Lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 12 octombrie a.c., începând cu ora:16.00 lansarea volumului VIII din seria „România – Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii Războiului Rece”, coordonată de ambasadorul Nicolae ECOBESCU.

Tema volumului – „România și negocierea tratatului de neproliferare a armelor nucleare”.

Alături de autor vor lua cuvântul: prof.univ.dr. Ion CALAFETEANU, Radu HOMESCU, ambasador si Constantin VLAD, ambasador.

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

9 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. @ Liviu Bejan
    .
    Minciunile , tradarile si coteriile lui Victor Ponta nu sunt niste lucruri banale si firesti . Sunt niste mizerii venite din partea unui individ care a condus tara asta timp de 3 ani si a adus-o in halul in care-i acum .
    Eu incercam doar sa le explic celor care-l lauda pe Ponta , zi de zi , pe acest blog .
    Oricum , cariera acestui baiat este finalizata . Primii care s-au saturat de el sunt PSD-istii , in frunte cu Dragnea . Chiar si el stie acest lucru si sta cu bagajele la usa ca sa plece la PUR , unde-l asteapta seful lui Sebastian Ghita .

  2. Hai si ceva mai putin teleptual da cu vedere la buzunaru nost’.

    Poluarea istorică
    OMV, patronul Petrom, amenință că dă statul român în judecată

    Compania austriacă OMV, care deține 51% din capitalul OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră autohtonă, amenință că dă statul român în judecată din pricina unor creanțe neplătite. Această informație apare în prospectul pentru oferta publică secundară prin care Fondul Proprietatea va ceda până la 6,4% din titlurile OMV Petrom.

    “În conformitate cu Contractul de Privatizare, OMV Aktiengesellschaft (“OMV”) este îndreptățit să solicite Statului Român rambursarea, sub condiția îndeplinirii anumitor cerințe pentru costurile de dezafectare și de mediu efectuate de noi pentru restaurarea și curățarea zonelor în care s-au desfășurat activități înaintea momentului privatizării Societăţii care a avut loc în 2004. La data de 30 iunie 2016, valoarea netă actualizată a creanței asupra statului român pentru costurile estimate de dezafectare și de mediu a fost în sumă de 2.616 mil. RON, deoarece vizează activități specifice care s-au desfășurat înaintea privatizării. Mai mult, în aprilie 2016, OMV a trimis statului român o notificare cu privire la anumite creanțe neplătite de către statul român în legătură cu anumite obligații de dezafectare a unor sonde și de refacere a mediului în valoare de aproximativ 153 mil. RON”, se spune în document.

    Mai departe in Cotidianul de azi (11 oct 2016)
    OMV, pentru 33,34% din pachetul de acţiuni, a plătit Statului Român suma de 668,815 milioane de euro, iar prin majorare de capital social în valoare de 830,6 milioane de euro – suma rămasă în conturile SNP PETROM – a obţinut 17,55 la sută din acţiuni, necesare pentru a deţine 51 la sută din capitalul social
    Adica Statul Roman a bagat la pusculita numa 669 milioane euroi, insa se pbliga ca sa achite. suma de 363 milioane de euro, pentru lucrările de mediu deja realizate. Deci 306 milioane euroi.
    Inm fara de pretul asta cam submodic OMV a mai primit produse petroliere afaklate in depozite in val de cca 1,2 mld. Tinand cont ca OMV nu a plait petrolul sau cheltuielile aferente prelucrarii petrolului avea de incsat net ca 600 milioane euroi . Adica cam 90% din ce a platit. La care se dauaga baloare activelor (constructii si terenuri)
    Insa prima transa de plata a fost de 220 milioane.

    Si acum OMV zice judecata si ca vrea nu imtege cati bani. Nu inteleg fiindca ziaristii tineri e cam tembeli si nu stiu ce rost are prunctul ala din suma de 2.616 mil. RON. Este „decimal” ca in americana?: Sau este pe romaneste? Ca in a doua ipotenuza ar insemna „numa” 4 mld euroi!

    Insa OMV insusi recunoaste ca este o o adunatura impotenta de plangaciosi. Ca nu au „competente” sa faca foraje maritime – INSA RSR AVEA! Ca nu au „competente” nici pe uscat sa „PEF” .. Ca nu se pricep nici cat spaniolii de la Repsol!! Ca saraci austrieci nu au de nici unele ..
    Atunci la ce se pricep golanii astia nehaliti?! Impptenti, incompetenti si ignari – astia sunt autriecii de la OMV!
    Si in loc sa stea acasa si sa faca snitele si strudele se dau petrolisti majori.
    A se vedea lutania de vaduva sarmana la :
    http://www.cotidianul.ro/tabloul-marilor-probleme-cu-care-se-confrunta-principala-companie-petroliera-din-tara-289093/

    A da sa nu uit – cica Rezervele din Marea Neagră s-ar putea să nu fie viabile comercial
    Insa intorcarcdnu-ma la snitele si strudele s-ar putea ca nici in acest domeniu sa nu fie prea comteneti! Ca sunt La mâna clienților!! (vedeti articolul citat.. una din marile dificultai cu care se confrunta Petromu austrificat condus de nemtazul Seele este ca se afla La mâna clienților [titlu din articol, original bolduit])
    Cam asta cu plangaciosii aia .
    Pardon ! Stati asa mai am una :

    Comisia de la Bruxelles şi, fără cererea României (repetăm, fără cererea României), a acordat României din fonduri europene bani pentru construcţia urgentă a racordurilor din ”autostrada gazelor” BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). Nici nu se ştie cine din România a mandatat construcţia acestei conducte separate faţă de cele existente care aduc în zonă gaz rusesc. Mai mult, s-a şi trecut repede repede la construcţia ei, care implică, printre altele, şi subtraversarea Dunării! De mirare nu este, pentru că se apropie momentul în care este posibil să treacă în exploatare şi gazul din largul Mării Negre, care trebuie să ajungă musai… în Austria.

    (Ilie Serbanescu, Cum a ajuns România să-şi cumpere de la alţii propriile resurse! in Cotidianul)
    Mde .. Ilie ala parca incepe sa isi aduca aminte de ce a invata in tinerete
    Preluarea sub control de către străini a exploatării bogăţiilor subsolului este faza primitivă, dar de bază a sistemului colonial.

    • Ghită Bizonu’,
      rezervele de petrol si gaz nu au fost „vândute” OMV. Nici nu se putea (vezi Constitutia). Au fost concesionate pe 10 ani, incepând din 2003. Deci, toti desteptii care sunt supărati pot să nu le mai concesioneze celor de la OMV petrolul românesc sau pot să stabilească o redeventă de 100%!

  3. Mi-ar fi placut sa fiu rentier si sa particip la intrunirile fundatiei. As fi vrut eu. Dar cum iti asterni, asa dormi, asta e. Succes!

  4. O POVESTE CONTEMPORANĂ CU DOI BASCHETBALIȘTI ȘI O BASCHETBALISTĂ
    .
    Lumea a râs mult astăzi… cu o față serioasă, care, totuși, îi părea telespectatorului matur, dedat la talk-show-uri politice, destul de nostimă în naivitatea ei dezarmantă, Sebastian Ghiță s-a prezentat la DNA având asupra lui două bufnițe din ceramică , vârâte într-o cutie căptușită cu catifea. Cum spuneam, lumea a râs pe săturate… cel mai tare a râs ANTENA 3 … că ce stupid…că ce mitoman…că ce tra-la-la- la mansardă…
    .
    Sebastian nu este ca alți clienți ai DNA-ului , nu e precum aceia care disprețuiesc haita de reporteri de teren pricepuți oricând să înghesuie cincisprezece microfoane în zece centimetri cubi de aer …nu, nu… Sebastian nu se îndepărtează întorcând privirea în altă parte, dimpotrivă, el stă de vorbă pe-ndelete, explică , fără să-și piardă vreo clipă aerul debusolat de individ prostuț, căzut în capcană , aer care-l prinde așa de bine, că ne putem hlizi în voie…Râzând cu gura până la urechi, ANTENA 3 nici nu observă ce face Sebastian, și repetă , fară noimă, „ halucinant”… și „fără precedent”.
    .
    În acest timp, fostul baschetbalist practicant, rămas un perpetuu iubitor de baschet, ne povestește câte-o întâmplare mică și aparent neverificabilă despre o fostă baschetbalistă practicantă și fostă iubitoare de bufnițe. O petrecere la podgorie, cu cel de-al treilea baschetbalist… o poză cu un avion particular… tăieturi din ziare( pe surse) … un e-mail de la o cucuvea mov… un cadou „la mine acasă” …
    .
    Am putea spune „…doamne-ferește, da ‘ ce prostovan e ăsta? … Am putea spune , prieteni ? De ce-am spune așa ceva? Cei trei baschetbaliști au reprezentat pilonii de putere, una ocult-economică, una politică și cealaltă judecătorească, ai unei Românii confuze… par ei proști? Nu triunghiul e cea mai stabilă figură geometrică? Ba da, cu condiția ca ipotenuza să nu înnebunească la un moment dat și să vrea să aresteze catetele….Nu taburetul cu trei picioare e cel mai sigur taburet? Ba da, cu condiția ca unul dintre picioare să nu înceapă să crească brusc la dimensiuni disproporționate, distrugând echilibrul promordial….
    .
    Ieri, la Parchetul General , Sebastian a fost citat, s-a prezentat , ca orice cetățean, fără bufnițe, și a stat două ore. A vorbit cu procurorii. Dar nu a fost audiat, deoarece audierea s-a amânat… ANTENA 3 iar a râs de s-a prăpădit , că mincinosul… că închipuitul… că tra-la-la la mansardă… poate mai normal ar fi fost să se întrebe, după ce-i trecea hohotul de râs, oare ce le-a spus ăla procurorilor, de-au trebuit cavalerii dreptății să amâne audierea…
    .
    ANTENA 3 , autosuficientă și ranchiunoasă , nu are cum să vadă ce basme-n-bucățele joacă Sebastian, adăugând, cu aerul lui prostuț și răvășit, câte o piesă de carton, în fiecare zi. Îmi închipui, însă, că ceilalți doi baschetbaliști, înțeleg perfect …asta cu toate că între cei trei nu mai există, astăzi, nici un tip de comunicare .

    • In general, jurnalistii de tabloide nu exceleaza la capitolul IQ. De aceea nici nu lasa interlocutorii sa vorbeasca, atunci cand ceea ce spun acestia le depaseste nivelul de intelegere, sau, raspunsurile lor nu se incadreaza in ,,grila” redactionala. As fi foarte curios sa citesc cv-urile unor jurnalisti/anal-isti repetitivi pe sticla, dar ma indoiesc ca voi avea prea usor aceasta sansa.
      In ceea ce priveste A3, observ un derapaj ingrijorator inspre analiza superficiala, tendentioasa si sententioasa, aidoma ,,stilului” jurnalistic de la iRealitatea TV.
      Avem la acea televiziune o Dana Grecu isterica, un Radu Tudor belicos -gata sa meraga la razbel, un Mihai Gadea care anunta tot felul de dezvaluiri care se dovedesc, in mare parte, ,,fasuri” obtinute pe surse, din ghemotoace de drafturi, sau din asazise denunturi senzationale emise de dezaxate buzate precum nora lui Magureanu. As spune ca televiziunile private s-au ,,otevizat” in Romania neo-populisto-liberala.

  5. @Adrian B. Adrian, cred ca aceia carora incerci sa le explici vad lucrurile la fel de bine ca si tine, insa au alte pozitii. Pe de alta parte, daca poti accepta o sugestie, cred ca e bine sa eviti exprimari de tip ‘care a condus tara asta timp de 3 ani si a adus-o in halul in care-i acum’. In primul rand, nu a condus tara singur, nu ai cum sa ocolesti personajul Basescu, ca si alte personaje. Dupa aceea nu e foarte usor sa vorbesti despre ‘halul’ tarii; pentru foarte multi romani, ‘halul’ este ceva similar cu modul in care o duc ei; faptul ca lor le-a fost data integralitatea veniturilor este, pentru ei, mult mai importanta decat faptul ca banii necesari au devenit disponibili prin incetinirea investitiei de stat, de exemplu. Tot asa cum vei trage in zadar semnale de atentie in legatura cu jocul cu focul, joc electoralist, al cresterii salariului minim, pentru ca banii trebuie scosi de undeva si ca fiecare legiferare de nivel de salariu provoaca probleme firmelor private mici si mijlocii. Si aici intervine o alta chestiune si anume ce face statul roman pentru firmele private, pentru banii pe care ii primeste de la ele.
    Scuza-ma ca m-am amestecat.

  6. @Luminița Arhire
    Mă întreb ce va fi cauzat accesul de nebunie al ”ipotenuzei”? Fiindcă un motiv trebuie să fi fost Și nu-mi vine să cred , în ciuda evidentei sete de putere a baschetbalistei, că a venit dintr-un imbold propriu. A rămas fără răspuns întrebarea mea referitor la strania afacere cu spionarea aceleiași. Există probabil o legătură între ele.

Lasă un răspuns