A murit deputatul Niculae Mircovici

Am aflat cu tristete că Niculae Mircovici, reprezentantul minoritătii bulgare in Parlament, a murit. Avea, practic, aceeasi vârstă cu mine. O persoană de caracter, cu multă fortă si curaj. L-am intâlnit in multe ocazii si i-am apreciat conduita. Inclusiv ca purtător de cuvânt al Biroului Permanent. A suferit din cauza unor nedreptăti si a plecat dintre noi neimpăcat.

Dumnezeu să-l odihnească.

14 gânduri despre “A murit deputatul Niculae Mircovici

  1. Radu Humor 24 sept., 6.45

    Valurile de imigranţi clandestini ce se îndreaptă spre Europa nu reprezintă rezultatul direct al destabilizării „unor state precum Afganistanul …. Siria”, ci a luptei musulmanilor împotriva conducătorilor laici din propriile lor ţări. Este vorba de o reactivare a războiului sfânt musulman apărut odată cu însăşi religia musulmană – o religie militantă al cărei scop enunţat chiar în Koran este islamizarea, inclusiv prin utilizarea forţei, a întregii omeniri – şi care s-a manifestat de-a lungul istoriei de fiecare dată când a existat speranţa victoriei.

    Prima fază a ofensivei musulmane contemporane a fost declanşată de SUA când au creat în Afganistan celulele teroriste Al-Quaida pentru a lupta împotriva trupelor sovietice ce sprijineau un guvern satelit, dar laic. A doua etapă a fost în Bosnia, când din nou SUA au intervenit în sprijinul musulmanilor şi au favorizat formarea unor detaşamente jihadiste internaţionale. A treia fază a constituit-o lupta împotriva dictatorului laic Saddam Hussein, care – până la atacarea Kuweitului şi a Israelului – fusese sprijinit de SUA în lupta împotriva Iranului. La rândul său, mişcarea revendicativă sunită din Irak – organizată de militari şi ofiţeri din fosta armată a lui Saddam Hussein, marginalizaţi şi ostracizaţi de o societate majoritar şiită – a condus la apariţia Califatului islamic (ISIS) ce a declanşat războiul civil din Siria. Iar aşa-zisa Primăvară arabă nu a fost în nici un fel o mişcare democratică, ci – în cele mai multe cazuri – un şir de revoluţii religioase extremiste.

    În aceste condiţii, devine evident că rădăcinile terorismului islamic se găsesc în însuşi stadiul de dezvoltare istorică a popoarelor musulmane care nu pot fi guvernate decât de dictaturi, laice/militare sau religioase.

    Dat fiind că «războiul sfânt» nu a dispărut în lumea musulmană decât în faţa superiorităţii militare europene – cum s-a întâmplat în a doua jumătate a sec. XIX când aşa-numita «diplomaţie a canonierelor» a pus capăt unor valuri de atentate islamice asemănătoare cu cele din zilele noastre – singura cale de a zdrobi terorismul este prin forţă militară.

    Cât despre „acapararea de noi bogăţii”, să ştiţi că doar piraţii duceau războaie din motive economice ; statele au fost dintotdeauna interesate de sfere de influenţă. Iar preţul scăzut al hidrocarburilor, precum şi o piaţă supra-saturată, nu ar justifica în nici un fel uriaşele costuri ale intervenţiilor militare – cel mult unele firme particulare pot obţine beneficii. Şi apoi, să nu uităm că petrolul Orientului – la care Dvs consideraţi că jinduieşte Occidentul – a creat nişte state parazitare, printre cele mai bogate din lume ( Kuweit, Quatar, Arabia Saudită), care sprijină pe faţă, direct sau indirect, mişcările extremiste islamice. Iar acei „năpăstuiţi ai sorţii” plătesc totuşi mii de euro unor traficanţi pentru a fi conduşi spre Eldoradoul european – oare câţi „ne-năpăstuiţi” de pe la noi şi-ar permite să scoată din buzunar asemenea sume ?

  2. Dumnezeu Să-l odihnească în pace !
    P.S.
    Tocmai urmăream un reportaj cu ce dezmăţ , chiul şi nesimţire e-n parlamentul european ( n-au rost majusculele ), pe unde-şi duc traiul nişte „specialişti” ( probabil în dezinformare şi bani câştigaţi de-a moaca : 12.ooo E/ lună ! ) şi ne mănâncă „mălaiul” !
    Dezgustător, dar aşa se întâmplă unde efectul de turmă este cel mai bine ilustrat !
    Ajută ăştia Europa la fel ca frecţia la un picior de lemn ( mai bine zis, cap de lemn, în situaţia asta)
    Trai, neneacă, pe banii proştilor de contribuabili !
    Sictir !

  3. @ luminita arhire
    .
    am strecurat intentionat greseala aceea tocmai ca sa va provoc o placere din aceea generata de ura . Am observat ca va hraniti cu asa ceva …
    Oricum , eu n-am asa parere proasta despre dumneavoastra …
    Nu uitati sa arhivati si postul acesta .

  4. Îmi pare foarte rău, mai ales că nu era în vârstă, iar, dacă ziceți că a suferit nedreptăți, e mai trist.
    Există oameni care se consumă psihic din cauza nedreptăților, iar psihicul afectează fizicul.

  5. Rai Uno: i giovani fuggono all”estero.
    Tinerii ITALIENI. Să nu creadă cineva că e vorba despre tinerii români.
    De ce fuggono i giovani? Pentru că nu găsesc locuri de muncă cu picioarele sub masă.
    Lasă că se duc românii în Italia și găsesc locuri în picioare…

    Ietee! Ceasul blogului e cu trei ore în urmă. Ce bine! Mă face cu trei ore mai tânără.
    La vârsta asta contează și o oră. Și un sfert de oră.

  6. Rai Uno. Un umorist: ma e normale che i nostri parlamentari dormano durante le sedute? Si, preche cosi loro non fano danni.

    Lăsând la o parte faptul că politicienii sunt calul de bătaie al umoriștilor, puțini oameni pot să stea 4, 5, 6, 7, 8 ore în ședințe interminabile și să nu ațipească.
    Parlamentarii francezi au altă metodă: cei mai mulți stau în birourile lor, urmăresc pe calculator ce se întâmplă în sală și merg în „hemiciclu” când trebuie să voteze.
    Ce rost are să stai în sală și să asculți discursuri, de vreme ce grupul parlamentar din care faci parte a hotărât cum să voteze, adică conform politicilor anvizajate (folosesc un barbarism la-ndemână) de partid.

  7. Desi Basescu se autovictimizeaza …. ca ii distrug familia .. as zice ca familia sa are o (prea aplecare) catre cele penale.
    Incepand cu frat-su. Sa ne amintim de cestia ca pana si Nutzu a zis ca de frate nu te poti apara … Si nu stiu cum este cu Mircea insa am vazut camc u toti imrehistrarea lu Basica…
    Nepotu Dragos … probele sunt betonnnnnnnnn.
    Ginerica .. pai DNA l-a pus sa dea decedata o persona in viata ? Fals se cheama!
    Ioana … draga de nevinovata. Insa denuntu este clar. Si in defavoarea ei sunt cam multi bani din vanzari anterioare care se imnultesc cam dupa modelul inultiri painilor!

    Sa nu mai zic ca Nutzu si vila aia din Mihaileanau.. abzu in fonctie curat murdar! Si cica prjudiocu zero la flota? Pai daca erau vandute ca scrap (adica de taiat ptr fier vechi!) se scoteau mult mai multi bani!!! (Norvegienii care au taiat Tirpitzu ziceau ca ei au descoperit pe care parte a feliei de paine era pus untul german!)

    IMi este frica ca pana la urma vor ramane liberi doar calul Hotu si EBA – din acelasi motiv : lipsa de discernamant!

    A si mai am de zis. Ca uni il vaz pe Nutzu drept marele caftangiu (azi i zice smardoi ) Amu un an Blonda Nationala a trebuit sa il scoatza de sub masa.. tragandu-l de urechi!
    (mda cu ocazia aia am admirat-o pe Noutzy – otel de damasc nu alta!)

  8. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

    Domnule Năstase, să vă trăiască finul şi să devină un om deştept, cu bun simţ şi cu dragoste de ţară!

    Cu ocazia creştinării băiatului domnului Ştefănescu, aţi fost „ridicat” de comentatorii televiziunii lui Ghţă, în rândul Fiţelor! În timp ce vă arăta pe ecran, în biserică, alături de doamna Năstase, scriindu-vă numele dumneavoastră şi inducându-vă cu săgeata, jos, pe burtieră se scria Chef de Fiţe. Domnul Ghiţă ar trebui să-şi trimită angajaţii la un curs de limbă română, unde să înveţe vocabularul , pentru a folosi corect cuvintele.

  9. T-Rex September 25, 2016 at 12:45 pm

    N-ati inteles. Mesajul de sustinere a integritatii Republicii Moldova, nu este un gest binevoitor fata de UE si Romania, desi pare mai ,,soft” decat declaratia transanta a ambasadorului SUA la Chisinau.
    De fapt, ata Rusia, cat si SUA, doresc un cat mai mare control in intreaga Republica, nu doar intr-un anumit areal. In plus, ambele mari tari au transmis Romaniei, cu claritate, sa-si ia gandul de la reunificare. Chiar va imaginati ca ia cineva in seama Romania, in conditiile in care romanii nu se respecta intre ei si isi demoleaza propriile institutii democratice , la o simpla miscare de deget in jos a Ambasadorului ?

  10. Habar nu aveam cine era Niculae Mircovici.
    Dar ma doar sufletul pentru pierderea un mare om si roman, Ioan Gyuri Pascu.
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !
    ..Mai ales ca in ultimul timp il vedem des pe canalul tv Trinitas (canalul meu preferat), unde, recent, a acordat un interviu unui fost politician, Sever Voinescu. Parca simteam ceva in neregula, privindu-l pe Ioan Gyuri si ascultandu-l…..slabise foarte mult….
    ps
    Apropo de domnul Voinescu, este bine ca politicienii isi cauta linistea eul launtric sub cupola Bisericii Ortodoxe Romane, poate si Elena Udrea va deveni astfel mai buna (dpdv spiritual) si isi va relua activitatea mai curata, mai……

  11. Miza unei demisii misterioase: Geopolitica sau alegerile?

    Dosarul conflictului dintre directorul SIE si seful statului s-a inchis, azi, cu demisia directorului SIE, pe ultima fila. Un deznodamant inevitabil in cazul unor neintelegeri ireconciliabile. Demisia de astazi ne-a atras atentia ca si relatiile de serviciu dintre Mihai Razvan Ungureanu si Klaus Werner Iohannis au ajuns intr-o asemenea criza, de deteriorare iremediabila, rezolvabila doar prin demisie.

    Presedintele KWI a acceptat demisia lui MRU, despre care i-a incunostiintat pe presedintii celor doua Camere, pentru a vacanta functia, pentru care seful statului a precizat ca va face o propunere dupa alegeri.

    Despre neintelegerile dintre cei doi se stia oarecum din vara, cand in media a aparut informatia ca seful statului ar fi cerut sefului spionilor sa-si dea demisia, dar acesta a refuzat. Acum, dupa ce demisia tocmai s-a consumat, nu raman decat intrebari, despre care cel mult se poate specula. Pe ce tema si cat de grav este motivul demisiei?

    Un prim indiciu a venit de la presedintele comisiei de control al SIE, Mihaita Calimente (ALDE), care a declarat, luni, ca MRU l-a contactat telefonic si i-a transmis ca are niste probleme de sanatate si „trebuie sa stea la pat”, motiv pentru care a demisionat de la sefia SIE. Este exact genul de stire menita sa indemne sa nu o iei de buna, sa provoace suspiciunile si cautarile.

    Ce altceva ar putea fi? MRU si KWI nu se puteau intalni si, eventual ciocni, decat pe o chestiune din mediul international care ar privi Romania, al informatiilor externe si respectiv al politicii externe, unde cei doi au responsabilitati fundamentale.

    Presupunand ca MRU a aflat, in virtutea meseriei, de o initiativa, un angajament sau un act de diplomatie de cabinet al lui KWI, care are coloratura geopolitica, pe care, din varii motive, nu il impartaseste, atunci demisia sa este un act net de dizidenta, de distantare de ceva in care nu vrea sa fie implicat si asupra caruia incearca sa atraga in mod subtil atentia celorlalti. Dar ar putea fi si invers.

    Mai este si o alta ipoteza, ca MRU sa fi devenit un obstacol in calea unui posibil proiect al lui KWI de “inginerie” cu voturile din diaspora, asemanator celui din 2014, cu care a castigat alegerile prezidentiale. Observam ca alegerile parlamentare sunt o referinta atat pentru MRU, cat si pentru KWI, unul alegand sa demisioneze inaintea alegerilor, celalalt sa faca propunerea de inlocuire dupa alegeri. Ce i-a despartit pe seful serviciului secret de informatii externe si pe seful statului? Geopolitica sau alegerile parlamentare? Aceasta-i intrebarea!

Lasă un răspuns