33 de gânduri despre “M-am intors

  1. Bine ati revenit!, ati fost extrem de asteptat. Este mai mult decat un blog, este un e-book, o carte de vizita cum arareori iti este dat sa vezi. Ati trecut si pe .ro Ma voi numara, cu certitudine, printre cei care „ciugulesc” din aceasta sursa, precum gainile din imagine. Sunt convins ca voi avea ce. Sa fie intr-un ceas si mai bun!

  2. Bine ați revenit! Pasărea e cam înfoiată și are doar un picior încălțat! Aveți umor, ca de obicei, domnule Năstase. Ne așteptăm la opinii incisive! Deși suntem în așa-zisa vacanță, au avut loc o mulțime de evenimente politice care merită a fi comentate. Unele de râsul ….găinilor, iar alte chiar tragice pentru viitorul acestei țări!

  3. Va felicit pentru acuratețea si modul in care prezentați situația politico – economică prezenta . Mult succes !

  4. Un site interesant si care reflecta ultimele tendinte si trend-ul in saituiala. Am senzatia ca are unele momente in care se incarca destul de greu. Oricum, ideea de reunificare a unor resurse internet nu pare a fi una rea. Ma gandesc sa ma mut cu comentariile pe FaceBook, daca tot am apucat sa scriu doua vorbe acolo. Felicitari si succes acestui nou inceput!

  5. Imi cer scuze de la inceput pentru ca nu sint un priceput al acestui procedeu de dialog dar ma urmareste de 25 de ani o intrebare” Cine a avut interes sa distruga economia tarii noastre ? ” Raspunsul corect cred ca va lamuri multe alte intrebari.

  6. Bată-vă sănătatea să vă bată, deja începusem să întrevăd o teorie a conspirației!
    Noua formulă de blog aduce dimensiuni în plus pentru Adrian Năstase. Este o formulă ambițioasă, care, la fel cu o casă cu mai multe camere, cere mai mult timp pentru întreținere. Vă urez să dimensionați continuu blogul în funcție de timpul pe care îl aveți! O căsuță curată e de preferat unei vile impozante, dar cu camere nelocuite și prăfuite.
    Pentru a fi cu un pas înaintea dușmanilor, va rog sa corectați la DESPRE/Biografie/Activitate politică, activitatea din perioada 2008-prezent.
    Una peste alta, pentru mine este un eveniment revenirea Dvs. Acesta a rămas unul din puținele locuri din Romania unde mai poți respira.

  7. Bine aţi revenit.
    Văd că aţi renunţat la platforma wordpress.
    O mică problemă pentru noul format: La anii mei vederea te cam lasă şi sunt convins că nu sunt singurul Pentru ochii mei e foarte obositor să citesc gri pe alb. Noi, cititorii, n-avem posibilitatea de a face vreo opţiune în sensul acesta. Îndrăznesc să vă rog, de aceea, să optaţi pentru fonturi negre, aşa cum au fost în vechiul format.
    Mulţumesc.

  8. Bine ati revenit.

    Am remarcat Sfera con Sfera care are foarte multe conotatii…..
    O lume mai mica dar cel putin tot atat de complicata si interdependenta ca si lumea mai mare…….

    😀As putea spune eu cateva lucruri, dar mai bine va las pe dvs daca aveti timp.

  9. Bine ati revenit!
    V-as sugera sa cereti sa fie atasata si autentificarea Discus (faceclabuci este usor cam prea indiscret ptr gustul meu. Deh crescut in anii aia .. chiar si asa am senzatii neplacute cateodata)
    –––––––––––––––––––––––––
    Bun si acum depasind salamalecurile …. ma cam stric de ras (cainesc no 7 intersesctat cu ras verde de Paris) . Poa ati auzit a fost un nenorocit de accident in Bucale ceva legaty de o butelie, explozie si arsuri. Pacientu cel mai ars va di trimis la Sofia . Ca cica ca cum nici un spital bucurestean nu are un pat ptr acest caz.
    N’are pe naiba !
    Nu au curaj ! Se tem! Asa ca cica nu pot …
    Sa zic asa vicisti Tolontane Sau Fiat Johannes pereat Romaniae! ori DIN GRESEALA IN GRESEALA SPRE VOCTORIA FINALA!
    Daca maine se va intapla inca un accident gen #Colectiv tineri frumosi si loiberi vor muri (crever) pa capete ca deh nu se [oa da primi ajutor pe asfalt. Dinati trebe dusi la spital Daca pana acolo se duc (trepasent) asti viata (toujours parsiva) Apoi vor trebui uracti in avioane ca deh .. la noi nu se poate! Aor vopr exista „pierderi”. Poa 80% poa 95% da nimeni nu va putea intrwba de ce pe asflat si de ce nu in Strainezia ..
    Sa nu credti ca delirez.. cam asta este „solutia” atunci cand esti desemnat vinovat de serviciu. NU FACI! De exemplu acum vreo 30 de ani in SUA erau avocati care pandeau la iesirile din clinici si spitale .. „hoitari” care doreau sa „convinga” pacientii ca puteau da in judecata stabilimentu medical. Si erau nene la procese !! Despagubuiri grasute! Si acu vreo 25 de ani in nu mai stiu ce oras de numa vreo 100-300.000 locuitori NICI UN MEDIC nu mai asista nasterile ! „Prea riscant” ca proaspatu tataic nu serba nasterea cu o betie ci cu o cerere de despabubiri!!!

    Oricum nu vor iesi junii ca coruptia ucide. Ca coruptia media face bine .. si daca se va ajunge la privatizare va fi si mai bine. Desi daca ar fi fots pe cestii private ca nu stiu cati din aia de la # aveau asigurare medicala …
    Si o dedicatie ptr performanta guvernului Ciolannis :

    !!!

  10. IN MEMORIAM…

    Pe 25 august 2016, la TVR, a fost redifuzat interviul luat de Eugenia Vodă lui Marin Moraru… am privit încremenită dialogul inteligent și marcat de nostalgie, ca de-un rid adânc, săpat de lacrimi, pe chipurile celor doi, și n-am conștientizat pe deplin realitatea tulburătoare că intervievatul nu mai există…

    Este , în acel interviu, o secvență atât de sfâșietoare încât aproape că îmi este greu, prieteni, și faptul simplu de a o relata. Marin Moraru povestește despre „moartea” piesei FURTUNA, în viziunea lui David Esrig… FURTUNA cea nenăscută , rămasă în pântecele Teatrului Național, ca un „copil de piatră”, dormindu-și somnul etern învelit într-o coajă de calcar… timp de peste 40 de ani…și lacrimile îi curg pe obraji…
    Aflu că TIMPUL a fost de partea regizorului , și i-a făcut dreptate: după 40 de ani, FURTUNA a fost repusă în scenă. Cu actori tineri. Cu ambiții mari. Cu o haină nouă.

    Pentru Gheorghe Dinică, Silvia Popovici și Marin Moraru, pentru alții ca ei, pe care, poate, nu-i știu, cei 40 de ani au fost prea mulți…

    Interviul cu Marin Moraru se încheie cu aceste cuvinte, aparținându-i lui William Shakespeare : „ Timpul trece peste noi, cu nepăsarea hoțului grăbit, ce strânge prada fără să se uite”…

  11. Sindromul “Lupeasca” loveste la Cotroceni: Alina Gorghiu i-a cerut public presedintelui Iohannis ca premierul de dupa alegeri sa aiba “sange liberal”

    Dupa ce arhivele inca mai scot la iveala intrigi si cancanuri care vobesc despre influenta politica nefasta a Elenei Lupescu asupra regelui Carol al II-lea, iar povestea similara Elena Udrea-Traian Basescu de abia s-a incheiat, in 2014, blestemul femeii fatale, care face si desface ministri si prim-ministri, s-a abatut din nou asupra palatului sefului statului roman.

    Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Brasov, ca liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va fi prim-ministru atata timp cat Klaus Iohannis va fi la Cotroceni. Ea a precizat că viitorul premier al României va avea sânge liberal și că PNL nu va guverna niciodată împreună cu PSD. “Noi nu vom guverna cu PSD, să înțeleagă cine are de înțeles lucrul ăsta. Aș vrea să credem în capacitatea noastră de a da viitorul premier al României, care va avea sânge de liberal”.

    Gorghiu a mai afirmat ca PNL ar trebui să-i convinga pe români să dea o lecție usturătoare PSD-ului, ca în 2014. “PSD n-a făcut nimic, n-au îmbunătățit instituțiile, s-a agitata retoric Alina Gorghiu. “Haideți să-i demascăm”, a mai continuat ea. “Acum ești la butoane și nu faci nimic. Cred că PSD-ALDE nu va atinge în veci pragul de 50% la parlamentare. (…) “Cât timp Klaus Iohannis va fi președinte la Cotroceni, Dragnea nu va fi niciodată premier”, a afirmat cu patos Alina Gorghiu.

    Ridicolul, pe care se pare ca liderii PNL nu il au, este ca reactia manios-ranchiunoasa a Alinei Gorghiu a venit dupa ce cu o zi inainte, joi, Liviu Dragnea afirmase, la Constanta, ca “Nu va fi guvern PSD-PNL” si, ca o femeie care este respinsa, l-a amenintat cu traficul ei pedepsitor de influenta, punandu-l pe Iohannis intr-o situatie mai mult decat penibila. Practic, pentru a i-o plati lui Dragnea, Gorghiu i-a cerut sefului statului sa-si ia gandul de la “marea coalitie” pe care acesta o visa, pentru a-si aduce partidul la guvernare, o nuanta de plan post-electoral pe care juna Alina, orbita de gandul de razbunare, nu a observat-o.

    In aceasta speta, ridicolul nu l-a ocolit nici pe celalalt co-presedinte PNL, nea Vasile (Blaga), care a facut o declaratie orgolioasa tipica celui slab: “Avem oameni care pot fi si ministri si prim-ministri, nu ne caciulim la nimeni”, referindu-se de aceasta data la Dacian Ciolos, care se pare ca si el le-a dat cu tifla liberalilor. Cum si-a sfarsit Carol al Doilea cariera politica stim, cum si-a consumat Traian Basescu credibilitatea si barbatia politica, asisjderea, ambele cazuri din cauza unor femei, interesant va fi de vazut cand si cum isi va sfarsi Iohannis aventura politica de la Cotroceni.

  12. Ca sa intram in dialog: dupa ce Merkel s-a intilnit cu Hollande, si Renzi, ieri s-a intilnit cu presedintii tarilor Visegrad, Nu cu Iohannis.

    Mi se pare mie, sau Romania este intre ciocan (SUA) si grupul favorit al lui Merkel(secera). Visegrad a cintat pe cu o voce despre infiintarea unei armate europene. Romania ce parere are, stiindu-se atit de aliata de SUA prin NATO. Nu gasesc semnul intrebarii pe keyboard 🙂

    Cred ca degeaba plinge Biden la urechea lui Merkel despre Nord Stream 2. Nemtii tot cu rusii o sa faca afaceri. Si tarile Visegrad.

    Pe de alta parte, remarc cu oaecare surprindere placuta ca Ambasadorii au lasat-o mai incet in perioada asta cu iesirile in media. Poate sunt in vacanta.

  13. Există, prieteni, în jurul nostru, mai multe tipuri de prostie; unele, se vede cu ochiul liber, conviețuiesc uneori în mod pașnic cu cetățeanul (de exemplu mica prostie comună, aproape benignă, posibil înduioșătoare, cea care-a generat anecdote ce pot fi acuzate de discriminare pe motive de culoare a părului sau de apartenență la vreo provincie istorică a țării noastre), altele însă, și anume acele tipuri cu moț, au un evident caracter malign și pot genera ample mișcări de stradă cu zeci de mii de cetățeni convinși că guvernul trebuie să cadă deoarece un iresponsabil, altul, bineînțeles, decât Prim-ministrul României, a dat cu artificii într-o sală de club, cu 400 de persoane înăuntru și cu evacuarea pe o singură ușă.

    Când vezi însă prostia cu moț în desfășurare, ai , așa… nu știu cum să spun… sentimentul tonic al lucrului bine făcut…Spun asta deoarece doamna Alina Gorghiu chiar din „lucrul bine făcut ” se revendică, precum Eva din coasta teoretic supranormativă a lui Adam.

    Colegul nostru @Fragmentarium Politic a dezvoltat frumos subiectul, dar mi-a lăsat și mie ceva loc, să-l mai nădușesc un pic, cam până la epuizare.

    Ei bine, eu când mă uit la androidul care conduce astăzi Partidul Național Liberal, nu mă gândesc doar la infantilismul său de Gâgă cocoțat pe taburet și răcnind, din această poziție, indicații de regie pentru țară și popor, ci și la nivelul de instrucție al celor care pot să voteze, fără să se cutremure, așa ceva.

    Cu siguranța imponderabilă a lui PUNCT ȘI DE LA CAPĂT, Alina Gorghiu ne uimește, așadar, la Liga Aleșilor Locali, vineri 26 august, cu următoarea reflecție: „Important e să credem, dragi colegi, că au trecut vremurile în care România se putea lăuda cu un prim-ministru condamnat definitiv”. Păi, unde ne-am lăudat noi, Alina, cu chestia asta? Te-ai lăudat tu? Era un Prim-ministru în funcție? Ai putea să localizezi mai precis în memoria colectivă vremurile alea?

    După puțină vreme, încălzită de aplauze, această MARY CEA CU VINO-NCOA a politicii liberale, continuă „…PNL are un plan ambițios pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a început cât a fost la putere, 900 de construcții tip Casa medicului – cabinet medical și locuință pentru medicii din rural și din orașele mici….” Asta, bineînțeles, în paralel cu mărirea salariilor tuturor funcționarilor publici cu o medie de 22% începând cu 2017 …de! la ăștia nu s-a putut mai mult de 22%… că așa au calculat SPECIALIȘTII… adică ăia 15000 de specialiști pe care îi cunoașteți din 1996…sau, dacă nu vi-i mai amintiți pe aceia, poate că vă sunt mai familiari specialiștii care au făcut Programul de guvernare „PDL- ROMÂNIA PE MÂINI BUNE în 2008”, din care ne povestea Teodor Stolojan că salariul mediu în cursul unei posibile guvernări PDL-iste 2008-2012 va ajunge la 905,00 euro iar pensia medie la 405,00 euro… nu-mi dau seama, oare or fi ajuns unde și-au propus?

    Dar eu sunt optimistă. Și zic că pentru cei 22% în plus destinați funcționarilor publici, să stați liniștiți, prieteni, nu-i nici un pericol să nu se întâmple, că doar s-a votat , în urale, O DITAMAI REZOLUȚIA!!!

  14. Bine v-am regasit in aceasta formula noua. Sper sa vegheati in continuare la propasirea interesului national prin luarile de pozitie extrem de pertinente si necesare cu privire la spatiul politic romanesc.

  15. Domnule Năstase, care ar fi motivul pentru care românii par a fi adormiți și acceptă orice li se bagă pe gât din partea tuturor autorităților (parlamentari, guvernanți , președinte etc)? unde a dispărut dorința de mai bine pe care au avut-o în 89? de ce nu există măcar o singură persoană care să ia taurul de coarne și să facă ceva *nebunesc* pt a scoate ROMÂNIA din ghearele hoților?

    • Poate ca exista inca asemenea romani….
      Poate ca deja au luat taurul de coarne acel/acei romani si au dat cu el de pamant de l-au aruncat din UE….

      Cine stie…???
      😀Cautati singura si vedeti ce gasiti.

  16. Pentru « Romania, acum » si deducerea si nu inducerea UNIRII ( Mijloc si NU Scop ), am cautat cateva relationari. De pe blogul dvs. am gasit ceva la categoria « autoplagiat » :
    « Cand, ospitalieri si “prosti” cum suntem, ne incredem prea multi in altii, ajungem periodic la perceptia ca poporul roman este “mamaliga”, n-are forta, e greu de civilizat…. Noua Europa nu s-a asociat cu vechea Europa doar pentru a ramane vesnic in postura de perdanti de serviciu…. »

    P.S. : « Premierul Poloniei, la vizita în România: Aici am găsit o bucată din Polonia »

Lasă un răspuns