Ramsay, ia de aici!

Ramsay, lasa prostiile. Armele alea sunt de rahat. Arme cu glont, banale,  pentru vanatoare. Le gasesti la toate magazinele specializate din Londra. Iti dau eu adresa, daca nu te descurci. Poti sa le cumperi si de la armurierii romani (din magazine). Nu trebuie sa mergi in padure. Iti trebuie doar un permis de vanatoare. Daca nu reusesti sa-l obtii singur, te trimit eu la Asociatia genarala a vanatorilor din Romania.

Povestea cu Ak 47, o stii si tu. Modificate, cu incarcator scurt si cu limitator, in varianta foc-cu-foc sunt folosite si la vanatoare. Dar asta tine de istorie. Oricum, daca insisti, ia de aici niste adrese de unde le poti cumpara la liber  (o mica selectie de pe internet):

AK 47 for Sale – Buy AK 47 Rifles Online at GunBroker.com
http://www.gunbroker.com/AK-47/Browse.aspx?Keywords=AK47
It can help you out if you’re shopping too – when you look at an AK 47 for sale you’ll be more knowledgeable about its parts, age and background. When you’re …
Welcome – Atlantic Firearms | AR15 & AK47 Rifles
https://www.atlanticfirearms.com/
DDI AK47 Rifle Hungarian Black Poly … Radical Firearms AR15 10.5″ 7.62x39mm Complete Upper Assembly SALE … Wolf Ammunition AK47 Sale …
‎AK 47 / 74 Rifles · ‎California Legal · ‎AK 47 Rifles · ‎Scratch & Dent
AK47 Rifles – AK47 For Sale | Atlantic Firearms | AR15 & AK47 Rifles
https://www.atlanticfirearms.com/ak-47-74-rifles/ak-47-rifles.html
Results 1 – 39 of 39 – Atlantic Firearms is the #1 provider of AK47 rifles and carries a large selection of makes and models from the industries leading …
AK 47 Rifles (and copies) For Sale on GunsAmerica
https://www.gunsamerica.com/Search.htm?C=8
120 Listings – Yugo M72 RPK Chrome Lined Heavy Barrel With Fins Full Hardened 1.5mm Receiver Bi-Pod Matching Number… … Century International Arms RAS-47 RAS47 AK-47 7.62×39 Rifle with Magpul Furniture RI2362-N 78745029… … Century Arms RAS47 US Made AK47 Stamped Receiver With Wood Stock 7.62X39 No …
Rifles For Sale – Military Surplus, AK-47, AR-15, Saiga, Mosin Nagant …
https://www.classicfirearms.com/long-guns/
Items 1 – 24 of 199 – Rifles (167) · Shotguns (12) · AR-15 Style Rifles (49) · AK-47 Style Rifles (51) · Lower Receivers (7) · Upper Receivers (1). Caliber/Gauge.
AK47 Rifles – Impact Guns
http://www.impactguns.com › Firearms
Sale ….. Arsenal AK47 SAM7SF-84 7.62x39mm Milled Receiver, Chrome Lined Barrel, … Century Arms Romanian GP WASR AK47, 7.62X39, Wood Stock, Flash …
AK-47 / 74 Tactical Rifles for Sale | Tombstone Tactical
https://www.tombstonetactical.com/catalog/ak-47/rifles/
Items 1 – 10 of 109 – AK-47 and AK-74 compatible rifles for sale at Tombstone Tactical – Browse Quality AK-47/74 Rifles Online & Order for Quick Shipping to a …
AK-47 Parts – AK47 Magazines for Sale – Cheaper Than Dirt!
https://www.cheaperthandirt.com/category/parts-and…/parts…/ak-47-and-ak-74.do
Drag your AK-47 or 74 into the 21st century with new stocks, AK furniture, rail systems

PS 1 Si un sfat – spune-le, celor care au regizat povestea asta, ca n-a tinut si ca ambasadorul britanic la Bucuresti va iesi public si va infiera Sky News pentru ca a incercat sa afecteze valorile si principiile occidentale, precum si parteneriatul strategic cu Romania.

PS 2 Poate nu ai aflat, dar armele Kalashnikov se vand cu vagoanele de cand s-a micsorat, dupa 1989, numarul razboielor locale. De aceea, acum se cauta explozibili, grenade, rachete  de umar sol-aer. Pe cand urmatorul reportaj?

36 de gânduri despre “Ramsay, ia de aici!

  1. Ati citit, domnule Ambasador (al UK_nota mea) ?
    Ce mai asteptati ? Iesiti public mai repede si infierati facatura Sky News !
    Nu va ajung declaratiile procurorului general si ale premierilor Romaniei din care rezulta limpede ca totul a fost o inscenare ?
    Desigur, poate ca ar trebui sa condamnati si multe alte minciuni si facaturi despre situatia politica si a Justitiei din Romania aparute in presa occidentala, dar probabil nu o faceti deoarece la originea articolelor defaimatoare sunt romanii insisi. Cum poti sa contrazici pe cineva care recunoaste singur ca este prost ? (Z)

  2. Foarte bună această luare de poziție, excelente precizările aduse, așa, ca să știe tot românul. De ce să nu se deverseze toate „făcutele sau nefăcutele” în capul României? Nu pentru asta a fost primită în UE: ca să se aibă în sfârșit un permanent vinovat de serviciu, un veșnic țap ispășitor? O…și câte n-ar mai fi de spus pe această temă!

  3. Se intampla sa primim cateva lovituri sub centura de la prietenii englezi? UAu,pai nu aveam noi acolo un foarte puternic ambasador prin fosta casa regala,(platita regeste de la buget,desigur)? Cele peste 60 de tone de aur din rezaurul Romanie nu se „odihnesc ” la Londra? Uauuuuu,si cum,dupa atata prietenie si colaborare,si loji si societati secrete si invitatii la „masa bogatilor ne insceneaza ca am fi traficanti de arme? (pentru teroristi)…? Am un presentiment de rau augur ca sintem la rand… Nu mai avem nici macar o tara vecina cu care sa ne impacam cat de cat,nu mai zic de restul …Ne-a venit ceasul…!!!

  4. Cum se face că „actorii” amatori din respectiva filmare au învăţat brusc limba română? Dacă ar fi fost filmaţi pentru alte scopuri mai puţin belicoase cred că n-ar fi scos un cuvinţel în româneşte, nici picaţi cu ceară. Să fim în faţa unei înscenări mediatice asemănătoare celei din martie 1990 de la Târgu-Mureş? Dacă-i aşa, cine e în spate? Ungaria? Sau o fi Rusia, care uzează de o terţă parte – extremiştii partizani ai pretinsului „ţinut secuiesc”?

  5. Evenimentele rapide ce au decurs in zona Balcanilor, cu Turcia care face jocurile – aparent dintr-o chestie personala intre Presedinte si inamicul sau din SUA (o fi stiind el mai multe) – pun Romania intr-o situatie destul de proasta, strategic vorbind. Ungaria, amica a lui Putin, Austria, interesata economic de Rusia, Serbia, vesnic rusofila (si deci anti-americana), Bulgaria, o tara „cu motz”, care dribleaza Romania si in care nu te poti increde,Grecia, falimentara, anti-europeana, anti- NATO (dar si anti Turcia din fericire). Romania pare o insula pro-americana in zona.

    Intrebarea este: ne vor apara americanii in cazul unei agresiuni militare rusesti? George Friedman, de la Strafor inca din 2014 avertiza SUA ca ii trebuie o strategie la Marea Neagra, si in primul rind sa ridice strandardul de la vorbe la fapte in ce priveste partneriatul cu Romania. Ce vedem? Pina acum doar eschive, si niste instalatii militare ale SUA in Romania care nu au cum sa apere Romania de Rusia, mai ales cind Rusia pare sa cistige aliat NATO, dupa aliat NATO. Grecia, Turcia, sunt azi tari mult mai apropiate de Rusia, chiar daca sunt in NATO. Sigur, vom vedea ce va face diplomatia americana si vizita lui Obama, dupa ce Erdogan s-a conversat cu prietenul sau Putin.

    @Mircea Popescu, ce parere aveti? Vor apara SUA Romania daca va fi necesar? Eu cred ca nu, pentru ca nu prea are interese sa se razboiasca cu Rusia doar pentru ca sa „salveze” Romania. Cred ca de asta lui Putin nici nu ii arde de Romania acum. Ceea ce inca e bine pentru Romania. Inca mai are timp sa se „vitaminizeze” economic si militar, dar ma tem ca nu va avea suficient de mult timp. SUA ii tot cere Romaniei sa se „reformeze”, si pare mai mult o scuza, pentru ca daca ar vrea ar ajuta Romania sa indeplineasca conditiile pe care i le cere. Asa, permanent are o scuza ca nu investeste. Eu cred insa ca SUA nu are resurse sa investeasca la o asemenea scara intr-o singura tara. La un moment dat, dat rusii aduc Romania in sfera lor de influenta o sa se scuze iar.

    NATO? Ca si UE, o institutie erodata de timp (cum spune Trump), dar si sistemic, pentru ca sistemul economic din tarile aliate perpetueaza un model cu iz imperialist.

    Dupa cum vedeti, nu citesc doar RT.com 🙂

    https://www.stratfor.com/weekly/ukraine-iraq-and-black-sea-strategy

  6. Asa un scenariu si o regie proasta au facut englejii incit stau si ma intreb cum drac ii tine cineva sa le dea leafa basca la un cotidian cunoscut.Slabaturi de gazetari.Astia trebuie sa vina in Romania pentru a lua lectii.Pai cind un ziarist „deontolog” de-al nostru face o imbirligatura nici Kovessi cu toate neamurile ei nu o dezleaga.

  7. Adrian Nastase ramane si astazi , in 2016 , singurul om de stat roman care raspunde defaimarilor presei straine , ceilalti fiind ocupati sa dea cu ” sa traiti conasule ! ” oricarui ziarist ostil francez ( sau din parinti alogeni naturalizati francezi ) , britanic , american , german sau rus .
    A facut la fel si in 2001 ( defaimari in The Guardian ) si in 2002 ( taifunul fabricat al presei ” franceze ” in vara , orientat in acelasi timp pe marea invazie tiganeasca de la Argenteuil – 150 -200 indivizi – si pe aderarea Romaniei la NATO – articole identice in Le Monde si Le Figaro , cu un continut similar – Romania are relatii bune cu statele arabe , le va da secretele NATO , arhivele Securitatii etc ) .
    Asta in timp ce idioata TVR de Stat , cu activistii ei basisti Radulescu , Csiki , Tudor , Radu , programeaza documentare occidentale idioate despre campioana Nadia si tiranul , reproduse ca si cuvant al Evangheliei .
    PS – felicitari echipei de spada feminine pentru medalia de aur de la Rio !
    Enorm !

  8. Somnul ratiunii naste monstrii..

    Musiu Jack Cristoiu Ardei=Umplut a scris un artocplas numit DENUNȚĂTORII LA DNA SUNT, CA TOȚI DELATORII ÎN ISTORIE, NIȘTE PĂDUCHI MORALI. Culmea mizeriei morale în România condusă de Instituțiile de forță: CULTIVAREA DELATORULUI ca MODEL!
    Nu e cine stie ce.
    Mult mai edificatoare mi se par comentarile in pararea delatiunii !!!

    A .da si era unu care zicea ca AMER Basescu nu mai e!

  9. O varianta : Un oarecare din serviciile secrete britanice,decide,in cadrul unui plan mai larg si cu bataie lunga , sa mai aruce cu kkt in obrazul eternei si fascinantei Romanii,sa slabeasca flancul ,cum s-ar zice!Au incercat cu Black Cube, au vazut ca tine ,hai sa le mai dam cu kkt odata!Isi suna legatura de la Sky News(majoritatea pe externe fiind agenti MI6) poponarul Ramsay, il pune in legatura cu agentul maghiar Aurelian Szanto (care face pe patriotul roman)si acesta aranjeaza mizanplasul cu 3-4 maghiari membrii ai formatiei (de muzica rock,fara discutie)Garda Maghiara din care face parte si Szanto,intamplator gunoaiele extremiste fiind plini de arme de foc,sanchi ,detinute legal,in proasta satului de Romanie!Restul il cunoasteti din presa ,dar nu uitati ca TOTI maghiarii au stfel de arme acasa si nu ar fi rau ca serviciile alea platite doar sa faca politica,sa se mai bage si in problema inzestrarii cu armamaent a minoritatii maghiare!Acum ,daca se doreste invalidarea actiunii MI6 rtrebuie facut mare scandal si ,eventual,rupte picioarele poponarului Ramsay !Iar actorii de la Bollywood maghiari,bagati in puscarie urgent !

  10. Este de necrezut cat suntem de naivi, in frunte chiar cu gazda noastra.
    (Z)
    Dvs, prieteni, chiar nu realizati ca exact acest tip de reactie este cel prezumat de initiatori ? Cu cat ne inflamam mai mult, cu atat vom deveni mai izolati. Domnul Victor Ponta afirma (in emisunea lui Razvan Dumitrescu de aseara) ca suntem incercuiti, de ca si cum cineva s-ar pregati sa ne atace militar (sic!). Chiar asa Victore ? Ai inceput sa te indoiesti de loialitatea prietenului tau, Erdogan ? (Z)
    Complet fals. In realitate, Romania a devenit un stat izolat, din proprie vointa, nefiind o miza, sau neprezentand interes, pentru marile puteri. De ce ? Deoarece Romania nu are lideri si un popor ca Turcia.
    Domnul Friedman spunea limpede ca Romania ar face bine sa nu intre in necazuri, deoarece Romania este in afara interesului de securitate al SUA. Mai explicit, sa incerce sa coopereze cu vecinii, in loc sa-i provoace, altfel, se va descurca singura. America nu-si doreste singularitati obscure pe harta si cu probleme la mii de km distanta de granitele ei, deoarece nu poate gestiona totul in lume si/sau nu are interesul sa o faca. Pentru SUA, cel mai important partener in zona este Rusia, mai ales dupa recenta re-apropiere ruso-turca.
    Iata ca acum ne provocam un aliat important din NATO. Ultima veriga inspre Washington. (Z)
    Cred ca Romania are specialisti si campioni la ceva (daca la Olimpiada, cu greu obtinem o medalie, sau doua): La iluzii.
    La diplomatie, din pacate, fostii profesori nu mai produc discipoli pe masura.
    Mi-as fi dorit reactii virulente ale autoritatilor romane la sustinerea de catre ambasade a abuzului in justitie si a arestarilor preventive, sau, la articole denigratoare din presa straina cautionate de oameni ca Monica Macovei, dar nu numai. De asemeni, mi-as fi dorit rezolutii ale Parlamentului impotriva amestecului strain in procesul de legiferare din Romania, sau, adoptarea de legi care sa re-egalizeze puterile in statul roman, sau reactii ferme de respingere a minciunilor din MCV.
    Ambasadorul britanic a reactionat prompt la asazisa ,,martea neagra”. Acum, unde o fi, stimabilul domn ambasador ?
    Legat de presa britanica, a luat cineva atitudine la facatura orchestrata domnui Adrian Severin de care jurnalisti travestiti in oameni de afaceri ? O fi facut-o domnul Adrian Nastase, dar nu-mi amintesc in ce comentariu (poate imi da un link).
    Asa, ne pierdem timpul cu nimicuri, iar cu cat dam mai multa importanta la un reportaj de presa, cu atat devenim mai suspecti si nefrecventabili, dupa principiul ca ,,cine se scuza……”
    Fortele nationaliste din Marea Britanie isi freaca mainile de bucurie, iar Romania va naviga tot mai mult in deriva printre ghetarii indiferenti din jurul ei.
    ps
    Apropo, romanii care au participat la ,,scenariu” de ce sunt arestati, doar pentru ca au jucat intr-un banal si benign film, chiar daca au purtat cagule pe cap ? Cica n-ar fi respectat regimul armelor si munitiilor. Mai sa fie….parca erau arme de vanatoare achizitionate legal. Exista vreo lege care interzice sa fie prezentate intr-un film de fictiune ?
    (Z)

  11. @ Donkeypapuas,

    adevarul e ca doi dintre cei trei „traficanti” au nume unguresti… Parca asa am retinut de la tv.

    Problema este insa alta: tot mai des, daca nu intotdeauna, retelele de stiri inventeaza subiecte fierbinti sau spaimoase, ai vazut, costa una mie euro ca sa faci o tara de rahat!

  12. Cei care sperau in minuni de vitejie din partea noului ministru Buse pot sa doarma linistiti .
    Domnul tehnocrat pare un turist care , in plus de descoperiri noi pe care le face , aduce si explicatii .
    Sa-i citim declaratiile ; cineva , un ziarist cu un nivel mediu de inteligenta , ii spune : ” cum de se pot construi repede complexuri rezidentiale – cladiri de birouri – complexe comerciale in toata tara si cum de se sta patru ani pentru douazeci de km de autostrada ? ” .
    Raspunsul noului ministru ( nu , nu e ce credeti , vom face in 12 luni , ca ungurii , nu va speriati ) ” e mult mai greu si mai complex sa construiesti un drum decat o cladire ” ( de ce dom ‘ ministru ? de ce centura Tecuci e mai greu de construit decat complexul Orhideea de 45000 de metri patrati , doua etaje , lifturi , parcari subterane , in teren mlastinos ? ) .
    Acelasi ministru , cu sabia in mana ” CNADR este prea mult in teoretic – lilieci si cimitire ilegale – decat in practica ” – da’ ia-i nene si -i pune pe liber pe sase – sapte sefi de servicii din CNADR care paseaza dosare intre ei si inventeaza ei avize pe care tt ei le dau , cu opt – zece luni intarziere ) .
    Tot marele claditor , pe calea ferata Bucuresti Constanta ( unde nu s-a batut un cuiut de 26 de ani ) – ” refacerea podurilor Borcea , azi 71 % , si Fetesti , 65 % ” – cand s-au inceput aceste refaceri de poduri , acum zece ani ?
    Altfel , tehnocratii ( si Ponta inainte care are si el are o vina ) vor intra in cartea recordurilor prostiei – in 2014 s-au inceput 9 km de autostrada la vest de Cluj , peste Somes , in curand gata – dar trebuie un pod sa-i legam de restul drumului – bietul pod asteapta de doi ani o licitatie care inca nici n-a fost anuntata ?!

  13. Dle Nastase,

    acuma ce sa faca si ei, n-au avut decat 1000 de euro… Nu puteau apare cu o carabina Mauser pt ca simplu, nu se fabrica la noi si costa vreo 7000! La fel si un Remington semiautomata, cu alice, vreo 3-5000! Asta nici nu se repara, trebuie sa comanzi piesa din SUA.

    Insa e clar, trebuia material din lumea a 3-a, se intelege, si probabl ca la urmatoarea incercare vor apare cu AG, cu vreun TAB si cu alta „oaste” de traficanti… desi va fi greu sa spuna cum se vaneaza mistret cu AG-ul, din TAB. Noi stim ca nu se poate, s-a incercat in ’89, apoi trebuie facut intai un sondaj, tine, nu tine, te crede englezu’?

  14. Mister Ramsey ne relatează că i-au trebuit 9 luni ca să intre pe firul traficanţilor de arme din Albania, Serbia, România. Păi, cum este mare jurnalist de investigaţie, nu a reuşit să înveţe să deosebească, în cele 9 luni, o puşcă de vânătoare de una de asalt?. De asemenea, nu s-a străduit să fie atent la detalii, pentru că pe unele arme era scris Made in Germany, nu în Ucraina. Prea multă superficialitate la un un jurnalist de talia lui!. Aceasta denotă că îi consideră pe consumatorii de ştiri nişte ignoranţi! Cât despre noi, ce să zic?!. Cred că suntem singura naţiune care ne prezentăm că fiind corupţi, violatori, proxeneţi, evazionişti, hoţi, traficanţi. Merităm tot ceea ce ni se înscenează!

    Pentru că tot am adus vorba de imaginea noastră, ce părere aveţi de cei doi soţi Coţofană?. Nu am crezut că voi ajunge să trăiesc clipa, când o judecătoare, candidată la o funcţie în CSM, să se laude ca având drept virtuţi aducătoare de bani, tinereţea şi frumuseţea. Nu am crezut că voi apucă să văd o ministrăreasă care nu are responsabilitatea de a da răspuns la întrebarea jurnaliştilor, privind atitudinea candidatei la CSM, dumneaei ignorând întrebarea şi ameţându-ne cu criteriile de evaluare a dosarelor. Situaţia este cam aşa: Bună ziua, bade.Răspunsul: Bat gardul

    Mihaela Erika Petculescu
    Occidentul să se îngrijoreze, dacă ignoră istoria, care riscă să se repete!
    Ce pot face două Puteri când sunt ignorate sau izolate?. Se aliază. Aşa au făcut în perioada interbelică URSS şi Germania. Ar fi pentru a doua oară în istorie (prima dată a fost în Războiul Crimeei 1853-1856) când un stat creştin se va alia cu un stat musulman împotriva altor state creştine. Şi mă tem că Occidentul va fi înfrânt!

  15. Sandor Morai , scriitor maghiar , despre asediul Budapestei in iarna 1944-1945 intr-un sat la 20 km de capitala ungara .
    Citez : ” am fost feriti de atrocitatile de care auzeam pentru ca in sat aveam un centru de comanda sovietic si soldatii rusi se temeau sa faca ce auzeam altundeva …. Venirea lor a dezamagit comunistii locali – pantofarul satului , cu simpatii comuniste , a fost dezbracat de haina de piele si usurat de 200 de pengo de prima patrula sovietica intalnita , care l-au facut si ” burjui ” ( pentru ca era un pic plinut si avea haina de piele ) …
    Evreii incepeau , timid , sa iasa din ascunzatori …. un batran evreu , cu barba alba , a indraznit sa-i spuna unui rus ca este evreu … rusul s-a uitat lung la el , apoi a strigat ” si eu sunt evreu ! ” si a imbratisat batranul … dupa aceea a scos arma spre evreu si familia lui , i-a pus cu spatele la zid si a cautat in casa lor pana a gasit ascunzatoarea cu 40000 de pengo … ”
    … la plecarea rusilor gazduiti de noi , unul singur ne-a salutat , ucraineanul care ne arata semne de simpatie .
    A chemat traducatorul , si , uitandu-se peste tot , mi-a spus : ” daca as cunoaste o limba straina , nu m-as intoarce la noi .
    De ce ?
    La noi nu e nimic bun . Decat munca , munca , munca , si nu ai nici o recunoastere sau recompensa in schimb .
    … sovieticii au dat peste un numar dinaintea razboiului al revistei americane Esquire …. il aratau tuturor , era privit de toti , trecea de pe o strada la alta …. normal , unul nu intelegea un cuvant de engleza dar erau fascinati de reclamele la rachete de tenis , frigidere , genti de piele de lux … o alta planeta pentru ei … „

  16. Aşa zisa «revoluţie din Octombrie» din 1917 a fost una orientată contra poporului rus. Din componenţa primului Birou Politic, constituit la 25 martie 1919, din care făcuseră parte 5 membri permanenţi: Lenin (Ulianov), Kamenev (Rozenfeld), Krestinski, Stalin (Djugașvili), Troţki (Bronstein), nici unul nu era rus.
    Alţi conducători importanţi: Dzerjinski (polonez), Zinoviev (evreu, numele adevărat Radomyslski), Ordjonikidze (gruzin), Sverdlov (evreu), Rakovski (bulgar din România), Enukidze (gruzin), Linacearski (polonez), Aitakov (turkmen), Rudzutac (leton), Mikoian (armean), Smidt (neamţ), Kaganovici (evreu), Radek (evreu), Smilga (leton), Stucika (leton), Kosior (polonez) etc. erau selectaţi din minorităţile asuprite de imperiul ţarist.
    Astfel Dumnezeu bătea Rusia pentru lăcomia ei de a se fi lăţit fără scrupule peste alte neamuri. Din cei 500 de comisari ai poporului ai RSFSR de la sfârşitul lui 1917 – 475 erau nerusi şi doar 25 dintre ei – de regulă muncitori necărturari – aparţineau poporului pe care pretindeau că-l reprezintă.

    V. I. Lenin, fiind evreu după mamă – care era fiica lui Izrael Moisevici Blank din Jitomir, şi calmâc după tată, bunica lui, Anna Alexeevna Smirnova, fiind o calmâcă botezată, nu avea încredere în ruşi. După revoluţie recomanda „sarcinile de mare exigență intelectuală să fie încredinţate străinilor, în special evreilor şi să se lase treburile simple pe seama „proştilor de ruşi” (citatul e reprodus de sora mai mare a lui Ilici, Ana Elizarova, care, între altele, îi scria lui Stalin: „Probabil că nu e un secret pentru dumneavoastră faptul că bunicul nostru provenea dintr-o familie de evrei săraci, că era, aşa cum se menţionează în certificatul de botez, fiul unui mesceanin din Jitomir, Moise Blenk.”

    Într-o discuţie cu L. Troţki, Lenin a spus: „Ruşii sunt prea blânzi, aş putea spune chiar blegi”, de aceea nu merită să li se dea funcţii importante (în cartea lui D. Volkogonov, pag. 293). Într-o scrisoare adresată în toamna lui 1920 lituanianului Jean Berzin numea poporul pe care-l conducea: „idioţii de ruşi” .
    Tot el spunea :
    „Partidul nu este o şcoală pentru doamne, un ticălos poate să fie exact omul de care avem nevoie, tocmai pentru că e ticălos !”
    ( din scrierile lui Alexandru Dabija, membru corespondent (şi) al Academiei Române )
    P.S.
    Se pare că ideile acestui sifilitic descreierat, care în ultimele luni de viaţă lătra, scheuna şi făcea ca toţi dracii, nemai putând să vorbească, sunt respectate cu sfinţenie şi după aproape 100 de ani !
    Dovada cea mai clară sunt criteriile care stau la baza alcătuirii partidelor, dar şi a numărului mare de alogeni care conduc diferite ţări, inclusiv România !
    Deosebit de periculoasă pentru orice ţară este şi metoda lui Lenin de propagare a revoluţiilor în întreaga Europă !
    Deşi între 1921-1927 foametea cumplită a dus la moartea a peste 25 milioane de ruşi, Lenin trimitea mii de tone de alimente (în special cereale), aur, obiecte de valoare, bani, etc. partidelor comuniste din străinătate, pentru cumpărarea unor trădători, cozi de topor autohtone, care-şi vindeau ţara unor interese străine pentru ca acestea să declanşeze Revoluţia Mondială ( doar şi el primise prin banca germană, pe filieră iudeo-masonică, 50 de milioane ).
    Nu ni se pare că Istoria se repetă ?! :mrgreen:

  17. Jurnalismul de tip Ramsay/Sky News: Un jurnalism penal, care umbla cu chibrituri si fitiluri. Un pericol de securitate nationala si regionala. Ce-i coace Ramsay Romaniei si Europei de Est? Un “butoi de pulbere”?

    Pana si “prostii” care “nu inteleg jurnalismul”, cum i-a calificat nervos britanicul Stuart Ramsay pe cei pentru care el zice ca a facut reportajul despre presupusii “traficanti de arme” pentru “teroristi”, dupa ce a fost dovedit ca de fapt umbla cu chibrituri si fitiluri pentru a da foc credibilitatii Romaniei si a-i arunca in aer imaginea de tara, au priceput ca “jurnalismul” lui Ramsay este unul penal.

    Este responsabilitatea legala si institutionala a DIICOT sa clarifice pana la ultimul detaliu dedesubturile lucraturii media penale, realizate pe teritoriul romanesc, pentru care trustul britanic Sky News l-a trimis in Romania pe Ramsay, sa-l puna sub acuzare, sa-l aduca pentru cercetari si confruntari cu cei trei complici romani, retinuti, pentru a-i individualiza vinovatia si responsabilitatea. Ar fi de neiertat ca, pe speta de coruptie informationala a “traficantilor”, statul de drept sa devina dintr-o data mut sau neputincios.

    Ma tem insa ca aspectul penal al jurnalismului de tip “Ramsay” este doar o pagina dintr-un dosar tenebros mult mai amplu. Ca Stuart Ramsay este ceea ce s-ar putea numi un agent de radicalizare geopolitica, aflat intr-o misiune de creare si de legendare de evenimente pentru ceea ce va urma. De acreditare perceptiva a unui alibi preventiv sau disculpativ de genul “V-am semnalat/avertizat eu!”. Ca ceea ce este mai rau nu a trecut, nu a fost denuntat sau dejucat.

    Uitati-va la grimasele de rautate si dispret ale lui Ramsay de pe Twitter, in replica la descoperirea falsului sau informational-penal de catre procurori. “Nu ma pot opri din ras”, “Guvernul este pus in dificultate”, “Faceti fata realitatii”, “Romania, inceteaza cu publicarea de mesaje nepotrivite, este ridicol”, o retorica impulsiva prin care unei tari i se adreseaza ca unei persoane, sunt ziceri dupa care nimeni nu-l poate “suspecta” de buna credinta pe acest individ arogant si cu tupeu, care prin retragerea sa pe insula pare sa se simta protejat sa dea cu tifla deontologiei jurnalistice si statului de drept.

    Cine umbla cu chibrituri si fitiluri jurnalistice este un pericol pentru tarile prin care trece, este o problema si un risc de securitate nationala si regionala. Piromania jurnalistica a lui Ramsay nu priveste numai Romania. Dupa propriile marturisiri, inainte de a ajunge in Romania omul a trecut prin Albania, Bosnia, Ucraina. Nu exista nicio garantie ca pe unde a trecut, Ramsay nu a avut in minte si in bagaje aceleasi chibrituri si fitiluri jurnalistice pe care le-a folosit in Romania.

    Potrivit Sky News, Ramsay a facut reportaje de la fata locului in cazurile revoltei din Ucraina si prabusirii avionului MH 17 in estul Ucrainei. Ar fi interesant de vazut aceste reportaje, desi e foarte probabil ca a folosit acelasi penel geopolitic, cu tusari foarte groase. Conform intermediarului roman dintre jurnalistii-scenaristi britanici si actorii-traficanti romani, asa-zisul documentar de pe teritoriul Romaniei privind traficul de arme vizeaza “tot teritoriul continentului est-european”, “teritoriul Europei” (continentale). Din nou geopolitica, cat cuprinde. Intamplator sau nu, aceasta demonizare teatrala vine dupa Brexit, care este tot geopolitica.

    Provocarea lui Ramsay, care umbla in aceasta zona geopolitica cu chibrituri si fitile pe langa noile “butoaie cu pulbere” ale Europei – Turcia, Ucraina, Crimeea, a propos si de vizita de saptamana viitoare a vicepresedintelui american Joe Biden in Serbia si Kosovo etc. – trebuie vazuta si intr-un context extra-european, a ceea ce se intampla in Siria si Irak, a manipularii de catre militarii americani a informatiilor despre Statul Islamic, dar, foarte evident in ultimul timp, si a cauzalitatii si raspunderii pentru ceea ce s-a intamplat si se intampla acolo.

    In acelasi timp, jurnalismul de tip Ramsay/New Sky trebuie vazut si ca o relicva a Razboiului Rece, ca un jurnalism de contrabanda sau de razboi informational. Prin urmare, nu ar trebui ignorata posibilitatea unui “9/11” sub steag fals pe continentul european, care sa nu fie decontata realpolitikului sau geopoliticii non-european, ci “terorismului” cu arme de la “traficanti europeni”. “Ei sunt de vina!”, ii acuza pe europeni Donald Trump pentru atentatele de pe continentul european.

    Agentul de influenta Stuart Ramsay, foarte probabil si de radicalizare geopolitica avand in vedere retelele sorosiste si guleniste, s-a straduit insistent, in toate reactiile sale de dupa declansarea scandalului de jurnalism penal, sa induca o perceptie cauzala si in acelasi timp culpabilizatoare, ca si a lui Trump, intre arme, islam si estul european, proiectand un cadru in care guvernele nu ar sti ce se intampla pe teritoriile tarilor lor. „Toate armele despre care vorbim mergeau către organizații musulmane, stabilite în estul Europei. Se bănuiește că autoritățile locale știau de aceste schimburi, dar influența grupărilor mafiote era mult prea mare”, a supralicitat Ramsay, motivandu-si “documentarul” ca “un semnal de alarmă la adresa țărilor care nu știu ce se întâmplă pe teritoriul lor”. O pregatire a mentalului colectiv pentru “ceva” care va urma? Vom vedea in evenimentele ulterioare. Desi o priveste si pe ea, deocamdata UE nu se baga, pare sa-si continue somnul netulburata. Ca si noul comisar european pentru securitate, britanicul Julian King.

  18. Postarea de mai sus mi-a fost inspirată de anunţul că Bogdan Olteanu a fost reţinut pentru 16 zile, dar mai ales de unele comentarii la articolul care făcea cunoscută reţinerea :

    „Avertisment. Va scapa pentru ca nepotul Gizelei Vass are un anumit procent de sange iudeu, deci nu e condamnabil. Intrebarea e: MOTORBICICLEANU, da, acela care si-a reinoit permisul de conducere intrand pe usa din dos, cand isi da demisia si se pune la dispozitia magistraturii.”

    „La noi comunismul ca mod de gândire și acțiune (nu ca ideologie!) este în plină floare! Generația tânără pe care o cere strada (de fapt foarte puțini, față de populația țării…) este cu rădăcinile adânc înfipte în ”elita” regimului comunist. ”La vremuri noi, tot noi!” este lozinca extrem de prezentă. De fapt, ”noi” acum înseamnă urmașii ”foștilor”. Paradoxal, inexplicabil pentru mine, majoritatea celor din jurul meu, pe ei îi vor! Mor cu comunismul în suflet, ascuns bine acum de ce-i ce-l ”denigrează”, dar păstrat cu religiozitate acolo. Că era așa de bun, doar cu greșeli de aplicare…
    Citeste mai mult: adev.ro/obsa6q

  19. Rromania – oare doar gafa ?!

    Adevarul este ca occidentalii s-ua obisnuit sa isi permita fata de Romania ce nu isi permit fara de Bostwana au Ciad ..

    Am avut oaspeti care stiau ca Romania inseamna „tara rromilor” zicea contele Tibor Kalnoky ( http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/experimentul–miclosoara–101340 )

    Si fiindca domnul in cauza nu poate fi nici macar banuit de nationalism romanesc galopant il mai citez :

    http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02489/count-tibor-prince_2489883b.jpg

    Nu este normal ca atunci cand izbucneste un scandal in care este implicat numele Romaniei toata lumea sa arate spre Romania si sa o scoata vinovata, cand, in realitate cei care acuza sunt cei vinovati.
    Vinovati sunt cei din Franta si din Occident. Ei au comandat cu buna stiinta carne de cal, pe care au folosit-o in produse
    , a mai spus contele, explicand pentru jurnalistii britanici ca, in cea mai mare parte, agricultura romaneasca este una de subzistenta, bazata pe productia de gospodarie si care este din ce in ce mai acaparata de industria agro-alimentara din Occident.
    Contele Kalnoky a spus ca teama de imigrantii romani a alimentat aceasta situatie „
    in defavoarea Romaniei„, generand o dorinta de a critica tara noastra cu orice ocazie.
    Este foarte usor sa scrii ceva de rau despre Romania si exact asta se si intampla. Scandalul carnii de cal a izbucnit la vreo doua saptamani dupa momentul in care Guvernul Britanic a spus ca daca va deschide granitele pentru romani, tara va fi invadata. Din acel moment au incercat sa-i descurajeze pe oameni sa mearga acolo.
    A fost scandalos din punctul nostru de vedere, deoarece toti romanii care voiau sa plece neaparat, au facut-o deja
    „, a conchis Contele Kalnoky.

    ( http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/contele-tibor-kalnoky-critica-atacurile-aduse-romaniei-in-scandalul-carnii-de-cal-1220379

    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-charles/9888791/Transylvanian-manager-of-Prince-Charles-homes-defends-Romania.html )

    Deci cam asa , cf engelzilor, si in gnl ptr occidentali , suntem:
    – rromi
    – traficanti de arme ptr teroristi
    – falsificatori de carne .
    Asta dupa ce eram antropofagi si pogromizatori …

  20. Turcia pare ca a hotarit sa joace la mai multe capete, ca sa isi maximizeze profitul. A devenit in doi ani cel mai important actor statal in zona, si „ajutata” de „greseala” cind au doborit un avion rusesc anul trecut, iar anul asta cu ce pare a fi o lovitura de stat orchestrata. Cine crede ca un nene din SUA poate sa activeze mii de militari si parti importante din serviciile secrete ale tarii ca sa puna la cale si sa execute un coup d’etat? Asa, la o cafea turceasca, cu fesul pe cap, de unul singur? A reusile Gullen asta apoi sa dea cu fesul de pamint de au pornit avionele americane de la baza de la Incirlik sa ajute „rebelii” sa dea cu bombardeaua in Erdogan? De ce oare le-a oprit Erdogan curentul la baza NATO de acolo citeva zile? Va dati seama, o baza intreaga a NATO nu a putut opera citeva zile, pentru ca nu a avut curent? Asta nu e un risc major de securitate pentru tarile aliate?

    Pina la urma insa Turcia va alege. Nu va putea sa doarma o noapte in pat cu Putin, a doua cu Obama (sau Hillary), pentru ca a treia sa i-o ofere lui Merkel.

  21. @Mircea Popescu, vad ca dl. Clapper face o vizita in Romania. Sigur, comunicatele pentru presa sunt in acelasi limbaj de lemn ca si pe vremea lui Ceashca. De inteles de ce. Ce e interesant este cu cine s-a intilnit si cu cine nu. S-a intilnit cu seful SRI, cu Ministrul Apararii, si cu Premierul. Inca nu cu Presedintele, la ora asta, dar cred ca se vor intilni.

    Totusi, nu transpare absolut nimic nou din vizita asta, iar discutia despre Turcia, si zona Ucraina-Rusia cred ca se face foarte departe de antenele Ambasadei Rusiei. Totusi, cetatenii romani merita un pic mai multa transparenta despre ce fac autoritatile sa ii protejeze si sa minimizeze riscul unui conflict militar in care sa fie atrasa Romania.

    Romania pare destul de izolata iarasi, chiar in cadrul aliatilor. Ce s-a hotarit la Varsovia nu cred ca poate linisti pe cei care se ocupa de aparare. Accentul si ajutorul primordial al aliantei a fost dat Poloniei si Tarilor Baltice. Cordonul Varsovia-Bucuresti care se construia acum doi ani pare ca a fost, daca nu taiat, lasat sa faca pureci.

    Citeva lucruri sper ca autoritatile romane sa le spuna americanilor. Nu e suficient sa aibe doar un aliat in zona. E nevoie de constructie in jurul acestui aliat. Mi se pare o greseala ca au lasat Ungaria sa se zbenguie si sa faca o pirueta de 180 de grade spre Rusia, probabil gindind ca daca se plaseaza in directia opusa Romaniei, vor avea beneficii viitoare de la rusi. E o constructie pe termen lung, care presupune, sunt sigur, ca Rusia va deveni „Number 1” in zona, si isi va servi prietenii, luind de la neprieteni.

    SUA ar fi trebuit de mult sa sprijine semnificativ Romania si Bulgaria sa intre in Grupul de la Visegrad, sau daca nu, sa fie artizanul unei organizatii regionale alterative. Din pacate, si-a alienat multi posibili candidati, incepind cu Serbia. Pe ce state mai pot conta? Pe Croatia? Albania?

    De asemenea SUA trebuiau de mult sa sprijine Romania pe linga aliatii europeni, ca sa fie primita in Shengen.

    Nu in ultimul rind, daca Romania este un partener strategic unic in zona, ca si Israelul, SUA ar trebui sa aloce niste fonduri importante pentru Romania, sa isi apere zona de influenta.

    Altfel, care este alternativa? Rusia si Turcia vor lucra impotriva SUA, iar europenii vor lasa lucrurile sa curga, pentru ca nu pot lua pozitii comune. SUA va fi obligata sa se retraga din zona daca Rusia si Turcia ii imping afara, asa cum fac acum. Pentru Romania, asta este solutia cea mai infricosatoare.

  22. Am vazut video respectiv si citit si articolul in mai multe publicatii.

    O incercare ratata de a arunca cu balegar DIN NOU pe noi romanii si Romania…….

    „Dealerii romani” in ale armelor de foc…chiar nu aveau stofa de asa ceva….

    Daca povestea era pe bune, v-o spun din experienta proprie, iar aici chiar nu glumesc lucrurile s-ar fi desfasurat in felul urmator:

    Respectivii „cumparatori britanici de armament” ar fi fost pusi intr-o situatie limita de catre „dealerii de armament” numai pentru a vedea din ce stofa sunt facuti respectivii „cumparatori de armament”….

    Ceva de genul:
    Ar fi fost tratati cat se poate de corect pana la un moment dat cand lucrurile s-ar fi schimbat radicat si extrem de brusc.

    Eventual cu „vanzatorii de armament” scotand pistoale adevarate cu munitie de razboi si fluturand pistoalele respective pe sub nasul „cumparatorilor de armament” eventual cu aplicarea tevilor pistoalelor reci pe tamplele …fierbinti ale….”cumparatorilor de armament” …

    Posibil o mica inscenare cu o mica ruleta rusa cu blank-uri, ceva interesant pentru ca acei adevarati vanzatori de armament sa vada cu cine au de-a face cu adevarat……

    In cazul in care „cumparatorii britanici de armament” nu si-ar fi udat scutecele….lol …s-ar fi trecut la etapa urmatoare adica vanzarea in sine a armamentului.

    Am asistat la asa ceva in Franta si Luxembourg.
    Asa se fac lucrurile „bine facute’ si NU cum vor sa ne invete britanicii…..

  23. @ Doru Coarna, august 12, 2016 la 2:34 pm

    Interesanta formularea…o preiau si eu.

    „……cum se vaneaza mistret cu AG-ul, din TAB. Noi stim ca nu se poate, s-a incercat in ’89, apoi trebuie facut intai un sondaj, tine, nu tine, te crede englezu’?”

  24. @ ZeV, august 12, 2016 la 1:30 pm

    Va inselati.
    Romania are lideri, dar sunt tinuti pe tusa de ani de zile…..
    Pusi la naftalina si dati bine cu sare …ca sa nu se strice…..

  25. Ministrii italieni ai apararii si ai afacerilor externe au pus recent in circulatie ideea unui soi de „spatiu Schengen” al apararii, adica o forta militara comuna pentru unele dintre statele UE, la care, in viitor, s-ar putea adaugam dupa principiul Schengen, fortele armate ale altor state europene. Nefiind, deci, in mod declarat, vorba despre o armata comuna europeana. Aceasta Schengeno-forta ar urma sa fie inscrisa in structura de aparare a NATO. O initiativa nu cat se poate de proasta, in opinia mea, ci cat se poate de rauvoitoare. In primul rand, pentru ca, desi au oferit Uniunii tot ceea ce au avut si au putut, unele tari membre se vor simti excluse dintr-o structura de aparare comuna; iar, in cazul victoriei lui Trump in alegerile americane, apartenenta la NATO ar putea insemna mai putin decat acum. In al doilea rand, Rusia va intelege exact mesajul, deoarece tarile care nu vor face parte din comunitatea apararii vor fi cu siguranta din est, ceea ce va fi interpretat de Moscova ca o concesie teritoriala si de influenta in vederea unui nou echilibru politico – strategic. Iar actiunea ruseasca va fi in consecinta. Situatia va fi agravata de lipsa unei euro-legi a apararii, iar o presiune ruseasca in est ar putea determina zeci de milioane de est – europeni sa se retraga spre vestul Europei, in baza libertatii de miscare in spatiul european oferite de statutul prezent. Investitiile in tarile lasate in afara nucleului de aparare comuna ar putea stagna sau chiar diminua. In fine, aderarea la acesta structura de aparare va fi obiectul unor noi negocieri, in care am putea fi din nou victimele unei aversiuni din partea altor state ori ale unor noi santaje economice; am putea plange decenii intregi la portile acestui nou Schengen. Intr-un mediu politico – economic creat de initiativa italiana, raspunsul nostru nu poate fi decat unul relativ fortat: strangerea lagaturilor cu SUA pana la a determina SUA sa incurajeze formarea unui nou pilon NATO in Romania; un imprumut de dezvoltare economica, din partea SUA, cu dobanda preferentiala si pe termen lung, de circa 15 miliarde de dolari; un ajutor militar american cifrat la 100-250 milioane de dolari anual. O inzestrare militara rapida, bazata pe un credit prietenos de 10 miliarde de euro. Revitalizarea industriei si capacitatilor de aparare, ca si a activitatii R&D in domeniu. Majorarea ponderii capitalului national in economie, astfel incat capitalul national sa redevina majoritar. Poate si altele. Va invit la discutie.

    Bibliografie: http://www.esteri.it/mae/en/sala_stampa/archivionotizie/interviste/gentiloni-e-pinotti-una-schengen.html

  26. @Doru Coarna
    După cum se vede din comentariul lui @Eneas, TOŢI au nume ungureşti. Dar apropo, scenarul dezinformării în care canal media este acelaşi SkyNews a mai lovit în urmă cu 26 de ani, la Târgu-Mureş:
    http://www.ziaristionline.ro/2016/08/12/exclusiv-sky-news-activ-inca-din-1990-in-razboaiele-de-imagine-impotriva-romaniei-targu-mures-martie-90-anatomia-unei-diversiuni-un-martor-ocular-face-dezvaluiri-in-revista-veteranilor-sri/

Lasă un răspuns