Deontoloaga Monica Macovei – fraude electorale?

Nu mi-a venit să cred. Muma anti-coruptiei din România, acuzată de fraude electorale. Se va sesiza, oare, DNA?

„Jurnalistul Sorin Avram a declarat într-o postare pe Facebook că Monica Macovei încă îi este datoare, la doi ani de la finalul campaniei prezidențiale din 2014. Jurnalistul a precizat că lidera partidului M10 a dat declarații neadevărate la AEP (Asociația Electorală Permanentă), conform cărora în timpul campaniei prezidențiale, ea nu ar fi avut niciun material video produs pentru promovarea imaginii sale.

„La sfârșitul campaniei prezidențiale de acum doi ani, Monica Macovei a raportat la AEP un număr de 0 (zero) materiale video produse pentru ea în campanie. Numai eu am făcut vreo 70 de bucăți, dar au mai făcut și alții. Legea o obligă să raporteze toate materialele publicitare, până la ultimul flyer.”

Videoreporterul a declarat că banii pe cel puțin 70 de materiale video pe care acesta le-a făcut pentru doamna Macovei nu i-a primit nici până în ziua de astăzi, pe motivul că nu sunt fonduri.

„Mi-a spus că nu mai sunt bani, să mai aștept. În realitate, numai în ultimele două zile de campanie și puțin după, i-au intrat în cont peste 17.000 de euro de la persoane fizice – celebrul crowdfunding. Suma exacta este de 78.028 lei.
Un an de zile mai apoi m-a tot dus cu vorba: ba că mi-i dă în rate, ba că mi-i dă la toamnă. Am crezut-o, c-așa-i când ai impresia că lucrezi pentru oameni cinstiți. După ce a trecut și mama toamnei, nu a mai recunoscut ca noi să fi avut vreun contract. Aveam să aflu ulterior că acel contract fusese “exfiltrat” din documentele campaniei chiar în preajma alegerilor.”

„Si tot ulterior aveam sa aflu ca, in anul ala cand ma tot amana cu plata pe motiv ca nu are bani, Monica Macovei si-a cumparat o locuinta noua, pe strada Luca Stroici din Bucuresti.”

„O nouă campanie electorală stă să înceapă. Dacă o s-o vedeți pe Monica Macovei agitând cu mâna dreaptă buzduganul anticorupției, uitați-vă unde e mâna ei stângă. S-ar putea să fie prin buzunarele altora. Asta este, spre deosebire de alții, despărțirea mea de Monica Macovei nu a avut la bază principii și idei, ci o banală tzeapă.”

***********

Vă vine să credeti? Campioana anti-coruptiei i-a dat teapă unui  cunoscut jurnalist, in campania electorală, care, acum, o acuză de fraudâ electorală. Pare un fel de denunt public. Credeti că DNA se va auto-sesiza?

 

24 de gânduri despre “Deontoloaga Monica Macovei – fraude electorale?

  1. Nu cred că DNA se va autosesiza fiindcă e foarte ocupat. Are de rezolvat dosare grele cu coloane oficiale și girofaruri.
    Cred că tipul păcălit de păcălitoarea care a păcălit milioane de telectuali ar trebui să facă plângere.
    Telectualii nu vor să recunoască păcăleala pe care au înghițit-o, deci nu se vor jelui.

  2. 1. Frumoasă poză!!!!
    2. Interesant este și momentul când cel căruia madam Votcă i-a tras o țeapă s-a lăsat copleșit de amintiri, ca să spun așa. Și ce informații are! Și despre sume de bani și despre case….

    • nu stiu de ce Sorin Avram nu a ales calea justitiei, dar va dau eu unul posibil: eu AM ALES calea justitiei, impotriva lui Ciprian Dobre, PNL, presedintele Consiliului local Mures, dupa alegerile din 2012 … nici eu nu am fost platita, pentru consilierea respectivuliui in campania care s-a finalizat cu castigarea pozitiei, pentru el … dar onor JUSTITIA a hotarat ca procesul pe care i-l intentasem trebuie sa aiba loc la Tg Mures, domicilul infractorului, iar nu in Bucuresti, adica la domciliul meu, victima tzepuita de onorariu …; evident, am lasat-o balta, pentru ca era clar ca asta urmareau, nu … cine naiba cheltuie timp si bani pe drumuri, din postura de victima, inca o data victimizata de stramba justitie …. asadar, raspunsul scurt la intrebarea dvs, pe care o ghicesc retorica, ca intentie, este ca Sorin Avram este posibil sa nu fi avut incredere ca i se poate face dreptate … desigur – e doar un punct de vedere – al meu.

  3. Articolul 5 al NATO: Un detonator si o plasa de siguranta pentru provocari? O parte restransa a Occidentului vocalizeaza in crescendo pe tema pericolului celui de-al treilea razboi mondial. Daca cei care ridica ziduri de sanctiuni si revarsa rauri de propaganda atatatoare vor trece din domeniul potentialitatii in cel al realitatii, mijlocul pe care il vor folosi va fi fara indoiala provocarea, asa cum l-au folosit si pentru detonarea celor doua razboaie mondiale. O intrebare nedumeritoare a fost pusa ministrului de externe german Frank-Walter Steinmeier de eurodeputatul conservator britanic Mark Pritchard. Steinmeier a fost întrebat de Pritchard dacă Germania va reacționa “slab sau puternic” în cazul în care un membru NATO ar fi atacat și dacă, conform Articolului 5, va avea în vedere lansarea unei acțiuni militare, de exemplu ca răspuns la o acțiune agresivă din partea Rusiei. Răspunsul a fost conform: “Pot să vă răspund foarte pe scurt: va fi un răspuns puternic”, a declarat ministrul de externe german. Aparent, intrebarea europarlamentarului britanic a fost gratuita, raspunsul fiind continut in mod explicit in Articolul 5, care descrie mecanismul de apărare colectivă al alianței. Pentru o propaganda provocatoare nimic nu este insa gratuit. Inventarea dusmanului si isterizarea pericolului imaginar care i se atribuie dezvaluie o gandire provocatoare.

  4. Nu, Domnule Năstase, DNA-ul americanilor nu se va autosesiA, căci vorbim de frăția penală a „anticorupție”, cei care au superimunitate din partea americanilor, astfel încât, indiferent ce ar face, nu răspund.

  5. Macovei , Morar , Kovesi , Pruna – cozi de topor mai ceva decât in anii ’50 . Si sprijinite de idiotii utili , aia cu gura plina de ” penali ”, ” justitie si stat de drept ” si ” I love DNA ” .

  6. http://www.dcnews.ro/marian-godina-dezvaluiri-in-cazul-ursului-impu-cat-la-sibiu_518991.html
    .
    Cam acesta-i tiparul de gandire al baietilor astia din institutiile de forta :
    .
    pe ursuletul din Sibiu l-au impuscat dupa ce initial au vrut sa-l calce cu masina ( ?! ) iar in trecut , la Brasov , cineva a propus sa mitralieze un urs cu un Kalasnikov .
    La fel au procedat si cu mediul de afaceri , si cu cetatenii , si cu clasa politica …

  7. @Adrian B October 14, 2016 at 2:25 pm
    .
    Buha verde? Ce drăguț! Sper că nu este un plagiat, avându-se în vedere că BUHA a postat prima textul la 1:20 pm, ci sunteți tot dumneavoastră pe sub penele verzi din COTIDIANUL. Iată:
    .
    „@Buha verde
    Cozi de topor mai ceva decât in anii ’50. Sprijinite de idiotii utili ( a se vedea si multe dintre comentarii) aia cu gura plina de ”penali”, justitie” si ”I love DNA”
    .
    Nu de alta, dar cu plagiatele astea e deranj mare, să știți… Spre exemplu, sintagma „idiotul util” a fost folosită deja de atâtea ori , încât ar merita, săraca, măcar niște ghilimele sfioase. Cu simpatie pentru toate bufnițele din rubrica de COMENTARII din COTIDIANUL , indiferent de culoarea penajului.

  8. Cred ca nu are importanta daca vreun parchet se va sesiza, deoarece, dna Macovei, fie si cu 160 de greseli recunoscute in numai 4 legi, este totusi jurista si atunci detaliile – insemnand cine a semnat contractele , cum au fost ele redactate – sunt importante: in ele se ascunde diavolul. Posibil ca, din partea M10, contractele sa nu fi fost semnate de catre dna Macovei, ci de catre mandatarul financiar, ori de catre un alt imputernicit; asa se si explica retragerea dnei Macovei, care i-a lasat pe emzecisti cu pasivul; asa se poate explica si schimbarea la intervale scurte de timp a succesorilor dnei Macovei la presedintie, ca pe esecuri in a gasi mijloace financiare necesare platii datoriilor si continuarii existentei partidului. Asa poate fi explicata si proiectata fuziune cu ALDE: un frumos lucru ca dl Tariceanu sa dea banii pentru campaniile dnei Macovei, in care stim cum s-a exprimat dna Macovei la adresa sa. In concluzie, cred ca pericolul pentru dna Macovei consta mai degraba in faptul ca ar putea sa nu isi mai gaseasca, in continuare, un plasament si, in consecinta si in timp, consideratia fata de ea ar putea sa scada, odata cu scaderea influentei sale.

    • nu se ascunde nici un diavol in detaliile contractului, decat diavolul insusi … intre oameni de onoare, cuvantul de onoare este suficient … este suficienta constiinta faptului ca datorezi bani pentru servicii sau produse primite sau folosite …. asadar, toata discutia este superflua …. Monica Macovei n-are onoare, n-are cuvant, fie ca Sorin Avram a avut sau nu un contract beton cu ea …

  9. Deci, să abordăm problema metodic, pentru ca nu cumva să greșim: de cine trebuie să ne râdem mai tare, de Macovei Monica sau de Sorin Avram? Eu zic că de Sorin Avram, pentru că a afirma, în anul de grație 2016, următoarele în legătură cu MM „…Un an de zile mai apoi m-a tot dus cu vorba: ba că mi-i dă în rate, ba că mi-i dă la toamnă…. Am crezut-o, c-așa-i când ai impresia că lucrezi pentru OAMENI CINSTIȚI…”, închis citatul, presupune ori un umor involuntar peste puterea mea de concentrare , ori o ironie puțin mai acidă decât ironiile domestice. OAMENI CINSTIȚI… în frumoasa limbă română aceste cuvinte alăturate pot însemna două lucruri, sensibil diferite între ele. E posibil ca Monica Macovei să- fi fost, așadar, CINSTITĂ când a încheiat contractul , deoarece, de obicei, când oamenii sunt peste măsură de CINSTIȚI, nu prea mai știu ce contracte semnează, deci este explicabil că nu-și mai aduce aminte de el.
    .
    Aflu că domnul Sorin Avram „a fost dezamăgit” de zeița dreptății … dar, din fericire, nu a fost singurul . Și un prieten al acestuia, Florin Budescu și-a furat-o , și vă mărturisesc, prieteni, cu sinceritatea care mă caracterizează de la cea mai fragedă vârstă, că eu mă bucur din suflet că și-a furat-o și dânsul, cei doi făcând parte din armata de admiratori ai Monicăi, încă din perioada când aceasta reforma viguros justiția română. Așa că astăzi, Florin Budescu scrie , cu lacrimi pe obraz, următoarele:
    .
    „…De multe ori, oamenii care pentru noi, ca imagine publică, reprezintă repere, nu sunt ceea ce par a fi. Aşa stau lucrurile cu Monica Macovei.
    În primăvara acestui an, în scandalul anulării posibilităţii ca SRI să fileze suspecţii de corupţie, am sunat-o pe Monica Macovei. M-am prezentat ca jurnalist independent, proprietar al acestui website, StareaPresei.ro.
    Reacţia Monicăi Macovei, plină de răceală şi dispreţ:
    -Ce site? Nu vă cunosc.
    I-am spus politicianului că sunt eu, acela care o susţine de ani de zile, de pe când era ministrul Justiţiei şi că vreau să-i pun doar câteva întrebări. Mi-a răspuns ca unui microb care-i stă pe rever şi trebuie înlăturat cu un bobârnac:
    -Nu am timp de dv. Sunt în campanie şi sunt foarte ocupată…”.
    .
    Și acum, la final, într-o cu totul altă ordine de idei, nu vi se pare revoluționar din punct de vedere științific, prieteni, ca un jurnalist să-și închipuie că Monica Macovei îndepărtează cu bobârnace microbii de pe vestimentația ei, și nimeni n-a știut până astăzi, nici măcar Tolontan, că e atât de simplu să scapi de urâciosele bacterii ? … e de-ajuns ca bobârnacul să fie bine țintit și precis…

  10. Off topic
    Mircea Popescu

    Cei de la NSA nu citesc pana la capat ? I-am raspuns doamnei ,,fosta basarabeanca” pe acea tema a imigratiei la hurta.
    (Z)
    PS
    Istoria ne invata ca TOATE imperiile se prabusesc sub propriile poveri. Ar trebui ca acest adevar sa fie predat si copiilor americani, nu sa fie intoxicati cu Superman, Rambo, Omul de Otel si alte bazaconii din lumea benzilor desenate.
    Sa stiti ca Europa, dar si America, sunt fascinate de scoala de balet ruseasca, de compozitorii rusi, de dramaturgii rusi, sau de romancierii clasici din spatiul estic. Numerosi tenori si suprane din Rusia sunt invitati pe toate marile scene ale lumii.
    ,,Spiritul slav” inseamna, in primul rand, rigoare, traditie, strategie si perseverentza.
    Ca sa nu mai spun ca rusii, de ceva timp, ocupa unul dintre primele locuri la Eurovision. Doar ,,corectitudinea politica” i-a impiedicat sa castige in 2015 si 2016.
    Probabil ca, daca si-ar pus o barba, solista din 2015 castiga sigur.
    (Z)
    Stimate coleg, fiecare popor are o spiritualitate aparte si demna de tot respectul Sa nu o calcam in picioare prin globalizare si amorfizare a valorilor.
    Ma intreb care este spiritul specific american (?). Daca m-as gandi la vechile triburi din America de Nord, intr-adevar, as avea ceva de remarcat.
    Din pacate…….
    Da, America a avut si are mari oameni de stiinta, care castiga premii internationale.
    Imi amintesc de savantii atomisti de la Los Alamos, ,,imigrantii de luxe” ai Americii, in urma carora s-a ales praful de cateva sute de mii de vieti japoneze. ,,Pagube colaterale”, bineinteles.
    Sau, daca nu l-ar fi avut pe Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun, nu stiu cand ar fi ajuns americanii pe Luna (presupunand ca au ajuns realmente). Acum, nu-l mai au, si apeleaza la serviciile batranelor Soiuz pentru mentinerea in functiune a Statiei Spatiale Internationale.
    Deh, scuturile antiracheta costa miliarde de parai….astfel, magnatii care finanteaza campaniile americane au suficiente lichiditati pentru sponsorizari.
    Iata ce bine coopereaza marile puteri, dar ele stiu sa ne asmuta unii impotriva altora. Divide et Impera, va suna cunoscut ?
    (Z)

    • pps
      Cititi-l cu atentie pe colegul Fragmentarium Politic. Poate veti intelege mai limpede cum stau, de fapt, lucrurile in lume.
      De fapt, nimic nu este nou sub soare si totul se repeta. A mai existat o perioada de isterie antiruseasca si in anii 50, in urma careia…..dar dati-mi voie sa fiu mai riguros:

      ,,(CITEZ) Ethel și Julius Rosenberg au fost condamnați la moarte sub acuzația de spionaj în favoarea Uniunii Sovietice, îndeosebi pentru furnizarea datelor secrete privind bomba atomică. Procesul Rosenberg a avut răsunet mare în anii 1950. Cazul Rosenberg continuă să fie controversat și astăzi. Sentința de condamnare la moarte a fost pronunțată la 5 aprilie 1951, iar execuția a avut loc la 19 iunie 1953 în închisoarea Sing-Sing din statul New York.
      Potrivit datelor celor mai recente, Julius Rosenberg a fost realmente spion, însă a furnizat documente de relevanță militară minoră. Aceasta reiese în primul rând din depoziția ofițerului sovietic de contrainformații Aleksandr Feklisov, făcută la sfîrșitul Războiului Rece. Feklisov, care îl racolase pe Rosenberg și îi fusese ofițer de legătură, a precizat că soția lui Rosenberg, Ethel, a fost inocentă.

      O altă persoană implicată, Morton Sobell, coinculpat în proces, a declarat, într-un interviu publicat în septembrie 2008 în cotidianul The New York Times, că Julius Rosenberg a acționat ca spion și că soția sa, Ethel, știa, dar că nu s-a implicat în activitatea soțului.

      Transmiterea informațiilor relevante pentru construirea bombei atomice sovietice a fost în principal făcută, potrivit propriei mărturisiri, de Theodore Alvin Hall, om de știință, care lucra la Los Alamos și care era agent dublu. Datele serviciilor secrete făcute publice în 1995 arată că acesta considera că monopolul american în ce privește tehnologia de producere a bombei atomice este periculos și că singura atitudine corectă era să încerce să rupă acest monopol. Americanii au împărtășit ulterior britanicilor și canadienilor tehnlogia nucleară, nu însă și rușilor cu care erau/au fost aliați, fapt care îi lasă și azi (2013) pe unii autori în dubiu dacă nu s-ar fi putut evita o cursă a înarmării nucleare în măsura în care americanii ar fi decis să împărtășească tehnologia relevantă și sovieticilor.”

      Ei ? Ce spuneti ? Mie mi se pare tulburator de interesant.
      (Z)

  11. Ma uit la comportamentul catzeilor. Intre ei s-ar sfasaia: aia mici pe aia mari, aia mari intre ei. Dar intre oameni si catzei iubirea e mare. Poate e nevoie de o noua specie inteligenta pe Pamint.

    Mie nu mi-a placut niciodata Macovei, pentru ca am vazut-o nesincera, sprijinindu-l neconditionat pe Basescu, desi ar fi avut posibilitatea ca de la Bruxelles, sa faca ce era corect pentru romani si Romania in perioada in care clanul Basescu jefuia tara, si facea presiuni pe institutiile democratice si de justitie. Nu a facut nimic in acest sens. A inchis ochii la abuzurile sistemului Basist multi ani la rind. Ala nu e comportament de om care intelege ce inseamna democratia sau justitia intr-o tara democrata.

  12. Recursul la metoda ..DNA

    „Nasul” Morar sustine ca Zeita Justitiei din Romania, adica Laura Codruta Kovesi ar fi intretinut cu genralul Coldea SRI relatii din alea condamnate de morala societatii socialialiste si prohibite de „Codul principiilor și normelor muncii și vieții comuniștilor” (abrogat!) . Da ma rog preacurvia , chair si adulterul nu m-au socat niciodata.
    Insa .. e un INSA … adica urmand inaltul exemplu lulutzesc ma intreb daca oare daca acesta coțăreală nu ar putea sa fie si altceva decat o incalcare a inaltelor principii azi abrogate?
    Pai de pilda oare nu discutau intre ei .. ?Oare ce discutau? Oare nu se primeau poa informatii utile intr-un dosar? Oare nu se facea un mic cadou cu niste interceptari de pus la dosare?!
    Si uite asa se poate concluziona ca exista suspiciuni rezonabile ca de fapt Lulutza a primit foloase necuvenite constand in capital electoral bazat pe imaginea de Justiiara Neinfricata Bautoare de Lacrimi de Corupt!!!

    Deci conform practicii DNA ce ar urma?

    Cam nasol recursul asta la metoda.
    Cat de nasol cel mai bine poa explica Bica!
    Sau Olguța …
    Noroc cu bestiile corupte din Senat care anul trecut au modificat Noul Cod de Procedura Penala …

  13. Doamne, cum se reflecta caracterul pe fata unei/asemenea/persoane.
    Cel putin individa e sincera cu ea insasi…
    Daca alegerile nu vor fi fost furate, trebuie ca exista multi idioti utili…

  14. Monicuţa, ca şi fana ei (ministrăreasa de la Justiţie) sunt înzestrate cu o mare calitate: obrazul gros. În curând, li se va găsi şi domniilor lor Călcâiul lui Achile.

Lasă un răspuns