„Soros(ismul)”

Daca tot discutam despre suveranism, nationalism si globalism, cred ca este util de citat si articolul lui Bogdan Duca, din Q MAGAZINE (11.09. 2016), despre  „Soros(ism)”. Teologul, cercetătorul și observatorul politic Bogdan Ducă face o analiză a „ideologiei Soros” şi cum a reuşit aceasta să „fure” societăţile civile din multe state ale lumii. In orice caz, pare ca avem tot mai putine gaste care sa ne avertizeze de invadarea Capitoliului „.

„În sfârşit se apucă şi românii să introducă în dezbaterea publică tema Soros. Asta după ce ţări întregi au luat măsuri legislative pentru a bloca anexarea societăţii civile la ong-urile emanate de Soros.

Cine e Soros?

Soros e un nume, E o imagine bine aleasă pentru a masca impunerea hegemoniei culturale americane în Europa de est, Orientul apropiat, Asia şi pe unde se mai poate.

De ce George Soros? Pentru că e evreu maghiar, deci est-european, de-al nostru, anticomunist, modelul succesului pentru oricare dintre noi.

Putea la fel de bine să fie şi Ion Ţiriac – poate chiar mai bine, dar să nu le dăm idei.

Banii lui Soros
Sub masca acestui bătrân filantrop „de-al nostru” s-a format intelectual şi ideologic o elită pentru ţările est-europene, s-a finanţat fabricarea unei societăţi civile şi unei mass-media dependente de o viziune şi de o reţea.

S-a profitat, desigur, de lipsa unei societăţi civile organizate la noi, de slăbiciunea intelectuală şi morală a unei elite autohtone care îşi revenea cu greu din prostituţia intelectuală a cultului personalităţii unor analfabeţi de talia Elenei Ceauşescu.

S-a profitat de sărăcia teribilă în anii 90. Dar mai ales s-a profitat de idolatria oarbă şi quasi-fanatică a societăţilor est-europene din anii 80-90, faţă de tot ceea ce venea din Occident.

Echipa Soros nu a trebuit decât să se prezinte ca fiind Occidentul pentru a fi uşor receptată ca singura opţiune eligibilă. Să ne aducem aminte de România anilor 90 şi chiar şi 2000, când cuvinte ca Vest, Occident, Europa, societate civilă, democraţie, stârneau reverii, fantezii şi chiar şi orgasme cu pretenţii intelectuale.

Care e ideologia sorosistă? Conceptul de societate deschisă, luat din filosofia politică popperiană, e un concept care nu spune prea multe.

În fapt ideologia sorosistă e un amestec aparent nefuncţionabil de fantezii ideologice occidentale (multiculturalism, corectitudine politică, ecologism, secularism) cu neoliberalism (corporatismul multinaţionalelor), interese militare, politice şi economice americane şi ….prostie doctă (a celor prinşi în mrejele ideologiei- care cred că proiecţia ideologiei sorosiste este inevitabilul viitor al lumii).

Cum funcţionează?

Aplicând strategia marxistă gramsciană a dobândirii hegemoniei culturale într-o societate. Controlează discursul public, sau măcar îl influenţează (prin finanţare, măcar).

Apoi controlul asupra societăţii civile. Acesta se face fabricând ONG-uri sau influenţând prin finanţare altele gata fabricate, care să ocupe spaţiul public şi să se impună ca singuri parteneri civici în relaţia cu instituţiile statului.

În sfârşit, al treilea pas este controlul politicului. Acesta se face profitând de degradarea clasei politice şi încurajând neîncrederea în clasa politică şi apoi promovând, în toate partidele politice (sorosişti veţi găsi nu doar la USB(R), nici doar în PNL, ci şi în PSD şi cam peste tot pe unde se poate intra), oameni de încredere, verificaţi ideologic.

Cum poate fi combătut?

Prin recâştigarea societăţii civile. Altă soluţie nu este. Dacă nu vindeci rădăcinile, e inutil dacă ocupi crengile (parlamentul, guvernul). Iar cel mai bun caz îl avem în Statele Unite- rădăcinile sorosismului… Acolo s-a respectat aceeaşi reţetă: hegemonia culturală- ocuparea spaţiului public- controlul politic.

Acolo, o victorie conservatoare americană ( Reagan, Bush Jr.) sau republicană, la Casa Albă, nu mai are posibilitatea de a schimba ideologizarea societăţii şi redirecţionarea ei, ci doar, cel mult să amâne sau să întârzie acest proces revoluţionar.”

49 de gânduri despre “„Soros(ismul)”

  1. Recâştigarea societăţii civile este o dorinţă pioasă, dar imposibil de realizat. Cei ce se declară reprezentanţii societăţii civile şi vorbesc în numele ei -ONG-urile, mai ales cele ce afişează opţiuni politice – sunt de fapt nişte mercenari ai ideologiei liberale de dreapta, indiferent dacă sunt finanţaţi de Soros sau beneficiază de un mecenat autohton penelist. Singura parte a societăţii civile cu simpatii de stânga este formată din persoane izolate, idealişti neorganizaţi, care nu au cum să se facă auziţi la nivel de masă pentru a avertiza şi – eventual – influenţa opinia publică.
    Unica cale de acţiune posibilă ar fi subvenţionarea ONG-urilor de către un stat neutru din punct de vedere politic – pentru moment, tot o dorinţă pioasă !

  2. Şi totuşi, naţiunea…

    Naţionalitate, suveranitate, până la urmă este vorba de acelaşi lucru : apartenenţa la un sistem de valori, la o cultură comună, la o istorie milenară. Iar birocraţia de la Bruxelles – în loc să continue ideile progresiste care au stat la baza Uniunii : comunitate economică şi liberă circulaţie în interior – încearcă în mod absurd să înăbuşe tocmai acest sentiment de apartenenţă şi să transforme Europa într-o masă amorfă, nerealizând cât de mult o fragilizează. Până şi aberanta politică de acceptare a imigranţilor clandestini are drept ultim efect tot reprimarea sentimentului de apartenenţă naţională : Europa nu este datoare de a lua asupra sa responsabilitatea dezastrelor şi nenorocirilor din lume, după cum nici un stat suveran nu are obligaţia de a-şi asuma şi de a rezolva problemele altor state suverane, ci doar să respecte anumite norme de convieţuire acceptate internaţional.

    Actualul «establishment» politic european este însă de o mediocritate intelectuală şi de o lipsă de cultură într-atât de crase încât nici măcar nu conceptualizează problemele existenţiale ale lumii contemporane, ca să nu mai vorbim de găsirea unor soluţii constructive, în afară de o propagandă mincinoasă şi manipulatoare. Dar, aşa cum spunea Neculce, oamenii sunt sub timpuri, nu timpurile sub oameni !

  3. Mai exista si alta metoda cu mult mai eficienta si verificata de vecinii nostri: interzis prin lege, si cu asta basta.
    Trebuie insa sa fim corecti: sorosismul are si parti valide, este vorba despre sensul natural, deci imuabil, de evolutie a societatii omenesti la nivel global, asa va evolua globalismul si daca incepem sa-l negam iarasi pierdem trenul, asa cum pierdem noi deobicei toate trenurile… Cu ce avantaje? Pastrarea feudelor politicienilor? Asta nu face doi bani pt populatie, asta conteaza doar pt ei, populatia pierde trendul global si ramane in urma ca indienii, adica exact trenul acela…
    Apoi, nu putem astfel opune unei manipulari politice o alta, dle Nastase. S-ar pune imediat problema care este mai buna sau mai viabila, si aici ar fi multe de criticat…
    Pana la urma trebuie sa intelegem ca avem de-a face cu altfel de provocare pe care trebuie s-o depasim, dar inteligent, luand NOI ce-i bun in ea, sau valabil, si aplicand mai repede decat s-ar astepta autorii, astfel ca sa obtinem avantajul experientei in fata teoriei, altminteri, apoi vom da lectii… daca doar criticam, ne pierdem vremea, cine asculta, cine pricepe, cine actioneaza, etc…
    Ca observatie generala, toate marile victorii se obtin cu armele adversarului iar toate marile averi se obtin cu resursele clientului, nu?

  4. Sunt vehement împotriva manipulării ,sub orice forma.A manipula pentru interese meschine profitând de ignoranta (multora)și avaritia (unora),de dorința ieșirii din anonimat sau de frustrarile și neamplinirii atâtora,mi se pare degradant și deplorabil. Cât despre acest individ și soros-ismul subjugat intereselor „discrete”,îmi repugna și totodată, mă întristează slabiciunea unei mari părți a acestui popor. Mâhnirea mea este cu atat mai mare cu cât, eu chiar îmi iubesc patria și poporul.

  5. Am recitit cu mare satisfacție aceasta postare despre sorosism. Este una dintre cele mai valoroase. Și pentru ca va lăudați cititorii, vreau să remarc și eu exceptionalele mesaje, practic pe același subiect, care au precedat articolul Dvs: la subiectul „Suveranism…”, Luminița Arhire (22 sept 5:52pm și 11:25pm) si Radu Humor (22 sept 2:24pm și 11:25pm).

    Cu mare întârziere, intr-adevar, iată că INTELEGEM CORECT ce se întâmplă! Stabilirea diagnosticului CORECT este condiția necesară pentru vindecare. Și eu cred ca însănătoșirea este foarte aproape!

    Încă o dată, vă felicit Dle Năstase, pentru cititorii pe care îi aveți!

  6. Toata activitatea lui György Schwartz ( George Soros ) n-are nicio treaba cu filantropia , cu societatea civila sau cu economia . E ca si in vorba aceea : afara-i vopsit gardul si inauntru-i leopardul !
    Activitatea lui Soros are treaba cu CIA si cu Mossad-ul ( ca si Google , Facebook , etc. ) , cu daramarea regimurilor politice incomode , cu revolutii portocalii , cu încurajarea miscarilor separatiste ( Kosovo , Ciprul de Nord, etc. ) , cu încurajarea anarhiei si aberatiilor ( homosexuali , droguri , eutanasie , etc. ) si cu tunurile financiare pe care le-a dat de-a lungul timpului .
    Open Society si Fundatia Soros au fost doar niste instrumente prin care acest criminal sinistru si-a cumparat mercenari ( gen Monica Macovei si Raluca Perja ) si a operat nestingherit in tari unde li s-a permis sa-si faca de cap . Pentru ca sunt si tari , chiar vecine cu noi , unde au fost tratati ca atare ( Ungaria , Rusia ) .

    • Adrian B: Goarte pertinent comentariul. Adrian Nastase a fost deposedat de presedintie prin fraudarea alegerilor de catresoros si impunerea omului sau, Basescu. Dar si dl. Nastase fraudase rezultatele referendumului pentru Constitutie, asa ca… poporul roman a pierdut, iar soros va castiga mereu pe seama lacomiei politicienilor (mai mult sau mai putin) romani.

  7. Migratia pe “ruta Balcanilor”: Blestemul dezmembrarii Iugoslaviei? O reuniune pe tema migratiei a statelor de pe “ruta Balcanilor”, initiata de Austria, care se desfasoara sub egida cancelarului german Angela Merkel, la care participa si Romania, are loc, sambata, la Viena. “Ruta Balcanilor” a fost utilizata de zeci de mii de migranți pana in luna martie, cand intre Bruxelles si Ankara a fost semnat un acord de inchidere terestra a acestui itinerariu, in fata afluxului migrator pe cale maritima, dinspre Mediterana. Potrivit estimarilor UE, problema migratiei nu va fi rezolvată în această toamnă, și nici măcar în 2017, dar sunt necesare masuri suplimentare si eficiente, pentru a nu se repeta haosul din toamna lui 2015, care a dus la o „pierdere de control” parțială a frontierelor. Fara indoiala, migratia masiva reprezinta un risc de instabilitate tot atat de masiv pentru tarile de origine, tarile emergente sau din alte zone ale lumii, avand in vedere interdependentele si mecanismele de transmisie globale. Includerea tarilor de origine, a celor din vecinatatea nemijlocita si din regiunea extinsa in masurile de combatere si de control a riscurilor de instabilitate pe care le implica pentru toti migratia voluminoasa este extrem de necesara si o urgenta pe agendele de securitate. Uitandu-ma pe harta cailor apropiate de acces ale migratiei spre Europa, care intr-o mare masura se suprapune cu Balcanii de Vest, cum sunt denumite statele din fosta Iugoslavie (fără Slovenia și Croația) și Albania, observ una din marile slabiciuni ale zonei, care consta in marea sa faramitare politica. Urmeaza apoi faramitarea etnica si religioasa, care insa politic nu este sau nu ar trebui sa fie determinanta, aceasta fiind cunoscuta in Vest sub denumirea de multiculturalism. Multitudinea de etnii si religii este prezenta in orice statalitate federala (SUA – 50 de state si un district federal, UK – 4 state si mai multe teritorii dependente), in orice comunitate/organizatie interguvernamentala (Commonwealth – 53 de state independente), in orice integrare economica (Uniunea Europeana, 28-1 state independente) etc. Presupunand ca am face un brainstorming politic, ar fi interesant de stiut care ar fi scorurile la intrebarea “Care credeti ca ar fi fost rezultatul migratiei sudice spre Europa, daca ar mai fi existat bariera iugoslava?” Fireste, ar fi fost vorba, azi, despre o Iugoslavie democrata si politic, pentru ca economic fosta RSFI era aproape capitalista, cu o economie deschisa, de piata. Euro-Balcanii, intelegand prin aceasta europenizarea integrala a zonei, prin primirea in UE si in NATO a tuturor tarilor din Balcanii de Vest, este o strategie pe rol, pana acum de cel mai mare succes. Bruxellesul a mai facut un mare pas inainte in ultimele zile, prin acceptarea cererii de aderare a Bosniei – Hertegovina. Ma intreb, insa, daca, pe termen lung, ar putea exista si o formula de integrare politica a zonei, de refacere a fostei bariere iugoslave, prin realizarea unei “Mari Britanii” a Balcanilor de Vest? http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/24/angela-merkel-se-intalneste-cu-liderii-statelor-de-pe-ruta-balcanilor-la-viena-romania-va-fi-reprezentata-la-reuniune-10-12-21

  8. http://www.mediafax.ro/politic/fostul-presedinte-traian-basescu-un-grup-de-procurori-apropiati-sefei-dna-codruta-kovesi-se-jura-ca-voi-cere-custodia-unui-nepot-ca-ii-aresteaza-parintii-15742133
    .
    Baselu are si el dreptul sa se bucure de toate ” privilegiile ” statului de drept !
    .
    Eu chiar sper ca statul de drept si justitia independenta din Romania sa-i ia nepotelul d-lui Baselu , el fiind rodul iubirii gheboase dintre doi suspecti de coruptie . Deasemenea , copilul provine dintr-o familie de infractori grei care au tepuit de la flota nationala pana la clanurile tiganesti . Chiar ar merita sa creasca intr-un mediu ceva mai sanatos .
    Eventual sa-l dea spre crestere unor homosexuali sau fostei d-ne Condrea . Sau sa il creasca Monica Macovei si cu binomul .
    In acest fel , Ioana Basescu ar avea timp sa ne demonstreze nevinovatia 🙂 ei ( cu mine ar fi mai greu ! ) iar d-ul Basescu ar putea lupta in instanta pentru custodia nepotelului !

  9. La noi, Soros pare sa fie stapanul unor ong-uri; in unele tari, are oameni in partidele liberale, oameni care disemineaza discursuri pseudoliberale. Ceea ce mi se pare interesant este aceea ca astfel de oameni refuza sa recunoasca (orice ar fi!) influenta sorosista asupra lor. Oricum, fie roman fie strain, oricare dintre ei o duce mai bine ca mine, ceea ce, desigur, ma face uneori sa imi pun intrebari despre alegerile pe care le-am facut in viata.

  10. Victor Ponta a ramas cam ultimul mohican care-l mai apara pe Traian Basescu ! Pana si cei mai aprigi basisti s-au dezis de Baselu si si-au cautat alt stapan . Insa Victor Ponta si Sebastian Ghita , nu ! Ii mai intind o mana , il resusciteaza , il lauda , il apara , ii cauta scuze si-i pun televiziunea la dispozitie .
    .
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/victor-ponta-despre-cazul-ioanei-basescu-noi-in-romanica-aplicam-inca-metodele-barbare-din-antichitate-sau-din-evul-mediu-prin-care-facem-justitie-pedepsind-familia-162911.html
    .
    Cred ca individul asta a fost CALUL TROIAN al clanului UDREA-BASESCU in PSD . Dealtfel a si fost AVOCATUL infractorilor UDREA-COCOS !
    Cand era in PSD, desi era seful campaniei lui MIRCEA GEOANA, a recunoscut ca nu dorea ca acesta sa castige .
    Cand USL a castigat, a fugit la BASESCU sa faca o intelegere ; apoi si-a tradat cu sange rece prietenul 🙂 Crin .
    S-a dezis si si-a tradat toti colegii de partid care l-au ajutat de-a lungul timpului .
    Pe cand era la TSD i-a facut lui BASESCU cadou un TRICOU cu numele lui pe el .
    Cred ca PSD va trebui sa-l dea pur si simplu afara pe acest TRADATOR.

    • Ai omis ceva, era deja premier cand AN a fost arestat si apoi a inceput cruciada DNA impotriva intregului PSD, umar la umar el si Base, mereu s-au sustinut…

  11. …..Si inca ceva, Centrule…eu nu-mi doresc ca Ardealul sa treaca la Ungaria. Nici nu e nevoie. Vor veni ungurii la noi/voi, sa ne/va invete ce e acela un stat national, unitar si indivizibil.
    (Z)

  12. Q.e.d.
    Au iesit domn profesor la iveala „tinerii frumosi si liber” soros-isti bineinteles , si pe blogul dumitale! Nu le scriu numele dar cine e istet si citeste ce au comentat ei aici „se prinde ” repede!

  13. „Europa nu este datoare de a lua asupra sa responsabilitatea dezastrelor şi nenorocirilor din lume, după cum nici un stat suveran nu are obligaţia de a-şi asuma şi de a rezolva problemele altor state suverane, ci doar să respecte anumite norme de convieţuire acceptate internaţional.”
    Dar noi suntem datori, ca şi Europa de altfel, să căutăm şi să descoperim cauzele care au dus la aceste tragedii internaţionale, cauze care nedescoperite, nedevoalate şi necondamnate fac posibile în continuare noi tragedii umane !
    Cine este responsabil de destabilizarea forţată a unor state precum Afganistanul, Libia, Libanul, Irakul , mai nou, Siria ?!
    Cine plăteşte mercenarii ce aduc moartea şi refugiul unor populaţii ce altfel nu ne aveau grija, de am ajuns să fim invadaţi de cohorte de năpăstuiţi ai sorţii, printre care se strecoară şi teroriştii, aducători de moarte, din păcate, tot în rândul unor oameni nevinovaţi ?!
    Cum numai România are peste 26 de morţi şi peste două sute de răniţi şi mutilaţi în teatrele de război , tineri trimişi şi să omoare, dar şi la moarte, ce-ar fi să le cerem celor care au asemenea iniţiative criminale, atent ambalate în intenţii de stabilitate şi pace, în realitate pentru acaparare de noi bogăţii şi teritorii, cu preţul a milioane de vieţi omeneşti şi a unor distrugeri materiale catastrofale să ne scutească de grija lor. Şi pentru noi, dar şi pentru alţii, şi să-şi vadă de bârna din ochii lor :
    O Americă plină de revolte sociale, de atacuri armate din ce în ce mai dese, de o sărăcie înspăimântătoare a marii majorităţi şi a unei nesimţite bogăţii a unor descreieraţi ce se visează stăpâni ai lumii !
    O Americă transformată dintr-un vis frumos, într-un adevărat coşmar, nu doar pentru cetăţenii ei, ci şi pentru întreaga lume ! Un stat a cărei tiparniţă nu mai conteneşte a tipări dolari , monedă ajunsă mai mult virtuală, drept pentru care China nu mai primeşte „hârtii fără acoperire” în schimburile comerciale cu SUA, ci doar proprietăţi, active şi uneori acţiuni !
    Fără supremaţia deţinută industria farmaceutică, dar şi în industria de armament, America ( cineva făcea un calcul ameţitor în ce priveşte sumele luate de la gura, sau mă rog, din buzunarul fiecărui american pentru susţinerea expansiunii militare în toate colţurile lumii) SUA sunt datoare vândute! Numai o zi de război în Siria ajunge la 120 milioane de dolari, dar cu celelate războaie de cotropire ( să nu ne mai ascundem după cireş 😉 ) ce facem ?
    A, că şi-au luat părtaşi la lupte, până şi români, o fac numai la pierdere, că la câştig au grijă să participe numai dulăii ! :mrgreen:
    ONG-urile străine, pe bună dreptate interzise de Turcia şi Rusia ( om fi noi mai deştepţi decât ăia ?! 😉 ) au sarcina exactă de a justifica ceea ce nu poate fi justificat şi de a face din negru, alb, o propagandă deşănţată împotriva unui posibil duşman, Rusia, în timp ce te face la portofel chiar stăpânul celor trimişi să creeze nesiguranţă, confuzie şi propagandă mincinoasă !
    Altfel credeţi că ar fi cineva nebun sau prost să investească atâta în crearea unei false elite social-politice, toată şcolită prin cele oficine străine, unde nu mai „învaţă doar la gât cravatei cum să-i facă nodul”, ci să facă şi nodul la laţul în care vor să ne vadă cu capul cît mai repede !
    Sigur că pentru asta Eminescu, Coşbuc, I.H. Rădulescu, Haşdeu, , D.Xenopol, Pârvan, Paulescu, sau Iorga sunt pe cale de a fi scoşi din programele şcolare, iar alţii precum Radu Gyr, Nechifor Crainic , V. Voiculescu şi alţii, interzişi de către un institut condus de odrasla unui fost cominternist sosit pe tancurile sovietice să implementeze în România comunismul, prin jaf, teroare şi crimă !
    Dar pentru cei ucişi atunci, inclusiv întreaga elită a Ţării, nu se ridică monumente, ci valuri de minciuni, cu scopul de a-i duce în uitare, în schimb se lucrează de zor la monumentul holocaustului şi a muzeului ce face cunoscută istoria poporului evreu !
    Că a celui român, mai poate aştepta, că nu-i nici atât de veche şi nici atât de interesantă ! :mrgreen:
    Halal !

    • RH, cosmarul de azi al SUA a inceput dupa lovitura de stat din 1963, prin asasinarea lui JF Kennedy, ultimul presedinte american, implicit si explicit al tuturor americanilor. Uzurpatorii sunt un trib strain sau, cum spunem azi, un grup de interese, etno-rasial, extrem de restrans. Actualul sef de trib si-a facut muzeu pe mormintele pieilor rosii si albe, o batjocura monstruoasa care ii face sa se rasuceasca in morminte. SUA au devenit o colonie rasiala, iar americanii, sclavi rasiali, pe care Obama i-a incovoiat sub povara cresterii de 4 ori a cheltuielilor militare, iar Trump ii va inconvoia si mai mult, marindu-le de cateva ori, incepand de la anul. Crearea de zone infractionale protejate de o stapanire rasista a facut o caricatura din statul de drept. Foarte probabil, infractorii protejati vor capata si imunitate rasiala, prin repetatarea unui precedent binecunoscut.

  14. Acest domn Duca MINTE! Minte de rupe. Nu ştiu 8dar bănuiesc) cu ce interes, DAR MINTE! Să utilizăm chiar materialul clientului:
    „fantezii ideologice occidentale (multiculturalism, corectitudine politică, ecologism, secularism) cu neoliberalism (corporatismul multinaţionalelor), interese militare, politice şi economice americane”.
    Oricât îmi screm eu mintea, acele „fantezii ideologice” fac parte din arsenalul STÂNGII. Ba chiar al extremei stângi.
    Apoi apelul la trimiterea la „neoliberalism”, sintagmă scoasă din puţul gândirii de un grupuscul ce se afirma drept „a treia cale”, cu idei (legiune!) anarhiste – în timp ce se bătau cu tradiţionalismul în piept! – o etichetă (aceasta a neoliberalismului, aşa cum o defineşte grupusculul cu pricina şi, preluat de acolo de alt grupuscul botezat „CriticAtac”) ce este uzată suspect de asemănător cu eticheta de „fascism” în interbelic, pusă asupra tuturor celor ce nu acceptau bolşevismu, socialdemocraţiei compris, Deci iarăşi un procedeu tipic estremei stângi.
    Apoi, se vorbeşte de „interesele americane reprezentate de acest Soros. Deşi ăsta e sprijinitor al democraţilor, pompează bani cu ghiotura în manifestările extremiste ale negrilor. Pompează bani cu ghiotura în tot soiul de programe ce contribuie la lichidarea acelui „american way of life” bazat pe Constituţia SUA. Deci,şi aici ne găsim în faţa unor politici de extremă stângă!
    Şi, ca să-i dăm lovitura de graţie acestui Duca. Cine se întâlnea, în ianuarie 1990 în România tocmai „eliberată” de ceauşism şi aservită intereselor sovietice, cu stalinistul notoriu şi sovietofilul pătimaş Silviu Brucan? Cine punea la cale cu acest fost kominternist apariţia unui grupuscul denumit GDS şi a revistei de propagandă „22”. Eu recunosc că pe vremea aceea eram tânăr şi prost (aveam 20 de ani în ’90) şi le-am acordat credit acestor „filantropi” dar, de la un anumit moment, ceva puţea extrem de greţos. O duhoare infernală emana din partea grupusculului sorosist de pe malul Dâmboviţei şi venea în contradicţie flagrantă cu texte apărute nu cu mult înainte. Ori domnul Duca avea calea bătătorită dacă ar fi fost vorba să se informeze şi să reproducă mai departe istorii şi ideologii. Dar nu o face. Pentru că şi în cazul dânsului vorbim de servitute partinică. dacă nu chiar mai mult.

  15. Se zice că cel mai tare s-a simţit cutremurul în familia lui Băsescu .😉
    Şi, mai mult ca sigur, va fi urmat de nişte replici. Deosebit de acide, unele şi deosebit de nimicitoare, altele….
    Poate se dărâmă în fine, toată coşmelia !

  16. Nu stiu ce legatura este intre Wall Street si Soros, dar am aflat din presa ca Wall Streetul s-a conectat de mult la institutiile UE, prin companii ca Goldman Sachs. Acesti inalti functionari deveneau lobbysti, care deveneau mediul favorabil pentru schimbari legislative care sa favorizeze Wall Streetul in UE. Media portugheza a gasit corespondenta, si dovada ca Barroso a facut si vizite neanuntate in SUA pe timpul mandatului sau la UE, unde discuta cu marii sai bossi americani.

    Iata ca ce parea mai demult a fi o teorie a conspiratiei iese azi la suprafata. UE a fost lucrata de la virf chiar de oamenii ei.

    „Șefii Goldman Sachs „făceau să ajungă la cabinetul lui Barroso, în mod confidențial, propuneri privind schimbări la politicile Uniunii Europene”, scrie cotidianul, care publică extrase din scrisori și email-uri obținute de la Comisia Europeană.”

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/24/barroso-s-a-aflat-in-contact-strans-cu-goldman-sachs-in-timpul-mandatelor-sale-de-presedinte-al-ce-presa–20-00-51

  17. Incheierea lui dom’Bogdan e piramidala. Ducă, Ducă…, dar chiar asa sa ne « ducă » ? Credeam ca doar Romania, de capu’ ei’ », a « edictat » ca stanga-i de dreapta si invers….Iaca’ m-am inselat ! Scrisese el ceva asemanator batranul Paul Goma in « Saptamana rosie » ( despre noile forte « parvenite » in neoconservatorismul american dupa destramarea « cortinei » de fier de dupa 1989…)…
    Am participat la infiintarea pietei de capital din Romania, in marea armata a « prostilor » de care aveau nevoie « desteptii » pentru a ne demonstra ca pana la urma nu « desteptaciunea » e de vina ( mai ales de cand conteaza mai mult « fapta » decat « faptasul » ) … , ci doar faptul ca nu suntem noi suficient de « prosti »… In cheie etico-morala se intelege, cred, foarte bine…
    Tinand cont de « piramida finala », nu urmaresc articolul « dus » ( de la « Ducă » )…De acord insa cu dvs. cand afirmati ca sunt tot mai putine gâşte pentru salvarea Capitolului…Asa e, dar găştile, cele care asediaza Capitoliul, , invers, nu par a se fi împuținat,…
    DE ACEEA, structurez astfel comentariul ref. la Soros(ISMUL) : 1. ASEMANARI 2. DIFERENTE 3 PUNCTUL DE CONTACT, GLOBAL-NATIONAL.
    1.ASEMANARI
    A nu se miza foarte mult ca este vorba, prin activitatea lui George Soros, in primul rand de instrumentarea vreunui scop extern, cu largi conotatii universale. Cred ca mai mult este vorba de instrumentarea acelorasi mijloace interne. Razboiul se castiga pe teren nu din aer, nu doar din exterior, ci neaparat si din interior.…Din istoricul fundatiilor lui Soros infiintate in spatiul (ex)comunist, cea mai relevanta este incercarea sa din China. Un amic comun de-al lui cu diaspora internationala, i-ar fi spus ( relatarea apare intr-una din cartile lui – cred, nu mai verific acum, « Despre destramarea sistemului sovietic » ) că : « nu-si da seama ca facand aceste demersuri de deschidere in sisteme sociale inchise, isi pune toate resursele de fapt la indemana « inchizatorilor » » ?
    2. DIFERENTE
    Un posibil Soros de Romania ar putea evolua fulminant pana cand ar intra pentru prima data intr-o situatie de conflict cu statul roman. Asta se va intampla, in cea mai buna situatie, in max. cateva luni, daca nu déjà de la infiintare, daca are vreun domeniu de activitate pe partea economica prea deschis fata de « structurilii » …statului. Cei care pareau odata a fi fost un fel de Soros romani, s-au dovedit a fi (fost) doar tolerati sau « fraieri »….
    Am intrat in Pro Democratia Constanta deoarece aveam o firma de consultanta si doream sa inteleg de ce asociatia spunea ca nu se implica in domenii economice dar sprijinea desfasurarea unor evenimente publice sustinute de un consultant international pentru promovarea de fonduri de pensii private ( domeniul predilect al resurselor de finantare ale milionarului amercan G.Soros ), « proprietarul » cvasi-general al economiei SUA. Cand am inteles, era prea tarziu sa mai dau inapoi, de unde o dovada in plus, aici, acum, la acest capitol. Americanii si strainii in general au stiut intotdeauna ce vor. Noi, nu. Am crezut ca daca indeplinem angajamente, dorinte, solicitari, conditionari, « consensuri »…, chiar fara a intelege prea bine de ce ne sunt cerute, ar fi suficient. Ne-am inselat.
    3. PUNCTUL DE CONTACT, GLOBAL-NATIONAL.
    Ii scriam odata d-lui Dan Voiculescu despre Soros si participarea acestuia la sedintele PENTAGONULUI ( apare informatia intr-una din brosurile de promovare a ONG-ului său din Romania )…Ulterior, pe blogul d-lui Dorin Tudoran i-am scris acestuia că nu vad nicio diferenta intre George Soros si Dan Voiculescu, decat in ceea ce priveste tarile de unde sunt si « cate divizii » ( de bani…) au…Mai aplicat, pe blogul d-lui Vasile Gogea, mai recent, am scris ca George Soros, un mare campion al promovarii deschiderii…, cand si-a infiintat fondul de investitii din Romania, nu a vrut sa dea nici-un detaliu despre activitatea sa. Lui « i-a mers » atunci. Lui Dan Voiculescu, nu, apoi. Nu e un mod de « a-l trage in sus » pe Dan Voiculescu ci mai degraba de « a-l trage pe George Soros » in jos ( inclusiv in acest context ). As vrea, daca as putea, ca si oameni ca mine, chiar implicati ( ma refer aici la piata de capital ), sa poata fi auziti cand afirma ca al’de George Soros nu conteaza ! Au fost, exista si vor fi ! Trebuie sa-i luam ca si o constanta. Problema este cu noi. Ion Ratiu, la vremea lui, putea fi imaginat un George Soros pentru Romania. A si actionat mult timp in sensul acesta, a lasat si-acum urme. Dar e prea putin. Mult prea putin. Mai avem fenomene asemanatoare dar numai persoanele implicate stiu prin ce trec….Asta, in timp ce Soros-ii originali n-au nicio treaba….Aceasi « viteji necrutatori » il vitupereaza pe Soros, dar la « ai nostri » pot merge pana la capat….

    PS. Mai scriam odata. Acum o fac mai aplicat : cred ca Ignatiu de Loyolla, prin mostenirea lasata, a fost mult mai eficient chiar decat sistemul papalitatii la care s-a raportat. A facut relationarea necesara societatii.

  18. http://www.activenews.ro/stiri-social/Cum-sa-organizezi-o-vanatoare-de-vrajitoare-reusita-%E2%80%93-astazi-Olivia-Steer-136742#comentariu-106459
    Se mai spune că vaccinarea în masă duce la eradicarea bolilor, doar că asistăm azi la întoarcerea bolilor eradicate, și când ne uităm în dicționar aflăm că a eradica înseamnă „a suprima, a face să dispară, a anihila, a aneantiza”. Constatăm, n-ar fi prima oară, că fanii vaccinării – medici sau nu, n-are importanță – ori folosesc cuvântul „eradicare” la nivel metaforic, ca niște poeți, ceea ce e inacceptabil într-un discurs de tip științific, care trebuie să fie dincolo de orice echivoc, ori folosesc cuvinte pe care nu le înțeleg, astfel încât fac afirmații apodictice despre niște lucruri de care n-ar trebui deloc să fie siguri. Să încercăm să sintetizăm povestea vaccinării, pentru ca lucrurile să fie și mai clare pentru toată lumea: dacă ne vaccinăm, există posibilitatea să nu ne îmbolnăvim de anumite boli pentru o perioadă a vieții în care le-am putea face față cu mai mare ușurință decât mai târziu. Firește, există posibilitatea ca, din cauza compușilor neurotoxici din vaccinuri, pe care medicii le cunosc prea bine, să ne alegem cu autism, scleroză în plăci, sindromul Guillain-Barré, encefalită, paralizii, neuropatii sau boli neurologice degenerative.

    Cât privește gogorița imunizării de turmă (n-are rost să fim delicați, așa se traduce herd immunity), este o mostră clasică de gândire care se contrazice fără nicio jenă. Conform acestei teorii de marketing, vaccinarea unui individ nu este deplin eficace fără vaccinarea comunității. Adică ești imunizat printr-o procedură medicală de imunizare, dar nu ești imunizat dacă nu s-a supus acestei proceduri și vecinul tău. Ca baletul să fie balet până la capăt, cel neimunizat beneficiază de imunizarea ta, dar concomitent îți pune în pericol imunizarea. Iar dacă prea mulți oameni decid să renunțe la vaccinare (cât înseamnă mult? nu știm!), atunci degeaba se mai vaccinează unii, pentru că imunizarea nu-i va imuniza. Altfel spus, cel care refuză imunizarea, atentează la imunizarea celui care o acceptă. Care ar putea fi procentul de refuznici acceptabil științific? Niciun fan vaccinare nu a putut indica vreodată o cifră, pentru simplul motiv că nu există așa ceva. Dacă în urma lecturii acestui paragraf, v-au apucat durerile de cap, să știți că analiza ideilor false poate produce acest efect secundar nedorit.

  19. Așa cum nu-mi pot imagina că Justiția se mai poate vindeca și altfel decât prin efortul său propriu de a-și curăța rana zemuindă , tot așa nu cred că impostura mega-elitei mai poate fi denunțată, fără strădania desprinderii din inerție și contemplație a acelei categorii de populație pe care, când și când, o întrezărești în drama autoenclavizării – inteligentă, tăcută și neînregimentată sub flamura ideilor soros-iste.

    În ciuda preceptelor schematice , a lipsei de flexibilitate și a cusăturii cu ață albă pe la colțuri, soros-ismul pare o prăjitură, totuși, atrăgătoare pentru generația tânără. Numai că , hrănind tinerii cu astfel de idei se ajunge, pe puncte, la o construcție paradoxală pentru conceptul de SOCIETATE DESCHISĂ :

    1.Democrația înseamnă „noi avem întotdeauna dreptate”.
    2.„Dușmanul de clasă” trebuie urmărit , tenace, până la anihilare, indiferent de eforturile lui de a-și îmbunătăți condiția ideologică.
    3.Există un ”centru” al gândirii și al deciziei; deciziile individuale nu pot fi luate fără consultarea și acceptul „centrului”. Orice critică, indiferent de unde ar veni, la adresa acestuia, se numește „linsaj public” și are ca urmare o ieșire în stradă.
    4.Stânga e întotdeauna toxică.
    5.Cetățeanul votant e, în general, prost; el trebuie îndrumat, ocult, nu pentru a deveni mai deștept, ci pentru a deveni un votant util.
    6.Occidentul e raiul masteratelor, burselor, școlilor de vară… niciodată pentru înscrierea unui tânăr cu aptitudini soros-iste în program, finanțarea nu este o problemă.
    7.Soros-ismul oferă explicit apartenența la o comunitate considerată superioară celorlalte comunități posibile . Acestă iluzie generează, din partea subiectului, recunoștință . Recunoștința creează fidelitate. Fidelitatea se transformă , într-un timp relativ scurt, în dependență.
    8.Soros-ismul se proclamă ca UNICĂ alternativă ( România nu se poate conduce singură, deci… cetățeanul român nu știe să alegă corect, deci… patriotismul este o noțiune perimată, deci… ideologia de stânga e ucigătoare, deci…, etc, etc )
    9.Realitatea nu există, propaganda o poate înlocui cu succes.

    Probabil că mai sunt și alte puncte.

    L-am văzut pe 8 septembrie, la ANTENA 3 , pe Ciprian Ciucu, în emisiunea LA ORDINEA ZILEI. Privindu-l și ascultându-l am înțeles perfect ce tip de ravagii produce soros-ismul … de acolo de unde priveam eu , păreau ireparabile…

  20. EPISTOLĂ DESCHISĂ CĂTRE GABRIEL LIICEANU

    MOTTO: „…Scriitorul Gabriel Liiceanu îl critică dur pe Klaus Iohannis, după ce în comisia prezidențială pentru redactarea proiectului de țară a fost cooptat rectorul Ioan Aurel Pop, argumentând că acesta «a acoperit furtul lui Ponta, l-a tăinuit, i-a şters urmele»…”( știripesurse.ro, 24 septembrie 2016)
    …………………………………………………
    Domnule Gabriel Liiceanu,
    …………………………………………………..
    L-ați susținut, indecent și tenace, împotriva majorității populației României, pe Băsescu Traian, până la capăt, adică ați încurajat un prădător rapace, castrat total de simț moral ; ați greșit lamentabil.
    ……………………………………………………..
    Ați susținut bombardamentele americane asupra Belgradului, și, cu o față bosumflată si ipocrită, ați afirmat că „bombardamentele nu pot avea o precizie chirurgicală”, justificând astfel „crima colaterală” și am așteptat să văd în faimoasa „Revista 22” o notiță despre faptul că Slobodan Milosevici a fost achitat, ce-i drept, la 10 ani de la moartea sa controversată; deci, ați greșit lamentabil.
    …………………………………………………
    Ați susținut obsesiile și fanteziile justițiare ale Monicăi Macovei, și astăzi justiția românească este o oală în fierbere peste care degeaba presează Raluca Prună capacul… DNA-ul, necontrolat de nimeni, devine un cancer cu metastaze, în timp ce Memorandum-ul adevăraților slujitori ai doamnei cu balanța și cu eșarfa pe ochi, este, de la un capăt la altul, un rechizitoriu al așa-zisei justiții macoviste; și iar ați greșit lamentabil.
    …………………………………………………..
    L-ați susținut pe Klaus Iohannis pentru Cotroceni, deși, dacă i-ați fi urmărit măcar cele două apariții televizate din campania electorală, ați fi observat cu siguranță uluitoarea încetineală intelectuală a candidatului dumneavoastră, aerul confuz-mofluz al acestuia precum și ideile lui puține dar fixe, ba chiar ați fi remarcat și semne clare ale „autismului mediu la adulți”, așa cum este el descris în literatura de specialitate; din nou, ați greșit lamentabil.
    ………………………………………………………..
    Ați susținut CLOTILDNICUȘORUL ca variantă minunată pentru București, și astăzi, cei doi ultra-populiști își bat joc de votul cetățenilor, pentru că deja Bucureștiul este prea mic și prea neinteresant pentru ambițiile lor; și iar ați greșit lamentabil…
    ………………………………………………………..
    După atâtea eșecuri, nu aveți de gând, totuși, să vă și opriți? GDS-ul s-a transformat, dintr-o organizație cu scopuri generoase, într-o gașcă retrogradă de cârcotași, care o așează pe prima pagină, la loc de cinste, pe Clotilde Armand, doar pentru afirmația mizerabilă referitoare la Ecaterina Andronescu. În Revista 22 se revarsă, cu generozitate, toate umorile, imposibil de ținut în frâu, ale dumneavoastră și ale colegilor dumneavoastră.
    ……………………………………………………………….
    Nu-l agreați pe domnul Ioan Aurel Pop ? Foarte bine. Dar ce relevanță are asta, venind de la un filozof „încremenit în proiect” care s-a înșelat, deja, de atâtea ori?

  21. Sorosismul, ca multe …isme inainatea lui incearca sa imbrobodeasca lumea/a se citi fraierii,
    cu o multime de idei utopice, bine ticluite, in spatele carora se afla, ati ghicit din nou, interesul
    de a aservi natiunile unei ordini supranationale. Cei ce profita de pe urma acestei subjugari
    sunt plutocratii, cunoscuti local ca oligarhi sau neoconi. Le-a fost extrem de facil sa plateasca
    cativa arginti pentru a-i acapara pe alde Plesu/fomistul de serviciu, Cartarescu, Patapievici
    si toti ciracii/era sa spun idiotii, utili,pentru a deveni formatorii de opinie, bine dublati de mass-
    media docila si de-a dreptul obsecvioasa. Vin cu sabloane ca drepturile omului, globalizare,
    libera circulatie a oamenilor si bunurilor pentru a-i zapaci pe toti gura-casca disponbili sa se
    alature miscarii pentru acel dram de atentie ce li se acorda. Ma tem/din respect pentru ale sale cateva insusiri intelectuale, ca unul ca D. Coarna are ceva /conflict de?/ interese sa trambite
    beneficiile ong-urilor sorosiste.
    Cum poate apare in spatiul public un asemenea individ care proclama deschis ca urmareste
    doborarea unor sefi de state, ce-i stau in cale in incercarea lui de a acapara resursele nationale;
    cum se face ca nimeni din aceste societati imediat autosesizate nu intreprinde vreun demers
    pentru a-l chema la ordine – in aceleasi state unde chiar si ‘delictu’ de opinie poate duce la arest.
    Dar deh, cativa putini/alesi/ usturoi au tot mancat, dar gura nu le miroase.
    La proclamatia dela Timisoara, merituoasa la vremea ei, ar trebui adaugata interdictia de a detine
    functii publice pentru toti acesti Dinu Paturica de scoala noua, cu ceva accente budapestane ce polueaza si intoxica spatiul public.
    Ca de obicei, romanii reactioneaza printre ultimii in Europa la calamitatile produse de caracatita
    ‘societatilor civile’, care sotzietate nu egzista/dupa Conu’ Caragiale.

    • Nici vorba, dar vezi tu, nu poti trece de o astfel de incercare decat fiind mai destept decat adversarul… Nu poti intoarce spatele problemei intrucat intre timp ea se complica pana la a deveni imposibil de rezolvat, adica fix cazul nostru!
      Soros spune cum va fi, deci stim proiectul sau de viitor, acum nu trebuie decat sa ne pregatim pt el si astfel i-l anihilam… Nu-i mai simplu decat sa combatem inutil? Si ce sa combatem, viitorul? Trebuie inteles ca societatea umana evolueaza fara reguli ci din contra, regulile sunt create ulterior pt a-i justifica parcursul tot asa cum istoricii rescriu de zor istoria, permanent… Apoi se dau legi, norme, indicatii, se emit principii, etc, toate insa APOI! Daca accepti insa un proiect al viitorului omenirii, cum ar fi globalismul, esti „inside” si astfel stii ce te asteapta si poti actiona corespunzator. Altminteri, te ia din oala… si daca nu Soros cu ong-urile lui, atunci altii cu altele, stai linistit, think-tankuri de pretutindeni elaboreaza permanent scenarii pt atacuri de tot felul…
      insa tu vrei sa ocolesti o alta problema care tine de impotenta liderilor de tot felul: Soros a emis o viziune, poate altcineva sa emita o alta mai viabila, mai previzibila, mai convenabila? Putin l-a respins dar n-am vazut viziunea lui Putin despre viitorul omenirii, in afara cursei inarmarilor si a razboiului rece reincalzit, turcii tot asa, ungurii ce sa mai zic… Nici Merkel nu vede limpede in viitor, nici Hollande, altminteri tarile lor n-ar pati ceea ce patesc…
      D-asta spun ca trebuie sa accepti o teorie, s-o cunosti si abia apoi o poti anihila chiar cu armele sale definitorii!
      Si un ultim amanunt, eu nu sunt tzutzer politic, deci degeaba ma persecuti aici ca la organizatia de baza, imi spun aici parerile si treaba voastra daca le impartasiti sau nu, dar sa nu ziceti ca n-ati stiut… Concluzia e simpla, doar in caricaturi strutul sta cu capul in nisip, in viata practica daca o face, sau daca-i om, are parte de multe belele similare scaparii sapunului in puscarii…

  22. @Adrian B. September 22, 2016 at 9:34 pm
    …………………………………………..
    Dragă prietene, știu că dumneata citești printre rânduri sau nu înțelegi de multe ori ceea ce scriu eu, de aceea am răbdare și-ți explic: eu nu am spus niciodată, dar niciodată, că îl admir pe Marian Godină, ci doar că dânsul scrie mai bine decât Adrian B., cunoștința noastră comună. Și că, deși numitul Godină are deseori o exprimare licențioasă, la el e nostim, ceea ce la dumneata, prietene, nu este… Dar, dragul meu, să fim serioși, dacă i-aș admira pe toți cei care scriu mai bine și mai corect gramatical decât dumneata, unde aș ajunge?
    ……………………………………………………………
    Înțeleg că o simpatizați mult pe Monica Tatoiu, din moment ce vă grăbiți să-i sugerați, cu căldură, că ar seamăna cu mine. Vreți s-o măguliți, sau ce?

  23. Recitiți-vă articolul și spuneți-mi dacă nu regretați că, atunci când ați schimbat numele PDSR, nu l-ați schimbat in Partidu National Creștin. Ar fi fost mai onest față de posteritate, mai clar pentru electorat și mai bine pentru partid – nu ați fi pierdut niciun vot dintre cele pe care le aveați deja in schimb v-ați fi adăugat voturile dreaptei conservatoare. Acum, mă tem că este prea târziu. Stânga progresistă se coagulează in USR iar PSD-ul defilează in continuare cu un nume ce nu are nicio legătură cu electoratul său.

  24. Nu e deloc în afara subiectului:

    În poza-emblemă a blogului, Dl Năstase apare lângă o incitantă sculptură: o sferă în sferă.
    Sculptura este opera în bronz a lui Arnaldo Pomodoro, care locuiește la Milano. El a creat circa 50 de astfel de sculpturi, aflate azi pe tot globul: Vatican, Roma, Dublin, New York (sediul ONU), Washington, San Francisco, University of California (Berkeley), Teheran, Hakone (Japonia), Tel Aviv, etc.
    Cei mai mulți sunt de părere că sculptura reprezintă imbătrânirea, degradarea, fisurarea lumii vechi (globul mare) si apariția printre cioburi a unei lumi noi (poate Noua Ordine Mondiala?).
    Sculptura lângă care se află Dl Năstase este cea de la Vatican. Constat însă că fundalul a dispărut. De ce?

  25. Centru

    Mi se pare straniu ca nu remarci propaganda eveidenta si sistematica impotriva Romaniei care transpare, molcom si insistent, precum picatura chinezeasca ( a se citi, in acest caz : iudeo – americana) in textile neobositului coleg in sustinerea globalismului, domnul Doru Coarna.
    Citez:
    ,,Doru Coarna September 22, 2016 at 1:18 pm Reply

    Daca ne-am intoarce iar la suveranitate ne-am intoarce si cu coruptia de la capat! Stiu ca e greu de furat din fonduri europene, poate d-aia avem iar nevoie de suveranitate…
    Suveranitatea este buna acolo unde se poate, la noi nu se poate si ca dovada, haideti sa fim sinceri si sa spunem ca de la razboi incoace numai suverani n-am fost…”

    Domnul coleg ne spune ca procesul de globalizare prin distrugerea, din interior, a tuturor valorilor nationale este un proces legic , imuabil si firesc. Ne mai spune ca se intampla aceasta, deoarece romanii sunt prin definitie corupti, lenesi si incapabil sa se autoguverneze.
    Dar aceste afirmatii nu te oripileaza.
    Eu spun, in schimb, ca Romania are nevoie de un climat de cooperare cu toti vecinii, inclusiv cu Rusia 9de la care avem de invatat spiritul de unitate si de determinare) si , prin extensie, sa devina un actor credibil la Marea Neagra, care sa-si promoveze interesele de tara. Cum putem vorbi de ,,proiect de tara”, fara interes national, fara independent nationala ?
    Evident, eu sunt ,,filorusul” rau, iar Coarna este ,,globalismul bun”. In acest sens, voi, cei din Ardeal, votati cu ura oarba impotriva trecutului comunist, fara sa realizati cat de mut rau provocati Romaniei unite.
    Ati iesit la Cluj (si nu numai) impotriva Senatului care a respectat Constitutia si drepturile omului, in cazul lui Oprea, dar nu va vad in jurul Ambasadei dupa ce Klemm s-a fotografiat pavoazat cu steagul secuiesc. Sunteti suspiciosi in ceea cei-i priveste pe rusi, dar nu vedeti diferenta de limbaj diplomatic dintre Klemm si ambasadorii Rusiei, care, nu s-au amestecat niciodata, in ultimii 26 de ani, prin declaratii partinitoare, in actul decizional al institutiilor romanesti. Este normal sa critice scutul antiracheta, total neavenit pe teritoriul Romaniei. In loc de investitii, americanii ne aduc arme, evident, in mare parte, pe seama contributorilor la bugetul Romaniei, si asa destul de restrans si zgarcit cu cheltuielile pentru investitii. Avem bani de arme si de salarii uriase pentru procurori, dar guvernul vrea ca tot noi sa platim ,,Cumintenia Pamantului”. Sa-i credem ca sunt atasati valorilor nationale ? Eu spun ca sunt de o ipocrizie monumentala.
    Si de aceea, eu nu va recunosc dreptul de a vorbi despre patriotism si unitate a romanilor, din moment ce actionati, in fiecare zi, impotriva acestor valori fundamentale. Desigur, exista si romani adevarati in Ardeal. Dar, unde sunt acestia si ce fac ei ? Majoritatea dintre voi asociaza PSD si stanga, in general, cu ,,ciuma rosie” care a infiltrat Romania dupa razboiul mondial, netinand cont ca majoritatea deontologilor dreptei sunt fosti tortionari comunisti, sau urmasii evreilor sovietici (vezi cazul Tismaneanu, fost Tismaneski) care au adus comunismul pe tancuri. Si in prezent Romania este supusa experimentelor prin intermediul unor oengeuri straine adand infiltrate, in special in Transilvania si Banat. Eu doar constat ca acestea s-au armonizat si altoit foarte bine in zona, profitand de trecutul vostru de umilinta fatza de grofi si straini – in general.
    Va mandriti ca printul Charles va viziteaza, dar nu realizati ca acest ins nu are nicio treaba cu Romania, ci, cu urmasii nobilimii maghiare din Covasna si Harghita.
    Noi, in schimb, cei din Moldova, nu-I vom uita niciodata pe Stefan ce Mare si pe Mihai Eminescu.

    • Zev draga, eu nu sunt globalist nici iudeu si nici mason, ci doar repet intr-una ca asta-i viitorul indiferent cati Zevi, Putini sau Baracki i s-ar opune! Nu exista forta care sa dirijeze viitorul omenirii, tot asa cum nu exista una care sa-i controleze macar prezentul, din pacate…
      Evolutia omenirii este pur obiectiva! Si nu sunt bun, sunt rau de tot cand propagandisti netoti fac rau la ordin sau politicieni, clasa conducatoare, din prostie sau lacomie, insa stai linistit, Romania a mai avut astfel de insi si a supravietuit, jefuita la sange si mutilata, pt ca n-are minte si tarie, nu stie pe cine sa se bazeze, dar a supravietuit, nu insa si respectivii… La partea asta trebuie sa iei legatura cu vreun popa, poate te lamureste…
      Si mai lasa-ma cu moldovenii, cumva Stefan i-a invatat pe pustii aia sa violeze? Eminescu?
      Toti suntem de-un neam, patimim la fel din cauza noastra, ce vrei dovada mai buna?
      Cu englezu’ insa ai dreptate, o fi platit casele? O fi platit tot cuplul tragicomic G-V, ca pe ex-premierul ala? Sau purtatorul de axa, Base? Ar fi interesant, caci nu-l vad pe onorabil cu mana prin portofel, sau nu prin al lui…

  26. Off-topic. N-a dansat decat o vara (si o verisoara). Iata ca, la scurt timp dupa ce a fost aleasa primarita generala, dna Firea si-a retras plangerea penala impotriva dlui Basescu. Antibasismul a devenit, la randul sau, o simpla trambulina electorala, o poveste buna pentru pacalit telespectatorii care voteaza. Care nu au decat sa vada cu ochii inrositi de necaz fireasca smecherie: pensie de senator, scalda intr-un buget de peste un miliard de euro, bye bye, cretinilor!
    Credeti ca, de pe urma dnei Firea a mai ramas suficient antibasism ca, daca il dau in judecata pe Tr. Basescu, pana dupa primul moment electoral, sa ma aleaga si pe mine cetatenii, ca sa ma fac si eu om?
    Nu de alta, dar ma gandesc sa merg pe pagina de FB a lui Tr. Basescu si sa-i scriu: Basescule, ia injura-ma!

    • Daca i-o ceri nu o face, tre’ sa-l enervezi sau sa-l ataci, cere-i pe FB manutza d-soarei, te alegi sigur! Cu dosar… Si nu uita, eu tzin cu tine!

      N-am emoticoane vesele… ‘

  27. Pentru cei interesati, anul acesta a aparut pe piata cartea Societatea deschisa contra societatii deschise, la Ideea Europeana, care trateaza in amanunt ideologia societatii deschise si implicatiile nefaste ale implementarii ei in Romania ultimilor 25 de ani.

  28. In Transnistria vor fi „alegeri prezidentiale”. In contextul asta e de retinut ca Rusia nu pare sa-l sprijine pe Sevciuk, mare promotor de alipire la Rusia a Transnistriei. Declaratia recenta a domnului Ambasador al Rusiei ca Rusia sustine integritatea teritoriala a Moldovei este semnificativa, si transmite Romaniei ca Rusia nu doreste un conflict cu Romania si prin extenso, cu UE. Sa ne amintim ca si Merkel a facut vizite oficiale in Moldova, si a transmis de acolo mesajul catre Rusia ca Moldova doreste sa fie parte a procesului de integrare cu UE. Mai mult, incursiunea cu trupe americane in Moldova, mai mult o provocare as spune a NATO sa vada cum reactioneaza Rusia, nu a dus la o reactie militara a Rusiei in Transnistria. Deci Rusia da toate semnalele ca nu doreste sa aprofundeze conflcitul, dar il va mentine atita timp cit considera ea necesar ( ma refer la trupele „de pace”).

    In alt plan regional, Dl. Ciolos s-a intilnit cu premierul Poloniei, Beata Szydło. Inteleg ca exista un Parteneriat Strategic intre Romania si Polonia, ceea ce imi da de inteles ca relatia ar fi extrem de apropiata (in ce priveste temele comune, ca frica de expansionismul rusesc, si ideile franco-germane de reducere a bugetului pentru fondurile de dezvoltare, care va afecta major economiile Poloniei si Romaniei, in sens negativ). Dar daca citim atent ce scrie Mediafax – sperind ca Mediafax stie ce scrie – acolo dl ciolos a afirmat ca

    ” Pot fi adoptate măsuri, fără modificarea tratatelor, care să ducă la îmbunătăţirea funcţionării instituţiilor europene”

    Ori asta e o pozitie contrara Poloniei (si Ungariei) care vor sa modifice tratatele,

    Polonia ar avea de cistigat daca ar promova Romania ca membru deplin in Visegrad, pentru ca ar echilibra putin lucrurile. Sigur ca le-ar fi probabil mai greu sa ajunga la un consens cu Romania parte a acestui grup, data fiind relatia proasta intre Ungaria si Romania, si pozitia diferita a Romaniei in relatia cu UE (mult mai „soft” in relatia cu nucleul european fata de Visegrad, cu un Orban cu sabia scoasa).

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/25/chisinau-evgheni-sevciuk-despre-o-posibila-aderare-a-transnistriei-la-rusia-presa–15-11-45

  29. Gabriela Firea și-a retras plângerea împotriva lui Băsescu pentru că nu are timp să meargă mereu să dea declarații, să fie prezentă la confruntări și alte ședințe, având în vedere că dosarul a fost întors și totul ar trebui luat de la capăt.
    Firea a explicat de ce a făcut-o, dar, dacă urăști un om din toți rărunchii, nu ești dispus să asculți motivația și acuzi, interpretezi fantezist…
    Și eu sunt de părere că trebuie să o retragă, având în vedere că are multe de făcut la primărie și n-are rost să-și piardă timpul cu un dosar al cărui sfârșit se întrevede (au zis că nu e chiar șantaj, că ar fi doar amenințare, dar nu e de speriat…).

  30. Postare de tip provocare! Este un succes – felicitări!
    Cred că la fraza „Soros e un nume, E o imagine bine aleasă pentru a masca impunerea hegemoniei culturale americane în Europa de est, Orientul apropiat, Asia şi pe unde se mai poate.”, se impun câteva continuări interogative:
    – Orientul apropiat și Asia au ales să-și răzbune umilințele prin atentate ce NU au deranjat cu nimic pe cei cu adevărat vinovați – cât va mai dura până vor realiza că, de fapt, contribuie major la direcționarea finanțelor mondiale spre industriile de armament și auxiliare lor?
    – Europa de est, dar și cea de sud, deocamdată doar mârâie (mai ales Italia, Grecia și Polonia) – se așteaptă oare clarificarea privind mutarea relației speciale a USA în Europa: rămâne Marea Britanie sau se trece la Germania?
    Pe de altă parte, fraza:„Putea la fel de bine să fie şi Ion Ţiriac – poate chiar mai bine, dar să nu le dăm idei”, cred că prezintă o idee total inoperantă, deoarece Ion Țiriac nu este implicat în dezvoltarea industriei de armanent și nici nu-i evreu. Marea problemă a actualilor stăpâni ai finanțelor mondiale este pericolul scăderii producției (inclusiv lentoarea diversificării) de armament și apariția noii Bănci Mondiale (BRIC + Africa de Sud).
    O fi Rothschild membru a Camerii Lorzilor, dar Marea Britanie nu are cu Rusia și China relațiile pe care le are Germania, iar vorba lui Tramp – evreii sunt lacomi. Istoria ne spune că alegerile președințiale din USA din ultimii 75 de ani au fost câștigate de finanțele evreiești, cu excepția Nixon + Spiro Agnew (finanțe grecești), caz care nu se va mai repeta și sunt luate mereu măsurile necesare! Se pare că Germania a prins repede ideea de bază – așa că madame Clinton ne va convinge că la noi s-au furat 2 mil. de voturi în 2012 și că Oprea este criminal, din culpă!

  31. Din pacate, razboiul impotriva ISIS din Siria devine un razboi Rusia-SUA prin terti. La Aleppo, rusii acuza SUA ca inarmeaza rebelii ce lupta impotriva trupelor siriene (al lui Assad). Acordul de incetare a focului a fost incalcat si luptele sunt in toi. Rusii acuza SUA ca, sprijinind rebelii, de fapt sprijina ISIS. Reprezentantul lor la ONU a declarat ca Rusia nu va mai respecta unilateral acordul de incetare a focului. SUA si Rusia se acuza reciproc pentru atacul asupra convoiului umanitar.

    Pe de alta parte, propaganda TV ruseasca acuza permanent Ucraina ca trage asupra oraselor in Donbas. A devenit un lucru regulat ca Rusia sa vorbeasca de Repuiblica Populara Donetzk, si sa arate rusi pregatindu-se de razboi. Sigur ca SUA si UE poarta o mare responsabilitate pentru conflictul din Ucraina, dar Rusia e cea care a dezmembrat si continua sa divizeze aceasta tara. Oriunde exista populatii majoritare ruse, acestea se declara parte a Rusiei, iar Rusia sprijina aceste miscari destabilizatoare.

    In Romania nu exista populatie concentrata de rusi, unde ei ar fi majoritari. Totusi, e normal ca tari precum Romania, Polonia sa aibe motive de ingrijorare ince priveste zonele destabilizate la est.

  32. Coruptie ati scris?
    Ia de la Bizonu’

    Oracolul Warren Buffett a pierdut 1,4 miliarde de dolari peste noapte din cauza scandalului Wells Fargo

    Scandalul conturilor fantomă la americani: Wells Fargo pierde poziţia de cea mai valoroasă bancă din lume după ce a deschis milioane de conturi fără aprobarea clienţilor

    Nicio bancă nu va rămâne neatinsă de scandalul Wells Fargo

  33. Am înțeles că Organizațiile Non-Guvernamentale au vrut să nu fie finanțate de guvern ca să nu aibă obligații față de guvern.
    Logic, cine finanțează poruncește.
    Logic, cine finanțează un ONG poruncește.

  34. Soros este o coada de topor a ocultei mondiale masonice,ma mir ca nu stiti asta,desi sunteti mason.Cred ca va spune ceva noua ordine mondiala(imparatia lui anticrist).Daca mai credeti in Dumnezeu,iesiti pe posturile de televiziune si alertati lumea,poate va iesi in strada,cu sutele de mii,pentru a schimba soarta noastra!

  35. Soros Gyorgy anticomunist ?!? Ce gluma buna….Soros Gyorgy este un mizerabil !O latrina urat mirositoare !Doar atat ! Nu mai vine necrologul ala odata,…

  36. @ ZEV

    ,…despre „umilinta” fata de grofi si straini ,…mai citeste,…puna mana si vezi cine,unde si ce a construit in Transilvani,cine cand si cu ce a contribuit la occidentalizarea ,”incarcarea” cu istorie a acestui tinut !Foarte bine ca nu uitati,…dar nu fiti miopi,…pentru ca,cu tot cu Stefan si Eminescu Moldova si Oltenia sunt la o distanta de 100 de ani de Transilvania !!!Cat despre straini,…nu maghiarii va cotropesc nici acum ci multinationalele carora politicienii vostrii…ai majoritatii au vandut tot ce s a putut vinde din amarata Romanie,…vedeti cine si unde detine deja mari suprafete de teren arabil,paduri,pasuni etc.Cine a pus mana si inca o sa mai puna pe rezervele de petrol,minereu,metale rare etc,…lasati nationalismul …dati cu pietre in cei care v-au vandut si stau si acum la carma tarii,…plagiatori,hoti,evazionisti si corupti,…si de ce nu si tradatori !

Lasă un răspuns