Din nou, pentru teparul Sima

Teparule,

lasa gargara si „deductiile logice”. Ti-am cerut sa duci dovezile pentru afirmatiile tale la DNA.

Singura  „dovada” pe care o invoci este o asa-zisa conversatie intre sotia mea si Monica Nistorescu. Ar trebui sa-ti fie rusine, teparule, sa o invoci, mincinos, pe Monica Nistorescu. Din cauza ta, teparule, a trebuit sa-si vanda casa. Si ea, ca si multi altii, te-a dat in judecata. M-a rugat sa o adaug pe lista celor care vor sa-ti traga DOUA perechi de palme.  Asa ca, mai bine, ai grija de „contabilitatea ” celor pe care i-ai tepuit.

Cel putin, recunosti ca ai pierdut pariul.

20 de gânduri despre “Din nou, pentru teparul Sima

  1. Radu Banciu este un produs al epocii trecute(basescu) .El crede ca se promoveaza in presa prin agresarea lui Nastase .Noi trebuie sa selectam ce folosim din spatiul public.La gunoi cu gunoiul, asta trebuie facut!

  2. PSD: O constelatie in devenire?

    Dupa tradarea progresistilor, PSD parea sa ramana un astru izolat, chiar daca gigant, pe partea stanga si chiar pe intregul esichier, cu exceptia aldistilor, care regrupeaza o mica parte din vechea dreapta liberala.

    Proiecte in derulare de alianta, vehiculate recent in spatiul public, par insa sa infirme posibilitatea ca PSD sa ramana singur sau aproape singur, cu perspectiva, profetic evocata de un proeminent fost lider al stangii social-democrate, de a ajunge in opozitie dupa alegerile parlamentare.

    Speriat probabil de nesiguranta viitorului, care ar incurca planuri despre care unii soptesc ca nu ar fi numai ale lui, ori impins de la spate de mareea dreptei, cu fostul presedinte Traian Basescu in primul val, seful social-democratilor a decis sa se miste, sa caute aliati.

    Dragnea a facut un prim pas in directia formatiunii conduse de Mircea Geoana, Partidul Social Romanesc (PSRO), pozitionate mai la stanga, despre care a declarat ca ar putea fi un partid cu care PSD sa colaboreze, urmand sa angajeze cu acesta o discutie “serioasa”.

    A venit, apoi, de la Brasov, anuntul presedintelui Partidului Ecologist Roman (PER), Danut Pop, referitor la faptul ca formatiunea sa este in discutii avansate cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru o alianta inaintea alegerilor parlamentare si spera ca in doua saptamani negocierile sa se incheie.

    Ramane de vazut impactul pe care il va avea respingerea de catre Dragnea, ca si Tariceanu, a Partidului Romania Unita (PRU), mica formatiune nationalista de stanga, care ar putea rasturna legile atractiei dintre o stea pitica si o stea gigant.

    O tactica a roiului de stele pitice pare sa se infiripeze pentru prima data pe partea stanga a esichierului, in care atractia va fi exercitata de catre lideri, nu de catre planete. Exceptand, desigur, posibilitatea ca liderii insisi sa fie sau sa devina planete.

  3. Eu nu am incredere in capitalismul „Casino”. Cumpar actiuni de la compania de la care lucrez doar, pentru ca o cunosc bine si am incredere in viitorul ei. Nu ma duc la intermediari sa imi vinda gogoshele. Nu dau bani la hoti, pentru ca sunt destul de multi fraieri de la care astia fura oricum. Oricum in capitalism simti cum ti se vira mina la portofel in mode legal, unde tot felul de „businesuri” legitime incearca sa te stoarca: vezi cum creste pretul regulat la ceashca de cafea, la paine, la lapte, la biletul de transport, la..absolut tot. Si care e reversul? Tu ce cistigi? Salariul tau cit a crescut comparat cu costul vietii? Esti inca pe linia de plutire, te simti tras sub ea, esti deasupra? Si daca esti pe linie, mergi bine pe sfoara aia la 2000 m inaltime, …odata bate vintul si te dezechilibreaza. Te-au dat afara, ai fost foarte, foarte bun 10 ani, dar acum ai imbatrinit, si salariul tau e cam maricel. Trebuie angajati indieni, chinezi, ca astia-s ieftini. Sau s-a adus un nou robotzel care iti face jobul gratis,

    Exemplele astea iti deschid un pic fereastra mintii, si vezi poza mai mare. Iti pui intrebari. De exemplu:

    – De ce companiilor care fac profit li de permite sa dea afara oameni? Aaaa, pierzi bani multi, OK, faci restructurari, dar cind faci miliarde profit, „statul de drept” nu ar trebui sa permita disponibilizari, decit daca, evident, e vorba de incalcarea legii, sau neperformanta (atunci cind criteriile de „performanta” sunt transparente);
    – De ce statele se cocosheaza in fata capitalului extern, si uita de capitalul autohton? De ce nu trateaza in mod egal cind e vorba de taxare, si de respectarea legilor?
    – De ce statele „democrate” creaza sisteme legale care favorizeaza capitalul, si pun drepturile angajatilor pe rindul din spate?

    Vedem unde duce capitalismul salbatic. Istoria recenta a tarilor estice e relevanta. La fel de relevant este exemplul capitalismului american, si violenta ce il acompaniaza. Ma refer la violenta fata de proprii cetateni. Nici macar Obama nu a reusit sa schimbe mare lucru in bine, desi cred ca avut intentii bune, si a incercat sa puna saminta schimbarii.

    Apropo de „prietenii strategici”. Hackerul ala, Guccifer, a primit 52 luni inchisoare in SUA, dupa ce luase 6 ani in Romania, pentru ca a spart computerele unor mari „barosani” ai lumii, aia care se joaca cu vietile a milioane de oameni. Daca imi spargea mie computerul, oare citi ani ar fi luat? Nu contest ca a facut ceva ilegal, dar pedeapsa arata clar ca legea serveste pe cei puternici, iar pe cei mici, nu doar ca nu ii protejeaza, dar la o adica ii pedepseste …altfel.

    Nu pot sa uit ca un soldat american a fost scos pe shest din Romania dupa ce a omorit un roman, si apoi achitat de un tribunal militar in SUA. Noi insa lam dat americanilor un roman, dupa ce deja l-am condamnat. E si asta un mod de a iti arata cocoasha aplecata a spinarii.

  4. Evaziunea Apple: De ce unii striga “Baraba”? Marea ciudatenie in dosarul Apple, in care gigantul american este obligat sa returneze Irlandei 13 miliarde euro plus dobanzile, reprezentand contravaloarea evaziunii fiscale, este ca pagubitul stat irlandez nu vrea să-si recupereze banii și face recurs la decizia CE. Oare si praduitii contribuabili irlandezi vor sustine la fel? Ministrul irlandez de Finanțe, Michael Noonan, susține că Irlanda nu a acordat un tratament preferențial Apple și nu a oferit ajutoare de stat. Mai mult, ministrul face o afirmație cheie in favoarea mentinerii paradisului fiscal: recursul este necesar pentru „a apăra integritatea sistemului nostru fiscal, pentru a oferi certitudine fiscală companiilor și a contesta uzurparea de către prevederile comunitare privind ajutoarele de stat a competenței suverane a statelor membre în domeniul taxelor”. Toata povestea celor care sustin strambatatea evaziunii fiscale, probabil sub momeala coruptiei, este un déjà vu. Ca in episodul biblic in care multimea este atatata sa strige “Baraba!”, sustinand eliberarea unui talhar viclean, care nu numai ca nu își asuma faptele, dar era convins că altul trebuie să plătească în locul lui.

  5. @ FP,

    sunt calcule mercantile, faci un partidulet care virtual ia cateva procente si capata valoare de piata, apoi o obtii incheind o alianta ca balama, deci nu este despre politica ci strict despre bani.

  6. Păi bine, măi maestre Sima, eu am spus de ieri că mata pentru prostovani ai dat interviul ăla „incendiar” din EVZ, dar nu credeam că tocmai pentru cei mai prostovani dintre prostovanii consacrați… Bâlbâielile de astăzi mă obligă să te reevaluez, căci iată cu ce șosele și momele umbli, numindu-le precizări, citez:

    „Cifra de 900 milioane este o deducție logiCĂ CA (!!!) urmare a unei declarații făcute de Dana Năstase Monicăi Nistorescu: „Dragă, dacă mai rămânea Adrian la putere, măcar un an, ajungeam la 1 miliard”

    Acum să contabilizăm:
    1. Un tablou Juan Miro agățat ostentativ în biroul din Kiseleff
    2. Un Modigliani, primit șpagă la afacerea cu IAI la reabilitarea Migurilor, e drept, actele pe acest tablou au ramas la Liviu Galan.
    3. 20 de milioane, partea lui Bombonel, din afacerile cu Omnilogic și HP din perioada 2000-2004. Toate contractele de IT cu statul au fost câștigate de aceștia. Faptul ca banii pleacă de pe un cont cifrat, pe alt cont cifrat, nu va fi o mare problemă pentru DNA…dacă vrea 🙂
    4.conturile de la Pictet, operate de amicul Sturdza.

    După cum vedeți, ajung cu greu la 100 de milioane, până la 900 va ajunge DNA- ul. Cum nu reușesc să ajung la 900 înseamnă că am pierdut pariul”
    Maestre, poate-ai mai îmbătrânit și matale, dar cred că nu într-atât încât să consideri CASH un Juan Miro , un Amedeo Modigliani și, poate că ai uitat să-i contabilizezi? nenumărații Rembrandți ținuți în cămara lui Adrian Năstase, printre borcanele cu murături. În realitate, dragă, noi doi știm că dacă spuneai în interviu de Juan Miro și Modigliani , impactul era zero la categoria de cetățeni cărora te adresai, deoarece aceștia , în general, n-au auzit de moneda MIRO și nici de bancnota MODIGLIANI.
    Îi făcea declarații Dana Năstase Monicăi Nistorescu? Și tu unde erai când se petreceu declarațiile? Sub masă? Pentru că văd că nu scrii „Monica Nistorescu mi-a spus…” ci comiți un citat, cu ghilimele de rigoare, ca și cum ai fi fost de față!

    Apoi te grăbești să lași pe umerii bravului DNA 8/9 din problemă… adică 800 000 000 euro dintre cei 900 000 000 euro cu care-i inflamat partea cea mai gură-cască a poporului, mai deunăzi! Să caute DNA-ul, și dacă nu găsește, asta e! Doar nu ești matele vinovat că sunt ei nepricepuți!

    Am mai văzut acest gen dezgustător de escroc narcisist și fără scrupule, care are senzația că Universul se învârte molcom în jurul său, iar planetele ridică uimite din sprâncene confruntate cu atâta inteligență și farmec intrinsec…Și Florin Ghiulbenghian face parte din specie. Pe pagina de FB a acestuia putem citi, cu sufletul la gură, următoarele: „În urmă cu 5 ani începeam să prezint unor decidenți politici o mică analiză privind schimbarea de optică a aliaților nord-atlantici în ceea ce privește corupția din Sistemul Național de Aparare”. Ați știut pe umerii cui cădeau „analizele” substanțiale, despre gândurile și frământările big-licuriciului nostru partener strategic ? N-ați știut? E, acum știți! Sorin Ovidiu Vântu este alt exemplar …acesta afirmă, total strivit de propria-i personalitate exacerbată, că el are la activ fapte penale mult mai grave decât cele pentru care face pușcărie în prezent, dar sunt procurorii prea proști ca să-l prindă și nu se sfiește să declare ( înregistrat, de astă dată) că a îngropat mulți de-alde Sebastian Ghiță pe dealurile Moldovei…

    Din vreme în vreme, nația stă cu gura căscată la apariția unui astfel de aventurier, sorbindu-i învățăturile împărtășite ritos, cu tonalitate gravă și cu siguranța celui pentru care macrocosmosul sau microcosmosul nu mai au vreo taină… Televiziunile fac rating. Numele impostorilor prinde un loc în caruselul vedetelor, iar cetățeanul se foiește neliniștit în fotoliu, gândindu-se că poate i-a scăpat ceva din logica demonstrațiilor…
    ………………………………………………………………………………
    În general, acești bărbați de importanță planetară sunt scunzi.Tot în general, prezintă o confuză antipatie pentru bărbații care trec de 1,85.

  7. Hangzhou: Sansa de a fi tu insuti nu este o umilire

    Presa de scandal vuieste ca Barack Obama ar fi fost “umilit intentionat” de chinezi, la sosirea la summit-ul G20, care are loc la Hangzhou, in China.

    Președintelui Statelor Unite nu i s-a întins obișnuitul covor roșu la aterizare, nu s-a găsit pentru el o scară și a fost nevoit să se dea jos din Air Force One pe o ieșire de urgență. Abilitatile de scoborare prin “burta “ avionului nu l-au facut insa pe Obama de rusine.

    Cat priveste covorul rosu, un farafastac oriental, provenit din Persia, patria barbara a tesutului de covoare, probabil ca nici nu trebuia pentru un occidental rasat, pragmatic si fara ifose. Nemaivorbind ca in spatiul euroatlantic (Grecia), cinstea covorului rosu era rezervata numai zeilor.

    Dupa coborarea pe pista aeroportului, președintele american a nimerit în plin conflict între membrii delegației sale și autoritățile chineze. Presa americană se afla sub una dintre aripile avionului Boeing 747, pentru a urmări coborârea președintelui, ceea ce pare sa fi fost o incalcare a protocolului chinez, ca loc de asteptare si limita de curtoazie.

    Acest lucru a provocat intervenția precipitată a serviciilor de securitate chineze. Un agent chinez s-a dus la ziariști și, cu voce tare, pentru a fi auzit in zgomotul motoarelor, le-a cerut sa plece de acolo cât mai repede. O responsabilă de la Casa Albă, a intervenit, spunandu-i ca este vorba de un avion american și despre președintele Statelor Unite.

    Agentul chinez nu s-a lăsat însă impresionat și a replicat cu si mai multi decibeli, în engleză: „Aici este țara noastră. Este aeroportul nostru!”. În focul evenimentelor, agentul a încercat chiar să o împiedice pe Susan Rice, consiliera pentru securitate a Casei Albe, să ajungă la convoiul de mașini al președintelui. Consilierii si ziaristii americani au incercat, neprotocolar dar fara succes, sa fie parte a unor onoruri de primire care ni li se adresau, Obama trebuia sa fie el insusi.

    http://www.evz.ro/obama-umilit-intentionat-de-chinezi-la-sosirea-la-summit-ul-g20.html

    • Bineînțeles că Obama n-a fost umilit, dacă aiureala de la aeroport a fost intenționată, rușinea se abate asupra autorităților chineze. Ce bine-ar fi dacă firmele americane nu și-ar mai exporta joburile în China, dacă s-ar închide piața pt produsele Made in China … din păcate, imposibil.

  8. Cu permisiunea gazdei o sa fac un comentariu off-topic. Dl Isarescu a afirmat recent ca Romania nu era pregatita sa adere la UE.

    Isarescu: „Adevărul e că noi n-am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană, în 2007”

    Sigur, dl. Isarescu are libertatea sa enunte tot felul de „adevaruri”, asa cum si eu spun ca aceasta afirmatie poate fi interpretate in mod gresit ca UE nu ar fi trebuit sa primeasca Romania in UE. Realitatea, mai larga decit viziunea lui Isarescu, este ca nici una din tarile Est Europene nu a fost pegatita pentru a fi acceptata ca membru. Ce inseamna sa fii „pregatit”, a fost implicit stipulat in Acordurile de Asociere. NIci Ungaria, nici Polonia, nici Tarile Baltice nu erau „pregatite” suficient.

    Cine a beneficiat mai mult din acceptarea acestor tari sarace? Ultimul stuiu al FMI arata clar ca tarile dezvoltate, vechi, din UE ua beneficiat cel mai mult. Pe de o parte largirea pietii comune a permis marilor corporatii si lanturilor de magazine din UE sa patrunda usor in aceste tari. Pe de alta parte emigratia masiva din tarile est europene in tarile din Vestul UE, a condus la cresterea GDP a acestor tari, pe cind tarile de origine au avut de suferit economic.

    Inteleg ca se discuta acum viitorul UE, dupa Brexit. Poate ca dl. Iohannis, inainte de Bratislava, ar trebui sa se pregateasca si sa avanseze aceasta dimensiune a integrarii europene, si anume cel de convergenta. Convergenta salariilor, a locurilor de munca, a beneficiilor angajatilor. Fara investitii planificate din tarile din Vest in tarile din Est nu se poate face convergenta. Nu poti creste economic doar pe ce trimit emigrantii acasa. E nevoie de un plan real de convergenta intre tarile bogate si cele sarace, pentru ca UE sa se dezvolte armonios.

    Raportul FMI:

    https://www.imf.org/external/pubs/ft/sdn/2016/sdn1607.pdf

  9. Fragmentarium Politic September 4, 2016 at 12:16 pm

    Trebuie sa existe un echilibru intre prevederile fiscale si interesul statelor suverane de a genera, prin investitii, locuri de munca. Evident ca, in capitalism, maximizarea profitului este obiectivul suprem. Daca vrem sa reglementam capitalismul, nu facem altceva decat sa-l sugrumam.
    Iata ca si fiscul…ucide. 😉
    Comunitarii vor un fisc puternic, dar nu privesc cu atentie la exemplul chinez. China face afaceri profitabile cu gigantii americani, in timp ce Europa tergiverseaza semnarea acordului de liber schimb SUA-UE.
    In acest timp, romanii se intreaba tamp: ,,Noi cu cine votam ?”
    Sper sa nu ajungem, la un moment dat (fatidic), sa ne intrebam: ,,Noi ce mancam maine ?”
    😉
    ps
    Imi doresc ca parazitul amorf numit UE sa se autodizove in cel mai scurt timp posibil. Doar asa Romania va fi nevoita sa se bazeze pe competenti si nu pe birocrati politicianisti si pe structuri de forta ilegitime – parti ale asanumitului ,,stat de drept”.
    Doar asa Romania isi va putea alege parteneriatele si isi va diversifica azimuturile economice. Romania are nevoie ca de aer de o politica externa proprie, coerenta si ferm articulata oriunde pe mapamond.

  10. http://www.click.ro/vedete/romanesti/elena-basescu-si-bogdan-ionescu-au-semnat-actele-de-divort
    .
    Cred ca blestemele asupra lui Basescu s-au rasfrans asupra familiei lui .
    Syda s-a cam saturat de versiunea feminina a lui Traian Basescu si isi ia lumea in cap .
    Cred ca nu-l mai intereseaza nici familia , nici copiii , nici banii , nici libertatea lui si a lui tac-su , nici pozitia sociala , nici dragostea , nimic … Doar sa scape de Cruela si de minciuna aia de relatie !
    .
    Mi-e mila de el ! E foarte greu sa fii canar intr-o colivie dupa ce ani de zile ai fost vultur !
    Cred ca nici nu banuieste ce-l asteapta pe el si familia lui . Cred ca ar trebui sa urmareasca istoria familiei Hrebenciuc si a familiei Bercea Mondial . Si sa invete ceva de acolo .
    Eu in locul lui as fugi in Ecuador sau Paraguay .

  11. http://www.stiripesurse.ro/anun-ul-a-fost-facut-victor-ponta-pleaca-din-psd-la-pru-pana-la-alegeri_1149880.html

    Asa arata mai nou NATIONALISTII ?
    .
    Se lauda ca au origini albaneze ( arnauti albanezi ) si italiene , militeaza pentru deschiderea celei mai mari moschei din Europa , ii punea pe jandarmi sa-i bata pe taranii din Pungesti ca sa favorizeze multinationale straine ( Chevron ) si a distrus tot capitalul romanesc cu institutia aceea sinistra , Anaf ?
    .
    ….
    A fost si PNL-ist , a fost si PSD-ist , si procuror , si securist , si doctor , si tradator , si tehnocrat , a invartit si chiftele la Paris , a ” luptat ” si cu Basescu . Cam pe toate le-a facut ! Prost !
    .
    Acum vrea sa speculeze si sa-si bata joc si de nationalism …

  12. Tariceanu desparte apele: “Nu cred ca Ponta va pleca din PSD, ar fi o greseala” / Nationalismul PRU, alternativa la internationalism si supranationalism

    In sfarsit, a aruncat si Tariceanu toiagul despartirii apelor. Copresedintele ALDE a declarat, duminica, la Romania TV, ca nu crede ca Victor Ponta va pleca din PSD. “Ar fi o greseala”, a apreciat liderul liberal, deoarece “Ponta e prea mult legat in timp de PSD”.

    Tariceanu a mai spus ca Ponta ar putea avea „nemultumiri”, pe care i le intelege, pentru ca a trecut si el prin situatii similare, ca fost sef de partid care vrea inca sa fie ascultat si luat in seama de colegi, dar acest lucru nu se intampla intotdeauna.

    „Dupa ce ai fost presedintele partidului, si nu mai esti, consideri ca inca ai un cuvant de spus, vrei ca punctul tau de vedere sa fie auzit, sa se tina seama de el si sigur ca conducerea nou aleasa poate are un punct de vedere diferit, are alte optiuni, nu esti intotdeauna in cea mai confortabila pozitie”, a aratat liderul ALDE.

    Din cate inteleg din subtilitatea declaratiei, o plecare a lui Ponta din PSD ar fi o chestiune de orgoliu, imbracata in ambalajul fin al nemultumirii si al omenescului. In acelasi timp, Tariceanu sugereaza, la fel de discret, ca va trage linia dupa plecarea fostului lider social-democrat, parteneriatul PSD-ALDE ramanand pe mai departe.

    Intrebat daca PRU – partidul care i-a facut oferte lui Victor Ponta – ar putea fi un aliat sau un adversar al ALDE, Tariceanu a spus ca formatiunile sunt „ca la fotbal, in ligi diferite” si ca nu au cum sa fie “concurenti”.

    Totusi, batalia pe voturi si pentru un loc cat mai bun in clasament va face inevitabil ca ALDE si PRU sa fie adversari, la fel si liderii lor, oricare ar fi ei. Spre deosebire de un coechipier din echipa sa, care i-a atribuit PRU-ului o caracterizare disproportionata, de partid “neo-fascist”, Tariceanu a fost un boier democrat si rezonabil fata de noul partid.

    Pana la urma, PRU va trebui sa fie luat in seama drept ceea ce este, un partid nationalist modern si democrat, care ar putea aduce un alt mod de abordare, inspirat probabil de nationalismul economic american, din nationalismul geopolitic britanic, ori, de ce nu, din nationalismul etnic israelian.

    Toate sunt nationalisme democratice, practicate intensiv si pragmatic, chiar daca in discursurile oficiale nu se recunosc in mod explicit aceste lucruri. De ce? Foarte probabil pentru a lua aceste arme ideologice din alte maini si a le pastra doar in propriile maini, ca un monopol (ideea a avut un enunt de cel mai inalt nivel in Parlamentul European).

    In niciun caz, eventuala plecare din PSD a lui Victor Ponta nu va fi determinata de un orgoliu individual, retragerile succesive prin demisii din functiile de sef de partid si sef de guvern sunt in acest sens doua demonstratii valide, cu aceeasi concluzie. Ar putea fi insa vorba de mandria de a fi roman, care isi are substanta in nationalismul economic. Sa nu uitam, ideea de patriotism economic a plecat din PSD.

  13. La Revolutie au murit mii de oameni pentru LIBERTATE si DEMOCRATIE si pentru distrugerea securitatii lui Ceausescu !!!
    .
    La 26 ani de la Revolutie , doua NULITATI avide de putere , doi IDIOTI si SECURISTI notorii ( Basescu & Ponta ) , doua personaje hade care n-au nimic sfant in ei , au reinstaurat statul politienesc si chiar se lauda cu acest lucru .
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    România condusă de SRI . Dezvăluirile făcute de Traian Băsescu
    .
    http://www.antena3.ro/politica/basescu-gadea-badea-editie-speciala-375335.html
    .
    Fostul președinte Traian Băsescu a explicat, duminică seară, într-o emisiunea la România TV, că SRI a reușit să își plaseze oameni în fruntea sistemului, în instituții precum ANAF, Ministerul Justiției, Administrația Prezidențială, Guvern, ministere.
    .
    Întrebat dacă aceste mutări au avut loc incluvis în timpul mandatelor sale, Băsescu a răspuns, sec: “Bineînțeles!”
    .
    “Nu cred că este vreo instituție iertată de SRI. Știți ceva? Dacă aș putea, le-aș face și mai puternice. Nu mai pot. Mi s-a terminat mandat. Le-aș fi făcut și mai puternice. România are nevoie de instituții puternice. Problema este că șefii acestor instituții au început să nu mai țină cont de lege. Și asta s-a întâmplat puternic, începând cu anul 2015, moment în care au confundat legea cu bunul plac. Eu sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, vor răspunde pentru abuzurile din perioada 2015-2016″, a conchis Băsescu.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-dezvaluire-despre-controalele-anaf-inspectorii-ajutati-de-ofiteri-sri-1355991

    Jurnalistul B1 Tv Catalin Striblea l-a intrebat pe Victor Ponta daca este vorba despre 140 de ofiteri SRI, care au fost delegati la ANAF.
    .
    „Da, este adevarat . E NORMAL sa fie asa”, a raspuns Victor Ponta.

  14. Fragment

    farafastac oriental, provenit din Persia, patria barbara a tesutului de covoare,
    Este drept ca persanii purtau barba dar cam pe aici se termina brabaria lor.
    Cat despre covoare.. .. europenii evului mediu foloseau cu incrdere paiele (in incaperi) Daca veau covoare le[uneau numa pe pereti!~

  15. Tyranosaure

    sunt de acord cu Isarescu ca Romania nu era pregatait sa intre in UE …. dar ptr mai muot decat contu ala liberalizat..

    Ma repet – hai sa o luam de la baza: ce sunt tarile UE ale sa zicem ale „nucleului”?
    „Normalul” morronic este sa se raspunca cu „drepturile omului” cau au Mercedes si isi fac concdeiile in Azore si Canare. Ma rog cand e bvobea despre „Drepturie omului” si „democratie” aici se cam balbaie morronii nostri – ba e cu minoritaile , ba cu casatoriile popo, ba dracu cu mai stie ce alta cestie la fel de fundamentala (de la latinescul culus)…

    De fapt tarile UE sunt tari industriale (sau postindustriale), inalt tehnologizate, cu productiviatte a muncii inalta, extrem de fiscalizate si in care popurlatia ocupata in agricultura este f redusa numeric.

    Adica exatc ce nu era Romania in 90 da nu fusese nici RSR ….

    In afara de asta .. Prodi stia si el ceva : Romano Prodi şi m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiţi, inclusiv aici (aratând spre cap – n.r.) nu suntem pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană. Ptr ocirice eventualitate „reforma cu spatele la zid” a insemnat desfiintarea locurilor de munca din industria su cesterea populatiei ocupata in agricultura de la cca 35 la cca 40-41%.
    Si asta findca unii in epcoa au apreciat industria ca find „comunista” si au vrut sa trimitza munctorii la copada vacii „de unde i-a luat comunismu”

    Nu mai zic ca noi (ca scoietate) nu prea intelegem ca uneori exista o dihotomie intre mijloace si scopuri .. si ca nu poti obtine o societate „europeana” folosind politici economice thatcheriste. Insa noi supericiliali fiind [nu tzatza Safta ci dna Intelectuala Stolata!] ne bazam de ideile miseniene sperand .. spreand ca o sa obtinem contrariul a ceea ce vedem!
    Si fiind cu creieri lustruiti vom proceda ca Nae : daca nu se atinge scopul propus gtrebuie mai multa puritate ideologica!

    Ca asa suntem noi – prfound parohiali si gata sa credem toti negistorii de piei de closca ..
    Asa ca nu ne proteajm bunurile noastre ca deh ideologia „sa nu disciminam!” si astgel Schweinerai austriaca parapadeste padurile noastre exportand placi de lemn sau asa ceva (prodise cu valaore adaugata mica) in timp ce fabricile noastre de mobila someaza din lipsa de lemn! Dar trebuie sa asiguram „concurenta loiala” adica sa nu folosim de avantajele noastre . Din cand in cand mai sare cate unu ca muscat de fund : „si ce importanta are daca este capital strain?!” sau „patronu roman e si mai porc” (poate…)

    Sa nu mai zic ca convergenta sociala salariilor, a locurilor de munca, a beneficiilor angajatilor nu este dorita de o parte a specturlui politic, social si sa zicem „civic” adica „strada” zice ca asta ar fi … comunism!
    Cum zic si eu si Prodi avem buba la cap.

    Cat despre buba la cap iat-o in forma ei cea mai diforma :
    https://www.evz.ro/de-ce-n-au-si-criticii-poza-distante-demoni-aventuri.html

Lasă un răspuns