Despre suveranism si guvernare natională

In mod evident, conceptul de nationalism este legat de termenul de NATIUNE. El a căpătat, in timp, o anumită conotatie negativă, considerându-se că accentuarea  factorului etnic poate determina sovinism si poate genera excese.

Conceptul de suveranism – ce pune accentul pe notiunea de STAT ( si pe suveranitatea sa), nu pe cea de natiune, este mai potrivit, cred, pentru a explica valul unor reactii fata de UE in unele state membre. Ar fi vorba de o atitudine doctrinară orientată spre limitarea, reducerea zonelor de suveranitate partajată cu Bruxelles-ul si preluarea acestor zone, in mod politic, inapoi, de către autoritătile nationale.

Acest curent este tot mai evident in statele membre ale Grupului Vishegrad, dar si in state precum Italia, Spania, Grecia sau in state asociate cu UE, spre exemplu Turcia.

Consider că si noi ar trebui să lăsăm deoparte „pilotul automat” de la Bruxelles si să incepem să ne punem intrebări in legătură cu ce se intâmplă in jurul nostru si să redefinim relatia noastră cu Bruxelles-ul. România pare insă că functionează in inertia perioadei in care conceptul de solidaritate europeană domina dezbaterea publică, atunci când procesul de unificare si de integrare europeană păreau ireversibile. Nu mai este atât de evident. Brexitul ne-a arătat acest lucru. Nu stiu dacă avem deja „mai putină Europă” dar sigur avem o Europă mai mică, fără posibilităti reale de extindere institutională, cu pierderea semnificativă a rolului său de putere globală. Va putea fi oprit acest proces regresiv sau se va ajunge, in Europa, de la solidaritatea asumată la formula „fiecare pentru sine”? Asa pare acum…

Din păcate, noi nu am stiut să beneficiem de perioada de crestere a Uniunii, nu am stiut să beneficiem de zecile de miliarde care ne erau repartizate incepând cu bugetul 2007. După finalizarea negocierilor, in 2004, ar fi trebuit să actionăm in următorii doi ani – 2005 si 2006 – pentru pregatirea echipelor care să lucreze la Bruxelles si in tară. Din acest punct de vedere, au dreptate cei care afirmă că in 2007 nu am fost pregătiti pentru aderare. Vă reamintesc insă că fondurile de pre-aderare au fost accesate de România in procent de peste 100%. De ce? pentru că am avut oameni competenti in guvern, care s-au ocupat de aceste chestiuni: Hilde Puwak, Vasile Puscas si altii. Am inventat grupul de euro-consilieri, am investit intr-un sediu modern si o echipă competentă pentru misiunea noastră de la Bruxelles, am creat o unitate de head hunting la guvern, am creat burse guvernamentale pentru studenti români in străinătate si multe altele. Regimul Băsescu, după 2004, a schimbat obiectivele. Anti-coruptia a devenit leit-motivul discursului public si al actiunii institutiilor. Efectele se văd astăzi. Si in ceea ce priveste capitalul national si in ceea ce priveste elitele. Am ajuns să ne mândrim cu ELEVII premianti pentru că STUDENTII valorosi  au fost deja racolati de universitătile din străinătate. Am inceput să inchidem spitale pentru că nu mai avem medici…

Nu am văzut prea multe comentarii despre rezultatele alegerilor parlamentare recente din Rusia. De ce oare creste favorabilitatea pentru regimuri autoritare, in jurul nostru? In Rusia, in Turcia, in Ungaria, in Austria. Care sunt pericolele pe care le ascund aceste evolutii? România nu pare că este capabilă să-si construiască viitorul intr-o regiune si o lume tot mai agitate. Discutăm despre diferite vecinătăti ale UE – estică, sudică, dar nu suntem capabili să ne organizăm propriile noastre vecinătăti, alergând după himere. Discursul ambasadorului american de la Chisinău a fost un dus rece pentru cei care gândesc anul 2018 in termeni de festivităti.

La Cotroceni, s-a creat un think tank care să pregătească un proiect de tară (oare ce o fi insemnând „proiect DE tară”?). Nu e rea ideea, in sine. Totusi, in alte tări, există numeroase think tankuri care „produc” variante alternative de dezvoltare ce sunt preluate apoi de partidele politice in programe de guvernare. Oare un „proiect de tară”, elaborat de comisia prezidentială va fi obligatoriu, ca linie de guvernare, pentru un PRU dacă acesta ar câstiga – să spunem – 60% din voturi la alegeri sau PRU va aplica programul său in 10 puncte, ignorând bunătate de proiect? Sigur, dacă se va forma din nou, după alegeri, „guvernul meu”, acesta va avea o schita non-ideologică, a programului de guvernare, deja schitat.

„Nu ne scăldăm de două ori in apele aceluiasi râu”, spunea Heraclit. Uniunea Europeană se schimbă si ea in fiecare zi. Noi nu părem să intelegem acest lucru.

40 de gânduri despre “Despre suveranism si guvernare natională

  1. Tara este condusa din umbra de Coldea si Kovesi , doi indivizi conducand institutii prin definitie represive .
    Amandoi vad lumea prin ochelarii profesiei lor , societatea este populata cu infractori .
    Nivelul scolii , calitatea programelor TV , violenta , somajul , rudimentaritatea publicului romanesc , majorata de generatiile crescute dupa 1990 , investitiile guvernamentale , locale sau straine nu intra in campul lor de interese .
    Cei doi pigmei conduc ascunsi , intervin cand sunt direct pusi in discutie – Udrea s-a vazut arestata cand a inceput sa vorbeasca de generalul de 40 de ani .
    Aparent , vizibil , tara este condusa de Ciolos – functionar supus de la Bruxelles , ” le roumain de service ” de acolo , prudent , respectand religia lui , birocratia , asa cum i-a fost bagata pe gat de directivele pe care colegii lui le inventau , un om care pare incapabil sa aiba ideile si initiativele lui .
    Iohannis nu conduce nimic , nu face nimic – un Constantinescu mai putin fragil si care are sansa sa fie presedinte intr-un stat care functioneaza mai bine decat in 1998 .

  2. Absolut corectă analiză a momentului atât dpdv politic cât și socio-strategic ceea ce reconfirma vigoarea rafinamentul acuratețea și erudiția juristului și omului de stat Adrian Năstase.

  3. La noi, datorită unei politici antinaționale dusă de unele guverne, datorită unor comentatori, care din neștiință sau voit, duc noțiunea de naționalism mai mult spre șovinism decât spre național, a devenit de prost gust să militezi pentru ca suveranitatea statului să se bazeze pe național și pe valorile sale. Astfel, treptat, statul român deși a rămas îndependent, și-a pierdut suveranitatea, de vreme ce politicile noastre economice, financiare, chiar și cele educaționale și culturale sunt dictate din afară. Înțeleg să ne aliniem la justiția internațională, la nivelul economic de dezvoltare a țărilor din UE, la un sistem educațional care să fie recunoscut în afara țării, dar nu înțeleg de ce trebuie să ne distrugem ramurile economice, care erau productive, ca să nu concurăm cu alte țări, de ce ne negăm, de dragul celor din afară, valorile naționale și să renunțăm la personalitățile care au luptat pentru recunoașterea națiunii române, scoțându-le din programele școlare și multe alte idioțenii compromițătoare, care au avut ca efect pregătirea unui tineret( în proporție de 50) care nu are niciun respect față de tot ce este românesc. O națiune supraviețuiește prin valorile sale, iar suveranitatea statului se bazează pe propria națiune, nu pe indicațiile externe.
    Îmi pare foarte rău că trebuie să recunosc acest fapt, dar noi, începând cu anii 90 ai secolului trecut dar în special,după anul 2004, am pierdut dreptul de a mai fi o națiune recunoscută ca fiind puternică. Mințim statistic, declarându-ne cu o populație mai mare decât cea reală, crezând că puterea românilor stă în numărul locuitorilor, nu în calitatea acestora și a politicilor statului. Ungaria este mai puternică decât noi, tocmai ca națiunea maghiară nu a renunțat la valorile sale, nici măcar la cele șovine, iar demnitatea lor națională este politică de stat.

  4. Fonduri europene.
    N-am stiut sau nu am vrut?!!

    Eu personal sunt convins ca de fapt „noi” nu „am vrut” .
    Sa ne aducem aminte de anul 2004 . in timpul campaniei electirale ati fots invinuit dvoastra si PSD) ca doriti integrarea in Europa „doar” pentru fondurile europene . Cu acuzatia unoeri directa ca doriti sa va insusiti nelegal acele fonduri.
    Ei bine castigatorii alegerilor s=ua tinut de cuvant : nu au acesat fondurile europene!!!
    Ca amanunt – au facut spume ca autistrada Bechtel urma sa fie facuta din banii nostri pe cand coridotrul IV (Arad- Sibiu- Calafat, negociat de Basescu) urmasa fie facut din bani europeni (80%). Ca prioritate cica.
    S-a indeplinit prima promisiune (canci fonduri atrase) si partial a 2a (canci Bechtel). Si canci si coridoru IV ..

    Gubernul Ponta a deblocat cat de cat fondurile.
    Insa # Colectiv „coruptia ucide” , Ciolanis si din nou ! canci fonduri!!!

    La noi o parte din electorat nu dorste asta. Si o alta parte din electorat nu stie ce vrea . Adica vrea una dar caile pe care le prefera … (daca vreau omleta .. sparg oul lovindu-l de margine farfuriei sau lovindu-l cu un cutot, coada de lingura samd. Daca insa folosesc barosul de 10 kile …. o sa sparg oul insa nu o sa am parte decat de mizerie. Adica daca pun oul pe nicovala si dau tare cu barosul)

  5. Contributia pe care o platim UE mi se pare in momentul acesta a fi mai mult plata unui tribut . Plata acestui tribut ar trebui insa sa ne ofere o siguranta . Insa noi suntem sluga la doi stapani ,platim prin modalitati diferite SUA si UE ,avand Rusia pe post de bau bau .In comunism ideea infiintarii in agricultura de CAP-uri si IAS-uri era cu scopul de creea o agricultura moderna ,competitiva ,scopul fiind unul bun dar condamnabil pentru mijloacele folosite in andeplinirea lui . Acum,printr-o informare buna si prin exemple de succes ,statul ar trebui sa se implice intr-un proiect asemanator ,dar care sa garanteze proprietatea ( pana nu ne vindem la straini tot pamantul ,pentru niste hartii fara valoare ) ,avand in vedere ca intr-un final resursele de hrana sunt cele mai importante .

  6. Spirit fin al deputatului rus Piotr Tolstoi la televiziunea rusa : ” vom cumpara ( adica noi , rusii ) toata Bulgaria . Asa cum am cumparat deja jumatate din coasta bulgara ” .
    Raspunsul agentiei bulgare Novinite : ” nimeni nu a cumparat si nu va cumpara Bugaria . Bulgaria are 1300 de ani de istorie si nimeni nu a cumparat-o , cu toate incercarile unor tradatori de-a lungul timpului ” .

  7. Fondurile europene sunt acordate de altii , nu sunt la dispozitia noastra .
    Ajunge ca un functionaras de la Bruxelles sa fie indispus de o piesa la dosar , de un caiet de sarcini care i se pare neclar , de un conflict de interese , de resursele financiare ale celor care-i sunt destinate ( prea mici sau prea mari dupa el ) ca sa blocheze totul .
    Sunt 90 % sanse mai mari , vazand prejudecatile functionarului danez sau olandez care instrumenteaza dosarul , ca acesta sa fie respins – blocat cand este vorba de Romania decat acelasi dosar accesat de Marea Britanie .

  8. Proiect de tara: Cate voturi are AmCham?

    Citind comunicatul AmCham, de joi, arareori mi-a fost dat sa vad cum pot fi folosite atat de multe cuvinte pentru a spune acelasi lucru. Vrem sa ne bagam si noi coada in proiectul vostru de tara, transmite mesajul Camerei de Comert American in Romania (AmCham).

    Imediat, gandul mi-a zburat la intrebarea lui Stalin : “Cate divizii are papa?” Desigur, azi, in democratie, puterea nu se mai masoara in divizii, ci in voturi. Este prin urmare perfect corect politic sa intreb: Cate voturi are AmCham?

    Ar fi, cred o intrebare potrivita, si la fel de corecta politic, pentru a fi pusa si in cazul altor entitati care vor sa-si bage nasul unde nu le fierbe oala. Cate voturi au, de pilda, agentii de influenta, lobbystii, grupurile de presiune sau oengeurile din strainatate sau cu bani straini, care vor sa modeleze politica interna si externa a Romaniei potrivit unor interese care nu sunt ale ei?

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21306104-amcham-proiect-tara-construit-jurul-unor-deziderate-economice-nu-poate-realizat-fara-participarea-mediului-afaceri.htm

  9. Daca ne-am intoarce iar la suveranitate ne-am intoarce si cu coruptia de la capat! Uitati ca statul roman si-a eludat propria constitutie in raport cu proprii cetateni, le-a scazut nivelul de trai, i-a indepartat, i-a indatorat, le-a vandut avutia nationala inclusiv resursele naturale… Stiu ca e greu de furat din fonduri europene, poate d-aia avem iar nevoie de suveranitate…
    Suveranitatea este buna acolo unde se poate, la noi nu se poate si ca dovada, haideti sa fim sinceri si sa spunem ca de la razboi incoace numai suverani n-am fost… Poate unii ar spune ca pe vremea lui Ceasca… aiurea, cand s-a dat suveran in raport cu unii si cu ceilalti ati vazut ce-a patit!
    Suverane sunt doar marile puteri, si astea doar daca au in spate capitaluri, resurse, materii prime, piete si forta militara, restul vand apa chioara cetatenilor.
    Hai sa ne gandim, iata noi suverani 100% si la alegeri vine premier un mincinos si presedinte un puturos, ce fac borfasii din politica si unde ajungem in doar cateva luni? Sa fim seriosi, nu-i de noi…
    Noi, ca tot prostul, suntem buni executanti, daca ni se cere una facem doua din placere si supusenie dand din coada, insa cineva trebuie sa ne mane permanent cu batzul si atunci da, progresam! Altminteri doar furam si mintim, pe toti dar in primul rand pe noi insine.

  10. Până la urmă care-i deferenţa dintre o Ţară condusă autoritar de un tiran, cum se întrec toţi adversarii să-l eticheteze pe Putin şi o ţară condusă la fel de autoritar, dacă nu cumva cu efecte mult mai dezastruoase în plan naţional, de către nişte străini ?! Prin „braţul lor înarmat” cu diverse instituţii represive naţionale precum binomul mult discutat, acum şi detestat în urma unor acţiuni de ultimă oră, dar şi prin amestec fără jenă, încălcând toate uzanţele diplomatice al unor ambasade !
    Fiindcă veni vorba de Rusia, aceasta are 450 de parlamentari, în timp ce noi avem 530 !!
    Presupun că la ei se foloseşte încă modelul anterior, folosit şi în România lui Ceauşescu şi aleşii se întrunesc odată, de două ori pe lună, sau când sunt situaţii excepţionale, nu ca ai noştri, pe care-i finanţăm regeşte ( cabinete parlamentare, apartamente de lux, şoferi, secretare şi alte…cele, tot de lux, inclusiv pensii 😉 ) , deşi între timp s-a inventat Internetul şi se poate vota pe calcularor, de acasă, sau de la un serviciu, job pe care-l practică alesul conform pregătirii sale profesionale .
    P.S.
    Până la urmă globalismul, cel care urăşte de moarte naţionalismul, patriotismul sau suveranitatea statelor şi face totul pentru înlocuirea acestor trăsături fireşti , rezultate în urma unor procese istorice, uneori multiseculare, vrea să pună în loc o făcătură iudeo-masonică condusă, ce să vezi, la fel de autoritar de o mână de apatrizi, indivizi fără Dumnezeu şi fără Ţară, dar plini de bani !
    Cei care refuză făţiş acest amestec criminal în bucătăria proprie a celorlaţi sunt numiţi tirani, în timp ce cei care folosesc toate mârşăviile posibile, cumpărând, corupând, ucigând, când nu mai reuşesc altfel, se dau mari iubitori ai păcii şi ordinei internaţionale ! Cu condiţia ca biciul să fie în mâna lor şi spinările bine încovoiate de griji, sărăcie, frică şi boli ce cuprind, ca o pecingine toate statele ale căror conducători sunt impuşi de la „centru” prin diferite metode, care de care mai persuasive, sau direct criminale ! Vezi, mai recent „Maidanul”, sau „votul liber exprimat”, dar atent dirijat !
    „Dacă votul ne-ar folosi şi nouă la ceva, ar fi fost demult desfiinţat ! „, spunea Mark Twain (parcă) !
    Faptul că România a pierdut în cei 26 de ani petrecuţi la braţ cu USA şi UE, mai mult decât în cele două războaie mondiale ar trebui să facă imposibilă toată propaganda ordinară ce încearcă să discrediteze societatea românească, făcând-o vinovată de toate tarele din lume, când singura ei vină este pasivitatea cronică şi blândeţea creştinească, ce duce la întoarcerea şi celui de-al doilea obraz, în loc să scuture cojocul de ploşniţele străine care s-au infiltrat peste tot !
    Dorind să explice mai pe înţelesul tutoror ce se întâmplă în Turcia în urma puciului eşuat, şi a epurărilor făcute de Erdogan, Dan Dungaciu a scăpat un porumbel foarte viu colorat :
    – Imaginaţi-vă că în România, toate organizaţiile lui Soroş ar fi scoase în afara legii !
    Cam asta a făcut Erdogan cu cele ale lui Gulen şi Putin cu cele ale lui Soroş … 😉
    Noi n-avem nimic, sau foarte puţin (Lumina) cu cele ale lui Gulen, dar suntem sufocaţi, ba chiar intoxicaţi , cu/de celelalte …

  11. Liviu Bejan, alaltaieri… te inseli, Oprea nu era pasager, pasager esti in IRTA, in avion, in tren cand nu te intreaba nimeni nimic! El era demnitar si alegea destinatia, traseul si regimul de viteza dupa nevoile lui, dar nu s-a gandit si la aia mici… De aici vinovatia din culpa… Exista la dosar ca a ordonat viteza… Eu inteleg ca unii au ce au cu justitia, dar daca tu ai fi Obama si in loc sa aterizezi cu AF1 pe O,Hara ordoni sa aterizeze imediat pe LaGuardia si lovesti un alt avion cu 300 de pasageri, cine-i vinovat? Pilotul? Ala executa, nu putea intreba de ce… In ierarhia militara intotdeauna raspunde cel cu gradul maxim de la fata locului, la fel daca pleaca un sef, gradul urmator preia automat comanda si raspunderea… Daca Oprea era civil mai intelegeam, era treaba carausului, dar…

  12. Baselu a ajuns la ziua judecatii ! Ce sa-i faci , asa-i când deschizi ” cutia Pandorei ” …
    Întrebarea anului este : se va duce singur la fund ca un bolovan sau va ” muri ” de gat cu binomul ?
    .
    Daca analizam cu atentie taberele si combatantii , cred ca va fi un duel interesant .
    .
    Pe de o parte avem privirile ” inteligente ” ale d-nelor Kovesi si Macovei secondate de bizarul Coldea ( absolvent de liceu industrial la seral si repetent la academia de militie ) iar pe de alta parte pe ticalosul Basescu si camarila sa , cei care i-au inventat pe acesti tortionari si acest sistem securist .
    .
    Eu ii doresc d-lui Basecsu si familiei sale sa aiba parte de statul de drept pe care l-a creat si sa fie anchetat de un colectiv de procurori din care sa faca parte neaparat si Mircea Negulescu Portocala , Emilian Eva , Bocsan , Cerbu , Florentina Mirica , Papici , Daniel Morar , Irinel Paun , Surdu Marius , Cruduta Kovesi , Tzulush si daca mai functioneaza si Dan Ioan Mirescu ( cel care l-a condamnat pe Ghe. Samoilescu ) .
    Si apoi sa fie judecat de avortonul ala care se poza in portbagajul lui Macovei si de Livia Stanciu …

  13. Frica împinge copilul să caute sprijinul și ocrotirea celor mari; nici cu popoarele nu se întâmplă altfel, cred… Încet-încet, după război, sentimentul de nesiguranță și de spaimă, s-a închis ca o rană și cicatricea a mai zvâcnit, tot mai rar, doar la schimbările de anotimp. După ce victimele directe ale războiului au început să dispară, discrete, cu suferința lor cu tot, cicatricea aproape că nu s-a mai observat. Uneori simt nevoia să văd filme franțuzești din anii 70. Actorii îmi par , de multe ori, inabili în roluri, scenele ”de bătaie” sunt de-a dreptul caraghioase prin nefirescul lor, scenariile sunt subțiri, dialogurile forțate, iar trucajele par infantile…Și totuși… Nu deslușesc cu precizie motivația secretă a acestei aplecări către filmele franțuzești din anii 70, dar le asociez , probabil, cu o perioadă de pace, de construcție și de liniște interioară.
    ……………………………………………..
    Îmi amintesc bine că în perioada copilăriei mele oamenii dormeau. Își înfundau capul în pernă și adormeau, fară somnifere ușoare, fără ochelari de pânză pe ochi, fără căști fonoizolate pe urechi, fără televizor lăsat să funcționeze în neștire, derulând o trăncăneală egală, care să le acopere propriile gânduri.
    ………………………………………………
    Somnul fără stimulente, pentru persoanele mature, a devenit astăzi o raritate. Acest lucru vorbește despre o impacientare isterică generală. Răspunsul la acest tip de spaimă epidemică poate fi un conducător autoritar, chiar despotic, pentru că populația asociază acest tip de comportament cu PUTEREA și nu cu ABUZUL DE PUTERE. Răspunsul la neliniștile populare ar putea fi, desigur, și un conducător INTELIGENT , CULTIVAT și BUN PATRIOT, numai că, după ce se atinge pragul critic al fricii, cetățeanului de rând calitățile de mai sus nu i se mai par suficiente.
    Nu este, oare, îngrijorător ca Gerard Depardieu, care, așa masiv cum este, a căutat totuși umbrela ocrotitoare a lui Putin, să afirme astăzi: „…Franța riscă să devină un Disneyland pentru străini, populată de imbecili care fac vin și branză care pute pentru turiști. Nu mai există libertate, oamenii sunt manipulați…Cinema-ul nu mai există. Există o lume a divertismentului, iar oamenii, terorizati de americani, nu mai știu ce limbă să vorbească. Exista zece staruri și toate sunt americane. Filmele lor, încărcate cu efecte speciale, sunt jocuri, iar restul cinematografiei întâmpină serioase dificultăți în a se menține în viață”. De aceea , vedeți prieteni, nu mai am la ce filme franțuzești să mă uit astăzi, și mă întorc la anii 70…
    ………………………………………………
    „Proiectul de țară” al lui Iohannis îmi amintește, în mod neplăcut, de Raportul final la „Analiza dictaturii comuniste din România” . Ceva care ”dă bine” la popor… Ceva ce-ar putea să mai ridice procentul din sondaj… Ceva ce poți să bifezi în agendă, între două partide de tenis cu finu’…
    …………………………………………….
    În acest timp, cât caută președintele înțelepți elaboratori pentru PROIECTUL DE ȚARĂ, România se afundă, cu sprâncenele ridicate a uimire, în propria-i mlaștină aburindă, ca și cum nu ea a cărat gălețile cu apă și noroiul, atâția ani, și cu atâta condamnabilă tenacitate.

  14. Punctul pe ” i ” :

    „Lovitura de stat permanentă – componenta externă

    După comportamentul de cîine bătut al lui Dragnea (cotarlele peneliste nici nu mai contează, atît de ridicol servil se manifestă) se vede clar că presiunea vine de sus și nu există mai sus decît ambasada din SUA (nu a SUA, pentru că diplomația americană a fost hijacked de o grupare ideologic identică cu gruparea sorosista ce a reușit, în sfîrșit, să preia puterea în România).

    În mod normal, organizatia sorosista din DNA, CSM și prezentă în alte cîteva puncte cheie din sistemul judiciar ar fi măturată rapid, chiar fără mult tam-tam. Dar nu. La fel de radicală, gruparea globalistă din cadrul căreia face parte secta sorosistă (bună comparația lui Ponta, mă oftic că nu mi-a trecut mie prin cap) și care îi asigură spatele acționează cu o ferocitate invers proporțională cu gradul ei de legitimitate (care e zero).

    Nesupusă controlului democratic, de fapt complet străină de orice concept democratic, de reprezentativitate prin vot, de transparență a scopurilor și metodelor, gruparea globalistă (neoconservatoare în SUA, comunitaristă în vestul Europei, sorosista în coloniile est europene) acționează numai prin infiltrare și subminare . Așa s-a întîmplat și în SUA, de a ajuns Kerry, nominal șeful diplomației americane, să fie bătaia de joc a propriei instituții, condusă, în fapt, de globalista Nuland.

    Așa se explică și alianța contra naturii dintre Germania și SUA cînd cu alegerile. Germanie care, iată, se înjunghie cu SUA prin pumnalele otrăvite Deutsche Bank și Apple. Cum e și normal, pînă la un punct. Există interese naționale diferite și acum au venit vremuri de mare criză, din nou, oricît capac s-a pus și oricît de bine a fost în haită cînd vremurile erau mai bune (pentru ei), acum scapă cine poate.

    Scapă cine poate, dar cine ne scapă de globaliști, amestecați distructiv în toate ?

    Criza va exploda, curînd, posibil să ducă la război mondial. În acest context operează kovesiada de la noi, care încearcă să susțină și să prelungească, o mînă spală pe alta, agonia unei guvernări antinaționale. Cumva pe pilot automat și cumva degeaba. Pentru că, atunci cînd criza va izbucni violent, nu te poți baza pe caricaturi de prune fierte in cazanul sorosist, nici ca glumă proastă. De asta sînt sectă, știu, lumea reală nu e specializarea lor.”

  15. In principiu , tot ce spune Gabi Oprea Jr. este adevarat si revolta sa este intemeiata . Cu doua mici precizari :
    .
    1. Revolta lui este tardiva , ea venind doar atunci când a simti pe pielea lui aceste abuzuri . De ce nu a fost la fel de revoltat si vocal atunci când a vazut abuzurile DNA-ului din ultimii 12 ani ?
    .
    2. Tatal lui a fost unul din pionii sistemului securist din Romania , un individ sinistru caruia i-a venit ideea sa faca un partid format din tradatori si care a defilat , a colaborat si s-a pupat cu toti cei care astazi l-au luat la tinta . Deci , isi merita soarta !

    http://www.cotidianul.ro/fiul-lui-gabriel-oprea-nu-mai-suport-288300/
    .
    In rest sa ne distram cu politistul Marian Godina , idolul lui madam Arhire (era sa scriu Monica Tatoiu )
    .
    http://www.cotidianul.ro/politistul-marian-godina-despre-cristoiu-sa-ti-fie-rusine-288298/

  16. Citeva consideratii care tin si de subiectul abordat, suveranitate.

    Am urmarit o parte din interviul noului Ambasador al Rusiei la Bucuresti, la TVR. Interesant de aflat daca a fost invitat de partea romana, sau s-a invitat. In orice caz, e binevenita o asemena participare, care este mult diferita fata de a altor ambasadori, care se ocupa mult pre intens cu datul de indicatii care nu au de a face cu mandatul unui ambsador. Deci, strict ridicat de modul in care s-a desfasurat interviul, intrebarile, si raspunsurile au fost pentru clarificarea romanilor.

    1. In ce priveste Crimea. Eu acum am aflat de la dl Ambsador ca atunci cind era parte a Ucrainei, Crimea era o Regiune Autonoma recunoscuta de Ucraina, si ca avea propriul parlament.
    2. Intrebat despre declaratia lui Putin despre chestiunile teritoriale in Europa – cind a mentionat Romania si Ungaria – Dl. Ambasador (si Rusia) sustine principiul integralitatii teritoriale asa cum s-au stabilita statele dupa al doilea razboi mondial. In ciuda acestor principii pe care Rusia afirma ca le sustine, ea a dezmembfrat un alt stat, Ucraina, prin mecanisme controversate: acel parlament din Crimea ar fi organizat un Referendum, ce a consemnat dorinta populatiei de a se atasa Rusiei. Au venit apoi (sau inainte?) omuletzii verzi cu mitraliere, si Crimea a devenit parte a Rusiei. Asta este o reteta otravita care nu respecta dreptul international. Daca secuii din Romania ar avea o „Regiune Autonoma” si un Parlament propriu, si acel parlament ar hotari sa se alipeasca Ungariei, asta ar respecta dreptul international si ce s-a stabilit dupa cel de-al doilea razboi mondial?
    3. In privinta scutului din Romania. Am spus si eu mai demult, si cred ca dl. Ambasador are argumente credibile, anume ca acest scut „defensiv” poate fi modificat pentru a deveni ofensiv. Mai mult, sl Ambasador a afirmat ca in viitor ca putea lansa rachete cu focoasa nucleara, ceea ce este de inteles o preocupare de securitate pentru Rusia. Argumentul ca pericolul cu Iranul nu mai exista dupa ce s-a ajuns la o intelegere si un acord nuclear, e relativ.
    4. Moldova. Dl Ambsador a afirmat ca Rusia sprijina integritatea teritoriala a Moldovei, ceea ce este un semn bun. Poate ar trebui sa-si domoleasca oamenii de la Tiraspol, cu declaratiile lor de alipire la Rusia, si sa-i indemne sa negocieze cu Guvernul Moldovei. Cred ca Moldova si Romania astepta semnale mai concrete aici din partea Kremlinului.

    Trebuie sa urmaresc mai bine, inclusiv despre Tezaur si sper sa discutam mai mult. Dar zic ca e de bine sa existe clarificari de acest gen si informari despre progresul in capitolele de interes in relatia Romania-Rusia.

  17. „Surpriză uriașă: cine a participat la mitingul anti-Oprea….”, titrează „Jurnalul Național”, neliniștit de apariție. Ei, cine credeți că a fost surpriza ? Clotilde Armand a fost. N-am înțeles de ce se miră Jurnalul…n-a fost un miting USR+ DNA =LOVE ? Că de la mine așa s-a văzut. Adică toate partidele erau nasoale , nefrecventabile și corupte, la pușcărie cu ele, toate , zic, cu excepția ăluia care se ocupă cu salvarea României de ceea ce-a mai rămas din ea însăși.
    ………………………………………
    Nu am scris nimic până acum despre votul din Parlament în cazul lui Gabi Oprea. Acesta este antipatic populației, la fel cum este antipatic și Nicușor Constantinescu, cel care, dacă totul merge conform planului, -slavă domnului, avem lucrurile sub control !- va muri în închisoare pentru vina enormă de a nu fi eliberat un Certificat de urbanism și pentru că a plantat necorespunzător niște copăcei.
    ………………………………………….
    Din când în când, cineva iese la fereastra țării și strigă, cu mâna pâlnie la gură, către tinerii frumoși și liberi : „ Capul lui Moțoc vreți? ” Răspunsul este , întotdeauna un DA!!! pornit din mii de piepturi fremătânde. Tinerii frumoși și liberi poate că n-au auzit de Costache Negruzzi și nici de Alexandru Lăpușneanu, că pe „tabletă” nu prea apar ăștia doi… așadar, n-au de unde să știe ce gândește Noul Lăpușnean despre ei, când îi vede așa de MULȚI , în stradă…
    ……………………………………………..
    Cochetăm cu absurdul… cei din stradă se indignează că de ce a apărat Senatul UN CRIMINAL… presa, cu mult mai subtilă, subliniază ce prost a fost PSD-ul că nu i-a dat lui Oprea liber la penal, adică social-democrații nu s-au prins că dacă îl livrau pe ăla către Codruța, din punct de vedere electoral era mult mai bine… cică a fost o capcană întinsă de procurori, și partidele, idioate, au mușcat… unele publicații scriu că așa trebuiau să facă, deoarece acuzația e absurdă și generalul ar fi fost găsit, oricum, nevinovat (din câte îmi amintesc, unii au fost găsiți nevinovați după de s-au judecat vreo opt ani- ce mare lucru sunt opt ani în viața unui om!). Deci, exceptând familia celui dispărut, pentru toți ceilalți comentatori, fie că sunt implicați în alegeri, fie că nu, e doar o simplă afacere electorală. În mod barbar, „ceilalți” au observat potențialul electoral al dramei și-o bagă-n storcător pe mamă, cu textele ei de pe FB , pe mătușa care „rupe tăcerea”, pe Marian Godină bătându-i obrazul lui Cristoiu, pe colegii de muncă ai victimei care l-ar prăji cu bucurie, la foc mic, pe general.
    ……………………………………………………
    Pe niciunul dintre cei de mai sus nu-l tulbură absurdul încuviințării unei urmăriri penale pentru o acuzație care nu se susține în nici un fel, și toată lumea știe asta. Chiar și cei care spun că-l consideră pe Gabi Oprea criminal. Și ei știu că nu se poate să fie. Piesa se joacă doar pentru că mereu sunt capete de Moțoci de oferit… așa cum sunt mereu tineri frumoși și liberi , dedați la dulcele linsaj…
    ……………………………………………..
    Din vremuri imemoriale, de pe când lumea părea mai normală, îmi amintesc o prescurtare de trei litere : NUP. Și-mi dau seama că n-am mai auzit această prescurtare de când , sub conducerea viguroasă a unei dudui cu breton și măsura 42 la pantofiori, DNA-ul a atins, în sfârșit, perfecțiunea.

  18. Domnule Nastase, visul Iluminatilor va fi spulberat de nationalism, iar Noua Ordine Mondiala la care acestia viseaza nu va putea fi infaptuita niciodata. Oamenii incep sa inteleaga, pas cu pas, agresiunea la care sunt supusi din partea globalistilor, iar asta-i determina sa fie si mai fermi in a-si sustine valorile nationale.

  19. Care a fost, de fapt, scopul pentru care Iluminatii au creat Socialismul? Moses Hess, fondatorul Socialismului, a fost un importat membru al lojii masonice „Marele Orient”, cea care s-a ocupat de Revolutiile din Europa anilor 1848. De la evreul Moses Hess s-au inspirat evreii Karl Marx si Friedrich Engels, care au infiintat „Societatea celor patru anotimpuri”, apoi „Liga celor drepti”, apoi „Liga Comunista”.

    Scopul revolutionarilor marxisti/comunisti/socialisti era acela de a distruge toate natiunile prin anarhism si de a crea o Republica Sovietica Internationala. Cele doua aripi ale Comunismului erau Internationala si Anarhia. Evreii comunisti, Vladimir Lenin si Leon Trotsky, au fost trimisi in SUA fiind finantati pentru a da cea mai puternica lovitura din istorie: Revolutia Bolsevica din 1917, care a condus la eliminarea familiei Romanov.

    Comunismul a fost un experiment, care a esuat. De ce? Anumiti lideri comunisti au inceput sa aiba alte viziuni, cam nationaliste, contrar doctrinei Materialist-Dialectice, ei devenind un pericol pentru cei ce i-au sustinut din umbra (familia Rothschild/Illuminati) si asa s-a dat unda verde distrugerii acestor regimuri totalitare, prin lovituri de stat violente sau „calme”.

    Nu exista „stanga” sau „dreapta”, ci Illuminati, caci „stanga” si „dreapta”, in fapt, nu sunt altceva decat niste iluzii, care tot catre „abator” duc.

  20. Cedarea unei părți din suveranitate enervează multe țări UE care nu fac toată ziua la proiecte, ci vor să aplice politici potrivite specificului lor.
    N-am înțeles niciodată necesitatea proiectelor ample pe termen lung. Cred că ele nu sunt decât niște liste de „o să facem” referitor la toate domeniile, adică „să fie bine ca să nu fie rău!”
    Părerea mea e că, în stadiul în care suntem, ar trebui să ne stabilim două-trei obiective majore, de exemplu, energia regenerabilă, șoselele și exploatarea resurselor subsolului (nu de către stat, fiindcă niciun stat nu cheltuiește sume imense pe așa ceva, ci concesionează exploatarea).
    Am dat niște exemple la întâmplare. Poate nu sunt cele mai bune. Ar mai putea fi: bani cu nemiluita în învățământ; bani cu nemiluita în sănătate; stimularea la maximum a întreprinzătorilor privați…

  21. Se adevereste ce credeam eu despre negocierile TTIP intre SUA si UE, anume ca SUA a incercat sa le puna cizma in git europenilor. Austria s-a alaturat Frantei si Germaniei,

    Ma intreb, daca SUA au fost atit de dure in discutiile cu europenii, la ce fel de parteneriat economic se asteapta Romania cu SUA. SUA cu o mina iti dau, si cu doua iti iau. In plus, daca investesc, SUA trebuie sa iti si controleze economia, si evident politicul, ca sa isi protejeze investitia.

    However, earlier this month German Economy Minister Sigmar Gabriel declared that negotiations were „de facto dead.” And France’s trade minister said the United States had demanded too much and not compromised enough.
    „A crazy machine is moving here, the negotiations are a failure, nobody believes that they will come to a successful conclusion,” he told the German business daily Handelsblatt.

    http://www.dw.com/en/austria-france-push-for-ttip-restart-under-new-name/a-19569802

  22. În privința atragerii de fonduri europene, părerea mea e că ar trebui să se facă un schimb de experiențe cu țări care au reușit să atragă fonduri consistente, precum Polonia, și să se aplice metodele lor.
    Dacă însă între condiții trebuie să existe și corectitudinea solicitanților, nu garantez că rezultatele ar fi aceleași, având în vedere lipsa de corectitudine a majorității locuitorilor României.

  23. Dacă tot au ieşit în stradă nemulţumiţi ( pe bună dreptate!) de votul Senatului privitor la Gabriel Oprea, de ce n-ar contesta şi o altă decizie luată prin votul celor de la Camera Deputaţilor în ce-l priveşte pe Petre Roman ?!
    Că vorba lui Oreste :
    – Circumcis, necircumcis, trebuie să se facă dreptate, sau condamnare, pentru toţi ! :mrgreen:
    http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/suspiciunile-si-ciudateniile-din-dosarele-de-incompatibilitate-428518
    http://www.christusrex.org/www1/doc/deutsch.html

  24. Teoretic si practic , Victoria Nuland le recomanda moldovenilor sa ajunga o noua Ucraina : colonie , secesiune , vrajba , saracie si ceva razboi daca se poate .

    http://www.cotidianul.ro/sansa-pe-care-victoria-nuland-nu-o-vrea-ratata-de-republica-moldova-288327/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Nuland

    Victoria Nuland was born in 1961 to Jewish parents Sherwin B. Nuland ( born Shepsel Ber Nudelman ) and Rhona McKhann.[3] She graduated with a B.A. in 1983 from Brown University, where she studied Russian literature, political science, and history.[4] Nuland’s husband is Robert Kagan, an American historian and foreign-policy commentator at the Brookings Institution.
    In 2016 Nuland urged Ukraine to start prosecuting corrupt officials
    .
    Dealtfel , circul acesta dinainte de alegeri cu arestarea unor judecatori moldoveni pentru spalare de bani cred ca a fost regizat chiar din laboratoarele d-nei Nuland , ca sa mai echilibreze situatia electorala .

  25. Inca o ESCROCHERIE marca Victor Ponta care va duce la nimicirea a ceea ce a mai ramas din capitalul romanesc : baruri , cafenele , pensiuni , etc.
    .
    http://www.cotidianul.ro/legea-care-face-discriminari-intre-patronii-de-hoteluri-si-restaurante-288317/
    .
    Cu voia Parlamentului Legea care face discriminări între patronii de hoteluri şi restaurante
    .
    Economie • Afaceri
    .
    Un act normativ votat de Parlament şi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis face discriminări între patronii de hoteluri şi restaurante în sensul că proprietarii unor spaţii mai mici sunt nevoiţi să plătească impozit chiar şi cu până la 450% mai mult pentru un metru pătrat decât unul cu spaţii mari. Această remarcă a fost făcută de Gabriel Biriş, fostul secretar de stat în Ministerul Finanţelor. „Incredibil câtă determinare în Parlament pentru a elimina impozitul pe profit la hoteluri şi restaurante! Întoarsă Parlamentului cu critici foarte serioase (impozit prea mare pentru mulţi, prea mic pentru unii, plus ajutor de stat ilegal), a fost trecută la foc automat prin comisii, votată şi trimisă spre promulgare. Din păcate, lucrurile nu s-au schimbat prea mult faţă de varianta anterioară”, a scris Biriş pe pagina sa de Facebook. Conform acestuia, impozitul specific a rămas (mult) prea mare pentru restaurantele foarte mici (11.844 lei/an pentru restaurante sub 30mp, în Bucureşti).
    .
    „Pentru restaurantele foarte mari, impozitul a fost aproape dublat (70.245 lei/an, peste 800 mp, în Bucureşti), dar rămâne încă prea mic (părerea mea, evident) faţă de ce ar trebui să plătească un astfel de restaurant. Proporţional, impozitul pe specific/mp pentru un restaurant mic (30 mp) rămâne cu 450% mai mare faţă de restaurantele mari (801mp). La baruri situaţia este comparabilă.
    .
    Marii câştigători ai acestei legi sunt evident patronii de mari restaurante, dar şi, mai ales patronii marilor compleuri hoteliere, gen Phoenicia – care plătesc impozit doar pentru locurile de cazare, nimic însă pentru profiturile obţinute de barurile sau restaurantele din complex”, a mai spus Biriş, referindu-se la Muhhamad Murad, proprietarul hotelului menţionat. Concluzia sa este următoarea: Să curgă, zic şampania! La cei mari, pentru că, la cei mici vor curge lacrimile…”.

  26. Cu tot respectul ce vi se cuvine si dandu-mi foarte bine seama ca poate nu am dreptate si gresesc , domnule Adrian Nastase :
    poate ca blogul dumneavoastra nu ar trebui fi folosit ca tribuna de indivizi sau dezechilibrati , sau in solda unor servicii speciale straine .
    Sunt socat de elucubratiile unui ” coleg ” de blog , care se pretinde iesean – Moldova dintre Prut si Nistru ar trebui , poate , dupa el , sa se uneasca cu Moldova dintre Prut si Carpati , eventual cu ” Dobrogea si Tara Romaneasca ” – in generozitatea lui – cum de poate fi folosit blogul dumneavoastra ca microfon pentru a debita asemenea monstruozitati fatate poate de colegii de birou al vreunui Spetznaz rus care se ocupa de Romania ?
    Acelasi personaj declara leaganul poporului roman , Ardealul si Banatul , teritorii care se pot separa ” daca vor ” de Romania , capitala Banatului nu are ” trecut romanesc clar ” ( pentru ca romanii erau alungati din orase , Zevkov , de aceea , era un apartheid anti-romanesc ) , aceste pamanturi stravechi romanesti n-au decat sa treaca la Ungaria etc etc .
    Sunt aici afirmatii foarte , foarte grave , pentru care intr-un stat normal ( Franta , Turcia ) autorul este saltat de acasa de cine trebuie .
    De ce aceste personaje se pot manifesta in deplina libertate pe blogul dumneavoastra ?

  27. T-Rex September 23, 2016 at 12:54 pm

    Corect.
    Ati inteles perfect de unde vine, in retaliate, pericolul pentru Romania, ca stat unitar, suveran si indivizibil.
    Poate va pricepe si colegul Centru cum stau lucrurile in lume, in realitatea reala, nu cea imaginata de el, obsedat doar de trecut.
    Cine nu priveste cu ochii spre viitor si doar in oglinda retrovizoare spre trecut, va repeta erorile trecutului…in oglinda.

  28. Deci lasam microfonul agentului rus care propune ( dupa ce interpreteaza ce spune Fosta basarabeanca asa cum ii convine lui , anti-Unire , ceea ce ea nu spunea deloc asta ) o Romanie formata doar din Muntenia , Moldova si Dobrogea ?
    Ce erori a facut Moldova in 1812 ?
    Romania in 26 iunie 1940 ?
    Taranii bucovineni mitraliati in padurea de la Fantana Alba in toamna lui 1940 , in procesiune sate intregi spre Romania , ce greseli au facut ?
    Care , dupa cum l-au invatat securistii Spetznaz , eludeaza ce nu place Moscovei cu ” Istoria ” , ” roata Istoriei ” , ” intoarcerea in trecut ” si alte cuplete de acelasi calibru ?
    Ce rost are sa ne legam de un inamic – Soros – daca dam cuvantul ( nefericitul pricepe ca il aprobati sau il ascultati ) altui inamic ?
    In semn de protest pentru acest tratament – Zevkov merita o minima atentionare – prefer sa ma retrag .

  29. @Doru Coarna. Dorule, este opinia ta, ti-o respect si iti si inteleg optica. Nu as putea zice ca am dreptate in fata ta, cum nici tu nu ai putea zice ca ai dreptate in fata mea, pentru ca nici unul dintre noi nu a fost ministru. Dar, atunci cand dl Nastase va deveni premier, cu siguranta nu va scapa ocaziunea sa ne aiba in guvern si propun ca atunci fiecare sa isi organizeze coloana oficiala de deplasare in maniera expusa aici. De acord? Bravo!

Lasă un răspuns