Lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare va organiza, miercuri, 28 septembrie a.c., începând cu ora 16.30 lansarea volumului „Puncte cardinale îndepărtate. Bucureşti, Helsinki, Tokyo, Canberra”, de Constantin VLAD, ambasador.

Alături de autor vor lua cuvântul: prof.univ.dr. Ioan SCURTU si Nicolae ECOBESCU, ambasador. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

27 de gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Am desfacut sampania ! Ce placere sa urmaresti cum se sfasie securistii intre ei …
    .
    Nu pot sa nu constat cat de sudata este echipa lui Ponta , Ghita si Basescu . Cred ca echipa lui Koivesi , Coldea si Macovei vor avea mari probleme …

  2. Un jucător important oprește investițiile din cauza DIICOT
    .
    http://www.dcnews.ro/kazmunaigas-decizie-oc-dupa-sechestrul-pus-de-diicot-pe-activele-companiei_517163.html
    .
    Nimic nou ! Eu personal cunosc zeci de romani care si-au lichidat afacerile si unii chiar au parasit tara din cauza terorii instaurate de institutiile de forta , in special ANAF .
    Cam acelasi lucru il spune si d-ul Ludovic Orban in textul de mai jos .
    Cui trebuie sa multumim pentru acest climat si aceste aberatii ? Pai in primul rand lui Traian Basescu , urmat de Emil Boc , Pogea , Blaga , MRU , Kovesi si mai ales Victor Ponta .
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    Deputatul Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, lansează un atac dur la instituțiile statului român, revoltat de cum se preocupă de capitalul autohton. Potrivit politicianului, în aproape domeniile „capitalul românesc a fost pus între paranteze, fiind aproape pe cale de dispariție”.
    .
    „Mai avem puțin și vom avea un capitalism original: capitalismul fără capital românesc. Prigoana statului împotriva oamenilor de afaceri români trebuie să înceteze. Nu sunt împotriva capitalului străin. Avem nevoie de investiții străine ca de aer pentru dezvoltare. Dar ceea ce face statul român, Guvernul, ANAF, DNA, DIICOT este profund nociv pentru România. În construcții, petrochimie, comerț, asigurări, utilități, consultanță, practic în aproape domeniile capitalul românesc a fost pus între paranteze, fiind aproape pe cale de dispariție. Discriminările între capitalul autohton și cel străin sunt prezente la tot pasul. Românii nu au acces la capital, nu au acces la ajutoare de stat, sunt „ciuca controalelor”, sunt clienți constanți ai diferitelor parchete, sunt victime ale unor reglări de conturi sunt împinse iîn insolvență de cel mai mare țepar al zilelor noastre, adică statul, care nu își onorează obligațiile contractuale. Aștept și tot aștept ziua în care să văd un șef de stat sau un premier român care atunci când face o vizită oficială să plece însoțit și de oameni de afaceri români care au interese în țara respectivă”, a scris, marți, Ludovic Orban pe pagina sa de socializare.

  3. Fragmentarium Politic 26 sept, 2,32

    Nu cunosc teza/articolul D-nei Palade, însă monoteismul naşte cu siguranţă intoleranţă religioasă prin însăşi excluderea altor divinităţi !

    În ceea ce priveşte puritatea religioasă, această noţiune nu caracterizează doctrina creştină bazată pe conceptul «Păcatului original» cu care omul se naşte ( plus păcatele acumulate în timpul vieţii !). Purificarea sufletului întinat de păcat, aşa cum a fost concepută de Conciliul de la Latran din 1215, înseamnă lupta împotriva celor 7 păcate capitale (orgoliu, zgârcenie, invidie, mânie, lăcomie, desfrâu şi lipsă de pietate ), străduinţă pe care clerul are rolul pastoral de a o ghida pentru a îndeplini rostul sacrificiului expiator al lui Iisus Hristos : salvarea sufletului nemuritor al omului ! Rugăciunea credinciosului ( fie că cere o binefacere, se spovedeşte sau îşi exprimă recunoştinţa ) este doar o atitudine meditativă ce tinde către o uniune spirituală cu Divinitatea, nicidecum o purificare religioasă.

    Din contra, în iudaism – unde nu mai există castă preoţească de la distrugerea Templului din Ierusalim în 70 e.n. – Dumnezeu este conceput drept o divinitate personală cu care omul poate comunica direct, individual sau colectiv. Se preferă rugăciunile în comun, unde este nevoie de un cvorum – nu din motive politice ! – ci pentru a permite practicarea anumitor rituri, cum ar fi citirea Kaddish-ului ( parte a liturghiei evreieşti ce glorifică sanctificarea Numelui Divin). Rugăciunea musulmanului este destul de asemănătoare şi trebuie, ca şi la evrei, să se facă în condiţii de puritate rituală.

    Puritatea este numai rituală în iudaism şi islamism, şi este legată fie de abluţiuni, fie de legi alimentare, care la origine aveau scopul de a păzi populaţia de boli ( cum să mănânce semiţii din deşert carne de porc grasă care – ţinută la căldură – se alterează în câteva ore ? !)

    Aşadar, nici o legătură cu alegerea grâului de neghină !

    P.S. Opiniile asupra monoteismului evreilor ( din care au derivat monoteismul creştin şi cel islamic ) sunt foarte diferite. Încă din sec. XV ante exista printre cananeeni ( ocupanţi ai actualelor Teritorii palestiniene, Israel, Iordania, Liban şi Siria ) un fel de monoteism : Genesa se referă la zeul acestora numit «Jahweh», şi cu siguranţă că monoteismul (Dumnezeul lui Israel) a prins rădăcini în momentul sedentarizării triburilor israelite în Canaan, adică în epoca Patriarhilor Abraham/Avram, Isaac şi Iacob. Cum însă în Biblie apar deseori practici nemonoteiste – violent denunţate de profeţi din sec. IX ante pînă în sec. VI ante – se poate trage concluzia că monoteismul nu a apărut dintr-odată ci la capătul unui lung parcurs, sfârşind prin a se impune în epoca (post)exilică (aprox. sec. VI ante). Reforma deuteronomică a lui Iosia (rege al Iudeii între 639-609 ante ) a reprezentat doar un pas în transformarea lentă a jahvismului ( religia iniţială a israeliţilor ) în iudaism.

  4. Apropo de scandalul (România o duce numai în scandaluri) tezelor de doctorat plagiate:
    Cred că 5, cel mult 10% dintre doctori merită cu adevărat titlul.
    Chiar dacă nu sunt considerate plagiate, cele mai multe teze sunt compuse din citate luate din lucrările altora (menționați în subsol sau nu).
    Bla, bla, bla, a zis Cutare în lucrarea lui din anul 19…, 20…
    Bli, bli, bli, a zis Cutărescu în lucrarea lui din…
    Blu, blu, blu, a zis Cutăroiu în lucrarea lui…
    Păi, dac-au zis ăștia, de ce-o mai repeți și tu?
    Înțeleg să fi descoperit ceva ce nu a știut nimeni până la tine.
    Apoi, după ce îți iei titlul în urma descoperirilor, continui studiul, cercetarea, mergi mai departe, devii un as în domeniu, ești din ce în ce mai doct, nu pui diploma în ramă și te duci toată ziua- bună-ziua la sala de sport, în cluburi, la plimbare, la agățat, nu pierzi vremea pe „rețele” și cu conversații telefonice inutile.

  5. http://www.dcnews.ro/marian-godina-mesaj-pentru-politicienii-abuza-i-de-poli-i-tii-rutieri_517204.html
    .
    Intr-o lume cu capul in jos si cu fundul in sus , astfel de imbecili incep sa aiba opinii publice , sa aiba admiratori si chiar sa fie popularizati .
    Individul ne spune ca politicienii sunt rai , ca politistii sunt buni , ca arhitectii sunt escroci ( asta-i cam adevarat ! ) , etc.
    .
    As fi curios sa aflu parerea acestui imbecil si in urmatoarele doua cazuri de mai jos :
    .
    http://www.evz.ro/caz-incredibil-un-barbat-a-fost-bagat-in-portbagajul-masinii-de-politie-pentru-a-fi-dus-la-sectie-i-video.html
    .
    http://www.cancan.ro/actualitate/imagini-socante-c-un-politist-din-bacau-care-ameninta-o-familie-in-trafic-ne-a-spus-ca-o-sa-ne-execute-pe-toti-15568163
    .

  6. De multe ori, de prea multe chiar, am fost acuzată de prieteni și cunoștințe că sufăr de boala conspirațiilor, că văd planuri meschine și comploturi acolo unde nu-s, că mă tem de urmașii grupului Bilderberg prea tare, așa cum a spus și dragul nostru prieten Blogideologic, că suspectez pe mulți de rea credință, că mi se năzare existența unui plan pentru o Nouă Ordine Mondială, că amestecarea Orientului cu Occidentul nu poate fi planul cuiva (așa cum cred eu), pentru că nu planifici așa ceva decât dacă ești Dumnezeu și, în general, caut nod în papură mereu și tuturor…
    –-
    Dar nu m-am gândit în mod special, deși se vorbește mult, la ONG-urile finanțate de George Soros. Nu am crezut, sau nu am vrut să cred, că este posibilă spălarea de creiere în masă. Of course, unii sunt plătiți în calitate de operatori la „mașina de spălat”, nu înainte, însă, de a fi trecut și ei prin tambur. Acum înțeleg ce-i poate face pe unii să zbiere spânzurând pe geamul de la baie, cine ține în brațe o monica, o prună, o… cum îi zicea celeilalte, cea respinsă înainte de prună?.. nu mai contează; cine susține și ne vâră în față nicușori, clotilde, traiani (da, da, traianei!), readinguțe, barousei, merchelițe (o mercheloaie, de fapt), cioloși, iohaniși, dar mai nou, stimați cititori, am sesizat că au și alinuțe!!! N-ați băgat de seamă? De-o vreme încoace mi se năzare că există printre operatori și o alinuță, dar după ce am auzit-o ieri, parcă ieri, nu? la antene, știu sigur că am dreptate. Despre Chirilă nu știu ce să spun… Cred că așa-i el din naștere, e nevinovat.
    –-
    Iar masele, adică prietenii, cunoștințele și rudele mele, vecinii mei și copiii tuturor parcă se îmbată cu apă chioară în ochii mei și eu nu înțeleg cum este posibil așa ceva. Într-un vis urât de-al meu, în continuarea celui cu gripa violentă, în care mă trădase chiar Soarele, se făcea că stăteam la o masă mare cu toată lumea asta, o masă rotundă, suspendată între cer și pământ, norișori albi și drăgălași se perindau în jurul nostru iar Soarele n-avea dinți și noi puneam țara la cale. Parcă plănuiam o nuntă, însă nu pot să-mi amintesc a cui, eram entuziaști și puși pe treabă. Visul meu a început să se transforme într-un coșmar când mesenii s-au apucat să arunce mâncarea în capul celor de lângă ei, au început să se înjure, să scoată de te miri unde pancarte și bannere, protestând împotriva culorilor, a florilor, iar unii cereau să se interzică și acul la albinuțe! Eu, în visul meu ciudat, îmi propuneam să-i întrerup, să-i întreb ce-i cu ei însă nu-mi auzeam nici gândurile din cap din cauza unei galerii de fotbal, pe care n-o vedeam, dar îmi spărgea timpanele, auzeam frânturi de fraze: „liberi”… „tineri”… „comuniștii”… Nori negri se făcea că ne înconjurau, scaunele se împrăștiau și familiile se amestecau, oamenii se trosneau unii pe alții cu vesela, cu mâncarea și cu șervețelele! Și nu știu dacă a mai sesizat cineva de la masa noastră că niște ochi cu privire de vârf lance ne urmăreau dintr-un loc nevăzut. Îngrozită, aveam intenția să-i prind de haine, să-i opresc, să-i întreb ce au dar mâinile mele erau ca cimentul de țepene, mă uitam la ele și parcă mi-erau străine; atunci am încercat să strig din răsputeri, poate m-ar fi auzit cineva, dar căscam gura ca un pește în cârlig și niciun sunet nu ieșea din gâtul meu, taman ca în orice coșmar care se respectă, ochii mi se bulbucau de uimire și neputință, iar haosul se întețea!
    –-
    Din fericire, m-am trezit înainte să-mi aterizeze în cap un platou cu hot-dog-uri și hamburger-i – nu știu de unde se luase la masa noastră, că noi parcă mâncam sarmale și vărzări, poale-n brâu, alivenci…
    –-
    Nu-mi dau seama ce legătură are coșmarul meu cu ONG-urile sorosiste, dar așa mi-a venit. Îmi cer scuze dacă nu s-a înțeles nimic. Mai are cineva senzația că are mâinile înțepenite și că glasul i-a pierit? Măcar câteodată?

    • @fosta basarabeanca, eu am un vis repetitiv cu avionul pe care fie nu-l mai apuc, fie ma opresc la vama, fie ma pun in alt avion cu alta detinatie. Nu ajung niciodata unde mi-am propus, si pina la urma ma trezesc destul de amarat. In rest, experimentez o gramada de deja-vu-uri, si citeodata ma gindesc ca poate captez din trairile altora. Eu cred ca suntem uniti cu totii de niste campuri bio pe care nu le intelegem inca suficient, dar formam un network. Un network uman, cu servere, cu clienti, cu interfete. Dar uman, Poate ca scopul progresului digital este sa ne cunoastem mai bine,

    • Stimată basarabeancă, fostă atât de naivă până acuma, bine aţi revenit în lumea reală a viselor de scăpare de sub influenţa parşivă şi nefastă a celor care cheltuie milioane, chiar miliarde pentru a îndobitoci Lumea cu ideile lor nebuneşti !
      Îi iert pe Putin şi pe Erdogan pentru toate excesele lor de putere, că sunt făcute pentru binele propriilor popoare ! E vorba, în special, de interzicerea ONG-urilor lui Soroş şi ale lui Gulen, oficine de spionaj al căror scop principal este îndobitocirea oamenilor prin inducerea senrimentului de inutilitate şi neputinţă, dacă nu te înrolezi în gaşca lor de convertire la un globalism ce nu foloseşte nimănui, în afara lor !
      O mână de dezaxaţi ce se visează stăpâni ai Lumii !

      P.S.
      Spre deosebire de noi, care visăm urât şi ne trezim frumos, ei visează frumos, dar se vor trezi groaznic ! :mrgreen:
      Din nou ! Şi pentru a cîta oară ?!

  7. Denuntrul asta a lu Ghita ma face sa zic ca si PSD ul – sau o echipa destul deimprotanta din PSD sufera , la fel ca destui PNListi, de „sindromul femeii batute”. Stiti (sau poate nu?!) aia care sta cu barbatu care o snopeste regulat . Sau care sare sa zgarie ochii aluia care o scoate din mainile batusului .. (sunt si astfel de cazuri ..)

    Deci daca ma iau dupa Ghita RTV nu cu mult timp in urma Lulutza era inincurcatura .. ceva legat de un posibil plagiat (sau poa nu .. numa o lispa de originalitate a tezei de dcotorat). Si cu amabilitate stabimea PSD rista acopera .. Asta dre[ptras[lata ca podghiazurile de procurori alergau votacii PeSeDei !!! Sa zic asa aapi bine face ce le face lu’ Ghitza RTV si Tontelu’ .. ca deh ce-si face omu cu mana lui…

    Sau altii.. Ieri seara ma uitam la A 3 la interviul Alinei Gorghiu care se leapada de ce facea partiduletu ei in 2012. Acu pupa de zor bocancu blagian …
    Sau ala Teodor (s)Atanasiu caruia mi se pare ca i-a placut ce ii facura PDLeprele …
    Si ambii amadoi PNLei se [arta exacta ca muierea batita „da da dupa aia ma satosdface asa de bine!” si invoca cestia cu nevasta lui Caesar care trebuie sa fie deasupra pricari banuieli.

    Scuzele mele .. adunatura asta de idioti chiar o merita pe Godziluta …

  8. Pentru dumneavoastră, sau mai ales pentru dumneavoastră, domnule profesor și domnule Prim-ministru, aș vrea să povestesc un fragment dintr-un film frumos. Filmul se numește Bab’Aziz . În poveste, un bătrân musulman pare să caute, în pustiu, o adunare a dervișilor , care se ține, la 30 de ani o dată, într-un loc de taină, căci nimeni nu-l cunoaște, decât atunci când l-a găsit. În realitate însă, înțelegem spre final, el se îndreaptă spre moarte. Umblând aparent fără nici o direcție, găsește într-un târziu, în deșert, mormântul potrivit , pregătit parcă anume pentru el . Și, gata pentru nunta stelară, își caută un martor… numai că tânărul pe care și-l alege ca martor îi spune: „Bab’Aziz, de ce m-ai ales tocmai pe mine ? Doar știi cât îmi este de frică mie de moarte…” Iar bătrânul îi răspunde:„ Tocmai de aceea…Dacă pruncului din întunericul pântecului mamei lui i s-ar spune : «AFARĂ ESTE O LUME CU LUMINĂ, CU MUNȚI ÎNALȚI, CU MĂRI ÎNTINSE, CU CÂMPII VĂLURITE, CU GRĂDINI FRUMOS ÎNFLORITE, CU PÂRÂURI, CU CER PLIN DE STELE ȘI CU SOARE ARZĂTOR…IAR TU, ÎN FAȚA SPLENDORII, RĂMÂI ÎNCHIS ÎN ÎNTUNERIC»… SPUNE-MI, CUM PRUNCUL NENĂSCUT, CARE NU CUNOAȘTE ACESTE MINUNI, AR PUTEA EL SĂ CREADĂ? ”.
    …………………………………………………………..
    E frumos, nu-i așa? Și-acum să răsturnăm mesajul…
    ………………………………………………………….

    Am în față o fotografie , datează din 21 sau 22 noiembrie 2002, a fost făcută la summit-ul de la Praga, când România era invitată să adere la NATO. Cred că am văzut fotografia și pe blogul dumneavoastră, dar în arhivă n-am reușit să o găsesc, așa că am căutat-o pe NET . De la stânga la dreapta, toți cu zâmbetul pe față : Gheorghe Tinca, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Ioan Mircea Pascu… Adrian Năstase și Ion Iliescu, adică premierul și președintele României, cu șampanie la purtător… Și acum, întrebarea: dacă în acel moment fericit, lui Adrian Năstase, cel cu șampania, cel care vedea deja la orizont «… O LUME CU LUMINĂ, CU MUNȚI ÎNALȚI, CU MĂRI ÎNTINSE, CU CÂMPII VĂLURITE, CU GRĂDINI FRUMOS ÎNFLORITE, CU PÂRÂURI, CU CER PLIN DE STELE ȘI CU SOARE ARZĂTOR…» dacă lui, zic, i-ar fi spus cineva atunci, că la 14 ani de la acel moment încremenit pentru totdeauna într-o fotografie, România cea admisă în NATO și primită în UE, va ajunge aici, într-un întuneric cu mult mai vâscos decât cel din care ieșise la sfârșitul lui 89, schimonosită de lupte triviale pentru putere, fără prieteni și fără nici un viitor, așa cum am putut-o vedea în ziua aceasta bizară, AR FI PUTUT EL SĂ CREADĂ?

  9. http://www.romaniatv.net/ghita–am-avut-o-relatie-foarte-apropiata-cu-kovesi–am-crezut-ca-fac-un-lucru-bun-pentru-statul-roman–ajutand-o_316796.html
    .
    Când spuneam cu ani in urma ca toti ” baietii ” astia sunt mana in mana si au aceleasi apucaturi securiste , propagandistii de pe blog sareau in sus si ma acuzau de tot felul de lucruri .
    Astazi , d-ul Ghita – prietenul cel mai bun al lui Victor Ponta – vine si ne spune in clar ca toti erau mana in mana , ca erau prieteni !!!
    Interesant si anul faptelor : 2012 . Adica inainte de alegerile din decembrie 2012 , când Victor Ponta electriza multimile cu lozinci din alea , gen : Dreptate pana la capat , Stop abuzurilor , etc.
    .
    Astazi aflam OFICIAL ca toti SECURISTII astia ( Ponta , Ghita , Kovesi , Coldea , Basescu , Udrea , Oprea , Maior , Rus , Sarbu , etc. ) erau pe mana si ca USL-ul era o cacealma pentru prostit ( inca o data ) prostii ! Si ca indivizii astia s-au certat pentru bani , functii si putere , prin metode din cele mai odioase .
    Crin Antonescu ne-ar putea spune mai mult despre ” prietenul ” Victor Ponta …
    .
    D-ul Mihai Gâdea spunea astazi ca indiferent daca aceasta poveste este adevarata sau nu , ea este de o MIZERIE ABSOLUTA !
    Ca si protagonistii ei : Basescu , Udrea , Ghita , Ponta , Coldea si Kovesi .
    .
    Sa ne miram cum a ajuns tara asta când vedem cine a ajuns sa o conduca ?

    • Adu-ti aminte ca in iarna lui 2011 iesise masiv multimea in strada, clasa politica s-a speriat si a inventat brusc USL-ul care s-a substituit prin mesaj pietii si toti a plecat acasa convinsi ca au invins, apoi au uitat si gata, adica atat i-a legat si nimic mai mult! Probabil din motive de stabilitate, si la fel si in 2015 cand Viorel s-a fastacit… Singura chestie care-i sperie este ca ar putea sa nu mai fie ei clasa conducatoare, de aici si atacurile nesfarsite adupra statului de drept si a outsiderilor… Parca lumea ar trebui sa se opreasca la ei, oricine altcineva este brusc de-al lui soros, de-al americanilor, de-al rusilor, de-al europenilor, evreu, vandut, naimit, agent, etc etc etc. Scopul este desigur ciordeala, nimic altceva… Dovada rezultatele.

      • Ce frumos le mai întorci ? 😉
        Faci ce faci şi-i bagi alături de cei mai parşivi duşmani ai noştri şi pe ruşi !
        Ce-are sula cu partitura ?! ( după care eşi obligat să „cânţi” )
        Cel puţin de 35-40 de ani, ruşii nu mai au nici o treabă cu noi, dar voi îi tot daţi înainte cu „pericolul rusesc”, lăsând să intre nestingherită, până-n cele mai intime unghere ale României, pegra capitalistă care distruge Ţara sistematic, ajutată de tot felul de comentatori şi analişti, printre care, oricâtă simpatie ţi-aş purta, nu pot să nu te număr !
        P.S.
        Să ne înţelegem :
        La fel ca şi comunismul, prost interpretat şi implementat( zic ei ? 😆 ) care a dus la nenorocire popoarele aflate sub acest trist experiment, şi capitalismul care ni se vâră acum pe gît, va avea inevitabil acelaşi trist şi inevitabil sfârşit !
        Dovada clară că este clocit de aceleaşi minţi bolnave, diabolice, ce nu pot duce mai departe o făcătură artificială, ruptă complet de Credintă şi dragoste de oameni ( scuze pentru pleonasm), o lume, al cărei singur dumnezeu este Banul !

  10. Fiind T-Rex, am crescut demult, cu generatia de aur a actorilor. Disparitia lui Papaiani m-a indurerat. Au ramas atit de putini din cei vechi. E atita singuratate fara ei….

    De fapt acest capitalism american e un fel de comunism. Cine isi mai aduce aminte cum treuiau sa raporteze tovarasii de la partid de la judeteana, de la primarii, de la fabrici, succesuri din ce in ce mai mari. La fel si in capitalismul american. Toate businesurile trebuie sa arate profituri din ce in ce mai mari. Astea se raporteaza trimestrial. Daca nu ai facut profit mai mare si raportezi pierderi, scade valoarea actiunilor si se nefericesc shareholders. La scara macro, toate marile firme sunt tentate sa insele, sa umble la cifre, ca sa arate profit. Si cum poti sa faci permanent mai mult profit fara sa inseli pe altii. Ca si comunismul, capitalismul este un sistem mincinos si promovat de indivizi ca Trump ca sa profite putini in defavoarea celor multi.

    Degeaba promite Trump joburi. Sa spunem ca reuseste sa le creeze. Nu va dura mai mult de citiva ani si ele vor disparea, pentru ca cineva va insela si va profita de sistemul politico-economic. Trump crede in trickle down economics, deci va perpetua sistemul pentru cei 1% din virf.

  11. Vad ca unii ne tot baga pe gat link-uri peste link-uri. Da zi domn’e ceva de la tine, daca esti destept! La cautat link-uri ne pricepem si noi…

  12. Din ce in ce mai interesanta tematica manifestarilor fundatiei!

    Off-topic (fara link, vad ca exista suparari). A fost numarata folosirea unor cuvinte in prima dezbatere Clinton – Trump. Iata cateva (Clinton – Trump):

    – country: 16-50
    – people: 33-33
    – jobs: 17-20
    – ISIS: 8-14
    – believe me: 0-6
    – stamina: 1-5

  13. Tyranousaure

    ca bine le zici cu raporCariile alea … Ia de aici :

    Oracolul Warren Buffett a pierdut 1,4 miliarde de dolari peste noapte din cauza scandalului Wells Fargo

    Scandalul conturilor fantomă la americani: Wells Fargo pierde poziţia de cea mai valoroasă bancă din lume după ce a deschis milioane de conturi fără aprobarea clienţilor

    Nicio bancă nu va rămâne neatinsă de scandalul Wells Fargo
    Pe scurt au fost deschise a peste 2 milioane de conturi neautorizate de clienti.
    Nu prea inteleg ce o fi aia cont neautorizat de client. Presupun ca un fals in care io „depun” (fara sa stiu) 10.000 pe care nu ii am – si in urma carei depuri un stab oa un bonus de 3 dime.
    [asta imi aduce aminte ca o mare si antica banca engleza Baring a dat faliment in urma uneo manairii a unui operator din Asia. Ca ala ajunsese cica sa faca 1/3 din tranzactiile mondiale!! Si patronii chiar credeau .. ca numarau bonusu’)

    Si inca una buna rau de tot
    • •
    O idee a economistului-şef al Băncii Mondiale
    Enclave independente în statele UE pentru imigranţii musulmani

    Da cateodata mai sunt unii care au vorba aia spaniola de rimeaza cu camiones :
    Slovenia, o ţară mică dar pusă pe scandal: Procurorii sloveni sfidează puterea şefului BCE într-o anchetă care zguduie din temelii guvernul
    Nu doar guvernu umplu de inexprimabil si BCE si pe Deloitte şi Ernst & Young

  14. Atenție! Șampanie e vinul din sticla pe care SCRIE Champagne.
    Restul sunt vinuri spumante/spumoase. Dealtfel, AȘA și scrie pe sticle.

  15. Fara nici o legatura cu finantele, bancile si specula este buna !
    Sefu Nas Borcanat al tribului Carnilor din neamul Nasurilor Strapunse inspecteaza lemnele stranse ptr iarna.
    – Picior Iute!
    – Da Sefu!
    – Fugi la Inteleptu de pe munte si intreaba-l daca iarna va fi normala sau grea!

    Fuge ala si cand vine :
    – Sefu Inteleptu a zis ca iarna va fi grea !
    – Ba ! Dublati cantitatea de lemne!!

    Si se apuca Carnii sa taia la lemne in draci. Cand termina :
    – Picior Iute!
    – Da Sefu!
    – Fugi la Inteleptu de pe munte si intreaba-l daca iarna va fi grea sau foarte grea!

    Fuge ala si cand vine :
    – Sefu Inteleptu a zis ca iarna va fi foarte grea !! Foarte grea! ! Nemaipomenit de grea!
    – Ba ! Dublati cantitatea de lemne!!

    Si se apuca Carnii sa taia la lemne in draci. Dpoi munti au chelit! Cand termina :
    – Picior Iute!
    – Da Sefu!
    – Fugi la Inteleptu de pe munte si intreaba-l daca iarna va fi cat de nemaipomneit de grea va fi iarna asta?

    Fuge ala si cand vine :
    – Sefu Inteleptu a zis ca iarna va fi foarte CA-TAS-TRO-FA-LA! Despartit in silabe!!
    Sefu Nas Borcanat zice ceva in barba si zice :
    – Picior Iute!
    – Da Sefu!
    – Hai cu mine la Inteleptu de pe munte !!!

    Ajung ei la Inteleptu de pe munte , Picior Iute repeta intrebarea si Inteleptu de pe munte zice :
    – Iarna va fi va fi foarte CA-TAS-TRO-FAL de grea ca pe vremea glaciatiei Wurm!

    – Da de unde #### ##-ti stii asta ? intreaba sefu Nas Borcanat .
    – Pai ma uit si eu in jos pe vale la ce fac indienii aia . Si vad ca din august tot taie la lemne .. deci or stii ei ceva …

    Adica voi a zice ca prin 1983-87 bancu nu avea nici o legatura cu bancile, creditarea. expertii, firmele de audit samd etc .
    Da nu sunt sigur ca dupa 2005-2010 nu are… ca PIATA CERE si exact ca in bancu cu indienii : inteleptii asigura prostimea ca PIATA eset buna si pot sa aibe incredere, prostimea (indienii) fac credite care ridica piata si apoi inteleptii zic ca..
    Pana ca cand se duce dracului totui si acum jocu e la fel da pa invers : indienii fac economoo. bancherii zic ca piata nu merge deci trebe asuteritate care face ca indienii sa…

    Pieţele financiare o imploră pe Merkel să salveze Deutsche Bank acum!
    Jetz! Azi nu maine!
    Da aia de la DB nu auzisera ca este CRIZA nu te mai uita la mine ca pnguinu la valiza?!

    Economia Germană s-a descurcat rezonabil de bine, zona euro chiar a înregistrat o revenire. BCE pompează bani în economie. Totuşi, în ciuda acestor lucruri, Deutsche a „reuşit” să aibă probleme.

    Chiar asa oare cum au reusit?!!

    • Bizoane, ca tot ziceam eu ca suntem legati de niste „campuri” intr-un network. Bancul asta l-am auzit saptamina asta de la un coleg peste ocean. Foarte, foarte ciudat ca spui acelasi banc! Vorbesc serios, acelasi banc. Discutam despre vreme, ca nu se stie daca va fi la fel de calda, si fara insoare ca anul trecut. Am avut ce-a mai calda iarna si vara din istorie.

  16. E o țopârlăneală la televiziunile comerciale, de te doare capul, iar TVR, ultima redută, se grăbește și ea să se alinieze.
    Cum să vorbească ielectoratu corect și elegant când aude cuvinte și expresii precum:
    șpagă, a lua țeapă, buricul orașului, fițe, nasol, mișto, nașpa, harneală, a spus cu subiect și predicat, l-a săltat de pe stradă, pușcărie, bulău…
    de la redactori și reporteri care ar trebui să se exprime exemplar?

  17. Se intampla ceva ciudat ..
    Ieri eram pe la Obor .. si am auzit ceva ciudata. Se „fura” copii carora li se preleveaza organele.. O ambulanta.. M-a cam bufnit rasul..
    Azi intamplator aflau ca este vorba despre o ambulamta neagra ..

    ”Ambulanța neagră bântuie prin București. Stă parcată în zona parcurilor, școlilor și a grădinițelor ca să fure copii pentru organe”, „Atenție, toți locatarii din cartierul Berceni! Intrați în casă până în ora 19.30 deoarece au fost descoperiți niște bulgari care fac trafic de organe. Sunt înarmați și foarte periculoși. În București circulă o dubă neagră numită Salvarea Neagră care accidentează copiii, se prefac ca ia să-i ducă la spital, îi omoară și le iau organelle. Dă mai departe!”, sunt doar două dintre postările apărute pe rețeua de socializare, în ultimele zile, după ce o tânără din Capitală a fotografiat ambulanța care aștepta în fața unui bloc din cartierul Drumul Taberei.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/adevarul-despre-ambulanta-neagra-despre-care-se-spune-ca-rapeste-copiii-si-le-fura-organele_1986733.html#ixzz4LaKUPQm1
    Vedeti si EvZ Ambulanţa neagră sau AMBULANŢA MORŢII, cum a fost numită, A BĂGAT SPAIMA în români. Teorie horror: „COPIII SUNT RĂPIŢI din faţa blocului, PENTRU ORGANE”

    Ciudat eu cnosc zvonul asta… i-am trait teroarea

    Dar cel mai “tare”, cel mai lung si elaborat a fost prin 1964-65 :“cineva” fura copii , care dispar. Si daca sunt gasiti cadavrele lor sunt stoarse si de ultima picatura de sange . Nitel mai tarziu se “afla” ca sangele este scos prin contrabanda din tara ! Apoi s-a auzit ca pe Bulevard ( ala cu cinematografele ) o masina a fost oprita cu focuri de pistol in roti si din roti a inceput sa curga sange !! “ A vazut si mama domanei X , femeie serioasa, 60 deani doar nu inventeaza , nu ?” . A durat poate 3 luni. Intr-o luna prinsese bine , ca rar mai vedeai copil nesupravegheat pe strada !! Si atunci pustiul se deplasa rapid fara sa caste gura .. ca spaima intrase adanc . Noi aveam un vecin militian care zicea ca au fost 2 cazuri de disparitie , insa nu era motiv de panica. Ma rog ca a zis nu era garantie suficienta , insa fi-su a fost trimis la niste cumparaturi destul de departe . Asta a fost o dovada ca are incredere in ce zice .. La apogeul isteriei pe strada Labirint o masina “suspecta” ( o Volga neagra de militie in misiune) a fost atacata de locuitorii cartierului si cam .. dezmembrata . Cauciucurile bine-ntels taiate in cautarea sangelui . Iar caralii din ea au fost predati la sectie, bine “frageziti” : bateti-i si voi ca nu marturisesc criminalii !!! Apoi zvonul s-a stins si si toti au fost loviti de o ciudata amnezie (poate motivata de rusinea de a fi colportat astfel de nazdravanii ).

    citat extras din Amanunte cotidiene din 1960-1980 pag 10 cap Zvonistica (autor eu, pe ScribD)

    Nu stiu … insa mi se pare extrem de bizar ca un zvon de acum 50 de ani este reciclat azi !

  18. Vorbeam de cultura vicioasa a succesului ce domina mediul corporatism din SUA. Disperarea de a face profit cu orice pret duce la abuzuri asupra angajatilor si o cultura a fricii. Iata cazul recent al Wells Fargo:

    Workers have described a pressure-cooker atmosphere where they risked losing their jobs if they did not hit unrealistic sales targets. They say this pressure defined working for Wells Fargo and directly led to widespread fraud in the opening of bogus accounts.

    http://www.reuters.com/article/us-wells-fargo-accounts-culture-analysis-idUSKCN11Y1S1

  19. E de rasu lu’ curcile. Adica pot si curcile sa se rada cu tartitza de unii care cica pe la noi e dastepti de bubuie …
    Forumul Economic Mondial (WEF) a întocmit un top al țărilor din punct de vedere al competitivității, la nivel mondial, analizând mai mulți factori.
    Țara noastră a coborât anul acesta nouă poziţii în topul mondial al competitivităţii, clasându-se pe locul 62 din 138 de state
    În top, România este depăşită de Bulgaria (50), Polonia (36), Cehia (31) şi ţările baltice, dar se află în faţa Ungariei (69) sau Slovaciei (65). Mai grav, România este depăşită de ţări ca Azerbaidjan (37), Kuweit (38), India (39), Indonezia (41), Rusia (43), Rwanda (52), Kazahstan (53), Turcia (55), Georgia (59) sau Vietnam (60). România este vecină în clasament cu un stat din America de Sud, Columbia (61) şi este urmată imediat în top de Iordania (63) şi Botswana (64).

    Oare de ce ne scazu comptetitivitatea ? De kiki de miki sau din cauza ca am indraznit sa crestem nitel salariul minim si sa scadem TVA incercand sa crestem nitel nivelul de trai si al saracimii? Cumva din cauza de Piperea?
    NU!!!
    Tara noastră este trasă în jos de infrastructură, educaţie, sănătate şi administraţie.
    Nici pomeneala de puturosi asistati, comunism rezidual si alte ce bantuie prin dovlecii seci ai „specialistilor” nostri ci de zone in care se cere interventia lu Marele Tâlhar adica a lu’ Statu’.
    În cazul infrastructurii de transport, România ocupă locul 105 , sub ţări ca Tanzania (104), Cambodgia (102), Ghana (101),Zimbabwe (98) , Uganda (95) Etiopia (83), Tadjikistan (86), Senegal (86) Trinidad & Tobago (72), Kenya (67), Sri Lanka (55) sau Namibia (52).
    Tanzania? Etiopia? Mai tineti mimte ca RSR era uneori zisa Etiopia Europei? E bine acu Etiopia este un model!
    Detaliat :
    La drumuri (sosele) ne situam pe locul … 120 ! Mai bine ca Brazilia (121) ori Rusia (123) insa sub vecina nostra Serbia da si sub Bangaldes!!! Sa nu mai zic de Africa Neagra :Burundi, Ghana, Malawi, Mali, Ciad, Camerun !!!
    E si cum stam insa cu calea de fier ?!
    Aici mai bine : 68!!!! Si desi Africa Neagra o duce prost cu caile ferate … totusi Botswana (54), Swaziland (52), Namibia (50)…

    În domeniul sănătăţii, ţara noastră se află pe locul 68 din întreaga lume, sub state ca Jamaica (65), Iran (63), Barbados (59), Bulgaria (54), Bosnia (44), Muntenegru (43), Liban (34), Chile (29) sau Grecia (19).
    Acum am inteles de ce l-au trimis pe ala arsu sa moara la Sofia ..
    Dar mai este un domeniu „forte” nashpa : INVATAMANTUL!
    În raport se mai arată că România ocupă poziţia 56 în cazul educaţiei şi competenţelor. În cazul competenţelor forţei de muncă actuale, România este pe locul 59, iar în cel al competenţelor forţei de muncă viitoare pe 60, astfel că trendul este negativ.

    De altfel, în cazul calităţii sistemului de învăţământ, România este depăşită de către aproape întreaga planetă, ţara noastră fiind pe locul 121 din 138. În acest caz, sistemul nostru de învăţământ este mai slab decât cele din Gabon (116), Congo (113), Tanzania (96), Uganda (90), Nepal (77), Ucraina (55), Laos (54), Albania (34).i>
    Congo (Brazzaville) are invatamt mai bun ca noi!
    În domeniul sănătăţii, ţara noastră se află pe locul 68 din întreaga lume, sub state ca Jamaica (65), Iran (63), Barbados (59), Bulgaria (54), Bosnia (44), Muntenegru (43), Liban (34), Chile (29) sau Grecia (19) Norocu nost ca nu avem malarie si SIDA ca-n Africa! Ca altfel stam bine : Romania
    (86) si imediat sub noi Rusia (87) si Ucraina (88).
    Insa România stă cel mai bine în cazul mediului macroeconomic (locul 28)
    URAA! In sfarsit suntem printe primii 30!
    Pesemne d’asta România, prima după Siria în topul migrației
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romania-prima-dupa-siria-in-topul-migratiei-575743

    Numărul românilor de peste hotare a crescut anual cu peste 7% din 2000 până în 2015, arată datele ONU. Singura ţară care a avut o creştere mai mare a migraţiei a fost Siria, dintr-un motiv evident, războiul civil care macină acea ţară. Românii sunt în schimb migranţi economici şi au ajuns să aibă cea mai mare diaspora din Uniunea Europeană, înaintea unor ţări cu o populaţie mai mare. Datele ONU arată că anul trecut locuiau peste hotare 3,4 milioane de cetăţeni români. Este un număr mult peste estimările oficiale făcute de autorităţile de la Bucureşti.

    (cele italice sunt preluate de la adev.ro/oe8146 si https://www.bugetul.ro/rusinos-pe-ce-loc-este-romania-lume-la-invatamant-infrastructura-sau-sanatate/ . Alte date le-m scos eu ..)

Lasă un răspuns