, ce găsesc aici nu numai binecunoscuta ospitalitate, vecină cu prostia, dar şi o indiferenţă ucigătoare când vine vorba de interesele noastre !
    S-a mers prea departe ! :mrgreen:
    În ce-i priveşte, cu tupeul şi cu sprijinul sorosist pe care-l au, nu se vor opri până nu ne pun pe chituci, dar noi, românii, cît mai permitem astfel de experimente ?!
    Nu ne-a ajuns comunismul, care a salvat România din ghearele gospodarilor şi elitelor româneşti , băgate în lagărele şi închisorile lor, vrem să ne tragă cu totul Ţara de sub picioare ?!
    P.S.
    Sloganul struţo-cămilei sorosiste :
    ” Acum ai cu cine !”
    Cu aluzie directă, probabil, la madama specialistă în săruturi franţuzeşti, şi nu mă îndoiesc că ai avea ce învâţa de la ea ! 😳

  6. Oare unde pleacă ele, Corinele Șuteie, când se hotărâsc să plece? De unde să plece, mă întrebați? Din guvernul Cioloș, desigur… eu nu știu să rezolv acestă problemă de perspicacitate, deoarece problema mai are o necunoscută: cum putem calcula, mental și rapid, câți miniștri ai Culturii încap într-un USR de dimensiuni modeste? Zic așa… să-ncapă lejer, ca să nu se-nghesuie și să-și răzuie coatele de pereții Uniunii…
    .
    Am remarcat că în univers marile spirite se întâlnesc inevitabil. Întâi, doamna Gorghiu a jucat o mică scenetă dramatică , acum două zile, arătând, printre hohote de plâns liberal, ce fără de inimă e Firea pentru că nu i-a semnat aprobarea pentru miting care era deja semnată, apoi hop! și doamna Corina Șuteu și-a zis în sinea ei că elementul Firea a ieșit slăbit din confruntarea cu taifunul Alina, și e timpul să-i pună și ea o piedică social -democratei.
    .
    Așa că doamna Șuteu ne-a informat, cu glas pierit, că nici ea n-a putut să dea de primăriță, deși dânsa în calitate de ministru al Culturii, este gata „sensibilizată” pozitiv în căutatrea febrilă a unui sediu pentru Muzeul Literaturii Române. „Nu reușesc să ajung la doamna Firea, adică nu reușesc să primesc o întâlnire cu domnia sa. Am solicitat-o, dar, deocamdată, nu am avut-o. (…) Probabil are alte priorități. Eu pot întelege. Eu sunt un ministru pentru un timp foarte scurt. Poate îl asteaptă pe următorul ministru, dar eu am sa insist, repet, pentru că mi se pare că s-ar putea ca eu să-i spun alte lucruri decât îi va spune următorul ministru…”
    .
    V-ați întristat prieteni, că rămâne literatura română printre blocuri, desculță și învelită cu cartoane , peste iarnă ? Eh, stergeți-vă lacrimile de pe obraz, că avem vești bune: literaturii române i s-a repartizat o casă încă din IULIE, anul curent… numai că doamna Șuteu nu a aflat decât astăzi, și nu afla nici astăzi dacă managerul general al Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu, nu declara următoarele: „Considerăm că dna ministru a fost informată greșit. Muzeul Național al Literaturii Române are un sediu în Calea Griviței nr. 64 — 66 din luna iulie 2016. Acesta este, la ora actuală, în renovare, pentru a se crea condițiile de mutare a patrimoniului. Sprijinul Primăriei Municipiului București și al Consiliului General a fost decisiv. Astfel s-au alocat în luna august două milioane lei pentru amenajarea spațiului la standardele cerute de legislație și de normele muzeale”
    .
    Sunt oameni cărora, prieteni, oricât s-ar strădui, nu le iese… a fost întâi scandalul cu poneiul rozaliu… a urmat enervarea celor 58 de cineaști … s-a produs rumoarea de la Operă… și de la Muzeul Țăranului Român… apoi a venit eșecul campaniei „Cumințenia pământului” .. și, poftim! astăzi apare și Ioan Cristescu cu precizările lui!
    .
    Așa am auzit, că părăsește guvernul, biată madam Șuteu… dar mai există o speranță pentru doamna ministru: poate că dânsa doar ca tehnocrată s-a făcut de râs… în schimb, când se va apuca, în strânsă uniune cu Vlad Alexandrescu, să salveze România, pregătiți-vă prieteni, că abia atunci cred o să dăm noi de dracu’!

  7. A fost una dintre personalitățile venerate de Nicolae Iorga, care era greu de convins să spună ceva de bine personalităților contemporane cu el.
    Da, probabil, A FI ROMÂN, va defini în curând o profesie ]n România și va trebui să fie învățată. Autorii cărții, poate vor iniția un curs de formare pe această temă, pentru toți tehnocrații existenți în această țară și pentru așa-zișii politicieni.

    • Pentru că tot aţi adus vorba despre profes(ţ)ia de A FI ROMÂN, am aflat cu totul întâmplător de o fundaţie, sau Uniune ( n-am prins de la început emisiunea Corinei Chiriac ” Opriţi timpul ! ” una dintre cele mai plăcute şi educative emisiuni) înfiinţată de către un grup de români destoinici, dintre care i-aş aminti pe cei prezenţi atunci, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu şi Ioan Bocşa, în total vreo 25 de persoane ce militează pentru completarea programei şcolare cu câteva ore de predare a specificului naţional românesc, inclusiv a folclorului românesc , pentru o mai bună cunoaştere şi păstrare a identităţii naţionale !
      Inutil să mai spun cîte greutăţi întâmpină : nici vorbă de vreun sprijin material, logistic sau bănesc din partea autorităţilor române ( vorba vine ! 😉 ), care aruncă sume importante pentru institutul lui Florian ( mai nou, ăsta împânzeşte gările CFR cu plăci memoriale care aduc în atenţia românilor faptul că ” din această gară au plecat în 11 şi 12 octombrie 1941 , 3000 de evrei în Transnistria la ordinul Mareşalului I. Antonescu ! „, fără a avea nici un fel de acoperire istorică, în date sau documente păstrate şi să nu mai vorbim, de imposibilitatea practică a unor asemenea deportări în masă !
      Dar pentru că tot trebuia să justifice prin ceva „mormanul” primit de la Statul Român, de la gura contribuabilului român, de ce să nu împuşte doi iepuri dintr-odată : să ne ia banii şi să ne şi culpabilizeze pentru nişte vini, uneori imaginare ( sau vorba unuia, de ce să plătesc eu, ca pe vremea comunismului pentru ce au făcut strămoşii mei , mai ales că ei, pentru ai lor babaci, nu plătesc nimic, ba mai ocupă şi funcţii de conducere în Statul Român, vezi Roman, Brucan, Patapievici, Tismăneanu, Cornea, Oişteanu şi mulţi alţii ?! :mrgreen: ), alteori de-adreptul exagerate !
      P.S.
      Pentru cei care strâmbă din nas la auzul şi văzul folclorului românesc, mă refer la cel autentic de talia celui promovat de cei amintiţi, dar şi de alţii (Sava Negrean, Sofia Vicoveanca, Ştefania Rareş ş.m.a), nu de cel cu bună ştiinţă contrafăcut în dorinţa de a fi în trend, le-aş recomanda să-i cunoască şi altfel, măcar pe cei mai sus amintiţi, nişte profesionişti desăvârşiţi în domeniu şi oameni de excepţională calitate în rest , majoritatea cu studii superioare ( Ioan Bocşa este profesor universitar şi are apărută o carte ce se citeşte pe nerăsuflate : ) ).
      Cei care sunt îndrăgostiţi de Nicuşori, Prune sau Clotilde, Florieni, Julieni, Johani şi alte trufandale scoase, sau aduse pe piaţa românească, mai ales în ultimul timp, vor putea face o comparaţie deosebit de utilă şi extrem de necesară…

  8. lui ZeV ….

    Ascult cu destula mirare stiri despre inVictor .
    Pana acu’ il suspectam ca e cam tont d’aia ii ziceam Tonta . Tu mpai numit fomdator si papa al unui preuspus Partid AntiPonta .. cand eu dpar m-am mirat de ce crdeam ca sunt „tontisme” . Adica dl exprocuror era nitelus cam tras in pept de Vacselu and comp si speriat de de hoastele de la CEE. Am crezut sincer ca numa sub presiune a nomilaizat pe Codruta ca pret al linistii mecesare ptr a guverna.

    Azi insa azuz ca nu era TONT. Ci mult mai rau si mai vinovat. Ca de buna voie si nesilit de nimeni (decat de Ghita, Bogdan Diaconu, inca catova amiic, Rus si Dancu de la filiala PDl din PSD Cluj plus tata socru) pesemne crezandu-se prea destept a facut nefacultele fara inferanle presiuni externe….

    Este uluitor cum omu asta (nu ii pot zice baiat ca este barbat matur – 44 de ani! care a fost procuror, a avut functii de mare responsabilitate si de autoritate) su-a baut joc nu numai de votul meu si al altora ci si de viitorul lui. Azi este sub control judiciar si cu sechestru…
    Si … cam fara vioitor. Sau un viitor cam albastru-vanat ca un ochi facit sarma ..
    Stii care este culmea?
    Daca nu ar fi facut acele PROSTII (nu simple Tontisme!) daca ar i tinut din scurt pe unii amici .. mama cer viitor a ratat! Ar mai fi fots loc de inca 2-3 mandate de premier si minim unul prezidentila. Cu ieisrea la oensie din functia de presedinte sau poa cu „delegare” la Briucsel in functie emportanta …
    Asa?!

    Si zici ca eu eram papa al PAP ? Pai ce nevoie mai are cand are asa amici buni si o gura sloboda?!
    (a da gira sloboda .. La inceput sub improesia Iohannis neamt deci occidental a inceput sa se decalre al;banez si italian. Nici o suparare .. Insa duopa nici o luna devevea marele autohton get beget scobaprator din geto d’aci .. Stii o astffel de oscilatie da un pic cam prost. Adica omu parca ar avea o problema de idnetitate. De acord era in campanie si labanezii si italienii nu au o asa buna presa precum o au nemtzi. Totusi e ub totusi .. cfare cupleaza cu afiormatioa amicului sau Diaconu ca ar fi nitel labil)

  9. Lectia de strategie: Contrabalansarea riscului de a depinde prea mult de un aliat

    Filipinezii par sa fi inteles mai repede decat romanii ca a depinde prea mult de un aliat nu este un lucru bun. Ei par sa se fi inspirat din lectia economica europeana a diversificarii surselor energetice pentru a nu depinde prea mult de cele ruse, pe care au extins-o la domeniile politic si militar.

    Noua lectie sud-est-asiatica, pornita din Filipine, deocamdata, care adauga valoare diplomatiei, politicii si strategiei de securitate, are ca miez principiul potrivit caruia a depinde politic si militar prea mult de un aliat nu este un fapt bun. Diversificarea este raspunsul adecvat si in aceste cazuri. Multiplicarea surselor de cooperare politica si militara este modalitatea prin care se contracareaza riscul de dependenta unilaterala. Pe caz, noile surse, care nu sunt alternative, cum gresit s-a inteles initial, ci complementare, sunt regiunea, deci o asumare a regionalitatii, si alte doua mari puteri.

    Aflat joi la Bijing, președintele filipinez Rodrigo Duterte a afirmat, în cadrul unui forum de afaceri sino-filipinez, că își realiniază politica externă cu Rusia și China, adăugând că ‘America a pierdut’. “Vreau să spun că mă realiniez cu fluxul dumneavoastră ideologic și poate voi merge și în Rusia pentru a vorbi cu Putin și pentru a-i spune că suntem noi trei – China, Filipine și Rusia – împotriva lumii”, a declarat Duterte, în cadrul forumului găzduit de marea sală a poporului, situată pe o latură a pieței Tiananmen din Beijing. El a adăugat că încearcă o “separare de Statele Unite’” atât în termeni militari, cât și în termeni economici.

    Purtătorul de cuvânt al SUA, John Kirby, a afirmat, joi, că Washingtonul nu a primit deocamdată niciun anunț oficial din partea Manilei și că va încerca să obțină o explicație “despre ce anume a vrut să spună președintele Duterte”. Explicatia a venit, vineri, din partea guvernului de la Manila, care a subliniat ca Filipinele vor menține relațiile cu Statele Unite, în pofida anunțului președintelui Rodrigo Duterte privitor la “separarea” de cel mai vechi aliat al țării sale.

    “Vom menține relațiile cu Occidentul, dar dorim o integrare mai puternică cu vecinii noștri’, au susținut liderii economici filipinezi, într-o declarație dată publicității pe e-mail. Ministrul filipinez al comerțului, Ramon Lopez, a declarat la Beijing că țara sa dorește doar să nu mai depindă prea mult de un aliat. “Dar, cu siguranță nu vom opri activitățile de comerț și investiții cu Occidentul. În termeni de legături economice, nu stopăm comerțul și investițiile cu America”, a precizat el.

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/21/manila-clarifica-declaratia-presedintelui-duterte-privind-separarea-de-sua-12-23-13

Lasă un răspuns