Stiati că, anul acesta, a fost achitat Slobodan Milosevic?

Stiati că Slobodan Milosevic a fost achitat, anul acesta, de acuzatiile de genocid de către Tribunalul international pentru Iugoslavia, de la Haga? N-ati văzut stirea asta in RL, in Revista 22? Nu au comentat o astfel de stire  Tăpălagă,  Cartianu, Ciocăzanu, Sercan si echipele lor? Se pare că stirea asta nu era importantă pentru români. Singurul care a scris pe tema asta a fost Adrian Severin.

Stiati că Milosevici s-a sinucis in celula in care se afla, in urmă cu zece ani, in 2006? Stiati că el a stat in inchisoare cinci ani inainte de asta? Fusese arestat in 2001. Fusese extrădat de Zoran Dindic, care si el… Se pare că, in definitiv, este vorba de cele 10% pierderi colaterale din justitie. Inclusiv in cea internatională.

 

PS Adaug o fotografie a mea cu Slobodan Milosevici, la o intâlnire cu ocazia unei vizite in Iugoslavia/ Serbia, din iulie 1991.

23 de gânduri despre “Stiati că, anul acesta, a fost achitat Slobodan Milosevic?

  1. Da dle Năstase ați fost sunteți și veți rămâne un om politic adevărat un intelectual rasat și un formator de opinie stilat ca și un fin observator și analist al lumii politice internaționale și de fiecare dată sesizați și împărtășiți informații serioase și semnificative ale timpului și istoriei. Multumim frumos!

  2. Cei 10% pierderi colaterale în Justiție nu te interesează până ce nu ești printre ei.
    Nu, nu știam. e bine că ne-ați spus, nouă, tuturor.
    Poate unii intransigenți or să mediteze o clipă și or să încerce să se pună în pielea unui om nedreptățit.

  3. Da, domnule Nastase, a fost achitat in iulie anul curent, dar mass-media slugarnica si obedienta a americanilor, inca n-a aflat. Sunt sigur, dar absolut sigur, ca vor afla peste 50 de ani. 😀

    Yugoslavia (1999)
    Minciună mediatică: Sârbii comit genocid împotriva albanezilor kosovari.
    Ulterior s-a aflat: Pură invenţie, aşa cum purtătorul de cuvânt oficial NATO, Jamie Shea, a admis.
    Obiectivul real: Transformarea NATO într-o forţă poliţienească globală şi impunerea controlului NATO în Balcani. Instalarea unei baze militarea americane în Kosovo.
    Consecinţe: 2000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnică în Kosovo pusă în practică de către UCK, sub acoperirea NATO.

    Armata de Eliberare din Kosovo (UÇK) – o organizație teroristă finanțată de SUA, aliată a NATO, cu membri Al Qaeda

    „O organizație până atunci necunoscută, numită „Armata de Eliberare din Kosovo” (UCK) declarase că este responsabilă pentru aceste fapte. Originea UCK a fost prima dată necunoscută. De fapt, inițial era un clan mic, dar grupul format de albanezii extremiști nu era foarte bine pregătit, mulți dintre aceștia fiind din regiunea Drenica din vestul provinciei Kosovo. UCK a constat în principal din fermierii locali, din strămutați și din someri.[necesită citare]

    Se presupune că UCK a primit suport material și financiar din partea albanezilor kosovari[15] și din partea lorzilor de droguri albanezi stabiliți în alte locuri din Europa[16]. La începutul anului 1997, Albania s-a prăbușit în haos după căderea președintelui Sali Berisha.

    Rezervele de material militar au fost jefuite cu impunitate de bande criminale cu cea mai mare parte a obiectivelor de metal oprindu-se până în vestul provinciei Kosovo, astfel mărind creșterea arsenalului UCK.

    Bujar Bukoshi, umbra prim-ministru în exil (la Zürich, Elveția), a înființat un grup numit FARK (Forțele Armate ale Republicii Kosova), care a fost raportat că a fost desființată și absorbită de UCK în 1998. [necesită citare]

    Cei mai mulți albanezi au văzut UCK ca „luptători de libertate” legitimi, în timp ce guvernul iugoslav îi considera „teroriști” atacând poliția si civilii.

    În 1998, Departamentul de Stat al SUA listase UCK ca o organizație teroristă, și în 1999, a Comitetul de Politică Republican a Senatului Statelor Unite și-a exprimat necazurile cu „alianța eficientă” a administrației Clinton, cu UCK ca urmare a „numeroaselor rapoarte din surse neoficiale, că UCK este foarte mult implicat cu: extinderea rețelei de crime albaneze (…), [și cu] organizații teroriste, motivate de ideologia islamismului radical, inclusiv bunuri din partea Iranului și a cunoscutul Osama Bin Laden (…).”

    În 2000, un articol BBC, a declarat că NATO în război arată modul în care Statele Unite, care a descris UCK ca „organizație teroristă”, dorește să formeze o relație cu aceasta.

    Ministru plenipotențiar din partea SUA, Robert Gelbard a raportat că UCK este o organizație de teroriști. Răspunzând la critici, el a precizat ulterior la Casa de Comisie pentru Relații Internaționale, că „în timp ce au comis ‘fapte teroriste’ nu au fost catalogatee legal de către Guvernul SUA ca organizație teroristă”. În iunie 1998, el a discutat cu doi bărbați care pretindeau că sunt lideri politici.

    De asemenea, trebuie remarcat faptul că nici Statele Unite, nici alte puteri influente n-au făcut nici un efort serios pentru a opri banii sau armele directionate catre Kosovo.”[3]

    „Membrii Armatei de Eliberare din Kosovo (n.tr. Kosovo Liberation Army – KLA), cunoscuta local sub numele de UCK, au fost antrenati in Afganistan si la Trojope in Albania in tabere teroriste conduse de Osama bin Laden – Rebelii KLA se antreneaza in tabere teroriste (n.tr. KLA Rebels Train in Terrorist Camps), dupa cum scrie Washington Times la data 4 mai 1999.

    Publicatia The Sunday Times l-a citat pe seful serviciului de informatii albanez care confirma ca, Osama bin Laden a trimis unitati in provincia sarba Kosovo. Publicatia Washington Times[8] a relatat ca au fost recrutati in KLA, care era controlata de CIA, chiar si membri ai fostei grupari al Mujahedinilor din Afganistan.

    Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost cel care a furnizat arme teroristilor albanezi (KLA). Secretarul de stat american, evreica Madeleine Albright (membra a lojii evreiesti B’nai B’rith), a spus membrilor KLA:

    „Daca obtinem situatia alba sau neagra pe care o dorim, o sa primiti armele. Daca nu, nu primiti nimic.”

    Impotriva Serbiei au mai fost directionate, de asemenea, diferite actiuni organizate de Ministerul de Finante din SUA, Robert E. Rubin (membru al Consiliului pentru Relatii Externe – CFR si membru B’nai B’rith), Morton Abramovitz, William Cohen (Ministrul de Apararii al SUA), Stuart Eizenstadt (CFR) si altii, dupa cum a scris Paolo Tauffer in cartea sa, „Guerre en Yougouslavie et Europe chretienne” (n.tr. „Razboiul din Iugoslavia si Europa crestina).

    Serviciul de informatii german i-a antrenat in secret pe membrii KLA incepand cu anul 1996. Nemtii au trimis arme si munite pentru KLA. Dupa afirmatiile secretarului de stat american, UCK (n.tr. prescurtarea albaneza pentru Armata de Eliberare din Kosovo – KLA) era o organizatie terorista in 1998, dar nu a mai fost asa dupa ce a inceput sa colaboreze cu CIA.

    Teroristilor albanezi li s-a permis, de asemenea, sa-si finanteze activitatile prin contrabanda si trafic de droguri in Europa de Vest. KLA a fost ajutata sa transporte droguri in valoare de 1,5 milioane de dolar, timp de un an, in Europa de Est, dupa cum a scris publicatia Washington Times la data de 4 mai 1999.

    „Mediatorul”, fostul premier suedez Carl Bildt (membru al grupului Bilderberg), a afirmat ca, KLA i-a ucis pe acei albanezi care erau in favoarea unei solutii pasnice. Acest tip de solutie nu le convenea criminalilor.

    Pachetele trimise in Kosovo de la Crucea Rosie suedeza, care chipurile era „ajutoare umanitare”, contineau, de fapt, costume de camuflaj, manusi, uniforme de lupta si alte lucruri pentru teroristii KLA, dupa cum scria cotidianul suedez Aftonbladet, la data de 1 aprilie 2000. Crucea Rosie a fost infiintata de francmasonul Henri Dunant.

    Robert Gelbard, delegatul special al SUA pe Balcani a intins o curs la 23 februarie 1998. In declaratia sa, in Pristina, a enuntat ca, „KLA este, fara indoiala, o organizatie terorista”. A accentuat ca, „SUA condamna hotarat actele teroriste din Kosovo”, dupa cum scrie si Chris Hedges in cartea sa, „Kosovos Next Masters”[12] (n.tr. „Urmatorii stapani in Kosovo”).

    La inceputul lunii martie din 1998, a inceput ofensiva Iugoslaviei impotriva KLA. Madeleine Albright a condamnat actiunea si a declarat ca, „SUA nu va privi cu pasivitate actiunile autoritatilor sarbe in Kosovo”.

    La 9 martie 1998, evreica Madeleine Albright a enuntat ca, SUA isi rezerva dreptul de a interveni in conflicte. In prezent Madeleine Albright este considerata o criminala de razboi, motiv pentru care activistii au cerut arestarea sa.

    Serbia a fost obligata sa negocieze, dar teroristii albanezi nu au depus armele. Oficial, scopul era ca provincia Kosovo sa devina independenta. Presedintele Bill Clinton (membru Bilderberg, Skull and Bones si Bohemian Grove) a planuit bombardarea Serbiei in august 1998.

    Conform unei declaratii a lui Carl Bildt, facuta la o intalnire publica de la Stockholm, tinuta cu putin timp inainte de alegerile UE din 1999, Grupul Bilderberg a avut o intalnire in Portugalia intre 3-6 iunie 1999, in care s-a discutat foarte mult despre Kosovo. Separarea provinciei Kosovo de Serbia servea intereselor Elitei Mondiale.

    Acum, drogurile circula liber prin Balcani, in tarile UE, mai ales in vest si nord, inclusiv in Suedia, unde opereaza bandele criminale de albanezi din Kosovo, aducand mari cantitati de heroina neagra. Traficul de droguri a fost facilitat de faptul ca, Balcanii erau o regiune aflata in razboi. Una din importantele cauze ale razboiului a fost aceasta lupta pentru rutele drogurilor.

    Ligile de albanezi din Kosovo obtin heroina din Turcia printr-o organizatie terorista numita Lupii Cenusii, prin organizatia terorista comunista PKK sau direct din Afganistan. Clanurile criminale albaneze conduc piata heroinei din Scandinavia. Politia suedeza a confirmat implicarea etnicilor albanezi in 80% din cazurile de heroina confiscata.

    Clanurile provin in principal din Kosovo. Politia a putut, de asemenea, sa stabileasca legaturi intre cercurile heroinei si KLA. Drogurile sunt scoase din Afganistan prin Turcia si sunt introduse in Europa prin Kosovo. Bandele investesc apoi banii obtinuti din droguri in pizzeriile si magazinele din Suedia.

    Bandele albaneze si PKK coopereaza cu mafia noua italiana Sacre Corona (cu sediul in Puglia) pentru transportarea drogurilor in UE prin Italia. PKK, care primeste arme din Kosovo, are un numar de laboratoare de heroina in Turcia. Seful PKK, Abdullah Ocalan controla circuitul drogurilor si de aceea a trebuie sa fie prins si inlocuit cu un partener mai de incredere.

    Teroristii PKK au fost antrenati in tabere speciale din Liban. PKK face parte din RIM (Marxistii Revolutionari Internationali), cu sediul la Londra. Banii proveniti din traficul de droguri sunt spalati prin diverse banci controlate de mafia din Cipru. In 1994, criminologul englez Brian Saltmarsh a estimat ca, profiturile provenind din comertul international ilegal cu droguri sunt de 700 de miliarde de dolari.

    O estimare arata un profit de 200 de miliarde de dolari in Europa. Seful mafiei sarbe, Arkan a fost cel mai mare „protector” si santajist din Suedia. Aceste grupari criminale controleaza, inca, bandele de albanezi din Suedia, care sustin ca sprijina KLA.

    In acelasi timp, NATO si guvernul suedez se fac ca nu vad aceste activitati criminale, care sunt profitabile pentru inaltii functionari UE si pentru francmasoni. Un Departament al Serviciului de Informatii sab colaboreaza cu traficantii de droguri. Aceste bande sunt, de asemenea, implicate in traficul de organe si alte afaceri profitabile.

    Bandele criminale de albanezi nu au dorit pace cu sarbii din Kosovo, ci voiau ca toti sarbii sa plece. Din acest motiv, unele bande de albanezi inarmati, inca ii mai persecuta pe sarbii din Kosovo. Pe 28 noiembrie 2000 a avut loc o lupta salbatica in Valea Presevo din sudul Serbiei, care este considerata zona demilitarizata.

    Banditii continua sa faca ravagii. Ei jefuiesc pe muncitorii turci din strainatate care se intorc in Turcia prin Kosovo. Masinile si autobuzele turcesti sunt pradate, obtinandu-se adesea mari sume de bani. De Craciun, talharii albanezi au jefuit 50 de cetateni turci care calatoreau cu autobuzul, furand o jumatate de milion de dolari, dupa cum scria cotidianul norvegian Avisen la data de 13 ianuarie 2001. Nimeni nu a intervenit.

    Lojile francmasonice straine sunt interesate sa-i distruga, de asemenea, si pe albanezi. Veniturile provenind din comertul cu droguri continua sa distruga economia albaneza. Mica productie industriala albaneza a fost complet doborata de asa-numitele jocuri piramidale.

    Bandele de talhari albanezi din Kosovo i-au obligat pe refugiati sa participe la o economie criminala, constand din trafic de arme, terorism international, trafic de droguri, spionaj, prostitutie, trafic de persoane, rapiri, stoarcere de bani, trafic de organe si vinderea copiilor ca sclavi.

    Cultivarea canabisului (care nu este un drog, avand o sumedenie de proprietati medicale in combaterea cancerului) ia amploare in Albania, asa cum s-a petrecut si in Liban, unde razboiul a fost declansat de aceleasi forte.

    In august 200, evreul George Soros a profitat de ocazie pentru a fura bogatele depozite de aur, argint, plumb, zinc si cadmiu din Trepca, nordul provinciei Kosovo. L-au ajutat 900 de soldati NATO. Oficial, hotul (societatea ITT Kosovo Consortium, detinuta de George Soros) a pretins ca minele reprezentau un „pericol” pentru mediul inconjurator, daca ar fi continuat sa fie exploatate si urmau sa fie plasate sub control international. Dupa asta, complexul de mine a sistat complet sa fie „periculos”.

    Impotriva sarbilor care au refuzat sa paraseasca zona, atunci cand soldatii NATO au venit sa ocupe minele, cele mai bogate din Europa, s-au folosit gaze lacrimogene si gloante de otel invelite in cauciuc. Grupul Crizei Internationale, condus de George Soros, a inceput sa aduca argumente pentru exproprierea minelor din noiembrie 1999.

    Acest asa-numit „grup de analiza” (un front) este finantat de George Soros si de guvernele englez, francez si american. Bineinteles ca sunt implicate interese masonice, dupa cum s-a publicat si in revista suedeza Salt[23] in ianuarie/februarie 2001 la pag. 13.

    Steven Kay este de parere ca, din punct de vedere pur juridic, Slobodan Milosevic a fost tratat mai rau in fata Tribunalului din Haga decat nazistii in procesul de la Nuremberg.

    „Daca tot modificam principiile, nicidecum nu ajungem la o sentinta dreapta… Doamne Dumnezeule! Asta nu este echitabil!”

    Judecatorul Patrick Robinson a fost indignat de aceasta declaratie. L-a intrerupt pe Milosevic, cand acesta a inceput sa vorbeasca despre conditiile de pornire a razboiului. Milosevic a afirmat ca, au incercat sa-l otraveasca in inchisoare.

    Vojislav Seselj, care, de asemenea, a fost adus in fata tribunalului pentru ca, a incercat sa-si apere natiunea, a spus procurorului de stat Geoffrey Nice:

    „Nemernicia de la Srebrenita a fost initiata si organizata de straini. Nu este greu sa-i gasiti pe delicventi printre mercenari.”

    Iata pararea lui despre Instanta:

    „Tribunalul din Haga este ilegal. Este o institutie politica cu o orientare antisarba.”

    Bineinteles, doar este (in)justitia globalistilor, iar nationalistii sunt un pericol pentru acesti criminali psihopati. Moartea lui Slobodan Milosevic din 11 martie 2006 a venit pentru Tribunal ca un moment potrivit. Conform medicului legist, el a murit din cauza naturale.

    UCK_KLA.svg

    Demonizarea anterioara a lui Slobodan Milosevic a fost necesara pentru motivarea atacurilor aeriene. Dupa, esecul alegerii lui Milosevic, Statele Unite ale Americii au sprijinit revolta absurda, care a dus la asaltarea si incendierea Parlamentului din Belgrad.”

    http://www.dzr.org.ro/armata-de-eliberare-din-kosovo-uck-o-organizatie-terorista-finantata-de-sua-aliata-a-nato-cu-membri-al-qaeda/

    • Excepţională postare document !
      Cine mai poate crede în bunele intenţii ale celor ce se visează, în nebunia lor, stăpâni ai lumii nu poate fi decât interesat să participe la aceste pogromuri moderne ce au loc peste tot în Lume unde este de câştigat ceva prin crimă, teroare, furt, distrugere şi dezbinare şi multă manipulare ! 😉
      Am vizitat fosta Jugoslavie şi înainte şi după dezmembrarea ei !
      Relatările de la faţa locului, cum se spune în limbaj reportericesc sunt deadreptul înspăimântătoare !
      Faptul că avioanele NATO ( cea mai bine camuflată organizaţie teroristă !) , care au primit drept de survol de la autorităţile române ca urmare a dorinţei noastre de a fi primiţi în ea , au bombardat în ziua de Paşte creşti-ortodox fără milă populaţia civilă, cu bombe pe care scria ” Christos a înviat ! ”
      Cel mai mare pod care urma să fie bombardat a fost salvat de hotărârea Patriarhului sârb de la acea vreme de a se alătura mulţimii care a ocupat într-un ultim gest conştient sinucigaş toată suprafaţa podului ! Era ceva prea neaştepatat şi pentru cei mai cu sânge rece criminali şi în ultima clipă a fost dat ordinul de anulare a bombardamentului !
      Vorbim aici despre puterea de sacrificiu a unor oameni ce înţelegeau să moară apărându-şi Patria !
      Credeţi că în România ar fi posibil aşa ceva ?
      P.S.
      Prea dăm peste tot pe unde-şi arată moartea faţa ei hâdă, de iudeo-masoni şi organizaţiile lor de „binefacere” !
      Pentru ei, or fi, dar pentru restul Lumii sunt adevărate tragedii naţionale !
      După atât amar de vreme, să nu se vadă belşug şi prosperitate decât la o mână de indivizi, pare deosebit de suspect !

  4. Acum Slobodan Milosevici poate invia linistit si petrece restul vietii in libertate si democratie; nu inteleg de ce nu face asta. Tribunalul de la Haga ar trebui sa ii poarte numele. Madame del Ponte ce o mai fi facand?

  5. Stiti… muncesc cu un kosovar pro uck … aseara cand am abordat subiectul a cam ramas fara cuvinte , raspunsuri …. un singur raspuns dat cu jumate de gura a fost ” degeaba ca e mort de mult … „

  6. Tot la ” Ştiaţi că…. ?:” :
    STATISTICI OFICIALE EDIFICATOARE (ascunse de mass-media): In 2011 au fost 4784 cazuri de rujeola la o acoperire vaccinala de 94,7%. In 2012 au fost 7450 de cazuri la o acoperire de 95,1%. Anul acesta sunt 675 de cazuri iar SISTEMUL a inceput panicarea populatiei si atacuri furibunde impotriva … celor anti vaccin !

  7. Sacrificat pe altarul victoriei…

    Aceasta a fost soarta lui Milošević şi a întregii Yugoslavii după ce «statu quo» din Europa – consfinţit de acordul de la Helsinki din 1975 – s-a încheiat odată cu destrămarea URSS şi a Pactului de la Varşovia, marcând sfârşitul lumii bipolare ce menţinuse echilibrul până atunci. SUA şi Occidentul aveau nevoie să-şi sărbătorească victoria. Se terminase un război rece, dar începea un altul, bazat pe drepturile individuale ale omului ce deveneau drepturi colective şi drept la dizidenţă teritorială – confruntare ce aspira către reculul sferei de influenţă al celuilalt bloc. Şi ca în orice război, trebuia găsit un inamic. Yugoslavia era ţinta perfectă – probabil, dacă n-ar fi fost Yugoslavia, ar fi fost aleasă România. Din fericire pentru noi însă, dispariţia partidului comunist unic însemnase totodată şi dispariţia liantului dintre republicile yugoslave. Pe lângă aceasta, Yugoslavia era singura ţară unde nu avusese loc o revoluţie anti-comunistă datorită unui comunism neobişnuit de permisiv, şi din acest motiv putea reprezenta un pericol pentru sistemul capitalist occidental care a făcut concesii sociale pentru a conjura pericolul unor revoluţii de tip comunist. Plus politica SUA de încurajare a mişcărilor insurecţionale musulmane în scopul de a distrage atenţia arabilor de la situaţia palestinienilor.

    Trecând peste imensa drama umană, individuală şi colectivă, atacul asupra Yugoslaviei arată de fapt că pactele, convenţiile, acordurile bi- sau multilaterale nu sunt decât nişte reglementări juridice ce funcţionează doar în momente de echilibru, când blocurile antagonice se contrabalansează reciproc. La primul semnal de slăbiciune, echilibrul se rupe, cel puternic trece la atac şi tratatele internaţionale devin nişte hărtii fără valoare. Poate că cel mai bun exemplu al momentului este însuşi NATO : concepută în 1948 drept sistem militar colectiv cu scop defensiv în faţa unui atac extern venit – inevitabil ! – din partea URSS şi a ţărilor din blocul comunist, Alianţa Nord-Atlantică ar fi trebuit să înceteze odată cu dizolvarea Pactului de la Varşovia sau să-şi schimbe regulamentul. NATO s-a transformat într-adevăr, însă într-o organizaţie militară ofensivă care – la remorca SUA – caută să-şi extindă sfera de acţiune pe întreg globul !

  8. Iar s-a dezlănţuit hăbăucul banciuochist !
    De data asta tună şi fulgeră împotriva lui Orban al Ungariei că şi-a permis să sfideze bruxelii permiţând organizarea Referendumului în care-şi întreabă conaţionalii dacă sunt de acord să se metiseze cu ceva străinezi repartizaţi birocratic, precum cotele de bovine, sau ovine la export !
    Cum să-ţi superi elitele ascultând de părerea unor cetăţeni de rând ?!
    Mai ales că, deşi n-a fost obţinut cvorumul necesar de peste 50 % , iar referendumul nu poate fi validat ,(pentru primirea coletului bruxelez s-au exprimat doar vreo 180.000 de sorosişti, iar pentru NU, vreo 3.800.000 de cetăţeni maghiari), Orban al lor a declarat că va respecta dorinţa acelei majorităţi zdrobitoare şi nu va pune Ungaria pe tava UE pentru a o umple de imigranţi !
    Ei, asta l-a înfuriat la culme pe anal-ist !
    Cum să nu se respecte decizia a 5-6 bruxelezi, clocită la ceas de taină, menită a repara ceea ce alţii strică parcă în bătaie de joc prin acţiuni destabilizatoare, făcând să-şi ia lumea-n cap sute de mii de oameni, e drept că şi ceva terorişti odată cu ei, care nu pot refuza ocazia ivită ( unii spun că o fac cu buna ştiinţă a celor care se fac că nu ştiu nimic despre asta !) şi să ţină cont de dorinţa atâtor compatrioţi de-ai lui , aproape de patru milioane cât erau aşteptaţi la vot ?!
    Mai ales că e posibil ca cei care au luat hotărârea de a repartiza coletele umane au făcut-o tot democratic, în urma unui referendum, la care au participat peste 50 % din cei chemaţi să hotărască soarta UE : din totalul de 11 membri, 6 s-au pronunţat pentru cotele de refugiaţi, aşa că-i perfect democratic, milioanelor de cetăţeni captivi ai acestei făcături birocratice nemai rămânându-le decât să-şi bată capul cu executarea tembelei dispoziţii !
    Un fel de „ungă-se pe cap cu ei ! ” că noi ne-am făcut datoria de a împărţi corect problemele ivite, provocate tot de noi şi celebrii noştri aliaţi întru rele . 😉
    Cu demo-craţia, ca şi cu birou-craţia nu-i de glumit !
    Cel mult e de dat cu ea de pământ, ca să simtă pe ce lume trăiesc !
    P.S.
    Momentul hazliu al emisiunii din seara asta a fost realizat de bietul capsoman atunci când a decretat, foarte sigur pe el că Sebastian Ghiţă, spre deosebire de el, nu arată ca un tip care să fi avut vreodată succes la femei, drept pentru care orice întâlnire dintre el şi (încă) şefa dna este categoric exclusă, Ponta şi Ghiţă minţind cu neruşinare !
    Sărman dobitoc !
    Mă refer la animalul, al cărui cap, îl poartă cu mândrie… 😉

  9. Când, în 10 august 2014, am postat pe blogul dumneavostră un text despre această informație, am fost surprinsă să constat cât de puțină lume știe despre asta. Eu am găsit-o pe un site prea puțin cunoscut, dar am considerat-o ca fiind verosimilă pentru că am avut confirmarea printr-un articol al lui Adrian Severin, articol la care faceți și dumneavoastră referire. Am trimis textul meu și unui prieten din Statele Unite, informat, în general, și dornic să fie la zi cu toate cele. Nici el nu știa nimic.
    .
    Așa că am mai căutat. Acum știu . Informația este reală, dar nu se referă la UN VERDICT DE ACHITARE , ci la dezincriminarea lui Slobodan Miloșevic , extrem de clară, în dosarul lui Radovan Karadzic, practic, pentru TOATE capetele de acuzare în legătură cu Bosnia, în condițiile în care, pe cele mai grave acuzații împotriva lui Milosevic, inclusiv pe acuzația de genocid, scria Bosnia. Este extrem de interesantă paralela permanentă dintre atitudinea lui Karadzic și cea a lui Milosevic în cuprinsul dosarului celui dintâi. Adică ce a făcut unul și ce nu a făcut celălalt. Documentul datează din 24 martie 2016 .
    .
    În fapt, procedura judiciară pentru fostul președinte, s-a încheiat odată cu moartea sa. Procesul nu s-a terminat, deci, niciodată. Nu știu dacă judecătorii , înțelegând că doar o astfel de reparație mai este posibilă, au vrut să lase pentru istorie cronica unei achitări anunțate. Este posibil….
    .
    Sinuciderea lui Slobodan Milosevic nu a fost confirmată, dar, admițând că la necropsie s-a găsit în corpul acestuia un medicament contraindicat unui suferind de o maladie cardiacă, dublată de tensiune arterială ridicată, s-au pus unele întrebări ale căror răspunsuri au pendulat mereu între sinucidere și crimă. Unele scurgeri Wikileaks, cu privire la Departamentul de Stat al SUA confirmă faptul că Tribunalul a discutat starea de sănătate a lui Milosevic și dosarele sale medicale cu personalul Ambasadei SUA la Haga, fără acordul său.
    .
    Pe 31 martie 2016 a fost achitat și Vosijslav Seselj , vicepremier în Guvernul Milosevic, în perioada războiului din Kosovo, pentru toate capetele de acuzare, admițându-se că „… nu este vinovat de crime de război și de crime împotriva umanităţii, pentru rolul jucat in războaiele din Balcani din anii 90…” Făcuse deja 12 ani de închisoare…
    .
    Nu pot să nu mă gândesc, privind fotografia pe care ați postat-o , domnule profesor și domnule Prim-ministru , că celor doi protagoniști prinși în cadru destinul le-a fost scris de o mână străină și rece. Că drama fiecăruia dintre ei a reprezentat, la un moment dat, un obiectiv bun de bifat în carnețelul unora care scriu istoria fără să le pese …

  10. Stiam…! Si mai stim ca punerea la dispozitia NATO a spatiului aerian romanesc pentru bombardarea Serbiei a fost una din acele greseli inspaimantator de mari,care se tin minte sute de ani si generatii intregi si se uita numai dupa ce au fost platite cu varf si indesat.. Aceasta greseala teribil de mare ,o sa ne afecteze simetric candva si tot candva Romania va fi intrebata la fel ca titlul acestui articol despre Milosevici : „Stiati ca Serbia era nevinovata si fara a fi membrii NATO macar ati contribuit direct la distrugerea tarii noastre prin punerea la dispozitia a spatiului vostru aerian pentru bombardierelor NATO ? ” In politica externa este obligatoriu sa fi mereu precaut si sa calculezi extrem de meticulos si exhaustiv efectele deciziilor tale pe termen lung,deoarece aceste decizii nu se uita niciodata si tot timpul se platesc candva…

  11. Nu mi s-a luat mesajul, probabil a fost o defecțiune tehnică.
    Ceea ce spusesem era că Occidentul, după ce l-a considerat pe Milosovic mesagerul păcii în Balcani, l-a condamnat ca fiind criminal de război, ca apoi să-l achite, gândindu-mă că poate mai Marii Europei sunt îngrijorați de profețiile rabinului cabalist Nir Ben Artzi, despre islamizarea Europei.

    Mihaela Eika Petculescu

    Vă răspunsesem și dumneavoastră, spunându-vă că nu ați înțeles ce am vrut să spun, sperând că ne vom întâlni la vreo sesiune științifică unde vom putea, fiecare, să ne susținem academic, punctele de vedere, adăugând, printre altele, următoarele:
    1. Herodot nu a fost niciodată în Dacia, de aceea, el era foarte prudent, afirmând că informațiile sale sunt „din auzite”. El ne informează că că Zalmoxis este numit și Gebeleizis de către unii dintre geto-daci, de aceea datele sale referitoare la sacrificiile umane se referă la cultul lui Zalmoxis , în primul rând. Etimologia numelor celor doi, foști preoți, ambii zeificați, au la origine patru cuvinte dacice diferite: Zalmoxis din ZAL/Zel= pamânt și MOX/MOXIS =zeu, iar Gebeleisis din GEBEL = putere .i EIS=tot.Marele Preot Rege și Înțelept Deceneu, când a introdus reforma religioasă a monoteismului în Dacia, venerându-se doar Gebeleisis, a interzis și sacrificiile umane, astfel , când romanii au cucerit Dacia, nu se mai săvârșeau sacrificii umane, deci nu aveau ce înterzice. Singurul istoric care a trăit printre daci a fost Chrystotomos.
    2.Îmi susțin în continuare punctul de vedere că , cultul imperial este rezultatul sincretismului religios dintre cultele orientale ale zeificării faraonilor, lugalilor, patensilor etc și cultul strămoșilor al romanilor. dar și o interpretatio romana a cultului sirian al lui Eliogabal, devenit Sol Invictus ( pe monedele romane, începând cu Aurelian, împărații erau reprezentați cu cunuma solară pe cap.)

  12. Cum a fost achitat daca procesul lui nu a avut loc? Nu mai bine zis ca instanta intr-un alt proces a administrat probe in favoarea lui? Ar fi fost o stire frumoasa dar nu e reala

  13. Ha! Dar dacă e un joc al celor care sunt stăpâni ACUM pe Curtea de la Haga ca să-i îmbuneze pe sârbi? Adică. ai Germaniei, una din ţările căreia i se datorează, se pare, haosul instalat în fosta Yugoslavie, alături de Ungaria, pe vremea aceea (în care era înarmată Croaţia pe şest) încă parteneră a Tratatului de la Varşovia.
    Şi acum să vă spun o chestie care dovedeşte că sârbii au fost parte a masacrelor frăţeşti din fosta Yugoslavie. Au existat cazuri de români din banatul sârbesc care au fost RĂPIŢI în condiţii neelucidate şi puşi să lupte prin Bosnia. Au revenit de acolo cu tulburări psihice. Aşa că mulţumesc dar, după ce am auzit astea, nu mai le duc eu grija „prietenilor” de dincolo de Dunăre.

  14. Daca a fost achitat atunci ar trebui sa stim si adevarul. Cine este vinovat atunci?

    A fost achitat…

    Un adagiu frantuzesc spune: „Absentii sunt de vina.”

    S-ar putea sa asistam la o schimbare de optica privind Balcanii si a pozitiei politice a SUA, aferenta acestei zone strategice, in principal legata de Serbia…

  15. @ Un cititor,

    De fapt, nu a fost achitat. Pentru o prezentare corecta, puteti citi aici:

    Păi pentru o informare corectă consultaţi mai multe dicţionare. Primul paragraf al articolului sună aşa:

    Strange mid-summer news: A U.K.-based pundit, in an op-ed piece in RT, sensationally claims that the late Slobodan Milosevic has been „exonerated” by the UN court that deals with war crimes that took place during the Balkan wars of the 1990s.

    Că autoarei (Gordana Knezevic) i se pare „strange” chestia asta, e problema ei. Numele ei sună pentru sârbi la fel cum sună pentru noi numele unor ziarişti români corespondenţi ai cotidienelor occidentale, ca de-un exemplu Mirel Bran, fost corespondent la „Le Monde”, unde nu scăpa nicio ocazie să ne porcăiască cum ştia el mai bine.
    Dar, dincolo de asta, ca să revin la articolul la care faceţi trimitere, „exonerated” mai înseamnă printre şi exempt, release, acquit, exculpate şi încă altele.
    Numai bine!

    • In 2006, cand a murit, Milosevic era pus sub acuzare – nu se daduse o sentinta finala. O persoana decedata nu poate fi judecata, ca urmare nu poate fi achitata.
      Textul corect este:
      The Trial Chamber of the Karadzic case found, at paragraph 3460, page 1303, of the Trial Judgement, that ‘there was no sufficient evidence presented in this case to find that Slobodan Milosevic agreed with the common plan’
      si are legatura cu procesul lui Karadzic.
      Daca aceasta remarca inseamna ca Milosevic a fost achitat de toate acuzatiile aduse in procesul intentat lui, ramane la interpretarea fiecaruia.

      • un cititor,
        eu inteleg ça nu au fost nici macar „dovezi indirecte” impotriva lui.

Lasă un răspuns