Sunt ingrijorat de sănătatea lui Banciu

In atentia lui Sorin Oancea. Sunt ingrijorat de sănătatea lui Banciu. Am inteles că a fost in concediu intr-o destinatie exotică si, este posibil, să fi contractat virusul Zika, cu efecte asupra creierului. Ar fi singura explicatie pentru care ar fi putut să afirme, recent, in emisiune, ca as avea 16 case. Sunt semne bune, totusi. Se pare că s-ar fi găsit antidotul pentru virus. Ii rog pe telespectatorii săi, fideli, din străinătate ca, alături de cărtile postale, cu cascade, pe care i le trimit in fiecare seară – si cu care Banciu se joacă acasa, altfel linistit, sortându-le pe continente – să-i pună in pachetel si fiolele necesare pentru recuperare.

 

22 de gânduri despre “Sunt ingrijorat de sănătatea lui Banciu

  1. O solutie bulgareasca: Templierii frontierelor
    Cand frontierele sunt nesigure, nici securitatea nationala nu este sigura. Initiativa civica bulgareasca a gasit o solutie inedita pentru a contribui la apararea frontierelor nationale, care sunt asaltate de fenomenul migratiei ilegale.
    Inspirandu-se din exemplul istoric celebru al templierilor, care au aparat locurile sfinte ale crestinatatii si caile catre acestea, un bulgar, Dinko Valev, de 29 de ani, a infiintat si conduce o echipa paramilitara, care patruleaza granita cu Turcia in masini blindate.
    Cateodata, bulgarul monitorizeaza granita calare. Cand refugiatii se apropie, echipa sa ii prinde pe refugiati si ii da in primire autoritatilor, relateaza The Sun. Faptele “templierului” bulgar au captat atentia gruparii teroriste ISIS, care il vrea pe mort.
    Gruparea terorista ISIS a stabilit o recompensa de 38.000 de lire sterline pentru uciderea lui Dinko Valev, care ii captureaza pe imigrantii ilegali care vor sa ajunga in Bulgaria. Furia si recompensa ISIS confirma ca printre imigranti se afla jihadisti, aflati in misiune.
    Serviciile de Securitate bulgare l-au avertizat pe Valev ca este o tinta principala a lui ISIS, dupa ce au fost publicate imaginile cand el aresta refugiati. Valev nu se sinchiseste de amenintarile ISIS, declarand cu mandrie:” Eu fac un serviciu pentru societate”.
    Seful “templierilor” bulgari este sustinut de cetateni si autoritati. Premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat: “Le-am multumit lui Dinko si echipei lui. L-am trimis pe seful garzii granite sa se intalneasca cu el, ca sa-i coordoneze. La sfarsitul zilei, tara e a noastra si trebuie sa ramanem uniti”.
    Gruparea paramilitara a lui Dinko Valev a fost criticata de catre Comitetul pentru Drepturile Umane de la Helsinki. Insa bulgarii si liderii lor politici vad in noii templieri o initiativa de autoaparare civica, care intareste apararea civila si de securitate in fata amenintarilor si atentatelor teroriste, care au facut bai de sange in Europa de Vest.

  2. Am impresia ca Banciu asta cam profita de calitatea lui de prost …
    Nu stiu unde ati gasit poza asta dar e foarte tare . Are o fata de pishat bolnav !
    Oricum n-a fost natura prea darnica cu el , dar poza asta e sinistra .

  3. Zoon Politikon vs Homo Religiosus / Razbunare vs iertare
    “Iertare sau autodisolutie?” Adica, incerc sa pricep, iesirea din sperietoarea acestui anatagonism artificial ar presupune razbunare in loc de iertare? Ura in loc de iubire? Egolatrie in loc de altruism? Mi-e teama ca prin sustinerea unor astfel de substitutii se propune trecerea cu buldozerul animalitatii politice, al lui Zoon Politikon, peste sensibilitatea spiritualitatii religioase, a lui Homo Religiosus.
    Nu vad nicio deosebire intre instigarea la radicalizare a crestinismului si radicalizarea islamica, pe care o cultiva occidentalismul. Cele doua tipuri de radicalizari, care sunt asmutite una impotriva celeilalte, mi se par simetrice, deci deopotriva reprobabile. Nu cumva dorintele pentru noi cruciade si semiluniade izvorasc din aceeasi sursa, a asa-zisului conflict al civilizatiilor, pentru ca acesta din urma sa-si asigure obiectul muncii?
    Iti trebuie ceva efort si rabdare pentru a intelege obiectivele ideologice ale articolului. Concret, aici respira un agitatorism mai degraba de propaganda politica sau ateista, decat o credinta religioasa, oricare ar fi ea. Nu-mi dau insa seama daca, venind dupa deceniile de ateism comunist si de materialism dialectic, pe care le-am respins in 1989, se mizeaza pe uitare (ca pe prostie sau prostire este exclus, fara indoiala).
    Cred ca se confunda religia cu politica sau, dimpotriva, se intentioneaza identificarea acestora, din moment ce se incearca sa se aduca pe nesimtite politicul si laicul in religie, sa se puna semnul egalitatii intre liderul politic, care este slujitor al lumescului, si liderul religios, care este slujitor al divinitatii. Nu iertarea aduce disolutia, ci cele doua pacate capitale, razbunarea si mandria, care nu ard izbavitor o karma, ci o incarca pedepsitor cu noi plati.
    Ispitirea liderului religios cu asumarea atributelor de “responsabilitate” si “protectie”, care sunt ale puterii laice, ale liderului politic, este total aiuritoare pentru crestinism, care este o religia spirituala, fondata de un lider spiritual, care nu a fost lider politic si militar. Iisus Hristos a respins oferta de a deveni lider politic si militar, pastrandu-si pentru sine doar calitatea de lider spiritual, singura autentica, de altfel, pentru un Mesia.
    Probabil ca, in drumul lung istoric catre civilizatia de astazi, reunirea liderului religios, liderului politic si liderului militar intr-o singura persoana a fost o necesitate de inceput pentru comunitatile simple, mai mici sau in formare, care se razboiau intre ele. Desi acele vremuri au trecut de mult, stereotipul ancestral al unicitatii liderului religios, politic si militar mai subzista se pare, chiar daca sporadic, ceea ce explica, cred, ultimele pusee de fanatizare si de irationalitate politica, recognoscibile la autointitulatul “Stat Islamic”.
    In lumea societatilor noastre hipercomplexe si hipercivilizate, diviziunea liderologica intre religios, politic si militar este absoluta, derivand dintr-o necesitate absoluta. Ar fi si absurd ca religia sa se substituie statului laic si de drept. “Angelismul” si “pacifismul altruist”, pe care le invocati, dispretuitor din pacate, din cate imi dau seama, iubirea aproapelui si respectarea stricta a celor zece porunci chiar sunt treaba exclusiva a religiei crestine.
    Mesajul episcopului Pontier, dupa asasinarea de catre teroristi islamisti a preotului Jacques Hamel, mesaj incheiat cu “Calea Crucii care invinge ura, razbunarea si moartea” a fost eminamente crestin, deci religios, fara trimiteri sau conotatii politice si militare. Cand Pontier a calificat drept “un gest diabolic” actul uciderii preotului, crima despre care a sustinut ca nu este “compatibila cu islamul” deoarece este savarsita si impotriva musulmanilor, episcopul nu a facut retorica politica, ci a exprimat o judecata crestina, un spirit lucid si vizionar, profetic.
    Spiritualitatea credintei e spiritualitatea credintei, atat, nici mai mult, nici mai putin. Conceptia care simultan face din liderul religios si un lider politic si militar este tributara si indeamna subtil la abandonarea laicitatii statului. A face politica manuind cuvinte religioase sau religie manuind cuvinte politice pur si simplu nu mai merge. Religia trebuie lasata religiei si politica politicii. Chiar si cand se pleaca de la argumentul existentei in randurile islamului a unor elemente fanatizate si pline de ura, cu adresa occidentala, se esueaza rapid in sofism prin generalizare. In plus, nu trebuie omis ca fanatizarea religioasa este rodul indoctrinarii politice. Ideea de conflict al civilizatiilor este o idee politica.
    http://www.contributors.ro/cultura/iertare-sau-auto-disolutie-reactiile-la-asasinarea-pr-jacques-hamel-de-catre-islami%c8%99ti/

  4. Media, mulți alegători vor în fiecare zi demisii, demiteri, dări afară.
    Un prim-ministru, un ministru, un director nu trebuie să stea în funcție mai mult de 3 luni.
    Altul și altul, nu-i bun ăsta, nici ăsta, nici ăla, nici ăștia, nici ăia…
    Numai noi, cei care nu avem funcții suntem buni, dar ne-au făcut mamele noastre fără noroc de avem numai lideri proști; sau, cât nu avem funcții, suntem buni și, cum ocupăm o funcție de decizie, nu mai suntem.

    O bună conducere presupune stabilitate, nu schimbarea șefilor în fiecare trimestru.
    Cum să meargă treburile bine dacă le găsești nod în papură, le negi totul, nu încerci să fii cât de cât obiectiv?
    Mie nu-mi place acest popor și, cum am mai spus, dacă aș candida, mi-aș alege… alt electorat.

  5. Domnule Adrian Nîstase,lăsați-l în plata Domnului pe acest imbecil de Radu Banciu care jignește pe toată lumea,sunt cu duiumul ca el nu doar în România,ci pe tot globul!

  6. Văd că numărul caselor proprietate personală crește de la an la an.
    Noroc că Năstase rimează cu case și astfel poți să pui orice cifră.
    Sigur că, pentru ca să-ți iasă poizeaua, trebuie ca în primul vers să ai trei silabe, iar în al doilea – patru, deci nu poți să pui 3 sau 5 sau 8 fiindcă iese versul șchiop.
    Sunt și eu de părerea că 16 pronunțat șaișpe e cel mai bun număr.

    (L-a cam slăbit boala pe B., sau mi se pare mie? Sau așa a fost tot timpul: slab?)

  7. Îngrijorată de îngrijorarea dumneavoastră, domnule profesor, am dat fuguța până la Banciu acasă, ca să văd dacă zăresc în stradă Smurdul, cu licurici și ni-no! ni-no!, adică ambulanța cu semnalele luminoase și acustice activate, în timp ce pe fondul sonor se suprapune activitatea febrilă a paramedicilor încercând să salveze ce mai e de salvat din bietul Radu.
    În fața blocului lui Banciu era însă liniște… când tocmai mă pregăteam să vă dau vești bune, cum că Răducu e sănătos, văd cum cineva coboară, cu fereală, treptele de la intrare. Era chiar VIRUSUL ZIKA… îngândurat…deprimat…șovăielnic…face câțiva pași, cu membrana ferfeniță pe la încheieturi și se prăvălește, într-o stare de totală confuzie, pe bordura trotuarului. Eu un VIRUS ZIKA atât de trist, n-am mai văzut . Miloasă, mă apropii de îndureratul personaj și-l mângâi pe creștetul pleșuv întrebându-l ce i s-a întâmplat. N-a fost o surpriză pentru mine hohotul lui de plâns , cum numai la VIRUȘII care nu înțeleg ce li se întâmplă mai poți zări, dar și la aceia destul de rar. Ce mai, se scutura anvelopa pe el, sau, mă rog, nucleocapsida, de atâta plâns… Îl întreb dacă l-a vizitat pe Banciu și, printre suspine, îmi confirmă trist ipoteza.
    Cu inima bătând nebunește bum! bum!, marcată de îngrijorarea pe care mi-ați transmis-o, domnule profesor, îl chestionez dacă nu cumva –doamne ferește!- a reușit să-l infecteze. Abia atunci ochii înlăcrimați ai VIRUSULUI ZIKA se ridică spre mine… de neuitat, vă spun… de neuitat, în timp ce, cu un glas tremurat șoptește: „…n-am putut… eu mă gândeam că în țeasta lui Banciu, atât de bine exprimată, trebuie să existe din abundență, știi, materie dintr-aceea.. înțelegi…cu circumvoluțiuni… și cerebel… și emisfere… Dar, nimic… LA RADU BANCIU N-AM AVUT PE CE SĂ MĂ FIXEZ…DEOARECE EL NU ARE !!!!, pricepi? El nu are nici un pic… ce șoc și ce dezamăgire…să-mi fac atâtea vise, să vin de la o așa distanță, să traversez oceanul în condiții riscante și să mi se întâmple asta…”
    Acum, domnule profesor, nici nu știu ce să fac… să mă bucur că v-ați îngrijorat degeaba și că Banciu e sănătos tun? Sau să deplâng soarta tristă a VIRUSULUI care a suferit cea mai cruntă decepție din fulguranta sa viață?

  8. O după-amiază animată şi plăcută, ieri, la Fundaţia Titulescu. Volumul lansat de I. Buzatu, „Viaţa şi testamentul lui Deng Xiaoping” se înscrie în seria inaugurată de lucrarea sociologului Ezra F. Vogel ( «Deng Xiaoping and the Transformation of China» – Harvard University Press, 2011), a marilor monografii referitoare la artizanul incontestabil al Chinei moderne, cu accente punctuale pe relaţiile dintre China şi România. Am apreciat cu precădere partea finală a alocuţiunii Prof. I. Scurtu : modelul pragmatic impus de Deng Xiaoping s-a dovedit superior liberalismului capitalist incontrolabil şi pernicios. Mi-ar fi făcut plăcere să aflu părerea domniei sale – specialist în istorie contemporană – ce s-ar fi întâmplat dacă şi la noi s-ar fi acordat după 89, pentru o anumită perioadă de timp, doar drepturi economice, limitându-le pe cele police, spre a permite statului centralizat să-şi păstreze pârghiile de control. Ar fi fost tranziţia mai puţin dură, s-ar fi evitat haosul, corupţia şi delapidarea avuţiei naţionale ? O întrebare pur teoretică, evident, deoarece în contextul civilizaţiei europene bazată pe drepturile individuale ale omului, un asemenea demers nu ar fi fost cu putinţă. Din păcate, lungile comentarii au făcut să se depăşească ora fatidică 18 şi imediat – în virtutea unei perfecte potriviri între nume şi statură – Prof. Scurtu s-a făcut nevăzut în mulţime.

    Dat fiind atmosfera de entuziasm paseist din sală, am renunţat să-l întreb public pe însărcinatul cu afaceri ad interim al Rep. Pop. Chineze la Bucureşti cum comentează afirmaţia lui Deng Xiaoping, conform căreia execuţia dictatorului român N. Ceauşescu şi a soţiei sale în decembrie 89 a reprezentat cel mai grav şi dăunător eveniment din lumea comunistă, deşi N. Ceauşescu a fost singurul lider est-european care a ordonat armatei să tragă în mulţime. Era vorba de o remarcă izvorâtă din prietenia care l-a legat de Deng Xiaoping de Ceauşescu, mediatorul împăcării istorice dintre China şi URSS ? Sau aprecierea ideologului marxist pentru care guvernarea autocratică este singura stavilă împotriva anarhiei ? Din nou, am avut ghinion, căci Dl. Zeng s-a lăsat antrenat într-o discuţie interminabilă cu altcineva, timp în care am reflectat la inutilitatea demersului meu şi am renunţat.

    Interesante s-au dovedit şi luările de poziţie a doi vorbitori înflăcăraţi, dintre care unul ne propunea să aplicăm fără întârziere economia socialistă de piaţă după modelul chinez, iar celălalt ne îndemna la o alianţă cu China – economică (?) politică (?) n-am înţeles prea bine – pentru a contrabalansa sfârşitul iminent al unei UE muribunde sub conducerea Germaniei şi a contracara acţiunile malefice ale trinomului Rusia-Turcia-Israel (!?) Să nu ne pierdem totuşi simţul realităţii : la ora actuală, China este un imperiu în plină expansiune pe toate planurile, de la investiţii până la încurajarea stabilirii diasporei chinezeşti peste tot în lume. De fapt, Dl. Prim-Ministru A. Năstase ne-a oferit un rezumat realist şi umoristic al relaţiilor noastre cu China : în perioada ceauşistă, le-am furnizat chinezilor sub-ansambluri de tractoare, le-am construit fabrici şi i-am învăţat să le asambleze, iar acum ne vând ei nouă tractoare !

    Drept încheiere, un proverb chinezesc plin de tâlc: Înainte de a te sui în spinarea unui tigru, gândeşte-te cum ai să cobori !

  9. Fragmentarium Politic
    Eu nu vad nici o diferenta intre Zoon Politikon si Homo Religiosus .
    Nu odata in istoria spweciei a face politica a insemnat a vorbi desprer religie. Profetii vechilui testament erau un primul radn omani politici. Iisus ca sa faca politica a vorbit despre religie.
    Akhenton ca sa isi faca politica (un zeu in cer – un stapan pe pamant) a reforomat sau a inventat op noua religie.
    Mahomed a inceput prin a profeti a terminat prin a face politica in cel mai violent si primar sens .
    Cam de cnd sant papii fac politica mai amre sau mai mica dupa posibiltati coane Fanica! Inainte de cucerirea persana (care a preces celei arabe) patriarhulA lexandiri era neoficial etnarhul Egiptlui. Imi este frica ca numa concurenta si distanta mica dintre Iersualim si Damasc a facut ca sa nu fie si un al dpilea patriarh etnarch.
    Sa nu mai „baleiez” istoria – desi declarat relogios conferlictul din Ulster este de fpat unul „inalt politic” . Catolicii sunt urmasii irlandezilor cuceriti iar protestantii sunt urmasii cuceritorilor . Ura dintre ei este de-a dreptul „rasiala” dar mascata religios…
    Apropos ca zici de Iisus care ar fi respins oferta de a deveni lider politic si militar … din motive spirtuale.. Dar daca era ceva mai lucid decat altiii si isi dadea seama ca Dumnezu este de partea batalionului celui mai mare? (unu Nabulione a zis. Se cam pricepea la batalioane mari si de multe ori Dumnezeul Ostirilor i-a dat betia Victoriei!)
    Adica facea politica …

    Cat la ce asistam azi .. este o maipulare cinica a religiei. O joaca inepta cu focul- religia ca si nitroglicerina este cam „sensibila” si face urat cand explodeaza.
    Nu ma intind mai mult ..
    Insa sa stii ca inca nu este traziu ca in loc de SUPUNERE Franata sa turbe. Ajunge sa se iveasca o prsonalitate carismatica care sa strige Montjoie!!

    Vad in Republica un corp fara cap. Capul acela va fi ?!

  10. Mă bucur că la Fundaţia Titulescu sunt prezenţi şi istorici ieşeni. Felicitări! Este a doua oară în ultimele luni, când profesorul Buzatu este prezent la Fundaţia Titulescu.

    Pe mine nu mă îngrijorează, nici la propriu, nici la figurat , nici în serios, nici în glumă, nici cu umor, nici fără, starea de sănătate a onorabilui personaj S.F., Banciu. Poate se pensionează, pe caz de boală, la propriu. Ca să se îmbolnăvească de-a binelea, din cauza grijilor, spuneţi-i că-i donaţi cele 16 case.

    • Oscar Wilde,
      Autorul cartii, Ion Buzatu, nu este profesorul de la Iasi ci un sinolog, fost diplomat, autor al multor carti despre China.

  11. De ce-i dati atentie acestui om rau si distrugator ?
    E cea mai sigura cale de a-l face apreciat de sefii lui si de a-l mentine in post .
    Ignorandu-l , cei ca el nu au audienta si dispar .
    In afara subiectului – tehnocratii au acordat un avans de 50 de milioane de lei constructorului desemnat al autostrazii Bors Barcau , o firma spaniola care mi se pare ( e subiectiv ) lipsita de seriozitate si care nu are un om pentru cei 64 de km ai santierului – sa vedem daca spaniolii vor lucra sau nu …
    Tot tehnocratii reactioneaza cu maxima rapiditate anuntand , prin bietul Homor , chipurile director al zisei CNADR , ” posibil constructor pe 15 septembrie ” pentru un sector ( Rasnov Cristian ) al autostrazii Comarnic Brasov , unde birocratia romaneasca bate recorduri de tampenie – dosare depuse in vara lui 2015 , oferte ” deschise ” in octombrie 2015 , de atunci – un an ! – cele zece dosare sunt ” studiate ” de CNADR , curajos , Homor cotcodaceste ” poate 15 septembrie ” ( pentru ca atunci incepe scoala ? ) , daca minunea se intampla asteptati , din 10 candidati , cel putin o contestatie si circul cu studierea ei intai la CNAS ( un organism facut pentru studierea contestatiilor ) , care va spune da sau nu , daca e da , contestatie e admisa , atunci alta licitatie ! dar indiferent de ce spun ei contestatia merge la Tribunal , apoi proces , infatisarea partilor , amanari ale completului , judecatori care au atata competenta cat am eu in constructii , devize pentru poduri si terasamente , care habar n-au nici ei ce sa faca … cel putin un an ….unde in lumea asta vedeti o desfasurarea atat de kafkiana a administratiei ?

  12. Ma gandesc ca raspandirea de informatii mincinoase despre un fost premier este o fapta cu influenta asupra sigurantei nationale, adica dl Banciu ar putea face obiectul unei plangeri penale. Dar, desigur, eu nu sunt expert in drept.

  13. Adrian Nastase,
    Vă mulțumesc pentru precizare,. Profesorul ieșean este Gh. Buzatu și a trecut Dincolo acum doi ani. In revista istorică Zargidava, din al cărui colectiv de redacție fac parte, i s-a publicat un necrolog . Știind că se ocupă cu epoca contemporană, am crezut că i s-a publicat o carte post mortem. Nu am fost atent, că este vorba de I. Buzatu și nu de Gh, Buzatu.

Lasă un răspuns