I se va deschide presedintelui Hollande dosar pentru accident din culpă?

In timpul deplasării prin Bucuresti, un motociclist din coloana oficială a presedintelui Francois Hollande a avut un accident. Acesta a derapat deoarece asfaltul era umed.  Intrebare naivă: i se va deschide presedintelui Frantei un dosar pentru accidentul petrecut? Se va angaja raspunderea sa delictuală si va fi obligat să plătească reparatia la motocicletă?

18 gânduri despre “I se va deschide presedintelui Hollande dosar pentru accident din culpă?

  1. Da, dupa ce va pierde alegerile prezidentiale din tara sa. Va ,,pati” exact ce a patit Tony Blair.
    Nu ca asta il va afecta cu ceva, dar asa, de imagine, este musai ca procororii sa se dea mari si tari la ,,tara” in fata locuitorilor naivi/nativi, nevand acces la nivelul de,,oras” european.
    Romania este un stat unic in lume, prin faptul ca nu exista institutie, sau organizatie, oricat de apolitica s-ar prezenta, ea, publicului, care sa nu fie in campanie electorala.
    😉

  2. M.E.P.

    Puritatea laica a spatiului public este similara cu lupta anticoruptie. Adica, orice abuz poate fi posibi, inclusive interzicerea si batjocorirea simbolurilor religioase ale unor comunitati. Fenomenul ,,Charlie” este edificator in acest sens. Cand nu ai o viziune clara si coerenta despre lume, om si destin al umanitatii, poti fi tentat sa respingi certitudinile altora ca fiind perceptii limitative despre lume si sa te afunzi in mocirla relativismului indus de filosofia sterila si goala de Dumnezeu (implicit de morala) care nu duce nicaieri.
    Va intrebasem pe alt fir, ce ati face daca ati vedea politisti francezi dezbracand cu forta fete arabe pe plajele Nisei, dar, probabil, fie nu ati citit, fie inca nu stiti ce sa spuneti.
    Sa stiti ca toti savantii lumii au trecut, sau trec prin dilemma existentei, sau nonexistentei lui Dumnezeu.
    Chiar si Einstein s-a straduit sa imagineze un Univers fara Dumnezeu, dar s-a blocat singur in sofismele sale, sfarsind prin a-si accepta limitele fata de un Creator fata de care a incercat pe cat posibil sa ramana departe, neimpacandu-se cu ideea ca Dumnezeu a putut crea ceva atat de vast, dar imperfect, lasand omului sansa sa-l duca aproape de perfectiune, prin alegerea libera intre bine si rau.

    ,,Einstein nu credea intr-un Dumnezeu personal. Este totusi interesant cum a ajuns la aceasta concluzie. In elaborarea teoriei relativitatii, Einstein a realizat ca ecuatiile il conduceau catre concluzia conforma careia universul are un inceput. Nu i-a placut aceasta idee, pentru ca el credea ca in acest caz ar trebui concluzionat ca universul a fost creat de Dumnezeu. Asa ca, a adaugat o constanta cosmologica ecuatiei, in incercarea de a scapa de problema inceputului. A spus ca a fost una dintre greselile majore ale vietii sale. Bineinteles, rezultatele lui Edwin Hubble au confirmat ca universul se extinde si ca a avut un inceput. Asa ca Einstein a devenit un deist – credea intr-un Dumnezeu creator impersonal:

    „Cred in Dumnezeul lui Spinoza, care se descopera in armonia si ordinea existenta, nu intr-un Dumnezeu care se preocupa de soarta si actiunile fiintelor umane.”

    Totusi, se pare ca Einstein nu era ateu, din moment ce nu a fost multumit de faptul ca a fost folosit ca exemplu pentru aceasta „tabara”:

    „In lumina acestei armonii a cosmosului, pe care eu cu mintea mea limitata, o pot recunoaste, totusi exista oameni care spun ca nu exista Dumnezeu. Dar ceea ce ma supara este ca ei ma citeaza pentru a sustine astfel de puncte de vedere.”

  3. Un test de credibilitate picat. Desi, la implinirea a 5 ani, Declaratia Comuna de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI cu SUA este mangaiata pe crestet si ciupita de obraz de Iohannis si Obama (ultimul prin interpusul numit Klemm), ca s-a facut mare, realitatea o ia la scarmanat bine. In ce fel de relatie “parteneriala”, si inca una “strategica”, adica de egalitate in avantaje si pe termen lung, este tinuta Romania de catre SUA, cand americanii vin cand vor si pleaca cum vor in/din Romania, iar romanilor li se refuza de atat amar de vreme reciprocitatea, fiind tinuti la usa Americii? De ce acordarea reciproca a dreptului de libera circulatie nu a fost simultana? De ce nici mai tarziu si nici pana in ziua de azi aceasta nedreptate nu a fost reparata, desi Bucurestiul si Bruxellesul au facut atatea intampinari la Washington? De ce ne umilim prin formule politico-diplomatice golite de orice sansa, ca cea de azi a lui Iohannis, potrivit caruia “Continuam sa lucram impreuna pentru admiterea Romaniei in programul Visa Waiver”? Vom “lucra impreuna” pe aceasta problema tot secolul XXI? Testul de credibilitate Visa Waiver este un test picat. Nici macar nu am cerut ceva unilateral, o favoare. Dar, asta e, proverbul crestin “cine daruieste, primeste” pare sa functioneze invers la Casa Alba, “cine daruieste, NU primeste”. Probabil ca de aici au pornit si noile expresii, in mare voga, acum, “a o rupe filipineste” si “cu migratia atragi dizgratia”.

  4. Daca-l chema Florica Olandezul, mai mult ca sigur, plus obtinerea de foloase necuvenite si spalare de bani, poate si abuz in serviciu..

  5. Am zimbit cind am citit pentru ca si eu ma gindisem la asta. Eu zic sa-l incadreze la tentativa de omor, din culpa 🙂
    Nu sunt prietenul domnului Oprea, dar nu poti sa nu vezi cum incearca sa-l pedepseasca pentru ce nu a facut. Ucidere din culpa. Acuzatia asta e alt semn ca justitia face jocurile altor cercuri de interese. Sau daca nu, e o justitie foarte strimba. Ma refer la partea de acuzare.
    Revenind la Franta. Fara Anglia, Franta si Germania pot sa faca altfel jocurile in UE, Nu spun ca e bine sau rau. Ma gindesc ca aceasta tendinta de a lasa guvernele sa hotarasca asupra unor cauze ce ar trebi sa fie date prin mandat politic nu e de bun augur.
    Ce se urmareste, inclusiv la BratislavaÉ Intarirea bratului interguvernamental si slabirea celui federativ al UE.
    In orice caz, pentru UE nici cu Trump nici cu Clinton nu va fi mai bine. Trump va lasa UE in voia Rusiei, si va reforma NATO in niste sensuri care nu o sa placa pro-americanilor din estul Europei. Cu o administratie Clinton se va prelungi status-quo-ul, si SUA va continua sa isi impuna agenda prin intermediul leadershipului UE.

  6. Referitor la ideea de a avea o armata europeana. Sunt evident foarte multe lucruri importante de clarificat, de exemplu:

    1. Care sunt costurile pentru o taraÉ Participarea la NATO presupune niste limite minime de investitii PIB in aparare. Romania spune ca pune 2% din PIB. Orice efort suplimentar financiar trebuie lamurit, cit se poate de transparent. Asta pentru ca orice cresteri luate din PIB pentru aparare, iau de la alte sectoare, si devine discutie politica, despre buget.

    2. Ce se intimpla cu tarile care nu vor sau nu pot participa la acest nou proeiectÉ Li se va arata usa afara din UE, asa cum i s-a intimplat UngarieiÉ

    3. Exista un meniu de participare, sau ce hotaraste Franta si Germania se executaÉ

    Proiectul are si riscuri, Riscul major este de a nu avea acel asteptat spillover in domenii civile, asa cum se intimpla de obiecei cu proiectele mari militare, care au mult investit in R&D. Celalalt risc e unul operational, si inter-operational cu NATO. Operational, poate fi un esec acea coeziune si inter-operabiliatate asteptata intre tarile membre.

    Exista si risul politic, anume de deadlock, Ce se va intimpla daca, odata ce ai o armata, tarile membre nu pot cadea de acord cum si cind sa o foloseascaÉ Care va fi structura decizionala si cum se vor lua deciziileÉ

  7. Aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu! Şi când mă gândesc, că s-au străduit să asfalteze rapid strada, pentru a nu fi gropi, care să provoace accidente. A fost în zadar!
    Eu tot nu am aflat (poate nu am urmărit toate dezbaterile), cine este sau ce firmă este răspunzătoare de groapa de pe strada unde a avut nefericitul accident al motociclistului din coloana lui Oprea. O fi secret de stat?

    • Test Reply:

      Eu tot nu am aflat (poate nu am urmărit toate dezbaterile), cine este sau ce firmă este răspunzătoare de groapa de pe strada unde a avut nefericitul accident al motociclistului din coloana lui Oprea. O fi secret de stat?

      E cunoscut, s-a spus la vremea respectivă că firma care a lăsat descoperită groapa este DISTRIGAZ, GDF Suez, ENGIE (cum se cheamă mai nou). La asemenea lucrări groapa nu se astupă decât după 2-3 zile, pentru a avea certitudinea că lucrarea a fost executată corect şi nu mai există scăpări de gaze. Firma asigură însă totdeauna împrejmuirea gropii şi semnalizarea ei, inclusiv prin lumină intermitentă pe timpul nopţii. De aceea nu i se poate reproşa nimic. Singurul răspunzător pentru el şi pentru mijlocul de transport, în asemenea accidente, este conducătorul mijlocului de transport implicat, care este obligat să respecte toate regulile şi semnele de circulaţie, inclusiv cele de atenţionare. Accidentul avut de motociclistul însoţitor al ministrului de interne s-a produs exclusiv din neatenţia sa, dar a fost transformat în victimă pentru a putea fi acuzat Oprea de ucidere din culpă. E trasă rău de păr, vizibilă comandă politică. Şi asta indiferent dacă ministrul Oprea avea dreptul sau nu la însoţitor, pentru acesta din urmă era o misiune ca oricare alta, pe care o executa la ordin, ca sarcină de serviciu. Neatenţia a fost a lui şi nu a aceluia care i-a dat ordinul, care mai mult ca sigur nu a fost Oprea, ci şeful lui direct.

  8. @T-Rex. Potrivit propunerii italiene:
    – euroarmata ar fi in cadrul NATO, adica din cei 2%;
    – organizarea este pe principiul Schengen, adica tarile membre sunt selectate. Un comentariu din internet (nu chiar al oricui) imi permite sa banuiesc ca Romania si Bulgaria nu ar fi vizate.
    Ar putea fi rezultatul unor cereri sau propuneri pornite din interiorul UE, de la polticieni si cetateni, inclusiv de la mine, grabita nitel dupa unele declaratii ale lui Trump si asezonata de fudulia unor insi care se cred prea mari pentru a dori egalitate pentru catei.
    Consecintele, in functie de concretizarea propunerii, ar putea fi importante si ar putea afecta industrii de aparare, circulatia si alocarea bugetelor militare, ponderi si valori de vanzari si achizitii si nu numai.

  9. Eu nu as lua apararea generalului imobiliar Oprea , mare tacut ( pentru ca nu are ce spune ? ) si schimbator de aliante inaintea lui Dumnezeu .
    Agentul de acum un an a murit intrand intr-o groapa nemarcata pe intuneric , la ora 19 seara , coloana oficiala la un ministru de interne plimbandu-se in Bucuresti ? Parca era tata de familie , 28 de ani … vina este a celor cu santierul in primul rand dar avea nevoie tacutul incruntat de ditamai coloana ?
    Francois Hollande este un sef de stat strain in vizita de stat in Romania .
    Si nimeni nu a murit …

  10. @Carcotasu. Cred ca intuiesti ca exista pe lume organizatii carora nu le pasa de faptul ca le descoperi si, uneori, le si prezici, actiunile , chiar in public, cat timp nu faci, sau nu poti face, nimic pentru a le impiedica.

Lasă un răspuns